Konvertit Kučan osvobaja Katalonijo! Se še spomnite zapiranja političnih zapornikov, nekdanji vodja komunistov?

Milan Kučan ( foto STA)

Milan Kučan ( foto STA)

“Imeti politične zapornike na tleh Evropske unije je sramota,” je dejal prvi predsednik Slovenije in vodja novoustanovljenega odbora za podporo katalonskih političnih zapornikov v Španiji Milan Kučan. A v Sloveniji je možno tudi to, da je Milan Kučan pred dobrimi tremi desetletji kot šef Komunistične partije Slovenije in glavni nadzornik Udbe zapiral svoje politične nasprotnike in povzročal hude kršitve človekovih pravic. Smo v Sloveniji že pozabili, da je bil Kučan glavni preganjalec takratnih slovenskih borcev za demokratično in samostojno Slovenijo? Vendar ob sedanjih hudih kršitvah ustavnega sodišča in Sove Milan Kučan pridno molči. Ni se oglašal niti takrat, ko so se dogajale hude kršitve v primeru Patria in ob nezakonitem odvzemu poslanskega mandata Janezu Janši, pač pa je bil glavni organizator odstranitve Janeza Janše s slovenskega političnega parketa.

Imeti politične zapornike na tleh Evropske unije je sramota.” A res, bivši predsednik države Slovenije? Milan Kučan se je zopet izkazal za navadnega političnega konvertita, ki želi s sedanjimi dejanji prikriti črno preteklost. To, kar danes obsoja, je namreč pred 30 in več leti počel sam, saj je bil komunistični samodržec, ki mu samostojna Slovenija nikoli ni bila intimna opcija.

Nekoč je Kučan predstavljal vrhovno oblast v Sloveniji, skupaj držal večnarodno Jugoslavijo in bil kot predsednik Komunistične partije Slovenije glavni preganjalec oporečnikov – slovenskih borcev za demokratično in svobodno Slovenijo. Odigral je umazano vlogo v procesu JBTZ, v ozadju je deloval pri aferi Depala vas in v procesu Patria.

Kučanov nedemokratični krog
Danes so se zbrali Milan Kučan in njegovi zvesti “komunistični” podporniki in prijatelji. Odbor ima za zdaj 40 članov, med drugim so člani Milan Brglez, Tanja Fajon, Ivo Vajgl, Spomenka Hribar, Rudi Rizman ter še nekateri ostali znanci iz “Kučanovega” kroga. Spesnili so pravo “evropsko” izjavo glede situacije v Kataloniji. “Nesprejemljivo je, da so naši evropski sodržavljani kaznovani zgolj zato, ker se z demokratičnimi sredstvi brez nasilja borijo za svoje osebne in kolektivne pravice. Zaskrbljen sem, da v članici EU v zaporih sedijo ljudje samo zato, ker so omogočili in vodili miroljubno in demokratično izražanje pripadnikov svojega naroda o odprtih vprašanjih njegove prihodnosti. Kratkovidno je prepričanje, da je to krizo mogoče reševati z represijo, ustrahovanjem, zapori in spodbujanjem sovražnosti. Človekove pravice so univerzalne in so v hierarhiji varovanja vrednot, ki jih varuje mednarodno pravo, nad suverenim pravom oziroma notranjim pravom vsake suverene države,” je ob današnji ustanovitvi odbora za podporo katalonskih političnih zapornikov v Španiji povedal Kučan. Vendar je preoblečena slovenska komunistična elita pozabila na svoje kršitve človekovih pravic, zapiranje političnih zapornikov na Golem otoku in krute izvensodne poboje, ki so se zgodili po koncu druge svetovne vojne.

