Komisija o ugotavljanju zlorab v zadevi Franc Kangler in drugi soglasno sprejela sklep o kazenski ovadbi ustavnih sodnikov Rajka Kneza in Mateja Accetta!

Predsednik ustavnega sodišča Rajko Knez in ustavni sodnik Matej Accetto. (Foto: STA)

Komisija o ugotavljanju zlorab v zadevi Franc Kangler in drugi danes sprejela, ta, da se kazensko ovadi ustavna sodnika dr. Mateja Accetta in dr. Rajka Kneza, in sicer na podlagi 288. člena Kazenskega zakonika, ki govori o protizakonitem, pristranskem in krivičnem sojenju. Člani parlamentarne komisije sklep o vložitvi kazenske ovadbe sprejeli soglasno. 

V Državnem zboru RS sta potekali dve seji preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v zadevi Franc Kangler in drugi. Na eni od sej je predsednik komisije Žan Mahnič v družbi ostalih članov komisije kot priči zaslišal nekdanjega poslanca DZ RS Franca Pukšiča in nekdanjega odvetnika mariborske občine Roka Gerloviča, na drugi seji, ki je bila delno zaprta za javnost, pa so poslanci sprejeli dodaten dokazni sklep ter sklep, da se kazensko ovadi dva ustavna sodnika, dr. Rajka Kneza in dr. Mateja Accetta.

Kot je v izjavi za medije po seji komisije pojasnil predsednik  Žan Mahnič, je preiskovalna komisija na zaprti seji sprejela sklep, da se vpogleda v gradivo, ki ga je komisija prejela s strani policije, s strani Arhiva Republike Slovenije, pa tudi v arhiv, ki ga je komisiji predal gospod Željko Vogrin. “Glede na današnje pričanje Franca Pukšiča bo komisija vpogledala tudi v zapisnik pooblaščene skupine KNOVS z dne 11.11. 2013, ki je opravila nadzor na Policiji v Mariboru in potem tudi poročilo o delu KNOVS za to leto, kjer je to, kar je gospod Pukšič govoril, tudi napisano,” je povedal Mahnič.

Nad Accettom visijo težka bremena
Nadaljeval je, da je bil drugi sklep, ki ga je komisija danes sprejela, ta, da se kazensko ovadi ustavna sodnika dr. Mateja Accetta in dr. Rajka Kneza, in sicer na podlagi 288. člena Kazenskega zakonika, ki govori o protizakonitem, pristranskem in krivičnem sojenju. “V javnosti je bilo že obrazloženo, da je sodnik Matej Accetto zaradi svojih dejavnosti že bil kazensko ovaden. Pomenljive so tudi izjave nekdanjega predsednika Ustavnega sodišča dr. Petriča, ki je dejal, da je breme, ki visi nad dr. Accettom težko. Spletni portal Požareport je objavil korespondenco med tem ustavnim sodnikom in člani, predstavniki SMC. Sodnik dr. Accetto je podal neresnične navedbe glede stopnje poznanstva z Mirom Cerarjem in SMC ter skupino oblikovalcev programa SMC,” je povedal Mahnič in dodal, da je dr. Accetto svoje sodelovanje pri oblikovanju programa stranke drugim ustavnim sodnikom zamolčal ter da je kot sodnik odločal v sporih, povezanih s stranko SMC. Po besedah Žana Mahniča je tudi pomenljivo, da je SMC v parlamentu tako zelo nasprotovala nastanku te preiskovalne komisije. “SMC je posebej opozarjala na nedopustnost preiskave sodstva, ob tem pa je njihov kandidat za župana Maribora Arsenovič v drugem krogu, ko je premagal protikandidata Franca Kanglerja, to zmago proslavljal skupaj s sodnikom Žirovnikom,” je dejal predsednik preiskovalne komisije in dodal, da preiskovalna komisija stoji na trdnem stališču, da bi se moral ustavni sodnik dr. Accetto predlagati v izločitev iz odločanj zaradi vidne povezave s Stranko modernega centra, kar je ustavnim sodnikom večkrat zamolčal. “Zaradi tega je kompromitiran in ne bi smel odločati o svojih strankarskih prijateljih, vključno z Arsenovičem in sodnikom Žirovnikom,” je dejal Mahnič.

Prof. dr. Matej Accetto.

