Koalicija v parlamentu dokazala, da jim ni mar za najbolj revne upokojence – zavrnili celo predlog iz lastne koalicijske pogodbe!

Državni zbor (Foto: STA)

Cilj predloga zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju je bilo izboljšanje položaja socialno najbolj ogroženih upokojencev z rešitvami, za katere se je, vsaj glede na izjave parlamentarnih strank in koalicije, pričakovalo zadostno večino za sprejem. V poslanski skupini SDS so zato predlagali dvig odmernega odstotka, povišanje minimalne pokojnine za starostno ali invalidsko pokojnino, določitev letnega dodatka in usklajevanje pokojnin. A koalicijski poslanci so predlog ocenili kot neprimeren za nadaljnjo obravnavo, saj naj bi bil nesistemski, čeprav so ukrep sami zapisali v koalicijsko pogodbo. Določili so tudi rok za izvedbo ukrepa, 1. januar 2019, a bo to še ena izmed mrtvih črk na papirju.

Odmerni odstotek za odmero pokojnine, ki je določen v 37. členu, bi se glede na predlog pri vseh tistih zavezancih, ki se še bodo upokojili in imajo odmerni odstotek za polno delovno dobo 40 let manjši od 63 odstotkov, povečal na 63 odstotkov, in sicer postopoma v petih letih, po 0,55 odstotka na leto vsakega 31. decembra v letu. Predlagali so tudi povišanje minimalne pokojnine za starostno ali invalidsko pokojnino. Prav tako so predlagali povišanje najnižjih možnih pokojnin za starostne ali invalidske pokojnine, in sicer v višini osnovnega zneska minimalnega dohodka, kot je določen z zakonom o socialnih prejemkih. Glede na to, da je osnovni znesek minimalnega osebnega dohodka tisti znesek, ki je določen kot minimum za preživetje ene osebe, so bili mnenja, da bi morala biti tudi pokojnina kot pravica določena najmanj v tej višini, še posebej v primerih, ko ne gre za predčasne upokojitve. Predlagali so tudi določitev letnega dodatka v dveh različnih višinah, in sicer: znesek 80 odstotkov najnižje pokojnine za polno pokojninsko dobo tistim upokojencem, ki prejemajo pokojnino, ki je nižja, kot je višina pokojnine za polno pokojninsko dobo, in znesek 50 odstotkov najnižje pokojnine za polno pokojninsko dobo tistim upokojencem, ki prejemajo več, kot je višina pokojnine za polno pokojninsko dobo.

Opozorili so še, da je čas za redno uskladitev pokojnin, in sicer tako, da uskladitev, ki jo že ureja zakon, ne more biti nižja od 1 odstotka v primeru gospodarske rasti v preteklem letu za več kot 3 odstotke, nižja od 1,5 odstotka v primeru gospodarske rasti v preteklem letu za več kot 4 odstotke ter nižja od 2 odstotka v primeru gospodarske rasti v preteklem letu za več kot 5 odstotkov. To bi predstavljalo dodatno varovalko pri uskladitvi, tako kot dosedanji 2. odstavek 106. člena, ki že sedaj določa, da uskladitev ne more biti nižja od ugotovljene polovične rasti cen življenjskih potrebščin.

S tem, ko so koalicijski poslanci zavrnili predloge SDS, so zavrnili tudi izvajanje svojega koalicijskega sporazuma!
Kot poroča STA, je predlog pokojninske novele, ki jo je vložila skupina poslancev s prvopodpisanim Danijelom Krivcem iz SDS, kot primerno za nadaljnjo obravnavo ocenilo 26 poslank in poslancev, nasprotnega mnenja pa jih je bilo 44. Med 44 poslanci, ki so predlog SDS ocenili kot neprimeren za obravnavo, so bili pričakovano poslanci koalicijskih strank, ki so še enkrat pokazali, da jim ni mar za ljudi, podpore pa je bil predlog deležen s strani poslancev SDS, NSi in SNS, presenetljivo pa je za glasoval tudi poslanec nadkoalicijske skrajne Levice Miha Kordiš.

Fotografija je simbolična (Foto: STA)

Povozili so zaveze iz koalicijske pogodbe
Vlada je trdila, da po njeni oceni ne gre za sistemske rešitve. Predlog tudi ne vsebuje finančnih posledic, je dejal državni sekretar na ministrstvu za delo Tilen Božič, a do sedaj morebitne finančne posledice za koalicijo niso bile sporne. Dejal pa je, da bi rešitve za najbolj pereče zadeve, ki jih naslavlja tudi koalicijska pogodba, lahko pripravili v prvi polovici prihodnjega leta. A to je prav bizarno, glede na to, da se je prav koalicija pod vodstvom Marjana Šarca v svojem koalicijskem sporazumu zavezala k preprečevanju revščine med prejemniki pokojnin, pri čemer so določili tudi konkreten datum: “Določili bomo letni dodatek v dveh različnih višinah, in sicer 80 odstotkov najnižje pokojnine za polno pokojninsko dobo tistim, ki prejemajo pokojnino manj, kot je višina najnižje pokojnine za polno pokojninsko dobo, ter v višini 50 odstotkov tistim, ki prejemajo več, kot znaša najnižja pokojnina za polno pokojninsko dobo. Uveljavitev ukrepa je predvidena s 1. januarjem 2019.”

J. Ž.

 • antimur

  Tako upokojenci, zdaj pa še nasedajte tej kučanistični bandi, od Serpetinška, Cerarja, Židana, Erjavca, Bratušce, Mesca ter njihovega harambaše Kučana, tako vas nategujejo že sedemindvajset let. Pred volitvami so jih polni gobci o sociali, njihovi programi naj bi biili v prid ljudstva, toda po volitvah se to vse obrne na glavo, tako se bodo tudi oni, v kolikor bodo še naprej maltretirali slovenski narod.

 • Flower Power

  hudič se skriva v drobnem tisku,slepilni manever kako bi vzeli borčevske pokojnine…………

  • rrrrr

   Kaj je to manever?

  • KAPIBARA

   Borčevske pokojnine NISO zaslužene, so PODARJENE !
   Pravi Borci so pa tako ali tako, že od 42 na britofu

 • Stajerka

  a res ne razumete…..

  – najprej migranti, ti se kopajo v mleku in medu
  – potem Štrukelj, ki dobi servirano vedro vroče goveje juhe
  – sledi ostali JS/JU, vsak s piskrom vroče kurje juhe
  – na koncu upokojenci, s šalco mlačne krompirjeve župe…..

  KDAJ vam bo potegnilo, pa pravijo da je starost modrost……očitno tud to ne vela več…..

  • kraljica vesolja

   Crkn, fašistka. Sej jst se sam tko mal hecam.

   • Steiermark

    torej, če naj “crkne fašistka”, to velja zate, srbsko fašistko, v Sloveniji! In še: kdor drugemu jamo koplje (smrt), sam vanjo pade – srbi in jugovine tkot ste to že doživeli, leta1991, v Sloveniji……

    • kraljica vesolja

     Vsi bomo umrl, zabita si .

     • Steiermark

      ti si navadna srbska crkotina, ki se bi rada šopirila po Sloveniji……

     • kraljica vesolja

      Pekel so ljudje na Zemlji, je reku en znan pisec. Sam ti tega itak ne veš.

  • Stajerka

   spodnji…..na hladnem si,NE trudi se…..pa lp

   • kraljica vesolja

    Sam da si si cajt vzela zame, hehehe. Manipuliram z vami na polno.

 • soc

  Upokojenci? 90% jih glasuje za Kučanov spekter strank, 10% ima ohranjene možganske celice. Zakaj naj bi se mi torej smilili? Še nekaj let, pa sem med njimi, že zdaj mi je jasno, da bo finančno sila klavrno glede na ogromne denarje, ki sem jih v dobrih direktorskih letih plačeval “za penzijo”. Naračunali so mi pred natanko tremi leti na ZPIZu, da bo moja izračunana starostna pokojnina (iz osnove 9.950 EUR) zaradi zakonske socialne uravnilovke 1.646 EUR… Jebeš tako državo. Da bo cigo lahko vzdrževal brez dela svojo desetčlansko družino, da bo deset tisoč dokazano nepotrebnih javnih uslužbencev prejemalo plače…

  Bismarck je tisti, ki je zajebal Evropo. Ne Franc Jožef, Lenin ali Hitler.

  • Flower Power

   glede na nick bi ti prej presodil da si navadno tele na socialni,,,,,,,,

   • rrrrr

    Cvetko, SD kartico ti je crklna, hit zameni . Pozabu si mu rečt domosranec….pol pa lohk prideš spet sm mau srat pa scat, važi ?

    • Flower Power

     gnoj domosranski….si zdaj srečen ??

  • lojze

   Ja, Bismarck je zajebal iz naivnosti, Hitler, Stalin, Tito, Kučan (socialisti, komunisti) itd pa zaradi preračunljivosti. Če pogledaš kakšno penzijo ima Kučan potem si svojo lahko nekam vtakneš. No, kriva pa sva si midva, ki pa najino (našo!) krivdo tudi plačujeva.

