Komisija za nadzor javnih financ o “aferi Koprivnikar”: Organi pregona in Računsko sodišče naj opravijo temeljito preiskavo!

Komisija za nadzor javnih financ pričakuje izčrpno poročilo vlade glede podeljevanja frekvenc 5G, Računskemu sodišču priporoča, naj opravi izredno revizijo v tem konkretnem primeru, od NPU, Specializiranega državnega tožilstva in KPK pa pričakuje, da bodo proučili sume nezakonitosti pri podelitvi teh frekvenc.

Danes je zasedala komisija za nadzor javnih financ, na kateri so obravnavali podeljevanje licence 5G družbi BTC d.d. Pred dobrim tednom dni je namreč spletni portal Požareport razkril afero, povezano s pomembnimi državnimi frekvencami 5G, denarjem in lobiranjem za zasebno ljubljansko družbo BTC. Afera se je zgodila v času, ko je ministrstvo za javno upravo vodil nekdanji član SMC in podpredsednik vlade Boris Koprivnikar. Slednji je pred kratkim dobil službo ravno v podjetju BTC. Včeraj je družba BTC frekvence vrnila, Boris Koprivnikar pa je družbi podal odpoved, kar pa ne spremeni dejstva, da kronologijo dogodkov, ki so privedli do podelitve brezplačne frekvence za testiranje tehnologij 5G, spremlja vrsta spornih kadrovskih odločitev in spornih sprememb zakonodaje, katerih predlagatelj oziroma pobudnik je bil ravno Boris Koprivnikar.

Zvone Černač je na seji izpostavil, da pri omenjenem dogajanju bode v oči, da je področje podeljevanja frekvenc za uporabo tehnologije 5G v celoti kot dedni fevd prevzela določena politična skupina, in sicer SMC, kajti kamorkoli se pogleda, vključno v vrh Agencije za komunikacijska omrežja in storitve RS, se naleti na kadre te stranke. Pri vsem skupaj se zdi, da pri SMC posamezniki zasledujejo svoje interese, in ne interesov davkoplačevalcev, zato se poraja dvom, da so bili vsi postopki izvedeni transparentno in ne za pridobitev osebnih ter političnih koristi. Tudi predsednik komisije za nadzor javnih financ dr. Anže Logar je v razpravi izpostavil, da so vsi ljudje v verigi odločanja o podeljevanju brezplačnih frekvenc 5G iz SMC. “Možno je, da je to čisto naključje, vendar pa kaj takšnega ni verjetno,” je ob tem komentiral. Poslanci SDS, ki so sodelovali v razpravi, so se spraševali tudi, ali bodo imeli štirje prejemniki testnih frekvenc (BTC, Elektro Gorenjska, AMZS in Internet Institut) prednost pri komercialni podelitvi frekvenc. Očitali so med drugim zamudo pri sprejemanju področne strategije in netransparentnost pri podelitvi testnih frekvenc. Zvone Černač pa je glede spisane odpovedi pogodbe o zaposlitvi Borisa Koprivnikarja in vrnitve frekvenc s strani družbe BTC izpostavil vprašanje, zakaj je bilo to dvoje potrebno, “če pa so od začetka afere s frekvencami trdili, da je vse ok? Očitno je to poskus, da se vsi postopki in tudi drugo delovanje na področju podeljevanja frekvenc ne razišče,” je bil ob tem prepričan Černač.

Poslanke in poslanci so po opravljeni razpravi, na kateri so spregovorili tako Boris Koprivnikar in direktorica Akosa Tanja Muha kot tudi predsednik uprave družbe BTC Jože Mermal, predsednik KPK in predstavnik Računskega sodišča, sprejeli naslednje sklepe:

1. Komisija Državnega zbora za nadzor javnih financ (Komisija) poziva Vlado, da v roku 30 dni od dneva sprejema tega sklepa pripravi izčrpno poročilo predvsem glede upravičenosti, smiselnosti, gospodarnosti in koruptivnih tveganj podelitve brezplačnih frekvenc za testiranje in prihodnjo rabo 5G tehnologije gospodarski družbi BTC d. d. V poročilu mora biti navedena ter obrazložena tudi ocena finančnih sredstev, ki bi jih prejela država, v kolikor bi frekvence iztržila na javni dražbi. Poročilo naj Vlada RS pošlje Komisiji, Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) in organom odkrivanja (Nacionalni preiskovalni urad – NPU) ter pregona (Specializirano državno tožilstvo RS – SDT).

