Kolaps varnosti v Sloveniji: Do konca oktobra v državo ilegalno vstopilo najmanj 14 tisoč nezakonitih migrantov, da je nekaj hudo narobe s Šarčevo politiko, opozarja avstrijski Kronen Zeitung

Foto: STA

Slovenija predstavlja zadnji branik schengenske meje na t. i. južni balkanski poti. Vendar se vlada Marjana Šarca raje kot z resnimi problemi ukvarja z obskurnimi notranjepolitičnimi problemi. Kritične misli glede Šarčeve vlade zdaj prihajajo še iz Avstrije. Slovenija je zabeležila rekordnih 14 tisoč vstopov nezakonitih migrantov do konca oktobra, kar opozarjajo tudi v sosednji Avstriji. “Če bi Hrvaška svoje meje varovala kot mi, potem bi tudi k nam prišlo tako malo ilegalnih migrantov, kot jih je sedaj trenutno v Avstriji. Ampak to se ne dogaja,” je izjavil Marjan Šarec, njegovo bizarno izjavo pa so celo povzeli pri avstrijskem mediju Kronen Zeitung. Avstrijci namreč v nasprotju s Šarcem opozarjajo na zaskrbljujoče razmere, saj meja s Slovenijo še vedno ostaja zaprta.

Število vstopov nezakonitih migrantov se je v primerjavi z enakim obdobjem lanskega leta povečalo za 72 odstotkov. Avstrijske vladne oblasti so zaradi slovenske vladne neresnosti v preteklosti hitro zaprle svoje meje na najbolj kritičnih točkah. S tem ukrepom se želijo le obvarovati pred težavami in kriminalnimi dejanji, ki jih v zadnjem času množično izvajajo migranti. 

“Tako kot smo leta 1989 zaščitili naše meje, jih ščitimo tudi sedaj. Če tega ne bi bili sposobni, kot to nekateri napačno trdijo, potem bi bila cela država polna beguncev. Temu ni tako. Naši policisti in vojaki ščitijo schengensko mejo zelo dobro – kot to počne eden izmed naših sosedov,” pa je avstrijski medij Kronen Zeitung citiral predsednika vlade Marjan Šarec. Vendar pa pogled na stanje kaže popolnoma drugačno sliko, kot jo predstavlja slovenski premier. Avstrijci namreč v nasprotju s Šarcem opozarjajo na zaskrbljujoče razmere.

Po poročanju STA so policisti najpogosteje obravnavali državljane Pakistana, Alžirije in Afganistana. Namero zaprositi za mednarodno zaščito je po podatkih policije izrazilo 4.441 ilegalnih migrantov, medtem ko je bilo v enakem obdobju lani obravnavanih 3.952 namer. V nadaljevanju vam bomo prikazali najbolj presenetljive podatke, videli boste, da slovenska oblast pod Šarcem vedno bolj izgublja kontrolo nad migrantsko problematiko.

Število nezakonitih prehodov meje v prvih 10 mesecih leta 2018 in 2019 glede na državljanstvo
Slovenska policija in ministrstvo za notranje zadeve sta posredovala podatke glede nezakonitih vstopov na slovensko ozemlje. Prva mesta zasedajo državljani Pakistana, Alžirije, Afganistana, Maroka in Bangladeša. Število nezakonitih prebežnikov iz omenjenih držav se je v letu dni tudi povečalo. Nezakonitih migrantov iz Pakistana je bilo lani 2.513, letos pa že 3.777. Iz Alžirije je prišlo v lanskem letu 832, letos pa 1.752. Nezakonitih afganistanskih migrantov je bilo v lanskem letu 956, letos pa 1.519. Maroških ilegalnih migrantov je bilo v lanskem letu 343, v letošnjem letu pa 1.112. Rekorderji pa so nezakoniti prebežniki iz Bangladeša. V letu 2018 jih je bilo 172, v letošnjem letu pa so nelegalni prehodi slovenske meje s strani bangladeških migrantov porasli skoraj za desetkrat. Leta 2019 je bilo do sedaj 1.090 nezakonitih ilegalcev iz Bangladeša.

