Komaj prišel na oblast pa je že glavni na letalu: Šarec v petih mesecih kar devetkrat letel s falconom, Pahor v šestih letih le dvakrat!

Fotomontaža: Demokracija

“Člani delegacije so za prevoz v obe smeri uporabili vladno letalo falcon 2000 EX,” so skušali v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca pred dnevi za portal Škandal24 minimizirati stroške, ki so nastali z januarsko potjo predsednika vlade Marjana Šarca na zasedanje Svetovnega gospodarskega foruma v Švici. Ko so prišli računi, se je izkazalo, da so samo stroški leta v Davos, ki je od Ljubljane po cesti oddaljen sedem ur vožnje z avtomobilom, znašali 13.212 evrov! To je skoraj dvajset minimalnih neto plač.

Uvodoma velja pojasniti, kaj vse je treba plačati, če se vladna delegacija odloči, da bo na pot odšla s falconom: letališke storitve v državi, ki jo delegacija obišče, dohodne in odhodne letališke storitve v Sloveniji in seveda gorivo. Če letijo za več dni, pa še prenočnine in dnevnice za posadko. V primeru Šarčeve januarske poti v Švico sta več kot tisočaka nanesla tudi razledenitev in sredstvo proti zmrzovanju, ki ga je bilo treba plačati v Sloveniji in Švici.

Pahor v šestih letih samo dvakrat
Primerjava s Šarčevim tekmecem na zadnjih predsedniških volitvah Borutom Pahorjem, ki po zmagi nad Šarcem drugi mandat opravlja funkcijo predsednika republike v sosednji zgradbi, se ponuja kar sama.

Iz Pahorjevega urada smo na vprašanje, kako pogosto leti s falconom, prejeli naslednji odgovor: “Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v času od nastopa prvega mandata v letu 2012 do danes na obiske v tujino potoval z vladnim letalom Falcon dvakrat, z rednimi letalskimi povezavami pa je predsednik potoval 7-krat, in sicer tako na delovne, uradne kot celo na državniške obiske v tujino. Z avtomobilom je predsednik republike na službene poti potoval 33-krat.”

Prvič je falcon Pahor kot predsednik republike uporabil ob izrednem dogodku, ko se je z drugimi svetovnimi voditelji leta 2016 udeležil žalne slovesnosti ob smrti izraelskega politika in Nobelovega nagrajenca za mir Šimona Peresa. Delegacija Republike Slovenije je izjemoma potovala s falconom, saj je bilo ugotovljeno, da za predvideno število mest v primernem času ni mogoče zagotoviti prevoza z rednimi letalskimi linijami. Takrat je s Pahorjem letel tudi nekdanji predsednik Danilo Türk.

Foto: STA

Drugič je Pahor kot predsednik republike falcon uporabil leta 2017, ko je potoval na obisk v Nemčijo, Rusijo in Ukrajino od 8. do 12. februarja. To pa zato, pojasnjujejo v uradu, “ker predvideni program na poti Ljubljana−Berlin−Moskva−Sankt Peterburg−Kijev−Ljubljana z uporabo rednih linij glede na predvideno časovnico obiska ni bil izvedljiv zaradi povezav (predvsem zaradi povezave Rusija−Ukrajina)”.

V petih mesecih samo za Šarca 58 tisoč evrov
Podatki o poletih falcona za vladne potrebe, ki smo jih pridobili od ministrstva za obrambo, kažejo, da je Šarec v prvih petih mesecih svojega vladanja za lete s falconom potrošil več kot 58 tisoč evrov, kar je 87 minimalnih neto plač. Sedem let prihodkov nekoga, ki prejema minimalno neto plačo, torej. Znesek še ni dokončen, saj za februarska leta na Finsko in v Egipt še niso prispeli vsi računi. Natančen popis letov falcona, ko je bil naročnik kabinet predsednika vlade ali kateri od ministrov, ki jih je imenoval Šarec, datume in trajanja letov, kdo vse je bil med potniki in koliko je davkoplačevalce to stalo, objavljamo v tabeli.

Šarec je od oktobra, ko je njegova vlada začela uporabljati falcon, letel devetkrat. Račun je za novembrski in decembrski let v Bruselj poravnala EU, preostale smo plačali iz proračuna.

Foto: Bor Slana/STA za vlada.si

Petkrat dražji od redne linije
Znesek Šarčevih letov s falconom je problematičen zlasti z vidika stroškov, saj so ti bistveno, celo nekajkrat višji, kot če bi delegacije letele z rednimi linijami. Pot v Davos je bila s falconom kar petkrat dražja, kot če bi delegacija letela z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana z Adrio Airways. Samo let za vsakega od sedmih potnikov, ki so leteli v obe smeri, je s falconom stal 1.887 evrov, brez stroškov transferjev do končnih destinacij. Če bi na izbrane parametre – odhod v sredo in vrnitev v petek, kot je letel Šarec s falconom, leteli z Adrio Airways, bi povratni direktni let za vsakega od članov delegacije stal samo 356 evrov, za vse skupaj pa torej nekaj manj kot 2.500 evrov.

Ni pa Šarec edini v vladi, ki pospešeno troši proračunski denar za lete s falconom in mu ne pade na pamet, da bi letel z nekajkrat cenejšo redno linijo kot predsednik republike Pahor. Skupaj s Šarcem je vlada v prvih polnih petih mesecih vladanja za zasebne polete »zavozila« že 186 tisoč evrov, kar je več kot 280 minimalnih plač, to pa je 23 let rednega prihodka nekoga, ki dobiva minimalno plačo, denimo trgovke ali čistilke.

Vir: Demokracija

“Privat jet” ministrice za kmetijstvo s spremljevalcem
Čeprav se kadrovska sestava Šarčeve vlade hitro menjuje, je dejstvo, da je v vladi šestnajst ministrstev, večina ministrov pa očitno uporablja redne linije. V ministrski ekipi je rekorderka po letih s falconom ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec, ki prihaja iz kvote DeSUS. Njeno ministrstvo je naročnik sedmih letov v tem mandatu, eno pot v Bukarešto si je sicer delila z notranjim ministrom Poklukarjem. Pivčeva uporablja falcon tudi za lete v Bruselj, Berlin in Pariz, za katere obstajajo seveda z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana redne linije. Ko je v petek, 22. februarja, letela v Pariz, potem pa v soboto, 23., nazaj, je stal let s falconom po doslej prispelih računih (znesek še ni dokončen) neverjetnih 7.495,13 evra. V delegaciji je bilo pet oseb; če bi leteli z Adrio Airways, seveda direktno, bi za vseh pet plačali več kot petkrat manj, 1.393,30 evra (vir: letalske.si). Prihranili bi torej 6.101 evro, kar je devet minimalnih neto plač.