Knez v konfliktu interesov s Kanglerjem
Kar pa se tiče dr. Rajka Kneza, pa je Franc Kangler podpisal izjavo, ki jo bomo priložili ovadbi, in sicer je v času opravljanja funkcije župana MO Maribor, posebej v obdobju od 4.12 2006 do 31.12 2012 sodeloval s Pravno fakulteto v Mariboru in njenim takratnim dekanom dr. Rajkom Knezom. Kangler je v izjavi zapisal, da sta se z dr. Knezom večkrat srečala in govorila o obnovi fasade Pravne fakultete v Mariboru. Kangler je tedanjemu dekanu dr. Knezu predlagal, da se prijavijo na razpis MO Maribor za financiranje obnove fasad v starem mestnem jedru leta 2009. Ker pa je Pravna fakulteta locirana na meji starega mestnega jedra in je zato kot župan izdal negativen sklep za obnovo fasade, obstaja direktna povezava med Francem Kanglerjem in dr. Rajkom Knezom,” je povedal Mahnič in dodal, da ker je Kangler kot mariborski župan izdal negativen sklep, ki ni šel v korist Pravni fakulteti, ki jo je takrat vodil dr. Rajko Knez, bi se le-ta moral izločiti kot sodnik in ne bi smel odločati o zadržanju izvajanja zakona in parlamentarne preiskave v zadevah, ki se nanašajo na sodnike in tožilce. “V drugem primeru sodnik Accetto ni odločal, je pa odločal, ko je šlo za sodnike, dr. Knez pa je odločal v obeh primerih,” je še povedal Žan Mahnič in dodal, da so člani parlamentarne komisije sklep o vložitvi kazenske ovadbe sprejeli soglasno.

Predsednik ustavnega sodišča Rajko Knez. (Foto: STA)

Rok Kranjc

 • Janez Mayer

  Protestiram!
  Tov sodnik se piše Aacceettoo, da boste vedeli za drugič, no.

 • Ivan Ivanovič

  “SMC je posebej opozarjala na nedopustnost preiskave sodstva,
  ***
  Seveda, nad sodstvom je samo še “bog” v podobi mafije, ki je ugrabila državo. Samo v Sloveniji, kjer vlada mafija, se tolmači, da sodstvo ni odgovorno nikomur in da lahko počne, kar hoče: sodi po ustavi in zakonu ali pa ne – kakor pač odgovarja vladajoči mafiji. V pravni teoriji pa velja, da se vse tri veje oblasti medsebojno nadzorujejo in vzpostavljajo ravnovesje. Gre za sistem t.i. check and balances. in Miro Cerar, po katerem nosi SMC ime, naj bi bil ustavni pravnik? To je mafijski postrešček, vedno pripravljen, da ji ustreže. Sramota, kakšne vladne politike imamo: Bratuškova, Erjavec, Židan, Cerar, Šarec … Če je to največ, kar premore slovenski narod, potem me je sram, da sem Slovenec.

  • pupa

   To pa zato, ker je SMC prepričana, da so vsi, ki so kdaj obiskovali pravno fakulteto ETIČNI,PRAVNI in MORALNI. Vendar smo v Sloveniji še zelooooooooooooooooo daleč od tega. 90 % pravnikov je zelo pokvarjenih in jim je veliko bolj blizu denar kot pravo.

   Kako je bilo že s tistim pisanjem dvojnega potnega naloga za isto pot??????????? Le kateri pravni pacek je to počel??????

   • tomven

    Autismus caerarus acute bi se reklo po medicinsko. To je huda bolezen.

  • Hribouc

   Ampak pozabil si dodati:

   ZASLUŽNI POMEMBNI VISOKI FARAN TRNOVSKE FARE V LUBLANI !

   • mici

    razložite svoj komentar, ga ne razumem.

    • Hribouc

     Če je treba, zakaj ne. Nekje na sredi Cerarjevega vladovanja
     me je zagrabilo v ahilovo peto od besa in jeze, pa sem povprašal na ustreznem mestu, če je res kar pisarijo, da je Cerar vernik v naši cerkvi in sem dobil odgovor, da je res in, da je kot tak celo visoko cenjen in zaslužen in sploh faran fare trnovske.Tako.A je zdaj zapisano kaj drugače al rabiš še kej? Namreč potem me ni brigalo nič več, kajti , če mamo take, potem smo res srečni ljudje…

     • pupa

      Nekje sem prebrala en dober vic:

      Mož in žena vsak v svojem naslonjaču bulita v televizor, pa se žena oglasi in pravi da je hudo, ker ne more spati. Nakar mož odvrne zajedljivo: “HUDIČ NIKOL NE SPI.”

