fbpx

Koalicijski člani KNOVS svarijo javnost pred današnjimi manipulacijami predsednika Nemca, ki je celo s prirejenimi izjavami iz zaprte seje zavajal javnost!

Predsednik KNOVS Matjaž Nemec. (Foto: STA)

Koalicijski člani Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb so po seji KNOVS in novinarski konferenci podali izjavo za javnost, v kateri poudarjajo, da danes niso nasprotovali javni seji, so pa zaskrbljeni nad vodenjem seje predsednika Knovsa Matjaža Nemca, ki ni potekalo skladno s poslovnikom niti skladno z vsebino točke dnevnega reda. Hkrati so dodali, da je Nemec po seji zavajal javnost s prirejenimi izjavami.

Da bi se izognili manipulacijam, ki smo jim priča s strani predsednika Knovs Matjaža Nemca tudi glede današnje seje, so koalicijski člani Knovs v javnost lansirali sporočilo, saj menijo, da je prav, da širša javnost izve, kako sprevrženo in škodljivo politiko vodi.

Kot so pojasnili, danes niso nasprotovali javni seji, so pa zaskrbljeni nad vodenjem seje predsednika Knovsa Matjaža Nemca, ki ni potekalo v skladu s poslovnikom niti skladno z vsebino točke dnevnega reda. Hkrati na seji ni bilo podanih nobenih novih dejstev.

Nemec ni želel razpravljati o vseh oblikah ekstremizmov
Iz navedenega je moč razbrati, da predsedniku Knovsa ni bilo v interesu, da bi prisotni govorili o vseh oblikah radikalizmov in ekstremizmov, to pa po mnenju koalicijskih članov Knovs nakazuje, da gre še za eno od političnih zlorab omenjene komisije. Iz novinarske konference predsednika Knovsa Matjaža Nemca gre po njihovem razbrati, da je s prirejenimi izjavami iz zaprte seje zavajal javnost in zlorabil sejo za obračunavanje. “Koalicijski člani odprtju seje nismo bili nenaklonjeni, a je bilo zaradi zlorabe poslovnika s strani predsedujočega koaliciji onemogočeno, da bi podprla sklep o odprtju seje za javnost,” so pojasnili.

Foto: YouTube

Koalicijski poslanci so še zapisali, da ostro nasprotujejo vsem oblikam pojavov sovraštva in nestrpnosti in so zaskrbljeni nad porastom levega ekstremizma, saj je slednje preraslo v pozive k ubojem in fizičnemu obračunavanju, čemur so bili priča tudi poslanci pred Državnim zborom.

Sara Kovač