Koalicija že razpada?!: Jani Möderndorfer v državnem zboru “grozil” Tini Heferle: “Na to vas bom opominjal cel mandat in boste s tem tudi končali mandat. Verjemite mi. Me še ne poznate … Me boste spoznali.”

Foto: LMŠ/STA

Dejan Židan (SD) bi zaradi nesklepčnosti minuli teden skoraj razpustil državni zbor. V sredo zvečer v dveh poskusih ni glasovalo niti približno dovolj poslancev. Židan je poskušal težavo rešiti s prestavitvijo seje za dan. A ne gre. Pravilo je, da mora odrediti kratek odmor in če v tretje poslancev še ni, se zbor razpusti. Tisti, ki brez opravičila manjkajo, ne dobijo plače. Bila bi sramota. Državni zbor smo pravkar šele izvolili in tudi Židan je komaj priletel na vrh. Pa koalicija, ki mora zagotavljati delovanje DZ, že razpada.

Zaplet z glasovanjem, ki ga je večina medijev dobrohotno spregledala, ni bil slučajen. Bil je sporočilo Židanu in Marjanu Šarcu, da lahko enako učinkovito kot Levica Luke Mesca, ki ji je v koalicijsko pogodbo uspelo spraviti cel kup čudaštev, izsiljujejo tudi druge koalicijske stranke. Na koncu te igre pa se z gorjačo prikaže opozicijska SDS Janeza Janše. Da zmorejo tudi oni, je v DZ dokazovala SMC Mira Cerarja. Prvo sporočilo, da z njimi ni šale, je SMC poslala že v začetku tedna, ko v programskem svetu RTV Slovenija niso podprli Katje Šeruga, ki jo je direktor Igor Kadunc predlagal za direktorico televizije. Odločanje je vodil šef programskega sveta Ciril Baškovič (SD), ki pripada isti stranki kot Židan. Šeruga je padla, ker je bilo zanjo le 12 od 29 svetnikov. Najbolj levi del pretežno levih svetnikov. V medijih so se na padec odzvali s precej nenavadnimi ocenami.

V Večeru je Blaž Petkovič, denimo, povzel kar komentiranje novinarja Vala 202 o glasovanju o nekdanji urednici Večera. To je najbolj varno: “O imenovanju Katje Šeruga so odločali tudi ljudje, ki so med sejo priznali, da je ne poznajo, da zanjo še niso slišali. To so ljudje, ki krojijo prihodnost javne RTV,” je ponedeljkovo dogajanje v petem nadstropju stavbe na Kolodvorski ulici pokomentiral novinarski kolega Nejc Jemec z Vala 202.

Ena od svetnic je o tem, da ne ve, kdo je Šerugova, pred odločanjem res govorila. A to postane manj nenavadno, če vemo, da programskemu svetu generalni direktor Igor Kadunc pred odločanjem ni dal življenjepisa kandidatke za drugo najpomembnejšo funkcijo javne RTV. Pravzaprav jim ga je poslal, a je obstal pri tajnici programskega sveta, ki ga ni poslala naprej. Novinarski opis pa je bil manipulacija, ker nevednost pripisuje kar vsem, ki so odločali. Svetniki, ki si jih je v programski svet zadnja leta nastavila leva sredina (kak desničar je tam le za vzorec), nikakor niso diletanti, ki nimajo pojma. Prej bi, če primerjamo, lahko to trdili za novinarje, ki takšne stvari pišejo. Televizijec Sašo Hribar, novinar Marjan Dora ali nekdanji šef Cankarjevega doma Mitja Rotovnik, nobeden od teh ni podprl Šeruge, o poslih javne RTV in Šerugi vedo vsaj toliko kot Petkovič ali Jemec. Ali celo neprimerno več. Bolj previdna je bila v ocenah dogajanja Ženja Leiler na Delu, se pa tudi z njeno oceno, da ima programski svet RTV strašne pristojnosti, ne strinjam. Imel jih je nekoč veliko svet RTV, ko ga je vodil še nekdanji predsednik SD Janez Kocijančič. Po spremembi zakona v času prve vlade Janeza Janše pa se je okrepila moč generalnega direktorja in nadzornega sveta, ki ga velik del imenuje kar vlada. Z nadzornim svetom ima Kadunc resne težave, kar je še dodaten znak, da v javnem zavodu poteka spopad med levičarji in bolj sredinskimi liberalci okoli SMC.

Möderndorferjeva obramba Möderndorferja
Kadunc je takoj po padcu Šerugove razmišljal celo o odstopu. To je bila že druga nezaupnica. Že junija so mu zavrnili vršilca dolžnosti direktorja televizije Andreja Stoparja. A dogajanje je s sporom s prejšnjo direktorico Ljerko Bizilj, ko je rušil odgovorno urednico Jadranko Rebernik, sprožil sam. Vodje, ki v javnem sektorju odstavijo preveč ljudi okoli sebe, se pogosto sami znajdejo v škripcih. Sploh če urednike odstavljajo zaradi političnih razlogov, kot je Kadunc Rebernikovo, ko ji je očital, da je bilo nedopustno, ker je hrvaškemu pevcu novinar televizije ponudil možnost odgovoriti na obtožbo, da je fašist in ustaš. Kar po kodeksu etike novinar ob hudi obtožbi mora storiti.

V državnem zboru je šlo za podobno igro merjenja moči SMC in Janija Möderndorferja, ki je v sredo spet postal njihov poslanec in je vsaj tak borec kot Kadunc. Pravzaprav je večji. “Zapirate usta poslancu,” je Möderndorfer branil samega sebe, potem pa protestno odkorakal iz državnega zbora, v katerem je bil v preteklosti glavni pobudnik odvzema mandata Janezu Janši, ki ga je ustavno sodišče odpravilo kot zlorabo oblasti. Za Möderndorferjem je odšla še celotna poslanska skupina SMC. Protestno so odšli tudi štirje poslanci SNS, a zaradi drugih razlogov. SMC je Möderndorferja prijavila kot govornika dan pred sejo zbora, ko še ni bil poslanec. Strokovne službe so ga pomotoma uvrstile na spisek poslancev. Vrh državnega zbora pa je pozneje ugotovil napako in se dogovoril, da tako ne gre in da bo Möderndorfer kot novi poslanec dobil besedo šele proti koncu seje, ko se deli neporabljen čas poslanskih skupin.