Foto: STA

V petih mesecih je ministrica za kmetijstvo za lete s falconom porabila krepko čez 30 tisoč evrov, s falconom pa leti tudi, kadar so v delegaciji samo trije ali štirje. Nikoli se ne zgodi, da bi odšla s falconom na pot brez Luke Kočevarja, šefa službe za odnose z javnostmi na ministrstvu, ki je postal splošni javnosti znan po intimnem razmerju z novinarko POP TV Suzano Perman. Minister za obrambo in predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec si falcon privošči tudi, kadar mora v iz Ljubljane dobre štiri ure vožnje z avtomobilom oddaljeni München, kot je bilo 16. februarja letos, ko je samo za pot s falconom porabil 3.706 evrov.

Vir: Policija.si

Rekorder: Leben na dan preiskave
Med najdražje lete pa sodi februarska pot zdaj že odstopljenega ministra Jureta Lebna na Finsko. Potoval je s kolegico Katjo Piškur. Ker vsi računi še niso prispeli, cena še ni dokončna, je pa že zdaj vrtoglava: 11.344,36 evra samo za falcon. To je 5.672 evrov na potnika! Osem celomesečnih minimalnih neto plač. Odletela sta v ponedeljek in se vrnila v torek, kar bi mirno storila tudi z redno linijo, in to za 270 evrov na osebo s Turkish Airlines. Res je, da bi pot vključevala en postanek, ampak Leben je potoval v Helsinke na tretjerazredni politični dogodek, na neformalno zasedanje o krožnem gospodarstvu, na katerem je bila poleg gostitelja, finskega ministra Kimma Tiilikainena, še luksemburška ministrica Carole Dieschbourg, medtem ko so iz Švedske, Nemčije, Slovaške in Nizozemske vabili državne sekretarje in direktorje direktoratov. Po srečanju finsko ministrstvo na spletni strani sploh ni objavilo sporočila za javnost, medtem ko ga slovensko ministrstvo je. Samo po naključju je bilo srečanje točno na dan, ko so pri nas potekale kriminalistične preiskave v zvezi z maketo drugega tira, projektom, ki ga je v prejšnjem mandatu kot državni sekretar vodil Leben. Policijska preiskava je februarja zajela le Lebnu podrejene uradnike, a naj bi jo širili. Lebnu se za zdaj, razen odstopa, ni pripetilo nič hujšega, je pa dejstvo, da smo za njegovo odsotnost na dan preiskave davkoplačevalci plačali enormno drago letalsko pot.

Foto: STA

Anamarija Novak

 • Hun

  Z Jovovo majo starčki že fetiše na Nora24tv.

  • Duhec

   Rajca jih. Res je zelo, zelo lepa ženska.

   • me

    joveva…….grda makedonka

   • alojz

    Hja. Zato jo je pa vzel s sabo.

   • von Rhein

    Mogoče,ampak na tej zmontirani sliki izgleda kot kelnerca v delavski menzi cestnega podjetja v Prnjavoru.

    • Hun

     Očitno veš kje so te nepomembni kraji.

   • Hun

    Prjazna, pozitivna…

   • Hun

    Nic teh smradov ne rajca. Mrzijo vse kar je južno in kar ni sektaško SDS. Bojijo se konkurence nesposobni hendikepiranci.

    • Schemva Miro

     Tapravi balkanci ostanejo doma na svoji zemlji in tam nekaj naredijo,sem pa prihaja sama golazen,ki bi rada živela na tuj račun,ker ne znajo drugega kot lagati,krasti in goljufati poštene ljudi,kamorkoli na svetu se pritepe balkanc so takoj problemi in kriminal,nikjer jih ne marajo,kar za Slovence ne bi mogel reči,pa med drugim(mrzijo)ni Slovenska beseda.Konkurence se pa res lahko bojimo in to na področju kriminala.

     • Hun

      Njbl nesposobn si ti in vas rod, da si domacin in cviliš o mizernem živlenju. Na tvojem mestu bi utihnil in se zakopal od sramote, ne, da se delaš z žaljenjem pomembnega. Vsi Slovenci naj se poberejo iz tujene nazaj v Slo, po tvoj sebični logiki, smrduharski.

     • Schemva Miro

      Jaz ne cvilim o mizernem življenju,jaz dobro živim,kar se pa tiče nesposobnosti me zanima zakaj silite v Slovenijo,če smo tukaj tako nesposobni,na svojem ostanite,pa tam nekaj ustvarite,ne pa,da ste 50 let za Evropo.

     • Hun

      Slovenci, kateri so,so izjemno sposobni, to ne velja zate. Silis ti vame, k tele brezglavo.Vela za moj rod iz Slovenije smo sposobni in si upamo.

     • Schemva Miro

      Ti nisi sposoben drugega,kot nonstop viseti na tem portalu,pametnega se delat na vseh področjih o katerih je tema,pljuvat čez vse,ki niso tvojega mišljenja,poleg tega,si pa toliko zabit,da ne opaziš,da greš na živce večini na tem portalu,razen par takih oslov kot si sam,za tvojo rodbino pa ne bom nič rekel,ker jih ne poznam

     • Hun

      Ti si z vsem ostalim nepomembn iz tega nepomembnega portala. Da vam grem na živce? Neprecenljivo, za dobrim konjen se venomer najdejo foušlivci. Ja pametn sm, tak sm se rodil.

  • Andrej

   Joveva je tukaj zate, da ti moralo dvigne, ko je ravno nimaš.

   • Hun

    Teb jo Jajo s plesasto glavo.

    • Imperial Commando

     Kok si originalen ej, Jajo, plešat, fak ej. Kot , da je edini plešast v SLO, moj ata je tudi, maš kaj proti plešastimi??

     • Hun

      Ne razburjaj se. Jebo te Jajo.

    • Andrej

     Reč raderka.

  • učko

   Jah, uni bjondi na Pop-tv se je morala kar sama umakent, pa še na blond se ne sme več štrihat, ji je Permanca to prepovedala! Balkanka naj bo balkanka, kwa se bo zdej nekej štrihala u nekej, kar ni !!!!!

   • Hun

    Ti svoji ženi reč, da si tamalo pobrije brazilko.

