[Kongres stranke DeSUS] Karl Erjavec po hudem porazu odstopa z ministrskega mesta! Pivčeva za predsednico stranke dobila skoraj enkrat več glasov

Foto: STA

Po celodnevnem kongresu, ki se je začel ob 10. uri so delegati zapečatili Erjavčevo usodo. Nekaj po 21. uri so namreč razglasili izide: Erjavec 80 glasov, Pivec 145, Stržišar 8. Tako bo vodenje stranke DeSUS prevzela Aleksandra Pivec.  Za zmago bi bilo dovolj že 116 glasov. Ob hudem porazu je Erjavec napovedal odstop z ministrskega položaja, a vseeno ostaja član stranke.

Glavna akterja volilnega kongresa stranke DeSUS dolgoletni predsednik stranke Karl Erjavec in kmetijska ministrica Aleksandra Pivec sta se v borbi za predsedniško mesto znašla vsak na svoji fronti. Oba pričakujeta zmago, medtem pa nekateri vidnejši predstavniki stranke ocenjujejo, da stranka do sedaj še nikoli ni bila tako razdeljena. “Pomp, ki se ustvarja okoli kongresa, ni bil viden in ne slišan v nobeni stranki že od osamosvojitve,” pa je pred kongresom zatrdil vodja poslanske skupine Franc Jurša. Predsedujoči na kongresu v dvorani hotela Mons Uroš Prikl je uvodoma napovedal, da bo glasovanje o predsedniku ob 18. uri. Ob 14.uri so tako predvideli krajšo pavzo za kavo, kar pomeni, da pred oddajo glasu, časa za kosilo ne bo.

https://twitter.com/Fredom1161/status/1218486742602469376

Pivčeva prepričana v svojo kandidaturo
Medtem, ko Erjavec pred kongresom ni želel dajati izjav za medije, je Pivčeva zatrdila, da je prepričana v pravilnost svoje odločitve glede kandidature. “Naredili smo vse, kar je bilo v naši moči, seveda v pozitivnem duhu.” Ob tem je izpostavila, da je na delegatih stranke, da se po svoji vesti odločijo, kdo bi bil bolj primeren predsednik stranke. “Neke moje osebne kalkulacije kažejo, da bi se lahko izšlo v moj prid.” 

Foto: STA

V pozdravnem nagovoru je Erjavec ocenil, da je čas, v katerem je bil sklican kongres, več kot primeren, ko se v slovenskem političnem prostoru dogajajo prelomni dogodki. Za mesto predsednika kandidira tudi pravnik Borut Stražišar, ki ga v kampanji ni bilo mogoče spremljati kaj veliko. Medtem, ko je po poročanju STA večina članov poslanske skupine podprla Erjavca, je na stran podpornikov Pivčeve stopil eden izmed najbolj znanih članov stranke Tomaž Gantar.

 

 

Foto: STA

Foto: STA

Gantar poudarja, da stranka nujno potrebuje spremembo. Pred kongresom je povedal, da upa, da bodo delegati razumeli, da ne gre toliko za enega ali za drugega kandidata, ampak da DeSUS enostavno potrebuje neko spremembo in osvežitev. “Brez nje bo težko napredoval,” je prepričan. Med drugim je dodal, da so napetosti, ki so nastale pred kongresom, za stranko le škodljive. Jurša je pred začetkom kongresa izdal, da naj bilo veliko nekorektne borbe zaslediti v boju za druge pozicije v stranki. Ocenil je, da so za tem tisti, ki do sedaj niso dosegli vidnih rezultatov v stranki. Opozoril je, da sicer to prinaša demokracijo, hkrati pa negativno vpliva na dobro medsebojno sodelovanje.

Foto: STA

Kongres kot mejnik za odnose znotraj koalicije
Jurša je izpostavil, da bo stranka DeSUS ne glede na izid delovala naprej. Pri tem je ponovil, da je očitno, da si tako leve kot tudi desne stranke prizadevajo, da DeSUSa ne bi bilo več na političnem prizorišču, ter zagotovil, da se to ne bo uresničilo. Poslanec Branko Simonovič sicer ni želel javno izdati koga podpira na mestu predsednika stranke, je pa izrazil negotovost glede enotnosti poslanske skupine. Po njegovo pa tokratni kongres stranke predstavlja nekakšen mejnik za odnose znotraj koalicije. Povedal je, da kot član stranke, do sedaj ni čutil tolikšne razdvojenosti in nezaupanja. Vseeno pa je podal pričakovanje, da bo prišlo do poenotenja, da bodo lahko na naslednjih volitvah dosegli boljši rezultat.

Ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar in poslanec Ivan Hršak sta naklonjena Erjavcu. Pred kongresom sta izrazila prepričanje, da bo ta še naprej vodil stranko. Po besedah Bizjak Mlakarjeve ne bi bila tolikšna pozornost Slovenije usmerjena v kongres DeSUSa, če Erjavec, ne bi bil tako uspešen in prodoren politik. Heršak Erjavca označuje, kot najboljšega predsednika v zgodovini stranke in prepričan, da bo ta po kongresu stranko dvignil do tega nivoja, ki si ga DeSUS zasluži. Ob tem je izrazil kritiko na račun predsednika vlade Marjana Šarca, ki po njegovih besedah očitno favorizira Pivčevo, čeprav ta očitke zavrača.

Predlog glede notarja ni naletel na pozitiven odziv
Pokrajinskega odbor Ptuj Ormož je predlagal, da bi bil na volitvah navzoč tudi notar. Ker je proti glasovalo 118 delegatov, za pa 97 delegatov, predlog ni bil sprejet. Podpredsednica stranke Jelka Kolmanič je glede predloga povedala, da ta predstavlja povsem nepotrebne stroške in izrazila obžalovanje glede nezaupanja, ki vlada v stranki. Po tem sklepu so bili delegati neenotni tudi glede glasovanja o dnevnem redu.

