Objavljamo dokument, ki razkriva, kako je moralo sodišče iskati tovariša Milana Kučana, zaradi neplačila dolga!

Milan Kučan (Foto: STA)

Zadnji predsednik Komunistične partije Slovenije in predsednik Foruma 21 Milan Kučan se od nekdaj prišteva med prvorazredne državljane, ki zna, kot se za goreče komuniste pri koritu spodobi, poskrbeti za svoje lastne privilegije s pomočjo spretnega izmikanja. Na plan je prišel dokument, ki je razkril, da se je nepremičninski “talent” za nakup hiše v Murglah v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja spretno izogibal plačilu dolga. Ni kaj, komunist od pet do glave. 

Dokument razkriva, da so morali tovariša Milana Kučana iskati v izvršilni zadevi zahtevajoče stranke Stanovanjsko gospodarstvo Standard v Ljubljani zaradi plačila 138,85 dinarjev. Takratno občinsko sodišče je leta 1970 naznanilo spremembo Kučanovega naslova, na katerem se je lahko nato opravila izvršba. Ali je do tega tudi prišlo, nam ni uspelo izvedeti, saj je bil Kučan že od mladih let član partije, zanje pa so vedno veljala posebna pravila, saj so bili nad zakonom.

Foto: Facebook

Kučan za le 41 tisoč mark kupil hišo, vredno skoraj 95 tisoč nemških mark
Kučan je tako kot Janez Zemljarič, Janez Drnovšek, Janez Stanovnik in drugi na začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja za hišo v Murglah plačal smešno nizko ceno. V času, ko je bil član predsedstva Centralnega komiteja Zveze komunistov Jugoslavije in delegat skupščine Socialistične republike Slovenije se je leta 1989 vselil v stanovanjsko hišo v Murglah.

Kučanova hiša v Murglah (Foto: N. K.)

Kučan je hišo odkupil v skladu z določbami Jazbinškovega stanovanjskega zakona iz leta 1991. Gre za zakon, ki je bil sprejet za imetnike stanovanjske pravice takratnih družbenih stanovanj, cene pa so bile tudi do 10-krat nižje od realnih. Po poročanju Demokracije je bila hiša, v kateri so stanovali Kučanovi, ocenjena na več kot 3 milijone slovenskih tolarjev oziroma skoraj 95 tisoč nemških mark. Kučan pa je za hišo na koncu plačal le dobrih 41 tisoč mark, poleg tega pa je za simbolično vsoto odkupil še zemljišče okrog hiše, na kateri je toliko prostora, da bi lahko postavil še eno hišo. Pri tem je treba pripomniti, da je Kučan znal poskrbeti tudi za ostale privilegije, tako si je pred leti zagotovil dosmrtno plačo predsednika države, in sicer v višini 80 odstotkov predsedniške plače.

H. M.
 • “Ali je do tega tudi prišlo, nam ni uspelo izvedeti, … “, ….da.

  • KIKI

   Jejjej!…zamisli si, da so to odkrili pri Janši!?
   Matkurba, kak bi ga zašil, a ne Kitajc !?
   Nekdo, ki celo življenje živi na tuj račun, se dobrinam
   nikoli ne bo odpovedal! Za ponyja je to jasno kot beli dan!

 • Vrhovni sodnik

  Ta hiša je bila prej last IS RS, ki jo je v času, ko je v njej stanoval pony kompletno obnovil z državnim denarjem, parodija te obnovitve je, da je pony od vseh mojstrov, ki so hišo obnavljali zahteval kopijo računov, katere je potem sam predložil državi , kot da jih je on plačal in seveda mirno po kasiral ves znesek še enkrat, Titova šola, znajdi se, to ga vprašte Nova 24 TV.

  • Dr. Ustavnega prava

   To je bilo na Siolu pred 3 leti objavljen s kopijami računov, poštenjak pa tak.

  • Steiermark

   Poleg tega je pri “prodaji ” teh hiš, bila storjena napaka – namenoma – ali goljufija, ker za takšne, tudi protokolarna oz. kadrovska stanovanja, hiše, jazbinškov zakon ni veljal in teh po zakonu naj ne bi bilo mogoče odkupiti – pa so jih in to za ušivo vsoto…….Torej so vsa ta premoženja protipravno pridobljena!

 • Moja starša sta pa morala plačati za 70 kvadratov 2 mil tolarjev. Že tukaj se vidi, da je kucan pokvarjen. Sram te bodi.

 • Janez

  Niso vsi taki poštenjaki kot Janša, ki vse nepremičnine kupuje z gotovino za katero ne zna pojasniti od kje jo je dobil.

  • mnenje

   A to si ti ugotovil?

  • pupa

   Na vse se spomnite, le klinike v Avstraliji za čuda, sploh ne omenjate več.
   Pa tako ste nekaj časa nabijali, da sem hotela poslati v akcijo celo sorodnike v Avstraliji.

 • Krtača 20

  …..in pol se čudite če vam upravičeno rečemo fakenews…..

 • sloustava

  Tipicno zanj! Ce bi kdo slucajno mislil, da je Kucan oseba, ki ne laze, podtika, zeli slabo narodu, potem naj razmisli se enkrat. Ce se misli dobro o njem, naj ga zapro na najbolj zaprt oddelek na Studencu, v “nornhaus”! In ne pozabi, ti mali Palcek, da je slovenstvu dal samostojnost ravno in edino samo Jansa! Skupaj z Gospodom Krkovicem in nami, Slovenci 8n drzavljani.! Proti tvoji intimni opciji! A pece, a!

 • Krtača 20

  Strašno strašno hud znesek. 138dinarjev je bilo takrat vrednih 11 dolarjev ali ne vem…..deset lizik…..

  • MEFISTO

   Če ne bi bil tako zabit, bi vedel, da ni poanta v 138 tolarjih, temveč v tem, da ga je moralo sodišče iskati s poizvedbami in da se je branil sodnih pošiljk.

  • pupa

   Znesek res ni tako velik , tudi pri Vaskrčiču je bil zelo nizek. Takrat ko se je Vaskrčiču zgodila ta sodna anomalija sem na eni izmed spletnih strani skoraj kričala, da so drugi načini rubeža (če je utemeljen) vandar človek je na žalost moral svojo pravico iskati izven Slovenije sebi v zadoščenje in v sramoto slovenski državi in njenemu sodstvu. Nobeden od sodnikov ni bil zato degradiran.
   Ubogi Jan Zobec (in še kakšen spoštovanja vreden sodnik) med kakšnim gnojem se giblje.

 • MEFISTO

  Velika netočnost!