Število nezakonitih prehodov meje v prvih desetih mesecih 2018 in 2019 glede na državljanstvo. (Foto: Policia, Nova24tv)

Število nezakonitih prehodov meje v prvih desetih mesecih 2018 in 2019 glede na državljanstvo.

Policijske uprave v letu dni opazile veliko povečanje na posameznih območjih
Najbolj obremenjene policijske uprave v Sloveniji so Koper, Novo mesto in Ljubljana. Največje število obravnavanih nezakonitih prehodov meje v prvih 10 mesecih leta je bilo v Policijski upravi Koper – obravnavali so 4.667 nezakonitih prehodov meje. Sledi Policijska uprava Novo mesto, kjer so obravnavali 4.090 nezakonitih prehodov meje. Ljubljanska policijska uprava je obravnavala 3.017 nezakonitih prehodov meje.

Število nezakonitih prehodov meje po policijskih upravah v prvih desetih mesecih leta 2018 in 2019. (Foto: Policija, Nova24tv)

Število nezakonitih prehodov meje po policijskih upravah v prvih desetih mesecih leta 2018 in 2019.

Prošnje za azil in nezakoniti prehodi meje so v porastu 
Največ nezakonitih prehodov meje in s tem največ prosilcev za azil je bilo maja, junija in julija. V letošnjem maju je slovenska policija zabeležila 1.306 nezakonitih prebežnikov in 404 prošnje za azil. V juniju je bilo 1.266 nezakonitih prehodov meje in 287 prošenj za azil. V juliju je bilo 1.793 nezakonitih prehodov meje in 387 prošenj za azil. Rekord vseh rekordov pa so slovenski varnostni organi zabeležili v mesecu avgustu. V letu 2018 je bilo 1.152 nezakonitih prestopov meje in 381 prošenj za azil, v letošnjem letu pa je avgusta nezakonito prečkalo slovensko mejo 2.379 nezakonitih prebežnikov, prošenj za azil je bilo 388. Drugi najvišji prehod meje so letos zabeležili v oktobru, ko je bilo 2.225 nezakonitih prestopnikov meje in rekordnih 417 prosilcev za azil.

Število nezakonitih prehodov meje in prošenj za azil v prvih desetih mesecih v letu 2018 in 2019. (Foto: MNZ, Nova24tv)

Število nezakonitih prehodov meje in prošenj za azil v prvih desetih mesecih v letih 2018 in 2019.

Število oseb, vrnjenih slovenskim policistom in tujim varnostnim organom v prvih 10 mesecih leta 2018 in 2019
Slovenskim varnostnim organom so največje število nezakonitih prebežnikov vrnili italijanski varnostni organi. V letošnjem letu so vrnili 235 ilegalnih migrantov. Slovenski represivni organi pa so največje število nezakonitih prebežnikov vrnili hrvaškim organom pregona. V letu 2018 je slovenska policija vrnila 3.906 nezakonitih prebežnikov, v letošnjem letu pa neverjetnih 9.653 nezakonitih prebežnikov. Ta neverjetna številka samo dokazuje, kolikšna množica ljudi poskuša prečkati slovensko-hrvaško mejo.

Število oseb vrnjenih slovenskim policistom in tujim organom. (Foto: MNZ, Nova24tv)

Število oseb, vrnjenih slovenskim policistom in tujim organom.

Število prošenj za mednarodno zaščito in njihov status v letu 2018 in prvih 10 mesecih leta 2019
V letošnjem letu je ministrstvo za notranje zadeve obravnavalo 3.350 vlog. Rešili so 3.234 zadev, od tega je bil ustavljen postopek v 2.792 primerih, 380 vlog pa je bilo zavrnjenih.

Število prošenj za mednarodno zaščito in status v prvih desetih mesecih v letu 2018 in 2019. (Foto: MNZ, Nova24tv)

Število prošenj za mednarodno zaščito in status v prvih desetih mesecih v letih 2018 in 2019.