      Bi rekla, da deluje hudič tudi v cerkvi.

     • Hribouc

      Absolutno. In to še kako!
      (Beri knjige eksorcistov-te bo strah)

      Poglej zadnje papeževo malikovanje malikov indijancev iz Amazonije – Pachamamma, metanje le teh od pravih Kristjanov Tibero – poglej na E -Časnik, Ivo Kerže poroča-
      -res te bo zmrazilo, kaj se dogaja! Katastrofa !

  • jan Gedli

   Res je. Ustavni pravnik ddr Klemen Jaklič je tako lepo in jasno razložil v ločenem mnenju to načelo medsebojnega nadzora in ravnovesja vseh treh vej oblasti in ovadena gospoda ga ni hotela slišati, kot da ne bi razumela. Vsekakor bo ta ovadba pri nas rodila jaro kačo, vendar ima ta poleg glave tudi rep, najverjetneje na ESČP. Kar grozovito je, ko visoki tožilski mafijski podrepnik ovadi Mahniča za njegove klene jasne besede, ki jih je bil dolžan izreči, sicer bi bil – bom tudi jaz uporabil jasni besedi – bojazljiva rit,kot jih sicer pač ni malo, tako pa je pokončen in pogumen mladi mož.

   • skrajna resnica

    Popravek: ovadena nista gospoda ampak tovariša. Razumela pa ga nista zato, ker se ločena mnenja Ddr. Jakliča ne morejo prevesti v bavconščino.

  • zokispoki

   Fuck you SMC !

  • Igor Pavlič

   Sodstvo mora čimprej postati še bolj pod vplivom politike, ampak tiste prave, naše, poštene in domoljubne, ljudske!

   • pupa

    577 comments • 100 votes

  • Božidar Rodica

   Ivan …pravilno napisano

 • Ctrl Delete

  Čujte, da se Mahnič & co. smešijo ali ne je tem desničarskim sektašem malo mar, saj ne vedo več kaj delajo… ker jim nič več ne rata po njihovih željah !!!… Če JJ ne more priti na oblast, bo zlobnež uničeval slovenske državne institucije. Vsaj misli, da bo uničeval. Rad bi slišal krohot Accetta !

 • Ctrl Delete

  To SDS-ovci, to mi delajte… osmešite se do konca !!!… Mah – nič nič nič nič… po ovadil ustavne sodnike????????.. ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha …

  • Janez Mayer

   Maš ti en problem, se mi zdi.
   Pa čudno, od SD, tvoje omiljene (okej, SAB ti daje kruh, pa ne bomo zdaj o tem) ,do SDS je samo črka, pa te tko iz tira vrže?
   Človek, ki ga iz tira vrže en S, naš šlager pjevač, no.

   • Ctrl Delete

    Čuj Peterček, a to so naredili ob 10. obletnici ustavne obtožbe zoper tedanjega predsednika Danila Turka, ki naj bi z odlikovanjem Tomaža Ertla zaradi akcije Sever…na predlog jeseniškega odbora SDS… neposredno kršil enih 40 členov ustave?…Zgleda, da morajo vsakih 10 let narediti en tak pravni absurd, zaradi česar bi študent verjetno letel iz pravne fakultete, v Noriškem kraljestvu pa je možno seveda čisto vse!

    • Janez Mayer

     Kje pa je noriško kraljevstvo? Preveč bereš herija poterja, no.

    • Janez Mayer

     Takole bom rekel, za zaključek debate s tabo.
     Dober si v povzemanju dejstev, ki ustrezajo tebi. Škoda, ker pozabljaš na vsa druga dejstva. Še bolj škoda, da vas je takih vritoleznikov v dolini še veliko, preveč.
     Pa srečno hodi, no.

     • Ctrl Delete

      Če več kot to vkup ne spraviš…bodi tiho !!!… Ne komentiraj več mojih postov in spizdi…za vekomaj !!!

     • pupa

      Samo nadaljuj te bodo tudi danes kmalu radirali.

     • Ctrl Delete

      Čuj pupa…lahko jaz tebe zradiram med nogami. Seveda pod pogojem, da si lepa ženska…kot pupa :)

     • pupa

      Ali ga sploh najdeš pod svojim vampom??????????

     • Ctrl Delete

      Imam zelo lepo in atletsko postavo. Redno hodim na fitness :)

     • Janez Mayer

      Hehe, si pa ljukav ljisic…ok, te bom pa še jebal v glavo, no.