Predsednik bo izvoljen, če bo zanj glasovalo več kot 50 odstotkov delegatov
Pred kratkim so izglasovali so predlog, da bodo volili po večinskem sistemu. Predsednik stranke bo izvoljen, če zanj glasuje več kot 50 odstotkov prisotnih delegatov. V primeru, da nihče v prvem krogu ne dobi več kot 50 odstotkov podpore, se kandidata z največ glasovi pomerita v drugem krogu. Če imajo kandidati v prvem krogu enako število glasov, o uvrstitvi v drugi krog odloča žreb. Na kongresu je namreč prisotnih 97 odstotkov vseh delegatov, to je  231 delegatov z volilno pravico. Da bi dobili novega predsednika stranke že v prvem krogu, bi moral eden od treh kandidatov dobiti 115,5 glasov.

Žvižgi Erjavcu, Pivčeva stopila pred delegate s predstavitvenim govorom
Erjavec se je že v poročilu o delu stranke obregnil ob delo nasprotnikov in protikandidatke, kar je iz dvorane sprožilo medklice, da to ni korektno. Žvižge si je prislužil s kritiko Pivčeve, ki da ni sodelovala pri delu stranke. V luči očitkov glede slabšega rezultata DeSUS na zadnjih parlamentarnih volitvah pa ni pozabil niti na koalicijske SMC in SAB: “Kaj SMC pomaga 10 poslancev, če jih ankete ne zaznavajo. Kaj pomaga Alenki Bratušek pet poslancev, če je na lokalnih volitvah dobila šest mandatov, stranka DeSUS pa 147 in dva župana.” Pred delegate stopila kmetijska ministrica Aleksandra Pivec, ki je dejala, da si ne želi, da ji očitajo, da želi svojo kariero graditi s pomočjo stranke Desus.

Hana Murn

 • Slovenec

  Pozrite se med seboj.

  • tasilo

   Franc Jurša je rekel, da bo požrl samo vse sendviče …

   • maček ivan

    Za majmune so banane.

 • ljubinica

  Ne eden ne drugi ni nic prida.
  Dva grebatorja in manipulanta.
  Mogoce – upajmo- je to njihov zadnji kongres.
  Potem pa na smetisce zgodovini.

  • TT-TrdiTič

   A vaš večni predsednik Princ Teme je pa OK? Ne podcenjevat moje inteligence…kapish?

   • WISKY 1000

    kaj si doziral danes

  • Simon Rožič

   …kaj je to stranka Desus? Defektni senilni insekti!
   Brez vrednosti, brez bodočnosti!!!

  • maček ivan

   Se strinjam, sama golazen.

  • šmentanamuha

   Takih je praktično tri četrt strank.

 • Johan Jurgen

  Vsi trije so slaba izbira. Zmagal pa bo Karel, saj se “zmagovalnega” konja ne menja. Toliko, kot se govori in piše o Desusu zadnje čase, se še ni. Vsaka reklama je dobra reklama, bi rekel Karel.

  • Simon Rožič

   Hanzi TV mu namenja vsak dan eno do dveh ur čistega nakladanja;
   samo, da ga dementni starci ne pozabijo!

   • WISKY 1000

    Ti boš tudi star in.v plenicah

 • TT-TrdiTič

  Karel ni Janša, ki protikandidate ukine že pred volitvami…Smrduha !!!

  • WISKY 1000

   ti si trd v zgotnjo lubenico

 • TT-TrdiTič

  Kako da tem članom stranke Desus in Korlu ne klikne v glavi, da je Erjavec zgodovina in da nima več prihodnosti v politiki… Isto velja za SDS. Dokler bo Janša predsednik je SDS mrtvo truplo. Kapish?

  • macon

   Admin, prosim ukini bednega fašista.

   Prišel bo čas, ko te bo obiskala policija, izmeček.

   • TT-TrdiTič

    K meni lahko pride policija samo takrat ko te bom razbil. Tako zelo, da boš pristal na invalidskem vožičku…kapish izmeček?

    • WISKY 1000

     ti pa nisi dolgo zunaj

   • karlo lopata

    Ko se belčki razpizdijo hehe

    • macon

     Ko bi se sirota le zavedal kak kreten si. Ti in TT ubožček. :)

 • freedomfighter

  Ce bi danes kahl zakljucil svojo politicno kariero bi bila to najboljsa stvar v politiki od leta 91

  • fon johan

   Cakamo na odstop se enega dinozavra iz 90. Let….

 • TT-TrdiTič

  Če hočejo na naslednjih volitvah priti v parlament morajo zamenjat Rjavca, ker ga ima narod že poln kufer!?!?… Isto velja za JJ in SDS !!!

  • WISKY 1000

   ti še ni doza popustila?

  • karlo lopata

   Ma jajca porezat obema na žIvo in jima jih zatlacit v gobec

   • WISKY 1000

    vidva sta verjetno od milke MILJE planinčeve sinova,dobro je vaju naučila

    • karlo lopata

     Uuuu, teta Milka je obvladala stvar hehe

    • Simon Rožič

     …sta kar Jankovićeva pezdeta, po moje!

   • xtc

    No teb itaq nimajo kaj odretzat,kot tvojmu aliasu Tuneku.

  • xtc

   Na naslednjih volitvah bo JJ PM in nič ne moreš proti temu Tunek.

   • karlo lopata

    Kdo D fak je ta JJ? A je to Jože Jarc, Jovan Jovanović …..Al Koji kurac, zmeraj samo neki JJ

 • JANEZ GUS

  Saj ta baraba kvizlinška je kot Kučan.Dodatek na dodatek.Prvo ploska v Lažgošah on posluša FRIZLOVE BLODNJE,POTEM SEDE V KAPITALISTIČNI PORŠE in se odpelje,po njegovih izjavah k ustašem,kjer si je zgradil vikend.Taki so naši pokvarjeni rdečuhi.Pravi patrioti.Tudi žvepleni hodi pražit jajca na Hvar,z kompletnim njegovim AVNOJEM,drugače pa serje čez klerikalne Hrvate,ki so z razliko od nas v svetu vpoštevani in imajo prijatelje.Taki so zločinski rdečuhi.