 • Duhec

  Da neb nergali, bi moral avtoštopat. Pa ko pride, pride, koga briga.

  • Andrej

   Če Šarkota ne bi bilo v Bruslju ne bi bilo prav nobene škode. Saj sam pravi, da noče tja. Delat. Za turista je pa tudi avtoštop čisto dober.

 • Vera

  Aleksandra Pivec iz Koga pri Ormožu, rada poleti na naš račun v višave , o Šarcu je škoda besed, ker živi v oblakih.Pristanek bo hud, ker tako ne gre več naprej, medtem ,ko narodu zateguje pasove !

 • Andrej

  Otrokom so dali letalo, sedaj se pa vozijo. Račune tako ali tako poravnajo drugi.

 • učko

  Pahor je edini politik, ki ga vabijo na tuje politične parkete, vključno z Britanskim dvorom, kjer je bil na povabilo Britanske Kraljice Elizabete. Vseh drugih LEVUHARJEV in RDEČUHARJEV nikamor ne vabijo, je blo to lepo rečeno že v eni od oddaj na 3. kanalu pri Pirkoviču. Cerar kot zunanji minister doma jajca praska, Šaro pa ne gre niti nagovorit poslance v EU. No, sej še boljš da ne, ker ne zna angleško !

  • SIMON ROZIC

   Pa teksta tudi nima; tistega iz Serpentinška pa tudi ne more
   uporabiti za vsako priliko!

 • učko

  Šaro, čoban jedan, bo izkoristu priliko in se bo nafijakuril s tem avionom. Prov je, kwa ste ga pa izvolili !!!!

 • Amerikanc

  Jojova ga pa kar obrajta. Šarca in avion.

  • SIMON ROZIC

   “Neka traje dok traje!” e eee…
   makednonščine pa res ne znam !

 • Stajerka

  ….kabinet PV (Šarec), ministrstvo za obrambo (Erjavec), pravosodje (Katič), kmetijstvo (Pivec), zunanje zadeve (Cerar), gospodarstvo (Počivalšek), notranje zadeve (Poklukar), za okolje (Leben)……

  ne bi rekla, da imamo uspešne, produktivne in 99% preobremenjene ministre…..od sebe NISO DALI NIČ OD NIČ, razen minusa na vseh področjih…..in če upoštevamo, da so navedeni podatki za 3 mesece leta 2018, ko so bili dejansko še na friško, potem lahko samo dvomimo v njihovo prerojeno varčnost v letu 2019……

 • soc

  Nič ni narobe, da Šarec leti s falconom. Le pilotira naj ga sam.

  • Stajerka

   …maš prav, ampak on ne bo razmišljal kako bo vzletel, bolj ga skrbi kako bo pristal……

   • soc

    Mene ne skrbi čisto nič od obojega, le poskusi naj…

   • SIMON ROZIC

    …misliš, kje bo pristal.
    ..

 • Skrajno Desni

  Šarc misli da je pomemben je pa navaden butalc.

  • SIMON ROZIC

   Itak!

 • Anton

  glejte jaz imam “dober nos” zato , da spoznam inteligentnega človeka, in Šarec pač ne sodi mednje, pa naj se še tako trudi

  sarkazem pres

 • Anton

  70 let Instituta Jožef Stefan: “Ni področja, na katerem ne bi bili med najboljšimi na svetu”

  no potem pa upam da bom Nobelovo nagrado za časa svojega življenja le

 • Stric iz ozadja

  Boljsa primerjava bi bila z Bratuskovo in Cerarjem. Pahor ima pac ceremonialno funkcijo in se lahko samo kaze okoli.

  • SIMON ROZIC

   Pahor tudi kaj pove, prujetno in sprejemljivo, medtem ko Cerar misli,
   da je faksu, kjer njegovi študenteki v miru dremajo, Bratovšca pa absolutno
   sodi v klub “Puff mutti “…

  • učko

   Usi ti bebci imajo ceremonialno funkcijo, operativno funkcijo ima edino kučanova mafija !

   • Stric iz ozadja

    Se vedno rabijo Sarcevo funkcijo, Pahorjeva jim tu ne pomaga prav dosti.

 • SIMON ROZIC

  Kaj hočeš, vaškemu revčku vedno pride na vsaj 1000 m višine;
  zdaj, ko ga bo stregla Jovova, bo pa v Falconu kar prespal in
  se ga bomo rešili !..

 • Janez Kepic-Kern

  ZDA PREDSEDNIK
  ZA KRAJŠE PREVOZE
  PO ZDA IN V EU – UPORABLJA TUDI VEČJI SODOBEN HELIKOPTER,
  KI JE
  MULTIFUNKCIJSKI, “FALCON” PA JE LE – POTOVALEN.
  Ali bo v Parlamentu R. Slovenije KDAJ
  – kaka debata o ZDA – o ZDA PREDSEDNIŠKEM HELIKOPTERJU?
  TISTA LMŠ JOVEVA NAJ VEČ HRANE – JE, DELUJE PRESUHO. L.R. JANEZ K.K. KOMENDA
  p.s.
  ZDA PREDSEDNIŠKI HELIKOPTER
  https://www.google.com/search?q=PRESIDENTAL+USA+HELICOPTER&oq=PRESIDENTAL+USA+HELICOPTER&aqs=chrome..69i57j0.23238j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8

 • Get Smart

  Otroci!
  Takorekoč nepomembno je, če vam je BORAT BARBIE POHARKA kao privarčevala 3.000 € pri enem poletu,
  BISTVO je, da je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA v času nastopljenke BARBIE BORAT POHARKE izvedla ROP TISOČLETJA = ne prej in ne potem (dozdaj) ni MURGL KOMI JUGA v 3-letnem obdobju NAROPALA toliko MILIJARD, kot ravno v času BARBI BORAT POHARKE (2008–2011) =
  “so what, se vam zdim malenkosten, mi znamo drugače, bolje …” (BARBIE nje).
  Sledimo? Razumemo?
  POLEG izropanih MILIJARD je BARBIE prepisala slovensko zemljo in morje na svojo JUGOKOMI izpostavo Rvacko (“kakšen fantastičen dan” (BARBIE nje)).
  Sledimo? Razumemo?
  In zdaj tu otroci sračkate, da ja LUTKA BARBIE kao boljša od LUTKE ŠARAC.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   Pač ponovimo:

   leta 2008 (po 4 letih Janeza Janše 2004—2008) je Slovenija ZNIŽALA SVOJ DOLG,
   Slovenija/torej pošteni prebivalci Slovenije,
   ki plačujemo pufe MURGL KOMI JUGE, smo bili tako dolžni le še 8 MILIJARD €,
   kar je znašalo 21 % BDP-ja.
   Od 2008 pa do danes