     • rubec

      Daj tole na kontrol alt tilt blok, plus še šift Ubogaj me, se splača.

     • Rožle

      Ctrl + A
      pol ma sam še
      Delete

    • Janez Mayer

     A to si spet iz maladine skopiral?

    • Janez Mayer

     Komunjare se hvalijo, da so preprečile zbor komunjar malo po tistem, ko so se jokajoči vrnili iz kmungrada, hehe, no.
     btw, sindikat SŽ je to speljal sam od sebe, Ertl ni imel nič pri tem. Kot ponavadi se ni upal, no.

 • Janez Mayer

  Če streseš malo sode bikarbone v ačeto, boš videl reakcijo, no.

 • Hanzi

  Člani parlamentarne komisije sklep o vložitvi kazenske ovadbe sprejeli soglasno.

  Končno složnost v naši politiki, bravo.

  • pupa

   Hanzi 104 comments 38 votes

   • Hanzi

    Če boš brala moje komentarje, boš ugotovila, da se ne ukvarjam z žaljenjem, ampak želim opozarjati na napake SDS, ker menim, da smo s tem načinom obsojeni na opozicijo. Spremljaj me še naprej.

    • pupa

     Če si pošten se ni treba ukvarjati z nobeno opozicijo vedno opozarjaj in bodi kritičen do napak vsake vlade, ker samo vlada prizadene državljane z napakami, ki jih dela. No ko se boš ukvarjal z napakami vlade bom z veseljem prebrala tudi tvoje komentarje in komentarje vseh podobno mislečih. Ne prenesem, pa nobenega komentatorja, ki napada opozicijo.

     • Hanzi

      To, da je vlada zanič vemo vsi. Zakaj misliš, da napadam opozicijo, če opozarjam na naše napake? In kaj nam pomaga, če v vsakem članku kažemo na napake vlade, saj je mi ne bomo nikoli volili, rdeči troli na portalu pa so nepomembni.

     • Hanzi

      Če se 100% ne strinjaš z delom opozicije, je ne napadaš. Admin misli očitno drugače. No ja, dokaz majhnosti.

 • Ctrl Delete

  Čujte nevedneži…v primeru tega kaznivega dejanja je treba dokazati motiviran, “obarvani” naklep…dolus coloratus… Še celo v primerih sodišč v času nacizma je vprašljivo, ali je bilo sodnikom moč očitati storitev kaznivih dejanj. To, kar pa dela debeli zavaljeni Mahnič (stvor od človeka)… je pa višek. Celotno igro pa itak vodi Princ Teme.

 • samsara

  Sezona kazenskih ovadb režimskih kapitalcev je s tem uspešno odprta.
  Kar so začeli to bodo želi.

 • Ctrl Delete

  Ha, ha, ha, ha Žan Mahnič SDS… kako predvidljivo, pa se mi poraja vprašanje ZAKAJ so “izpustili”ddr. Klemna Jakliča ? Odgovor je več kot jasen, ker je dvojni doktor pač njihov.nKaj vse počne SDS, da bi znova prišli na oblast, a NIKOLI VEČ jim ne bo uspelo. NIKOLI !!!

 • Artur

  In kaj se bo zgodilo po vložitvi kazenske ovadbe ustavnih sodnikov Rajka Kneza in Mateja Accetta ? NIČ !
  Vsa ta leva uzurpatorska banda je skupaj zlizana da bolj ne more biti, vse bo ostalo nedorečeno in v stilu Zokijeve samopašnosti in njegovega grezničnega projekta. Ovce blejijo banda gredo dalje.

  • Ctrl Delete

   Seveda NIČ. Saj nista ničesar kriva. Debelega Mahniča je treba spraviti v zapor…kapish?

   • Artur

    Pričakovan odgovor od bukovega levajzla! Tja v en dan blekniti tisto kar mu najbolj paše brez argumentov, brez truda oziroma brez sposobnosti sploh kaj razumeti v zvezi z obtožbo.

 • Janez Mayer

  ok, tumpek, dost heca.
  Zdej pa spat, no.

 • Vince Blake

  Jaz sicer mislim, da ne bo nič iz tega, ker bo sodstvo sodilo samemu sebi, oziroma vrana vrani oči ne izkljuje….ampak dobro je, da se jim da signal, da čisto nedotakljivi pa tudi niso. Oziroma ne bi smeli biti. Sodstvo je največja rak rana slov. družbe. Nekaj bo treba ukreniti. Enkrat je treba začeti.