  • stajerc5

   Ah, dej no! Se malo pa bi dosegel Makaravicko! Ojeeej, zastonj stanovanje si se moras zrihtat!

   • soc

    Tole si me pa globoko razočaral glede na dosedanje poste. Si torej globoko v duši tudi ti fovšariten levak, kot še marsikdo celo na tem forumu? Za razliko od komunajzarske krave imam finančno uspešno preteklost brez kakršnihkoli rodbinskih rdečih navez, družino in lepo posestvo. Pa nikakršnih resnejših aktualnih prihodkov, kar je pač moj problem. Do smrti bom nekako preživel tudi z omenjeno penzijo. A za enakoželodčarje je vse, kar imajo drugi, preveč. Drugi: rdeči ali proti-rdeči.

    • stajerc5

     Ejjj, soc, sem mislil, da me bolje poznas in da mi ravno pri tebi ni potrebno dopisati sarcazem.
     Ne se zaradi mene sekirati, rajsi se vpisi v NOB junake ali danasnje “jebem te…” umetnike, ce hoces dobiti loft. Pohiti, predcasne volitve se blizajo!
     Si me sedaj bolje razumel?

 • rrrrr

  Naši upokojenciso simbol potpežljivosti, preudarnosti in trajne zvestobe. Za poklonjenih 475 € pokojnine so se pripravljeni za Karla in Alenko boriti do zadnje gljivice na nogah

 • kraljica vesolja

  Dvomilijonski narod s šestotaužentimi upokojenci. Propadate, ihahaha.

  • Cmerko

   Cim prej

  • rrrrr

   Niti ne. Huje bi bilo, če bi fasali poleg domačih ćifotov še vse preostale upokojence iz Srbije, Makedonije, Šiptarije, Črne gore in Bosne.

   • domovina mili dom

    Saj jih opankar za vsake volitve z avtobusi uvozi v Ljubljano, sedaj tudi Maribor.

    • kraljica vesolja

     Mrš govno fašističko.

    • rrrrr

     Če v lastni hiši ne uničiš pritepenih žoharjev, podgan in steklih cuckov, bo golazen uničila tebe. Zelo preprosto

     • domovina mili dom

      To je v procesu sedaj.

   • večni srb

    Vsako leto se k nam preseli 40.000 migrantov iz Hrvaške, bosne in Albanije, ki bodo pri nas prejemali penzijo.

  • stajerc5

   Cigancica, kako se kaj zivi z povprecno neto placo srpskih dinara 38.000 = 285.00 Evrckov! Daj, Negotinska seljacino, objasni nam to!!! I nemoj Bog te jebo o penzionerima, ovaj o onima u srpiji ne o carapanima u zloveniji!

   • kraljica vesolja

    Šta kažeš. Ja tebe ništa ne razumem, brate. Dej raj slovensk piš.

    • stajerc5

     Kaj pravis? Imas probleme z prostato??

   • večni srb

    Povprečna plača v Srbiji je tam okoli 500 evrov ali dobrih 50.000 dinarjev. Koliko kun si fotokopirate pa na Hrvaškem?

 • Marjan Šarac

  Rdeča oblast poskrbi le za svoje, velike riti

 • Franc Šink

  Komunist vedno požre besedo. Nekaj dobrih predlogov iz levih strank se je izgubilo med mešetarjenjem pri sestavljanju koalicijske pogodbe Komunisti so vladali, nam vladajo in nam vladajo,
  Ovce smo pač ovce.

 • domovina mili dom

  kar tako naprej. Še bolj po hrbtih slovenskih butlov. “udri po budali”. V opravičilo, denar rabimo za ilegalce, ki jih uvažamo. Penzionist na 399 €, ilegalec na 1300€. Bravo upognjeci. Trpite z ostalimi bedaki “slovenskimi”.

  • bubamara

   Tudi upokojenci morajo plačati prihod in življenje novih državljanov, ki so dodana vrednost kot pravijo levičarji.

   • domovina mili dom

    Točno tako. Zato pravim, da se vsaka neumnost mora plačati. Kadar koli mi kakšen upokojenec jamra, sledi vprašanje:
    1. koga si volil.
    2.Zakaj imajo v Avstriji pokojnine višje kot v Sloveniji. Če bleja, kot tele, se mu lepo razloži.
    V Avstriji niso bili nikoli v zgodovini komunisti na oblasti , da bi kradli.

  • Nesporni luzer 2018

   A spet lazes gnida domobranska? Najdi mi migranta ki dejansko dobi 1300 eur na mesec v zep, pa ti placam vse mesecne poloznice. Golazen lazniva, a ti ves koliko je 1300 eur?

   • domovina mili dom

    A spet lazes gnida komunistična? Posredno gre v njegov žep. Prazni se socialni transfer za Slovence, pa ti placam vse mesecne poloznice. Golazen lazniva,
    a ti ves koliko je 1300 eur? Vem. to je 1.300, 00 €. Golazen komunistična.

 • bubamara

  Ja, upokojenci. Dokler bo Kučan tlaču zemljo boste dobival penzijo. Potem pa ne vem kako bo.

 • Svele

  Kje je spedofilirana. Familija Janša Urša črv in Jakob hahjajjih je murgeljn Milan zaprl hajajhajaj ali pa so jih cigani ukradli hahahhahhaha ali pa so se zaljubili v športno oblečenega drugače govorečega Milutina hahhahah ali pa so jih Janševi pedofilni strici iz ozadja vzel hajjajajja prasci pedofilni cerkveni klerofasisticni

 • Peter

  Hehe, tumpek, bolje, da se danes sploh ne pojaviš tukaj, no.

 • kraljica vesolja

  Macon, a boš kej sam napisu al boš sam lajku debilne poste. Ihaha. Vidim, da vsazga polajkaš, k mene neki kao žal pa ponižuje. Reva usrana.

  • stajerc5

   Kako lahko nekoga ponizas nizje kot je dno greznice!?

  • Imperial Commando

   Zakaj bi se spuščal v debate z takim stvorom kot si ti??

 • j52

  Žalostno,polno je bilo obljub pred volitvami,zdaj ko so prasci pri koritu,so obljube pozabili!
  Ubogi Slovenci kakšne ljudi smo volili!

  • KAPIBARA

   Ne jamraj, ker si jim dal svoj glas
   Jest nisem

   • stajerc5

    Ne morem verjeti, da se tu in tam tudi komu posveti, da je rdeca obljuba isto kot kurba, ki jo placas pa ti ne da!

   • j52

    narobe,nisem jim dala svojega glasu

  • samotoje

   Zakaj ubogi? Neumni.

 • KAPIBARA

  Penzionisti, vi kar še volte errrjvca, bom kmalu v pokoju, pa ne dobi od mene tudi prst v rit ne

 • xtc

  Dokler bodo penzionisti volili kučanove bo pač tako.
  Sicer pa Posvojenčki sedaj šparajo na penzionistih ,da bi se prikupili EU,ki jih je opozorila,da dvigi in obljube sindikatom,ki so že podpisani in ki še bodo sprejeti so nerealni in škodljivi in finančno nevzdržni zaradi ohlajanja EU gosodarstva in krize,ki prihaja ter razhajanj v EU glede ilegalnih pritepencev ter zelo velike možnosti ,da UK parlament ne bo podprl dogovora z EU,ker krni suverenost UK.

 • Hunyađi

  Strpamo “tastare” v dom za ostarele 1×v dveh mesecih se jih obisce. Ja taki smo.

  • Kataklizma

   Še to samo pod pogojem, da so bajto že prepisali na nas …

   • večni srb

    Ne samo prepisali, saj jih lahko novi lastniki deložirajo naravnost v upokojenca.

 • skorpijon93

  ste vedeli ? Lahko ste zelo nevoščljivi Češki, država z najnižjim deležem revščine v EU, povprečje EU27 = 17 %, Na Češkem pa samo 9 %, nimajo evra, javni dolg države 34 % BDP, Slovenski 74 % BDP, tudi po kupni moči so nas Čehi prehiteli pred 7 leti, nimajo muslimanov in niso sprejeli migrantov, ne bodo podpisali marakeške pogodbe , kjer so ljudje boljši je tudi boljša država in boljše vodstvo, Slovenci se naj zamislijo sami vase koga zadnjih 10 let volijo ! krivda je v vas samih

 • piko8

  Vlada nam komunistična DRHAV!!!

  • Kataklizma

   Vladata nam kapital in interesi velesil, ne jokcaj, ker naši “komunisti” niso v stanju niti prdnit, samo glumit, da prdijo!

 • Andrej

  Skrajna levica ne bo nikoli, ampak res NIKOLI podprla ničesar, kar predlaga SDS. Janša je samo izgovor. Pa če cel narod crkne.

  • Kataklizma

   Dobro, da nimamo skrajne levice.

   • Lustrator

    Na nek način drži – pravzaprav v vladi nimamo sploh nikakršne LEVICE, celoten šestorček je namreč neposredni derivat ene same komunistične partije. Komunisti in levica pa ni eno in isto, pa naj si rdečezvezdaški tovariši dajo v nazive strank še 10 mask.