Möderndorfer pa se je odzval izjemno borbeno in celo živčno, da nikakor ne pristane na “odvzem besede” in status “ostanka”. Bilo je že na meji dostojnega, ko je Tino Heferle (LMŠ), ki je vodila sejo, “prepričeval” s: “Na to vas bom opominjal cel mandat in boste s tem tudi končali mandat. Verjemite mi. Me še ne poznate … Me boste spoznali.” Heferletova je mirno in z nasmeškom odgovorila: “Me veseli, da sva se spoznala tudi na tak način.” To ni bila šala. Möderndorfer slovi kot trd in neizprosen borec, zadnja leta predvsem proti Janši, proti kateremu je predlagal propadlo zakonodajo, ki bi Janši onemogočila kandidaturo za javne funkcije (Muscolo), bil je eden od pobudnikov odvzema mandata, ki ga je ustavno sodišče odpravilo kot zlorabo oblasti. Takrat, ko je šlo za Janšo, Möderndofer ni imel podobnih pomislekov kot pri sebi, ko je šlo le za to, da bi nekaj ur pozneje dobil besedo.

A to je pač nizka strankarska politika, katere del je tudi, da je nekaj ur pozneje protestni odhod velikega borca Möderndorferja proti odvzemanju besede Möderndorferju Dejana Židana spravil v težave, ker nenadoma ni imel dovolj (koalicijskih) poslancev za glasovanja. Posledica, da bi bili lahko ob plače, je bila najbrž razlog, da se je pred usodnim glasovanjem nenadoma spet pojavil vodja poslanske skupine SMC Igor Zorčič in pojasnil, da obstrukcija, ki so jo napovedali, velja tudi za kadrovska glasovanja. Zorčič je devet poslancev SMC s tem obvaroval pred znižanjem plače, če bi bilo še v tretje premalo poslancev.

A v tretje je potem nenadoma le glasovalo deset poslancev SDS, ki prej niso pritiskali tipk. In Židanu je z njihovo pomočjo nekako uspelo končati sejo.

Tokrat. Komaj.

Peter Jančič / Spletnicasopis.eu

 • Boy

  Bitka se je začela. Parlament noče delati za Slovenijo, temveč so poslanci tam le zaradi svoje oblastne riti. Samo denar nam kradejo in delajo zdraho. Če bi že jutri vlada razpadla, bi imeli še najmanj škode.

  • Mojca pokraculja

   Sanjaš? Kaksna bitka, za kaj? Oni bi bili tam tudi gratis, samo da drzijo pozicije. Da ostane vse tako kot je. Nobene revolucije ne bo brez mafije in njihovega botra.

   • PG

    Bučka, nisi prebrala članka?
    Med seboj se tepejo kdo bo koga!
    Kahlar (SMC) proti novinki Heferle (LMŠ).
    Nekaterim je treba res vse narisati, in še mislijo kako so pametni.

    • Mojca pokraculja

     He he, kdo se tepe ? Lepo prosim te risanke bi pa res lahko že na pamet znal. Držijo skupaj kot žabja jajca, slabo opazuješ in nič ne vidiš !

     • Boy

      So zato do sedaj razpadle že tri vlade, ker so tako zelo povezani med seboj? Tudi mrest razpade, ko so paglavci preveliki.

      Se midva poznava, da mi očitaš, da sanjam?

     • Mojca pokraculja

      Najprej odgovorim na zadnji del tvojega odgovora. Morda manjka:)) ampak mislim, da je bilo razumljivo. Saj se ve, kaj se misli kadar rečeš “Sanjaš?”
      Ne nič ne očitam, tvoja reakcija pa tudi nekaj pove.
      Kar se tiče mresta in paglavcev, vsako pomlad se mlaka obnovi in nastanejo novi mali paglavčki, mar ne? In tri vlade, ne vem sicer kako šteješ oziroma katere tri so to, niso razpadle zaradi prevelikih paglavčkov, vsaj jaz tega ne vidim tako ? Razloži mi prosim.
      Praviš da zavajam. Bi mi lahko pojasnil kaj si mislil?

     • Boy

      Zavajaš, da jih zanima samo oblast. Ni tako, predvsem jih zanima denar, ki lahko pride z oblastjo. Močno dvomim, da bi kdo ostal v parlamentu brez poslanske plače. In, ko paglavci postanejo preveliki, se morajo podreduti ali si poiskati svojo mlako. Naši paglavci kar naprej ustanavljajo nove stranke, torej gredo v nove mlake, ker upajo, da se bodo tam lahko nemoteno še bolj razmnoźiki, ne da bi jim kdo skakal v zelje (smešna primerjava, a tako je). Korupcija je že tako razširjena, da se bodo med seboj poźrli, ker imajo vsak dan manj koruptivnega maneverskega prostora. Bratuška se je zagrebla za 2. tir, zato bo odgnala vse druge, ki bi želeli smetano pobirati na njenem teritoriju. In ona je samo ena od mnogih. Bo šlo?

     • Mojca pokraculja

      Spet trdiš da zavajam ?! Pa saj isto govoriš kot sem jaz rekla. Zanima jih oblast, ker je tam denar. Ker brez oblasti ni denarja. Denar je pogojen z oblastjo. Na drug način ne znajo priti do denarja. Krasno si napisal zgoraj-Parlament noče delati za Slovenijo ! Poslanci so tam zaradi oblasti !
      Nisem mislila na poslanske plače,ko sem rekla gratis, plače so bagatela v primerjavi s tem kar dejansko “pokradejo” preko oblasti. Še vedno je prvenstveno imeti oblast(zasesti pozicije oblasti), s tem pa priti do denarja, z njim do moči, in tako se spet krog ponovi.
      Bo šlo ?

