fbpx

Končno obsodba socializma s strani levičarjev! Politkolesarji na petkovih protestih razvili zastavo s prečrtano svastiko – simbolom nacionalsocialistične partije

foto: Nova24TV

Tokratni nezakoniti shod protivladnih protestnikov je v primerjavi z dogajanjem v preteklosti potekal razmeroma mirno. Protivladni protestniki so tokrat na Trgu republike razgrnili zastavo, na kateri je bil prečrtan simbol Nacionalsocialistične nemške delavske stranke, v modrorumeni različici. Pohvalno je, da so politkolesarji po večih tednih neumornega vzklikanja in paradiranja z napisi “Smrt janšizmu”, končno uvideli, da je problem socializem. Manj pohvalno je, da so udeleženci neprijavljenega shoda ovirali promet v središču Ljubljane in na prehodu za pešce skoraj podrli upokojenko.

“Eklatantno kršenje zakona in ogrožanje zdravja celotne države. Raznašalci virusa,” je na Twitterju komentiral dogajanje na nezakonitem protivladnem protestu predsednik vlade Janez Janša. V času, ko se iz dneva v dan veča število okuženih s COVID-19, protivladni protestniki ignorirajo odloke o omejitvah javnega zborovanja. V očeh slovenske neodvisne javnosti je kršenje zakonov in vladnih ukrepov potekalo že deseti teden zapored.

Politkolesarji so na Trgu republike tokrat razprostrli sliko prečrtane svastike v rumenomodri barvni kombinaciji. S to gesto so končno tudi sami obsodili socializem, ne glede na to, kaj je bil njihov dejanski namen. Svastika je namreč bila uradni simbol Nacionalsocialistične nemške delavske stranke, ki jo je vodil Adolf Hitler.

Protesta proti vladi se je udeležila tudi vršilka dolžnosti predsednika SD Tanja Fajon, manjkal pa ni niti žvižgač Ivan Gale, ki so ga slikali v družbi Fajonove.

Tole vzgajajo na FDV (zamaskirane osebe oblečene v črno) kjer predava tudi Barbara Rajgelj in jih učijo kako se nasilno obnašati do policistov ki vzdržujejo javni red in mir,” je zapisal eden od komentatorjev.

https://twitter.com/BesniUpokojenec/status/1279315197409275904

Nikakor pa ni šlo mimo neopaženo neodgovorno ravnanje Fajonove, ki si privošči kršitev predpisov in povzroča nevarnost za zdravje ljudi.

Kamera RTV Slovenija je ujela kader, ko je sodeč po sliki upokojenka hotela prečkati cesto. Nekulturni kolesarji se niso ustavili za trenutek. Na sliki je jasno videno, da je malo manjkalo, da bi upokojenka zaradi brezbrižnosti udeleženca končala na tleh poškodovana. Žal o tem RTV Slovenija ni poročala.

Pri Delu so se spravili na manjšo skupino rumenih jopičev. “Eden izmed provladnih protestnikov je nosil transparent s svastiko,” so zapisali. Na “spornem” transparentu je bila partizanska socialistična zvezda izenačena z nacionalsocialistično svastiko. Pomen je jasen, vsi totalitarni režimi so enaki.

Pri tem so komentatorji na spletu opozorili, da je povorko politkolesarjev po slikah sodeč vodila falanga pripadnikov radikalnih levičarskih anarhokomunistov Antifa.

https://twitter.com/cikibucka/status/1279325136206942208

Luka Perš