  • jan Gedli

   Seveda, začeti je treba.

 • Ctrl Delete

  Jaz sem Žan,
  jaz sem ubogi, bogi, bogi, bogi Žan.

  Prišel v parlament sem kot mladinec,
  delu že ves čas kažem sredinec.

  Ker pri pameti sem kazal manjko,
  sem včlanil se v tako stranko,
  da mi mislit’ treba ni.
  Namesto tebe Janez vse nar’di.

  Od takrat živim tam svoje sanje,
  mešam drek in delam sranje.
  Vedno zraven, kjer ni treba,
  ker pač taka sem oseba.

  Eni kličejo me drekec,
  a Hrvati “Janšev Kekec”.

  Jaz sem Žan,
  jaz sem ubogi, bogi, bogi, bogi Žan.

  • pupa

   Žan je izvoljen poslanec, če mu želiš parirati se prezentiraj kot kandidat na volitvah pa da vidimo koliko te je v hlačah in kaj poreko volilci?

   • Janez Mayer

    Za tumpeka bom volil jaz, takoj. Potem ga ne bodo več plačevali, da serje tukaj, no.

   • Ctrl Delete

    NADALJEVANJE:

    Jaz sem Žan,
    jaz sem ubogi, bogi, bogi, bogi Žan.

    Vodim strankarski podmladek,
    saj najlepši ‘mam podbradek.

    Obraz okrogel in zalit,
    narejen za lest’ v rit,
    ker bolje vidim vse stvari,
    kot Greta skupaj ‘mam oči, saj …

    Bolj, kot v resnici si neumen,
    bolj si lahk’ na Twitterju pogumen.

    Tud’ v parlamentu se kdaj zdi,
    da možgane jezik prehiti.
    A pri meni ni tako, priznam,
    ker pri meni jezik teče sam.

    Jaz sem Žan,
    jaz sem ubogi, bogi, bogi, bogi Žan.

    • Janez Mayer

     Da se ne pozabi

     Jaz sem Žan,
     jaz sem ubogi, bogi, bogi, bogi Žan.

     Malo sem pogrešal žensko družbo,
     zato sem eni zrihtal službo,
     pa da mal’ doma pospravi,
     ko jaz streljam po naravi,
     medveda, volka in srnjad,
     ker živali ubijam rad.

     Jaz živali ubijam rad, ubijam rad,
     ker sem v resnici
     naci mlad, naci mlad.
     Ne moreš resno me jemat’,
     me jemat’,
     se bi me pa moral bat’, moral’ bat

     Jaz sem Žan,
     jaz sem ubogi, bogi, bogi, bogi Žan.

  • Janez Mayer

   A ti si Žan?
   Sem mislil, da si đouker, no.

 • Janez Mayer

  Slovenski humor je dosegel novo dno.
  Intelektualca, leva, jasno, drugih ni, gojc in jonas v elitni oddaji pojeta Prdni enkrat zame.
  Vrhunec humorja, no.

  • rubec

   Hvala. Pol še ne kličem mehanika, ker mi je včeraj strela razčefukala televizor. Ziher bodo ponavljali.

   • Janez Mayer

    Ah, danes sem poln anekdot.
    A veš, da se je gojc na smrt skregu s fotrom, k mu je težiu s partizani pa oef pa tak.
    Pa ga zdej puglej, no.
    btw, ni izmišljeno.

    • rubec

     Bolj ko ga gledam, bolj se mi zdi, da sta se skregala zaradi paršuta.

 • Ctrl Delete
 • Janez Mayer

  Tumpek, danes si imel več kot pet minut.
  Spat bo treba, no.

 • Janez Mayer

  Prdni enkrat zame, tumpek, no.
  To je domet levih humoristov.
  Pa pazi, da se ne boš usrou, no.

  btw, unga plagijatorja ste že rehabilitiral, no?

 • rubec

  Matej Accetto. Pa kje so našli tega kardinala.

 • Ctrl Delete
 • Janez Mayer

  Prdni enkrat zame….
  Jonas & Gojc, rdeče zvezde levega cirkusa, ali pa leve zvezde rdečega cirkusa, tudi paše.
  Linka vam ne bom limal, mi ekran pregori, no.

 • Janez Mayer

  Profesionalci espe.
  Domet levih komedijantov, no.

 • Janez Mayer

  Tumpek, spat bo treba, če ne pride putiket, pol pa…saj veš, no.