   ((—BORAT POHAR = SD = KPJ = je nabio DOLG na 55 % BDP-ja
   —POZITIVNO SRBSKA ZNOJILJA je nabila DOLG na 72 % BDP-ja
   —SRBOJUGOKOMI MURGL CENTER FORUMA 21 pa je nabio DOLG na preko 82 % BDP-ja))

   so MURGL JUGOKOMUNISTIČNI LOPOVI oropali Slovenijo za preko 30 MILIJARD €
   in še ropajo –
   dnevno, vsak dan bol,
   DOLG je, kot rečeno, že preko +++ 82 % BDP-ja (POZITIVNA MURGL JUGOKOMUNAJZIJA nje).

   • Get Smart

    Razumete?

    BARBIE BORAT POHARKA vam je v enem ruku (2008–2011) izropala

    16 MILIJARD, razumete, 16 MILIJARD,
    MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA vas je oropala za

    16 MILIJARD samo v času BARBIE BORAT POHARKE,

    vi pa tu omenjate neke njene kao polete.
    Ðizs fakin krajst.

    • Get Smart

     Samo v primeru v STOŽIC nje je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku
     IZROPALA = BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila
     220 MILIJONOV € za projekt,
     ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
     40 milijonov €
     in pozor, BOSANCOV, ki so gradil Stošče nje,
     MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov =
     = najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* đupljan nje NI PLAČAL
     ampak jih
     je nagnal domov BREZ PLAČILA.
     ———
     * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
     ki je pokazal socialno ozaveščenost«
     ———
     Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
     Kaj odmeva v Stoščah?

     – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
     – ZA koga? Za PARTIJU?
     – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
     – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
     – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
     – “Evviva communismo!”
     – “Bandiera rossa la triumfera!”

     Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo
     osvobodila.

     • Get Smart

      In še ropajo na račun Stožic, še kao odpisujejo dolgove svojim FEJK nabiralnikom, kar pomeni,

      da so denar spravili na varno, vi pa zdaj plačujete v blagajno tisto, kar je MURGL KOMI JUGA prenesla na FEJK račune ZORANK JANKOVIć in ostalih članov FORUMA 21.

      Pamet v glavo.

 • Olga101

  Šarec ima v glavi luft, zato lahko leti tudi z marelo! Morala ga pa zgleda tudi ne “obtežuje”!

  • Hun

   Kaj pa Janezu pustiš kaj lufta, ko mu zavakumiraš anus s svojo tikvo zensko, kokošjo oz ovcjo.

 • Hun

  A so Janšo tud včas tko jebal prek medijev. Jajo je res maščevaln karakter.

  • Imperial Commando

   Janšo levićarji skos neki jebejo, on pa ostaja hladen kot špricer. Serpentinšek pa ob prvi kritiki joka.

   • Hun

    Hladen dokler mu ne prekipi in spizdi iz studija. Jajotu se po očeh vid, da je psiho.

    • Common Sense

     Serpentinšku pa po izrazu na obrazu. Ne bi se preveč naslajal. Samo JJ že 10 let ni bil na oblasti, Serpentinšek je pa pv. Kakor kaže, ne več dolgo. Med seboj se bodo zgrizli. So se že začeli.

   • Peter

    Zato pa vedno in povsod pravim, lahko je svetu kazati prijazen fris, če te vsi samo navzdol gladijo. Malo drugače je, ko začnejo drugače. Bomo še deležni burk, ko bo serpentinšek izgubljal živce, ker je bolj sour loser, no.

 • Artur

  FAKTOR #265: ŠAREC, RETORIČNI BISER?! (Božidar NOVAK, dr. Boštjam M. TURK )
  https://www.youtube.com/watch?v=71v_YGIlSmo

 • Poserjemsenavse

  tak je vsaj več možnosti, da mogoče pa le kdaj dol zleti…vsak dan se naj fura klovn

 • Janez Kepic-Kern

  Ponavljam !
  ZDA PREDSEDNIK
  ZA KRAJŠE PREVOZE
  PO ZDA IN V EU – UPORABLJA TUDI VEČJI SODOBEN
  HELIKOPTER,
  KI JE
  MULTIFUNKCIJSKI,
  “FALCON” PA JE LE – POTOVALEN.
  Ali bo v Parlamentu R. Slovenije KDAJ
  – kaka debata o ZDA – o ZDA PREDSEDNIŠKEM HELIKOPTERJU?
  TISTA LMŠ JOVEVA NAJ VEČ HRANE – JE, DELUJE PRESUHO. L.R. JANEZ K.K. KOMENDA
  p.s.
  ZDA PREDSEDNIŠKI HELIKOPTER
  https://www.google.com/sear

  • Luiggi

   Ko je v USA bila kriza z bencinom,je Nixon letel iz Washintona v svoj dom v Californijo,je potoval z redno linijo,ceprav je imel na razpolago B.707.Danes se Trumpek vozi z B.747,ko pa ga bomo vun iz White house ruknli,ga pa njegov B.757 se zmiraj caka v gatrazi,da njemu in Melanji nebo treba pesacit v Mar-a Lago!

 • Kučko pod pručko

  Če je njegovih devet voženj s Faconom pokazatelj, da bo kmalu letel tudi iz vlade, mi ni žal denarja, ki nam ga iz žepov kradejo murgelski kleptomani.

  Še bolje pa bi bilo, če bi kar pikiral na Kučanovo bajto. Bi se vsaj znebili obeh na isti mah!!!

  • samotoje

   Dva kučana ne en mah.

 • Franc Šink

  Glede Šarca pa tole: Težko je zdrsniti z plemenske telice na Veliki planini, malce lažje pa vkrcati v letalo Falcon 2000 EX .

 • Joško

  Kaj hočemo, komedijantu je bila že otroška želja, da bi se brezplačno vozil z avionom, kot predsednik vlade pa si otroško željo izpolnjuje.

 • Common Sense

  Legendarno:) “Radio Ga Ga – Šarec ne more utišati Ljerke” https://www.youtube.com/watch?v=nHk1rww0Nts

  To je naša realnost in vse ostalo je bolj kot ne naravna posledica.