“Slovenija ni bila moja intimna opcija,” je pred leti priznal Kučan. A mu je zdaj intimna opcija postala Katalonija.
Milan Kučan velja za tako imenovanega glavnega snovalca globoke države. Znano dejstvo je, da se noben premik na levici ne zgodi brez dovoljenja upokojenca iz Murgel. “Slovenija ni bila moja intimna opcija,” je Kučanova izjava, s katero je razburil marsikaterega Slovenca. Ob tem si lahko zastavimo vprašanje, zakaj se Milan Kučan ne oglaša ob aktualnih kršitvah Sove, ustavnega sodišča? V preteklosti je tudi pridno molčal ob hudih kršitvah, ki so se zgodile v primeru Patria, in ob nezakonitem odvzemu poslanskega mandata Janezu Janši v letu 2014. Odgovor se pojavlja sam od sebe, saj je bil glavni organizator kršitev vseh pravic, ki so se dogajale v Sloveniji in v Jugoslaviji. A njegova nočna mora je še vedno Janez Janša, katerega neuspešno poskuša spraviti s slovenskega političnega parketa že zadnjih 30 let.

Samo Samec

 • antimur

  Kučan je center vsega zlega, okrog njega kroži ves slovenski gnoj, obenem jih pa ta hudoba privablja kot črna luknja. Vsi skupaj bodo odfrčali v tri PM, potem se bo za Slovenijo in Slovence začelo novo obdobje, obdobje ko bodo zločinci, izdajalci, roparji in spletkarji tam, kamor sodijo in bo nastopilo obdobje svobode enakosti, kjer se bo zločin imenoval zločin in bo tudi tako obravnavan.

 • Antonius

  Zanimivo?!
  Zadnji, ki ga v Sloveniji politično spravljajo v zapor je dr. Milko Novič. Kučanovi ščitijo mamilarsko svinjarijo, zaradi katere so pospravili direktorja Janka Jamnika. Bali so se, da bo spregovoril, pa so Jamnika pospravili.
  Je pa slika veleizdajalca in borca proti demokraciji in človekovim pravicam zelo zanimiva. Končno postaja predsmrtno *zmečkan*.

  • VERZIFIKATOR

   Podanik N.

   TRETJI DROG

   Proti gradu je podanik zrl,
   nad prestolnim mestom, ki se dviga,
   nekaj, glej, na stolpu naglo šviga,
   mar je prapor, mar je kdo umrl?

   Je doslej visela ena sama,
   to bila prestolna je zastava,
   zdaj ob njej še druga v zraku plava,
   kakšna gori se dogaja drama?

   Dva drogova in pa dve zastavi,
   Mar je druga bela, za predajo?
   Ne, tribarvna je, ki z njo vihrajo,
   bojda le za praznik se pojavi.

   Ne verjame, ko ju opazuje.
   v dve zastavi, ko pogled upira,
   naš podanik, ki se gor ozira,
   tretji drog samo še pričakuje.

   Tretji drog in črno tam zastavo,
   ki bo državljanom naznanila,
   da pravica se je dogodila,
   ta simbol bo za naravno pravo.

   • Minovak

    Vedno prvo, preden preberem, pritisnem plus, ker je vedno vredno desetke. Bravo B., hvala, ker te imamo.

    • VERZIFIKATOR

     Pa mi res zaupaš, dragi Mino?
     Kaj če kdaj pri meni se ušteješ?
     Vem, da se na glas že zdajle smeješ,
     hvala za spodbudo in vedrino!

 • zokispoki

  Cim bolj se mu priblizuje Matilda,
  tem bolj je podoben Yodi iz Vojne zvezd.
  S to razliko, da je izrazit negativec in pritlehni pizdun, ki nam je povzrocil nepopravljivo skodo !

 • JANEZ GUS

  A lahko še kaj bolj sprevrženega slišim od prvega rdečuha v državi.Sem mislil,da je ta pokvarjena rdeča svinja že dosegla DNO DNA,pa me preseneća iz dneva v dan.Samo to še nisem slišal od tega pesjana,da se je vse življenje zavzemal za rast duhovniških poklicev,a sem pa mogoće preslišal.

 • Imperial Commando

  Ma ne, da so komunisti tako dvolične pizde. Nemogoče!!!

 • šmentanamuha

  Kučan že zdavnaj šel v penzijo, so mi govorile že pred leti nejeverne levičarske ovce, ti pretiravaš. Seveda, zdaj vleče penzijo plus dodatke za “svetovanje” in deluje podtalno v korist globalistov in proti Sloveniji in vsem suverenistom v Evropi, gnida komunajzarska. Soros ma vas rad.

 • Edi Puc

  MIlan Kučan …. ga je že kdo vprašal kako kaj KRAMBERGER ?

