Koliko bodo napovedi medijev zgrešile volitve?

Foto: epa

Pred petimi leti, bilo je 22. maja 2014, je Delo v zadnji raziskavi pred evropskimi volitvami napovedalo zmago liste SDS, ki jo je vodil Milan Zver, s 26,7 odstotka, drugo mesto za Verjamem Igorja Šoltesa z 19,1 odstotka, tretje pa za skupno listo NSi in SLS, ki jo je vodil Lojze Peterle, s 15,2 odstotka. Na četrto mesto so dali SD Igorja Lukšiča in Levico z Violeto Tomić s po 5,6 odstotka. SDS bi po teh rezultatih dobila tri sedeže, Šoltesov Verjamem in NSI+SLS pa po dva.

Raziskava je zgrešila vrstni že red pri vrhu. Šoltes je na volitvah potem zbral krepko manj in se uvrstil na tretje mesto. In dobil en sedež. Na četrtem je bil DeSUS, ki ga je takrat vodil Ivo Vajgl, ki so ga precej podcenili. Levica s Tomićevo pa je končala bolj zadaj. Kakšni so bili res rezultati volitev pred petimi leti, si lahko ogledate v grafiki (v celoti pa v preglednici na koncu članka). V grafiki sta prikazani še meritvi, ki sta jih časopisa Delo in Dnevnik objavila pred tokratnimi volitvami v zadnjem tednu, Delo v soboto in Dnevnik v ponedeljek.

Da je mogoča primerjava z volitvami in med raziskavami, sem objavljene rezultate preračunal tako, da upoštevam le za stranke opredeljene anketirane:

Tudi tokrat po raziskavah, ki sta ju objavila oba ljubljanska dnevnika, vodi SDS, ki tokrat nastopa v koaliciji z SLS. Raziskavi sta bili opravljeni teden pred volitvami, ko se lahko še veliko spremeni, povrhu pa praviloma celo ankete na dan volitev na voliščih nekoliko zgrešijo.

Bodo dobili veliki ali tudi Jelinčič?
Po raziskavah, za Delo jo je opravila Mediana, za Dnevnik pa Ninamedia, bi lista SDS+SLS z Milanom Zverom v nedeljo dobila dva sedeža, po obeh pa nekoliko zaostaja za rezultatom izpred petih let, ko so ji volivci dodelili tri sedeže. Po meritvi Ninamedie za rezultatom zadnjih volitev zaostaja le za odtenek (dve odstotni točki), po Mediani pa je razlika že krepka in po tej meritvi možnosti za tretji sedež ni videti. Z majhno razliko po obeh raziskavah SDS sledita SD Tanje Fajon in LMŠ Irene Joveve, ki sta obe blizu dveh sedežev. Po Dnevniku ju imata zanesljivo, po Delu pa verjetno. Pri manjših strankah so razlike med raziskavama kar krepke, kar kaže podrobnejša primerjava celotnih rezultatov (s klikom lahko sliko povečate):

Dnevnik prikazuje (in zdi se, tudi meri) manjši nabor strank. Je pa tokrat vanje vključil SNS Zmaga Jelinčiča, ki ga v prejšnji meritvi presenetljivo ni bilo. Da so razlike precejšnje, kaže, da lahko po Delu na sedeže v Evropskem parlamentu računajo prav SNS Zmaga Jelinčiča, NSi Ljudmile Novak in morda še Levica Violete Tomić. Po Dnevniku pa NSI Ljudmile Novak in DeSUS, katerega listo tokrat vodi Igor Šoltes.

A volitve so še daleč in raziskavam ni preveč verjeti.

Peter Jančič, Spletni časopis

 • Amerikanc

  Najbolj zanimiv je farški Šarc, ki je na večina plakatih po celi Sloveniji, slikan skupaj z udbopartijskimi lopovskimi komunisti. Upam, da ljudje niso toliko usekani, da bi jih kupljena Bolgarka prinesla okoli.

  • Sonce

   Zelo malo komunistov vidim na plakatih, en od njih je Milan Zver.

   • Amerikanc

    Ni tako pomemben status posameznega kandidata. Pomembno je, kdo koga podpira, s kakšnimi nameni in kako se sam obnaša v Bruslju.
    Ve se, da slovenska udbopartija podpira večino levih kandidatov, kar se lepo vidi že iz samega glasovanja gospe Fajonove v evropskem parlamentu. Slovenska udbopartijska mafija, se je celo v Evropi zaščitila z njihovim glasovanjem; PROTI buju poslovanja v davčnih oazah, PROTI buju za preprečitev prodaje gensko spremenjenih organizmov, PROTI obtožbi vlad, ki so skrivale davke,…skratka fajonka &Co. se zavzemajo za mafijsko poslovanje, ki je daleč stran od prostega in poštenega trgovanja.

