Koliko milijonov bo vlada namenila sindikatom, da se bodo ti začeli zopet pogovarjati?

Foto: STA

“Pogajanja so bila že prej na mrtvi točki, po podpisu sporazuma s Fidesom pa so ta pogajanja klinično mrtva in začnemo teči nov krog pod drugačnimi pogoji,” je pred srečanjem s predstavniki vlade dejal predsednik konfederacije sindikatov javnega sektorja Branimir Štrukelj.

Predstavniki sindikatov javnega sektorja in vlade so prvič in dve uri po podpisu sporazuma z zdravniki sedli za pogajalsko mizo. Na tokratno srečanje je vladna stran povabila sindikate javnega sektorja, ki pa se na dosedanjih izhodiščih ne nameravajo več pogajati.

Sporazum nima popolnoma nobene zveze z zdravstveno reformo
Sporazum jim bo danes predstavila ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc. Kot je dejal Štrukelj, pa so vedno bolj prepričani, da ta nima popolnoma nobene zveze z zdravstveno reformo. Prav tako ne razumejo, kako lahko vlada trdi, da nima finančnih učinkov.

Predsednik konfederacije sindikatov javnega sektorja Branimir Štrukelj pred srečanjem ni želel razkriti, kakšne zahteve bodo sedaj postavili sindikati. Dejal je le, da je vse, kar je ostalo enako, da vztrajajo pri odpravi anomalij pri najslabše plačanih v javnem sektorju.

Vprašanje je, ali bodo do sporazuma sploh prišli
Sicer pa je po njegovih besedah vprašanje, ali bodo do njega sploh prišli, saj se želijo najprej pogovoriti o sporazumu s sindikatom zdravnikov in zobozdravnikov Fides, ki ga je ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc s predsednikom sindikata Konradom Kuštrinom podpisala nekaj ur nazaj.

Koprivnikar: Nove vladne ponudbe za zdaj ni
Minister za javno upravo Boris Koprivnikar pa je ob prihodu dejal, da jim bodo najprej prisluhnili, nove vladne ponudbe pa za zdaj ni. Pojasnil je še, da v pogajanjih s sindikati javnega sektorja vladna stran ostaja pri zadnji ponudbi, ki je težka 22 milijonov evrov, od česar bi deset milijonov namenili za odpravo anomalij v plačni skupini J, torej za najslabše plačane.

“Vedno je manevrski prostor, vedno so tudi omejitve, denar v proračunu je, vendar če ga nekomu daš, ga moraš drugemu vzeti. Torej je to stvar odločitve na vladni strani”, je na vprašanje, ali za to še obstaja manevrski prostor, odvrnil Koprivnikar. O tem, koliko je tega manevrskega prostora, pa ni želel ugibati.

I. K., STA

 • PIA PlA

  Naredimo kot zdravniki z deklico Nežo; klinično mrtva pogajanja snemimo z vseh aparatov državnih spodbud in finančnih injekcij, zdravljenje končano. Vlada in sindikat mrtva, oživljanja ne bo.

 • totex39

  Sedaj pa je na vrsti sindikat JS z štrukeljčkom na čelu in pravi, da se bodo “bojevali” z vlado do konca.

  • karpelec

   Torej , priloga je pripravljena, čaka na glavo jed.

 • antimur

  Proti Janševi vladi so kučanistični sindikati, sploh pa ta “3,14zdun” Štrukelj, organizirali nasilne proteste, kar tako, zaradi razrednega boja, zdaj, ko bi bili upravičeni sesuti in vlado in parlament, pa od njih ni nič. Vrhuška noče dati signala, brez njega so pa levaki paralizirani.

  • komar marko

   Svoje so dosegli na UKAZ. Sedaj čakajo na plačilo. V politiki ni naključij! Verjamem, da so se dogovorili, kako bodo prišči do denarja. ELITA melje in dela. Le zakaj nižji sloj, ki prejema manj od 700 EUR ne začne s štrajkom in vse USTAVi!

 • učko

  Kdo pa v realnem sektorju štrajka? Noben !!!!!!! Mu na misel ne pride, ker bo kuj ob šiht !!!!!!!!