  Kučan je hišo, v kateri stanuje, neopravičeno lastninil po Jazbinškovem zakonu.

  Hiša se je namreč štela med službena stanovanja,ki so bila izvzeta iz lastninjenja.

  Ker je imetnik stanovanjske pravice moral plačati le največ do 30% vrednosti hiše in ker je Kučan plačal(?) 41.000 mark, to je slabo tretjino vrednosti hiše, je bila dejanska vrednost hiše najmanj 130.000 mark.

  Ker je bila to knjigovodska vrednost hiše, je bila tržna vrednost hiše najmanj dva do trikrat večja.

  Enaki hiši sta Drnovšek in častni predsednik Zveze borcev za krvave vrednote NOB prodala za okrog pol milijona Evrov, ne mark!

 • montyamp

  Šef partije , ki je z udbovsko golaznijo skrbela za atentate , s polnim gobcem socializma :
  https://www.youtube.com/watch?v=W5GhWjpY4wc

 • Vojteh Dovč

  SAMO NEKAJ O TEJ UBDI-
  PA SKJE VAM TE DOKUMENTI ZAUPNI ALI NE NITI NI VAŽNO.
  PEJTE NAZAJ ŠE STO LET LAHKO BOTE NAŠLI ŠE KAJ .BI BLO DOBRO.
  NAMESTO DA GREMO NAPREJ.ŽE VESTE KAJ MISLIM .PA TO PA TAKE

  • Capi

   Če ti ne boš avto popravu, ne boš mogu it naprej……..
   Veš kaj mislim? pa to pa take…….

 • montyamp

  KOMUNISTIČNI HLAPCI SO UNIČILI DRŽAVO .
  Slovenski diplomirani ekonomisti v Avstriji sadijo paradajz …

  • samsara

   Šefic pa hvali uvoz polpismenih južnjakov in razmišlja o državnem sovinanciranju njihove nastanitve…

 • Krtača 20

  Ker je telefon bivšega predsednika zvonil v prazno, smo se odpravili kar na njegov dom v Murglah 23 v Ljubljani. Milan Kučan živi v enonadstropni montažni hiši, brez kleti in podstrešja. Videti je skromna, a stanovanjska stavba skupaj meri 193 kvadratnih metrov, dvorišče pa 170 kvadratnih metrov. Parcela je velika 364 kvadratnih metrov, spada pa v katastrsko občino Trnovsko predmestje.

  Poleg njega sta po podatkih geodetske uprave lastnika te hišice še njegova žena Štefanija in hči Špela, vsaka tretjine. Njegov najbližji sosed je Janez Stanovnik, predsednik Socialistične republike Slovenije v letih od 1988 do 1990, sedanji predsednik Zveze borcev za vrednote NOB. Stanovnikova hiša v Murglah 21 meri 179 kvadratnih metrov, parcela pa 311 kvadratnih metrov. Kučan ima tako malo večjo hišo.

  Domovanje na Barju
  Pred hišo ni več nobenega varnostnika, tako da lahko nekoč predsednika države in zadnjega voditelja Komunistične partije v Sloveniji obišče vsakdo. Ko smo se približevali hiši, smo slišali Štefko Kučan, ki se je glasno pogovarjala. Pozvonili smo in odprla nam je vrata, predstavili smo se in jo vprašali za bivšega predsednika. Ni ga bilo doma, na vprašanje, kaj počne pet let po izteku funkcije, pa je odgovorila: »Moj je!«

  Glede elektronskega naslova, na katerem je dosegljiv za naša vprašanja, pa je dejala: »Nima ga. Tukaj je doma in zdaj je samo moj. Vprašajte na Forumu!« Izmenjali smo si še lepe želje za novo leto in vesel božič ter se poslovili. Obrnili smo se na Forum 21, kjer so nam zaupali njegov elektronski naslov, kamor smo mu poslali vprašanja. Kučanove odgovore objavljamo v posebnem okviru.

  Milan Kučan je kot bivši predsednik v skladu z zakonom upravičen do mesečnega prejemka v višini razlike med 80 odstotki plače predsednika republike in njegovo pokojnino. Od decembra 2003, ko je prenehal prejemati plačo predsednika republike oziroma enoletno nadomestilo zanjo, do avgusta 2009 je ta prejemek skupaj znašal 325.724,37 evra bruto oziroma 145.595,94 evra neto.

  V uradu predsednika republike so nam sporočili še podatek za november, ko je Milan Kučan prejel 2.750,97 evra bruto oziroma 1.607,29 evra neto nadomestila; višina njegove pokojnine pa nam ni znana. Prvemu predsedniku je pripadalo službeno vozilo z varovanjem še eno leto po prenehanju funkcije, zato te ugodnosti nima več.

  • MEFISTO

   Ganljivo, kot zmore le Krtača 20.

   Si ga kušnil tudi na rit?

   • Krtača 20

    Seveda. Ko vam desnim retardirancem zmanjka argumentov, se zatečete h žalitvam. Argumentov pa ni in ni…..

    • MEFISTO

     Zate si največja žalitev ti sam.

     Si ga kušnil ali ga proti svoji navadi nisi kušnil na rit?

  • sloustava

   Koliko si dobil placila za tak “ganljiv “PR od osebka, cigar samostojna Slovenija nikoli ni bila njegova intimna opcija? Vi bi se kar ziveli v socializmu na racun delavcevih zuljev. Da bi v as bilo sram, ne pricakujem niti v sanjah niti v grozni mori. Pricakujem pa prevec, ce prosim, da spostujte cloveka in narod, katerih samostojna Slovenija je bila intimna opcija! Ne pozabi aksioma, da je Kucan l. 1940 in o vojni nima pojma, se manj o NOB. Zakaj tako vehementno zagovarja NOB? Odgovor je preprost: zaradi denarja in zaradi karakterja….ceprav sta bila njegova starsa verna!

  • KIKI

   Kako romantično! – ampak palčki so v pravljicah živeli v gozdu,
   delali so kot nori….
   Cvergel Kučan ni nikoli delal; njegova edina naloga je bila mešanje
   dreka, in ščuvanje proti svoji domovini!

 • Krtača 20

  Fake news

  • Ryuk

   … podprt z dokazi.

 • tzt

  Leta 90, še pred Jazbinškovim zakonom sem kupil novo stanovanje in zanj odštel 100.000 Dem. Tako, da je Kučanovo plačilo pravi pljunek v obraz častnim in poštenim ljudem. Za okoli 30.000 Dem so za mano potem kupovali enaka družbena stanovanja. Kučanova nepremičnina v Murglah je bila vredna vsaj 300.000 Dem.