 • Slovenka

  Merjenje moči dveh bednikov, pokvarjencev in škodljivcev. Desus bi moral že zdavnaj crkniti, niti enega spodobnega kandidata niso sposobni ponuditi. Vse skupaj spominja na živinski sejem.

  • karlo lopata

   Tvoja SDS tudi butara babja zarukana.

   • borko

    kramp

    • karlo lopata

     Te je naredu. ….ja, a štekaš svečkar. Hehe

     • borko

      ha ha

   • mginko

    Si pač samo polomljen štil od lopate.

  • Simon Rožič

   …Panvita v stečaju!

   • maček ivan

    Naj crknejo gamad, itak delajo smo svinjarijo.
    Samo primer, njihova šunka sploh ni šunka, ampak je kar nekaj.

  • samsara

   Sejem človeške ničevosti.

  • VERZIFIKATOR

   Karli Popivšek

   V GOSTILNI PRI PODNU

   To Pri Podnu je bilo v gostilni,
   krčma ki se Poden imenuje,
   starka času komaj še kljubuje,
   bil shod penzionistov je zasilni.

   Pivec dvakrat je za rundo plačal,
   v kotu ždel krčmar je, Korle stari,
   stikal za kozarci po omari
   in nervozno vse stvari prevračal.

   Šel mu silno pivec je na živce,
   ščuval Korle naš je penzioniste,
   naj iz krčme vrže se vse tiste,
   ki za takšne se imajo pivce.

   Pivec pa je svoje pivo žulil,
   Korlu na rovaš in pa na kredo,
   silil se Pri Podnu je na sredo,
   da je Korle pobesnelo tulil.

   Slednjič obračun so naredili,
   piv bilo je več kot penzionistov,
   največ v krčmu pa oportunistov,
   ki zastonj na tuj račun bi pili.

   Barvo je pokazal Korle pravo,
   najprej v besu plavkasto rdečo,
   pa potem belino, ko nesrečo
   doživel je, barvo spet rjavo.

   Sam obstal je Korle, ves oskubljen,
   je preklinjal in bentil čez pivce,
   za propad iskal dežurne krivce,
   da gostilne bil je s tem orubljen.

   Se Pri Podnu to je dogodilo,
   tam v gostilni vegasti in stari,
   drugo vse lahko se zanemari,
   se jo kmalu bo v stečaj pahnilo.

   Penzionistom je bila oaza,
   kakor Korleta so ven odnesli,
   pivcem v njej ne bodo prizanesli
   tam Pri Podnu, v krčmi brez izraza.

   Nekaj časa na rovaš še pili
   in na kredo bodo vse dajali,
   krčmo Poden v brezno zapeljali,
   končno za Matildo jo krstili.

   • Slovenka

    In bajta se je sesedla kot hiša iz kart.

   • VERZIFIKATOR

    Sandro Rijavšek

    NOCOJ PA, OH, NOCOJ

    Sem dvanajst let jezil se bil na mlako,
    za našo hišo lokev se razteza,
    regljanje me iz nje v ušesa dreza,
    spominja vedno bolj me na kloako.

    Rjava je, umazana docela,
    regljanje žab iz nje ne da nam spati,
    kako zalego venkaj to zbezati,
    me misel je neštetokrat prijela.

    Nocoj pa, oh, nocoj je vse drugače,
    utihnil je grgrač v rjavi mlaki,
    kot da bi razmaknili se oblaki,
    kot da bi dež pregnal in spral regljače.

    Nocoj pa, oh, nocoj, sem si oddahnil,
    a kaj hudirja v mlaki spet ropoče,
    le kdo kaliti nočni mir nam hoče,
    mar vir zalege žabje ni ugasnil?

    Ah, ne, to pivsko tuljenje je nočno,
    zavijanje pijansko noč vznemirja,
    nek pivec kot da z žabo se primerja,
    zavijanje je prleško prav močno.

    Ne bo več dolgo, mi soseda pravi,
    popivanje to kratkega bo daha,
    odtekla mlaka bo in z njo kloaka,
    v soseski zaživeli bomo zdravi.

 • Igor Kodelja

  Kaj je do sedaj naredil DeSUS dobrega za upokojence ampak res Dobrega. To Da greš po 40tih letih z žepnino v pokoj. Mrš u ku.. C

  • maček ivan

   Se strinjam Igor, to moraš biti v glavo zjeban da daš glas tej gamadi.

   • mginko

    Čestitam ! Take rabimo, da povedo takemu narodu kot mu gre.

  • fon johan

   No odmerni koeficient 57% pa je sprejela zadnja janseva vlada m.u.k pa taka vlada

  • mginko

   To ni desus ampak je združba prvorazrednih partijskih upokojencev, podprta od stare udbomafije s pomočjo svojega podmladka (korel !)

  • Novakec1

   Rukac je bolj primerno, pa še hitrej se razume.

 • JANEZ GUS

  Če smo po vseh parametrih -nora Slovenija,imejmo še stranko upokojencev,ki nikjer v EU ne obstaja,vemo pa tudi,da je to samo komunistični obesek.

 • tasilo

  Franc Jurša se na kongresu najbolj zavzema za zastonj sok pa sendviče.

  • Simon Rožič

   …pogoltnost teh bedakov je brezmejna!

  • maček ivan

   Ta tip je majmun.

 • rubec

  Na tem sejmu bo jurša predlagal sprejetje simbolov za njihove nove embleme. Pečenica z zeljem in paklc zobotrebcev.

  • ironelza

   Za izpiranje protez pa najbolje, kar s curkom od brizgalne
   https://www.youtube.com/watch?v=HFhf67yNp-o

   • rubec

    Hehe

   • Slovenka

    Ne, ne, ne s takimi! Vsi bomo stari nekega dne, razen če bo Bog kako drugače odločil. Mene ne moti, da so ti ljudje stari. Moti me, da so podli in da škodijo Sloveniji.