 • Sonce

  80 +

  Enotni zmagujemo

 • Franjo Trojner

  Dominatni mediji v Sloveniji so trobila politične levice, prepolni fake novic!
  Žal nas mediji danes tako zelo bombardirajo z raznoraznimi informacijami, da jih je vse nemogče preverjati, kar je v bistvu tudi njihov cilj, saj na tak manipulativen način oblikujejo javno mnenje in naivneže prepričajo, da na volitvah glasujejo za kandidate politične levice. Posledice teh medijskih in s tem političnih prevar, pa so,:
  – vedno bolj aferaške nesposobne, nespodobne vlade
  – razsulo vseh sistemov in podsitemov nujno potrebnih za funkcioniranje države
  – trhla demokracija
  – popolna odsotnost vladavine prava
  – bohotenje globoke države
  – velika zadolženost države
  – odsotnost vseh nujno potrebnih reform
  – umik etike in morale iz teh naših prostorov
  – izguba zaupanja državljanov v vse tri veje oblasti
  – izguba upanja državljanov, da bi nam v državi lahko šlo kdaj kaj boljše
  – izguba zaupanja v volilni sistem in da z svojim oddanim glasom na volitvah lahko kaj spremenijo, kar de odraža v slabi volilni udeležbi.
  Kar pa veter v jadra skorumpirane politične levice, ki tako z minimalnim številom glasov enako, kot pred letom 1991 suvereno vlada še naprej.
  Vprašajte se volilci zakaj so penzije in plače v naši državi še vedno tako mizerne in to kljub dejstvu, da skoraj ves čas naše samostojnosti v naši državi kolo vodijo stranke in politiki politične levice?????

  • Sonce

   So ti morda desni mediji ki objavljajo fake zgodbe in sfejkane fotografije rešitev? Niso.
   Pogojno dobri samo za poročanje o migrantih, ker še tu so jih dobili da trosijo fake zgodbe.
   Škoda, ker začetek je bil obetaven.

   • Franjo Trojner

    Vi ste pa res pravi humorist, politična levica obvladuje več, kot 95% medijskega prostorja in to od leta 1945 dalje, vi ste se pa zapičli v en ali morda dva medija, ki bi jih MORDA lahko pripisali politični desnici.
    Sam osebno sem alergičen na vsako fake novico, neglede od koga in kod prihaja, nenazadnje je v UTAVI zapisano, da imamo državljani pravico biti pravočasno in po resnici informirani. S tem, ko so mediji že daleč nazaj po naročilu svojih političnih botrov začeli podajati, prodajati “svoja” mnenja, videnja, je vsaka novica, vsak dogodek izgubil svoj izvoren, prvoten resničen pomen. Farbajo nas in farbajo vas!

 • Povprečen Državljan

  Tudi če pravoverni zmagate, boste poraženci.Ostali boste sami, SLS se boste pa itak znebili takoj po volitvah.

 • garfi

  STOP “levim” UVOZNIKOM RADIKALNEGA ISLAMA !!!
  KDOR HOČE DOBRO SEBI, SLOVENIJI IN EVROPI BO ŠEL V NEDELJO NA VOLITVE
  IN GLASOVAL PROTI! kućan-soros STRANKAM !!!
  to so: lmš-sd-l-smc-desus-bratušek-nsi-jelinćić-itd
  SLOVENSKE STRANKE SO SAMO DOMOVINSKA LIGA-DOM https://domovinskaliga.si/
  in skupina strank SDS

 • palačinka

  Pred nedeljskimi volitvami v Evropski parlament imamo v Sloveniji katastrofalno politično izbiro.

  Tri desetletja po padcu jugoslovanskega komunističnega režima in petnajst let po vstopu v EU leve in desne politične stranke javno simpatizirajo z avtokratskimi režimi ali avtokratskimi politiki, ki v svetu simbolizirajo kršenje temeljnih evropskih vrednot, kot so svoboda, demokracija, pravna država, človekove pravice in zlasti svoboda govora. To bi moralo pred volitvami najbolj skrbeti volivce, ki bomo v nedeljo na volitvah odločali o prihodnosti EU in s tem predvsem o lastni usodi!

  Da v Sloveniji ni več normalne levice in desnice, ki bi podpirali temeljne evropske vrednote, smo lahko lani videli pri glasovanju naših EU-poslancev o resoluciji o Venezueli in Madžarski. Glasovanja slovenskih predstavnikov v EU-parlamentu so pokazala, da imamo na levici nekritične podpornike krutega venezuelskega režima Nicolasa Madura, na desnici pa nekritične podpornike madžarskega avtokrata Viktorja Orbana./maja sunčič,reporter/

 • palačinka

  Proti lanski resoluciji o Venezueli in s tem v podporo Madurovemu režimu je glasovala Tanja Fajon iz Židanove SD, ki je na nedeljskih volitvah znova nosilka liste SD. Poslanec Igor Šoltes se je glasovanja o Venezueli vzdržal, danes pa je nosilec liste Desusa. Pri SD gre izpostaviti tudi njihovega kandidata za Evropski parlament Milana Brgleza, ki se je kot nekdanji predsednik parlamenta proslavil z izjavo o naravnem pravu v zvezi z izvensodnimi povojnimi poboji.

  Najbolj sporni so v Meščevi Levici, kjer z javno podporo bankrotiranemu venezuelskemu režimu prednjači nosilka liste Levice za EU-volitve Violeta Tomić. Ta je decembra 2014 z Miho Kordišem obiskala Venezuelo na povabilo Madurove vlade, čeprav je mednarodna ustanova za zaščito človekovih pravic Human Rights Watch že pred tem poročala o brutalnem in masovnem kršenju temeljnih človekovih pravic Madurovega režima (Punished for Protesting: Rights Violations in Venezuela’s Streets, Detention Centers, and Justice System, 5. maj 2014).Vrhunec politične propagande SD in Levice v korist Madurovega režima smo doživeli letos, ko sta SD in Levica poskušala preprečiti slovensko priznanje Juana Guaidója za začasnega predsednika Venezuele.