  • KIKI

   No, veliki hrulež, Janez Stanovnik jo je Murgelsko rezidenco prodal za 500.000eur in se udobno in zastonj namestil v Trnovski dom za
   ostarele, kjer mu rit brišejo in plenice menjavajo kar “iz ljubezni” !

 • totex39

  Neverjetno kako je to možno, da so naenkrat vsi te bivši partijci in udbaši postali tako “pošteni” državljani, vsi ostali pa so za njih lopovi.

  • primsek

   janša je bivši partijec in zgled za vse, kar si napisal : zanj so vsi lopovi, čeprav se sam izogiba pošti iz sodišč in podobno. on je šel v ilegalo, kot so ga učili na FDV smer obramboslovje,najbolj indoktriniran študij za politično zavedene in izvrševalce najbolj podli dejanj

 • Burek Burecki

  Tudi moja mati in polovica slovenije je kupila 91/92 neptemicnine po smeano nizkih cenah? Janezek takrat ni nicesar kupoval?

  • viRus

   To pa bi moral ti vedeti.

  • KIKI

   Tvoja mati je bila pokvarjena, prav tako kot si ti!

 • von Rhein

  Pri vsem ne razumem kdo je to barako ocenil na skoraj 95 tisoč.Razen,če je določena nadvrednost v podzemlju.

  • KIKI

   Lokacija in še enkrat lokacija ! Tako se ocenjuje nepremičnina !
   Ljubljana! Že takrat so bile Ljubljanske garsonjere ocenjene
   po 70. 000 mark (za 35 m2). Po Jazbinšku si lahko kupil
   nepremičnino v kateri si živel za cca 20% vrednosti (vplivala
   je le starost, vrsta gradnje in etažnost) Kupci so imeli možnost
   nakupa na 20 let!
   Barabe, dobro stoječe agencije in “junaki” pa so kupovali
   “stanovanjske pravice” in potem počasi spravili ljudi od katerih
   so s prevaro kupovali, na cesto !….

 • dež

  Kučan (enako Stanovnik in Drnovšek) do nakupa hiše sploh ni bil upravičen, ker gre za funkcionarsko stanovanje/hišo, katerega po Jazbinšku ni mogoče odkupiti.

  • KIKI

   “Kdo je Jazbinšek?” je vprašal Kučan. “Sosedov pes? ”
   Kučan si lahko kupi ali dobi karkoli si poželi, saj so
   njegove usluge za propad naše države neizmerljive!
   Balkan se veseli naše vrnitve v skupno Yugojebino!
   “EU ven, Balkan in Rusija not!” je paradni slogan F21!

 • mona lisa

  Lopovi brez primere.

 • primsek

  zdaj vsaj vidimo, od koga se Janša uči skrivanja pred sodišči in izvrševalci; od svojega partijskega šefa, kig a posnema v vsem, zato tudi Nova toliko prostora namenja upokojenemu Murgelcvergu, mitski pošasti iz Noriškega kraljestva

 • pajot

  Dobr mu gre….kar tri podbradke ima. Kaj bi mu ne šlo,saj ima toninovo penzijo…

 • xtc

  Po Titu-Kučan-s titekovim sindromom in močno željo po “zaberanju”.

  • glas resnice

   če ima kdo titejev kompleks je to seveda grosupeljski čoban ivan janša s lastno televizijo, ki se je ne bi sramoval niti kim đong un, s svojimi zvestimi svečkarji, ki stopicajo s portreti ivana čobana naokoli ter seveda poslušnim strankarskim aparatom, kjer je vsaka svobodna misel prepovedana.

   • xtc

    Tvoj Madzarski rom ima titekov sindrom in neizmerno slo po oblasti vendar ga zgodovina z vami vred brca na njen odpad,kot je Titeka in Yugo.

    • glas resnice

     oj veliki vožd ivan janša, zmagovalec bitke na grosupeljskem polju. govori se, da je ivan janša janezu drnovšku ukradel ženo in tudi ime.

 • ahnenpass

  Meni se zdi, da je v dokumentu skrito sublimirano sporočilo udbašem, Kučan očitno ni mogel plačati tistega drobiža, če pa so bili komunisti takrat v šiški.
  Iz tega sklepam, da se je izogibal plačilu iz drugih razlogov, zakaj bi moral plačati nekaj kar ni njegovo.

 • ahnenpass

  Nisem vedel, da se je stanovanjski zakon nanašal tudi na hiše.
  Pri bajtah so se spomnili drugo oslarijo, ker so jih zidali sami in so si tudi sami priskrbeli zastonj gradbeni material, so geniji sklepali, da je to itak njihovo, čeprav niso po tržni ceni plačali niti zemljišča in davkov. Ker stanovanjskih blokov pač nihče ne gradi sam, so se občine organizirale s samoprispevki, vsa podjetja v kraju in država so prispevali denar, s katerim se je delalo zelo rentabilno in odgovorno, ker nihče ni hotel zase zapraviti več kot je bilo nujno potrebno. Narod bi takoj skočil na noge, če bi se kdo preveč okoriščal. Država je prispevala pa praktično zastonj materiale in priključke ter skrajno poenostavljeno birokracijo, bolj so bili strogi pri inženiringu, da se zaradi šalabajzerstva ne bi komu še kaj zgodilo. Zato je večina blokov zelo kvalitetno zgrajenih in lahko zdržijo še stoletja, čeprav so stali, bi rekel na pamet, vsaj stokrat manj kot bi danes. Zakaj bi bilo dražje, če pa se je delalo zaradi splošne koristi, nihče ni smel preveč zaslužiti, zakaj bi, če so pa stanovanja gole osnove družbe, itak so imeli vsi polno rit.
  Hiše so bile pa druga zgodba, na zunaj so morale delovati skromne, notri pa pravo razkošje, ampak seveda zgolj v prostorih za posvečene, kamor poštar ni mogel slučajno pogledat.
  SI je pa Kučan lepo postlal, glede na to, da je v bistvu on izdal komunistično partijo in začel kalvarijo več kot dvajset milijonov ljudi, ki traja do danes, Verjamem, da ni imel izbire, nisem pa prepričan, da si zato zasluži dosmrtno predsedniško rento in razne deleže, odkar je v penziji, je več naredil za bosno kot za Slovenijo. Pahorju dajte, saj on dela njegov šiht in zase pravi, da nima za burek.

 • TOML

  Taga prvega komunista bi morali že davno pospraviti, najmanj takrat, ko so to storili Romuni
  s prvim komunistoim Čaušeskujem. Ustrelili v imenu ljudstva pred kamerami.
  Zaradi tega komunističnega kriminalca imamo zdaj probleme.
  Zanamci ga bodo odkopali in ga mrtvega tepli.

