fbpx

Koliko časa bo simpatizer Levice Jože Kozina še vrhovni državni tožilec?!

Jože Kozina (Foto: STA)

Kako in kdaj bo Vlada Republike Slovenije ukrepala, da bo zagotovila spoštovanje ustave in pravnega reda v celoti, torej tudi dosledno spoštovanje zakona o državnem tožilstvu, vključno s 7. členom ZDT-1?

Poslanec SDS mag. Branko Grims je na Vlado Republike Slovenije naslovil pisno poslansko vprašanje v zvezi z očitno protiustavno izjavo vrhovnega državnega tožilca mag. Jožeta Kozine. V poslanskem vprašanju je Grims pojasnil, da je minilo že več tednov od očitno protiustavnega nastopa vrhovnega državnega tožilca mag. Jožeta Kozine, ki je na seji Odbora za pravosodje DZ RS med drugim izjavil: “Sem zelo zadovoljen, da je Levica prišla v parlament, ta opcija … Torej kapitalu odvzeti moč, obdavčiti jih, ne pa poslušati to jokanje, da bodo šli v tujino …” To je izjavil kot vrhovni tožilec in predstavnik državnega tožilstva, torej v okviru svoje službe.

“Dolžnost vrhovnega državnega tožilca je nepristransko ščititi ustavni red, zakonitost, načela pravne države ter človekove pravice in svoboščine. Ustava Republike Slovenije ni socialistična, ampak moderna demokratična ustava, ki ščiti tudi podjetništvo in zasebno lastnino,” je odločen Grims.

Mag. Branko Grims (Foto: Facebook)

Izjava mag. Kozine je torej očitno protiustavna in v popolnem nasprotju s 7. členom ZDT-1, po katerem mora državni tožilec pri opravljanju svoje službe ravnati nepristransko, varovati ustavnost in zakonitost ter načela pravne države. “Lahko si samo predstavljamo, kako zgrožen je nekdo, ki bi investiral v Sloveniji ali tu išče poslovnega  partnerja, ko vidi, da državno tožilstvo prežema socialistična miselnost oziroma levičarska ideologija do te mere, da jo v okviru svoje službe javno hvalijo. Produktivna delovna mesta bo šel odpirat v neko drugo državo, kjer bo nevtralno tožilstvo ščitilo pravice investitorja skladno z ustavo. Zaradi tega je škandalozna izjava državnega tožilca za Slovenijo tudi razvojno zelo škodljiva. Vse to zahteva takojšnje in odločno ukrepanje Vlade Republike Slovenije,” je zapisal Grims, ki v zvezi s tem Vlado RS sprašuje, kako in kdaj bo ukrepala, da bo zagotovila spoštovanje ustave in  pravnega reda v celoti, torej tudi dosledno spoštovanje zakona o državnem tožilstvu, vključno s 7. členom ZDT-1, ter koliko časa bo mag. Jože Kozina še vrhovni državni tožilec?

J. G.