    • Kataklizma

     Žalostno, da so na “desni” prav tako derivati komunistične partije … ker glede na to, da smo imeli prej 1 strankarski sistem, bi bilo nemogoče in nelogično izhajati iz kakšne druge opcije/stranke … nekaterim ste/si to spregledal (oprostil), druge pa (sklepam, da iz osebnih razlogov) dalje označuješ za komunjare … skrajno neresno!

     • večni srb

      Komunizem se ne splača več, je že iz mode, pri nas pa še vedno nosijo sivkaste klasične obleke in se pozdravljajo z “zdravo tovariš”, kot bi živeli v severni Koreji.

    • večni srb

     Opozicija so pa disidenti, vedno proti, ampak tudi vedno zraven.

 • gorjanc

  PRASCI RDEČIH KORITARJEV za migrantsko MLADINO imajo , za upokojence,ki so ustvarili to kar sedaj ti”ŠENKUJEJO” pritepencem ,,P A N I M A J O !!!!!
  GOLAZEN INTRENACIONALNA

  Na švedskem Šved čaka okoli 3 leta na socialno stanovanje migrant ga dobi takoj !!!

 • Osti jarej

  …mamu mu…modeldolfetu….nej mu en zapre mavel…mater

 • rubec

  V letih 2004-2008 so si moja stara mati s penzionom vsako zadnjo soboto v mesecu privoščili novo trajno.
  Od 2008 so se mati hodili rihtat le na pol leta in za Božič. Kako bo zdaj s temi penzioni, jo pa sploh več ne briga. Pravijo, da so zdaj že plešasti, tako da je zanjo važno le to,da imajo za ruto.

  • bednick

   Moja mama ima trajno hladno in novo trajno.
   Kwa še hoče.

 • bednick

  Bojim se časov, ko bomo rekli:
  madona je blo fleten, ko smo imel še penzije, ineternet in svobodo govora.

  • Kataklizma

   Veselim se časov, ko bomo rekli: “madona, ta internet in kvazi svoboda govora sta skoraj uničila civilizacijo, pa smo se vendarle prebudili in poslali vse v 3PM!”

   • večni srb

    In ti si od celega interneta opazil edino Disqus oziroma socialna omrežja, ne vidiš nič drugega, kar poganja današnjo ekonomijo.

    • Kataklizma

     “Opazil samo Disqus” … kaj to sploh pomeni, “OPAZIL Disqus”. In ti si to zaključil na podlagi česa?!
     E, navukla se baba na internet, ha? Nisi sisu u živo vidio več 20 godina, pa se bojiš da ostanemo bez neta i kvazi “pogona današnje ekonomije” … molim te, nabijem takvu ekonomiju, koja bazira na fiktivnosti i naivnosti ignorantskog prosječnog korisnika …

     • večni srb

      Lepo te prosim, razloži mi kako so socialna omrežja uničila civilizacijo, ker to bi pa res rad slišal.
      Jaz bom pa potem tebi razložil kako je internet vplival na ekonomijo in zakaj se svet nikoli več ne more povrniti nazaj v fevdalizem.

     • Kataklizma

      Aha, internet je prekinil dobo fevdalizma? :) ta je močna
      Nimam ne volje, ne časa razlagat … poglej si malo socialna omrežja in sam pridi do zaključka … sploh pa če se že obešaš na moje izjave, sem zgoraj napisal “skoraj uničila” … tako da … uporabi malo domišljije (kot takrat ko pišeš da si v USA in da sediš na milijonih, ki si jih zaslužil in bla bla bla), pa pomisli, kako bi se (se bo) to zgodilo …

     • večni srb

      Mislim, da si me zamenjal z onim Čudakom Walterjem ali kakšen nik si je že izbral, ampak nič ne de.
      Tukaj komentiramo vsebino članka ali drug komentar. To vključuje tudi tvoj komentar, ki si ga izpostavil in v njem prerokoval konec sveta, če bodo ugasnila socialna omrežja. Jaz sem te samo opozoril, da internet niti slučajno ni samo ta risanka, ki jo vidiš na površini, ne deluje tako kot časopisni papir in rubrika Pisma bralcev.
      Internet ni prekinil dobo fevdalizma ampak se je vsedel nad socializem, zdaj celotno človeštvo ve, da ni takih razlik med ljudmi in pravzaprav na tem planetu ni nič novega, nazaj v temo lokal patriotizma in malomeščanstva pa ne bi šli več.

     • Kataklizma

      Spet …
      “To vključuje tudi tvoj komentar, ki si ga izpostavil in v njem prerokoval konec sveta, če bodo ugasnila socialna omrežja.”
      Jaz sem napisal, da MORAJO SOC. OMREŽJA UGASNIT, da ne bi prišlo do še večje degeneracije in v končni fazi konca obstoja.
      Zelo zmedeno pisanje s tvoje strani, človek ne ve, kaj pravzaprav zagovarjaš, ne potrebujem pa poduka o delovanju interneta, hvala. Važno je torej to, da se je (tokrat) usedel na socializem?! Internet, ki je nastal v turbo kapitalistični državi, se je usedel na socializem? Torej, teorija zarote proti socializmu, ali proti internetu?!
      Lokalpatriotstvo in malomeščanstvo se z internetom stopnjujeta, kako ti ni jasno, da moč dobijo “mali” ljudje z veliko neumnostmi v glavah .. res, zelo težko razumljivo!

     • večni srb

      Aha, to ne razumeš, človek ni bil nikoli socialna žival ampak brez družbe sploh ne bi preživel. Ljudje so od nekdaj poznali smrtno kazen, kdor se je pregrešil ob pravila družinskega klana, je bil izgnan v divjino, kjer se je zavlekel v kakšno grmovje in živ zgnil, preden bi crknil od lakote.

      Vidiš, to je zmedeno pisanje, ne pa nezaslišane teorije zarot, s katerimi se je ukvarjala ameriška vojska , ko so razvijali civilno verzijo vojaških komunikacij, s pomočjo katerih ljudje prostovoljno in neprestano osvežujejo vse mogoče javne informacije ter izražajo svoj pogled na svet. Predvsem pa pridno nakupujejo ,kar omogočajo globalne prometne kapilare, ki so tudi nadzorovane preko istega nevronskega sistema.

      Internet ne omogoča tehnologija temveč sposobnost človeškega duha, da se lahko nahaja na več lokacijah hkrati, pri čemer zanemari omejitve svojega telesa in se požvižga ne logiko toka časa. Ti verjetno misliš, da smo vsi ta hip tu in zdaj, kar nikakor ne more biti res, če veš, da ni pri tebi nikogar in ura na ekranu ne kaže isto kot tvoja na računalniku. Temu rečemo dislokacija, ki nam omogoča, da lahko potujemo v času in obstajamo v več paralelnih dimenzijah, rojeni smo s temi lastnostmi, ki jih je tehnologija močno izboljšala. Dislokacija pa je možna edino zato, ker naša telesa na tak način zaznavajo realnost, torej možgane ne moti. če se spremeni iluzija, ker morajo itak neprestano lagati o času in položaju telesa v prostoru. Obstajajo ljudje, ki jim je operacija omogočila vid šele v pozni starosti, prej so lahko slepi smučali, zdaj si pa še ven iz hiše ne upajo, ker možgani ne razumejo kar vidijo oči in motijo tudi ostala čutila.

      Ali je resničnost degenerirana? – https://youtu.be/WvXYQ1QSFV4

     • Kataklizma

      Meditiraj, bo pomagalo, da ne bo več toliko zmedenosti in malikovanja lažnih “rešiteljev” spon tega sveta.

     • večni srb

      Poglej si vendar dokumentarec, katerega link sem priložil na koncu komentarja, še posebej tisti del, ko normalnemu človeku nataknejo na glavo očala s prizmo, ki zamenja levo in desno stran vidnega. kar naenkrat vidi zrcalno podobo sveta, roke pa še vedno nezavedno grabijo kot so možgani navajeni od otroštva, normalno vidi, vendar možgani ne morejo enostavno preklopiti v simetrično resničnost. Ne zato, ker ne bi mogli, drugi subjekt nosi očala že nekaj časa in se je že navadil na obratno prav, enostavno smo od majhnega trenirani samo na en način, ki nam omogoča NEZAVEDNE, avtomatizirane gibe, ne da bi razmišljali kaj pravzaprav delamo. Isto se dogaja delavcem, ki so izredno spretni pri enem opravilu, ko pa morajo prste naučiti popolnoma drugih motoričnih spretnosti, traja mesece preden ujamejo rutino izkušenega mojstra.
      isto deluje ideologija, kdor se je navadil razmišljati kot levičar, ne more preklopiti na antipode, ker ga ni nihče učil videti življenje iz desne perspektive.

     • Kataklizma

      “isto deluje ideologija, kdor se je navadil razmišljati kot levičar, ne more preklopiti na antipode, ker ga ni nihče učil videti življenje iz desne perspektive”
      kar verjetno velja tudi za vse religije, desničarje in ostalo rajo … vsi smo isti!

     • večni srb

      še huje je kot si misliš.
      Dobesedno, navadili smo se na celo iluzijo resničnosti, možgani dorišejo več slike, ki jo ta hip vidimo kot dejansko prejmejo oči svetlobe. Še več, tudi če človeka popolnoma izoliramo od vseh čutnih zaznav in ga postavimo sredi absolutne teme, možgani začnejo risati realistične podobe pred očmi kar sami od sebe?!?