     • Boy

      Napisala si: “Oni bi bili tam tudi gratis, samo da drzijo pozicije. ” kar seveda ni res. To je zavajanje. Predvsem jim gre za denar. Denar, do katerege se lahko dokopljejo s pozicije moči. Nikakor ne vsi. Večina je lolekov, malih hlapčkov, ki jim je poslanski denar edini vir dohodka. Boš zmogla?

     • Mojca pokraculja

      “Nije šija nego vrat ” !
      Zmagal si, imaš prav. Zadovoljen ?

     • Nšo-či

      Meni je pa všeč, da si poudarila njihov napuh.

     • Mojca pokraculja

      Me veseli da razumeš, hvala.
      Prisluhniva lepoti:

      https://www.youtube.com/watch?v=6l8cIObZL7E

     • Nšo-či

      Lepo. Hvala. Shranila sem si. Opažam, da musko bolj slabo poznam.

     • Stane

      Ni zmagal!
      Bili bi tudi zastonj poslanci,samo,da jim ni potrebno pred roko pravice,samo,da je kucan-globoka drzava zadovoljna.

     • Stane

      Ce nimas oblasti nimas denarja. Najprej oblast,potem sele(posledicno)debela “mast”.Samga sebe demantiras. No ja. Lp

     • pajot

      Bontona na forumih ni. To bi že lahko vedel. In ne bodi tako občutljiv. Boš moral prebaviti še kaj hujšega kot je sanjanje. Se pa strinjam z obema. Denar in oblast. Najmočnejša dejavnika v človeški psihi. Redki so tisti,ki jih to ne zanima.

     • Stane

      Tokrat zares sanjas. Bojijo se JJ ,da jih ne bi povozu za vedno,zato morajo drzati skup. Samo ,da ni Jansa,je njihovo geslo. Ceprav se bodo grizli med seboj,bodo vstrajali,ker vedo,da v nasprotnem jih ni vec. Strah pa strah pred odgovornostjo in roko pravice,ki se bo prej ko slej zgodila.

    • Slovenka

     Tepejo se že, tepejo. Bilo bi čudno če se ne bi, koalicijo pa so vendarle sestavili. Tudi ostali bodo skupaj, najprej zaradi potreb globoke države, nato pa še zaradi svojih denarnic.

   • Slovenka

    Imaš prav, vlada ne bo razpadla.

 • VERRZIFIKATOR

  Žani Moder Domfar

  MODERNI KOMISAR

  So imeli ga za komisarja,
  pa se je drugače izkazalo,
  službo zgolj zato se mu je dalo,
  da zaslužil bi si kaj denarja.

  Za modernega se je razglašal,
  zraven kot zdravilec se predstavljal,
  v času, ko se fant je že poslavljal
  in prav nenavadno se obnašal.

  Bil nazadnje tudi je predsednik
  neke prav fantomske komisije,
  po ukazih je igral režije
  vlogo najmodernejši prisklednik.

  V komisiji tega ni povedal,
  kaj na vso moč muči ga trenutno,
  marsikaj, a eno absolutno,
  da moderen ni, se je zavedal.

  Vedel, kakšna čaka ga usoda,
  kmalu namreč bo prišel iz mode,
  spet prenašal nočne bo posode,
  čistil bo urin in praskal moda.

 • Miro Jereb

  Tale modernforfer gre pa tudi v vsak bordel …

  • SIMON ROZIC

   Prav imaš: iz bordela v bordel in nič ga ni sram !

 • Franjo Trojner

  Šarčeva živina iz parlamenta naredila pravo štalo!
  Koalicija strank LMŠ, SD, SMC, ZAB, DESUS IN ZL ni imela dovolj jajc, da bi se ogradila od izjav dveh poslancev ZL, ki v svojih javnih nastopih besno napadata in žalita ugldene tovarnarje v SLO. Kar pomeni, da ta skrajno leva Šarčeva vlada z zapisanim v koalicijskem sporazumu misli skrajno resno. Bežite tovarnarji novi davki so ŽE na pohodu, morda nacionalizacija tudi, nova politična, finančna in gospodarska kriza PA ZAGOTOVO TUDI in to neodvisno od razmer v SVETU IN EU.
  Izgleda, da bomo ZA tovarnarji iz te vse bolj neprijazne države za državljane bežali tudi delavci in to s svojimi družinami vred. Kar pomeni, da bomo Slovenci sami postali narod ekonomskih migrantov, ko nam vzamejo svobodo govora, grobo nabijejo nagobčnik, bomo Slovenci postali poleg ekonomskh še politični migranti.
  Ljudje moji tokrat vas bo vaša neudeležba na parlamentarnih volitvah izredno drago stala, tudi vsi tisti, ki ste na zadnjih parlamentarnih volitvah glasovali za strančice politične levice boste tokrat zelo obžalivali svojo odločitev, ker bo po žepu in psihi udarila tudi vas.
  Da je ta skrajno leva antijanševska Šarčeva vlada šus v prazno, dejansko že propadel projekt se vidi tudi po tem, da Šarca že skrivajo pred narodom, da v svojem gostilniškem stilu znova javno ne tresne kakšne neumne. Kot se sliši je vlada že namenila kup cekinov za podjetje, ki bo Šarca naučilo manir in govorniških sposobnisti, kar pomeni, da bomo v kratkem poslušali nastope Šarca v Cerarjem stilu: mi smo naredili to in ono, zaslužni smo za to in ono, sprejeli bomo pomebno zakonodajo, uredili bomo predolge vrste v zdravstvu, gospodarska rast je stabilna, državni proračun stabilen, zaradi ukrepov naše vlade vsi živimo bolje, ilegalne migracije so obvladljive, meja varovana itd…., vmes nam bo pa državo in naše družinske proračune pospešeno vrag jemal. ŽIVELA NEUMNOST NA NAŠI STRANI ALP, na oni drugi strani ALP se odločajo bolj modro zaradi česar tudi živijo mnogo bolje od nas. Le kdaj bo modrost tudi v naše kraje pokukala je pa vprašanje za milijon $, mar ne?