2. Komisija poziva Vlado, da ji v roku 8 dni od dneva sprejetja tega sklepa posreduje razpisno dokumentacijo in sklenjene pogodbe z vsemi dobitniki frekvenc za testiranje in prihodnjo rabo 5G tehnologije (BTC d.d., Elektro Gorenjska d.d., AMZS d.d. in Internet Institute d.o.o.).

3. Komisija pričakuje od KPK, NPU in SDT, da prednostno obravnavajo oziroma preiščejo korupcijska tveganja in sume nezakonitosti pri podelitvi brezplačnih frekvenc za testiranje in prihodnjo rabo 5G tehnologije gospodarski družbi BTC d.d. in da v roku 30 dni od dneva sprejetja tega sklepa pripravijo in pošljejo Komisiji poročilo glede tega primera.

4. Komisija priporoča Računskemu sodišču Republike Slovenije, da opravi izredno revizijo projekta podelitve brezplačnih frekvenc za testiranje in prihodnjo rabo 5G tehnologije gospodarski družbi BTC d.d. Komisija priporoča, da se v izredni reviziji opravi tudi primerjava regulative in prakse podeljevanja testnih frekvenc 5G tehnologij ter samo trženje teh frekvenc glede na druge države EU.

5. Komisija prosi strokovno javnost – Forum za digitalno družbo in Sekcijo operaterjev elektronskih komunikacij pri GZS – da se opredeli glede podelitve brezplačnih frekvenc za testiranje in prihodnjo rabo 5G tehnologije predvsem z vidika smotrnosti in transparentnosti.

C. Š.

 • traktor

  Beži Bojan, vsi se bodo spravili nate. A ni tako, da se ponavadi, pri nas, preiskuje tisti, ki ga zavoha in ne tisti, ki ga spoha?

 • Mitja Mazini

  To je očitno dimna zavesa da se zakrije ozadje financiranja SDS? Takk kot so Nemci gmotno podpiral belčke tak očitno nekateri ……..

  • RATATA

   Res je to dimna zavesa. Brezplačno licenco za točko GT s frkvenco vibriranja 50Hz si je želela Dr.Bačovnikova in vse je blo zmenjen, da jo eksploatira v avstralski kliniki za gnar. To je sama foušija požrtnih janševikov.

  • rubec

   Kaj pa če je dimna zavesa tvoj komentar, da ne bi ljudje končno izvedeli, kdo neki to služi z ogrevanjem kletk, kjer ste majmuni čez zimo nastanjeni.

  • rrrrr

   Mitja, zgrabi majmuna Mazinija za rep in ga tako dolgo vrti okrog svoje blesare da bo priznal, da je en navaden Mitja..

   • rubec

    Hahahahahahaha, jutri grem mehurčino preverit. Neki mi pušča.

    • Simon Novak

     Tebi samo v tvoji nori glavi kaj spušča, zahojenec

     • Nšo-či

      Če že nimaš občutka za humor, bi bil lohka vsaj pameten.

     • karpelec

      Veš, ko je Bog pamet tresel, se je simon skrival v koprivah, pa ga noben drobec ni zadel.

     • Simon Novak

      Pa ti same globokoumne pišeš, vidim po načinu pisanja, da si globokoumen mož

     • šrauf

      Simon Novak -Ciril

     • Simon Novak

      Mam, mam, pameten pa tukaj težko biti, se že, ko bereš, nalezeš malo đešnjaške norosti

     • Marjan Šarac

      govedo levičarsko

     • Simon Novak

      Zahojenec, idi počivat

     • karpelec

      A so ti na frišno menjali baterije?