Število prosilcev in oseb s priznano mednarodno zaščito ter njihova nastanitev na dan 28. 11. 2019
Po uradnih podatkih ministrstva jih je največ nastanjenih v azilnem domu, kjer živi 149 ilegalnih migrantov. Na Kotnikovi ulici v Ljubljani jih živi 79, medtem ko preostalih 107 nezakonitih prebežnikov živi v Logatcu ali pa so razseljeni drugod po Sloveniji.

Število prosilcev in oseb s priznano mednarodno zaščito ter njihove nastanitev na dan 28.11.2019. (Foto: MNZ, Nova24tv)

Število prosilcev in oseb s priznano mednarodno zaščito ter njihove nastanitev na dan 28. 11. 2019.

Največ tujcev z mednarodno zaščito živi v zasebnih domovanjih
V Sloveniji imamo po zadnjih podatkih 697 oseb s priznano mednarodno zaščito. Največ, in sicer 528, jih živi v zasebnih bivališčih. Preostali živijo v tujini, dijaških domovih, integracijski hiši v Ljubljani in Mariboru. Šest oseb pa živi v stanovanjih, ki jih je določila Šarčeva vlada.

Osebe s priznano mednarodno zaščito. (Foto: MNZ, Nova24tv)

Osebe s priznano mednarodno zaščito.

Luka Perš

 • Čkapi Ružla

  Se pravi gošarji oz vaške patrulje tudi niso učinkovite.

  • Luiggi

   kako bodo,ce imajo orozje zdelano iz brezovega lesa,podobno puskam,samo rora nimajo zvrtanega!!

 • Janez Mayer

  Esterajharji nej se pa zase brigajo.
  Še tisto edino sposobno babo k jo majo, angeliko al kva je že, jim bomo spelal, no.

  • rubec

   Točno. In tudi oni zapečenim lezejo v rit. Mozartove kuglce so vedno bolj črne.

   • Janez Mayer

    Zdaj še črni skrinjici v avijonih rečejo afro-american box, no.

    • samotoje

     Ta je dobra.

 • rubec

  Čeprav sva z ženo želela, da hči ostane v sloveniji in študira v ljubljani, se je sama odločila za poklic nune v nekem tirolskem samostanu. Lani je povila belega vnučka. Naši sreči ni videti konca.

  • Janez Mayer

   Važno, da je doštudirala. Pa še na burko se bo hitro navadila, no.

  • Ivan Ivanovič

   Od kdaj pa nune povijajo novorojenčke. Ali je zdaj po novem drugače?

   • rubec

    Nisem raziskoval. Meni je važno samo to, da je bel.

    • Ivan Ivanovič

     Aha, rasist in provokator.
     Fake News Press

 • rubec

  Pa kaj. Zaradi 13800 teroristov ne moremo kar za vseh 14000 reči, da so teroristi.

  • Olga101

   Pozabili ste še Kučana z Antifa!

  • Schemva Miro

   Nobeden od njih ne mara Evropejcev,ali ti ni to dovolj?

 • Antonius

  Ne vem zakaj bi naj bilo s Šarcem kaj narobe.
  Vprašljivi so vsi tisti, ki so Šarčevo koalicijo izvolili.
  Janša je pred volitvami javno povedal, da bo južno mejo za šerijatarje popolnoma zaprl. Zdaj pa Dolenjci s svojimi levimi župani bentijo čez šerijatarje.
  Vzrok stanju v državi so volivci. Šarec in šerijatarji so samo posledica volje volivcev.

  • Common Sense

   Absolutno res. Volilci, sploh na Dolenjskem naj se pogledajo v ogledalo in se vprašajo koga so volili na zadnjih volitvah.

   • Kapodistrias

    Ampak politika se ustvarja v Ljubljani. Kaj pa ste tam izvolili?

  • Luiggi

   Daj se stri ze mal spametovat,volitve ne pomenijo cist nic,ce imas na levi skoraj deset strank!

   • Antonius

    Naj vam doda k vašemu spametovanju.
    Vsem strankam na levici je skupni imenovalec Kučan.
    Poizkusite, spametujte tiste, ki skupnega imenovalva na levici še niso prepoznali.
    Med njih sodite tudi vi. Skoraj deset strank?! Ste pa res nespametni.

