fbpx

Kolar Celarčeva poskrbela za politično evtanazijo 20 tisoč bolnikov, ki počasi umirajo

Milojka Kolar Celarc (Foto: STA)

Kaj narediti z dementno CerarŽidan–Erjavčevo koalicijo? Razraščanje korupcije, večletne čakalne dobe, prezadolženost in katastrofalne razmere na Pediatrični kliniki v Ljubljani so znaki hudo bolnega zdravstvenega sistema, ki ga vodijo moralno inficirani politiki SMC, na čelu s Kolar Celarčevo, ki je v svoj zagovor ob interpelaciji v posmeh zdravi pameti  prebrala plonk listek svoje piar službe in upala izustiti nesmisel: “Nekateri so preveč bolni , da bi obiskali zdravnika.”

SDS, ki je zaradi korupcije, čakalnih dob, prezadolženosti in Pediatrične klinike vložila že drugo interpelacijo zoper Kolar Celarčevo, se trudi presekati levičarsko prakso izčrpavanja zdravstvene blagajne in vedno slabše zdravstvene varnosti državljanov ter zagotoviti ustrezno delovanje javne zdravstvene službe. Ponovna interpelacija Kolar Celarčeve je bila glas razuma, ki poziva dementno CerarŽidanErjavčevo vlado, da nemudoma popravi katastrofalne razmere v zdravstvu.

SMC: “Lahko bi bilo storjeno več, lahko pa bistveno manj”
Kolar Celarčeva je po strankarsko partijski liniji zamenjala 80 % članov svetov zdravstvenih ustanov, Rajko Kenda in odgovorni za zlorabe v zdravstvu pa še kar ostajajo na položajih. Odkar je Kolar Celarčeva oz. SMC na čelu ministrstva za zdravje, reforma stoji na mestu, poslovanje zdravstvenih zavodov pa se je drastično poslabšalo.

Podobno kot nesposobno Anjo Kopač Mrak Cerar podpira tudi Kolar Celarčevo in s tem pomaga podaljševati čakalne vrste ter izgube v zdravstvenih zavodih in dopušča nadaljevanje agonije ter zmede v zdravstvu. Izjava stranke SMC ob neuspeli interpelaciji: “Lahko bi bilo storjeno več, lahko pa bistveno manj,” pa kaže na neverjetno pokvarjenost Cerarjeve stranke, ki je tudi iz parlamenta znana po vzvišeni aroganci, teptanju prava in odrekanju človekovih pravic najbolj nemočnim.

DeSUS: Ministrice ne podpiramo, a ne bomo je rušili,  ker je Miro Cerar v stiski
DeSUS, ki se je na oblast povzpel z lažnimi obljubami o 1000 evrih pokojnine, je znan po svoji dvolični drži, ki sledi samo interesom ohranjanja oblasti, pa naj stane, kar hoče. Enkrat nastradajo nemočni otroci, potem izgubimo nekaj državnega ozemlja in ne težimo zaradi »dobrih medsosedskih odnosov«, nato tisočem upokojencem namesto 1000 evrov pokojnine prinesemo tisoč dni čakanja na zdravje. To je DeSUS.

Takšno taktiziranje stranke DeSUS seveda ni nič novega. Podobno dvolični so Erjavčevi izpadli že pri interpelaciji Anje Kopač Mrak zaradi zgodbe o koroških dečkih. Poslanca SDS Marjana Pojbiča je takšno obnašanje stranke DeSUS ujezilo in ga je označil kot svinjarijo na kubik, saj Erjavec veliko kritizira, glasuje pa vedno v podporo nesposobnim ministrom lastne vlade, zato da ostanejo na oblasti. Erjavec, ki se kljub svoji majhnosti nenehno petelini in postavlja v vlogo jezička na tehtnici vsake vlade, se mora zavedati posledic in škode, ki jo takšno neodgovorno ravnanje njegove stranke povzroča narodu, ki mu mora na volitvah izstaviti račun.

Opozicija v službi državljanov
France Cukjati
je v oddaji na Novi24tv opisal svoje izkušnje kot koncesionarja v zdravstvu in povedal, da ministrico plačujemo za to, da bi vzpostavila sistem, ki ne bi ustvarjal izgub. Dotaknil se je zgodbe s koruptivnim naročanjem in dobavitelji ter pojasnil, da zdravstveni zavodi poslujejo po pravilih gospodarskih družb, a kljub vsemu s preplačanimi naročili in pokrivanjem izgub prisilno podpirajo mafijsko paradržavno in udbovsko ozadje, kar si je v demokratični državi težko predstavljati in je popolnoma nesprejemljivo.

Cukjati je izpostavil oviranje zasebne pobude in ozadje le tega. Spomnil je na socialistično gospodarstvo, ki je propadlo, ker ni zasebne pobude in posameznik ni zainteresiran, da bi svoje znanje in energijo vložil v sistem, ki ga ovira in propagira kot neučinkovito javno. Vprašanje koncesij in zasebnih zdravnikov je označil za del rešitve težav javnega zdravstva, katerega del so koncesionarji, znani po tem, da imajo najkrajše čakalne vrste.

Vprašanje, ki se ob poskusu odstavitve nesposobne ministrice postavi, je preprosto: Bomo sočutni do več tisoč ljudi, ki čakajo na posege, trepetajo za svoje zdravje in med čakanjem umirajo ali pa do Cerarja in njegove nesposobne ministrice Kolar Celarčeve?

Franci Donko