   • fon johan

    Ko gledas shode sds je tam najvec penzionistov, se jim bos s takim pisanjem zasral..

  • JANEZ GUS

   Simbol že itak imajo Ku..c na pol šeste.

 • ironelza

  Najbolje, da se ta stranka ukine, ker v ničemer ne doprinaša upokojencem, ampak ravno nasprotno – sicer pa imajo upokojenci priložnost izražati svoje mnenje v vseh obstoječih strankah v Sloveniji.
  Država pa bi prihranila pri plačah predsednika stranke, vodje poslanske skupine in ostalih stroškov stranke v DZ, stroškov sedeža stranke in vse nepotrebne birokracije, saj upokojenci od vsega tega NIMAJO NIČ – NIENTE – nichts – nothing – لا شيء !

  • Igor Pavlič

   TA strarnka je bila dobra za JAnševi vladi, ppotem so ap postali popolnoma nesposobni in jih JAnša ne bi več povabil v koalicijo. Niti Toninove NSi, sja ej Tonin kriv, da ima Kučan visoko penzijo. SNS je pa itak na strani partizanov, Šarec pa popolnoam nesposobna Kučanova lutka, da ne omenjam tu še Bratuškove in Cerarja. ali celo Levice!

 • radames

  Samo nepriseben in neformiran narod ima lahko v parlamentu stranko upokojencev. Take stranke ni nikjer na svetu.

  In ker je narod tak, se lahko Erjavec že ves čas norčuje iz tako neformiranega naroda in si na ta račun privošči celo veleizdaje države.

  • borko

   upokojencem je treba oduzet volilno pravico

   • karlo lopata

    Tebi tudi gnida Janševsks

    • borko

     gnido maš ti v hlačah ha ha

    • mginko

     Si pač samo polomljen štil od lopate.

   • Unikatna

    Zakaj pa? Vi bi jim kar oduzeli vse pravice, še mizerno pokojnino itd.
    S tem dejanjem bi bile vse stranke ob volilce…

    • borko

     Malo sarkazma ne škodi l.p.

     • Unikatna

      OK :)

     • šmentanamuha

      Dobro, da si dopolnil svojo izjavo. Raje se izogibaj takih komentarjev. Lahko bi se tudi opravičil.

   • WISKY 1000

    Si še kar na drogi rdeči?

   • fon johan

    Pol ga bo pa sds najebalaa

   • Novakec1

    In jim dat vstopnico za krematorij, čakalna vrsta bo pa kar dolga vsaj toliko kot za umetni kolk, koleno….

  • Igor Pavlič

   Tudi otroške stranke nimajo nikjer na svetu.

  • fon johan

   Nikjer na svetu tudi ni iz socialdemokratske stranke nastala desna stranka…. heheee, ki ima istega predsednika ze 27 let, hudo, hudoooo

 • le kaj se je slovenski rod zameril Bogu, da je prisiljen plačevati eksistenco tem retardom…..vsi ti kreteni živijo od davkoplačevalskega denarja…torej od zbranih davkov, prispevkov, taks itd….vse kar je prihodek proračuna….in edini realni prihodek proračuna je transfer davčnih obveznosti iz tržnega gospodarstva….sedaj se pa vprašajte, koliko produktivnih ljudi na prostem trgu v sloveniji izven javne uprave….s svojimi žulji in odrekanjem v svojem življenju….hrani to drhal….adolf bi jih zaplinil vse, ki so danes na kongresu desusa…prej bi jih pa razglasili za nesposobneže

  • maček ivan

   Se strinjam, predvsem z dolfijem.
   Zato pa pamet v glavo. Uporabi razum in ne zahtevaj račun. Prej ko zmanjka cekina, prej bojo crknili.

 • Anton

  Ta teta je še kar čedna. Ni pa tako smešna.

 • TT-TrdiTič

  Če so v Desusu tako neumni…kot v SDS-u… da bodo spet Karla izvolili, potem jim pa tudi bog več ne pomaga. Ups, bog ne obstaja!!!

 • TT-TrdiTič

  Neverjetno s kakšnimi floskulami operira Erjavec. Ali bo on šefe, ali pa ne bo več Desusa. Isti kurac kot Janez Janša.

  • borko

   ti si pa od Frante sin a ne?

   • WISKY 1000

    Od milke planinc je

 • TT-TrdiTič

  Glede na to kako se Erjavec obnaša, je verjetno bil na inštrukcijah pri Janši. Obema jebem mater !!!

  • JANEZ GUS

   Še sebi si jo daj malo,ker je potrebna.

 • terminalar

  Bebavi Slovenci volijo desus. Le zakaj?
  To ni stranka, ki bi izhajala oz. zagovarjala neko ideologijo. To je klub nategnjenih oldtajmerjev, ki še vedno verjamejo v jurja penzije. Pa so popušili. Že davno.

  • JANEZ GUS

   Komplet banda v tej navidezni stranki gleda samo za svojo rit s klovnom na čelu.Baraba,še izvoljen ni bil,pa se je ušunjal.Ta je zderel,da mu jih nekdo krepko naloži po tepki.

 • bubamara

  Glede na dolgi dan, se je za bati, da bodo ostareli člani kongresa narobe volili. Utrujenost zna zamegliti pogled na volilni listek. Razen, če so listki že izpolnjeni.

 • Igor Pavlič

  Hvalabogu da v SDS niso imeli nikoli takšnih težav, Pučnik je sam ugotovil, d aje ensposoben voditi tako eminemntno stranko, kasneje pa itak tudi ni bilo več kakšnega kandidata, da bi si drznil izzvati največjega Slovenca vseh člasov. Moč je v enotnosti, ne pa v demokraciji.