  Podobno enoumno stanje v podporo Orbanovi Madžarski imamo na desnici. Proti resoluciji Evropskega parlamenta o Madžarski in s tem v podporo avtokratskemu Orbanu so lani glasovali Milan Zver (SDS), Romana Tomc (SDS), Patricija Šulin (SDS) in Lojze Peterle (NSI), medtem ko se je France Bogovič (SLS) vzdržal. Vsi so danes znova med vidnimi kandidati SDS + SLS in NSI za evropske poslance. Pri SDS ima Orban malodane status kulta osebnosti. Če kdo dvigne glas proti njemu, ga v Janševih medijih ali po družbenih omrežjih napadejo z vsemi topovi./maja sunčič,reporter/

 • palačinka

  Glede desnice zbuja skrb dejstvo, da tudi novonastala desna stranka DOM velja za glasno podpornico avtokrata Orbana, predsednik stranke Bernard Brščič pa ob Orbanu javno občuduje tudi ruskega trdorokca Vladimirja Putina, ki državi vlada s pregonom političnih nasprotnikov in ustrahovanjem kritičnih medijev. Ob klasično desnih strankah omenimo še predsednika SNS Zmaga Jelinčiča, ki kot kandidat za EU-volitve javno občuduje jugoslovanskega diktatorja Tita, ki je vladal z brutalnim kršenjem človekovih pravic in svoboščin, ustavno sodišče pa je leta 2011 ravno zato v Ljubljani prepovedalo imenovanje ceste po njem!/m.s.,reporter/

 • palačinka

  Predstavljeno porazno stanje na levici in desnici prinaša pred nedeljskimi volitvami alarmantno sporočilo: na desnici imamo malodane enoumno podporo avtokratu Orbanu, na levici pa Maduru. To bi moralo skrbeti vse svobodomiselne državljane Slovenije, saj sta resoluciji EU o Venezueli in Madžarski očitali kršitve, ki so v nasprotju s temeljnimi evropskimi vrednotami: od omejevanja človekovih pravic, onemogočanja demokratičnih in poštenih volitev, zatiranja politične opozicije, teptanja pravne države, omejevanja neodvisnosti sodišč do zatiranja svobode medijev, preganjanja civilno-družbenih gibanj ipd.

  Še več, Venezuela in Madžarska sta zaradi množičnega kršenja temeljnih človekovih pravic deležni tudi številnih kritik mednarodnih ustanov izven EU, od Human Rights Watch, Freedom House, United Nations Human Rights do Amnesty International. Vendar za vse to ni mar našim levim in desnim strankam, ki med seboj dobesedno tekmujejo, katera bo bolj goreče zagovarjala njim ljube politične trdorokce – levica Madura in desnica Orbana!

 • palačinka

  Posebna zgodba je premier Marjan Šarec s svojo LMŠ. Šarčev svetovalec Damir Črnčec je znan kot veliki podpornik avtokrata Orbana, vendar Šarca to ne moti. Kandidat LMŠ za EU- poslanca Klemen Grošelj se je proslavil po tem, ko je kot simpatizer Golobičevega Zaresa leta 2013 obrambnemu ministru Romanu Jakiču svetoval pri kadrovskem cunamiju.

  V času prve Janševe vlade so bili dominantni mediji na nogah zaradi kadrovskega cunamija, danes je Grošelj njihov favorit. Šarčeva nosilka liste za EU-volitve je nekdanja novinarka POP TV Irena Joveva, ki simbolizira sporno zlizanost politike in medijev. V demokraciji morajo biti mediji nadzorniki oblasti, ne podaljšek oblasti. Če bi Joveva dosledno opravljala novinarski poklic in kritično poročala o Šarčevi LMŠ, ne bi nikoli videla kandidature za evropsko poslanko.

  Prvega maja pred petnajstimi leti je Slovenija vstopila v EU. Polnopravno članstvo v njej so mnogi povezovali s koncem tranzicije iz komunizma v demokracijo in dokončnim prevzemom evropskih vrednot. Današnja klavrna podoba naše politične elite kaže, da so naši politiki v resnici prevzeli evropske vrednote samo formalno, dejansko pa jih niso nikoli ponotranjili.

  Človek se zgrozi, v kakšni državi živimo tri desetletja po padcu totalitarnega režima in kakšno politično elito bomo volili na nedeljskih volitvah. Ena velika beda in žalost!/maja sunčič,reporter/

 • Janez Kepic-Kern

  POMEMBNO,
  NAM SLOVENCEM – POTENCIALNO – NEVARNO – POČETJE
  TE
  ZELO SPORNE – SD TANJE FAJO.
  Nikakor
  je – NE VOLITI.
  POVEJTE TO TUDI VSEM VAŠIM ZNANIM LJUDEM.