    • Novakec1

     Hebale te volitve in volilci, ko papiga se ponavljaš

     • montyamp

      Hebal je tebe murglosrbski magarec , ni bil bulmastif .

     • Antonius

      Nagovarjam tiste, ki hodijo na volitve.
      Vi in Luiggi ne sodita v svet mojega zanimanja.

  • milanček

   tako je! problem so volilci, sram jih naj bo, niso vredni, da jih garjev pes poščije!

   • if

    So vredni, da jih garjev pes pošije.

 • Olga101

  “Zahvala” gre tudi ustavnemu sodišču, ki ga bolj skrbi za nezakonite divjake kot slovenske državljane! S tem so lepo pokazali, da so skupaj s Kučanovo zloženke, Udbo mafija!
  Slovenci bomo očitno morali po azil v Avstrijo!

  • SIMON ROZIC

   Prekleti Rudi Majster, če bi dal mir in ne bi toliko opletal s svojo mačeto,
   proti Avstroogrski, bi bili Štajerci in Prekmurci rešeni rdeče bande za vse
   večne čase in tovariši bi ostali v hostah in bi z Dolancem “šli po gobe”…

   • Kapodistrias

    Drži, toliko opevani Rudolf Maister ima tudi veliko zaslug, da smo se združili v bodoči Jugi.

    • SIMON ROZIC

     Žal, res! Štajerska in Koroška sta gravitirali Avstrijo
     in ne južno “zakrpatijo” in tako je še danes!

 • PLavi-mil

  Samo en njegov stavek preberem pa mi gredo kar lasje pokonci, bedak, laže, kot pes teče.

 • Ctrl Delete

  Šarec: “Skušamo delati državotvorno, kar je dobro za proračun, državo in za ljudi.”

  • Janez Mayer

   Ja, jaz pa skušam iz dreka narediti zlato.
   Pa nama ne gre, nama s serpentinškom najbolje.
   Da o tebi ne govorim, no.

 • Common Sense

  Kdo še Xarca jemlje resno?

  • Andrej

   Saj to je. Zelo resno bi ga morali jemati. On namreč zelo resno uničuje Slovenijo.

 • Janez Mayer

  Za našo squaw, ki še občasno zaide sem, malo kitare, no…
  https://www.youtube.com/watch?v=QIJo9rXMizM
  https://www.youtube.com/watch?v=y-E7_VHLvkE

 • Ctrl Delete

  Šarec je komentiral tudi druge teme. Glede zadnjih ocen prvaka skrajne desnice SDS-a Janeza Janše, da ta vlada ne bo več dolgo vzdržala, je odgovoril: “Na dolgi rok smo vsi mrtvi.”.. ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha …

  • Common Sense

   Ja, življenje je smrtno nevaren podvig. Cel dan lahko natepavamo šarčizme in ostale neumnosti. Xarec je nesposoben za kaj več.

   • Ctrl Delete

    Kdo pa si ti voluhar, da boš določal kaj so šarčizme ali koga bo narod volil? Niso to volitve v SDS-u kjer imate dosmrtnega predsednika… Sicer pa zakaj ne prevzamete vlade? Aja nimate dost glasov…LOL :)

  • FRANC3

   Šarec ima prav. Čez 100 let vseh nas, ki sedaj živimo, ne bo več.
   Kako pametnega predsednika imamo. V Vrtcu otroci kaj tako pametnega ne znajo izustit.

   • Ctrl Delete

    Čuj Franček, vrni se v štalo…k bikom…

   • pajot

    če bo,bo,če pa ne bo,pač ne bo. (serpentinšek)

  • Janez Mayer

   Res duhovit je tale Serpentinšek.
   ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha…
   (če boš dobro štel, boš ugotovil, da sem se smejal en ha dlje kot ti, no).

  • Janez Mayer

   btw, kar dobro se nazaj držiš. Te bom že spravil ob živce, kot ponavadi, no.

