Šarčeva koalicija tako neenotna, da še DeSUS in SAB dvomita v njen obstoj!

Foto: Nova24TV

Kandidatki za ministrico za razvoj in kohezijsko politiko Angeliki Mlinar po včerajšnjih zaslišanjih na parlamentarnih odborih, kjer ni bila deležna podpore, slabo kaže tudi pred jutrišnjim glasovanjem. Nasprotovanje njeni izvolitvi so napovedali v SDS, Levici in NSi, prav tako pa tudi v SNS, kjer so sicer sprva napovedali podporo. Ali bo njihova zadnja odločitev obveljala, bomo še videli, ni pa zagotovljena niti podpora DeSUS, na kar se je predsednica SAB Alenka Bratušek ostro odzvala in Marjanu Šarcu sporočila, da bi v primeru neizvolitve Mlinarjeve odstopila.

Predsednica SAB Alenka Bratušek vztraja, da je zagotovitev glasov za izvolitev ministrske kandidatke Angelike Mlinar naloga premierja Marjana Šarca. V primeru neizvolitve kandidatke bi na Šarčevem mestu odstopila, je danes dejala Bratuškova. Sicer pa se bodo v SAB, če Mlinarjeva ne bo izvoljena, temeljito pogovorili, ali bodo še v koaliciji. Kandidatka za ministrico brez resorja, pristojnega za razvoj in kohezijsko politiko, Angelika Mlinar po torkovem večurnem zaslišanju ni prepričala članov parlamentarnih odborov za EU in gospodarstvo. Kot poroča Slovenska tiskovna agencija, je razpravo sicer zaznamovala burna debata o državljanstvu Mlinarjeve. Državni zbor bo o njej glasoval v četrtek, potrebna je navadna večina poslancev. A za zdaj nima zagotovljenih dovolj glasov. Da bodo proti njeni izvolitvi, so napovedali v opozicijskih SDS, Levici in NSi, prav tako pa tudi v SNS. Slednji so sicer sprva napovedali podporo Mlinarjevi, a so si nato premislili. Če bo njihova zadnja odločitev veljala, bomo videli jutri.

Tudi od koalicijske DeSUS ni pričakovati enotne podpore
Bratuškova je v izjavi v Državnem zboru danes opozorila, da je Mlinarjevo v imenovanje predlagal premier in če bo izvoljena, to ne bo ministrica stranke SAB, ampak vlade Marjana Šarca. Tako bi pričakovala od Šarca več aktivnosti, da v DZ zagotovi podporo za njeno izvolitev. Na vprašanje, ali torej Šarec ni opravil domače naloge, je odgovorila, da je dejstvo, da manjšinska vlada na parlamentarnih odborih nima večine. Kot je povedala, je Šarca že pred mesecem dni vprašala, kje in kako bo kandidatki ali kandidatu zagotovil podporo.

Foto: M. Š. L.

“Zelo dolgo ve, da je v naših očeh to absolutno njegova naloga in naloga koalicije, če sploh še je,” je ostra Bratuškova. Kandidatke za zdaj ni podprl koalicijski DeSUS. Po besedah Bratuškove je to vprašanje za to stranko in za predsednika vlade. “Menim, da je ta odnos tudi eden od glavnih razlogov za to, da je kandidatka ostala brez glasov DeSUS,” je dejala Bratuškova. Po njenih navedbah je naloga koalicije, da deluje: “Če ne deluje, pa pospravimo kovčke in gremo na volitve.”