      Možgani so torej predvsem stroj za sanjanje. na podoben način spremljamo novice in komentarje, oči poiščejo samo par ključnih črk in besed, vse ostalo natipkajo naši možgani sami, na nek način besedilo že obstaja v naši glavi, z branjem ga samo rahlo dopolnimo.

     • večni srb

      Pa še to je samo očitni del iluzije, možgan zmore še neprimerno več kot je razloženo v dokumentarcu.

 • Artur

  Kaj naj pa človek drugega pričakuje, kot to od teh podlih izrojenih v mozeg degeneriranih komunjar !?

 • PLavi-mil

  Kje je šivilja, polna usta so jo bila, UPOKOJENCI, UPOKOJENCI in bla, bla, bla, kje je zdaj?

  • Kataklizma

   Se je zaštrikala

 • večni srb

  Še en brezvezni predlog, ki v ničemer ne pojasni zakaj so naše pokojnine tako nizke, sploh pa se tudi opozicija izogiba najbolj pomembnemu ukrepu, Pahor je brutalno povišal upokojitveno starost, koristi od te reforme ni pa nobene, razen da morajo revni strački čakati nekje v pisarnah in skladiščih na penzijo dlje.

  Zakaj reforma nima učinka, ker so penzije itak bedne, vseeno je, če jim daš socialno pomoč prej ali kasneje, samo mladih je zato več brezposelnih in še manj imajo reveži od itak klavrnega življenja. Ampak zdaj je minilo že deset let, rezultati so tukaj, rezultatov ni, pa še vedno nihče ne razveljavi škodljivih brutalnih idej tega kretena.

  • Kataklizma

   Tebi ne trebaju pokojnine, ti živiš ko car u USA, zar ne?!

   • večni srb

    Niti ne, razen če niso te gnile rovte nekako povezane z usa ,po kakšnih črvinah.

    • Kataklizma

     aha, torej imaš dvojnika tu gori … :D ali pa tvoja bipolarnost prihaja do izraza …

     • večni srb

      Mislim, da si danes rahlo zmeden, z napačnim se meniš, jaz sem tisti, ki ni migriral v usa.

 • Zdenka Prešern

  prokleti cigani levičarski, vsa iista banda na kupu, ki je ukradla oblast v državi, zdaj pa harajo

  • večni srb

   Pri taki opoziciji, je mogoče popolnoma vse.

   • Lustrator

    Je spet opozicija kriva za to, da vlada s svojim preglasovalnim aparatom in absolutnim izključevanjem opozicijskih strank iz kakršnihkoli dogovorov, dela škodo vsej Sloveniji? Komiji ste res neverjetna vrsta (domnevno) homo sapiensa.

    • Kataklizma

     Ob prostituciji je samo še politika obrt z najdaljšim stažem … vi hranite eno in drugo!

     • Lustrator

      ??

     • Kataklizma

      Točno to, DOMIŠLJIJE in IDEJ vam manjka … kar furaj prostitucijo … ups, politiko dalje :D daleč nas je pripeljalo.

     • večni srb

      Prostitucija je oblika suženjstva.

     • Kataklizma

      Učna ura o metaforah se začne naslednji ponedeljek …

     • večni srb

      Ne pozabi izkoristiti 25% popusta za člane kluba, ki velja samo ob ponedeljkih.

     • večni srb

      Neumnost, prostitucija je nastala šele v poznem suženjstvu, v prazgodovini ni obstajala, ker so ljudi upravljala v glavnem čustva in perverzna domišljija.

     • Kataklizma

      Aha, kdaj se je pa začelo to pozno suženjstvo?! Kdorkoli naredi nekaj, kar sicer ne bi, vendar se za to odloči, ker bo zato nagrajen (denarno, pridobivanje pozicij moči, ipd … ), je ali politik, ali prostitutka. To, da pred “poznim suženjstvom” prostituti niso imeli svojih sindikatov, ne pomeni, da niso obstajali, naziv je pa tudi irelevanten, važna so dejanja.

     • večni srb

      Zakaj misliš, da so bili prisilno vpoklicani v suženjstvo, če pa niso poznali drugega načina življenja kot suženjstvo.
      Civilizacija je iz človeka naredila ljudi.

    • večni srb

     zagotovo niso krivi, ker so izbrali nagravžno nianso rdeče, vi bi predlagali samo bolj krvavo.

    • samotoje

     Pri tej vrsti se je nekaj hudo zalomilo v genetski zasnovi.

  • Lea Pralines

   …ja točno tako,ti si lahko samo tihooooooooooooooooo

 • Olga2345

  To je “koalicija” sovrastva in izjljucevanja! Po “kristjanom” Šarcem je Jankovic odstranil križ s svetega Miklavža?!!!

  • Lustrator

   Krasno, odlično izhodiščeza pravoslavno in protestantsko cerkev, da mu še enkrat izrečeta svojo podporo. In seveda tudi za katoliško Cerkev, da ob tej eksplicitni obliki kristianofobije v družbi še naprej molči – medtem ko njenega tajnika Tadeja Strehovca vlačijo po sodišču zaradi 133. člena ustave SFRJ.

  • Lea Pralines

   kaj prbijaš spet kuriš en drek…

 • Lustrator

  Je ta marionetna Koalicija sovraštva doslej naredila ENO SAMO legitimno potezo? najprej so se v zavezništvu sovraštva do 1/3 državljanov združili sami politični poraženci, vzeli oblast v svoje roke, podpisali koalicijsko pogodbo o kateri so že en dan kasneje hiteli medijem razlagati, da je to “le papir”, zdaj pa to udejanjajo praktično z vsako narejeno potezo. Ne le da se ne držijo obljub, ki so jih dali svojim volivcem – ne držijo se niti obljub, ki so jih prostovoljno sklenili in podpisali MED SABO. Obstaja slučajno še nižji nivo verodostojnosti kot ta?

  • večni srb

   Pa se le vrti.

   • Lustrator

    Takšni državljani, takšna vlada… Upam le, da se na to ne bo pozabilo, ko končno po 70 letih pride do spremembe vlade in se ne bo sodno procesiralo le nosilce rdečih oblasti, ampak tudi njihove aktivne podpornike, v končni fazi tudi volivce same.

    • Kataklizma

     Kako boš volilce procesiral, če so volili rdeče, ki to ni! Ne moreš obtožit umsko prizadetega, da si je izbral rdečo pred rumeno … sploh pa, vi veliki zagovoriniki demokracije in transparentnosti … a v tem primeru bi bilo upravičeno?!

     • večni srb

      meni je popolnoma jasno, da imajo nekateri raje belo, dišeče vino, drugi pa prisegajo na kraški teran, s pristnim zemeljskim vonjem.

     • Lustrator

      Na nek način upravičen pomislek – v bananarepubliki kjer skoraj 90% državljanov najprej podpre odcepitev od Juge, demokracijo in prostotržni kapitalizem namesto socialistične enopartijske diktature, že slabi 2 leti za tem pa izvoli na najpomembnejše mesto v državi nekdanjega predsednika komunistične partije, bi bilo potrebno obvezno že v ustavo zapisati, da je volilna pravica dolžnost in hkrati obveznost, vsak glas posebej pa bi moral nositi tudi jasno OSEBNO (finančno in kazensko) odgovornost za volivca.

      Dokler pa na volitvah dopuščamo kandidaturo strankam in listam, ki so tako kadrovsko kakor programsko ustrezne komunističnemu ustroju, je težko pravno preganjati tiste, ki so te zločince izvolili – torej s tem sami sodelovali pri zločinu. Je pa problem, da bodo te anomalije lahko odpravljene šele, ko demokrati dobijo 2/3 večino, kar pa se zaradi znanih razlogov globoke države ne zgodi že slabih 30 let… Začaran krog torej.

     • Kataklizma

      “vsak glas posebej pa bi moral nositi tudi jasno OSEBNO (finančno in kazensko) odgovornost za volivca.”

      In ne misliš, da bi s tem vplival na izid volitev?! Kdo bi določil, kaj se kazensko preganja in kaj ne?! Kakšno legitimnost bi imele volitve takrat, oz. KAKŠEN SMISEL?!

     • Lustrator

      Kaj ti tu ni jasno? Vsako kriminalno dejanje, ki se zgodi v državi ob vednosti in nereagiranju vlade in državnih služb bi se po odgovornosti proporcionalno porazdelilo med vse tiste, ki so tisto vlado/predsednika (odvisno od pristojnosti) izvolili – zelo preprosto. Če je recimo 200.000 ljudi izvolilo stranke, ki so preprečile prodajo telekoma in NLB-ja, kar je davkoplačevalce stalo več kot 1 milijardo €, se ta milijarda € izgube ne vzame iz davkoplačevalske blagajne, ampak se zbere preko zaplembe sredstev izključno tistih, ki so s svojim glasom preko svojih predstavnikov škodili vsej državi.

      Če razumeš kaj pomeni pojem osebne odgovornosti, potem natančno veš o čem govorim, če pa si komi, pa razumem, da so ti vsi nekolektivistični koncepti družbe popolnoma abstraktni.