 • rubec

  Staro mati sem le prepričal, da se je vsedla v avto in sva šla. Zaradi njene čudno rumene kože na obrazu na Infekcijsko. Nazaj grede sva se ustavila v neki krčmi, kjer so po nula tri kavici pahnili še deci šnopsa. Kdo normalen bi ji ga odrekel, ko pa so se od vsega revica kar tresli. So pa primariju povedali svoje. Če je lahko vaški burkež predsednik vlade, je lahko tudi okvara mojih jeter od preveč Milke. Primarij jo je potem, tako so mi sami dejali vprašal: A čokolade? Pa kakšne neizobražene dohtarje mi to imamo, se pa jaz sprašujem.

  • Janez Mayer

   Je že pozabil na Planinčevo Milko, tale dohtar. Alchajmerja ma, pa bo druge zdravu, no.

 • FRANC3

  Kako so Avstrijci zlobni in zarukani. Upajo se napadat najboljšo vlado???

  • Janez Mayer

   Do sedaj najboljša. Naslednja bo še boljša, še bolj frišna faca se nam obeta, no.

   • rubec

    S temi novimi facami se gre pa že predaleč. V postojnski jami so na steklu skozi katero je moč opazovati človeško ribico našli nalepko samodanijanša.

 • Ctrl Delete

  “Dokler ima desnica takšnega vodjo, je levici zmaga zagotovljena.”… Ivan Oman leta 2015 o Janezu Janši.

  • Olga101

   Zato je bila Omanova SLS tako “uspešna”, da je izpadla iz parlamenta?!
   Sicer pa ni problem Janša! Spomnite se, kako so napadli Logarja, ki so ga označili kar za domobranca! Kdor koli bo načelu, bo za levičarje problem! Bistvo je, da SDS meša štrene komunistom pri restavraciji komunizma! Je edina stranka, ki preprečuje popolno rekomunizacijo in restavracijo Juge!

 • Ctrl Delete

  Na tem portalu se očita, da komunisti še vedno obvladujejo Slovenijo. Komuniste imajo samo Čehi v vladi… po celotni EU pa se močno razvijajo fašisti, nacisti, rasisti in šovinisti.

  • pajot

   No,tu ti dam prav. razvijajo se fašisti,nacisti,šovinisti. Merkel,Makron,Juncker,Fajon,kućan in tako dalje.
   Tudi ti si med njimi.

   • Janez Mayer

    Ja, žalostno je tole postalo. Tako so prepričani v svoj prav, da so pripravljeni utišati vse, ki mislijo drugače. V imenu svobode govora, no.
    Levičarji zagovarjajo tudi pravico žensk, da nosijo burke.
    Čist se jim je odpelal, no.

 • Janez Mayer

  Dokler so osrednji mediji v rokah levice, je levici zmaga zagotovljena.
  Janez Mayer, decembra 2019

  • Ctrl Delete

   In prav je tako…

   • Janez Mayer

    Kar se mene tiče, samo da je tebi prav, pa sem jaz vesel, no.

   • pajot

    Ni daleč ta čas,ko boš tudi ti delete.
    Idiot.

    • Ctrl Delete

     spat se spravi…pa ne šlatat luleka…

     • pajot

      jest ga lahko,jest ga imam,ti pa ne…mi je tvoja žena povedala.

 • Ctrl Delete

  Čujte, Korl se dobro zaveda, da Desusa na naslednjem sklicu ne bo v parlamentu. Desus, tak kot je, je sramota za upokojence in vse, ki so jih volili. Upam, da bodo predčasne volitve! Največ koristi od predčasnih volitev bo imel Šarec in LEVICA. SDS pa bo spet pobirala mah…v senci :)

 • branči

  napihujejo! nezakonitih migrantov je bilo pol manj, prehodov pa res toliko, ker je vsak poskušal vsaj dvakrat prehod prek meje!

  • Olga101

   Švercate z njimi?

 • Olga101

  Hrvatom Šengen, Slovenijo Avstrijcem, pa bo red!

 • Olga101

  Avstrijci so tudi odkrili Vahabite sredi slovenske hoste! Za Sovo niso bil problem, se manj za vlado!??

  • SIMON ROZIC

   …zakaj bi bili Vahabiti problem, če so to novi volivci leve vlade ? Torej so “naši” !

   • Novakec1

    Ne, njihovi.