  Ta “SD” ZELO SPORNA Tanja FAJON
  naj
  KAR LEPO — SPODOBNO – ODIDE – IZ JAVNEGA ŽIVLJENJA.
  IN
  SE MIRNO POSVETI – UREJANJU
  NJE
  PRIVATNEGA ŽIVLJENJA – KI SE ZDI ZELO ” REVNO”: pri cca 50 letih JE SAMSKA, BREZ OTROK.
  JAVNO ZNANO
  JE TUDI,
  DA IMA KAR RESNE IN HUDE – ZDRAVSTVENE TEŽAVE:
  s katerimi ni treba, da obremenjuje – NAS DRUGE, KER JI NISMO NIČ KRIVI – GLEDE NJE ZDRAVJA.
  TOLE
  OKROG
  NJE GLASOVANJA – V EU parlamentu – je bilo ZELO SPORNO !
  ŠE
  BOLJ SPORNO
  PA JE BILO TISTO NJENO – OD sporne “SD” TANJE Fajon
  vablenje
  in
  ” vlačenje” ŠE BOLJ SPORNEGA
  EU
  “LEVIČARJA” – F. TIMMERMANSA – PO LJUBLJANI – s kolesom itd.
  TISTI,
  DO NAS PRIPADNIKOV EVROPSKIH NARODOV – SE ZDI – “SOVRAŽNI”
  ANTIPATIČNI
  F. TIMMERMANS – SE NAMREČ – KAR BREZSRAMNO – JAVNO – SE ZDI
  ZAVZEMA
  KAR – ZA – UNIČENJE NAS – STARIH AVTOHTONIH EVROPSKIH NARODOV
  IN
  ZA PREPLAVLJENJE EVROPE Z AFROISLAM MIGRANTI
  IN
  Z NJIH NASELITVIJO – V EVROPI !
  Kar je
  ” ZLOČINSKO – PROTIPRAVNO” v odnosu do naših
  – NARAVNIH IN
  USTAVNIH PRAVIC – NAS PRIPADNIKOV
  POSAMIČNIH STARIH EU – NARODOV.
  VSI,
  KI STE RAČUNALNIŠKO BOLJ VEŠČI – VAS JAZ Janez Kepic-Kern in moji
  številni
  znanci in prijatelji – PROSIMO – da RAZŠIRITE – INFORMIRANOST NAS SLOVENCEV
  O TEM
  IZJEMNO SPORNEM VIDIKU – PROTI NAŠIM NARODNIM PRAVICAM – NAS SLOVENCEV
  USMERJENEGA
  JAVNEGA DELOVANJA “SD” Tanje FAJON !
  NPR. tako,
  da
  S PROTI – “SD” TANJI FAJON – polemičnimi KOMENTARJI
  NA
  VSEH E-PORTALIH NAŠE R. SLOVENIJE,
  KI
  IMAJO – OBJAVE – KOMENTAEJEV – NEDVOMNO IN
  JASNO
  ZAPIŠETE
  IN
  PROTESTIRATE, PROTESTIRAMO – P R O T I – DO NAS – EU NARODOV – UNIČEVALNIM
  STALIŠČEM
  SPORNIH – “LEVIČARJEV”
  KOT STA – se zdi proti EU narodom usmerjena
  IZJEMNO
  SPORNA
  – “LEVIČARJA” – F. TIMMERMANS IN SD TANJA FAJON ! L.r. Janez KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  ZDI SE, DA GRE V PRIMERU
  TEH “ZLOGLASNIH – EU – T.I. LEVIČARJEV F. TIMMERMANS, SD – TANJA F.
  ZA
  “DO
  NAS
  POZITIVNIH POSAMEZNIKOV IN CELIH EU NARODOV
  IZRAZITO
  IRACIONALEN “SOVRAŽEN ODNOS” – KI
  NIKAKOR
  NI
  JAVNO SPREJEMLJIV
  IN
  GA JE VSEKAKOR TREBA
  PRAVOČASNO – JAVNO – KOREKTNO – ZAVRNITI
  IN
  JAVNO – PROTESTIRATI – PROTI !!!
  TAKEMU
  DO NAS EVROPEJCEV “SOVRAŽNEMU” POČETJU IN NAMENOM !

  • Janez Kepic-Kern

   ZA ODDIH OD AKTUALNE POLITIKE.
   O
   SPORNI IDENTITETI JAVNE OSEBE
   T.I. MARŠAL TITO.
   IZ HR MEDIJEV – CITATNO.

