Komunisti se še niso pomirili, upokojeni novinar Dnevnika in sodelavec Udbe Jože Poglajen kar sredi seje Programskega sveta RTV zahteval ukinitev oddaje Pričevalci!

Družina Poglajen: Hčerka Nika, oče Jože in sin Jure.

Voditelj oddaje Pričevalci na nacionalni televiziji dr. Jože Možina je razkril, da je bilo dogajanje na ponedeljkovi seji Programskega sveta RTV Slovenija milo rečeno – burno. Borčevski ektremist, upokojeni novinar Dnevnika, Jože Poglajen je namreč zahteval ukinitev Pričevalcev, a so ga svetniki zavrnili. Aktivistično delo upokojenega družbeno političnega delavca nadaljujeta hčerka Nika in sin Jure.

Komunisti očitno še vedno niso preboleli oddaje Pričevalci, v kateri voditelj dr. Jože Možina tedensko razkriva grozote komunističnih zločinov ter odstira resnico, ki so jo totalitarci desetletja prikrivali.

Potem, ko se je zdelo, da so se levičarji nekako sprijaznili s tem, da je oddaja predvajana, pa je sredi seje Programskega sveta RTV Slovenija 26. novembra 2018 “usekal” Jože Poglajen, ki očitno še vedno upa, da Pričevalcev na nacionalki nikoli več ne bo videl. To je na svojem Twitter profilu razkril dr. Jože Možina, in sicer je zapisal: “Na sinočnji seji PS RTV je borčevski ekstremist Jože Poglajen zahteval ukinitev PRIČEVALCEV, a so ga svetniki zavrnili: “Potem bo že jutri 5000 demonstrantov pred TV” je dejal eden od njih. Žalostno, a močna podpora javnosti – za nekatere grožnja – je ključna za obstanek takih oddaj.”

Jože Poglajen je sicer upokojeni novinar Dnevnika, a očitno še vedno meša “blato”, kjerkoli se le pojavi priložnost. Na srečo Dnevnikov pisun nima na RTV Slovenijo nikakršnega vpliva. Je pa dejstvo, da je dobro “ustoličil” svoja otroka. Njegov sin Jure Poglajen je postal celo Delova osebnost leta za humanitarne namene, čeprav je jasno, da je “humanitarec” s skrajno levičarsko in sovražno agendo. “Čeprav se ima za dobrotnika, njegova stališča na Twitterju razkrijejo lažno dobroto. Njegov oče je upokojeni novinar Dnevnika Jože Poglajen, njegova sestra Nika Poglajen pa je kot strokovna sodelavka v državnem zboru ter kandidatka za poslanko v zadnjih letih zamenjala celo vrsto političnih levičarskih strank – tudi ona je zelo aktivna na spletu v širjenju strahu pred desnico,” smo razkrili v članku o njem letošnjega junija.

Kriza: Poglajnov sin razočaral Stojana Petriča
Da gre očitno res bolj za “očkov vpliv”, pa priča podatek, ki ga je objavil Pozareport, in sicer, da je bil lastnik Dela Stojan Petrič razočaran nad govorom dobitnika nagrade, zobozdravnikom Juretom Poglajnom. Očitno vse niti iz ozadja vleče oče Poglajen, sin pa temu ni dorasel. Kot je razkril Požar, je Petrič na prireditev v avlo Narodne galerije povabil številne svoje poslovne prijatelje in znance, Jure Poglajen pa je v slavnostnem nagovoru po prejemu priznanja udrihal čez gospodarstvo (biznis), ki naj bi uničilo Evropo. Res profesionalno, ni kaj!

Jure Poglajen, Delova osebnost leta 2015 (foto: sta)

Kri ni voda – tudi njegova sestra se je lotila “ustrahovanja”
Njegova sestra Nika Poglajen, ki je bolj znana na politični sceni, je zamenjala celo vrsto političnih strank, od Zaresa do Državljanske liste, Jankovićeve Pozitivne Slovenije, Zavezništva Alenke Bratušek in Erjavčeve stranke DeSUS. Tudi ona na spletu aktivno ustrahuje ljudi in pravi, da se boji zmage desnice. Njena izjava deluje malce zmedeno – pokara namreč tiste levičarje, ki ne želijo iti na volitve, “ker so vsi isti”, in potem stokajo, kako gre vse narobe. Naj jo spomnimo, da so ravno levičarji na oblasti že kar nekaj let in so odgovorni za to, “kako je vse narobe”. Nato nadaljuje z ustrahovanjem: “In ne pozabit, desni pol bo šel na volišče in še kako zelo se bojim njihove zmage.” Očitno pa je Gregor Golobič nagradil njeno “družbeno koristno delo proti desnici” in jo sedaj nastavil v kabinet vlade Marjana Šarca. Postala je namreč svetovalka, odgovorna za zvezo med Šarčevim kabinetom in državnim zborom. S tem je Golobič poskrbel, da bo imel preko Poglajnove hčerke neposreden dostop do vsega, kar se bo dogajalo okoli Šarca, predvsem pa do informacij, je razkril Požareport.

Dnevnikov novinar Poglajen sodeloval z Udbo
Stari Poglajen, ki je v Programski svet RTV Slovenija prišel preko Erjavčeve stranke DeSUS, pa se je znašel tudi na neslavnem seznamu novinarjev, ki so pomagali agresorski JLA pred osamosvojitveno vojno uničevati idejo o samostojni Sloveniji. Pravo kačje gnezdo je bilo uredništvo Dnevnika, televizije in radia, med izdajalci pa je tudi več urednikov in novinarjev Mladine. Tajni dokumenti, do katerih se je dokopal dr. Božo Predalič, tako razkrivajo naravnost šokantne podrobnosti iz osamosvojitvenih časov, v njih pa je omenjen tudi Jože Poglajen: “Skupaj s sodelavci Udbe so v varnostni službi pridobili tudi dokumentacijo o sodelovanju posameznih novinarjev z Udbo, zaradi česar je varnostna služba JLA želela nadaljnjih navodil glede imenovanih – tudi Jožeta Poglajna,” smo razkrili. Več o tem preberite TUKAJ

M. S.