fbpx

“Zelena je nova rdeča!” – Tanja Fajon na kongresu SD za še več “gretenizma” , Židan napoveduje pomik stranke v skrajno levo

Kongres Socialnih demokratov je v soboto potekal v Rdeči dvorani v Titovem Velenju, kot ga sami še vedno želijo poimenovati. Foto: Twitter.

V “Titovem” Velenju v soboto že ves dan poteka kongres Socialnih demokratov, “demokratični” naslednici Komunistične partije Slovenije. V slogu svojih komunističnih predhodnikov se tudi na tokratnem kongresu niso odpovedali zvokom revolucionarne pesmi “Bandiera rossa.”, katero so pomešali kar z uspešnico Imagine Johna Lennona. Glavni poudarki tokratnega zasedanja SD pa do odločitev o pomiku še bolj radikalno v levo, s čimer so napovedali oster boj Levici za volivce, boj za obstanek te vlade na oblasti za vsako ceno, pa tudi taktično obarvanje iz rdeče v zeleno. Da bomo Slovenke in Slovenci dobili še več “gretenizma”, je na kongresu obljubila kar evropska poslanka Tanja Fajon.

Zbrane tovariše in tovarišice je najprej nagovoril predsednik Socialnih demokratov Dejan Židan. Napovedal je, da se bodo socialni demokrati še naprej zoperstavili neoliberalni politiki ter in zavzemali za še bolj leva in novodobna zelena stališča. So pa, po zadnjih anketah sodeč, pri SD vendarle v skrbeh, ker jih po levi prehiteva njihova mlajša sestrska stranka Levica. “Neoliberalni kapitalizem z izkoriščanjem človeka, družbe in okolja največji del problema, svet pa pelje v povezano okoljsko, gospodarsko, socialno, politično in varnostno krizo. Ali bomo spet utrdili skupne cilje in voljo, da pospešeno premaknemo stvari, rešimo probleme in uresničujemo koalicijske zaveze, ali pa bo v to posegel nekdo drug z oblikovanjem neke druge, desne vladne večine. Nekateri se sprašujejo, ali sem pravi človek za to nalogo. Spoštovani kongres, odgovor na to vprašanje leži v tej Rdeči dvorani,” je za glasove pred volitvami za predsednika lobiral Židan.

https://twitter.com/andrejcus/status/1193248255985037313

Socialni demokrati so sicer že dobro desetletje praktično neprekinjeno v vladi, zaradi česar so po mnenju številnih poznavalcev najbolj odgovorni za trenutno stanje duha v slovenski državi. Ni bilo govora o škodljivih vplivih rdeče tovarišije v propadajočem okolju Šaleške doline. Ni bilo omenjeno, da so bili pri SD glavni tvorci enega najdražjih in škodljivih projektov v Sloveniji, TEŠ 6. Politični nasprotniki se se že obregnili ob kongres, ki je ideološko potekal v Rdeči dvorani, mesto pa so socialni demokrati kljub temu, da Jugoslavije že dolgo ni več, poimenovali za Titovo Velenje. V prvi vrsti med tistimi, ki jih je zbodel, je bil predsednik največje opozicijske stranke SDS, Janez Janša. “Kulturni program prihodnost”, je sarkastično zapisal na Twitterju.

https://twitter.com/JJansaSDS/status/1193115682449350657?fbclid=IwAR0JXPtN7pmPM_flSB9YyDKjZWGYARFTEbVfuEi1lGkQjCQC0xHSYE6ZFmo

Greta jih je prevzela – ker je rdeča nova zelena, sporoča Tanja Fajon.
Zanimivo je, da je kongres Socialnih demokratov potekal po vzoru kongresov ameriških demokratov. Tako ni manjkal niti strankarski studio, kjer so se izmenjevali različni funkcionarji stranke Socialnih demokratov. Na njem so nastopili vsi “glavni zvezdniki” stranke. Poslanec Matjaž Nemec je zavzel slog svoje vzornice, švedske najstnice Grete in strašil pred skorajšnjo apokalipso: “Naš planet se segreva, živalske in rastlinske vrste izginjajo , pospešeno se uničujejo naravni viri. Ni planeta B, ni plana B. Je le plan A, to je akcija.” 

https://twitter.com/MatjaNemec/status/1193136077994893314

Novodobni globalistični zeleni ideologiji je podporo na glas izrekla tudi evropska poslanka Tanja Fajon: “Današnji kongres stranke SD je dokaz, da želimo zgraditi zeleni, ambiciozen in socialno pravičen dogovor za Slovenijo in Evropo. Te zaveze moramo sedaj uresničiiti s konkretnimi ukrepi. Ne želimo biti stranka izgovorov in na napakah se učimo. Ker zelena je nova rdeča,” je pojasnila Fajonova. V ta namen so ustanovili Zeleni forum s prvo podpisano Nevo Grašič, letošnjo mladinsko kandidatko za evropsko poslanko na listi SD.

Govora pa je bilo tudi o nekdanji zlati jami Socialnih demokratov, premogovniku Velenje. V kratkem želijo na vlado podati predlog o njegovem zaprtju. Po besedah evropskega poslanca Milana Brgleza bo “zelena” prenova Šaleške doline v naslednjih letih državo stala 3 milijarde evrov.

Največji spomenik ohranjanja okolje Šaleške doline, TEŠ 6. (Foto: STA)

Največji spomenik ohranjanja okolje Šaleške doline, TEŠ 6. (Foto: STA)

Isti ljudje, ki se jim očita, da so odgovorni za uničenje Šaleške doline, bi jo zdaj reševali
Socialni demokrati so na socialnih omrežjih naleteli na precej kritih zaradi svoje dvolične politike. Očita se jim, da so pozabili, da so bili med glavnimi režiserji projekta TEŠ 6.  Prebivalci Šoštanja in Velenja morajo namreč že desetletja vdihavati najbolj onesnažen zrak v Sloveniji. Ob tem se iskrenost njihovega “gretenizma” postavlja pod velik vprašaj.

Greta, nova politična vzornica zeleno rdečih Socialnih demokratov (Foto:Epa)

Greta, nova politična vzornica zeleno rdečih Socialnih demokratov (Foto:Epa)

Luka Perš