     • Kataklizma

      Preveč poenostavljeno si ti to zamišljaš … mi že meji na komunistične metode …
      ne moreš odgovornosti enega človeka prelagat in opravičevat s krivdo drugih … kar so in če že so v politiki, naj sami odgovarjajo za svoja dejanja.

     • Lustrator

      Čakaj, čakaj, čakaj: vsaka vlada naj bi delovala v interesu ljudstva, torej tistih, ki so jim sploh zaupali, torej omogočili položaj upravitelja z državo. odnos je torej vzajemen: davkolplačevalec da glas svojemu predstavniku in v zameno zahteva strokovno in vestno delo = rezultate. Če rezultatov ni, potem mora odgovornost prevzeti tako tisti, ki je bil zanje neposredno odgovoren, kakor tudi vsi tisti, ki so eksekutorju sploh dali MOČ (volilne glasove, medijsko podporo) da odloča.
      V prav vseh poslovnih okoljih je vedno na prvem mestu odgovoren tisti, ki je kadre/način dela/smsri poslovanja postavljal, šele na zadnjem mestu pa so odgovorni tisti zaposleni, ki so te zahteve operativno izvrševali. Delodajalec je v demokraciji ljudstvo (davkoplačevalci), delojemalec pa politik. Ko gre kaj po zlu, mora najprej odgovarjati tisti davkoplačevalec, ki je izbral slab program/kadre, šele posledično tudi delojemalec, ki le operativno izvaja svoj posel.

     • Grog

      Cisti komunizem ;)
      Ta del si spustil ;
      ” Dokler pa na volitvah dopuščamo kandidaturo strankam in listam” ;)

     • Lustrator

      Komunizem je komunistom (in vsem sorodnim totalitarnim skupinam) prepovedati sodelovanje na volitvah? Zanimiva logika, res.

     • večni srb

      Eni so se borili proti vsem komunistom, drugi pa samo proti srbom, ki so bili zgleda še najmanjši problem.

     • Lustrator

      Nihče se ni boril proti Srbom, borili smo se proti okupatorski vojski in velikosrbski velikojugoslovanski srbski politiki. Žal smo praktično takoj po vojni naenkrat pozabili na vse to in dandanes ti isti srbski agresorji prejemajo mastne slovenske pokojnine v podarjenih generalskih stanovanjih, srbski režimski (komunistični) zaslužniki pa so še danes med najvplivnejšimi “Slovenci”, skratka prvorazredni državljani kalibra Makarović, Janković, Arsenović.

     • večni srb

      Okupatorska politika, a to se je zgodilo v Piranskoj uvali ,v nukearki in vseh krajih ob meji, a to pomeni darilo slovenskega ozemlja verski republiki Vatikan, so nam to pripravljali zlobni Večni srbi?
      Ker, če ne, potem so nas napadli hrvati, ki nam delajo vse kar so nam prej lagali, da nam bodo delali srbi, ki so nas v resnici samo branili pred ustaškim gnojem.

     • Steiermark

      …….in nam j……pas mater……, “prvorazredni” srbski ludožerci, katerih ludožerstvo po Sloveniji, se vse bolj uveljavlja! Pozor, vsem ki gredo na “pojedino” v enega izmed arsenovićevih lokalov, po Mariboru, najprej si preglejte, če vam že ob vstopu ne manjka kakšen prst, ki ga pozneje lahko uporabijo za gulaš…..In makarovićććka je imela prav, ko je povedala, da so nam balkanci prinesli tudi kuhinjske specialitete – to dokazuje, med drugim, tudi ludožerski župan!

    • večni srb

     Saj bo, ko bodo do konca zavozili in bodo rabili nekoga, da namesto njih sprejme najbolj škodljive in brutalne reforme, bodo spet nastavili Janšo, ki bo potem štiri leta vino zlival iz kozarca nazaj v flašo, ker za tisti deci se pač ne bo prodal.

     • Lustrator

      Problem je v tem, da bo samo predsedovanje v vladi premalo – za popolno demokratizacijo – lustracijo družbe bo potrebna ustavna dvotretjinska večina, kar pa komunistični aparat ne bo nikakor dopustil – prej bodo sprožili državljansko vojno.

     • večni srb

      Za kaj takega, bi moral postati najmanj predsednik Evrope, pomagati bi mu morala pomagati vsaj prva dama planeta, ampak mi smo mali ljudi in ne moremo sanjati tako daleč.

     • Lustrator

      1. Janša je predsednik Evrope že bil
      2. Prva dama planeta je Slovenka
      Torej?

      Ne da ne moremo sanjati tako daleč, ampak NOČEMO. Temeljna razlika.

     • večni srb

      Hej! :)

     • Steiermark

      Urška!

 • Lea Pralines

  ma vsi so ISTI NATEGUNI,VOLILI SMO JIH UPOKOJENCI IN PRAV VSE VLADE SO NAS NATEGNILE.RAD BI DAL MOJO PENZIJO POSLANCU IN BI HITRO RAZMIŠLJAL DRUGAČE.S POLNO RITJO LAHKO LAPAJO IN SI DVIGUJEJO ŽE TAKO VELIKE PLAČE.Z PENZIJO POVPREČNEGA DRŽAVLJANA KI JE DELAL 4O LET PA BI PO VRSTI CRKNILI…SRAM JIH JE LAHKO.OBLJUIBLJALI SO VSE PRED VOLITVAM….IN TAKO KOT VSI DO SEDAJ NAS NATEGNILI……

  • Kataklizma

   Boli njih patka za naše trpljenje. Sramu in odgovornosti nimajo pa nobene … že zdavnaj izpuhtelo v dimu požrešnosti in hlastanju po moči …

  • večni srb

   Morali so to storiti, edini način, da so si čez noč priposestvovali javna podjetja in druge nepremičnine, do katerih niso bili opravičeni in jih tudi niso kupili s svojim denarjem, ne gre drugače.
   Državo pa le imamo. Kupili so jo pa s penzijami delavčkov in kmetavzarjev, kdaj pa, če ne zdaj.

  • Lustrator

   Butalci, ki vsakič volite isto (v različnih oblikah) in pričakujete različne rezultate, si žal kaj boljšega niti ne zaslužite. Žal pa mi je vseh inteligentnih in poštenih Slovencev, ki nikoli v življenju niso volili katerekoli komunistične stranke, pa so zaradi VAŠE naivnosti/pokvarjenosti PRIMORANI skupaj z vami pojesti vso blato, ki ste ga skuhali.

   Še enkrat: niso VSI ISTI, so pa isti vsi rdeči nateguni katerim naklanjaš svoje glasove, potem pa jamraš. V obdobju 2004-2008 pod Janševo vlado so pokojnine v povprečju zrasle za neverjetnih 20%! številke, ki se (razen za javni sektor) ne bodo pod komiji ponovile NIKOLI.

   Razmisli malo o tem.

   • večni srb

    Največ so zaslužili brača Šrot.

   • Peter

    Težka bo.
    Če bi bil/a tale Lea Pralines sposobna o čem razmisliti, se ne bi javljala sem s svojimi zblojenimi kopijami globokih misli iz Nedelskega, no.

   • lili pili

    Ti pa rszmisli, da je ravno zadnja janseva vlada sprejela obstojeci slab zakon o upokojevanju, ki bi ga sedaj malo poporavljali..

    • Lustrator

     Od zadnje Janševe vlade do danes je minilo že skoraj 6 let – se ti zdi da je to obdobje v katerem se ni v družbi nič spremenilo? Se ti zdi konstruktivno od tvojih izvoljenih politkomisarjev, da po defaultu blokirajo dobesedno VSE predloge s strani opozicije le zato, ker se imajo za prvorazredne partijce abonirane na večno oblast?

     • lili pili

      Smo pri upokojencih drzmo se teme in kdo je z spremembo zakona poslabsal nove upokojitve, to je tudi tema clanka….

     • Lustrator

      In natanko na to sem ti repliciral, v čem je problem? Ukrepi, ki so bili potrebni leta 2012 pač niso ukrepi, ki jih Slovenija potrebuje danes. Razen seveda če se ti zdi, da je smer, ki jo branijo komiji v vladi POPOLNA in ne potrebuje izboljšav – vzakaj v tem primeru torej laganje pred volitvami in v sami koalicijski pogodbi??

   • Lea Pralines

    ..KO ZAČNEŠ PRIBIJAT KAO KOMUNISTIČNE STRANKE,TE IMAM ŽE POLHEN KURAC…NISEM NE LEVI IN NE DESNI,SAMO DA PA BI VOLIL TAK PODN KOT JE JANŠA PA RAJE FUKNEM VSE SKUPAJ V SMETI…BOLJ POKVARJENEGA ČLOVEKA V TEM ČASU,ŽAL NI ZAZNATI KOT JE JANŠA,GRIMS PA MAHNIČ …POL PA VOLI TE LAŽNIVCE….MA NI ŠANS…PA ISTOP MISLIJO VSI KI JIH POZNAM…

    • Lustrator

     Aha. Torej nisi ne leva, ne desna (kaj torej si – vesoljka?), niti komunistka, veš edino to, da Janšo iz srca sovražiš, dodajaš pa mu še Grimska in mahniča. Se ne zavedaš protislovja, ki i ga pravkar napisala, če izvzamemo dejstvo, da nisi niti z enim samim argumentom podprla svoje drzne izjave o pokvarjenosti in lažnivosti. To, da enaka protislovja veljajo za tvoje prijatelje in znance, pa ti kar verjamem – ni ravno nekaj s čimer bi se človek hvalil.