  • pajot

   Kaj hočemo,Butalci so bili od vekomaj skregani s pametjo. Bojim se,da bo pri tem tudi ostalo.

   • PG

    Še bolj so skregani s pametjo tisti, ki jih volijo, da rdeči zajedalci sploh pridejo v parlament. Krivi so tudi tisti, ki jim je “šetsko jedno” za volitve, z njihovo pomočjo se rdeči vsakič znova zrinejo v parlament.

    • pajot

     To jaz že ves čas govorim. Ni kriv tisti,ki je izvoljen,kriv je tisti,ki ga je volil. V demokraciji je pač tako. Z udeležbo na volitvah in izvolitvijo barab na oblast,kaže populacija svoj inteligenčni kvocient. Vem za izjavo neke mladenke,ki so jo vprašali koga je volila. Prostodušno je izjavila,da luko mesca,ker je pač lep fant. Na zdravje.

  • domovina mili dom

   Bežali bomo k tistim, ki smo jih včasih s pomilovanjem gledali zviška. Višegrajci bodo sprejemali kristjane.

  • SIMON ROZIC

   Žal mi je, da je tako! Žal mi je ljudi, ki se jih levaška indokrinacija drži
   že 7 desetletij in si ne morejo pomagat, ker se še vedno bojijo “grofa, grofice,
   kralja, kraljice” in predvsem samih sebe in lastnih nesposobnosti !
   Komunizem jim je čvrsto pribil rogove in – dolgove!

   • Franjo Trojner

    Sam vidim razlog za stanje, kot ga tudi Vi opisujete v zminirani lustraciji.
    Narod v naši novi samostojni državi ni na lastne oči videl, doživel obsodbe vseh tistih komunistov, ki so v totalitarnem sistemu počeli svinjarije svojemu in tujim narodom. Žal je v človeški naravi, da vsak zase in svojo družino išče nek privilegij, neko lažjo pot kako priti do lagodnega živlenja in mnogim v naši državi te privilegije, lagodno živlenje še vedno omogoča komunistična partija v današnji preobleki demokratičnega socializma, ki v naši državi, kljub navidezni demokraciji še vedno drži oblast trdno v svojih kremljih. V komunuzmu nas niso učili, da mora vsak sam poskebeti zase, da je vsako delo častno in cenjeno, saj veste delo tistih v ibercugih v komunizmu ni bilo cenjeno in je bilo tudi slabo plačano, mantl in lape na pravem mestu si moral imet pa si živel, kot car. Tudi privatnikov v komunizmu niso marali in to iz razloga, ker je javnost kar hitro lahko videla, da lahko tudi mehanik z lastnim trdim delom hitro obogati, tisti mehanik zaposlen v državni tovarni pa komaj kaj zasluži.

   • pajot

    Pa vendar bi se našlo nekaj deset tisoč tako imenovanih desnjakarjev,ki bi lahko pokazali zobe mafiji. Se pravi komunistom. Moti me to,da si lahko boljševiki privoščijo,da grozijo mirnim desnim demonstrantom z mačetami,kot je to počel Igor Bricelj iz Dobrunj pri Ljubljani,demokrati pa ne napravijo nič takega. Samo stojijo s transparenti. Saj tudi pest zaleže,ponavadi celo močneje,kot kakšna mačeta.

 • Gr Enze

  ŠTIRIMOTORNI BIK , KI SO MU DRUGI OSKAKALI VSE KRAVE

 • pajot

  Kahlonosca bi tudi jaz prav rad spoznal. Takole…na štiri oči…

 • Andrej

  Kako ŽE razpada? Saj je sploh ni. To ni vladna koalicija, ampak orodje Lunatikov za dosego višjega cilja. Tega cilja Šarček še ne razume in ga verjetno nikoli ne bo. Tudi nam ga ni treba razumeti, mi moramo samo plačati. Kot v islamu: ne sprašuj se preveč ampak ubogaj.

 • WatsonForus

  Mudadorfer kot Muda – dorfer – najpametnejši kahlonosec v državi , obvlada vse : od čistačice do atomske fizike !

 • domovina mili dom

  Naslov je bedast. Koalicija bo razpadla, ko bo doživljenski predsednik države to ukazal. Kar se pa tiče Modernegadolfija, je pa tako kot je. Eden iz med členov murglske verige, ki rožlja.

  • SIMON ROZIC

   V temni noči na Miklavževo ga pričakajmo v kakšni “oštariji”
   in mu zrecitirajmo nekaj osnovnih molitvic ! To bi po moje
   “vžgalo”, da bi vsaj za določeno obdobje zaprl “lape”.

   • domovina mili dom

    Njegovo življensko delo se bo nadaljevalo v levih ekstremistih. Pozebe ali ne, je vseeno.

  • pajot

   Koalicija in še marsikaj drugega bo razpadlo,ko bo predsednik CK ZKS ugasnil. Sicer pa se mu tudi bliža ta čas.

   • domovina mili dom

    Pozabi na to. Laž je nesmrtna duša komunistov. Če bi včeraj pozebel, je zasejal dovolj semena zla, da “z njegove intimne naravnanosti ne skrenejo”.

    • pajot

     Že,že…ampak zgodovina je pokazala,da ko gre diktator v maloro,se njegovi sledilci stepejo za oblast. Takrat je treba izkoristit situacijo in udarit na vso moč. Večji kot je diktator,šibkejši so njegovi podaniki. Ker leta 80 ni bilo nikogar,ki bi v hipu prevzel oblast,so se pacali v lastnem dreku in končali z balkansko vojno.