 • učko

  Cerar naj raje mene najame in dobro plača, pa mu bom tele štrukle dreka shebal do konca !!!!

 • montyamp

  Plača po učinku .
  Ko bo država NORMALNA lahko dobijo polovične plače , do takrat pa na delo in to brez rdečega fašizma in laži potomcev polnilcev 700 HUDIH JAM .
  Cele plače lahko dobijo , če se jih 60 % spoka iz prenatrpanih parazitskih pisarn in to na delo , ne v službe .
  Banda pokvarjena .

 • Slovenec 33

  Na pa so spet dvignili glas glavni krivci, za nadaljevanje okupacije slovenskih dežel,

  Vedeti morate, da nikjer na svetu v nobeni okupirani državi okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etičnih in moralnih norm in tudi v Sloveniji je tako.
  Izdajalci svojega naroda tudi nočejo vedeti, kaj je domoljubje.
  Glavni cilj okupatorjev in izdajalcev svojega naroda je, ropanje in ropanje in še ropanje potenciala države, ki so jo okupirali.
  Je pa res, da imajo okupatorji in izdajalci svojega naroda vso podporo v vseh vejah oblasti (vlada, parlament, sodstvo, usmerjeno izobraževanje pod vodstvom fdvizma.)

 • marker

  To Branimir Štrukelj. JS je upravičen do napredovanja na istem delovnem mestu in z istim obsegom dela z višjo plačo. Tega si realni sektor nikdar ne bo mogel privoščiti. V realnem sektorju napreduješ le če začneš na drugem delovnem mestu opravljati višje vrednoteno delo. V JS pa nadrejeni visoko ocenjujejo podrejene, sebe pa najvišje in napredovanje jim ne uide. To je pravna Slovenija.

  • marker

   Za to “ocenjevanje” in posledično prepire v kolektivih JS je kriv Gregor Virant, ki je to vpeljal.

   • AlojzZ

    Oppppsss! Protestiram! Kriv je JJ! KRIV JE JJ!!!!

    • karpelec

     Gootof je ,gotof.

  • črnaovca

   To je Slovenija katero vodi javni sektor in ne vlada

  • komar marko

   le če pričneš pri drugem delodajalcu, lahko dobiš večjo plačo. Pravilo pa je tako, da managerji dobijo več, vsi OSTALI pa manj. Preprosto, ker smo neorganizirani, na naše šole se lahko VPIŠEJO VSI, DOHTARJI pa so lepo omejili zadevo, da lahko GUNCAJO AFNE. Brigajo jih pacienti. Njim je za lepo življenje.

 • črnaovca

  Mrhovinarji v Fidesu so desegli svoje Kuštrin je lepo priznal da so proti sporazumu ljudje drugačnih nazorov torej naloga rušenja in uničevanja je uspešno narejena. Ras je tudi če je dovolj denarja za bogate naj dobijo še revni in zakaj bi ustregli samo dohtarjem. Končno pa še naprej se bomo zadolževali dokro bo šlo potem pa pogreb

  • komar marko

   Pa saj si VOLIL za tako politiko. Pa še včeraj si zagovarjal krajo. A so ti še drobtinice vzeli? Le kaj se je naredilo s tabo!

 • montyamp

  Stanje v Sloveniji je 100 letno remek delo BANDITOV , Stalinovih podrepnikov .
  KDAJ IN KJE JE MORILEC STORIL NORMALNO DRŽAVO ? ? ?

  • komar marko

   Ja kaj pa je hlapec naredil z gruntom ko ga je dobil. Največkrat ga je zapil ali pa najel toliko pufa, ker HLAPEC ni hotel delati, da je grunt GUZNIL. Vsaka podobnost s SLO je zgolj slučajna!