     • Lea Pralines

      sem musliman od nog do glave..!!

     • Lustrator

      To naj bi bil izgovor za nesmisle brez repa in glave, ki jih semle pišeš?

     • Lea Pralines

      na kurac mi greste ker se tako jebete med seboj…sam sem musliman in šljivim ne levih in ne desnih,ste vsi isti ku…

     • Lustrator

      Verjamem ja. Zate smo vsi eni in isti zahodnjaški neverniki, čeprav v svojih komentarjih neprestano sončiš svoj intelektualni manko ko braniš izključno komije, napadaš pa izključno demokrate, kar daje vedeti precej o tvojem nivoju in “vsegliharstvu”, ko so “vsi glih”, samo da eni bolj.

  • Common Sense

   kar si volil(a), to si dobil(a). Vsi pa niso isti. So pa isti, tisti, ki so na oblasti. 22 od 28 let samostojnosti namreč. 22 let že “glumijo gljivu”, vi jih pa še kar volite. E, izvolite.

 • Franjo Trojner

  Šarec je velikodušno popustil stavkovnim zahtevam Štrukljevih sindikatov javnega sektorja in tako za penzijoniste, policiste, vojake, paznike v zaporih ni ostalo nič! Res pa je tudi, da Šarec za dvig plač in privilegijov v javnem sektorju v proračunu denarja še nima. Kar pomeni, da se bo država v kratkem znova zadolžila, gotovo bo Šarec še povečal davke in uvedel par novih, to pa pomeni, da bomo posledice nerazumnega dviga plač v javnem sektorju nosili prav vsi davkoplačevalci. Takšen ne dovolj premišljen scenarij leve Šarčeve vlade bomo najbolj občutili zaposleni v gospodarstvu, ker nas bo Šarec lupal z davčinami do iznemoglosti, kakor tudi penzijonisti, za katere je Šarcu malo mar, ker penzijonisti ne stavkajo. SINDIKATI REALNEGA sektorja so v stavki javno podpirali dvig plač JAVNEGA sektorja, kar pomeni, da so zavestno pristali na že tako previsoke davke in uvedbo še večjih in številčnejših obdavčitev kapitala in s tem posledično plač delavcev REALNEGA sektorja. Za koga torej se borijo sindikati realnega sektorja??? Za delavce v realnem sektorju gotove NE, no vsaj vidi se to na plačah in delavski zakonodaji NE! Naj Jerkičeva javno pove kdaj bo zaslužilo 70% zaposlenih v gospodarstvu povprečno plačo in ne kak cekin nad zajamčeno, kot je žalostna realnost danes??
  V toti vedno bolj nedemokratični in nepravni državi vse nas drugorazredne državljane leva oblast vedno bolj farba in nateguje, za nas pod vladavino ekstremnih levičarjev ne more biti raja, za nas so pripravili pekel, da se lahko oni sami na naš račun mastijo in uživajo.No vse to smo že videli v bivši gnili, totalitarni komunistični Jugoslaviji in vemo tudi kako se je končalo! Zgodovina se očitno ponavlja, mar ne? Ali bomo to mirno dopustili, pa mi odgovorite Vi???

  • večni srb

   Kaj te brigajo tisti, ki samo nič ne ustvarijo in so primorani v nujno zlo, nas morajo skrbeti najprej zdravi in nadarjeni, ker od njih imamo vsi največ, potem pa še milijon tistih, ki dejansko naredijo kaj dobrega čez dan, šele čisto na koncu so politiki, trgovci, bankirji, vojska, policija in pravosodje.

  • marker

   Kupnina od prodaje NLB je že izpuhtela.

 • Peter

  Novica je seveda zelo hitro izginila s prvih strani MMCja in jo je zdaj treba najti tam nekje med novicami o asfaltiranju lokalne ceste in podobnimi.
  Ah, če bi bila proti SDS, bi pa, jasno, en kup naslovov vpilo v bralce…no.

 • večni srb

  Mogoče se bo komu zdelo čudno, ampak pet let star otrok ima že vse možganske celice, katerih število ne bo naraslo do konca življenja. zakaj potem z leti delujemo bolj pametni, trik narave je v posebnosti človeškega možgana, da z novimi izkušnjami oblikuje lastno resničnost. Možgani so pri vseh isti, razlikuje se le način kako se je možgan navadil videti sebe in svet. To je pomembno dejstvo, ker imamo opravka z generacijo lobotomiziranih dronov, ki so celo življenje preživeli v nacional socialističnem gulagu, s človeškim obrazom.
  Občutek življenja ni nič univerzalnega ampak vsak državljan živi v svoji paralelni resničnosti, tipičen slovenski možgan je zgolj še ena laž, ne obstaja nič takega, so pa večino res zaznamovale travmatične izkušnje in ista sovražna vojaška propaganda, ki je za uboge reveže edina resnica. Ne gre za informacija ampak za cel komplet, niti se človek ne zaveda kaj je, kdo je, niti družba ni taka kot vsi rečejo, da je, vse je konstrukt. Zato so bile vse reforme do danes neučinkovite, tiste dobre na začetku, ko smo imeli še vse in slabe potem, ko se rešujemo pred neizogibnim razkrojem že vsaj 20 let. Nihče več ne govori o sreči in uspehu, gre se samo še za način kako mislimo počasi umirati in čim manj trpeti.

  pri nas še vedno trajajo izredne razmere, levica je izvedla državni udar in pdoelila posebna pooblastila vojski, Pahor pa je postal diktator. Razlog so bile nekontrolirane migracije, ki jih je ustvaril in jih usmerja Nato, sicer pa z nami nimajo nobene veze, razen da smo pač na poti teh karavan ,niti po dveh letih diktature še nisem slišal, da je kdo preklical policijska pooblastila vojski in vrnil oblast nazaj v demokratično izvoljeni parlament ali kar so že.

  Mi ne vemo več kdo smo in kje živimo, prosim upoštevajte to v nadaljnujih debatah, da smo vsi nori, budni haluciniramo in nihče ne vidi pristne resničnosti.

  • večni srb

   Velja izpostaviti čelni reženj možgana, ki se začne razvijati pri najstnikih in postane najbolj aktiven tam okoli abrahama, ko se navadimo kako nas vidijo drugi ljudje in kakšen je naš položaj v družbi. Najstniki so bolj občutljivi, če jih kdo gleda, ker še nimajo izoblikovanega čustvenega odziva, saj še nimajo dovolj izkušenj z drugimi ljudmi, zato so bolj vzburjeni in poskušajo v paniki uganiti kaj je najbolje za njih. Ne razumejo posledic svojega nekontroliranega obnašanja, zato se tudi prej odločijo za tvegane poteze. Tam po dvajsetem letu starosti, pa se panični napadi nehajo in postanejo čustveno zreli ljudje, vendar se možgani lahko še naprej močno spreminjajo, kadar so izpostavljeni stresnim delovnim obremenitvam.
   Lep primer je kmetavzar, ki se prvič znajde v Ljubljani in mora naštudirati vse mogoče ulice med internatom in faksom tako, da med potjo obišče čim več žurov in gostiln. Ker si morajo v glavi predstavljati toliko novih lokacij, se jim poveča žleza za prostorsko zaznavanje. Več kot hodijo po žurih, prej najdejo izhod iz labirinta.
   Ni pa isto, če poslušaš veliko glasbe ali glasbo tudi sam igraš, užitki ob poslušanju ne razvijejo nadarjenosti enako kot razumevanje mehanike nastajanja in spajanja ritmičnih zvokov. Ni se vsak genij že rodil nadarjen ampak moramo ločiti predvsem posebneže in čudake, ki so razvili določene spretnosti z delom in učenjem od tistih, pri katerih je nadarjenost povzročil možganski tumor ali kakšne druge bolezni. Včasih kaj pritisne na določene predele možganov, ki začnejo zato nepredvidljivo delovati v sicer predvidljivih situacijah, kar sproži nekontrolirane spremembe osebnosti. Nekatere začnejo iznenada obhajati čudne in agresivne misli, ki jih popolnoma prevzamejo, lahko izgubijo vero v narod in slišijo glasove v glavi, okoli sebe pa vidijo same demone in pošasti.

 • jovan jovan

  O tem, da je desnica za povišanje posranskih plač pa nič?!

  • marker

   ZUJF bi lahko popravila vsak vlada po zadnjemu letu vlade JJ. Pa ga niso hotele popraviti, ker je dober, razen tam, kjer so bili prizadeti njihovi levi podporniki.