   Ante Kunek: FRANC AMBROZ
   FRANC AMBROZ
   O porijeklu takozvanoga Tite,već
   odavno postoji sumnja da se pod
   imenom Josipa Broza, sakriva i
   prikriva,jedna druga osoba.Srpski
   pisac, Miroslav Todorović,prešle
   godine, napisao je knjigu sa
   naslovom HOHŠTAPLER u kojoj
   dokazuje sa činjenicama, da se je
   taj takozvani Tito, sakrivao, pod
   imenom Josipa Broza.
   Knjiga sa naslovom HOŠTAPLER,
   tiskana je i objavljena je prošle
   godine u Beogradu i tiskana je
   prošle godine u nakladi DUNJA,d.o.o. poduzeća u Bjelovaru, Hrvatska.
   U toj knjizi, pisac je opisao, Titov teror u Srbiji, koji je zatvarao i ubijao i
   srpske članove komunističke partije i Srbe, za koje je posumnjao i znao, da
   nisu poslušni i odani njemu Titi.
   Isti pisac u toj knjizi, nije opisao, POKOLJ, nad hrvatskim narodom, gdje su
   Koča Popović i Kosta Nadj, sa njihovim ”partizanima” iz Srbije, zajedno sa
   Simom Dubajićem i njegovim ”partizanima”, preobučenim četnicima, poslije
   rata 1945.godine, sa naredjenjem takozvanoga Tite, pobili preko 300.000
   Hrvata, pobivši i 601,hrvatskog katoličkog svećenika, sa zatvaranjem i
   mučenjem,hrvatskog Blaženika, Kardinala, Alojzija Stepinca.Srpski četnici, ubili
   su 43, hrvatska katolička svećenika.
   Pisac ne opisuje, ubijanje,hrvatskih intelektualaca, ljevičara, DOMOLJUBA, sa
   podvaljenim bijegom iz Kerestinca, sa znanjem i naredjenjem takozvanoga
   Tite, da bi poslije njihove pogibije, taj Tito, iz Srbije u Hrvatsku poslao,
   Milentiju Popovića, da zajedno sa E.Kardeljom, vode komuniste u Hrvatskoj.
   Iz istih razloga, taj Tito, naredio je i ubijanje, Hrvata, Andrije Hebranga.
   Živeći u Titovoj blizini i sa Titom u Beogradu, Srbi su znali i imalu su priliku
   pobliže upoznati, život Tite u srpskoj palači na Dedinju.
   Pisac opisuje, da je takozvani Tito, uživao u glazbi,poznatih vrhunskih
   skladatelja, uživajući u društvu kraljevskih dvoraca, Engleske,
   Nizozemske,Danske, Belgije i carske Etiopije, koje je obasipao i darivao sa
   zlatnim nakitima, ukrašenim sa dijamantima i biserima, sa kojima je bio
   iskićen, na večeri, koju je engleska kraljica priredila, osobno za Titu,
   ”proletera” u njezinoj kraljevskoj palači u Londonu.
   Uživao je svirati glasovir, sa ženom engleskog poslanika u Beogradu,kad su
   zajedno, sa ”četri ruke”, svirali, po tipkama glasovira.
   2
   Uživao je u počasnim doktoratima znanosti, što je dobio od više desetaka
   stranih sveučilišta i pisac knjige HOŠTAPLER, naglašava, da sve to nije moglo
   stati u dušu i tijelo, jednog siromašnog kumrovečkog seljačića, koji po
   službenim podatcima, nije uspio završiti, obrtničku školu.
   Iživljavao se je, na prisvojenim otocima Brijunima, samo za njega, za
   razonodu i zabave, gdje je ugostio razne državnike i poznate glumice,
   obavezno darivajući svoje goste sa skupim darovima i nakitima.
   Nedaleko od Brijunskog otočja u hrvatskom moru, sa naredjenjem,
   takozvanoga Tite, na jednom drogom otoku, na GOLOM OTOKU, kažnjenici
   logoraši, mnogi od njih, umirali su u mukama, gladni i žedni, radeći po suncu,
   koje su Titovi čuvari prisiljavali piti i svoju mokraču i jesti, svoj izmet.
   Dva otoka u hrvatskom moru, dva otoka, obadva u vlasništvu, takozvanoga
   Tite.
   Na jednom otoku, Tito, pred svojim poklonicima i ulizicama,koji su puzali pred
   Titinim ”božanstvom”, vjerujući da taj Tito uzdiže i mrtve i malo dalje,drugi
   otok, sa izmučenim logorašima, koji nisu prihvatili i priznali Titovo ”božanstvo”
   i koji su na tome otoku, umirali od muka, sa umirućim jecajima, koji su dopirali
   do Brijuna, gdje je taj Tito uz glazbu, elegantno obučen, namirisan i dotjeran,
   sa uredjenim psima, napudranim pudlicama u njegovom krilu, uživao u
   kažnjeničkim mukama, kažnjenika, osudjenima i mučenima, jer se nisu
   pokorili, Titinom, ”božanstvu”.
   To je osobina zločinaca, monstera, krvnika i sadiste, uživati u mukama svoje
   žrtve.
   Hrvatski narod, ima pravo i mora saznati i otkriti istinu o takozvanome Titi, koji
   je sa nacikomunističkim terorom, samoga sebe, uzdizao pred pokorenima u
   nedodirljivo ”božantvo”, uništavajući hrvatski narod u trajanju od 45 godina.
   Pisac, knjige, HOHŠTAPLER, navodi, iskaze bečkog dnevnika ”Kurir”, što su te
   novine objavile 1980.godine, sa osobnim napisanim svjedočanstvom,
   katoličkog svećenika u Štajerskoj, Valtera Vinkmilera, predstojnika, samostana
   u Šlofergase 4, preminulog 1961.godine.
   U tome svjedočanstvu, svećenik V.Vinkmiler, napisao je sljedeće :
   “Tito je bio moj školski drug u benediktanskom konviktu, ”Sv. Pavao” u
   Kernetenu.
   Njegovo ime medju nama bilo je Franc ali i Josip Ambroz a rodjen je u Beču.
   On je bio šarmantan mladić…. nije imao prijatelja osim mene i moga brata
