Državni zbor potrdil sklepe KNOVS o migrantih, pranju denarja v NLB, tajnih policijskih dokumentih ter ubojnih sredstvih Udbe

Državni zbor (Foto: sta).

Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb opozarja, da se razmere v povezavi z ilegalnimi migracijami ponovno zaostrujejo, da še vedno obstajajo tajni dokumenti, na osnovi katerih policija izvaja posebne metode, še vedno pa ni znanih več sto tajnih mest, kjer je imela nekdanja tajna politična policija Udba skrita ubojna sredstva. Poslanke in poslanci so na današnji deloma zaprti izredni seji z 32 glasovi za in 12 proti potrdili sklepe KNOVS. Z njimi je komisija vladi predlagala, naj ugotovitve in stališča komisije upošteva pri nadaljnjem delu in sodelovanju z DZ.

Poslanke in poslanci na današnji izredni seji državnega zbora, ki se je pričela ob 12. uri, obravnavali zaključno poročilo Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb za leto 2017. Člani in članice KNOVS v priporočilih in sklepih opozarjajo na stvari, ki ostajajo odprte in za katere je potrebno bodisi izvesti ustrezne preiskave bodisi storiti druge korake, ki so nujni za varnost državljank in državljanov Slovenije.

Policija deluje na podlagi tajnih aktov
Gotovo je dolgoročno najpomembnejša stvar za naš pravni red neurejena shramba tajnih podatkov. To se pravi, zakonodaja, ki je to urejala, je bila razveljavljena. Obstajata namreč uredba Evropske komisije in drugačna odločitev Vrhovnega sodišča RS, kar v tem trenutku povzroča veliko procesno pravno praznino. Ta pa zajema prav tista najtežja kriminalna dejanja, trgovino z belim blagom in trgovino z drogo, je ob sprejetju poročila poudaril predsednik KNOVS mag. Branko Grims in opozoril, da lahko zaradi te pomanjkljivosti kasneje pride do razveljavitve cele vrste sodnih postopkov, ki so v tem trenutku odprti, zato je te stvari nujno potrebno zakonsko urediti.

Poslanec Branko Grims.

V poročilu KNOVS opozarja tudi na obstoj še vedno tajnih dokumentov, na osnovi katerih policija izvaja in financira posebne metode in ukrepe, komisiji pa jih ne želi izročiti. “Policija in ministrstvo sta se pri tem postavila na stališče, da naša komisija za to ni pristojna. Če se pristane na to logiko, da tisti, ki je nadzorovan, odloča o tem, kaj je pristojnost tistega, ki nadzoruje, pa vsi vemo, da je to konec vsakega učinkovitega nadzora,” opozarja predsednik KNOVS.

Kje so udbovski bunkerji z orožjem?
Odprta ostaja tudi preiskava glede Nove ljubljanske banke, kjer se je KNOVS soočila z nepravilnostmi in utemeljenimi sumi pranja denarja, prav tako pa tudi z nekaterimi dogodki, ki močno zbujajo sum v to, kaj je dejansko stanje in kaj ni. Zato bi bilo nujno, da se pospeši in celovito izpelje preiskavo, in da se proti odgovornim za vsa ugotovljena kazniva dejanja sproži ustrezne postopke pred za to pristojnim sodiščem.

Čeprav se sliši še tako nenavadno, v Sloveniji še vedno obstaja dokumentacija glede ubojnih sredstev nekdanje Udbe, ki dokazuje več sto tajnih mest oziroma “bunkerjev”, kjer na bi se ta sredstva nahajala, je tudi spomnil mag. Grims. Pri tem komisija še posebej opozarja na vprašanje varnosti, kajti “obstoj takšnih sredstev, če kar nekje ležijo, lahko predstavlja splošno nevarnost za zdravje in življenje ljudi, zlasti otrok, ki bi lahko naključno naleteli na te stvari. Zato smo trdno prepričani, da bi bilo vse to potrebno preiskati in stvari dokončati”.

Med drugim člani in članice KNOVS v končnem poročilu opozarjajo tudi na to, da epiloga še vedno ni doživela zgodba s prisluhi pri arbitražnem sporazumu. Pri tem je prišlo do nepravilnega in neprofesionalnega ravnanja arbitra Jerneja Sekolca in agentke Simone Drenikove. Glede na to, da je imela ta stvar v celoti zelo velike negativne posledice za Slovenijo, KNOVS utemeljeno pričakuje temeljito preiskavo in sankcioniranje morebitnih nepravilnosti in malomarnega opravljanja dolžnosti.