 • Common Sense

  Šarec na srečo ne more mimo fiskalnega pravila. Izbral je manjše zlo in nafutral sindikate JS, na škodo upokojencev. A ti bodo to najbolj zamerili Desus-u in SAB-u, saj se ti dve strančici najbolj glasno razglašata za zaveznika upokojencev. Torej je to za Šarca dvojna zmaga. Na ta način še malo bolj zamaje svoji manjši koalicijski partnerici in še malo bolj spodnese stolček Erjavcu in šivilji Lenčici. Vsi skupaj (pa še živinorejec Židan z njimi) pa niso vredni pol kahle slane vode. Ko državo fura komedijant, drugega ni bilo pričakovati.

  • večni srb

   Kaj bi se zgodilo, če bi odrasel Šarec srečal malega Marjančka, kakršen je bil še kot otrok, vendar bi oba vedela isto kot ve starejši, mali bi lahko manipuliral starejše mamice, ki bi se čudile kako je srčkan in sladek ter ga stiskali ob svoje prsi, stari pa bi lahko končno začutil poln okus kave in videl neverjetno drobne, živo barvne podrobnosti, brez meglene dioptrije.

   • Common Sense

    Ne vem, pojma nimam:) Ti povej.

    • večni srb

     Vsi vemo o sebi več iz tistega, kar smo slišali o sebi od drugih kot se dejansko spomnimo svoje lastno življenje.

  • marker

   Leva politika je vedno našla vzrok in priložnost za zadolževanje in bo našla tudi obvoz za fiskalno pravilo.

   • Common Sense

    Samo počakajmo na prvo naslednjo krizo. Če ob 4%-5% rasti vseeno komaj krpamo proračun in ne moremo zadostiti apetitom, kaj šele bo, ko bo rast padla na “normalnih” 2-3% ali pa šla celo v minus?! —> dodatno enormno zadolževanje prihodnjih generacij, da se napolnijo požrešne riti.

 • Montana

  Pa za take levake se imajo, FUJ!

 • marker

  Karkoli je predlagala SDS je bilo vedno že iz kaprice in sovraštva levih strank zavrnjeno. Tudi ograjo na meji s Hrvaško po predlogu SDS so zavrnili, čez nekaj časa pa so jo sami postavili, seveda kot lastno idejo.Tako bo tudi v bodoče. Škoda energije in časa za prepričevanje. Luč na koncu tunela je spet izginila, ko je zmagala leva politika.

  • RATATA

   Oni niso postavili ograje, ampak tehnično oviro.

   • samotoje

    Za nezakonite migrante, ki jih ni.

    • RATATA

     Torej je res bila popolnoma nepotrebna.

 • Peter

  Tumpeka pa danes ni?
  Škoda, pa toliko bi se imeli pogovoriti, no.

  • Janez

   Šala – Tuneka sem jaz usmeril na branje LINKOV
   O
   TEM,
   KATERA ŽENSKA JE RES RODILA JOSIPA BROZA TITA.TUNEKA
   JE
   PA ŠEF
   T,I. “MAČKOV V ŽAKLJU”
   POSLA V SZEGED NA MADŽARSKO
   RAZISKOVATI, ČE JE RES, DA JE
   TISTA
   GROFICA VDOVA MARIJA ERDELYI IZ SZEGEDA, RODILA JOSIPA BROZA – TITA.
   Glej
   Moj LINK ZGORAJ ” MAČKI V ŽAKLJU” O POKOJNINAH. L.R. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Nesporni luzer 2018

  Golazen janseviska, ce komu ni mar za penzijonerje, ste to zagotovo vi, gnide desnjakarske, ki obozujete izkoriscevalski orto kapitalizem in cimvecji prepad med bogatimi in revnimi. Vedno pa ste naklonjeni samo premoznim in cerkvi. Gnide imate itak polne riti od denacionalizacije, ki jo vam je omogocil izdajalski smrad od Pederleta.

  • Janez

   SODIŠČE !
   Sovražni govor.
   Za v ARHIV PRIJAV ORGANOM MNZ, SODIŠČU. L.R. Janez Kepic-Kern KOMENDA

   • Nesporni luzer 2018

    Zatakni si te svoje prijave v svojo posrano rit, buksl zmesani.

    • Janez

     NE DELAJ SI UTVAR !
     PREDALI BOMO PRIJAVE ZOPER TE E ORGANOM MNZ
     IN
     PRISTOJNEMU ORGANU
     PRI PARLAMENTU, DZ R. SLOVENIJE. L.R. Janez Kepic-Kern KOMENDA
     P.S.
     SAJ IMAMO TVOJ IP, ne skrbi.

     • Nesporni luzer 2018

      Na dej ze enkrat, pa utihni zahojenec trapasti.

     • samotoje

      Postopek že teče.

  • dob

   Kurčev infantilnež!
   Samo v Sloveniji je komunizem. Povsod drugod po Evropi, kjer imajo države z utečeno demokracijo (to je nekaj kar pri nas še nismo videli!) dobijo ljudje normalno plačilo za normalno delo. Zato pa hodijo ven delat, v tujino, ker jim več ostane, ker država manj pobere od bruto plače!

   Ljudje, ki znajo delati zapuščajo ta izkoriščevalski (tvoj!) komunizem! Ti govedo komunistično, pa si sploh prebral, kaj je predlagal SDS???
   Nafilan si skozi komunistično šolstvo s parolami o humanem socializmu… s človeškim obrazom in kurcem od ovce in imaš drek v glavi! komunisti ti vladajo neprekinjeno 75 let, pobili so pol države, ljudje so izkopriščani in brez volje za življenje, ker so jim jo ubili. Tebi je pa opozicija kriva za vse….
   Ma, daj goni se v pizdo materino, ti kurčev jugoslovenar!

   • lili pili

    A ti ves, da je obstojeci slab zakon sprejela ravno janseva vlada….

    • Common Sense

     Lili Pili, a edina stvar, ki jo znaš nabijat kaj je ali ni naredil Janša? Kako ima en sam samcat človek lahko tako velik vpliv nate in na tvoje somišljenike? Se ti to ne zdi malo infantilno? Sicer je pa sovraštvo močno čustvo, zelo podobno ljubezni. Priznaj, malček si pa želiš biti Janša? ;)

     • lili pili

      Ja v casu njegove vlade in jansa je kriv, sedaj bi ga pa popravljal ko je v opoziciji…

     • lili pili

      Tvoje vprasanje je na mestu, kako ima lahko en politik tako magicen vpliv na skupino drzavljanov, da ga nekriticno podpirajo v vsem…

     • Common Sense

      Mislim, da pretiravaš. Pač, vidiš samo tiste, ki ga brezpogojno 100% podpirajo. Teh pa je, kot pri vsaki stvari, manjšina. Govorim o “vernikih”. Jaz naprimer nisem vernik, ga pa podpiram v določenih stališčih. Le-ta zame “prevagajo”, zato bi ga raje videl na mestu premierja, akoravno se z določenimi drugimi potezami in značajskimi lastnosmi ne strinjam. Jebi ga. Idealnega politika ni.

      Veliko več ljudi pa JJ podpira, a ne povsem nekritično. Mnogokateri, ki sicer svetovnonazorsko spadajo na desnico, se z marsikatero potezo Janše ne strinjajo (in to celo na tem portalu povejo), z mano vštevši. Obenem pa se z marsikatero njegovo držo strinjajo. Meni osebno je všeč njegovo zagovarjanje večje ekonomske svobode in večje odgovornosti ter svobodne pobude državljank in državljanov.

      Še vedno pa imam občutek, da če bi Janša jutri izginil, da bi se celotna levica čukasto gledala in praskala po glavi. Obenem bi odpadel glavni razlog, da sploh dobivajo glasove.

      Še vedno pravim, da se mi zdi otročje, da ima en človek lahko tako velik vpliv na možgane nekega komentatorja. To je, da ob vsaki debati takoj na plano povleče zajca iz klobuka, ki se mu reče “Janša je pa to in to naredil”…. To je smešno.

     • lili pili

      Vse sem dvakrat prebral. Tudi sam opazam, da ima jansa manj vernikov in vec podpornikov, ki razmisljajo z svojo glavo. Kdaj pa kdaj se tudi jsz z njim strinjam, letos sem celo govoril z njim…

      Mu pa vseeno ne zaupam in s svojim odnosom do prevzemanja sodnih posiljk se mi je zasral, pa toliko govori o pravni drzavi. Pri njem pogresam nacelnost, ki pa je ni..

      Njegove metode delovanja so tipicno komunisticne, ce ne gre z lepim, te pa zacnejo blatit. To so nasvoji kozi izkusili ze mnogi njegovi dodelavci….

      Vsak dan ko je na celu stranke v bistvu tej stranki dolgorocno ne koristi, enkrat bo moral oditi in takrat se bo pokazalo kaj je res bilo pri njem dobrega…

      Ostali na desnici, ja dokler bo jansa bodo zivotarili, desnica ni za slovence, mogoce ce bomo imeli kdaj sredni razred..