  • ahnenpass

   Zakaj bi se lotili Kučana, če je prav on uničil komuniste?

   • TOML

    Ajde bre komi, marš na balkan.

    • ahnenpass

     Kdo je pa razgnal partijo, ti bi se na zadnjem kongresu AVNOJ-a zagotovo usral v hlače.
     Predstavljaj si, da moraš stopiti pred same največje vojne zločince na balkanu in jim povedati, da naj si vsi skupaj j* mater.

     • TOML

      Zaradi komija Kučana smo ponovno v socializmu,
      ker Slovenija ni njegova opcija.
      Radikaliziral je celo levico in naredil jugoslovansko sranje.

   • Pesjan

    Gdo je uničil komuniste??????

  • KIKI

   Upam, da imaš prav!

  • Poštenje velja

   z vso zlahto vred!!!

  • glas resnice

   ivanovi poscaneti spet v akciji. ko bo pa ropotalo, boste pa spet na kolenih prosili odpuščanja kot leta 1945.

   • Soave

    Kako prosim ?? Daj spremeni nadimek v . . . . . . . glas KPS

    • glas resnice

     hujskaštvo in sejanje razdora med slovenci se vedno klavrno konča. vas zgodovina nič ne nauči!?

     • Soave

      Aja, pa smo tam !?
      Čigava zgodovina pa ?
      Tvoja, Kučanova, moja ??
      Izgleda, da misliš, da je hujskaštvo obstajalo tudi l. 41 tega ?Kdo pa je takrat delal revolucijo ?

     • glas resnice

      seveda je hujskaštvo obstajalo tudi l. 41. obstoječe garniture kraljevine jugoslavije so s pristopom k trojnemu paktu in ohranjanjem obstoječih družbenih izkoriščevalskih razmerij povzročile revolucijo, ki je bila nujno potrebna za emancipacijo delavca in kmeta. povprečen kmet na slovenskem je bil dninar, ki je živel v psevdo fevdalnem razmerju, bil izkoriščan in zatiran. gnev zatiranih je kričal po pravičnejši družbi!

     • Soave

      OMG
      In potem je dobil po buči. . .
      Pa trojni pakt. Kako je že bilo ?

     • glas resnice

      https://en.wikipedia.org/wiki/Yugoslav_coup_d%27%C3%A9tat

      izobrazi se. imaš veliko zelo kvalitetnih člankov angleške wikipedie o tem obdobju.

     • Soave

      Hvala. Velikokrat tja , ali kam drugam pogledam. Vem, da bolj malo vem.
      No pa tudi Wikipedija zna biti zelo pristranska. Saj vemo kako se piše tam.
      Sem pa mislila, da boš vedel, kam merim z vprašanjem o trojnem paktu. . . .

     • glas resnice

      prosim, razsvetli me.

     • Soave

      Ne odnehaš, kaj ?? Vzrok in posledica
      Prvo trojni pakt
      Nato pa pakt o nenapadanju in. . . . . .

      SZ je torej omogočila nemško oborožitev, katere žrtev je postala 22.
      junija 1941 tudi sama. Kot piše angleški zgodovinar Richard Overy, namen
      pakta Hitler-Stalin namreč ni bil preprečitev vojne, temveč da se SZ ne
      bi vpletla v konflikt. Stalin očitno (še) ni računal s Hitlerjevim
      napadom in zato SZ vojaško na napad ni bila pripravljena. Čez noč so se
      morale komunistične partije vključene v Kominterno preusmeriti. V
      ospredju je naenkrat bil boj proti fašizmu, boj proti imperializmu pa je
      bil potisnjen v ozadje. Na dan nemškega napada se je tudi Komunistična
      partija Slovenije (KPS) preusmerila. Pozabljeno je bilo, da so komunisti
      po podpisu pakta izključevali iz svojih vrst kritike, npr. Angelo Vode,
      za katero je bil Hitler-Stalin pakt nemoralna pogodba. Medtem ko je KPS
      po okupaciji 26. aprila 1941 ustanovila „Protiimperialistično fronto“
      (PIF), ki nikakor ni bila naperjena proti okupatorjem, temveč, že ime
      samo to pove, proti angleškim, francoskim, amerikanskim imperialistom in
      proti domači »kapitalistični gospodi«, ki se je »zatekla pod angleško imperialistično okrilje«,
      je po nemškem napadu na SZ partija PIF preimenovala v »Osvobodilno
      fronto« in začela boj proti okupatorju. Ta upor je zlorabila, da spelje
      revolucijo in doseže svoj dejanski cilj, namreč prevzem oblasti.

     • glas resnice

      pakt o nenapadanju je bil posledica muenchenskega sporazuma. https://en.wikipedia.org/wiki/Munich_Agreement

      pomembno je stvari osvetliti v zgodovinskem kontekstu. prvi so kolaboracijo začeli angleži.
      revolucija je bila neizogibni del upora proti okupatorju, saj je bila slovenska socialna slika družbe v kraljevini naravnost porazna. prevladujoč status kmetov je bilo dninarstvo, delavcev pa mezdništvo. tovrstno izkoriščanje je kričalo po revoluciji. preučevanje zgodovine ni izbiranje sebi všečnih zgodovinskih dogodkov ampak celovit pregled dogodkov na časovni premici in kritično ovrednotenje le-teh. takšne površne interpretacije služijo zgolj populistični propagandi.

   • TOML

    Ja ja seveda, še račun za nazaj boste fasali.
    Socialistom bomo potrgali jajca, da se boste nehali ploditi.
    Marš gamad klavska.

    • glas resnice

     pazi, da ti ne bo plenice razneslo od šopirjenja. končal boš pa kot tvoji ideološki predniki, z vrezano zvezdo na čelu.

     • TOML

      Najprej kastracija nato lustracija.

     • glas resnice

      da bomo v hlačah vsi kot ti!? sđs za egalitarnost v hlačah, merilo boš podal najbrž kar sam.

  • Vojteh Dovč

   KAJ PA NAREDIMO Z DRUGIM KOMUNISTOM

   • TOML

    Pahorja je treba tudi obesit za jajca.

  • Jakob Kovač

   Bolj se bližajo volitve bolj nore izjave imate-in vas naj bi volili-norci!!!

   • TOML

    Norci volijo socialiste.
    Sicer sem ti pa samo dobro hotel.

    • Jakob Kovač

     Budale pa SDS!Jaz volim Novo Slovenijo,ki je edina prava desna stranka!

     • TOML

      Nova Slovenija je šla v hosto.
      Pogorelec je že dal k Šarcu šivat titove čepice.
      Gotovi ste. Izvenparlamentarni.