 • Boštjan Ivković

  Potrebna bi bila podrobnejša analiza teh podatkov.
  Kaj pri nastanitvah pomeni OSTALO … 39? Da jih je 39 v zaporu?
  Kaj pomeni, da osebe z priznano mednarodno zaščito živijo v tujini?
  Itd.

 • Common Sense

  Zdaj, ko so prepovedali vardo, bo takoj bolje:)

 • Ivan Ivanovič

  Vladajoči izdajalci mislijo: Čim več migrantov, tem bolje za nas.
  Prvič, Sorosevi denarci, drugič, v pespektivi novi volivci, tretjič, vojska zoper slovenske domoljube. Sovražnik je Šiško in njegovi domoljubi, ki hočejo na svojo pest varovati mejo pred migranti, ne migranti.
  Izvolili sta žabo, ki ni baba, pa tudi ne dec, zdaj jo imejte, lubi Slovenceljni.

 • Hribouc

  Šarac danes slavi rojstni, 42. dan.
  Mulc, pa ima jih ma že 42!
  Še sreča, de mamo Šaraca je reku Kučanof Milan in to bo držalo do naslednjega potresa.
  Stujte se sekirat, folk je ruknjen v temelje! In to un folk, ki voli kar voli, rezultati so na dlani in še bolj pa oni runklni, ki sp’loh ne voljo – jebeš apatijo, bedaki naprej!

 • Amerikanc

  S Slovenijo je res nekaj hudo narobe, če imamo zabavljača Serpentinška za kolovodjo. Ko je bil njegov stanovski kolega Krambergerjev Ivek, kandidat za kolovodjo, se je udbopartija spraševala o njegovi sposobnosti; zaradi Serpentinška pa se ne upa spraševati ?!

 • WISKY 1000

  Bedak je tisti,ki ga je volil

 • Novakec1

  Kera statistika pa je resnična?

 • Stajerka

  ….ne vem no…..če gledam MB, jih je samo tukaj več kot je navedeno……pa saj ljudje nismo slepi in nori……

 • ludvig

  …14.000 jih pride, 9.000 jih vrnemo, 1.000 jih nastanimo…..kje je pa 4.000 nezakonitih prišlekov…???

 • milanček

  dejstvo je samo eno, ta idiot lahko nateguje, se dela norca kolikor se mu zahoče, saj je slovenski narod totalno v 3pm, saj si dovoli, da imamo takega predsednika vlade, kateremu ne bi dal treh kokoši na čuvanje! slovenceljni, sram vas naj bo!

 • koza

  na tej strani debatirajo o vračanju krimigrantov, vrtimo se v krogu, malo sem malo tja, kar krožijo, pa denar tudi … https://forum.biscani.net/index.php?/topic/395-migrantska-kriza/page/557/

 • Van Der Waals

  NI ČUDA DA SO NAJEMNINE TAKO VISOKE!!!!

 • lena

  Plaz se je zacel valiti po hribu navzdol in upam, da bo s seboj odnesel in pokopal pod seboj nesposobnega vladarja!

 • RATATA

  KORAN TER DRUGI MUSLIMANSKI SVETI SPISI IN NASILJE
  Milan Gregorič

  Sveti muslimanski spisi in nasilje do nevernikov

  V velikih polemikah, ki zadnja desetletja spremljajo nasilna oziroma teroristična dejanja islamskih skrajnežev ali džihadistov (Alahovih vojščakov) so tudi pogosti očitki, da tudi sam Koran in drugi sveti spisi z nekaterimi svojimi določbami spodbujajo nasilje. Zato bomo v nadaljevanju prikazali nekaj odlomkov, ki te očitke opravičujejo. Dr. Drago K. Ocvirk, religiolog in publicist, je pri predstavitvi knjige ameriškega pisatelja pakistanskega rodu Nabeela Qureshija Razummeti islam in džihad med drugim opozoril (Demokracija, 9. 2. 2017) na naslednje sporne odlomke Korana, ki jim lahko pripisujemo spodbujanje nasilja:

  Stihi 9,38-39: »O, vi, ki verujete, zakaj se tako težko odtrgate od tal, ko vam je rečeno. Pojdite v boj na Allahovi poti…« Stih 9,41: »Pojdite naprej v boj, če ste slabo ali težko opremljeni, in borite se s svojim imetjem in življenjem na Allahovi poti…« Stih 9,111: »Allah je od vernikov odkupil njihove duše in imetje v zameno za raj. Oni se borijo na Allahovi poti, ubijajo in so sami ubiti…« Ob takih spodbudah, pravi Ocvirk, ni presenetljivo, da so prvi muslimanski bojevniki govorili, da si bolj želijo smrti kakor pa njihovi sovražniki življenja. Navedena deveta sura (9,41) je muslimane poganjala v vojskovanje brez jasnega izida in podžigala željo, da se bojujejo do smrti. V takšnem stanju duha so muslimani v nekaj stoletjih po Mohamedovi smrti osvojili tretjino tedaj znanega sveta: Bližnji vzhod, dele Srednje Azije, Sredozemlje, južno Evropo, predele Afrike idr. Ocvirk navaja tudi mnenje pisatelja Salmana Qureshija, da islam kot religija spodbuja nasilje, tudi s konkretnimi navedbami v hadisih, to je zbirki spisov, ki so posvečeni Mohamedovemu učenju o džihadu. V enem od njih naj bi Mohamed dejal (Sahih al-Bukhari, 1.2.25): »Ukazano mi je bilo, naj se vojskujem proti ljudem, dokler ne bodo pričevali, da ni nihče upravičen do čaščenja razen Allaha…« Ali pa: (Sahim Muslim, 1767a): »Z Arabskega polotoka bom izgnal vse jude in kristjane in nihče razen muslimanov ne bo ostal…«

  Tudi italijanska novinarka in pisateljica Oriana Fallaci opozarja v svoji knjigi Moč razuma na nekatere zelo sporne odlomke v Koranu kot npr.: »Ne bodite slabotni do sovražnikov. Ne vabite jih k miru. Posebno takrat, ko ste močnejši. Ubijte nevernike, kjerkoli so, oblegajte jih, bojujte se z njimi z vsakovrstnimi pastmi… In: »Povračilo tistim, ki kvarijo zemljo in nasprotujejo Allahu in njegovemu preroku, bo, da bodo pobiti ali križani ali jim bodo porezali roke in noge, skratka, v sramotenju bodo pregnani s tega sveta.« Ob navedenih odlomkih iz Korana in drugih svetih spisov je težko ugovarjati očitkom, da je nasilje sestavni del samih svetih knjig muslimanov.

  Uroš Palhartinger pa je na spletu citiral (osebni arhiv, elektronska pošta z dne 9, 11. 2015): »Po Koranu se svet deli na Svet islama (Dar ul-Islam) in Svet vojne (Dar al-Harb). Svet Islama je tam, kjer je kadarkoli v zgodovini bilo vzpostavljeno šeriatsko pravo. Muslimani morajo Svet Islama braniti ali pa ga ponovno osvojiti, hkrati pa osvajati nova ozemlja, vse dokler ne zavladajo nad celotnim planetom…«