      Zato pa vidim najvecjo jansevo stratesko napako v tem, da je zapustil levi politicni prostor in s tem izgubil lep del volivcev, ki sedaj volijo levico. Prava social demokratska stranka v kombinaciji z nsi in prenovljeno sls, pa ne ta z podobnikom, bi lahko vladala sloveniji

  • Mojca pokraculja

   JTPM kreten kakšno izkoriščanje in orto kapitalizem pa je to, da predlagaš zvišanje pokojnin? Kdo pa jih je spravil na ta sramotno nizki nivo. Kdo je upokojencem ukradel 42% od vplačanega zneska zavarovanja ? Tvoja komunajzarsko levakarska kamarila s Svetlikom in Mrakovo na čelu je to naredila. In ti boš zmerjal z golaznijo !
   Smrad pokvarjeni, nimam besed za take idiote !

   • dob

    Name se obrni za izbor besed, jaz jih vem precej!
    Malo za pokušino:
    https://www.youtube.com/watch?v=28vPzvpf9z4

   • Nesporni luzer 2018

    Ti gnoj jansisticni, vlada vasega gargamela 04-08 je naredila sranja za 10 let naprej. Ustvarila tajkune, zapufala drzavo, razprodala premozenje drzave, preganjala novinarje, itd.. a vas pastir, janez luzer twitterski, vam je vbil v vase zabite glave da je bila samo njegova vlada tista ta dobra, ki je zmanjsevala dolgove in pomagala penzijonerjem. A resnica je ravno obratna. Butara sdssovska, povej mi zakaj ste pred kratkim glasovali PROTi predlogu zvisanja min. place na 700 eur, ce se vam tako gre za ljudi? Odgovori ce znas, drek jansisticni. Ti kar jaz povem, zato ker ste pokvarjena stvorenja in se vam jebe za ljudi, mar vam je samo za oblast. In ker niste na oblasti, boste pac iz principa glasovali vedno PROTI, pa cetudi bi bili predlogi se tako dobri za prebivalce. Pokvarjenci, gravza se mi ta vasa nora sekta debilov sdss in vas pastir, princ teme in sovrastva!

    • macon

     Janša je ustvaril leve tajkune, bravo. Levajzarji ste res neverjetno pokvarjena lažniva golazen.

     Zvišanje minimalca na 700 bo odneslo tisoče služb, ker enostavno nimajo dodane vrednosti in za tebe idiota: 700 minimalca je okoli 1200 bruto z vsemi dodatki, dopustom in bolniško in to ni malo.

     Seveda nori levičar ne boš nikoli niti pomislil, da naj se zniža obdavčitev plač, povišajo dohodninski pragovi in bi vsi imeli višji neto.

     Janševa vlada je dvignila penzije za 24% v 4 letih, vaša zadnja vladna tolpa pa za par %, tako da zapri lažnivi gobec.

    • Mojca pokraculja

     Jdtna, jdtna majmun se razpenio ! Daj še malo, tolk je dobr, ko se dereš in tolčeš po majmunskih prsih !

    • Mojca pokraculja

     Na tole se pa pije in reče :Živel Janez Janša !
     Jutr pa še rubec pride na kozarček, bo še on reku Živel Janez Janša !

  • Common Sense

   Persen pomirja.

 • Janez

  7.del DEL UMETNIŠKO LEPOSLOVNEGA SPISA – ” MAČKI V ŽAKLJU”
  KAKRŠNAKOLI PODOBNOST

  Z REALNIMI OSEBAMI JE SAMO – NAKLJUČNA.
  “O P O K O J N I N A H”
  V R. SLOVENIJI
  V DEBATI ČLANOV NEFORMALNEGA ,
  A BAJE ODLOČUJOČEGA DRUŠTVA , PO DOMAČE T.I. ” MAČKI V ŽAKLJU”
  Govori se, da gre za vplivno neformalno društvo ex KP, ZK t.i. “sistemčikov”,
  seveda ex KP, ZK penzionistov, s sedežem baje, blizu Opere v centru Ljubljane.
  Osebe:
  1. Lepofrizurni vodja ” mačkov v žaklju” gospod tovariš 70 let ” GAJNZL”
  2. Povabljeni starosta, soustanovitelj “mačkov v žaklju” gospod -tovariš ” 90 let, CEMCELJ”.
  3. OSTALI PRISOTNI, 65 – 100 LET STARI BAJE EX “KP, ZK” T. I. ” MAČKI V ŽAKLJU”

  Gospodje-tovariši!
  Reče lepofrizurni, mogočni vodja t.i. ” mačkov v žaklju” ” g., tov. GAJNZLJ”
  Naš zaslužni starosta tovariš-gospod ” CEMCELJ”
  NAM JE PREJLE LEPO OPISAL,
  KAKO SO ON IN NJEGOVI OHRANJALI
  – . Naj ga povzamem
  – DRŽAVNO POKOJNINSKO BLAGAJNO – VEDNO POLNI IN CELO S PRESEŽKI
  – SO OHRANJALI TAKO, DA SO NAŠI VRLI PROLETARSKI GARAČI V NAŠIH EX FABRIKAH
  – MOČNO GARALI, VPLAČEVALI V POKOJNINSKO BLAGJANO IN OD IZGARANOSTI
  -PRED ODHODOM V PENZIJO UMRLI – ZATO PENZIJE NI BILO TREBA IZPLAČEVATI,
  – ČE PA JE KATERI GARAŠKI PROLETAREC PENZIJO LE DOČAKAL – NI DOLGO DVIGOVAL PENZIJE,
  – VEČINA PROLETARSKIH PENZIONISTOV JE PO DVEH TREH LETIH V PENZIJI – UMRLA
  – UMRLIM PENZIONISTOM – NI TREBA IZPLAČEVAT PENZIJ,
  ZATO JE IMELA PENZIJSKA BLAGAJNA NEKAKO DO NASTOPA ZNANEGA PREMIERJA “ROPA”
  – VEDNO VIŠKE: ljudje, proletarci za penzije so desetletja plačevali, vendar jih je večina pred ali takoj
  po odhodu v penzijo – umrla.
  – zato je bilo vplačil v penzijsko blagajno veliko
  – -izplačil iz penzijske blagajne je bilo pa malo, odtod
  – so bili viški v penzijski blagajni: celo predore smo gradili iz denarja za penzije.”
  Zaslužni starosta, 90 let
  g.tov. CEMCELJ vstane in reče:” RES JE BILO TAKO, PREDLAGAM, DA TAK NAČIN TUDI OHRANITE.
  VODJA,
  LEPOFRIZURNI VODJA ” ačov v žaklju” v zadregi reče:
  “ŽAL – ČISTO NA EENAK NAČIN NE BO ŠLO.
  SMO PA POGRUNTALI NOV NAČIN,
  KI NE PRAZNI PREVEČ – PENZIONISTIČNE BLAGAJNE. .L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  NADALJEVANJE SLEDI ŠE DANES.

 • Slovenka

  Kako sta glasovala Alenčica in Karlek, predana borca za pravice upokojencev?

  • Michael

   Napačno vprašanje, ker ona kot ministra o tem nista mogla glasovati. Pravilno bi bilo kako so glasovali poslanci njunih strank

 • Michael

  A so v SDS morebiti razmislili tudi o upokojencih, ki so se s polno delovno dobo upokojili po odmerni stopnji 57,25 oz. ženske z 60,25%, ali morebiti ustvarjajo drugorazredne

  • Mojca pokraculja

   Tvojega vprašanja ne razumem. Saj ravno za te upokojence gre, ali ne?

   • Michael

    Ne. Naj bi šlo za tiste ki se bodo upokojili in ne tiste ki so po zgoraj navedenem že upokojeni

    • Mojca pokraculja

     Izgleda da imaš prav, čeprav so ti članki na Novi24 velikokrat poenostavljeni. Nisem pa sledila kaj so dejansko predlagali v SDS.
     Logično bi bilo, da bi za tiste, ki se bodo šele upokojili, predlagali takojšnje zvišanje stopenj, za tiste, ki pa so že upokojeni in imajo odmerjeno pokojnino po teh sramotnih procentih, pa naj se zvišuje postopoma vsako leto za 0,55%. Seveda pa tu nastopi vprašanje kaj s tistimi, ki so se upokojili z manj leti delovne dobe, ker je za te procent še nižji.Ti bi dejansko postali petorazredni.

     Do uveljavitve pokojninske reforme, ki so jo pripravili v Pahorjevi vladi, požegnala jo je pa potem Janševa, če se ne motim, so bili procenti bistveno višji okrog 80%.
     Skratka, nujno bi bilo treba takoj razsuti procente in jih na novo postaviti. V Italiji je namreč Salvini naredil ravno to. Razsul zakon Fornero(imenovan po neki levi ministrici), znižal starost upokojevanja in popravil odmerne procente.
     Na kaj takega računati pri nas in to od “socialno čutečih” levakov je utopija. Imajo samo veliko za povedat čez kapitalizem, v resnici pa podpirajo krajo na vseh področjih tudi v pokojninski blagajni.Sistem je nepregleden, zakompliciran, poln zank in nekih izjem, vse z namenom da ga čim manj ljudi razume.
     V luči dogodkov v Franciji- tam bi takoj odnesli vlado, če bi ljudem tako drastično znižali pokojnine.Pri nas pa nič !

 • lili pili

  A so v sds spoznali, kam pelje sedanji zakon, ki so ga ravno oni sprejeli v casu zadnje janseve vlade..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!