 • xtc

  jASNO POSTAJA ;DA js MAFIJA IN ZAPOSLENI PO DRŽAVNIH FIRMAH POSTAJAJO VSE VEČJI IZSILJEVALCI;KI PELJEJO DRŽAVO V PREPAD(seveda ne vsi a večina da)
  To divjanje lahko ustavi le politik tipa Teacherjeva;ki bo sindikate sesul v prah in pepel pa če tudi s silo ;če se ne bo dalo obrzdati apetitov_žal je zadeva ušla iz kontrole:
  Da je temu tako so vse glasnejša žuganja EU z trojko;kajti država postaja podobno finančno razsulo kot Grčija in ujetnica komunističnih sindikatov;ter JS mafije in komunizma:
  eU JE UGOTOVILA;DA JE DRŽAVA NA POTI V PREPAD A JE POMEMBNEJŠE KOT REŠEVANJE POLITIČNA STABILNOST _ALI LEVAŠKA OBLAST PO DOMAČE:
  Če so Grki imerli nizke davke in malo plačevali je pri naS SLIKA DRUGAČNA;ZATO PRAKTIČNO MANEVERSKEGA PROSTORA NI:
  Lepe besede o čudovitem BDP so pokazale;da je vse skupaj blef saj realnega ostanka ni država pa vse bolj potratna:
  To norost lahko ustavi le Trojka oz: tujci;ki bo stisnila levake v kot;seveda pa bo morala računati z levaško ulico in poizkusom revolucije;kar bo morala zatreti;če ne želi ;da se ta kuga razleze:
  Ali po domače Slovenija je tik pred bankrotom_živimo le še na puf:

 • domovina mili dom

  Zgago delajo samo komunistični sindikati. Gospodarstvo pa tiho ponižno gara in podpira to javno rdečo drhal.

 • tarantela

  Kakšna bo neki nagrada tej dami za privatizacijo javnega zdravstva, kar s temi mahinacijami spretno prikriva?

  • komar marko

   Dva metra višine in orlova muda sa zlatnima mečevima!

 • marker

  Na borzi dela čaka množica brezposelnih na prvo zaposlitev. Če bo JS stavkal, jih lahko nadomestijo.
  Drugače se to izsiljevanje rdečih sindikatov nikoli ne bo končalo.

 • garfi

  kje pa so kakšni sindikati
  večina je rdeča mafija

 • Nata

  Vse skupaj naj gre nekam !! Oprostite no ! Ne morete se iti kdo bo koga ??

  Skrbite samo za svoje riti ?
  Večni sindikalisti !!

 • Slovenija moja dežela

  Zakaj imam občutek,kot da se podpira zdravniško stavko,JS pa ne? A ste mnenja da naj bi tisti ki prejemajo plačo pod minimalno plačo,še naprej dobivali to sramoto,zdravnike bi pa v nebesa pošiljali? A je sploh komu jasno koliko ti bogovi v belem zaslužijo?

 • totex39

  Vlada bi morala takoj sprejeti nov Zakon o sistemu plač v javnem sektorju in jo po hitrem postopku poslati v DZ. Briše naj se vsa priviligarana uspešnost in umetno ustvarjeni dodatki.

 • Vrhovni sodnik

  To niso sindikati, ampak izsiljevalski lobiji.

 • karlina

  http://svet24.si/clanek/novice/slovenija/58455efbdbcda/javnosti-nepoznani-cerarjev-svetovalec
  To si preberite, koliko in koga plačujemo davkoplačevalci, sicer pa ni postal odločen, pač pa še bolj vzvišen, podel in nesramen, nič drugega.

 • avtohtoni neandartalec

  Sindikati so nova Udba, kdor bo plačal en sam cent Štruklju, je zame nor ali pa velika baraba.

 • fikus

  Najlepša, najlagodnejša in najbolje plačana funkcija je biti sindikalist.

 • Slobajker

  Zakaj se mučijo v javnem sektorju ,naj gredo delat v gospodarstvo !!!!!!

 • Artur

  Pantakanu(ljudstvu)proti zajedalcem je rok v 70 letih že zdavnaj potekel , novega še ni na vidiku in gnide se množijo nenadzorovano še naprej.