  Sveti muslimanski spisi in nasilje nad ženskami

  Velike polemike zbujajo tudi določbe v Koranu, ki urejajo položaj ženske v družbi. Oriana Fallaci je npr. v svoji že navedeni knjigi z vso ostrino opozorila, »da po prerokovem mnenju ni mogoče, da bi se ženska ne strinjala, če jo sorodniki prodajo ženinu. Mož ima tudi pravico, da jo kadarkoli odslovi…Islamsko izročilo, ki pomeni popolno podrejenost ženske, je torej pravo suženjstvo, saj jo mož lahko tudi tepe, biča, mlati s palico«. Žena ne sme odhajati iz hiše, če mož tega noče. Ne sme sprejemati obiskov sorodnikov in prijateljev, če mož tako odloči. Tudi Sabatina James, Avstrijka palestinskega rodu, spreobrnjenka iz islama v krščanstvo, zaradi česar je njena družina izrekla nad njo fatvo, to je obsodbo na smrt, in je zaradi tega v obdobju 1990-2005 dolgo časa živela pod varstvom avstrijske policije, je v svoji knjigi Obsodba brez zločina pokazala s prstom na sporen odlomek v Koranu (Sura al Nisa 4,34), ki govori, »da je moški nad žensko, ker ga je Allah ustvaril močnejšega, in jo vzdržuje. Če sumiš, da ti je žena nezvesta, ali če ti ugovarja, jo najprej posvari, nato jo loči od svoje postelje, na koncu pa pretepi«. Da gornje navedbe niso pretirane nam je pokazala tudi dokumentarna oddaja na TV SLO o položaju muslimanske ženske na Danskem v začetku januarja 2018. Bilo je grozljivo poslušati, kaj so imami govorili nesrečni ženski (Fatimi), ko jih je spraševala za nasvet, kaj naj naredi v položaju, ko ne zmore več imeti spolnih odnosov z nasilnim možem. Podrejati se in pika! Ni drugega izhoda, ker jo lahko sicer zadene še kaj hujšega. Pravi suženjski odnos brez trohice človeškega dostojanstva. Tako namreč veleva šeriatsko pravo. In to se danes dogaja tudi že v srcu Evrope.

  Publicistka Suzi Pertot pa je takole slikovito in žalostno opisala (Novi glas, 20. 18. 2018) svoje videnje muslimanske žene: »Te, z rutami, številnimi bluzami in dolgimi hlačami pod ohlapnimi oblekami z dolgimi rokavi potiskajo po ulici svoje vozičke, medtem ko se jih gruča otrok drži za krilo. A nič ne kaže, da bi bile vesele poletja in otroškega vrišča. Sklonjene pod težo zimskih oblek nemo razmišljajo o neizživetih sanjah. Sploh imam občutek, da v njihovih rejenih, počasnih, zibajočih se in utrujenih telesih ni nobenega veselja in nobene energije več. Še manj, Kot bi ženske ne imele pravice do sanj, načrtov in življenjskega veselja«.

  September, 2018

  (Na naslovni sliki relief bitke pri Sisku iz leta 1593, izdelan leta 1731, avtor neznan. Vir: Google Cultural Institute.jpg.)

 • Garbage man

  Ta albanski bastard misli, da si bo nakradel dovolj denarja, da bo pobegnil z Merkelco neznano kam ,pred linčem!

 • mginko

  Cca 800.000 nedržavljanov (nevolivce), je z neudeležbo na volitvah omogočilo, da je izvoljena s peščico levakov na volitvah s kučanom podprta vladna golazen z udomafijskimi režiserji podtaknjenimi novimi obrazi.
  Danes, če ste bojkotirali volitve in nasedli stari udbomafijski režiji novih obrazov, držite jezik in naj k vam na vrata trkajo ilegalni vdiralci preko meje, ki jo vam razlaga z komunistično lažjo bluzič serpentinšek, ki vam ga podarja kučan s svojo podporo.

 • Jan Kovalski

  Neverjetno! 128 azilantov, ki je v Sloveniji dobilo azil živi v tujini, na slovenske stroške seveda.
  Ilegalci se delajo norca iz naše oblasti, naša oblast se dela norca iz naših državljanov, od katerih jih je vsaj polovico norih, da podpirajo to oblast.

 • Andrej

  Večina tistih, ki jih naši velikodušno sprejmejo, ponikne neznano kam. Ne SOVA, ne policija, ne nihče ne ve, kje so, kam gredo, kaj se z njimi dogaja. Najpomembneje pa je, da imamo staroselci vedno osebno pri sebi in nas lahko kadarkoli in kjerkoli legitimirajo.

 • janko

  Rdečuhi želijo čim več šeriatarjev, slovenceljni, da bomo full multikulti.
  To bi nam pa že moralo kapniti.

 • Vojko Šarman

  Kaj niso hrvati dolžni skrbeti za neprepustno bosansko-hrvaško mejo in hrvaško-slovensko mejo?? Kaj niso hrvati dobili od junkera pozitivne ocene za vstop v šengen?? Če bi hrvati opravili svoje delo kot je treba migrantov v sloveniji ne bi bilo!!