  • šmentanamuha

   Hm, le kdo bo izzival Šarca in Alenko Bratušek. Imata stranki, ki se imenuje po njiju in rpoblem bo najti proti kandidata. Če Cerar ne bi sam odstopil in povedal, da ne želi več biti šef stranke, bi imela problem tudi stranka Mira Cerarja. Tako samopašen kot so Šarec, Bratušek in Cerar, ki so stranke poimenovali po sebi, ni niti Janez Janša. Pri omenjenih treh gre za čisti narcisizem. Pravzaprav ne vem, nad čim se ti pravzaprav pritožuješ?

 • Slovenka

  Saj je vse skupaj na moč preprosto. Delegati se bodo ob 20.30 odločali, čigav drek jim manj smrdi: njegov ali njej. Vse drugo so nepotrebne malenkosti.

  • WISKY 1000

   Ma isto sranje,drugo pakovanje

 • JANEZ GUS

  Zdaj sledi še žalna seja.

 • Slovenka

  Mimogrede, kaj se je zgodilo z mojo pripombo, da na volitvah predsednika delegati dejansko odgovarjajo na vprašanje, čigav drek jim manj smrdi: njen ali njegov, medtem ko so vse ostalo moteče podrobnosti.

 • JANEZ GUS

  Lepo moderator,da si zlopatov to provokatorsko rdeče govno.

 • JANEZ GUS

  Rdečuhi,poslušajte Možono na NOVI TV,če vam vaši debilni oprani možgani dopuščajo.Fric ga naj posluša,da drugič v Lažgošah ne bo otresal take debilne neumnosti.

 • TT-TrdiTič

  Čujte desničarji… Heil Rupnik !!!

  • TT-TrdiTič

   Prasec Rupnik in Hitlerjev ritoliznik je prisegel na prvi domobranski prisegi na Hitlerjev rojstni dan na bežigrajskem stadionu 20. aprila 1944 !!!

   • JANEZ GUS

    Vse je dovoljeno za uničenje zločinskega komunizma.

 • JANEZ GUS

  Moderator,delo kliče.

 • Slovenka

  Pravkar so sporočili: pa pa, Karlek, in bo šlo 1600 evrčkov mesečno.

 • Stajerka

  teflon je spusto……sedaj se prične veselica……v vladi in DZ,,,,,,,

  • Vera

   Vlada naj celoti pade .

  • Stric iz ozadja

   Zakaj? Saj bo se vedno minister, tako kot Cerar.

   • Stajerka

    …napovedal je, da bo v primeru neizvolitve odstopil…..pa da vidimo, če bo požrl še zadnjo besedo…..

 • Janez

  Gospa Pivčeva ,iskrene čestitke.Korlek.ti pa po bližnjici Marš domov.POVZPETNIK

 • TT-TrdiTič

  Vse čestitke Pivčevi. Sedaj pa še v SDS-u zrušite Janšo…naj prevzame Romana Tomc, in bodo takoj lepši časi v Sloveniji !!!

 • Slovenka

  Erjavček – hinavček, zdaj pa le sedi v svoj porsche in brž v Istro, da se malo spočiješ od klovnovstva in nesposobnosti. In ne hodi nazaj. Pošteni Slovenci smo te siti.

 • TT-TrdiTič

  Končno prava oseba na pravo mesto. Čestitke g. Pivec in veliko uspeha pri delu. Vidiš Janša, tako se zgodi tistim, ki imajo dvojni obraz in lažejo.

 • TT-TrdiTič

  Čujte, to je signal, da stari garnituri tiktaka ura…torej njim – stricem iz ozadja in ospredja… Karli, Ivan Janez, Grims, Gorenak… Jurša, Tonko & Tanko iz druge linije. 20 let plus nesposobnosti in lizarjenja z lobiji… kruhoborci.

  PS: Šarkotu se vse poklapla… komaj čakam izjavo. Ziher bo spet kakšno hudo spustu…ha ha ha ha ha ha ha ha …

 • TT-TrdiTič

  Upajmo, da je naslednji Janša. Seveda, če bo Tomčeva zbrala dovolj poguma. Naj gre na posvet Pivčevi.

 • Vince Blake

  Vzdihi olajšanja na socialnih omrežjih.

 • Slovenka

  Joj kako se prileže, da jih je podlo bitje, ki sliši na ime Karel Erjavec, končno dobilo po smrčku. Škoda samo, da ga je nasledila približno enako moralno sporna oseba, na katero se lepijo proračunska sredstva. Vonju davkoplačevalskega denarja se je nemogoče ustavljati.

  Po svoje je škoda, da Karlek ni zmagal. V tem primeru bi Desus crknil na prvih volitvah, sedaj pa grozi, da bo živi mrlič Desus strašil še kakšen mandat po slovenskem političnem prostoru.

  • Simon Rožič

   …in se veselo udinjal Serpentinšku in njegovim nebulozam!

 • trobenta

  Zdaj Kahl postane lahko še predsednik kaolicije proti Janši…

 • Johan Jurgen

  Karel ne bo odstopil. Kot že večkrat, bo
  spet požrl svojo besedo. Povedal bo nekaj na način, da želi ohraniti
  Desus, pa da ga je Pivčeva prepričala (to je sedaj povedala Pivčeva, da
  se bosta pogovorila v ponedeljek) in po globokem in osebnem premisleku
  in take floskule,…

  • Slovenka

   Vzdrževanje dragega sloga požira velike denarje, tako da brez ministrske mezde ne bo šlo. In zdaj bo še 1600 manj mesečno, ker ne bo več predsednik, ljubica pa stane. Hčeri si bosta prisiljeni naročiti kak coctail manj in včasih bo treba zaviti tudi v Kranjsko Goro, ne samo v Pariz in Milano. Črni oblaki se zbirajo nad družino Erjavec. Če ne bo več standarda, ga utegne dati žena na čevelj.

 • RATATA

  Nikjer več nobenga sramu! Biti včlanjen v Desus, voliti Desus, kandidirati na listi Desus, se potegovati za predsednika Desus … Desus je protiustaven; demokratična stranka upokojencev Slovenije, je laž, saj, če bi to res bila, bi imela 630 taužent članov in s tem ampsolutno večino v parlamentu!