 • Unikatna

  Španija se bo oglasila in bo Kučanu ukazala naj bo raje tiho!

 • Andrej

  Predsednik CK ZKS že ve.

  Vladna komisija za prikrita grobišča poziva vse, ki kaj vedo o Macesnovi gorici, verjetno največjem povojnem slovenskem morišču in grobišču, da se oglasijo.

  Kučan ve, a je tiho.

  • pupa

   Kje pa so pobrali to krastačo na sliki?

   • SIMON ROZIC

    …krastača, ki misli, da je princ!

  • JANEZ GUS

   Pa oni še živeči zločinec,ki se zdaj šopiri z nekim slovenskim westernom.Franta.

   • antimur

    Zločinec Franta bi moral to partizansko kavbojko napisati v letu 1951, takrat, ko je Edvard Kocbek izdal štiri novele Strah in pogum, kjer je partizane prikazal takšne kot so bili in zaradi tega bil politično preganjan. Pozneje je bil rehabilitiran, toda dosti prepozno, da pa nekdo dandanes nori za takšnimi knjižnimi in filmskimi absurdi kot je Menina, je pa vprašanje normalnosti in čiste človeške etike.

    • JANEZ GUS

     Snemat bi morali film -Poboj- ne preboj.Kdaj bomo davkoplačevalci dočakali tega .Otem že vrabci čivkajo,rdeče podgane pa se še vedno delajo francoze.RTVS je res velika greznica.

    • JANEZ GUS

     Poslušajte danes komentar dneva na radiu ognjišče z dr. Štuhecem.To pa je bilo žebljica na glavico.

    • SIMON ROZIC

     …ko boš ti, dragi antimur v plenicah kot Franta, boš tudi
     mislil, da si heroj, ker si v Yugovini in “osvobojeni” Sloveniji
     pasel travo in jedel krompirjeve olupke….Franta je tudi zadnji
     dan , 8. 5.1945 rešil celo državo pred fašisti in se že pri 22 letih
     herojsko spustil v dolino “sreče”.,,,

   • Franc Šink

    O franti se da še marsikaj napisati.

   • WISKY 1000

    zreli za HAG

  • WISKY 1000

   POČASI ADIJO SUPER PENZIJA

 • totex39

  Upokojenec tovariš se pa res nima kaj mešati v probleme Katalonije, ni dosti, da v Sloveniji dela same zdrahe bi še v drugi državi trosil sovraštvo.

  • JANEZ GUS

   On se prišteva k španskim borcem,poklicnim morilcem.

 • tomven

  Zadnja slika je dobra… kot trije pijančki, pa stara vešča za šankom v oštariji. Zanima me, kako je palček splezal na stol, saj ima pol metra do tal.

 • piko8

  Zadnji šef partije in sedanji Mafijski Boter milan kurčan!!
  Slike teh LIZUNOV govorijo več, kot 1000 besed!!!

 • šmentanamuha

  Zanimivo, da se ni oglasil, ko so strpali v zapor slovenskega opozicijskega voditelja Janšo in to pred volitvami, smrduh stari.

  • JANEZ GUS

   Ker osamosvojitev ni bila njegova intimna opcija,nič pa ni imel pogoltnež proti priviligirani pokojnini.To pa je bila njegova velika želja.Samo tudi ta mu ne bo prinesla pik.Slovenski domoljubi in zgodovina se ga bomo spominjali kot največjega negativca od kar se Slovenija spominja.Pa še kot zločinca in vele izdajalca.TAKO BOM VNUKE UČIL.

 • samsara

  Zadnjemu udbokomunističnnemu predsednika države lasten poskus metanja bonbončkov oz. širjenja slepil o njegvi humainstični, demokratični naravi, ali pa nemara že porajajoča notranja nuja po kupovanju (cenenih, lažnih) odpustkov za to kar je storil v preteklosti in še počne, ker pač ne more iz svoje kože?
  Najbrž je še vedno tisto prvoomenjeno, a “ura” se nezadržno bliža… Če je, ali bo morda nekoč aktualna druga od omenjenih opcij pa, kar je bilo storjeno je storjeno, sebe imeti za norca pa je najlažje in zelo utečeno. Ne zaleže.