     • Simon Novak

      Piši slovensko, zahojenec

     • Marjan Šarac

      pohorc, nehaj

  • Olga2345

   Mislite, tako kot so Nemci podpirali svoje zaveznike komuniste in z njimi praznovali? Narod naš dokaze hrani!

 • Simon Novak

  Še Koprivnikar ga je “uturil” Logarju, in ta naj bo župan LJ? Niti pod točko razno, Zoki ga bo pomalical v minuti

  • Olga2345

   Zgleda, da je “Zoki” pomalical kar vas vaš mozak…

  • rubec

   Enaka zgodba kot pri tebi. Pijani logar ga je uturil v dvocevko in evo tebe teslo čez dolgih devet, pardon sedem mesecev. Ke retard.

   • Simon Novak

    Sem ti danes že enkrat napisal: Vzemi predpisano dozo tablet, pa idi spat…če pa tablete ne pomagajo, pa nazaj k veterinarju, naj ti predpiše kaj močnejšega, zahojenec

 • Olga2345

  Vse je usklajeno z murglsko udbomafijo, saj je “naš”…

 • Nšo-či

  Ali bo Komisija Državnega zbora za nadzor javnih financ na svoja vprašanja prejela jasne odgovore?
  Je sploh možno, da bi prva domina padla?

 • dob

  Razlika med strankami v demorkatičnem sistemu in strankami v diktaturi, je ta, da nobena od strank demokraciji nima kriminala zapisanega v programu.

  V diuktaturi smejo vkadati izključno in SAMO stranke, ki imajo izvajanje režimskega kriminala zapisano v političnem programu in samo tako znajo poslovati! Drugače ne znajo.

  Uvajanje pravnega reda bi jih ogrozilo, zato delujočega pravnega reda ne bodo dovolile.
  Za to bo poskrbel imbecil Möderndorfer.

 • Primorec 81

  Ta izredna seja je bila danes brez veze kjer so državo organi samo povedali da potekajo predvideni postopki in da ugotavljajo kršitve in kaznivo dejanja …..tukaj so SDS in Logar (zelo prepotenten in nesramen predsednik komisije, uff ta bo hud župan) imeli svoj show, na drugi stran je modendorfer branil SMC…. Kot sem rekel brez veze….

  • Simon Novak

   Ne bo hud župan, ker nima promila šanse proti Zokiju, pušnil bo na celi črti

 • karpelec

  Vsi svetniki in modeli, vskočite na pomoč jezičnemu in poštenemu Koprivnikarju, ki je pomotoma obstal v koprivah in sedaj še brezposelnemu in mu podajte palico, da se hitro potegne iz pekočih kopriv, da ga ne bo ožgalo po neprimernih delih.

  • Simon Novak

   Kako globokoumno, zahojenec

   • Marjan Šarac

    @ciro, danes si pa zoprn,,,

 • Silos

  Pa tudi ta spet ni nič kriv

 • Mimoidoči

  Kaki butli vsi po vrsti…kregajo se o tem kdo bo postavu ta 5G, namesto, da bi se pogovarjali o nevarnosti teh frekvenc, ki se bodo uporabljale v 5G omrežju. Vi kar postavte 5G omrežje debilni politiki, tudi vi in vaši otroci boste fasali smrtno dozo mikrovalovnega sevanja. Ker te frekvence oz. mikrovalovno sevanje, bodo dosti dosti močnejše kot pa 2,4 GHz, ki se trenutno uporablja v 4G omrežju. Dobesedno nas bodo kuhali kot v mikrovalovki. Kot bi vsak dan bil izpostavljen rentgenu čez cel dan, skozi vse leto in še huje. Več spodaj v predavanju in še preostalih dveh videjih.