 • Stajerka

  ….ne bit preveč evforični nad Pivčevo……ta je kukavičje jajce lewakov…….sedaj bo DeSuS postal konkurenca Levici……

  • Slovenka

   Naj se zravsajo za volilce iz istega bazena. Drugače imaš pa prav. Murgeljcverg je preračunal, da s Karlekom na čelu Desus ne bo več videl DZ od znotraj, zato je poskrbel za prevetritev. S to foro bo Desus preživel še kakšen mandat, potem pa pa pa, če ne bodo vodili boljše politike.

   • Stajerka

    vprašanje kaj se bo izcimilo…….poslanska skupina je podprla Karla……sedaj so dobili Pivčevo, če tukaj ne bo simbioze, se bo Šarenemu odpelalo do konca……..in upajmo, da čimprej tudi vladi, ki to ni…..

    • Slovenka

     Naj pojedo, kar so si skuhali. Ampak ne skrbi, ne bodo ogrozili svoje eksistence, tako da bodo že sklepali kak sporazum.

 • Gren

  A BO ZDEJ KAHL ZA SADJARJA V KMETIJSKI ŠOLI V STRAHINJU ?

  • Slovenka

   Raje ne. Ubogo drevje!

 • TINE

  Zivalska farma smrduhov.

  • Slovenka

   Prašiči so gospodje v primerjav z njimi. Kakšno zbirališče škodljivcev!

 • Mesetar

  juhuhu, ADIOS KARLOS …!, čeprav me BK za cel dezuz

 • Peter

  En odhaja, prihaja nič boljša.
  Je kje na obzorju kakšen, ki ne goljufa, no?

  • FORT WORTH

   Pri levakih, ne.

  • Nšo-či

   :) ona je bla že tu. Tko, da je vseeno…eden manj.

 • TT-TrdiTič

  Vse čestitke Pivčevi. Sedaj pa še v SDS-u zrušite Janšo…naj prevzame Romana Tomc, in bodo takoj lepši časi v Sloveniji !!!

  • šmentanamuha

   Janša je čist v redu.

   • karlo lopata

    Pel si ga domov kurba desnuharska pa zraven še tistega pamza Mahniča pa Grimsa pa se koga

    • šmentanamuha

     Pa kaj zdej ti tu nekaj regljaš?

  • Black_hawk

   Kakšna Tomc, še ena ženska ki se rine v ospredje?

 • alojz

  Je pa nekaj pozitivnega. Ne verjemite predvolilnim napovedim levakov. Karl je rekel, da njegova zmaga ne bo tesna ampak bo razlika velika. Res je.

 • TT-TrdiTič

  Končno prava oseba na pravo mesto. Čestitke g. Pivec in veliko uspeha pri delu. Vidiš Janša, tako se zgodi tistim, ki imajo dvojni obraz in lažejo.

 • TT-TrdiTič

  Čujte, to je signal, da stari garnituri tiktaka ura…torej njim – stricem iz ozadja in ospredja… Karli, Ivan Janez, Grims, Gorenak… Jurša, Tonko & Tanko iz druge linije. 20 let plus nesposobnosti in lizarjenja z lobiji… kruhoborci.

  PS: Šarkotu se vse poklapla… komaj čakam izjavo. Ziher bo spet kakšno hudo spustu…ha ha ha ha ha ha ha ha …

  • Aton

   Si se vrnil, Gašper?

 • TT-TrdiTič

  Upajmo, da je naslednji Janša. Seveda, če bo Tomčeva zbrala dovolj poguma. Naj gre na posvet Pivčevi.

  • FORT WORTH

   SDS je za razliko Desusa preciscena, disciplinirana in enotna brez razprtij med clani.

   • Black_hawk

    Stranke ne poznam, janša mi je ok.

  • Black_hawk

   Janša je bil komaj 5 let na vladi, za razliko od kameleona.

 • FORT WORTH

  Erjavec je pocel napake. Clanstvo je postajalo nestrpno.
  S Pivcevo je Desus dobil moznost za spremembe in prisel v neenotnost in razkol.
  V neenotnosti pa se razpolozenje clanstva slabsa, to pa pomeni vec notranjih problemov in prerekanj in neucinkovitost.
  Sledi manjsi izplen na volitvah…

 • Ryuk

  Dajal nemogoče obljube, podpisal pogodbo s Patrio, izgubil pravdo s pralnim strojem, reševal hreko pred policijo, zajebal arbitražo s HR, samovoljno odpoklical vojsko z misije, še kante za smeti mu niso prišle do živega… in zdaj so končno še penzionerji spregledali in ga poslali na smetišče zgodovine.

  https://uploads.disquscdn.com/images/12131a2291e6efa60b766a52b3c8c63e5fa0829a9eb0a7e28cf2fa60d56fb53e.jpg

 • šmentanamuha

  Mislim, da bo treba odpoklicat tudi Alenko Bratušek in njene nastavljene kadre. Tole, kar sem prebrala je zrelo za ustavni kazenski pregon. Nova 24, upam, da boste čimprej napisali tudi kaj o tem.

  Kako država uničuje podjetnike: eno ministrstvo javno nagrajuje, drugo pa »pod mizo« ukinja Pilote Koper
  https://insajder.com/slovenija/kako-drzava-unicuje-podjetnike-eno-ministrstvo-javno-nagrajuje-drugo-pa-pod-mizo-ukinja

 • Black_hawk

  Desus krčne žile, njegova predsednica pa mlada gospa. Kako gre to skupaj?

  • šmentanamuha

   Zaka te ne? Če hočeš stvari pomladit, dodaš svežo kri.

   • Black_hawk

    Obremenjena s korupcijo pri teh letih?

    • Slovenka

     Glej pozitivno. Je skorumpirana, je pa tudi Miss Česna. Zdravja bo dovolj.