 • Janez Mayer

  Baje majo še enga tam na hanzi, ki z eno metlo na glav neki kao poje.
  O nekem debelem Žanu. Humor na kvadrat.
  btw, ker je hanzi tako zelo uravnotežena, čakam pesmico o moedoedoerfoenoerju, zapeto s kahlo na glavi, jasno, no.

 • Janez Mayer

  Baje majo še enga tam na hanzi, ki tam z eno metlo na glav neki kao poje.
  O nekem debelem Žanu. Humor na kvadrat.
  btw, ker je hanzi tako zelo uravnotežena, čakam pesmico o moedoedoerfoenoerju, zapeto s kahlo na glavi, jasno, no.

 • Janez Mayer

  Jaz sem Žan,
  jaz sem ubogi, bogi, bogi, bogi Žan.

  Malo sem pogrešal žensko družbo,
  zato sem eni zrihtal službo,
  pa da mal’ doma pospravi,
  ko jaz streljam po naravi,
  medveda, volka in srnjad,
  ker živali ubijam rad.

  Jaz živali ubijam rad, ubijam rad,
  ker sem v resnici
  naci mlad, naci mlad.
  Ne moreš resno me jemat’,
  me jemat’,
  se bi me pa moral bat’, moral’ bat

  Jaz sem Žan,
  jaz sem ubogi, bogi, bogi, bogi Žan.

  • rubec

   Kje pa popivata z Verzifikatorjem danes?

   • Janez Mayer

    Pr Joži. Sam je beuga zmankal, jebemti, rdečga pa nočva, bo treba dam, no.

 • Janez Mayer

  A ste to že slišal
  Jaz sem Žan,
  jaz sem ubogi, bogi, bogi, bogi Žan.

  Malo sem pogrešal žensko družbo,
  zato sem eni zrihtal službo,
  pa da mal’ doma pospravi,
  ko jaz streljam po naravi,
  medveda, volka in srnjad,
  ker živali ubijam rad.

  Jaz živali ubijam rad, ubijam rad,
  ker sem v resnici
  naci mlad, naci mlad.
  Ne moreš resno me jemat’,
  me jemat’,
  se bi me pa moral bat’, moral’ bat

  Jaz sem Žan,
  jaz sem ubogi, bogi, bogi, bogi Žan.

 • RATATA

  Acetto ima en čuden videz, ne vem no, fantek ali kaj že, čeprav naj bi dajal le videz nepristranskosti!

  • macon

   Ocet ima blago telečji ksiht.

 • Janez Mayer

  Ena zabavna za vas, jo še niste slišal
  Jaz sem Žan,
  jaz sem ubogi, bogi, bogi, bogi Žan.

  Malo sem pogrešal žensko družbo,
  zato sem eni zrihtal službo,
  pa da mal’ doma pospravi,
  ko jaz streljam po naravi,
  medveda, volka in srnjad,
  ker živali ubijam rad.

  Jaz živali ubijam rad, ubijam rad,
  ker sem v resnici
  naci mlad, naci mlad.
  Ne moreš resno me jemat’,
  me jemat’,
  se bi me pa moral bat’, moral’ bat

  Jaz sem Žan,
  jaz sem ubogi, bogi, bogi, bogi Žan.

  • mici

   a si ti je mal zbledlo.

 • Janez Mayer

  Ej, a ste to že slišal, dobra, ej.
  Tumpek je navdušen, no ;-(((
  Jaz sem Žan,
  jaz sem ubogi, bogi, bogi, bogi Žan.

  Malo sem pogrešal žensko družbo,
  zato sem eni zrihtal službo,
  pa da mal’ doma pospravi,
  ko jaz streljam po naravi,
  medveda, volka in srnjad,
  ker živali ubijam rad.

  Jaz živali ubijam rad, ubijam rad,
  ker sem v resnici
  naci mlad, naci mlad.
  Ne moreš resno me jemat’,
  me jemat’,
  se bi me pa moral bat’, moral’ bat

  Jaz sem Žan,
  jaz sem ubogi, bogi, bogi, bogi Žan.

 • Janez Mayer

  Speciajalno za simpatićno društvo u levom kutu…crvenom, tako zvanom, de.

  Jaz sem Žan,
  jaz sem ubogi, bogi, bogi, bogi Žan.

  Malo sem pogrešal žensko družbo,
  zato sem eni zrihtal službo,
  pa da mal’ doma pospravi,
  ko jaz streljam po naravi,
  medveda, volka in srnjad,
  ker živali ubijam rad.