 • Vladimir

  Dragi moji Slovenci,a vi ne veste da je Slovenija še vedno v Jugi.Zato pridite vsi na volitve

  • Vojteh Dovč

   KAJ DA OSTANEMO TAM??

 • domovina mili dom

  Novinarji ne s temi bananami. Raziščite tistih Bučanovih 200 mio $, ki jih čuva voljč v Mehiki.

  • glas resnice

   baje jih je skril v grmu desno pri machu pichu.

   • domovina mili dom

    Voljč je v Mehiki.

    • glas resnice

     mehika, peru za nova24tv je itak vseeno.

     • domovina mili dom

      Morda ti kaj veš, da ga je prestavil v Peru. Zanimivo.

     • glas resnice

      govori se, da je sam pionir kapetan kučan vodil četo hrabrih avnojcev, med katerimi je bil tudi zastavnik grosupeljskega odreda ivan janša, takozvani čoban, ki so skupaj prenesli zaklad tisočletne udbe iz mehike v peru.

     • domovina mili dom

      Verjetno je to El Dorado, ki ga je iskal raziskovalec Pizzaro. Torej je tudi potrjena teza, da so bosanci imeli pred 200 leti brezžično telefonije, ker niso našli arheologi kablov.

 • glas resnice

  hahahaha. a to je vse kar mate proti kučanu!? dokument iz leta 1970!? a ni bil to tisti sovražni, zatiralni sistem!? očitno je kučan eden prvih disidentov, saj se je že leta 1970 rušil državno ureditev z nespoštovanjem sodišča, kot to danes počne osamosvojiteljski poscane in drekač ivan janša. a je ivan janša že šrevzel pošto? alora pridem več kasno.

  • garfi

   vsegliharska invazija leviĆarja

   • glas resnice

    po teh dokumentih, ki jih objavlja nova24 je milan kučan prvi disident, saj se je uprl sodbi totalitarnega sodišča. takrat je ivan janša še poliral rdečo zvezdo in pel hvalnice ivanu mačku-matiji in stanetu dolancu.

    • garfi

     disident bo, ko pridem na oblast
     do takrat vrnite 100 ukradenih milijard in državo
     polirali boste stranišča

     • glas resnice

      gorenak si to ti!? ti pa oblast gresta skupaj kot olje in voda. ivan janša, grosupeljski poscane, pa še vedno striže svoje ovčice.

     • garfi

      ne, jaz sem korenjak
      ti pa oblast gresta skupaj kot olje in voda. milanĆek KurĆan poscane, pa še vedno striže svoje ovčice
      leviĆar “glas resnice” ti si glas laži

 • Olga_10

  Vsaj nekaj skupnega ima Milan z našim Janezom. (Razen tega da sta bila tovariša v partiji!)

  • glas resnice

   pazi, milan je disident, ker je ugnal zlobni režim sfrj v kozji rog. ivan janša je pa srbski pritepenec, ker ne spoštuje slovenske države, za katero je polnil plenice v kleti cankarjevega doma.

  • garfi

   vsegliharska invazija leviĆarja

  • tohuvabohu

   Cigan!

 • janez.pokoncni

  Kdor je spregledal : odličen interviju Možine s Kanglerjem. Se splača pogledati http://4d.rtvslo.si/arhiv/intervju-tv/174514858

  • glas resnice

   možina in odličen intervju v enem stavku je oksimoron sam po sebi.

   • janez.pokoncni

    Takšne imam “najraje”. Preberem par besed in takoj med blokirane

  • Pezde

   Smo videli. Redko kdaj na RTV-ju slišiš toliko resnice. Ta tip mora biti hud trn v peti levici. Veliko ljudi iz raznih krogov pozna in veliko sramotilne resnice, zato je državni sovražnik n02, takoj za Janšo.

 • Franc Šink

  .138,85 din deljeno z 3,25 = 42.7 Toliko je bila to vsota takrat v markah. Takrat dvodnevni zaslužek delavca.Skoraj ne morem verjeti, da se je ta “pošteni gospod “toliko ponižal

 • Krtača 20

  Janša se zgleda vedno bolj drži reka: ni važn kakšen idiotizem spravim na plano, zmer se najde 5% oslov ki me bojo volil… Evo, volk sit, koza cela, janšev stolček bo, ostali sdsovci se boste pa zgrizl med sabo…..

  • garfi

   vsegliharska invazija leviĆarja

 • Edi Puc

  …. treba se zbrati v Murglah in ga NAGNATI it tiste koče, če je bila ukradena !
  (verjamem, da bo tov. Kučan JAVNO iskazal lazništvo)

 • janez cepec

  mate pouv, zgleda res, de se komunajzarji otepajo sodišč kot hudič križa. tak primer je Janez Janša, k mu je usak izgovor dobr, de ne pride na sodišče. zakuga bi biu Kučko kej drgačn? tud tale vaša poslovica drži: enkrat komunajzar, vedno komunajzar. (drži za Kučkota in Janšo).

  • garfi

   vsegliharska invazija leviĆarja

 • Občasni Komentator

  “Dokument razkriva, da so morali tovariša Milana Kučana iskati v izvršilni zadevi zahtevajoče stranke Stanovanjsko gospodarstvo Standard v Ljubljani zaradi plačila 138,85 dinarjev. Takratno občinsko sodišče je leta 1970 naznanilo spremembo Kučanovega naslova, na katerem se je lahko nato opravila izvršba. Ali je do tega tudi prišlo, nam ni uspelo izvedeti, saj je bil Kučan že od mladih let član partije, zanje pa so vedno veljala posebna pravila, saj so bili nad zakonom.” Avtor članka se mora odločiti ali je proti režimu, ki varuje partijske člane. Namreč avtor sam sebe pelje v očitna nasprotja. V kolikor su Kučkota preganjali komunisti zaradi neplačanega dolga je potem pravna država funkcionirala.

  Drugače to ukvarjanje s preteklostjo je mimo. Od tega ne da živeti. Boli me k… , ker je Milan Kučan bil nekomu dolžan. Zanima me le to kako preprečiti, da bodo moji otroci večni dolžniki. To takšno piskaranje ne rešuje, Namesto, da se poskuša motivirati neodločene in leve k prestopu drugi opciji, mi se ukvarjamo z bedarijami in prepričujemo prepričane. Izguba časa in recept za poraz na volitvah. Dokazano. Potem bodo drugi krivi, ker znajo mobilizirati volilno telo kot temu JJ rad očita, kot da ne ve, da je bistvo politike ravno v tem – v mobilizaciji volilnega telesa.