 • Peter

  Ko en komedijant iz Šmarce (ok kamnčani?) zavoha vonj luksuzne kabine prajvet džeta…

  • samsara

   Balkansko šopirjenje.

  • samotoje

   Ne samo ok, se mi je skoraj oko orosilo od ganotja. Kamničani trpimo ob vsaki omembi Šarčevega imena. In se trkamo po glavah v tem postnem času: Gospod, odpusti nam, nismo vedeli. Ker ga nisem volil, se malo manj kesam.

 • lokec

  Otroke prisilijo, da protestirajo proti uporabi fosilnih gorv. Šarec in recimo še 5 ljudi se pa peljejo z malim reaktivnim letalom. To je okoli 400 kilogramov tovora. Koliko manj izpustov emisij bi bilo če, bi se peljali z redno linijo. Prepričan sem, da vsaj 5000 krat manj. Pa tudi cena je z falconom veliko višja.

 • Peter

  Ko sem slišal, da je Tamara (izgovorite s srbskim naglasom, drugače vas bo tožila) Vonta sestradesa na Soklu, sem se nehal čuditi nad dejstom, da ga tako radi uporabljajo, no.

 • Peter

  Si predstavljate široki nasmeh na serpentinškovem obrazu, ko se vsede v usnjen naslanjač na sokolu, si naroči enga Chivasa in si reče, madona, sej sm k maršal, jest, komedijant iz šmarce…, no.

  • Common Sense

   Pa tako resen izraz na obrazu. Mama, če bi jo poznal, bi bila tako ponosna.

   • Peter

    Jao,da me sada vidi mama…

 • Silos

  Evo vozi pa kar sam,pa bo takoj veliko ceneje za davkoplačevalce ,
  če se hoče se vse da-tudi s šestimi popravci.

 • garfi

  letel bo šele po kućanovem ukazu
  poleg tega, da je neumen in pokvarjen je tudi nesramno ignorantski
  na poslanska vprašanja sploh ne odgovarja več in rtv mu asistira
  Budalec komik, ki se mu še smejat ne moreš več

 • bubamara

  Ima se, može se.

 • Luiggi

  Hahahaha,svoje cajte sem jaz imel kar svojega Falcona,kajti namrev v sredini 65tih let prejsnjega stoletja je Frodova tovarna izdelovala kar luskan avto,ki so mu dali ime Falcon.To je bil prvi moj avto v gnili US of A!

 • Morala

  Olala, a pilot je tudi? … :)

 • Lea Pralines

  ,,favšija je pa huda reč,vas rola..kaj?ampak ko si predsednik vlade,se voziš z falkonom vaš kikiriki pa z vlakom…ha ha ha ha tako se dela!!!!

  • hladnik

   Drnovšek se ni vozil s falconom, ker se je zavedal, koliko stane takšna vožnja in ga je hotel prodati. tudi Pahor – predsednik države, se ne vozi s falconom, ampak če te nič ne briga koliko to stane in kdo mora to plačat pa se dogaja to, kar se, a ne Pralinejka ?

   • janez cepec

    če propadaš, propadaj otmeno, smo djal učas

 • Frank Novak

  Ce bi SDS imela boljso politiko, potem bi pa Jajo bil v Falconu bolj pogosto.
  Ce bi SDS zivela malo bolj tukaj in zdaj, in manj v zamerah iz preteklosti, bi bila v vladajoci koaliciji.
  Serpentinsek je budala, ampak se vecje budale so oni ki 70 let po krivicah se vedno cvilijo in lulajo v hlace… Kalimerov namrec nihce ne voli.
  Kam bi prisel Trump ce bi se cmeril? Kaj ce bi namesto gesla MAKE AMERIKA FIRST AGAIN rekel POPRAVIMO VSE KRIVICE KI SO SE NAM GODILE ZADNJH STO LET?

  • hladnik

   Mi ne lezemo Trumpu v rit, kot ti.

   • Frank Novak

    Meni ni treba. Sem US citizen in bajno zasluzim. Jaz Trumpove simpatije ne potrebujem, bolj je res da on potrebuje moj glas na volitvah.
    KO IMAS DENAR PRINCIPI NEKAKO IZGUBIJO VREDNOST. Tisto kar je bilo v komunizmu ideja je v kapitalizmu zelene barve…

   • Frank Novak

    Koliko v ZDA veljajo principi in koliko prakticna uporaba naj si gospod Pertini prebere tukaj:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Paperclip

   • Janez Kepic-Kern

    HA, HA, HA – dobro si ga. Ubogi Frank Novak.
    Kaj vse mora požreti.
    Še za eno RAZGLEDNICO kartico nima,
    da bi jo s FLORIDE POSLAL NA NOVO23TV. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • janez cepec

   če bi bi u Jajcu Erport, bi se vel’ki luzer dol vozu z eroplenom, ne pa de je leta in leta peš šlevov ke dol

  • milanček

   takih kretenov kot si ti, sigurno ne bi vozil ! imaš pa možnost, da se pelješ s šarcem, eni ptiči skupaj letijo!

   • Frank Novak

    Jaz se vozim domov v Slovenijo 1st class swiss…
    Sem e pa enkrat ze peljal skupaj s Fajonko Ljubljana Briselj. Ta predstavnica ljudstva je seveda sedela v Business class, kot se za komuniste spodobi.

   • Janez Kepic-Kern

    ŠALA

    JA SEVEDA !
    ON IMA TAKO HIMNO: “KAKO JE LEPO BITI GLUP”L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
    P.S.
    HIMNA FRANKA NOVAKA
    https://www.youtube.com/watch?v=Z2nfvtbqEYI
    KAKO LEPO JE BITI NEUMEN
    IN PISATI NEUMNOSTI.

    KONEC ŠALE

    • janez cepec

     Johan aus Begne, ti si biu, očitno, Stvarniku šala, al je biu pa pjen, ko te j’ delu, čeprov, tvoji tastari se pa niso kej dost smejeu, ko so vidl, kašnga debilčka so dobil

     • Janez Kepic-Kern

      Dobro.
      To govoriš o sebi, a ne?
      O meni ne moreš, ker me ne poznaš. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • milanček

  ali je avion, ta stara jajca, ki nas davkoplačevalce ogromno stane zavarovan? če ja, potem je najbolje, da se vkrca vsa svinjarija od kućana navzdol, polet, pilot spadalom, se razume in buummmm! Slovenija je srečna!!!!!