  Jaz živali ubijam rad, ubijam rad,
  ker sem v resnici
  naci mlad, naci mlad.
  Ne moreš resno me jemat’,
  me jemat’,
  se bi me pa moral bat’, moral’ bat

  Jaz sem Žan,
  jaz sem ubogi, bogi, bogi, bogi Žan.

 • Janez Mayer

  Mislim, da ima tumpek eno simpatićnu pesamcu za vas.
  No dajmo, tumpek, tri šter, de…

 • zamaškar

  Spoštovana komisija s hrbtenico nič se jim nebo zgodilo,prej se bo jeklo stopilo,kot da boste uspeli to prhljad skuriti.Tako pač je!!!

  • Hribouc

   Treba je in Mahnič to zna!
   To je del osvobajanja in pot v 2.Republiko!

   O tem bo široko in neoporečno poročal Kršinarjev Igor!

 • Janez Mayer

  Ah, tumpek me je končno ubogal in šel spat.
  Priden, no.

 • murgl

  Oba javno namočiti v Dravo, tako, kot so to delali v Lj z goljufivimi peki.

 • cosmosjasnovidec

  Da je komisija sprejela sklep je sicer v redu ampak se že v naprej ve,da iz tega ne bo nič razen velikih stroškov kateri bodo nastali glede blamaže oziroma metanja peska v oči,da se nekaj dogaja.
  Na vse zadnje bosta pa o vsem odločala na koncu ravno ta dva ovadena smrdljiva podkupljena lopova.
  Komisija naj se raje osredotoči koliko podkupnin sta prejemala ter kdo vse ju je podkupljal in komu vse sta bila in še sta hlapca.
  Ampak tudi to ni pomembno,ker ne vodi nikamor razen,da bosta Kanglerju rekla čuj Franc oprosti saj veš,da sva bila v majhni zmoti,ker nisva utegnila obenem naskakovati psov v riti in voditi sodniških postopkov.
  ——————————————————————————————————————————
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  ——————————————————————————————————————————–

  • Olga101

   Nad njimi je še evropsko sodišče za človekove pravice!

   • RATATA

    ped esčp pa debela tampon cona

    • jan Gedli

     Ampak je vendarle prehodna.

     • RATATA

      Zagotovo je prehodna.

 • Olga101

  Pravilno! Skrajni čas!

  Ko smo že pri ovadbah, je treba ovaditi tudi murglskega klovna zaradi kršenja ustave, trgovanja z nezakonitimi divjaki in ogrožanja slovenskih državljanov!

 • Antonius

  Pravilno!
  Naj se ostala petorica ustavnih sodnikov zave, da je tudi nad njimi parlamentarna kontrola.
  Odpoklicati bi jih morali že zaradi tega, ker zlorabljajo imenovanje v ustavne sodnike in potem preprečujejo, da se njihovo nezakonito in pristransko početje kontrolira.
  Ustavno sodišče je žal, gnila oliva na vrhu slovenske krivosodne torte.

 • JANEZ GUS

  To komunistično golazen je treba prijavit v Brusil .Tu smo ne močni.Prvo je treba na kandelabr povabit murgljerja.Pa zločinca bavcona ,bohinčana.kocjančoča…….to so svinje iz kontinuitete

 • JANEZ GUS

  Samo to svinjarijo, ki se imenuje javna RTVS POGLEJMO.To je komunistična banda da ne povem,kaj bi bilo iz te sodrge treba naredit.Oprostite res minimalne izjeme.To je res indoktrinirana komunistična banda v sramoto državi.Da jih ne naštevam po imenih največjeh prescev.

 • R7

  Kdo so člani te komisije?

  • tohuvabohu

   Tisti, ki se niso odpovedali članstvu.

   • R7

    Sem poguglav, sni in sds, nihče drug. Razumljivo.

    No, pa “plemeniti”.

 • Ime

  Eden je eno focnil,in izgubil hišo!Takšno obravnavo ima Franc,na osnovni ravni!Je življenje še vedno lepo!

 • Igor Pavlič

  Te barabe stalno preganjajo poštene domoljube, pa naj gre za JAnšo, KAnglerja, Jelinčiča, Ruparja in druge politike, ki smo svoje življenje posvetili borbi za slovenski narod. Kdo bo enkrat naprtavil temu konec? Hvalabogu, da so nehali nadlegovati klerike mariborske škofije.