Koalicija zaradi Mlinarjeve lahko dokončno razpade
Bratuškova je pojasnila, da bi bila neizvolitev Mlinarjeve velika nezaupnica vladi, še najbolj pa prvemu med ministri. Po njenih besedah so se v SAB vedno pripravljeni pogovarjati glede podpore v poslanskih skupinah, a ekipo sestavlja predsednik vlade. “On je odgovoren za to, da to zgodbo sestavi tako, da bo lahko vlada delovala še naprej,” je dodala. Na vprašanje, ali stranke SAB v primeru neizvolitve Mlinarjeve ne bo več v koaliciji, je Bratuškova odgovorila, da se bodo o tem temeljito pogovorili. Po odločitvi parlamentarnih odborov glede Mlinarjeve po besedah Bratuškove za SAB ni razočaranja, saj da je Mlinarjeva zaslišanje strokovno opravila več kot vrhunsko, odgovorila na vsa vprašanja. Prepričani so, da je strokovno in politično kvalificirana, da bi več kot odlično vodila Službo vlade za razvoj in kohezijsko politiko. So pa v SAB razočarani nad razpravo na zaslišanjih.

Angelika Mlinar in Milan Kučan (Foto: Twitter)

Angelika Mlinar in Milan Kučan (Foto: Twitter)

Da smo brez ministra že tri mesece, je dokaz, da Šarčeva vlada ne funkcionira
Iztok Purič, ki je z mesta ministra za razvoj in kohezijsko politiko odstopil septembra, je bil že drugi minister na tem mestu, pred tem je Šarec v odstop prisilil že Marka Bandellija. To, da smo že tri mesece brez ministra na tem pomembnem področju, ne kaže samo na hudo kadrovsko stisko SAB, pač pa tudi na dejstvo, da Šarčeva vlada sploh ne funkcionira. Purič naj bi sicer uradno odstopil iz “osebnih razlogov”, a naši viri so zatrdili, da to ne drži, razlog za odstop naj bi bila svojeglavost premierja Šarca, ki je želel ponovno vzpostaviti svojo avtoriteto v koaliciji.

Rok Krajnc

 • Peter

  Bratušek: Neizvolitev Mlinarjeve bi bila velika nezaupnica vladi, zlasti Šarcu..

  To pa ni zdraharstvo, deljenje naroda, nabiranje političnih točk…no.

 • Samorodni Križanec

  Brez skrbi, Angelika Mlinar bo izvoljena…dobila bo večino…in na portalu Nora24TV se boste spet slinili okrog gobcev…kot da bi imeli steklino !!!

 • Samorodni Križanec

  Angelika Mlinar: “Kar se tiče te trditve, nikoli nisem zagovarjala privatizacije pitne vode. Prosim da tega ponavljate več, ker je to klasičen fake news.”

  PS: Te laži širi SDS in njen satelit Nora24TV !!!

  • xtc

   Tunek ‘Nova 24 je zakon ti greš pa na prijavo.

   • Samorodni Križanec

    Prijavi če upaš!!!… ha ha ha ha ha ha ha ha ne upaš si :)

 • xtc

  Milinarca utegne hitro pasti in AB Kura ne bo odstopila izgubi bistveno več kot Šiptar,če bo Šipac mogoče še politično vegetiral po naslednjih volitvah pa za Kuro to ni mogoče več trditi kot za Serarja ,Kahlo in Pivčevko-AB strelja s “čorci” saj ve da se Šipcu zaradi nje ni treba sekirat-če ni Koroško Vindišarjki yogi bo pa nekaj druzga-Po Šipčevo.

 • Samorodni Križanec

  Poslanec Boris Doblekar iz SDS je ugotavljal, da tako hitrega postopka ne pomni. Izredna dodelitev državljanstva ponavadi ni namenjena reševanju kadrovskega manjka, je dejal. Ob tem ga je zanimalo, zakaj se Mlinarjeva ni odrekla avstrijskemu državljanstvu.

  PS: Angelika se ni odrekla avstrijskemu državljanstvu za vsak slučaj…če Janez Janša slučajno spet prevzame oblast (upam, da nikoli več)…lahko pobegne nazaj v Avstrijo !!!

 • slo apac

  Naredili bodo poslanci vse samo, da ne izgubijo toplih prostorov v parlamentu z predcasnimi volitvami, ker se tega bojijo kot hudic kriza je ta potrditev na dlani, v primeru novih volitev bo marsikdo od njih pristav na borzi dela kar pa je za elito nesposobnezev hud udarec.