 • milanček

  na zg. sliki, star možicelj, siv, zavaljen z podbratkom od kremšnit, takoj vidiš , da je gnoj od človeka, a so ga že kremirali in fu-kni-li pepel na zemljišče od magne?

  • janez cepec

   kva a si ti psiholog, al kva si za en kurac? po eni sami fotki si procenu človeka, kva je, pa kašn, de je. ti bi biu za u Begne, sam ne za med dohtarje, ampak na drugo stran. manka ti srajca z zlo dougimi rokavi, k se od zadej zavežejo, pa kol terapija. če bo pomagau, pa se bojim de ne bo. Bunksl naumn

   • garfi

    MODERATOR ???

   • milanček

    cepec: pravopis, slovnica itd! Ah saj res, saj si cepec!

    • janez cepec

     ti uhka pišeš slovnično pravilno, sam kva ti pomaga, če pa traparije pišeš?

  • Pezde

   BRAVO!!! Odlično napisano.

   • Jakob Kovač

    Ti si bolan ,upam.da tudi tebi žlahta to želi

    • Pezde

     Le zakaj bi bilo to bolano. Ne glede na to, kaj si kdo želi, ima vsak kralj in njegova vladavina tudi svoj konec. Nič ni večno. Kučan pa je med prvimi, ki bodo na vrsti, da zapustijo svoj prestol.

 • Jakob Kovač

  Tudi tovariša Janšo so iskali da bi mu vročili poziv na sodišče,pa se je uspešno izmikal-vsi so isti!

  • janez cepec

   čak mau, počak, tko pa ne govort. ON je mu pa tehtne razloge, enkrat je imu defekt, če mu ni kešn bivši kolega komunajzar gume prerezu, tadrugič je pa pošta zajebala, ke mu niso poziva u kaslc vrgl, banda komunajzarska. tko de Ivan pa tle ni čist nč kriv.

   • garfi

    čak mau zakaj se pogovarjaš sam s sabo

    • janez cepec

     zato, k se s tabo ne kda, k si prevelek bumbar

     • garfi

      vsegliharska invazija leviĆarja

  • herman

   Tovariš Janša se je torej nalezel manir in načina dela tovariša Kučana.

   • garfi

    čak mau zakaj se pogovarjaš sam s sabo

   • janez cepec

    ja koko se jih nej ne bi. sej je biu član, zlo aktivn, iste združbe kot Kučko, sam de mu je to dones narodn prznat.

    • garfi

     čak mau zakaj se pogovarjaš sam s sabo

     • janez cepec

      BUTL

     • garfi

      vsegliharska invazija leviĆarja

    • herman

     Zaradi skromnosti in velikega spoštovanja do učitelja se noče hvalit, kako dober učenec je bil.

 • Osti jarej

  …na začetku devetdesetih,je 90% slovenskih državljanov kupilo stanovanje/ja in ,po jazbinškovem zakonu….za male pare……kućani je bil takrat že pri tatamata,zato je ,predvidevam,bajto dobil za skoraj darilo….prej …l.70,pa najbrž pa še ni bil dovolj pri koritu,kajti danes ga ni junaka,ki bi mu upal izstaviti odločbo o izvršbi….no,saj niti ni potrebe

  • tomven

   na začetku devetdesetih,je 90% slovenskih državljanov kupilo stanovanje/ja in ,po jazbinškovem zakonu….za male pare…… Si v tole prepričan?

   • Osti jarej

    …1000%…prepričana

    • tomven

     Prepričana; se opravičujem… malo me je zmedel visok odstotek, če pa pomislim, da je bilo takih stanovanj cca160t, vse skupaj niti ni tako divje.

 • garfi

  vsegliharska invazija leviĆarja
  ščiti svojega skromnega malega šefa neupokojenca
  5000€ penzije press

  • janez cepec

   kva, a si glih zbudu, pa se še nisi usrou, de tle seješ ke povprek

   • garfi

    vsegliharska invazija leviĆarja

 • Haloški Tunek

  Ta dokument je čista zlepljenka…še lepilo je vidno… ccccccccc…ne morete vun iz svoje kože, haa?

 • if

  Tovariš Milan Kučan ni pozabil izdati Temeljne listine 1989, s katero je predvideval življenje SRS v JU, ni pozabil izdati ukaza o razorožitvi TO, in ni pozabil poudariti, da samostojna RS ni njegova opcija!

 • Haloški Tunek

  A boste spet knjige kurili pred Milanovo hišo?… Bo vam Štefka čaj prinesla :)

  • Edi Puc

   mm…. treba zbrati neki gnarja, pa vložiti tožbo za DELOŽACIJO. Slovence so metali na cesto za par sto evrov, če je ni pošteno plačal, VEN in ADIJO
   (gnarja ma dost. da ga ni sram)

 • MEFISTO

  Živela komunistična partija Jugoslavije in Slovenije!

  Živel največji in najbolj zadrt komunist Milan Kučan!

  Ser opravičujem, prepozno sem namreč opazil, da so to temo zasedli nicki moža tisočerih nickov.

  Kar sem s težkim srcem napisal, pa ne bom brisal.

 • VERRZIFIKATOR

  Po Prešernovi Sovdaški

  PET ČEVLJEV MERIM, PALCEV PET

  (tj. okroglo 165 centimetrov)

  Pet čevljev merim, palcev pet,
  so rekli mnogi starši
  in brez Boga tovar´ši,
  dopolnil sedemdeset let,
  sto merim, šestdeset in pet,
  zalite sem postave,
  kratkih nog in glave.

  Bojim se, da bi vzel slovo,
  zapustil dobro plačo
  in svojo malo dačo,
  na ramah nosim še v glavó,
  Odvrača pôkoj me zato,
  oklepam se še oblasti,
  če treba bo, vse do krvi.

  Od mnogih sem zaničevan,
  skrbi in huda leta
  mi jemljejo poleta,
  najeda najbolj pa me sram.
  Zato živim le tja v en dan,
  počenjam, kar je treba,
  do lastnega pogreba.

  Doma povsod, doma nikjer,
  doma največja kazen
  en štefan vedno prazen,
  z ženico vsak večer prepir.
  In kadar zapustim kvartir,
  montirane obtožbe
  me spremljajo kot tožbe.

  Le eni ljubici sem zvest,
  in tej napuh se pravi,
  ta žre razum mi zdravi,
  v brezpotja spremlja me brez cest,
  daleč iz vasi in mest,
  kamor koli ubežim,
  revež sam se sebi zdim.

  Saj vem, da mora vsak umret’
  in iti vsak k pokoju,
  saj vsak podleže boju,
  bojim pa zapustit se svet.
  Stošestdeset imam in pet
  nadloga je živeti,
  še teže bo umreti.

