Koalicija “Za otroke gre!”: Ustavno sodišče naj zaščiti temeljne pravice otrok in trikratno prepričljivo odločitev volivk in volivcev na referendumih!

foto matic stojs

Koalicija “Za otroke gre!” se zavzema za družino, saj pravijo, da so otroci, mladi, družine in stari starši temelj našega naroda, naše domovine in države. V preteklosti so se že borili za pravice otrok s predlogi zakonov, tokrat pa bodo predstavili pismo ustavnim sodnicam in sodnikom ter peticijo ob odločanju v dveh ustavnih presojah, katerih namen je poteptati temeljne pravice otroka do mame in očeta. Vse medije vabijo na tiskovno konferenco, ki bo v četrtek, 6. maja 2021.

Spoštovani,

Vabljeni na tiskovno konferenco Koalicije “Za otroke gre!”, ki bo jutri, 6.5.2021, ob 11.30 pred Ustavnim sodiščem RS, Beethovnova 10, Ljubljana.

Metka Zevnik in Aleš Primc, sovoditelja Koalicije “Za otroke gre!” bosta predstavila pismo ustavnim sodnicam in sodnikom ter peticijo ob odločanju v dveh ustavnih presojah (št. zadev U-I-486/20 in U-I-469/20), katerih namen je poteptati temeljne pravice otroka do mame in očeta ter razveljaviti referendumsko voljo 1.085.275 glasov na treh družinskih referendumih v letih 2001, 2012 in 2015.
Po tiskovni konferenci bosta sovoditelja Koalicije “Za otroke gre!” predala pisma za ustavne sodnice in sodnike v vložišču Ustavnega sodišča.

Prosimo, da navzoči predstavniki medijev na tiskovni konferenci spoštujejo epidemiološka navodila NIJZ.
Lepo vabljeni.

Aleš Primc