 • totex39

  Koalicija ne bo razpadla, kajti za njih je pomembnejše, da se futrajo čimveč z denarjem kot pa da bi delali v dobrobit države. Spet ista pesem, kot je bilo do sedaj, to da se med sabo rovarijo pa je samo za javnost, da bi ljudje mislili, aha sedaj pa se le nekaj dogaja.

 • Franc Šink

  Kuzle se zbirajo, da bodo složno tej vladi skočile v rit .

 • BlackOpsSystem

  Če bi bil kacin v parlamentu bi ga nakuftal k cipo, kar tudi je….politična prostitutka tale mudondorfer!!!

 • Nšo-či

  Kdo bi si mislil, da je Moderndorferja prizadelo, da je samo nadomestni poslanec? Neprestano bo torej opozarjal blondinko, da je prezrla njegova čustva. Ali misli, da se bo s tem prikupil ljudem? Ha..ha. Ta je pa res prevzeten.

  • BlackOpsSystem

   ma boli njega kurac za ljudi…..biti pri koritu je neprecenljivo tudi brez ljudi….sej prostitut skorumpirani ni dobil dovolj glasov za stol v skorumpiranem parlamentu, pa ga poglejte barabina kje sedaj sedi. Cipa je cipa, pa jo obrni kakor hočeš, še vedno je-bo cipa!!!

  • PG

   Trapasto, koga brigajo ljudje?
   Grebatorje skrbi le za eno, njih same in njihova pomembnost.

   • Nšo-či

    Bi mi kot jasnovidec rad povedal, da poslanci ne bodo več voljeni?

 • Joža

  Diagnoza je jasna: Moderndorfer je PSIHOPAT, PSIHOPAT in še enkrat PSIHOPAT.

  • SIMON ROZIC

   Predvsem pa bedak!- in Cerar ga vleče s sabo ? Strnjena vrsta samih bedakov!

 • Joža

  Doktrina psihiatrije govori, da psihopati ala M. niso ozdravljivi. Samo naše komuniste poglejte.

  • BlackOpsSystem

   ooooo pa je ozdravljiv, vsi so oni ozdravljivi…..sam se tega ne zavedajo!!!

   • Joža

    Ok, razumem, na takšno grobost nisem pomislil. Je pa smiselna, včasih.

 • Joža

  “Pazi se, sploh me ne poznaš, ves mandat te bom j…., kajti jaz sem PSIHOPAT.”

 • Vladimir

  ma ni ta golazen kriva,slovenci so im dali mandat

 • Silos

  Bučar bi rekel ”mi boš klele afne gncu ”!

 • rubec

  Koliko nosov gre v en kubik, če je en njegov nos eno poleno?

  • Mojca pokraculja

   3 klaftre?

   • rubec

    Točen odgovor. Nagrado t.j. televizor QLED OLED 10HDR UHD PANASOPHILIPSLG, ki sam od sebe zatemni sliko ko se pojavi Jöni Mödörndörför, dobite po pošti. Kombi. Poštnina? Sitnica. €2.500,00.

    • Mojca pokraculja

     Ne morem belivat, kakšna sreče sem! Še nikol nisem dobila zadetka niti na 3×3 !
     Sej šenkanmu konju se ne gleda pod zobe , ampak da ne bom poštnine zabadava dajala, en asking:
     bi šla v kombi še gratis 1 klaftra ?

    • Hubert Pomladni

     Ker verzija tega filtra, ki zatemni sliko, se ni dokoncna, zaenkrat zatemni tudi dolocene dele Jurskega parka. Proizvajalec se opravicuje.

  • KAPIBARA
 • antimur

  Möderndorfer v nobenem primeru ni dorasel, da nam bi v parlamentu krojil usodo. S tem norcem bi se morali pozabavati psihiatri,. Parlament mora obvezno sprejeti zakon, da telebani kot je ta kreten, ne bi smeli biti nikoli poslanci ali državni uradniki. Pogoj naj bi bila minimalna višina inteligence 50, kdor ne doseže tega praga, nima v parlamentu kaj iskati.

  • Goran Hvala

   cak mal. 50IQ…pa ne morjo bit vsi jansa no. ne bit tolk zahteven.

  • tramal

   Ja potem pa komunajzerji nebi imeli nobenega poslanca. Njihov IQ ne preseže 30 inteligence.

  • pajot

   To jest že dolg govorim. Vsi kandidati za poslanca,bi morali odgovoriti na preprosto vprašanje: Mož in njegov sin hodita po gozdu. Naletita na medveda in medved napade sina. Poškoduje ga. Mož pokliče reševalce in ti ga odpeljejo na urgenco. Tam pa ga sprejme kirurg,ki pravi: tega fanta jaz ne morem operirat,ker je moj sin. Če ne znajo odgovoriti na to,kdo pa je ta kirurg,potem niso zreli za parlament.

 • montyamp

  SDS je njegova želja .
  Vsi so ga že siti .
  Cilj bo pa kandelaber za izdajalce .

 • Radof Mitler

  Moderndorfer je kreten in debil brez primera. Kako je lahko tak izrodek sploh poslanec in kdo ga je izvolil za posranca.

  • Zgornji

   Ja, toti je moral biti še večji Kretenoid in debilar !!! ! !!!

  • Gavtroža

   Vsi ki so v vladi so kreteni -žal , take smo volili .

   • KAPIBARA

    …smo..?? STE !?
    OOoo to pa že ne, jest pa že ne.. !!

 • Lea Pralines

  Nisem ne levi in ne desni,samo tako obnašanje moderndorferja zasluži,da spoka jajca in gre iz parlamenta.Tak potenten in žaljiv človek nima kaj iskati v hramu demokracije.Obnaša se kot čudo stvarstva politike.Ima polno rit vsega in močno zaslombo,pa si dovoli tako nedostojno obnašanje,Šarec vrži ga iz parlamenta….

 • milanček

  moderendorfer je umski revše, sprašujem pa vse tiste majmune, kaj mislijo, ko volijo takega idiota? Torej je tudi z rajo, ki nimajo mozga hudičevo nekaj narobe! Pa tu ni samo ta majmun, teh majmunov , ala šarec, cerar, židan, bratovšek, erjavec so še vedno kljub poraznim rezultatom, še vedno v parlamentu!