  • janez cepec

   tud zate b’ se najdu prostor, bunksl naumn

   • Janez Kepic-Kern

    BITI CEPEC – NI LEPO.
    Ampak? a tudi kaj boli? Daj povej nam no, izpričaj. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

    • janez cepec

     verjetn boli tebe, ko dobiš kol terapijo, al pa ko te na 220 prklopje, sam jeba je ta, k’ ti nč ne nuca

 • Janez Novak

  V Davos je Šarec šel, čeprav je ekonomski analfabet. V Evropski parlament, ki je mesto za politiko, pa si ni upal.

  • Stric iz ozadja

   Mislis da so bili v Davosu samo ekonomisti?

   • Janez Novak

    Mislim, da so bili tam sami komedijanti.

 • Govekar

  Neokomunistični SDS-ovci ne razumejo, da imamo zato vladna vozila, stanovanja, letala, da jih uporabljajo državni funkcionarji. Moralizirajo z zlagano preproščino, kot njihovi komunistični predhodniki.

  Ivan bi se itak naokoli vozil z Yugotom, da bi zgledal kot ljudski kmetavzar.

  • Janez

   Saj sem prav prebral priimek zgoraj “Govedar”?

   • Govekar

    To je tudi dobrodošla sprememba v današnjih časih, ko dosegajo naši osnovnošolci visoke rezultate na PISA testih v bralni pismenosti, ki jih organizira OECD. Starim neokomunističnim kmetavzarjem pa ni več pomoči, razen da dajejo denar v pušico, haha.

 • Vince Blake

  Ampak glavni krivec za vse te kolobocije okoli falcona je pa Drnovšek. Za časa njegovega premierstva in na njegovo pobudo se je nabavila ta pregrešno draga škatla aluminija, ki nam neizkoriščeno propada v hangarju. Baje za prevoz ranjencev.

  • bubamara

   Za Drnovška je bila Evropa premalo. On je še vedno živel v glavi v Yugi, ki je bila carica v OZN. Falcona so kupili za lete v New York.

  • samotoje

   Ne bo držalo. Falcona je izsilil Bandelj s svojimi kompanjoni. Drnovškov greh je bil, da je na koncu popustil.

   • Vince Blake

    Jah, seveda. Drnovška pač krivim kot prvega človela vlade v času nakupa falcona.Tudi če so drugi pritiskali….on je bil na koncu tisti, ki je požegnal ta nakup.

 • Janez Kepic-Kern

  ZAKAJ SE NIHČE NE STRINJA Z MENOJ,
  naj vlada končno že proda
  tistega “brez veze” Falcona – magari za dele
  Torej
  – naj vlad že enkrat proda tistega FALCONA
  IN KUPI
  ŽE EN NORMAL, SODOBEN, VEČJI MULTIFUNKCIJSKI – HELIKOPTER !
  A SO
  SODOBNI HELIKOPTERJI – PREMALO – “NOBEL”
  za prevoz “LEPOTCEV”
  kot so, se morda imajo “za lepotane” B. PAHOR, M. ŠAREC ITD. ? L.r.Janez K.KERN KOMENDA
  P.S.
  ČE JE TAK HELIKOPTER – OK
  ZA ZDA PREDSEDNIKA, BI BIL DOVOLJ
  DOBER TUDI ZA “ŽAL NAŠE” PREDSEDNIKE
  B. PAHORJA, M. ŠARCA ITD.
  https://www.google.com/search?q=USA+PRESIDENTAL+HELICOPTER&oq=USA+PRESIDENTAL+HELICOPTER&aqs=chrome..69i57j0l5.18159j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8

  • Janez Kepic-Kern

   ŠALA

   JANEZ CEPEC
   ravnaj vsaj 1x v življenju – pametno.
   BODI GALANTEN IN GENTELMANSKI – DO BODOČE EU POSLANKE — JOVEVE !
   Pojdi v trgovino npr. MERCATOR
   IN KUPI ENO FASENGO ŽIVIL, HRANE – ZANJO.
   Saj vidiš, kako shirana in suhljata je videti !?
   Saj revca – še kandidature za v EU – ne bo dočakala,
   ČE BO TAKO MALO JEDLA.
   Pejt v štacuno JANEZ CEPEC – nabavi ji hrano. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE

  • Govekar

   MMG, vaška legenda, helikopterji so dražji in počasnejši od jetov… prav tako državo več stane ura letenja helikopterja od ure letenja Falcona.

   Falcon je nekje 5000 €/h, helikopterji pa 10 000 €/h.

   • Janez Kepic-Kern

    TO VERJETNO DRŽI
    – KAR SI NAPISAL !
    Ampak !?
    HELIKOPTERJI SO KOT VEMO – VEČNAMENSKI
    – UPORABNI ZA PREVOZ VELIKO STVARI,
    – ZA REŠEVANJE,
    – PRISTANEJI SKORAJ POVSOD – itd..
    TOREJ !
    Jaz mislim,
    da je edini razlog,da imamo tistega FALCONA
    V
    NEČIMRNOST TEH NAŠIH “VAŠKIH” POLITIKOV- “LEPOTANOV”,
    KI SO PREVEČ GLEDALI KAKE
    ZDA FILME, V KATERIH SE KAKI
    “FILMSKI ZDA MAGNATI”
    PREVAŽAJO V TAKIH “FALCONIH” L.R. Janez K. Kern KOMENDA

 • tomnidari

  Ja kaj je tu narobe? Barbika je hotel z vlakom sledit Nemčiji in Franciji, Šarec pa kar z letalom.

 • Lea Pralines

  PRAV PRIVOŠČIM MU DA SE VOZI Z AVIJONČKOM,PA NAJ STANE KOLIKOR HOČE…JAZ BI SE ISTO,POLEG PA NAJ IMA ŠE TRI PUME,PA……SAMO DA GRE VAM V NOS BELČKI,SAJ EDINO VI SE PREPUCAVATE PO SPLETU IN PLJUVATE PO ŠARCU….HA HA HA HA,PA SE NAJ VAŠ MALINOVEC JANŠA vozi s falkončkom,MORDA ČEZ 50 LET,KO BO FALKON NA ODPADU…HA HA HA,S SEBOJ PA NAJ ŠE VZAME MUSLIMANA GRIMSA IN DEBELOGLAVCA ŽANA…PA BO KOMPLET BURLESKA…HAHAHAHAHAHA…naslednjih deset let pa lahko samo gledate kako se vlada,če si sposoben…janša ima lahko 3 mil.glasov pa ne bo nikdar sestavil vlade..N I K D A R,kar je prav…

  • Janez Kepic-Kern

   A TI DOPISUJEŠ IZ PSIHO AZILA? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

   • Franjo Trojner

    Kdor visoko leta, nizko pade. Absolut, narcis, mizar brez izkušenj, slabo poznan komik Šarec, v življenski vlogi predsednika leve vlade trenutno visoko nad obalaki leta. TODA, kot še vsakega blefera in narcisa , ga kmalu čaka trd pristanek. Svojo poklicno kariero bo verjetno lahko nadaljeval samo še doma, kot gospodinjec in vrtni zabavljač.