 • dob
 • marker

  Šolniki imajo že sedaj prevelike plače. Upajmo da je premierja toliko v hlačah, da bo zavrnil sindikate. Sicer pa je precej tudi sam kriv, ker se je hvalil z gospodarsko rastjo v vrednosti 0.001% in manjšo brezposelnostjo, ki pa je posledica zaposlovanja v tujini in spremenjenega vrednotenja brezposelnosti zaradi popravljanja lastne politične nepriljubljenosti. Gospodarska rast pa je posledica večjega izvoza naših podjetij, ki več delajo zaradi večjih potreb nemške industrije. Ko se bo tam trg zasitil, se bo naša gospodarska rast sesula kot hišica iz kart.

 • Borut Stari

  Cerar se krasi s tujim perjem. Zdaj je že v vseh nijansah in barvah.

 • Osti jarej

  to je spet pestro…klele…a lahko nekaj vprašam?!…zakaj je kosilo v vrtcu,šoli,domu upokojencev.dražje,kot v državnem zboru?….a tam noter hodijo nadljudje papcat?!…mater vola!!!!

 • Osti jarej

  …slovenc je od vseh zemljanov najubogljivejši…..po celem svet,milijone ljudi na ulicah protestira proti sistemu,vladam,bankam…..mi pa čičej ,pa čakej….

  • avtohtoni neandartalec

   Narod rojenih zarukanih in prestrašenih hlapcev, celo z družino so se pripravljeni skregati za 1 cent do smrti, fašiste si ne upajo niti grdo pogledati.

   • b5r

    Teb se trga. Realno gledano nam je boljše kot 90% ljudem na svetu. Ne vem točno, komu ti hlapčuješ?

 • janez.pokoncni

  Vsi smo talci teh vampirjev, ki jih je vedno več, so vedno glasnejši in bolj požrešni, v naših “krvnih obtokih” pa je iz dneva v dan manj “krvi”.

 • Osti jarej

  …janko…kuga je zej?!?…a boš “dvignu” folk…..palček ga menda je takrat,ko je ulica tebe odnesla…

 • Antonius

  Kdor jemlje ‘štruklja in njemu podobnega ‘semoliča za resna sindikalista je naiven.
  Sedenje po raznih nadzornih svetih in protestiranje proti vladi, ki jima plačano posedanje omogoča pa res ne gre skupaj.
  Zanimivo bi bilo poznati podatek, koliko zaposlenih pri Akrapoviču ali Boscarolu plačuje sindikalno članarino?
  Ta dva sindikalista in sindikata je treba po vzorcu Thacherjeve preprosto z=bat.
  Njuna sindikata nista namenjena za nič drugega, kot za onemogočanje in sesuvanje prepotrebnih reform v javni upravi in javnih službah.
  Če, ko, bo Janša sestavil vlado, se bosta pa ta dva sindikalistična prevaranta, na povelje iz Murgelj, takoj do konca razživela.
  Takrat naj vlada ne usliši njihovih izsiljevalskih zahtev, ampak naj jih pusti štrajkati. Že po prvi sindikalistični plači jim bo denarja zmanjkalo. Takrat se bodo tudi vsi, ki vplačujejo v politikantski sindikat srečali s spoznanjem, komu, čemu v resnici sindikati služijo.

  • avtohtoni neandartalec

   Pravo vprašanje je, koliko delavčkov so vključili v svojo udbaško vojsko, za zaščito državljanov prvega razreda, razreda gospodarjev nad življenjem in smrtjo.

  • Novakec1

   Vsi so prodane duše z Duša-nom na čelu.

 • marker

  Na borzi dela je okoli 100.000 brezposelnih. V slučaju stavke JS bi ti lahko brez škode nadomestili stavkajoče za stalno.

 • goldhorn

  V prvih devetih mesecih letos je šlo zgolj iz državnega proračuna, iz katerega je
  neposredno plačanih okoli 30 tisoč državnih uslužbencev, za dodatke 60,3
  milijona evrov, v celem letu lani pa 78,8 milijona evrov. To je v skupnih
  izdatkih za plače pomenilo 8,6 odstotka. Podatkov za celotni javni sektor, v
  katerem je zaposlenih 158 tisoč ljudi, ni.

  Kako si lahko javni uslužbenec “popravi” plačo, kakšne dodatke plačujemo?