 • Vojteh Dovč

  Osmrtnica:
  V Delu je bila objavljena osmrtnica:
  “Vrhovno državno tožilstvo RS sporoča, da je umrl
  ANTON DROBNIČ, prvi generalni državni tožilec RS v letih 1990-1999.
  Spominjali se ga bomo kot pokončnega moža in odličnega pravnika.
  Ljubljana,19 januarja 2018”.
  Kako to, da na tem portalu ni nikjer niti besedice o tem, saj je bil iz desne politike?

 • upornik22

  očitno ne more preživet s 3000 eur penzije

 • vzet tajkunom

  Nekateri že sanjate to malo barabo..kaj bi blo boljš,kaj lepšga pisat..Slovenci smo bili včeraj 2. v skokih..

 • Rotar Jakob

  kurćanov dolg kz slovenistanistanu je že +80mrd€!

 • Cucurbita Pepo

  Vas ni sram tega objavit, glede na to kaj počne vaš ljubljen Janša ?

  • Pezde

   Janša izposojen denar vrne + obresti, Milan ga pa s pomočjo Foruma 21 in mafije jemlje in jemlje in se neumnega naredi, njegov bratranec, Lj šerif, se pa zraven še smeji.

   • Coeus

    Daj kak dokaz, za vrnjeno posojilo z obrestmi, prilepi?

    • Pezde

     Kontaktiraj RTV-jevce, oni očitno vedo vse, pri kateremu notarju je bilo to podpisano in iz katere banke denar potegnjen.

     • Coeus

      Se ti ne zdi cudno, da tega dokaza niti na tem, svojem rezimskem trobilu, niso objavili?

      Dosti desnicarjev pa Janseve besede dojema kot neizpodbiten dokaz.

      Ne trdim, da ga ni vrnil, ker ne vem… ampak dokaza za to, tako kot smo ga dobili za pogodbo, se nisem nikjer zasledil ;)

     • Pezde

      Če je RTV o tem poročal, potem gotovo morajo biti dokazi – dokumenti, saj so sami to napisali, da ga je vrnil, mar ne? Če ne pa javna televizija, ki je tako ali tako sama to zgodbo izbrskala, da bi Janši pokvarila volitve, laže.

     • Coeus

      No ja… mi je zanimiva tvoja replika, ce pa to RTV recejo oz so napisali… potem pa to drzi oz. morajo biti dokazi oz. dokumenti?

      Potem predpostavljam, da si kaksnega tudi videl?

      Od kdaj pa desnicarji verjamete karkoli RTV pove ali napise?

     • Pezde

      Poanta je drugje. Če ta prispevek od RTV o Janši ne drži (ne, da je pomanjkljiv, ampak da so trditve napačne ali izmišljene in se jih ne da dokazati), potem je laž oziroma zavajanje. Neposredne laži pa dvomim, da bi si RTV lahko privoščil, saj se točno vidi, da za tisto, o čemer poročajo, prej bolj preverjajo svoje vire, kot recimo POP-TV, ki kar “na horuk” nakokodaka vse traparije, samo da ima gledanost. Problem RTV-ja ni v tem, da nebi kdo verjel kar reče in kar napiše. Problem je v tem, česar NE POVE in kaj daje v ospredje, da na ta način manipulira z volilci, ko pa naj bi bil “nevtralen” medij, saj ga vsi (prisilno) plačujemo. “Izvijanje” resnici še ne pomeni laž, čeprav v praksi je, ampak lahko bi jim navrgel, da o marsičem tajijo in preusmerjajo pozornost drugam, med tem, ko npr. o NLB-ju pa ne pišejo in o ničemer slabem o levici, med tem, ko je Janša kar naprej na tapeti. Čeprav so na RTV-ju po večini sami levičarski novinarji, se morajo še vedno držati nekih pravil in ne smejo pisati tistega, za čemer ne stojijo (tudi s svojo kariero). In ker so tako zelo “previdni”, ne napišejo vsega do konca, ampak gledalcem pustijo prostor za interpretacijo.

     • Coeus

      Niti ne. Novinar naj bi naceloma res odgovarjal za svoje delo… trditve so lahko napacne ali pa se ne dajo dokazati… so pac odvisne od vira in novinarjevega zaupanja vanj.
      Prispevka ne poznam ampak mi je pa mocno sumljivo to, da so kopijo pogodbe ipd. na hitro objavili… dokazila o vrnjenem posojilu pa ni bilo nikjer videti… no ja vsaj jaz ga nisem zasledil… ti pa ocitno tudi ne.

      Preberi si malo komentarje desnicarjev o RTV pa bos hitro ugotovil kaksno zaupanje uziva med njimi.

      Glede na razmere pri nas je RTV nevtralen kolikor se le da… verjetno najbolj od vseh medijev. To, da se ne govori in pise slabo o levici tudi ne bo drzalo. Tudi to, da so vecinoma levicarski novinarji ne… tezava niti ne bi bila v novinarjih ampak v urednikih… ti so odgovorni za to kaj in kako se poroca. Novinarji pac morajo delati v teh smernicah.

      Desnicarska bedasta interpretacija je, da so levicarji vsi, ki ne tulijo v isti rog kot Jansa in ga ne povelicujejo. To se zdalec ne pomeni, da so se zarotili proti Jansi.
      Da je Jansa kar naprej na tapeti je kriv predvsem sam s svojimi bedastimi manevri, tviti, lazmi,…

      Dejstvo je tudi, da SDS nima vsebine… samo fasada je za Janseve bolane ambicije in neumne ideje… in vecina ljudi se tega zaveda… zato pa ima tako mocan rezimsko politicni medijski aparat, da lahko pere glave tistim parim % svojih, ne ravno bistrih, podpornikov.

      Tukaj se podpornikom vsaka bedarija proda kot sveta resnica oz. kot dejstvo,… in vsak, ki podvomi v nebuloze ali si jih celo drzne demantirati je seveda levicar, komunajzar, rdeckar,…

      Zato pa je desnica tam kjer je… levica pa lahko dela, kar si zazeli, ker ne rabi skrbeti, da se bo stanje v kratkem spremenilo ;)

 • Metilni Alkohol

  Dokument je zlepljen. Vidi se.

 • Coeus

  Boste objavili tudi kaj dokumentov, ki razkrivajo, kako morajo sodisca iskati prvorazrednega tovarisa Janso zaradi vrocevanja obtoznic, izogibanju obravnav, ipd.?

  Pa se lazje vam bo, ker ne boste rabili brskati po dokumentih in arhivih za skoraj 50 let nazaj… samo zadnjih nekaj let poglejte in boste lahko pisali clanke na to temo tedne in mesece :D.