  • JANEZ GUS

   Da se ne zgleduje po največjem zločincu vseh časov,ko je na koncu bil tudi župnik spet dober.Temu se reče komunist in njegov karakter,ko mu kuzla v rit skoči.

   • samsara

    Župnik na koncu nima nobenega vpliva na to kar je umirajoči zgeneriral v svet. Nihče nima.

  • pupa

   S tem bi bolj rekla, da vabi kakšnega katalonca na svoj skorajšnji pogreb.

 • Silka

  Matilda zamuja, žal.

 • Čivko

  Ah, Kučo bi se rad naredil za “osamosvojitelja”, čeprav je bil proti osamosvojitvi Slovenije. Baraba in lažnivec 1. klase !

 • j52

  Pa kaj ima ta pajac še kaj komentirat!Katalonija naj reši notranjo zadevo kot je treba in se odcepi od Španije .

 • JANEZ GUS

  Če bi jaz prebral vse te pohvale o sebi,kar sigurno bere ta vele izdajalec,vržem štrik čez prvo vejo in se dam sušit.

 • Minovak

  Bil je razglašen za veleizdajalca, pa saj sam to tudi potrjuje in, kar je prav čudno, da ga je Maja Sunčič v današnjem Reporterju označila za nepomembno kreaturo, katere se ne bo noben spominjal in, ko se bo stegnil, bi lahko bil državni praznik. Kar se zadnjega tiče bi lahko bilo že veliko prej, kar bi bilo dobro za vse nas.

  • JANEZ GUS

   Ker se tiče državnega praznika,seveda,da se ga pravilno obrazloži,se s Suničko absolutno strinjam.

   • Minovak

    No, tega o prazniku, sicer ni napisala Sunčička, res pa je vseeno.

    • samotoje

     Se mi je že čudno zdelo.

 • svatne

  Se še spomnite zapiranja političnih zapornikov, ??? Zapiranje ZAPORNIKOV ???? Zmočil bom malo vode.

 • Slovenec 33

  Glavni krivec, da ja Slovenija še vedno okupirana država. Kučan omogoča nadaljevanje okupacije s strani okupatorjev in veleizdajalcev slovenskega naroda tudi s tem da bleja in preusmerja pozornost v blef.

  V smeri, kamor bleja, da se dela megla in se ne vidi dejanskega stanja v slovenskih deželah.

  Njegovi oprode iz vseh vladajočih vej (vlada, parlament, sodstvo, mainstream mediji, tajne službe in udbaši) pa istočasno vedno bolj intenzivno kradejo, zatirajo in ropajo Slovence.

  • JANEZ GUS

   Zadnje,kar se je baraba iznislila je bila ovadba za vojne zločine s strani Srbije.Sigurno je bila baraba totalno vtrgana.,ko je to zbubal.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Raje kot da si beliš glavo s Kučanom se raje vprašaj zakaj sta SDS in Janša tiho. Aja, SDS JE JANŠA IN JANŠA JE SDS

   • WISKY 1000

    TI PA TAKOJ NOGE UMIT PA SPAT KOMUNAJZAR

    • AlternativaZaSlovenijo

     Čuj, malo si preveč pogledal v kozarec. Drugič raje vzemi jagermaistra al pa domačo slivovko. Wisky ni za tebe, verjemi..

 • Kostelec

  Dobro jutro, najbolj pokvarjen skupek zlobe na Slovenskem! Ravno smo se spraševali, s čim boš nagovoril vse plitvo in povprečno v naši deželi, da bi odvrnil pozornost z nemoralnih dejanj svojega varovanca Jankovića. Tvoje luficerske krilatice zdaj ciljajo proti Kataloniji, vendar si v svoji psihopatiji, ki jo deliš z njim, svoje karte precenil.

  • Stajerka

   ….varovanca Jankovića…..in Šarca!!