  1. Položajni dodatek:

  – najmanj 5% osnovne plače in največ 12% osnovne plače

  2. Dodatek za delovno dobo:

  – 0,33% od osnovne plače za vsako zaključeno leto delovne dobe

  3. Dodatek za mentorstvo:

  – 20% urne postavke osnovne plače mentorja.

  4. Dodatek za specializacijo, magisterij ali doktorat, če to ni pogoj za zasedbo delovnega
  mesta:

  – za specializacijo znaša 23,27 € bruto,

  – za znanstveni znaša magisterij 36,21 € bruto,

  – za doktorat znaša 59,47 € bruto.

  5. Dodatek za dvojezičnost:

  – od 12% do 15% osnovne plače za učitelje in ostale strokovne delavce v osnovnem in
  srednjem šolstvu ter vzgojitelje in ostale strokovne delavce v vrtcih ter novinarje Javnega zavoda RTV Slovenija,

  – do 6% osnovne plače za sodnike, državne tožilce ter državne pravobranilce; od 3% do
  6% osnovne plače za ostale javne uslužbence,

  6. Dodatki za manj ugodne delovne pogoje:

  – dodatek za izpostavljenost pri delu v kontroliranem območju ionizirajočega sevanja: 1 € za
  vsako začeto uro dela v kontroliranem območja ionizirajočega sevanja;

  – dodatek za izpostavljenost pri delu s citostatiki, za pripravo, aplikacije citostatikov in
  nego: 1€ za vsako začeto uro dela v teh pogojih;

  – dodatek za izpostavljenost pri delu s citostatiki, za pripravo, aplikacije citostatikov in
  nego: 1€ za vsako začeto uro dela v teh pogojih,

  – za pripravo citostatikov in za delo s kontaminiranimi odpadki 0,50 € za vsako začeto uro
  dela v teh pogojih.

  7. Dodatki za nevarnost in posebne obremenitve:

  – dodatek za čas neposrednega usposabljanja za delo v posebni policijski enoti: 30% urne
  postavke osnovne plače,

  – dodatek za čas neposrednega izvajanja nalog v posebni policijski enoti: 65% urne postavke
  osnovne plače,

  – dodatek za čas potapljanja potapljača v okviru usposabljanja:30% urne postavke osnovne
  plače,

  – dodatek za čas potapljanja potapljača v primeru intervencije: 65% urne postavke osnovne
  plače,

  – dodatek za usposobljenost in poučevanje treh ali več po vsebini različnih predmetov: 3%
  urne postavke,

  – dodatek za ure razredništva, v oddelkih osnovne šole, ki štejejo do 22 učencev, oddelkih
  nižjega poklicnega izobraževanja, ki štejejo do 19 dijakov ter oddelkih srednjega poklicnega, strokovnega in splošnega izobraževanja, ki štejejo do 25 dijakov oziroma vajencev: 7% urne postavke osnovne plače,

  – dodatek za ure razredništva, v oddelkih osnovne šole, ki štejejo vsaj 23 učencev, oddelkih
  nižjega poklicnega izobraževanja, ki štejejo več kot 20 dijakov in oddelkih srednjega poklicnega, strokovnega in splošnega izobraževanja, ki štejejo več kot 26 dijakov sli vajencev: 13% urne postavke osnovne plače;

  – dodatek za poučevanje v kombiniranih oddelkih v šolah oziroma zavodih za poučevanje v
  oddelkih kombiniranih iz dveh razredov: 7% urne postavke osnovne plače; v oddelkih kombiniranih iz treh oziroma več razredov: 10% urne postavke osnovne plače,

  – dodatek za delo učiteljev, vzgojiteljev, pomočnikov vzgojiteljev v bolnišničnih oddelkih
  vrtcev in šol: 7% urne postavke osnovne plače,