  • Mojca pokraculja

   Ne razumeš? Saj se ne volijo ljudje, volijo se stranke.
   Po domače volijo mačka v zaklju. Pravzaprav volijo zakelj nato namesto zaklja dobijo paket. Z lepo rdečo pentljo. In potem se cudijo zakaj so v paketu samo jajca “Kinder surprice.”

   • Zgornji

    ;-)
    Ja, beden sistem, zares !!! ! !!! :-(

    • Mojca pokraculja

     Ne, sory tudi ti ne razumeš ! Sistem je naravnost genijalen !
     Sistem so postavili oni in ni ga “boga” da jim ga spodnese. Vsa zgražanja in jokanje nič ne pomaga, treba je začet razmišljat na “njihov” način. Kaj bi oni naredili, če bi jim druga stran vsilila tak sistem ! Bi samo govorili ?

     • dob

      Počakaj, da se Janša samo približa zmagi. Bodo pokazali kaj znajo!

     • Zgornji

      Ja, potem bi verjetno že pesti pele … Ampak, na srečo Bo nam priskočil na pomoč Bog, kajti videl Bo, da Smo Že Dovolj Pretrpeli zaradi teh levuharskih Pokvarjenih Zlobnežev, in bo zato naredil Konec tem ” ciklom” . Mir naj ti bo do tedaj :-)

   • pajot

    Yes. Natančno tako.

 • Zgornji

  Iz Zelencev nastanejo taki Cirkusantje !!! ! !!! Žaaal.

 • karpelec

  Joj, bo še veselo v parlamentu, sploh sedaj , ko je v njem še Jani, ki bo popestril 90-članski šopek-bo kot šiba božja skrbel za parlamentarne ovčice.

 • črnogled

  Mislim,da njegova mati že z nikabom hodi okol,da je ne spoznajo,saj je ja sramota imeti takega otroka.

 • Olga2345

  Cirkus Marjana Cerarja ups Šarca! To je vlada Ljudmile murglske!

 • Antonius

  Möderndorfer je v slovenskem okolju en navaden modernističen vaški posebnež. V ljubljanskem žargonu sodi med kmetavzarje. Nima pojma niti o spoštovanja vrednem kmečkem delu in še manj ve o meščanski kulturi in obnašanju. Samonapihljivost je njegov povzpetniški intelektualni domet.
  Svojo strokovnost je zgradi na kahli, končal bo pa v njej.

  • pajot

   Taki posebneži včasih skrivajo v sebi kakšen dogodek iz otroštva. Spolno zlorabo,na primer.

 • terminalar

  Joooj fino! Njegova retorika, artikulacija in gestikulacija navdušujejo.
  Pa sem se že bal, da ga ne bo več v DZ.

  “When you are dead, you don’t know that you are dead. It is difficult only for the others. It is the same when you are stupid.”

 • Franjo Trojner

  Ha, ha, ha pa tako visoko mnenje ima o sebi ta samo nadomesten poslanec!
  Volilcev na zadnjih volitvah s svojim nastopaštvom, priprljivimi vedno koleričnimi razpravami ni prepričal, zato zanj na volitvah niso glasovali, tako, da je v parlament prišel na mala stranska vrata, kar njegov velik ego ne more prebolet.
  Že v prejšnem sklicu parlamenta ga je bilo zelo naporno, težko gledati in še težje poslušati, še težje, še bolj naporno bo tega zafustriranega nadomestnega poslanca v parlamentu gledati in poslušati sedaj, ko sam ve, da med volilci nima simpatizerjev, ker so ga hitro spregledali in kot takega na volitvah izločili.
  Jankovič ga je izmislil kar mu je z izdajstvom bogato poplačal in v ZAB prestopil, ko je ZAB na prvih volitvah krepnila je koj stranko zamenjo in sedaj v SMC ždi ter bliske v konkurenčno LMŠ strelja, če ga pa Šarec v LMŠ zvabi bo pa brez kančka vesti po SMC z vsemi topovi streljal. Takšni nesposobni, nenačelni, ošabni, narcisoidni, nazanesljivi ljudje in še koleriki za povrh v našem parlamentu nimajo kaj iskati, mar ne?

 • macon

  Modeldolfeja je težko poslušati, ker na dolgo in široko palamudi in malo ali nič pove. Vendar nimam občutka, da je nekak norec kot ga imam za večino poslancev Levice s trčenim doktorjem na čelu.

  • Gavtroža

   najbolj trčen med njimi je pa DOHTAR, slava mu

 • nevtrino

  Dame in gospodje, dobronamerni slovenski državljani, ste to izvolili na zadnjih volitvah ?

  • OČARLJIVA

   Ne nismo to izvolili, izvolili so se kar sami, čeprav niso oni zmagali oziroma so se kar vrinili kot da bi bili oni absolutni zmagovalci, čeprav vemo da to ni res. Same iste svinje pri koritu in en šolarček zraven ki peljejo v propad našo Slovenijo

 • Jože Kovač

  Ne vam, kaj se razburjate, saj je Janša na oblasti, če preberem takole: mar J A N Š A rec. He, he, he !!!

  • pajot

   Napiši še enkrat,da te bom razumel,kaj si hotel povedat.

   • Jože Kovač

    mar JANŠA rec. ali pa tako MARjanšaREC a je not Janša ali ne ???

  • tohuvabohu

   Daj mir, še vedno vlada Jamran Ceraš.

 • Primorec 81

  Jani je OK vsaj malo se bomo nasmejali na sejah parlamenta, aja pol so tukaj še zmago, trček, pojbič,… .smeh zagotovljen….

 • KAPIBARA

  Model-dorfer je pač tak model,boljši ne more bit, začel je pač s kalhami..
  O 5mm vijaku, bi lahko – je sposoben, nakladat 5 ur.. pa na koncu ti ni čisto nič jasno..