  • janez cepec

   kot rečen, naš Ivan se ni nkol izmukov sodišču, enkrat je imu gumi defekt, al so mu pa stari tovariši komunajzarji gmume prerezal, tadrugič pa ni dubu vabila, ker mu poštarji niso dal pošte u nabiralnik, banda komunajzarska, tko, de tel pa ON ni čist nč kriv

   • Coeus

    Saj vem, da ni :(.

    Ampak pravljice bi bile pa zanimive :D

   • Metilni Alkohol

    Ka pa akumulator?

    • janez cepec

     ??

   • Dragan Krstič

    Sej s ti glih tak. U Begne si šou da te poštar duma neb dobiu k smu pošto ud sudiša.
    Sej glih prou da s šou da so t mau glavo u red spravl.

 • Božidar Rodica

  ma sem bil v Astraliji ma kakšna klinika ….za levake zdravt

  • janez cepec

   ma kva hodeš u AUS, u Begne pejd, tam je zate, pa še bliži je.

   • Dragan Krstič

    U AUS je šu s svojmo dnarjam in ne kot ti ki gaq dobiš od državnih jasli.

  • centurion

   …ma za levake in kenguruje zdravt…
   Veterina…in psihoveterina….

 • Miro

  ste mogli pa dolgo nazaj iti, celih 48 let, da imate spet kost za glodat…

  • centurion

   Qwa pa Mehika in 220.000.000 USA$ Stephania Kuchan???
   Sveže od lani….

   • Miro

    hahahaa a ti je to Ivan povedu

    • centurion

     …ti si začel….teb pa Milan Plavi….

   • KIKI

    Stari je pa res škrt! Kje pa ima miljardo od
    strička Voljča, pa od tajkunov F21, provizije
    od vseh mogočih “svetovanj” udbašem in
    rdečim velikašem , pa “drobiž” od večno
    hvaležnega opankarja, pa od lekarnarjev ..
    Ne vem, ne vem, če bo vse lahko porabil ?
    Koliko le prispeva v dobrodelne namene?
    Gotovo en veliki NIČ !.

    • Simon Marušek

     Ja ženki je dal .. radodaren stric..

 • KIKI

  Kako zelo lahko je krast,
  če si ves čas na oblast,
  in vsi vedo, da si goljuf,
  a ti vseeno dajejo na puf,
  da boš zanje glasoval,
  da boš naprej še kral…

  Gledam tega Kučana,
  sam ne ve kolk dnarja ima…
  zakaj ga ima in kdo ga da!?..
  A glej, ko počil bo balon,
  iz dreka stopil bo prav on…
  rdeč, umazan stari slon!

 • žogica

  Iz leta 1970 objavljate dokument, hihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, čestitam, vi ste pa res za prihodnost Slovenije !

 • DJURO SUMAR

  Na NOVI24TV ste pa resnični butci, takrat smo po Jazbinškovem zakonu tako vsi kupili hiše in stanovanja po smešno nizkih cenah. Tudi vsi klerikalci in ostala sodrga.

  • KIKI

   OSEL! Malo si preberi zakon, pa boš videl kdo, kdaj in zakaj
   ne bi smel imeti te možnosti! In ne delaj se pametnega, če si
   butast “kot noč”!

   • DJURO SUMAR

    In kaj piše v zakonu?

  • Dragan Krstič

   A vsi ? Ja od kdaj je imela pa Slovenija 2 milijona stanovanj? Sploh pa kako so mogli komunisti tvoje branže dovoliti da so tudi klerikalci lahko kupili stanovanja Po tvoje bi jih morali zapret na Goli otok, ne pa dat stanovanja. A imam prav budalo od človeka Djuro Šumar.

  • Dragan Krstič

   Djuro Šumar a ti veš da je v pripravi nov zakon, takoimenovani Kučanov zakon. Po njegovi smrti bo vsak državljan Slovenije deležen 20.000.-€ iz finančnih naložb v meksiških bankah.

  • REF 2017

   ĐURO ALI JE TUDI TEBI OSTALA KAKŠNA NEPORAVNANA POLOŽNICA KER BRANIŠ KUČANA ??????????????????????????????

   • DJURO SUMAR

    Kučan ne rabi mene, da ga branim. Vem pa, da takrat, ko je bila poslana tista položnica ni več stanoval na tistem naslovu, ker vem, kdo in kdaj se je vselil v tisto “njegovo” stanovanje.

 • Domus Lubus

  Za politika je sramota, da se izmika sodiščem. Takšen človek ne bi smel imeti vodilne vloge v državi. Saj je s svojim ravnanjem zgled ostalim državljanom. Mali murgelski komunist, pa se izmika, proglaša sodišča za krivosodje, nikoli nič ni kriv. Vse mu podtikajo politični nasprotniki. Kaj si bo še izmislil mali murgelski škrat.
  Pa saj je v sramoto vsem državljanom Slovenije.

  • žogica

   Točno, jansha se je izmikal sodišču………, Patria je zastarala, samo, da te spomnim.

   • Domus Lubus

    Lažeš in podtikaš.

   • Dragan Krstič

    Aja, a tko je bilo. Potlej so pa v vašem rdečuharskem časopisu Delo lažnivo zapisali da je
    vrhovno sodišče zahtevalo zastaranje zaradi blamaže krivosodja če bi šla afera Patria na ESČP. Dej povej ti usrana žogica kaj je pravzaprav res in kaj laž.

 • radames

  Uuuu, lej , lej! Kučan je pa stanoval v istem bloku na Šišenski kot takratni šef slovenske udbe Silvo Gorenc. Zanimivo, zanimivo!

 • Olga_10

  Od veleizdajalca in zločinca ne moreš pričakovati morale in poštenja…

 • Božidar Rodica

  aja za Cepce so Begne

 • DJURO SUMAR

  SDS bi morala pobrskati še malo bolj nazaj, ker sem slišal, da 2 x ni plačal šolske malice.

 • REF 2017

  TO SO KOMUNAJZARSKE IN LEVAŠKE MORALNO POLITIČNE VRLINE

 • REF 2017

  Ljudje bodimo uvidevni in začnimo zbirati stotinke €, ker prav to mu primanjkuje

 • Bojana Novak

  In to je odkupil hišo, ki je bila kadrovska ( hiša mu je bila dodeljena zgolj za čas opravljanje funkcije) , enako tudi Drnovškova in je po zakonu praviloma sploh ne bi mogla odkupit, kakor se tudi niso mogla odkupit kadrovska stanovanja v podjetjih in hišniška!!!!