  • Ime

   Nepoštenih ne moreš!Te zakoljejo!Kot hitrec srno!

   • Janez Mayer

    Aha, še ena inkarnacija tumpeka, oz đoukerja. Še vedno dobro plačajo, vidim, no.

  • Janez Mayer

   Imam občutek, da hočeš biti malo duhovit.
   Imaš smolo, take smo mi tukaj razdirali pred veliko leti.
   Dandanes s takimi forami izpadeš kot en šlosar s špegli za švasanje, no.

   • Igor Pavlič

    Pomembna je resnica in samo resnica.

  • R7

   Same poštenjake si naštel, slava ti, borce za slovenski narod, za poštenje!!

   • Janez Mayer

    Ti še zmeraj plačajo če sam sebi repliciraš ali so te že pogruntali, no?

  • pupa

   577 comments 100 votes

   • Rožle

    pa dobr ta je že mal strejši v letih ..

    Joined Mar 1, 2016

 • Ime

  Kangler je pravi ded!Borec!Za severno mejo!Jebejo ga pa kot malo punčko!Žalostno!

  • R7

   samo poštenjake jebejo ti levičarji, zato pa je mogla od Kanglera žena doplačati 57.000 evrov davka, ker ni znala dokazati izvora 154.000 evrov premoženja, ti levaki niso od muh.

   Kje pa je od Kanglera žena dobila teha 154.000eur pa še sama ne ve, tak da naj nehajo gnjavit poštene ljudi ti izrojeni levičarji!!

   • Janez Mayer

    Naj bo torek dan za substral, hehe.
    Lepo se razmnožuješ, no.

    • Ime

     Brez aviacije jih ni možno zatreti!

     • Janez Mayer

      Tumepk, a si že slišu, baje je ena ful smešna pesem okol, o enem Žanu? Daj mi jo prosim prlep sem, no, bi se rad malo od srca nasmejal, kot si se ti, a ne?

     • Ime
   • Janez Mayer

    94,000,000

   • pupa

    53 comments • 38 votes

   • mici

    ti si jih iz štunfa potegnil in ji dal teh 154.000,00 evrov kajne, si pozabil, levičarski dedek mraz.

    • R7

     Pardon, samo ni znala pojasnit, ne se jezit na mene, jezi se na njo.

  • pupa

   26 comments • 5 votes

   • Ime

    Hvala,mali!Nisam vedeo!

    • pupa

     “Ja jesam vedeo!”

 • montyamp

  Nasledstvo majskega partizanstva , WW2 se je končala maja 1945 , je šolski primer patologije ki raste iz več kot 800 morišč po Sloveniji . Udbovska otročad , ki je danes z negativno selekcijo nametana po državno upravnih katakombah , je bila vzgojena v morilskoovaduškem duhu in nam danes iz ogrevanih soban za naš denar posredno z murglosrbskim kokakartelom , pod pretvezo da so sodniki , krade denar in sama sebi laže , da zato ne bo kaznovana .
  Saj Slovenci so butast narod , spet pa ne tako zelo , da se bo greznica udbosodje brez posledic norčevala iz poštenih .
  Zgodovina bo rdeče cigane prej ali slej namočila v njihovi lastni greznici , na kandelabrih se bodo sušili , vrane jim bodo namesto pahljač mešale zrak , vrvi bomo pa že pospravili .

 • xtc

  Tukaj žakl ne pomagajo več obtožbe ipd,samo še akcija.Žal.tako nizko smo padli pod Madžarskim romom in Šiptarjem.

 • R7

  Škoda da komisija ni širša kot sds in nsi, ter plemeniti.

  • Andrej

   Komisija je širša, ampak člani SMC, LMŠ, SD bojkotirajo.

  • macon

   Zamišljeno je, da ima opozicija večino v takih komisijah, ker je to del demokratičnega nadzora.

   Predlagam, da ZKS čimprej odpravi nebodijihtreba komisije, ker kdo pa so, da bodo srali komunajzarjem, ki so vendar glavni in pomembni.

 • Miro Jereb

  Predlagam da gre ustavni sodnik nosit kurirčkovo pošto…za drugo NI. Za KOZLAT.

 • Andrej

  Žanova komisija jasno pokaže na kršitelje in katere člene katerega zakona kršijo. Sklep: ovaditi Žana zaradi sovražnega govora. Kučan že gre na Pravni fax, kjer jim bo razložil, kaj se to pravi, dvomiti v komunistični pravni sistem.