    • mona lisa

     Upam da imaš prav in čimprej pade dol na trdo narcisoidno rit.

  • Franjo Trojner

   A ti tudi ne maraš SLOVENIJE IN VSEGA SLOVENSKEGA RODA???

 • Franjo Trojner

  Vsi tisti, ki danes ploskate predsedniku vsiljene leve vlade Šarcu, si raje pulite svoje lase in se s pestjo tolčite po glavi. Zakaj? Morda se vam posveti, da vaš Šarec in njegova leva vlada do sedaj ni naredila nič drugega, kot:
  – dvignila plače javnemu sektorju in s tem še povečala proračunske izdatke.
  – z rebalansom proračuna povišala izdatke iz proračuna za 1.3 milijarde €
  – fiskalni svet, fiskalni zakon in s tem USTAVO grobo kršila
  – dvignila minimalno plačo za pešico bakrenega drobiža
  – tri, štiri ministre in ne vem koliko že sekretarjev na minustrstvih odstavila in nove nastavila
  – zavrla vse nujno potrebne reforme v državi
  – zdravstvo čisto dotolkla in čakalne vrste še povečala
  – Slovenijo skregala prav z vsemi svojimi sosedami
  – omejila svobodo govora in mišlenja
  – v družbi in celo v hramu demokracije ubila zdrav dialog, v hramu demokracije zdaj absulut Šarec pljuva po vsem in vsakomur, ki mu ni po volji
  – čisto poteptala pluralizem
  – dominatne medije si je čisto pokorila
  – iz demokracije, pravne države, politike in demokratičnih volitev naredila pravo štalo
  – zasebni kapital in zasebne podjetnike z svojimi predlaganimi novimi davčnimi obremenitvami plaši in tiši iz države
  – iz SV tabornike naredila
  – policijo čisto pokorila
  – mimo volje ljudstva v Makarešu škodljivo pogodbo podopisala
  – schengen popolno ukinila in s tem tudi naše meje za vse migrante tega sveta čisto odprla
  – državljanom pravico do referenduma ukinila
  – domoljubje in nacionalni interes čisto zavrgla
  – dokončno razsodbo arbitraže strahopetno ignorira, da sem južni sosedje vun smejijo
  – itd……
  Sedaj pa se vas par mandlcov, ki slabo poznanemu podpovorečnemu seksističnemu komiku, mizarju v vlogi predsenika vlade, no vse bolj absulutu ploskate, sami vprašajte, kaj je do sedaj Serpentinšek/Šarec, kot predsednik vlade za državo in državljane dobrega storil?????
  Zakaj nič? Menda ja od nepoznanega podpovprečnega komika in mizarja brez vseh izkušenj ja niste pričakovali, da bi lahko za državo in državljane razen zgage, še kaj pametnega naredil??? Tip je narcis in absolut, kar se nam zna v bližnji prihodnosti vsem maščevati, je, kot mini kreatura Putina, kar nas lahko vse skrbi! Zakaj? Ker ko izgubiš še svobodo, ti ne ostane več čisto nič!

 • mona lisa

  Ta slaboumni komendijant ni niti za vodjo hleva kaj šele države. Za čas vladanja tega kvazi komendijanta lahko levaki in vsi v politiki delajo kar hočejo in z veliko lopato bašejo denar v svoj žep. No sicer pa saj poznamo tisti pregovor: Ko se kmetavzar vsede na prestol in dobi žezlo potem…………..

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji =
  = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA =
  (znak “””>””” pomeni “””JO PREIMENUJEJO V”””):
  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE > ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE > ZKS-SDP= Zveza KOMUNISTOV Slovenije–Stranka demokratične prenove > SDP= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE > spet SDP z dodanim “Slovenije= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE Slovenije > spet SDP, toda, POZOR= SOCIALDEMOKRATSKA PRENOVA Slovenije > ZL= ZDRUŽENA LISTA > ZLSD= ZDRUŽENAA LISTA SOCIALNIH DEMOKRATOV > SD= SOCIALNI DEMOKRATI
  Sledimo? Razumemo?
  SD = de iure in de facto (= formalno pravno z vsemi pravnimi efekti
  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji = MURGL KOMI JUGA nje

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUza kogaS bodo začeli v MURGL
  JUGOKOMUNISTIČNEM agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
  demokratične prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega rojaka (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

  • Get Smart

   PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

   LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS, SMC, ŠARAC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a – Savez komunističke omladine
   Jugoslavije).
   SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ
   (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v
   t. i. “Združeno levico” itd. lahko še vedno opazujete:
   LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
   Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
   vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
   MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

   • Get Smart

    T. i. “Levica” = uradno = IDS + TRS + radnici violete tomić.
    IDS je “nov obraz”, ki ga je v hotelu UNION ustanovil MILAN KUćAN,
    TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta in kaviarŽIDO pussića Kermaunerja, bolj znanega kot Hanžeka nje, violeta pa je odcepek od DeSUS-a, DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD = Socialni demokrati, ti pa so “star–obraz” oz.
    le preimenovanje
    KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.
    –––––––
    IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = ZDRUŽENA LEVICA =
    = LEVICA =
    =
    ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
    = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
    IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
    prvo nastopljeni predsednik IDS-ja = Luka Mesec

    • Get Smart

     Uradni začetek Lučkine zvezde oziroma pol-meseca je oznanil sam tovariš
     MILAN KUćAN,
     predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
     in sicer leta 2013 v hotelu Union:

     “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
     tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
     uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
     komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
     formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
     in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
     predsedniki SD-ja = KPJ,* kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
     INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”

     —–
     * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

     TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
     babilonskih delavk Violete TOMIć,
     nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”,
     nato pa v “LEVICO”.