   Alfonza.
   Uživao je u lijepom oblačenju i uvijek je želio biti u centru pažnje.”
   3
   Svećenik V.Vinkmiler, dokazao je svoje svjedočenje sa slikama učenika
   gimnazije, ”Sv.Pavao”, na kojima je uslikan i Franc Ambroz, godina poslje,
   prozvani Tito.
   Radi sredjivanja nasljedstva od oca, braće, Vinkmilera, na sudu u Ptuju, braća
   Vinkmiler, sačuvali su dokumenat, zahvale braće Vinkmilera, što su uputili
   svome školskom prijatelju, FRANCU AMBROZU, zvanome Titi, radi njegove
   pomoći, za sredjivanje nasljedstva, na sudu u Ptuju.
   Pred smrt u ljubljanskoj bolnici, Franc Ambroz, zvani Tito, prema iskazima
   liječnika, govorio je u bunili isključivo, njemačkim govorom.
   Austrijski diplomata u službenoj posjeti u Beogradu, izjavio je, da Tito govori
   njemački, sa starim bečkim naglaskom.
   Za hrvatski narod, značajno je svjedočanstvo, katoličkog svećenika Valtera
   Vinkmilera, sa kojim dokazuje, da je Franc Ambroz, prozvani Tito, rodjen u
   Beču.
   Na temelju istraživanja, dokazano je, da je majka, Franca Ambroza, rodjena
   Javršek, od oca Slovenca i majke Slovenke, iz sela Posedarje, žena Franje
   Broza iz Kumrovca, povremeno služila, kod bogatog bečkog trgovca, Samuela
   Majera, biološkog oca, Franca Ambroza, rodjenog u Beču, koji je svome sinu,
   Francu Ambrozu, omogućio školovanje u gimnaziji, sa imenom,”Sv.Pavao”.
   U bečkom arhivu, pronadjena je bolnička potvrda, gdje je zavedeno, da je
   16.lipnja, 1892.godine u Beču, Marija Broz, rodjena u selu Posedarje, rodila,
   zdravo muško dijete.
   Postoje, različiti datumi, dana i mjeseca i mjesta, rodjenja, takozvanoga Tite,
   jer je njegova majka, nastojala sakriti, da je rodila sina u Beču.
   Na temelju istraživanja, pisac knjige, HOHŠTAPLER, dokazuje, da je, Josip
   Broz, rodjen u Kumrovcu, po majci polubrat, Franca Ambroza, nestao u Rusiji i
   da je poslje smrti, Josipa Broza, njegov polubrat Franc Ambroz, rodjen u Beču,
   preuzeo i ukrao, prezime i ime, od svoga, po majci polubrata, Josipa Broza.
   Pisac u toj knjigi napominje sljedeće : “ Danas i ptice znaju da u vezi sa
   Brozom, kojega su Srbi dočekali sagnuti do zemlje i ispratili u suzama i u čije
   su se ime odrekli Boga, postoji mnoštvo nepoznanica.’’
   U Srbiji, Srbi su 1990.godine u Užicu, srušili veliki spomenik, takozvanome Titi,
   sa kojim su u centru moći u Beogradu, vladali sa ”jugoslavijom”, za svoje
   srpske interese.
   Taj Tito i njegovi spomenici, po Srbiji, to Srbima, više nije potrebno.
   Poslije balkanskog ”samita” u Zagrebu, Mesić je uzjavio da ”tu neće biti
   granica i tu će biti slobodan promet roba i ljudi” i zaboravio je naglasiti i
   slobodan promet i korupcionaša, švercera, drogaša, prostitucije i ilegalnog
   prolaza, preko Hrvatske, ilegalaca iz Azije i Afrike u Evropu.
   4
   Mesić, se nastoji, igrati maloga ”tite” ali bez uspjeha, jer je ta nakaza od
   države, nazvana ”jugoslavija”, za uvijek uništena.
   U Srbiji, zakonski, izjednačeni su četnici, sa srpskim partizanima, ljevičarima,
   sa rušenjem Titinih spomenika, dok u DRŽAVI HRVATSKOJ, društvo okupljeno
   oko Mesića i Račana, slavi takozvanoga Titu, FRANCA AMBROZA, sa čijim je
   naredjenjem, komunistička partija jugoslavije, izvršila, POKOLJ, nad
   HRVATSKIM NARODOM, pobivši preko 300.000 Hrvata i 601, hrvatskog
   katoličkog svećenika, sa mučenjem hrvatskog Blaženika, Kardinala Alojzija
   Stepinca.
   Bez obzira, tko je srušio onaj spomenik u Kumrovcu, tu je srušen spomenik
   FRANCU AMBROZU, zvanome Titi, koji je ukrao i prisvojio ime i prezime, od
   svoga ubijenog polubrata, Josipa Broza.
   U Mariji Bistrici, prilikom proglašenja Blaženikom, mučenika Alojzija Stepinca,
   Sveti otac PAPA je poslao poruku hrvatskom narodu, da prevladamo tri zla
   prošlosti, nacizam, fašizam i komunizam.
   Nacizam i fašizam su pobjedjeni ali komunizam u Hrvatskoj, koji se sakriva,
   pod komunističkim lažnim ”antifašizmom” i koji se klanja, lažnom Josipu
   Brozu, monsteru ubojici Francu Amrozu, zvanome Tito i njegovom, za ministra
   Božu Biskupića, radi umjetnosti, spomeniku u Kumrovcu, taj komunizam u
   Hrvatskoj, još nije pobjedjen i osudjen, čije zločine, nad hrvatskim narodom,
   odobravaju, poklonici FRANCA AMBROZA, takozvanoga Tite.
   Oslobadjanje od monster ubojice, Franca Ambroza, zvanoga Tito, to je
   hrvatsko oslobadjanje od komunizma.
   To je oslobadjanje od Račanovog, centralnog komunističog komiteta,
   oslobadjanje od nasljedjene komunističke korupcije, oslobadjanje od
   nepostojećih Mesićevih, ”pokretanja resursa”, oslobadjanje od monster
   ubojice, Franca Ambroza, zvanog Tito, sa čijim monster imenom, Mesić i oni
   iza Mesića, nastoje i dalje, obmanjivati i zaustavljati DRŽAVU HRVATSKU.
   Ante Kunek