 • AlternativaZaSlovenijo

  Žalostno je to in hkrati sramotno, da noben faktor v Sloveniji vključno z Janšo ne podpre Kataloncev. Tu se naslajte na kučana, ampak da pa bi kritizirali SDS, NSI in vse evro poslance kako noben ne podpre Kataloncev je pa živa beda. Ne pozabitr, da so nas Katalonci podprli pri osamosvajanju, mi jim pa tako vračamo. Kučan nabira točke, Janša pa glavo v pesek, da se ne bo zameril svojim evropskim kolegom. Bravo Janša, bravo Nova

  • antimur

   Kakšno neprimerno primerjavo si dal, Slovenija-Katalonija. Preberi kaj o zgodovini obeh, pa se ti bo morda odprlo. Kar se pa vračila tiče, Vatikan nas je prvi priznal, kučanistična zalega mu je pa to vračala s hudobijo in nagajanjem. Zdaj se še naj proruska baraba Erjavec spomni in oglasi s priznanjem Palestine, pa smo tam.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Če bi upšteval zgodovino, potem res ne vem, kdaj v zgodovini bi mi morali imeti pravico do samostojnosti. Verjetno kadarkoli in hkrati nikoli. Drugače rečeno, zakaj bi morala biti zgodovina pogoj da ima nek narod svojo državo. Po tvoji logiki ZDA sploh ne bi smele obstajati. Torej, odrekaš nekemu narodu pravico do samostojnosti in zagovarjaš diktaturo namesto demokracije

    • Stajerka

     daj ne tolči v prazno……Slovenija ima v USTAVI OZEMELJSKO CELOVITOST…..kar pomeni, da Štajerci lahko samo sanjamo o odcepitvi……ZAKAJ že je bil zaprt ŠIŠKO???…..vprašaj Kučana, ti bo on podal odgovor……

     • AlternativaZaSlovenijo

      A slučajno Štajerci nismo Slovenci? A morda ne veš, da Katalonci niso Španci in da ne govorijo istega jezika in ali morda ne veš kako so si Španci prisvojili ozemlje Katalonije. Pa morda veš kako so si španskih konkvistadorjev znebili Nizozemci. Tudi NL je bila del Španije in njihovega celovitega ozemlja

     • Stajerka

      ….Katalonci so svojih 5 minut zamudili, ko so v preteklosti sprejeli špansko ustavo kot lastno…..žal, tudi nam se dogaja, da narod spi in golta populizem……SLO rine ravno v takšno smer kot so v preteklosti Katalonci……njih so izrinili in potlačili Španci, nas bodo južni bratje in ilegala……počakaj še par let in bomo na istem……samo mi ne bomo imeli kaj odcepit, mi bomo lahko samo bežali…….

     • AlternativaZaSlovenijo

      To je samo izgovor za politike in nima nobene veze z sedanjostjo, sploh pa ne če je bilo to narejeno na nepošten način. Vprašaj Katalonce.

     • Stajerka

      …kako nima nobene veze…..kako dolgo velja španska ustava in zakaj so se prebudili komaj sedaj…..po več desetletjih……privoščim jim samostojnost, res so dogodki višek kriminala za sodoben svet…..ampak tako pač je, tudi Šiško je dobil 8 mesecev zaradi RUŠENJA USTAVNE UREDITVE RS……ne vem…..po eni strani katastrofa, po drugi strani pa nekaj moramo imet, da vsaj omilimo anarhijo, ki se nam približuje s svetlobno hitrostjo……žal – podpiram Katalonce in Štajerce – gremo mi po svoje!!…..aja, Štajerci so ga tudi fsrali, da niso Maistra naterali tja od koder je prišel…..e, pa sem zinila in dregnila v ustavno ureditev RS…..

     • AlternativaZaSlovenijo

      In kaka je španska ustava? Kako prijazna je za špance in kako prijazna je za Katalonce? Glej v tvojo žalost zadeve bolje poznam kot ti. Naj ti razloži.. to je tako ,kot da bi sedaj vdrli bosanci k nam in bi se tu začelo govoriti samo bosansko in nobene pripravljenosti imeti občutek za domorodce

     • Stajerka

      ….to so tolmačili slo levi pravni strokovnjaki…..ne znam špansko in se ne mislim poglabljat, ampak to je bil njihov argument, da že lani niso podali jasne podpore odcepitvi…..pa koliko razumem je tudi danes NISO, Kučan&co so obsodili dejstvo (kar je nonzes) nedopustnosti političnih zapornikov……torej?