 • Get Smart

  MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
  RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
  “Vsi nogometaši so isti” “vsi igrajo za isti klub” “vsi igrajo za isto državo”
  “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica” = to OPRANI OTROCI najraje ponavljajo, rajcajo jih prostitutke nje = kar je seveda v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST =
  sledite, OPRANI OTROCI???? = poštene KURBICE so POŠTENE DELAVKE = ti pošteno plačaš, one pa ti nudijo spolne storitve,
  za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH ZLOČINSKIH PEDERČINA in KURBETIN,
  ki vam ROPAJO MILIJARDE
  v zameno pa vam nudijo storitev “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”
  Magarac u Lipicama ni LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?
  Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
  ampak je
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
  vse kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
  so lahko in so:

  –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
  –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
  –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
  –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji*
  –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
  –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
  –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji

  i tako dalje do tokija.

  * = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
  = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   In izbijte si iz glavičev FLOSKULE tipa
   “leva politična opcija” in “desna politična opcija”,
   saj česa takega na tem svetu ni. Na svetu ni DRŽAVE, ki bi se imenovala ali bila leva/desna.
   Na svetu sta 2 RAZLIČICI (“opciji” nje) DRŽAVOTVORNOSTI in DRŽAVNOSTI (POLITIKA=državnost, državotvornost … = SKRB ZA POLITEJO = DELO ZA POLITEJO):

   __ I. __ –kaviaržido KOMINTERNISTIČNA država = KOMUNIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = NACIONAL SOCIALIZEM = FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = kozojebizem = vukojebizem = transićizem = satanistično SUŽNJELASTNIŠTVO =
   red razredov =
   1. prvorazredne gazde = krvosesi
   2. drugorazredni psi čuvaji = WATCHDOGOVI
   3. brezpravni sužnji = LJUDJE
   = skratka »KULTURA SMRTI«
   in pa
   __ II. __ – DRŽAVA / POLIS / POLITEJA LJUDI,
   kjer vlada RESNICA, PRAVICA, PRAVO, DOBRI ČLOVEŠKI ODNOSI, DOMOLJUBJE, RODOLJUBJE … skratka “”””KULTURA ŽIVLJENJA”””,
   ki smo jo
   Slovenci podarili ljudem tega sveta.

   Pamet v glavo.

 • Get Smart

  POLITIKA = pomeni DELO za/SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.
  POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO = DRŽAVO.
  POLITIKI se razlikujejo po tem, ZA KATERO DRŽAVO DELAJO in na KAKŠEN NAČIN delajo za POLITEJO, ne pa kot vam v glavice turi AGITPROPAGANDA in kar otročički neumno ponavljajo: “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”;
  nogometaš MESSI je isti kot nogometaš (golman) OBLAK, kajne, otroci?

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   Pomni, kaj so ti položili v zibko:

   SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
   seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
   vrednotami.
   Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
   ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
   = poštenost,
   = pravičnost,
   = resnicoljubnost,
   = prijateljstvo do ljudi,
   = domoljubnost,
   = rodoljubnost,
   = svobodoljubnost
   in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
   Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

   • Get Smart

    Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

    KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oz. tu
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
    = BABILON PERZIJA EGIPT BIZANC RIM JUGOSLAVIJA … =
    = detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
    = TRANSIćIZEM = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke oziroma natančneje prisvojene KUPLJENE OTROKE kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
    in ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
    sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
    poznate PODTIKANJA o fovšiji = FEJK ženske = TRANSIćI = KASTRIRANI fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov,
    FEJK moški = TRANSIćIRANE deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških” =
    = in to KAO MOŠKO POŽENSŠČENOST vam potem PODTIKAJO LJUDEM = modus operandi =
    = PEDRIZEM / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
    kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
    kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” = za SERBUSE ROJENI =
    ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
    ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI;
    potem pa je PEDRIZEM/LEZBIZEM sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
    ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
    kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
    samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske in otroke
    in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
    = enako velja za ostale -izme =
    = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
    KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem … = tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in
    njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM … = vsi -izmi so “novi obrazi” kaviaržidoKOMINTERNE, vsi, kot so vsi “novi obrazi” MURGL KOMI JUGE le KOMUNISTIČNA PARTIJA JU
    (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …) = vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
    = “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =
    = 1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde = odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=WATCHDOGOV in zasužnjenih ljudi
    = 2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
    psi čuvaji tekovina revolucije
    = 3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

    • Get Smart

     SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM =
     = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM =
     = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
     so vse po vrsti onanije, drkancije = t. i. POPULISTIČNE floskule,
     ki so vse po vrsti IZUMI=TVORBE kaviaržido KOMINTERNE =
     =SUŽNJELASTNIŠTVO =
     =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

     Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
     = FORUM 21 =
     = FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
     predsednik pa je MILAN KUćAN,
     ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji= ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
     in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
     = uradno preimenovan v LDS =
     DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
     i tako dalje do tokija,
     pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
     MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM

  ŠALA

  JANEZ CEPEC
  ravnaj vsaj 1x v življenju – pametno.
  BODI GALANTEN IN GENTELMANSKI – DO BODOČE EU POSLANKE — JOVEVE !
  Pojdi v trgovino npr. MERCATOR
  IN KUPI ENO FASENGO ŽIVIL, HRANE – ZANJO.
  Saj vidiš, kako shirana in suhljata je videti !?
  Saj revca – še kandidature za v EU – ne bo dočakala,
  ČE BO TAKO MALO JEDLA.
  Pejt v štacuno JANEZ CEPEC – nabavi ji hrano. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

  • Janez Kepic-Kern

   PONAVLJAM
   ZAKAJ SE NIHČE NE STRINJA Z MENOJ,
   naj vlada končno že proda
   tistega “brez veze” Falcona – magari za dele
   Torej
   – naj vlada že enkrat proda tistega FALCONA
   IN KUPI
   ŽE EN NORMAL, SODOBEN, VEČJI MULTIFUNKCIJSKI – HELIKOPTER !
   A SO
   SODOBNI HELIKOPTERJI – PREMALO – “NOBEL”
   za prevoz “LEPOTCEV”
   kot so, se morda imajo “za lepotane” B. PAHOR, M. ŠAREC ITD. ? L.r.Janez K.KERN KOMENDA
   P.S.
   ČE JE TAK HELIKOPTER – OK
   ZA ZDA PREDSEDNIKA, BI BIL DOVOLJ
   DOBER TUDI ZA “ŽAL NAŠE” PREDSEDNIKE
   B. PAHORJA, M. ŠARCA ITD.
   https://www.google.com/sear