 • Rožle

  Lewaki so še kako znani po kanibalitmu ..

 • Osti jarej
 • Mig

  Se pravi da je bil spet problem s poslanci SDS. Kaj pa drugega.

 • tramal

  To je banda šestih komunističnih strank,ki mislijo da so zmagale,saj so se razbile preden so sprejeli en sam zakon.

  • domovina mili dom

   V resnici je to ena stranka. Imenuje se LMK ( Lista Milana Kučana.)

 • KAPIBARA

  Ker je že tako ritoboren, upam, da je bil med osamosvojitveno vojno, v prvih bojnih vrstah..
  Al je ritoboren samo z jezikom… ?’

 • Marjan Šarac

  Imenoval ga bom za sekret – arja, naj malo dela

 • Haloški Tunek

  Koalicija že razpada?!…A bo JJ prevzel mesto precednika vlade?!… S kom?!… S rimokatoliško cerkvijo in Blood & Honour?

  • milanček

   jaz predlagam tebe za mandatarja, da bo narod resnično dojel, da ste levičarji kreteni, morilci naroda!

  • ĐĐ Style

   Šiškotove smrkce si pozabil

  • garfi

   ČUJTE “Haloški Tunek” je član levofašističnih L-unatikov luke meseca in del 13. protiSlovenske vlade
   – laže, grozi in svinja s seksom tudi pod imeni “Twety Bird”, “Foglof Tunnek”….
   – že leta z lažmi ruši in napada svojega razrednega sovražnika JAneza JAnšo in SDS
   – pomagal je kamenjati Kanglerja in ta je sedaj oproščen vseh obtožb zaradi katerih so ga zrušili
   – v “šarčevi” vladi je sedaj tudi njihova zamaskirana in oborožena teroristična ulična banda antifa
   – trenutno že grozijo, da bodo podjetnike z bajoneti pregnali v morje in kasneje vsakogar, ki se jim bo uprl še posebno Slovence
   – občudujejo Venezuelskega diktatorja Manura in iz tega socialističnega raja sedaj bežijo milijoni
   za rešitev lastnih življenj
   – iz Slovenije hočejo L-unatiki luke meseca narediti Venezuelo
   rdeČĆa buržuazija press

   • Mojca pokraculja

    Anton Pajnkiher ?

    • garfi

     pravijo tako

 • Osti jarej

  …ja,prav malo važno je,kdo je na oblasti….vsi delajo zgolj za lastne riti….amen,pika,konec

  • ZatonMesecnikov

   Ivan janez ne. Drugi pa.

 • Morala

  Zakaj je SDS glasovala in ni odšla iz parlamenta? Rešili so Židana?!

 • luckyss

  Spet sanjate pri belem dnevu…banda provokatorska…blatite vlado še preden je sploh začela delati, včasih ste vsaj imeli 100 dni…sedaj niti minute..
  In vse samo zato ker se vam “zmagovalcem” godi “krivica” in vaš Kalimero ni bil zmožen sestaviti vlade
  https://www.youtube.com/watch?v=V_DkU28fB6E
  ;))

  • garfi

   IZGINI LEWIČĆARSKI LAŽNIVEC

  • Aurelius

   Dragi srečni SS-ovec, sto dni miru pripada novoformirani vladi, nikakor pa ne vladi, katere velik del je že v prejšnjem mandatu grel riti v ministrskih foteljih, zato si aktualna vlada ne zasluži nikakršnega miru – če bi jih pustili pri miru, bi novi stari ministri hitro naučili čiste novince vseh falotarij, ki jih sami že zelo dobro obvladajo, zato je treba tem cesarjem iz dneva v dan nastavljati ogledalo … Kar pa se tiče po tvoje “Kalimera” – Janez dobro ve, kaj dela in se je ravnal po starem pregovoru, da pametnejši odneha in počaka pravi trenutek. Le zakaj se kaviarkomunajzarji tako boje JJ ? Odgovor je samo eden: zato, ker se prekleto dobro zavedajo, da bodo tisti trenutek, ko bo JJ sestavil močno razvojno naravnano vlado, odleteli od državnega korita kot posrani golobi …

 • domovina mili dom

  Zanima me kdo so tile. Nisem siguren, da ne bi koga užalil, da širim provokacijo z dokazi. Mislim na pripadnost polaritete.

  http://pozareport.si/post/422997/ce-pa-to-ni-korupcija-poglejte-kako-si-je-koprivnikar-bivsi-minister-cerarjeve-vlade-zrihtal-sluzbo-pri-mermalu-v-btc

  • luckyss

   Ja, pa kje ti živiš, tele mamino..
   Jasno je, da se pri koritu “talajo” dobro plačane službe in da oni, ki so “popušili” opozarjajo na to in jamrajo (te;)
   Temu se reče demokracija, v bistvu pa je korupcija..in ni važno ali so na oblasti “levi” ali “desni”…..saj več ne veš kdo je kdo…Najbolj desna stranka ima v svojem vrhu več komunistov kot “Levica”…in je v navezi s klerom….
   Bolj butasto pač ne gre..;)) Ovce bedaste..

   • domovina mili dom

    Nisi odgovoril iz katerega gnezda so. Ne zdaj ti meni o demokraciji.
    V prejšnjem tvojem pisanju jo zatiraš.

    • luckyss

     “Gnezdo” je seveda Titovo…tam so rojeni vsi današnji vplivni tiči, eni prepričani, drugim pa je vseeno za barvo in načela, le da je oblast in “dnar”..;)
     Sedaj jih pa popredalčkaj teslo strankarsko..;)

     • domovina mili dom

      Zdaj mi pa naštej ljudi, ki so “nestrankarski”. Eksaktno nevtralni.
      Kajti ti , ki zagovarjaš levico, si torej teslo strankarsko.

     • luckyss

      Ti si pa res tele mamino, naivno..;)
      Nima smisla..adijo..