KNOVS opozarja tudi na odtekanje podatkov s strani nekaterih policijskih uprav, kar po njihovem mnenju kaže, da se s podatki ne ravna ustrezno. Ob tem so člani spomnili na zgodbo pranja denarja v NLB, ko so nekateri, ki so prejeli informacije in poročila, jih ali sploh niso prebrali, ali pa niso ukrepali, čeprav bi po zakonu morali.

Tema, ki se ji je KNOVS posvečala večino svojega mandata, pa so ilegalne migracije in vse, kar je z njimi povezano – kriminal, tihotapljenje ljudi, plačevanje storitev z drogo … “Glede migrantov opozarjamo, da se stvari spet zaostrujejo, da stvari niti slučajno niso dobre,” je poudaril mag. Grims in dodal, da pa je komisija vladi vendarle namenila pozitivno oceno, ker danes na južni meji stoji ograja, pri čemer obžaluje, da ta ni popolna. “Ob tem naj opozorim še, da bomo verjetno v kratkem potrebovali še eno ograjo, in sicer na meji z Italijo, in sicer zaradi spremembe vlade in napovedanega izgona okoli 600.000 migrantov, kar bi za Slovenijo predstavljajo nerešljiv varnostni problem. Vendar po zagotovilih, ki jih imamo, se je vendarle začelo nekaj dobrega dogajati v smeri večje varnosti in samo upamo lahko, da se bo delo v celoti in korektno opravilo,” je še povedal mag. Grims.

C. Š.

 • stajerc5

  Mislim, da je absolutno zadnji cas, da se postavi najprej res PRAVA ograja proti kockastim in seveda tudi proti makaronarjim. Ampak, vsak dan je vec plavajocih inginerjev in dohtarjev z nozi za pasom in bombami v zepu!!! Na kaj cakamo???

 • večni srb

  Veterani smo popolnoma zatrti, kršene so nam vse človekove pravice, dan in noč trpimo izživljanje neznanih sadističnih psihopatov nad nami,ki uporabljajo širšemu človeštvu še neznano orožje, v teh nečloveških in zločinskih konstruktih pa sodeluje vsaj tretjina lobotomiziranih skupnosti, to enostavno ne gre več naprej.
  Nam se je zaredil izrod, to ni nobena šala, če se veterani ne moremo braniti na noben način in za nas ne veljajo niti človekove pravice, potem mora biti slehernemu Slvoencu popolnoma jasno, da smo okupirani in okoli nas divja totalna, hibridna vojna, ki smo jo že izgubili in tudi naše varnostne službe o tem ne vedo popolnoma nič. Obrambe ni več, nemočni smo, gluhi in slepi, predvsem pa zelo butasti, kar se mene tiče, je voijna na tej točki že izgubljena.
  Nimaš niti komu kaj prijavit, ker bi te vsi imeli za norega, idioti jim pa še pomagajo, ker mislijo, da se gredo naše tajne službe kakšne otročje igrice, ne zavedajo se, da služijo popolnoma izrojenim fašistom, ki nimajo veze ne z državo, ne z zakoni in niti s človeštvom, še žival niso.

  • tohuvabohu

   Kateri fašisti so hujši: pristni ali izrojeni?