  Podrobno predavanje o nevarnosti 5G omrežja:
  https://www.youtube.com/watch?v=XlLOBGz-2TU

  5G nevarnosti in laži v medijih:
  https://www.youtube.com/watch?v=i0qugOdCtBc

  Weaponized Cell Phone Towers
  https://www.youtube.com/watch?v=R8M71SURHdM

  • Simon Novak

   Vzemi predpisano dozo tablet, pa idi počivat…če pa tablete ne pomagajo, pa nazaj k veterinarju, naj ti predpiše kaj močnejšega, zahojenec

   • Marjan Šarac

    [email protected], danes si pa zoprn,,,

    • šmentanamuha

     A kateri dan ni?

   • Mimoidoči

    Večina ljudi vas je res zabitih. Kljub vsem grozotam zgodovine, kljub stotinam milijonov, ki so jih skupaj pobili Hitler, Stalin, Mao in vsi diktaorji vsega sveta samo v zadnjih sto letih, še vedno ne morete dojeti, da se lahko kaj takega spet zgodi danes. Danes imajo elite, ki so financirale te diktatorje na obeh straneh, tehnologijo o kateri sta Stalin in Hitler lahko samo sanjala.

  • merim

   Daj se povej da je zemlja ploscata in prilepi kak video

   • Mimoidoči

    Zemlja je ploščata, eksperimenti to potrjujejo:

    Why I’m a Flat Earther … 37 Must-See Experiments
    https://www.youtube.com/watch?v=ipDfJwkmkj8

    Kaj pa sedaj? Ja nič, sedaj pa zanikat in si zatiskat oči pred vsemi temi eksperimenti, a ne?

  • Novakec1

   Vsaka sloovca bo v žepu nosila 5g generator in bod omislili da so pametni kot pametne hiše…..

 • xtc

  Ne se bat akterji že bežijo v LMŠ nebo jim hudega.

 • O’Brien
 • Marjan Šarac

  Ni kaj, potrebno je začeti

 • kraljica vesolja

  Jst se tega Koprivnikarja spomnim še iz kleti Cankarjevga doma. A pol ni vaš on, al kako.

  • šmentanamuha

   ? Kaj pa sta počela v kleti?

  • stajerc5

   U mater, to so pa ze dolga leta, da spis po kleteh! Se vedno peces podgane za tovarise z zvezdico, za praznike?

 • RATATA

  Zoran Mladenović no pa nadziral pizdarije!!
  Pa kje mo to žvimo??

  • stajerc5

   Zivimo med vladujocimi yugoicici!

   • RATATA

    Folk pa sploh ne gane!

    • stajerc5

     Gane? Ne seri ga! Taksnih mazohistov kot je slovenski folk, ne najdes nikjer. Smrk-smrk, pocutijo se cisto zapostavljene in brezvredne, ce jih nekdo ne garba noc in dan!!!
     Ubosceki si mislijo: Se toliko nismo vredni, da bi nas pes poscal…

 • šmentanamuha

  Koprivnikar je butec, tko kot Cerar. Kakšen osel moraš biti, da se javno (pisno) hvališ s svojim koruptivnim početjem in misliš, da si frajer. Ne vem, če je že bilo kdaj tolk bedakov kot v Cerarjevi vladi. Šarčeve še ne moremo ocenit, ampak zdi se da prihaja konkurenca, ki lahko preseže celo cerarja.

  • Novakec1

   Pokvarjena elita ga je izkoristla naivca.

  • Andrej

   Večina cmerarjevih je šlo k Šarcu. Tako da z ocenjevanjem ne bo prehudih težav.

 • cosmosjasnovidec

  Levaki so vsi istospolni bedaki.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • RATATA

   Oooo Verzifikator 2! bravo!

 • Novakec1

  Tole računsko sodišče je pa univerzalna super truper ustanova, ukvarja se od lubadarja do podeljevanja frekvenc in vsem kar je še vmes. Sami supermeni.

 • Andrej

  Da bodo ti naši sposobni vladniki sploh vedeli, o čem se tukaj govori naj si preberejo:
  https://www.akos-rs.si/5g
  Večina jih izhaja iz Zokijeve PS, ki še štedilnika ne zna prižgati in oni se tega nauka držijo.
  Njih ne zanimajo frekvence, ampak denar. Razumete, DENAR. Naš denar.