 • Janez Kepic-Kern

  NE VOLITE SE ZDI – “PROTI SLOVENSKIH” – POKOMUNISTOV”

  ++++++++++ZA EVROPO – SUVERENIH NARODOV
  – ALI PA
  EU
  – EVROPE A LA FRANCIJA, GB – ISLAMIZIRANIH GB, FRANCIJE ….
  NE
  NIKAKOR – NE, NE RABIMO !
  ZA
  VIŠEGRAJSKO – EVROPO !

  POLJAKI SO PRED 300 LETI REŠILI – EVROPO
  IN NJENE LJUDI – PRED – TURKI ! Dejstvo! L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

  VOLITE
  ZA
  PRAVE PROSLOVENSKO USMERJENE KANDIDATE – KI,
  KI
  SO LE V – SDS in v SLS !!
  DR. Milan ZVER, odlična gospa Romana TOMC
  IN
  TUDI
  ZELO OK, PRIZADEVNA GOSPA
  – Patricija ŠULIN !

  NE !!
  za
  postarana Zmaga J.P in NSI Lojzeta PETERLETA – UPOKOJITA NAJ SE !

  ZLASTI – PA – DVOLIČNE Ljudmile NOVAK – 60 LET IMA – UPOKOJI NAJ SE !

  NE,
  NE, NE, NE , NE – NIKAKAKOR – NE VOLITI ! IZ ex KP, ZK strank KANIDATOV !
  NE,
  NIKAKOR – NE – VOLITI !
  NE,
  NE VOLITI. do nas SLOVENCEV – BREZBRIŽNIH !
  ali
  celo – “PROTISLOVENSKIH” kandidatov
  – NE VOLITI – NIKAKOR – NE VOLITI – SD TANJE F A J O N !
  Ni ji mar za nas SLOVENCE !
  ENAKO
  NI MAR – ZA NAS – SLOVENCE,
  NE – NE, NE, NE,
  – DATI VAŠ GLAS
  – NE –
  – V I O L E T I Tomić iz
  EX KP, ZK “PONAREJENE” =”FAKE” T.I. “LEVICE”,

  NE
  DAJTE VAŠ GLAS:
  LMŠ
  – Ireni JOVEVI
  – MAKEDONKA JE, ZA NAS SLOVENCE JI NI KAJ DOSTI, LE
  ZELO ZASILNO GOVORI – NAŠ – SLOVENSKI JEZIK !
  NAŠIH
  SLOVENSKIH PESMI – ZAGOTOVO – NE POJE, NE POZNA – ITD. !

  ENAKO
  NE, NE DATI VAŠEGA GLASU EX KP, ZK OZ.
  “DESUS”
  – Igorju ŠOLTESU, – njega zanima le “komunističnost” – O POTREBNOSTI NARODNE ZAVEDNOSTI
  NI
  ŠE NIKOLI – REKEL – ŠE – N I Č !
  Le na “nacionalizme”
  – opozarja – KAR JE – NESMISEL.
  NARODNA ZAVEDNOST !
  NAS
  – DOBREGA MILIONA SLOVENCEV – NI NEVARNA – NIKOMUR !

  NE
  ODDATI – VAŠEGA DRAGOCENEGA – GLASU – ZA EU – VOLITVE
  LIBERALKI
  SICER KOROŠKI SLOVENKI,
  A ČLANICI ANACIONALNE, TUDI – PROTI NARODOM USMERJENE
  “ALDE LIBERALKE”

  Angelike
  MLINAR ,
  ki nečlansko zastopa SAB Alenke B.
  Ta
  blizu 50 let stara ANGELIKA MLINAR – JE AVSTRIJSKA DRŽAVLJANKA.
  Le
  ZAČASNO BIVALIŠČE IMA V R. SLOVENIJI : je pri 50 letih samska, ni znano – ali ima kaj otrok, ali jih – nima itd.
  Kaj
  bi VOLILI
  NEKO
  SLOVENKO
  IZ R. AVSTRIJE, KI JO NA
  NAŠO R. SLOVENIJO
  IN NA NAS – SLOVENCE -NE VEŽE -PRAKTIČNO – N I Č !
  OSTALIH
  SMC ITD. KANDIDATOV – NITI NE BI NAŠTEVA.
  NEKAJ
  IZVENPARLAMENTARNIH KANDIDATOV – JE ZELO POZITIVNIH
  A
  MORAJO – PREJE
  OKREPITI – SVOJE – “STRANKE”
  JE
  PA
  ZELO POMEMBNO
  V ZVEZI Z EU-VOLITVAMI 26. 5. 2018 !
  TOLE !
  ZLASTI ZELO POZITIVNO,
  “PRIDNO MRAVLJICO” IZ SDS – CENJENO GOSPO – PATRICIJO ŠULIN,
  DA
  DOBI DOVOLJ GLASOV
  IN DA
  PONOVNO PRIDE V EU – PARLAMENT.
  Hvala spoštovani gospe
  – P. ŠULIN
  – ZA NJENO
  DOSEDANJE LEPO PREDSTAVLJANJE NAS SLOVENCEV – V EU. L.R. JANEZ K.K. KOMENDA