     • domovina mili dom

      I tebi sine…

     • Matt von Glanz

      v Slo je nevtralnost zelo levo definirana

   • garfi

    IZGINI LEWIČĆARSKI LAŽNIVEC

 • Vera

  Tina Heferle ni neka ” prva liga “, toda Möderndorfer ji ne seže niti do gležnjev po izobrazbi . Punca je iz LMŠ , zato se še uči dela v DZ-u .

  • stajerc5

   Nimam pojma kdo je ta vesa, ampak m. sestrica- ali bratec Janci, se kahle ne more nesti brez razlivanja…

 • Slovenka

  Ali Baba Šarec in njegovi razbojniki se že ravsajo za plen. Toda ta sprega še dolgo ne bo razpadla. Za take denarje in privilegije človek potrpi, tudi če sekajo drva na njem.

  • stajerc5

   Ce imamo sreco,bo sekira enkrat spodrsnila…

 • garfi

  mafijskega balkaniĆa jankoviĆa je potrebno odstraniti na volitvah !!!
  POJDIMO NA VOLITVE VSI IN PODPRIMO Anžeta Logarja-SDS ZA ŽUPANA !!!
  DOVOLJ JE BILO KRIMINALA !!!
  TAKO SE REŠUJE SLOVENIJO IN NE S ŠIŠKOVO BANDO !!!

  • stane

   Tudi s Siskovo vardo,na drugih poljih.
   Je pa oboje pomembno.

   • garfi

    šiško izgleda udbomafijski plačanec

 • Joško

  A ne more dati temu medicinskemu bratu eden par klofut okrog ušes in ga naučiti lepega obnašanja? Z nekaj 100 glasovi je prilezel v parlament in se ima za najbolj pametnega.

 • garfi

  po udbomafijski akciji “Šiško” lahko sledi akcija “Kramberger”
  samo tako lahko ostanejo na oblasti

 • Slovenka

  Koalicija že razpada?!

  Ne, koalicija še ne razpada. Palček Smuk bo pravočasno naznanil, kdaj je čas za slovo od DZ. In v predvolilni kampanji nas bo spet razveselil s kakšnim novim trikom ali podvigom.
  Palček Smuk je navihan, sile mu ni, čas ima za nove in nove potegavščine, vedno nekaj našpiči v predvolilni kampanji. Leta 2008 si je namislil Patrio in Virantov plačni sistem, 2011 je potegnil iz rokava Zokija in Viranta, 2014 je moral Janša predvolilno kampanjo spremljati iz Puščave, 2018 je bilo glavno geslo vseh levih in sredinskih strank na pobudo Palčka Smuka Z Janšo ne gremo v koalicijo, kaj bo moto naslednje kampanje? Za domovino s Titom naprej? Bolje, da Slovenija crkne, kot da je Janša predsednik vlade? Alah je velik, pa čeprav gre Slovenija k hudiču? Crkni, Slovenija? Smrt Slovencem? Samo vprašam, kako daleč je pripravljen iti ta nesrečnež, da prepreči zmago desnice in prepreči reforme, ki bi Slovenijo dvignile iz blata, jo prevetrile in deratizirale, istočasno pa i postavile na hladno komunajzarske parazite, ko to deželo izčrpavajo 27 let na 45 let podlage.

  Zanimivo, kako se Palček boji dnevne svetlobe. Kolikokrat ga je Janša ljubeznivo povabil na pomenek na TV, Palček pa je do zdaj še vedno stisnil rep med noge.

  Se bo na Slovenskem našel junak, ki bo malo poskrbel za Palčkovo vzgojo?

  • janez cepec

   pa koji kurac je tvoj veliki luzer, de bi se mu, kot ti praveš, palček Smuk odzvav na vabilo za pomenek. use kar sta se imela za zmenet, sta se zmenila, ko sta bla oba pravoverna komunajzarja, no ja, vaš luzer je še skoz, sam ne okol govort

  • stajerc5

   Saj ves, kako so nastajali “heroji” in ulice pod njihovimi imeni… Ko bo tako dalec, bo postal pod “naso” vlado zaveden Zlovenec in seveda tudi “heroj”!

 • Kosobrin

  Jani, dajte se no malo umirit!

  • xtc

   A levi fašisti se umiruijo?
   NIkoli.
   Razen na klic mame Zemlje.

 • Amerikanc

  Ta dva sta kot enojajčna dvojčka.

 • žogica

  Kakšno brezvezno lapanje, spet boste razočarani, hihihiiiiiiiiiiiiii…..

  • xtc

   Kot levi in Posvojenček ,ki še kar puli Junckerjev čevelj iz r**************.

   • žogica

    Si še kar na uni strani ograje?

 • xtc

  Levaki so passe,cela EU jih vse bolj brca,k dejstvom ,ki jim pritičrjo.

 • cosmosjasnovidec

  Očitni ni vedel,da Tina Heferle že ve,da je zahojenec LGBT buzerantska nesnaga pa ji je sporočil,da bo še to spoznala.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Lea Pralines

  Zaradi enega pokvarjenega zafrustriranega polposlanca je neumno pljuvati po celi vladi..treba ga je pičiti ven iz te zgodbe oz.iz parlamenta,da se ta važič ohladi,ker gre že vsem fajn na kozlanje ko ga gledajo.Upam da je Šarec toliko dedca,da ga rukne ven iz hiše.ker dela slabo luć na vlado isto kot janša na sds…

 • Kosobrin

  No, pa je prišel vsevednež nazaj!

 • Yolbe

  Me prav zanima v katero stranko bo Jankec M. smuknil, ko bo SMC potonila…. Kot izkušen jadralec bo hitro našel pravi veter….

  • Janez Kepic-Kern

   ON JE – “HELIKOPTER”.
   KRILI, OPLETA, MAHA Z ROKAMI – KOT EN “HELIKOPTER”.
   Težka bo- nadomestni poslanec – je samo. .r. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • gabi

  Ta kahlarska ameba,bo imel dovolj dela,če bo začel kar pri svojem kapotu.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!