    • šmentanamuha

     Okej, to je res. Ampak to je šahovska partija. Pomembno je, da smo se rešili Korla. Strategija ima več korakov. Da vidimo, kako se bodo stvari razvijale zdaj, ko je iz igre izpadel skakač.

     • Black_hawk

      Ok.

 • šmentanamuha

  Situacija je končno postala zanimiva.

 • Slovenka

  Karlek, le brž sedi v Porsche in zgini v Istro. Če me ne bi skrbelo, da to stran morda prebirajo tudi mladoletniki, bi ti rekla nekaj po srbsko. In nikoli več se ne vrni v Slovenijo. Še zdaj ne morem verjeti, da je palica končno zažvižgala po tvoji riti.

  • Black_hawk

   Je rekel da bodo suhoji letali na slovenskem nebu. No ne bodo.

   • Slovenka

    Upam pa, da bo njegov porsche šibal po avtocesti v smeri proti hrvaški Istri. Upam tudi, da bo to enosmerna vožnja.

    • Black_hawk

     Upam da tam tudi ostane.

 • radames

  Najhujši VELEIZDAJALEC Republike Slovenije in najhujši VELEIZDAJALEC v zgodovini slovenskega ozemlja, odstopa z ministrskega položaja.
  Moje mišljenje glede zadnje VELEIZDAJE, ko je mučkal z našimi vojaki v Iranu: ZAVESTNO je poslal vojake domov, da bi s tem škodil ugledu slovenske vojske v okviru Nata. Njegov namen – še bolj pa namen ozadne politične mafije – je sprovocirati slovenski izgon iz Nata in se tudi vojaško spoprijateljiti z Rusi.

 • Aresnica

  To so nastavljene umazane leve komunistične živali-bolj natančno drhal.

  _______________
  Lep pozdrav

 • Black_hawk

  Interesno združenje nima kaj iskat v parlamentu. Gre za zlorabo oblasti. V parlamentu so lahko samo stranke.

 • šmentanamuha

  V glavnem, začelo se je nekaj dogajati.

 • Vince Blake

  Meni je pravzaprav čisto vseeno, če je predsednik Desusa ta skorumpirana ženska, Miki Miška ali pa Palček Smuk. Samo da ta škodljivec ni več minister. In to celo obrambni minister.

  • šmentanamuha

   Napovedal je tudi odstop z ministrskega mesta. Tko da je to dvojna zmaga.

   • Vince Blake

    Ja, saj pravim. Pivčeva je sprejemljiva cena za odhod Kahla.

 • bubamara

  Ja Kahl. Sjebo te Porš. Fovšarija v Butalah premika meje.

  • Slovenka

   Mislim, da se noben pameten človek ne bi vznemirjal zaradi njegovega avta, če bi opravljal delo, kot je treba, in če ne bi toliko upokojencev živelo v skrajni bedi, tako pa je njegov avto postal simbol sramote in prelomljenih obljub.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Lewi mediji so ga z….al. Izgleda, da so ga botri imeli pun kufer. Sem 100 % da je globoka država v ozadju. Morbit je šel hudo na jetra USA, posebej zaradi “Irangate”. Pa so USA malo pritisnile. Po mojem imajo USA butale pod kontrolo. Prveč butalskega sranja poznajo.

 • Novakec1

  Zakaj pa ni Šarko odstopu ker Korli ni bil ponovno izvoljen?

  • šmentanamuha

   Čaki še mal.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Kam pa naj gre po odstopu? Spet za stand-up komike?

   • Ros

    Kako si lahko to delajo? Saj se do svojih ljudi, celo do samih sebe, obnašajo povsem nehumano.
    Zakaj te mlade generacije dovolijo Kučanu, Zemljariču, Jankoviću in podobnim, da iz njih delajo sužnje. Da ne rečem celo sužnje zla. Saj to je katastrofa.
    Slovenija ima veliko dobrih ljudi, ki plačujemo ogromno ceno, ker mladi levičarji norijo in divjajo, namesto, da bi si priznali zgodovinske in moralne zmote in uredili stanje v svojih strankah in glavah. Namesto blagostanja in lepega življenja imamo ogromno nekih mentalnih bolnikov, narkomanov, pametunov, lgbt-jarjev. Pa to ni normalno življenje. Bolj spominja na norost. Šarec se še iz norosti norca dela. Pa, ali sploh ve koliko pravi duševni bolniki zares trpijo. Saj vem, Marjan Šarec je tudi na meji mentalnega zloma, izgleda, že zadnjih 20 let. Je sicer nadarjen, a po njegovih besedah, ni mentalno zdrava oseba.
    Komunistična oblast iz nas načrtno dela duševne bolnike. To dela v službi zla. Da lahko vladajo. Zakaj se jim mlade generacije ne uprejo? Verjetno so duševni pohabljenci. Še zdaleč ne vsi, a vsak je preveč.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Miss česna. Butale, ostanejo butale. Enega butalca je zamenjala miss česna. Za crknt

 • karlo lopata

  Še v S D S v rit nabrcajo Janšo, tako kot so ga v80-ih iz ZK pa je čista zmaga.Je bil kurajber zelo zagrizen komunist in če bi takrat imel možnost imeti kakšno ABLAST, bi bil hujši od Stalina. Že takrat je paranoik imel fiksno idejo da bo drugi maršal pa se je zajebal, ker so ga prej brcnil v rit. Potem je bilo treba pa v drugo skrajnost in je kar je, mi smo pa tam kjer smo.Ne vem pa kaj se bo še moralo zgoditi,da bodo njegovi verniki ki mu slepo sledijo, spregledali in PRIŠLI K PAMETI…..

  • AlternativaZaSlovenijo

   Hahaha…no, to pa nisem vedel, da komunisti v jugi niste maral maršala. To pa je nekaj novega.

   • karlo lopata

    Tile jest da je krao, al je I nama da o.heh

    • Slovenec

     Ali je dal komu kaj direktno iz svojega?