  – dodatek za izvajanje prilagojenega programa in za drugo neposredno delo v vrtcu in
  izvajanje prilagojenega, posebnega in vzgojnega programa in za drugo neposredno
  delo v šoli oziroma zavodu za:

  a) delo z osebami z lažjo motnjo v duševnem razvoju, z motnjami vida, sluha, govora ter
  motnjami v telesnem in gibalnem razvoju: 8% urne postavke osnovne plače,

  b) delo z osebami z motnjami vedenja in osebnosti (s čustveno vedenjskimi težavami): 10%
  urne postavke osnovne plače,

  c) delo z osebami z zmerno motnjo v duševnem in telesnem razvoju: 12% urne postavke
  osnovne plače,

  d) delo z osebami s težjo motnjo v duševnem in telesnem razvoju: 15% urne postavke osnovne
  plače,

  e) delo z osebami s težko motnjo v duševnem in telesnem razvoju: 18% urne postavke
  osnovne plače,

  – dodatek za neposredno delo z osebami z duševno, telesno ali senzorno motnjo v zdravstvenih
  zavodih, v posebnih in splošnih socialnih zavodih, varstveno-delovnih centrih
  in zavodih za usposabljanje:

  a) delo z osebami z lažjo motnjo v duševnem razvoju in telesno ali senzorno motnjo: 8%
  urne postavke osnovne plače,

  b) delo z osebami z zmerno motnjo v duševnem razvoju ali zmerno telesno motnjo: 12% urne
  postavke osnovne plače,

  c) delo z osebami s težjo motnjo v duševnem razvoju ali težjo telesno motnjo: 15% urne
  postavke osnovne plače,

  d) delo z osebami s težko motnjo v duševnem razvoju ali težko telesno motnjo: 18% urne
  postavke osnovne plače,

  e) delo z osebami z demenco, za katere je potreben povečan nadzor: 12% urne postavke
  osnovne plače,

  – dodatek za delo na višini oziroma v globini:

  a) delo na višini od 2 do 4 metrov: 20% urne postavke osnovne plače,

  b) delo na višini nad 4 do 20 metrov: 30% urne postavke osnovne plače,

  c) delo na višini nad 20 metrov: 50% urne postavke osnovne plače,

  d) delo v alpinistični opremi ali v jamarski oziroma jamski opremi: 100% urne postavke
  osnovne plače,

  – dodatek za delo v rizičnih razmerah (območje vojne nevarnosti, nevarnosti terorističnih
  napadov z biološkimi agensi, demonstracij, naravnih nesreč, epidemij in
  epizootij): 65% urne postavke osnovne plače,

  – dodatek za opravljanje storitev v primerih, ko se kot prevozno sredstvo uporablja
  helikopter: 30% urne postavke osnovne plače,

  8. Dodatek za izmensko delo v popoldanski in nočni izmeni oziroma za redno delo v
  popoldanskem času:

  – 7% urne postavke osnovne plače,

  9. Dodatek za delo v deljenem delovnem času:

  13% urne postavke osnovne plače, če prekinitev delovnega časa traja 2 uri ali več,

  10. Dodatek za delo v neenakomerno razporejenem delovnem času:

  a) če je polni delovni čas razporejen na manj kot štiri dni v tednu: 10% urne postavke
  osnovne plače, za ure, ki presegajo 8 ur dela dnevno,

  b) če je polni delovni čas razporejen na več kot pet zaporednih dni v tednu, za ure,
  opravljene v šestem in sedmem delovnem dnevu: 10% urne postavke osnovne plače,

  c) če ima v enem delovnem dnevu dve ali več prekinitev delovnega časa, ki trajajo najmanj 1
  uro: 20% urne postavke osnovne plače,

  d) če ima v enem delovnem dnevu dve ali več prekinitev delovnega časa, ki trajajo najmanj 1
  uro: 20% urne postavke osnovne plače,

  e) za delo po posebnem razporedu, za kar se šteje delovni čas, ko se prisotnost delavca
  planira za dva dni v naprej in ta zahteva prisotnost delavca, ne glede na
  običajni delovni čas proračunskega uporabnika ter ga ni mogoče opredeliti z
  delovnim časom, definiranim iz ostalih členov te kolektivne pogodbe: 20% urne
  postavke osnovne plače za dejansko opravljene ure po posebnem razporedu,

  11. Dodatek za delo ponoči:

  – 30% urne postavke osnovne plače javnega uslužbenca,

  12. Dodatek za delo v nedeljo:

  – 75% urne postavke osnovne plače,

  13. Dodatek za delo na dan, ki je z zakonom določen kot dela prost dan:

  – 90% urne postavke osnovne plače,

  14. Dodatek za delo prek polnega delovnega časa:

  – 30% urne postavke osnovne plače,

  15. Dodate za čas stalne pripravljenosti:

  – 20% urne postavke osnovne plače,

  16. Dodatek za stalnost:

  – 0,33% osnovne plače javnega uslužbenca.