   • večni srb

    Fašiste v Hag, izrod pa ubit na licu mesta, brez vsakega občutka krivde ali moralne odgovornosti, ker abominacija ni ne človek,ne žival in ne rastlina.
    Saj izrod dela isto, ima se za mazohističnega avtista, da bi prekril resnično naravo sadfističnega psihopata, ko sam sebe želi narediti še bolj norega in ogabnega, se mu zdi, da raste, da nekaj iz njega nastaja. To ni več človeško bitje tudi iz tehničnih razlogov, ampak bistveno je kako gnus zatre svoje živalske nagone, to je kultivizirano zlo, ki nima popolnoma nič od življenja in je fascinirano edino nadsamim seboj. Se pa seveda zavedajo vojaško policijskega okolja, ki jih rekrutira, opremlja in nenazadnje omogoča, tudi odgovarja za njihova zločinska dejanja.
    BIstveno je razumeti, da so to teroristične celice, tudi če se naposled izkaže, da so kakšen oddelek za evgeniko pri nato, Američanih, rusih ali komur koli, ker izrod je sovražnik celotnega človeštva in se tega tudi dobro zaveda. Najprej je treba razumeti to totalno razčlovečenost in razvrednotenje celega etičnega spektra, to pa je mogoče edino zato,ker izrod vsi ignorirajo in pustijo pri miru. Za njih je oboje eksperiment, kako pokvarjena je lahko razčlovečena žival in koliko prenesejo njegove žrtve, oboje se da izmeriti in uporabiti kot neko obliko orožja, če ne dane,s zna priti prav kdaj v prihodnje, na nekih drugih masah ljudi. To niso terorist, jihadisti ali navadni psihopati, toje izrod, razred zase, tako kot se njim zdi, da človeški zakoni zanje ne predstavljajo nobene omejitve, se muramo tudi mi zavedat, da je smrtna kazen za abominacijo celo človeška in državljanska dolžnost. TO je napaka narave, kaj pa naj drugo, če se ne moreme več izživljati nad drugimi, s svojo priljubljeno igračko, kot da trpi nesluteno agonijo, ki se nikoli ne more končati, razen s smrtjo.

    Veterane pa izpostavljam zato, ker smo zadnja v boju preizkušena generacija Slovencev, današnja vojska je neprimerno bolje opremljena in še marsikaj, vendar oni resničnega spopada še niso nikoli doživeli, poznajo samo skrbno načrtovane simulacije. Če se mi ne znamo braniti in nam ne verjamete, potem obrambe preprosto ni.

   • Soave

    + + + + + + vprašanje za jurja evrov

    • tohuvabohu

     Avtohtonemu je to jasno.

  • cosmosjasnovidec

   “Večni srb”.
   Se strinjam z tvojim komentarjem.
   Bi pa te prosil,če lahko malo bolj pojasniš zakaj za vraga si si nadel nick “večni srb”,ker sem po nicku vedno smatral,da si na strani levakov očitno si pa na desni ali se pa morda motim?
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • Olga_10

  Volimo SDS in zaščitimo Slovenijo!

 • svoboda sloveniji

  KAR UDBA HRANI V TEH BUNKERJIH JE ŠE UPORABNO, POLEG NOVEJŠIH SREDSTEV IN METOD !!!
  OČISTIMO IN ZAŠČITIMO SLOVENIJO !!!
  ZMAGA SDS
  SVOBODNA SLOVENIJA

 • lado

  a bomo kdaj to rdečo golazen likvidirali!!??kar čakamo ,na kaaaaaj !!!???porkaš

  • totex39

   Volivci so tisti, ki lahko spremenijo Slovenijo, to kar smo želeli, da bi postala že leta 1991.

 • cosmosjasnovidec

  Najprej je potreba pričeti z čiščenjem copatarske čefutarske “jankovićeve” jugo mafije katera načrtno uničuje Slovenijo in to tako,da SLO državljani tega sploh ne jemljejo resno in se ne zavedajo nevarnosti.
  Samo tesno sodelovanje čefutarske lopovske gnide “jankovića” z musliči katerim postavlja sramoto v Sloveniji (džamijo) ter ima tistega svinjaka musliča v stranki je popolen dokaz o rušitvi suverenosti Slovenije.
  Ivan Cankar je nekoč imel prekleto prav,ko je izjavil,da Slovenci z “jugoviči” ne smejo imeti nikakršnih odnosov,ker bodo v nasprotnem z njihove strani uničeni.
  Imel je prav za te izgovorjene besede pa je na žalost izgubil življenje,ker ga je ta jugobalkanska drhal ubila.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Antonius

  Kar sprejme državni zbor na *smrtni postelji* je vredno toliko, kot izjava pokojnika, ko so ga skurili.
  Vtis je vse, kar bo votlo odmevalo iz njihovih *grobov*.

 • Adolf Hitler

  Kle nimajo kaj sklepat poiskat in vse uničit vse z komunaserski židovski tifusom
  https://www.zedinjenaslovenija.si/novice/