     • AlternativaZaSlovenijo

      Komunistične pravljice. Še danes jih butalci berejo. Kaj češ nad butalcih imajo čarobno moč.

 • mici

  Eno zmago že imamo,rešili se bomo Korla, druga zmaga pa bo, ko bo Desus pogorel na volitvah.

 • Slovenka

  Skrajni čas, da so Karleka postavili na hladno. Tipu se je zmešalo od dobrega življenja. Sredi upokojenske bede, se on, predsednik stranke, domnevne borke za pravice upokojencev, brez sramu z dragim avtom zapelje na vikend in klinc gleda upokojensko bazo. Moraš občudovati cinizem, predrznost in nadutost. Ni čudno, da je stranka padala kot kamen s takim predsednikom na čelu.

 • pajot

  Buahahahahahahahahahaha……!

 • Slovenec

  Korl 1000 EUR pokojnine pričakovano ni uredil. Ni znal, ni hotel, samo obljuba je
  bila.

 • Slovenka

  Upam, da njegovo jezerce ne leži v Sloveniji. Zunaj države naj gaga po mili volji, samo da ga nam ni treba prenašati.

 • pajot

  Buahahahahaha,…kohl,rad bi ti…hahahaha..povedal nekaj v slovo….hahahahaha..pa ne….morem,hahahahaha…hohoho…aja,pa da nauš pralnga stroja pozabu s sabo vzet,hehehehe…

 • bubamara

  Je pa res, da si je Kahl uspel zrihtati vsaj jurčka penzije, ko bo prišel njegov čas za penzijon. Mogoče je pa to mislil v svoji legendarni obljubi.

  • radames

   On bo pa imel prej višjo penzijo kot 1000€!!!!

 • Miro Jereb

  Kje bo pa sedaj škodo delal ?

 • tohuvabohu

  Tako kot Porivalšek ne bo rešil zafurane Cmerotove stranke, tudi Čurinka ne bo Desusa. Mi pa v jok.

 • Jan Kovalski

  Pivčeva je popivnala kahlo.

 • Ros

  Desus bi morali prepovedati, njenim članom pa odvzeti državljanstva in jih izgnati. V Rusijo, Srbijo in Severno Korejo
  Kdor v Sloveniji ni za demokracijo, je izdajalec. Slovenija je leta 90 z 98% izglasovala demokracijo in samostojnost. Te ljudje, ki spodkopavajo odločitev državljanov, komunisti in tuji agenti, ki delajo v korist drugih narodov in drugih držav, so izdajalci. Te ljudje dobesedno mučijo in morijo normalne državljane Slovenije. To je nezaslišano.
  Izdajalce se kaznuje s smrtno kaznijo, če so spoznani za krive. Povsod. Tako je. Ker to kar delajo je vojna, državni udar, kraja, umori, narko mafija. To so resnični zločinci in teroristi. In to povedo kar sami, pogosto, kar vsak dan. Nič dobrega niso naredili, le prodali so nas za drobiž.

 • Jan Kovalski

  Če bo to res kar je najavil, da bo odstopil z ministrskega mesta je to najboljša poteza Erjavca v njegovi politični karieri, saj bo/bi s tem vzel Šarcu vso slavo s katero bi se le ta okinčal, ko bi ga odstavil.
  Skratka Erjavec bi/bo s tem “ukradel” Šarcu pet minut slave in pozo odločnega firerja.

 • Jan Kovalski

  Prva fotografija zgoraj:
  Kako smo včasih rekli. Ostrižena pod loncem, glavo ima kot česnov strok.

 • Anton

  Kučan je glasoval sa Pijančevo.#pobjeda#

  • Anton

   Kot je Korl prišel gor tako je tudi šel, s pomočjo Kučana. toliko o tem, na kratko in jedernato!

   sarkazem press

 • Jan Kovalski

  Erjavec bo naenkrat izgubil dve plači, eno kot predsednik stranke, drugo pa kot minister.
  Bo pa zato končno uresničil svojo napoved, pokojnino za upokojenca na 1000€.

 • kokobily

  Hanca Murnova, 115,5 glasov ????
  3. razred osnovne šole – CELA števila… Ni pol glasu !!! 116 glasov je najmanj, kar mora kandidat prdobiti, da bi lahko zmagal…Teksti vam niso slabi, samo.. Ma, saj niste Kociperjeva, da ne moreta ta večji krogec spraviti v tako majhno glavo…

 • Liberalec

  DeSus je bil namenoma in zelo načrtno ustanovljen, da veliko večino upokojencev, rezervira za levo opcijo. Žal mi je, da moram to napisati, ampak; večina upokojencev, so politični opranoglavci, radikalni komunisti, kriminalci, funkcionalno nepismeni in privilegirani kruhoborci. Lahko jih je bilo peljati žejne, čez vodo.
  Zelo počasi nekateri dojemajo, kaj se dogaja, počasi umirajo, ter tako pada podpora Erjavcu (ni prišel v parlament) in stranki. Tudi z novo, etično zelo vprašljivo predsednico ne bo drugače.

 • Janez

  Korlek če kam odhaiaš,prvo izprazni žepe.Imam te na sumu.

 • Novakec1

  Z vodjo stranke enega upokojenca ki ni starejši od 40 let, da malo osveži dogajanje.

 • Black_hawk

  V sloveniji red nareedijo vplivneži v ozadju, namesto volivcev. To je nekaj kar je daleč od normalnega.

 • Ježek Teka Teka

  A takrat je tudi zahtevala prisotnost notarja, ko je prejemala davkoplačevalski denar …

 • lena

  Kako pravijo, da mala podlasica zna mocneje ugrizniti, kot ostareli brez zobi medved?

 • Aton

  Koliko navdušenja za eno skorumpirano. Slovenija!

 • Novakec1

  Naj se vam torta v tir zatakne.

 • Kapodistrias

  Desus pa pomembna stranka, dajte no. Kot Jelinčičeva: Kdo da več? Pa ne upokojencem.