 • Samorodni Križanec

  Suzana Lep Šimenko (SDS): “Tudi jaz se sprašujem, ali SAB res nima nekih primernih kandidatov?”

  PS: V SDS imate cel kup “sposobnih” kanditatov…zakaj enega ne prodate SAB-u? Recimo propagandista Grimsa Goebellsa ali debelega Mahniča???

 • Samorodni Križanec

  Čujte desničarji posrani… Mlinarjeva je doktorica prava, ki je sedela na eminentnih funkcijah, zdaj pa mora poslušati očitke o vohunstvu za pridobitev državljanstva. Ko sta dobila državljanstvo Anthony Randolph in Britta Bilač ali kdo od drugih športnikov, smo bili pa vsi Slovenci. Prekprokleta banda SDS-ova!!!

 • Samorodni Križanec

  Jaz sem trojni državljan: Ameriški, ker sem se rodil v Clevelandu…slovenski, ko sem se vrnil v Slovenijo (ker sta oba moja starša Slovenca)…in haloški državljan, ker spijem 365 litrov šmarnice na leto (to je pogoj za haloško državljanstvo) !!!

 • Samorodni Križanec

  Tak, zdaj sem vam napisal nekaj resnic…adijo !!!

  PS: A ja…in jebem vam pas mater desničarsko !!!

 • Viktorh

  Bog je z nami, rešeni bomo obeh.

 • Artur

  Da bodo proti njeni izvolitvi, so napovedali v opozicijskih SDS, Levici in NSi, prav tako pa tudi v SNS. Slednji so sicer sprva napovedali podporo Mlinarjevi, a so si nato premislili.
  Podla SNS oportunistična računica bo prevagala. Zato pazite kaj se bo zgodilo torej vsi za, za kučanovo tovarišico, ki se ji brez morale in vesti fučka s kom se gre tovarišijo v forumu 21 z vrhovnim narodnim izdajalcem katerim samostojna, moderna, napredna, demokratična Slovenija ni bila nikdar intimna opcija….”E viva commnado Che Guevara”.Komunistična diktatura 21 z invazijo migrantskih primitivnih parazitov uber alles z instant ministrico naprej.Povej mi s kom se družiš pa ti povem kakšen si.

 • Peter

  Če ne deluje, pa pospravimo kovčke in gremo na volitve.
  Precej korajžna izjava, sploh če vzamemo v račun njen odličen rezultat na zadnjih volitvah, no.

  • SIMON ROZIC

   …mogoče pa v Kranju odpirata kuharsko šolo in bosta zalagali
   državni zbor s precukranimi piškoti in kislimi kumarcami!
   Dober posel, prav tak kot Hanov…

 • Ivan Ivanovič

  Če bo zaradi Mlinarjeve razpadla koalicija šaljivcev, si ženska zasluži Pahorjevo odlikovanje za zasluge za narod.

 • Vlado77

  Igra na pridobivanje točk zase. Če vlada pade zaradi neizvolitve A.Mlinar bo izpadla kot odločna oseba,ki se ne boji volitev in morda vseeno prepričala dovolj volivcev, da ponovno spleza v parlemanet. Šarec v tej situaciji pa zgubi

  • mici

   malo morgen

 • Vince Blake

  Alenka grozi s prazno puško. Nikoli ne bo odšla iz koalicije in tvegala predčasnih volitev. Že sama dobro ve zakaj.

 • Beli Sneg

  Šivilja pravi da bi na mestu Šerpentinška odstopila. Zakaj namesto Serpentinška, saj lahko sama odstopi iz vlade in stvar bo rešena. Vlada bo razpadla. To čaka večina Slovencev. Torej šivilja Alenčica korajžno naredi tisto kar pričakuješ od klovna iz Kamnika.