 • janez cepec

  problem javnega sektorja je u tem, da usaka vlada svoje ludi nagon po mi ministrstvih, kjer vedrijo tud poj, ko se vlada zamena. tko se kopičjo pijavke, k nam odžirajo kruh. resitu je sam ena, sam ni ga junaka, predsednika vlade, tud ljubljeni vodja si ni upu tega narest, de bi evidentno prevelko število brezdelnežev u javnem sektorju zmanšal za pou, ukinl razno razne agencije, kjer se valajo šalabajzerji, ki tko za usak deu najemajo zunanje sodelavce. če bi to nardil, bi jim plače uhka kuj dvign, brezposelnost bi se res mau povečala , so what, bi djau Barbika, kdo pa delovca u fabrk kej praša, ven ga fuknejo, firmo pa u stečaj.

  • traktor

   Končn je tud od tebe nejki pametnga prletel.

   • janez cepec

    eno pametno misu od vašga preroka sm učeri slišu, celo noč nism mogu spat, sam pr seb sm premlevu klene misli dobrega pastirja, ki me je razsvetliu s svojo proniclivostjo, zjutri sm se zbudu ves svež in prerojen in evo rezultati so na dlani. tks for compliments

    • traktor

     Jest sm pa mislu,da k si se zbudu,si mel pa roko u kahl.

 • Get Smart

  Problem Slovenije je murglsrbska jugokomunistična okupacija, katero za piškotek čuvajo tudi watchdogić-šalabajzarji, ki enačijo ljudi in murglske jugokomunistične kreature.
  Cepec, bolje telac, a ne bi namesto onaniranja raje navedel številke pijavk leta 2008, ko se je dnevno zmanjševalo javnu upravo in pa danes.
  Radi bi bili desnićiji so ena najbolj zanimivih kreacij murglsrbske jugokomunajzije — ne vejo za PREDSEDNIKE PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v slioveniji Kućane, ne vejo za UDBO, OZNO, KOS, VOS … nikol slišali za KOMINTERNO … “za tepihovanje Slovenije”, “za sfukovanje Janeza Janše”,
  “za očuvanje tekovina jugokomunističke revolucije” …
  vse, kar ti psički vedo, je onaniranje na “velikega vodjo”.
  Razumete, ljudje?
  Si lahko predstavljate, za kakšno hudo pohabo gre?
  Pamet v glavo.

  • janez cepec

   ma dej ne seri, pa ti povej za kok je ljubljeni vodja zmanjšu javno upravo. ajde, številke na plan. za nč, glih tko kot ostali je svoje zaplankane ovce prpelu h jaslim, ko je pa mogu it, pa so ti koštruni več al men ostal naprej vedrit, tko kot pr useh vladah. nism izpostavlu vašga preroka, ker so ble use vlade, pa usi predsednki ist. kapiš?

 • traktor

  Štrukelna pa Koštrina za PM. Onadva za razliko od vseh drugih vesta kaj hočeta dobiti. Jebe ju edino ker ne vesta od kod. Od mene ne, kaj pa od vas ostalih?

  • Novakec1

   Glih vprašal te bodo.

 • janez.pokoncni

  Sranje, ki ga bo kaviar socialistična mafija pustila za sabo ne bo moč več sanirati. Kdorkoli bo prišel za njimi, bo žrtveno jagnje in mu bodo naprtili krivdo za vse svoje svinjarije.
  Slovenija je talka JS, “državnega gospodarstva in upokojencev ne glede na to, da je večina pokojnin mizernih, to je dejstvo.