  P.S.
  Ta “SD” ZELO SPORNA Tanja FAJON – JE RES – ZELO – SPORNA !
  naj
  KAR LEPO — SPODOBNO – ODIDE – IZ JAVNEGA ŽIVLJENJA.
  IN
  SE MIRNO POSVETI – UREJANJU
  NJE
  PRIVATNEGA ŽIVLJENJA – KI SE ZDI ZELO ” REVNO”:
  Pri cca 50 letih JE SAMSKA, BREZ OTROK.
  JAVNO ZNANO
  JE TUDI,
  DA IMA KAR RESNE IN HUDE – ZDRAVSTVENE TEŽAVE:
  s katerimi ni treba, da obremenjuje
  – NAS DRUGE, KER JI NISMO NIČ KRIVI – GLEDE NJE – ZDRAVJA.
  Veliko
  dosedanjih
  NJENIH GLASOVANJ – V EU parlamentu – je bilo ZELO – SPORNIH !
  ŠE
  BOLJ SPORNO
  PA JE BILO TISTO NJENO
  – OD sporne “SD” TANJE Fajon
  vablenje
  in
  ” vlačenje” ŠE BOLJ SPORNEGA
  EU
  “LEVIČARJA” – F. TIMMERMANSA – PO LJUBLJANI – s kolesom itd.
  TISTI,
  DO NAS PRIPADNIKOV EVROPSKIH NARODOV – SE ZDI – “SOVRAŽNI”
  ANTIPATIČNI
  F. TIMMERMANS – SE NAMREČ – KAR BREZSRAMNO – JAVNO – SE ZDI
  ZAVZEMA
  KAR – ZA – UNIČENJE NAS – STARIH AVTOHTONIH EVROPSKIH NARODOV
  IN
  ZA PREPLAVLJENJE EVROPE Z AFROISLAM MIGRANTI
  IN
  Z NJIH NASELITVIJO – V EVROPI !
  Kar je
  ” ZLOČINSKO – PROTIPRAVNO” v odnosu do naših
  – NARAVNIH IN
  USTAVNIH PRAVIC – NAS PRIPADNIKOV
  POSAMIČNIH STARIH EU – NARODOV.

  VSI,
  KI STE RAČUNALNIŠKO BOLJ VEŠČI – VAS JAZ Janez Kepic-Kern
  in moji
  številni
  znanci in prijatelji – PROSIMO – da RAZŠIRITE – INFORMIRANOST NAS SLOVENCEV
  O TEM
  IZJEMNO SPORNEM VIDIKU – PROTI NAŠIM NARODNIM PRAVICAM – NAS SLOVENCEV
  USMERJENEGA
  JAVNEGA DELOVANJA “SD” Tanje FAJON !

  NPR. tako,
  da
  S PROTI – “SD” TANJI FAJON – polemičnimi KOMENTARJI
  NA
  VSEH E-PORTALIH NAŠE R. SLOVENIJE,
  KI
  IMAJO – OBJAVE – KOMENTAEJEV – NEDVOMNO IN
  JASNO
  ZAPIŠETE – NA ŠE OSTALIH ODPRTIH E-MEDIJIH NAŠE R. SLOVENIJE
  IN
  PROTESTIRATE, PROTESTIRAMO – P R O T I – DO NAS – EU NARODOV – UNIČEVALNIM
  STALIŠČEM
  SPORNIH – “LEVIČARJEV”
  KOT STA – se zdi proti EU narodom usmerjena
  IZJEMNO
  SPORNA
  – “LEVIČARJA” – F. TIMMERMANS
  IN SD TANJA FAJON ! L.r. Janez KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  ZDI SE, DA GRE V PRIMERU
  TEH
  “ZLOGLASNIH – EU – T.I. LEVIČARJEV – F. TIMMERMANS, SD – TANJA F. ITD.
  ZA
  “DO
  NAS
  POZITIVNIH POSAMEZNIKOV IN CELIH EU NARODOV
  IZRAZITO
  IRACIONALEN “SOVRAŽEN ODNOS” – KI
  NIKAKOR
  NI
  JAVNO SPREJEMLJIV
  IN
  GA JE VSEKAKOR TREBA
  PRAVOČASNO – JAVNO – KOREKTNO – ZAVRNITI
  IN
  JAVNO – PROTESTIRATI – PROTI !!!
  TAKEMU
  DO NAS EVROPEJCEV “SOVRAŽNEMU” POČETJU IN NAMENOM !
  Tisti,
  ki ste vešči KOMENTIRANJA NA E- MEDIJIH R. SLOVENIJE
  OPOZORITE
  TUDI
  NA DRUGIH E- PORTALIH: REPORTER, RTV SLO, DELO, SL. NOVICE ITD.
  NA
  NAM SLOVENCEM – ZELO NENAKLONJENE
  ALI CELO – SOVRA7NO – NAPRAM NAM SLOVENCEM
  NASTROJENE
  EX KP, ZK POKOMUNISTE
  IZ “STRANČIC” – SD, LEVICA, SAB, SMC, LMŠ, DESUS ITD.
  SLOVENCI,
  ZAVEDNI SLOVENCI – NE VOLIMO – KANDIDATOV – TEH STRANK.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!