  • tohuvabohu

   Lutkar iz Murgel se ni oglasil, zato je čisto zmedena in ne ve, kaj bi.

   • SIMON ROZIC

    …se spomnite, kako je pometala z bebcem Jankovićem? Upam!

    • tohuvabohu

     Kje pa. Toliko škode, kot si je dela Janković sam sebi, mu ne more narediti nihče, še najmanj ena uboga šivilja.

 • tohuvabohu

  Bajbaj, Tunek.

 • Andreja Knego

  Zakaj točno je Pozvek presedlal iz Nove na Kanal A?

  • mici

   Mogoče je bil to za njega nov izziv. Mogoče bo pa sam odgovoril na vaše vprašanje. Ali pa nam ga boste vi zaupali iz prve roke. Ne vemo.

   • Andreja Knego

    Jest zaupala iz prve roke? Od kje ti to?

 • Ježek Teka Teka

  Šivilija je pa vedno bolj zanemarjena … al se sam men zdi …

  • xtc

   Sam veš kam gre kobila ko je iztrošena.

 • Nata

  Odstopila da bo ?? Malo morgen. . . . .

  Hja, edino , če bo Angelika zanjo v Avstriji dobila dvojno državljanstvo in bosta tam , skupaj stopili na novo politično pot !!

  • Peter

   Piškotke bosta pekli, no….

  • SIMON ROZIC

   …pekarno “Zvei Angels”….?

 • mare

  Je na slikizelo sitna, se ji vidi, jer je rdeča v glavo.

 • Oregon

  v primeru neizvolitve naj odstopi Bratuškova, za začetek. To bo državotvorno in nam vsem v zadovoljstvo. Šarec itak ne bo več dolgo, ne glede na Angeliko. Njega bo Nataša odnesla…

 • DEATH TO COMMUNISM

  To je vedno, kar narod dobi s kurčevimi koalicijskimi vladami. Ne delajo drugega, kot da se ukvarjajo en z drugim, namesto da bi za svoje bajne plače reševali državo iz dreka, v katerega so jo spravili in bili v službi naroda. In mi to politično govno plačujemo!!!

 • Ježek Teka Teka

  Plemeniti bo dal glas … komunjare pa mu bojo zrihtale sodnika, če mu ga že niso, za ločitveni postopek …

  • šmentanamuha

   Če bo to res naredil, čeprav je danes odrekel podporo, potem si je sam zabil žebelj v krsto.

 • SIMON ROZIC

  Režeča Korošica je padla na izpitu; izpadla je še bolj neumna kot v resnici je!
  Kako lahko tem odpisanim, neizvoljenim tetam pride na misel,da bojo veselo
  upravljale z goro denarja, si ga delile in uživale na poti iz Ljubljane do Bruslja,
  pa malo na Dunaj…za njimi bo ostalo pogorišče, neporavnane investicije in
  spet bo kriv Janša, ki bo moral ali nadaljevati ali končati in bo krivec za vse!
  Stara zgodba, odlična zaradi spomina zlate ribice naših volivcev!

 • Gr Enze

  KAKO BO ODSTOPILA SAJ NI BILA IZVOLJENA ONA JE Z PIZDO GOR ZLEZLA .

 • milanček

  smešno, gre se za , ali drolja bratovšek ali idiot šarček!!!

 • Common Sense

  Daj, spokajte ze! A, sanjala svinja o kukuruzu… Se bodo na koncu zmenili 100%.

 • šmentanamuha

  Tole je res prava agonija. Kdo bo zadal milostni strel tej trpeči vladi, ki se boji vsakega naslednjega dneva v parlamentu?

 • maček ivan

  Kaj na štabni TV ni onega čudnega zaslišanja, jaz ga karne najdem???…. ke niso snema, če pa snemajo vsako pasjo LGTB-QWERTZUIO procesijo…????

 • maček ivan

  Kurba mi ta brezžična tipkovnica “žere” črke, jeba.