    • ljubinica

     Narod ne dobi drzave s pogajanji in dialogom.
     Drzavo si pribori: z gnitjem po zaporih in prelivanjem krvi…
     Tako so nastale ZDA, pa tudi Slovenija, Hrvaska…..

     • AlternativaZaSlovenijo

      Točno. Ni nobenega drugega zgodovinskega pogoja. Samo Španija je trenutno v primerjavi s Katalonijo do zob oborožena.

   • AlternativaZaSlovenijo

    Aja pa še to: Kurdo, Baski, Katalonci, vsi ti so manj vredni narodi in nimajo pravice ne živei, ka šele, da bi imeli svoje države. Ampak Irci in mi smo pa imeli srečo. Ja prav bereš. Imeli smo čist zegen in nobene zgodovinske podpore

    • Stajerka

     …..NI res…..v SFRJ ustavi je bila zapisana možnost do samoodločbe republik in pokrajin……če ne verjameš, vprašaj Kučana……

     • AlternativaZaSlovenijo

      Jp in JNA se je držala ustave, zato pa je bilo toliko krvi na balkanu.

     • Stajerka

      ….govoriš o priznanju Slovenije in zegnu, ne bila pa je pravna osnova…..če ne bi bilo te možnosti v ustavi, verjemi, bi JNA še danes hodila s šlemi na glavah po slo ulicah……

     • AlternativaZaSlovenijo

      Bil je zegen Hrvati so pošteno plačali to pravno osnovo. Sicer pa kaj pa je pravna osnova? To si lahko vsak določi sam. Če to določi na pravni osnovi in na demokratičen način v čem je problem? Katalonci so to naredili pravno korektno na referendumu. Očitno po vaše Katalonci nimajo pravice do referenduma.

     • Stajerka

      ….lej, v svetu je USTAVA BIBLIJA VSAKE DRŽAVE……in če ti misliš, da 90% sveta funkcionira tako kot slo lewaki, ki se podelajo na ustavo in ustavno sodišče, se prekleto motiš……ne vem kako je v Španiji, ne zagovarjam Špancev, ampak tudi lanska trditev slo lewakov je temeljila na tem, da je Španija po ustavi ozemljsko celovita in nerazdružljiva enota……
      ….danes obračajo ploščo……in vprašanje, če je čez 6 mesecev NE bodo ponovno……
      …..sicer pa ZDA rigorozno ukrepa proti Turčiji zaradi pranja iranskega denarja…..če se ne motim, so tudi pri nas oprali MILIJARDO……pa ni pomembno, pomembni so Španci in vse ostalo…..predvsem JJ in SDS…..

     • AlternativaZaSlovenijo

      Ne mešaj naših lewakov v to zgodbo. Ni nobenih skupnih točk me našimi lewaki in Katalonci. Jaz samo pravim, da ne vidim nobenih razlogov zakaj Katalonci ne bi smeli imeti svoje države n svojo ustavo ki naj jim bo Biblija
      In vidim navadno hinavstvo v početju naših lewakov in hlapčestvo SDS da če že noče priznati Katalonije, da pa bi vsaj zagovarjali pravice nekega naroda do demokratičnega odloćanja

     • Stajerka

      ….kak ni nobene veze…..če ploskaš človeku, ki je bil PROTI osamosvojitvi Slovenije.…..danes pa goflja o pravicah Kataloncev??……kakšni so rezultati plebiscita v SLO in Katalonije??…..slo 80%+, Katalonija 50:50……

     • AlternativaZaSlovenijo

      A imaš mogoče privde? Pokaži mi kje komu ploskam, ki je bil proti Sloveniji. Moti me pa to, če morda nisi tega dojela, da je ta članek samo ena krinka, kako se izgogniti odgovornosti demokratičnih strank – beri SDS, NSI, SLS in njihovi argonci s tem , da omenjate in kritizirate Kučan&Co. Zakaj pa se ne vprašaš kako razmišljajo tako omenovane demokratične stranke. In dobro bi bilo vedeti, da tisti, ki smo kritični do SDS, SLS… nismo nobeni podpornik8 tranzicije s kučanom na čeli. Precej jasno mi je kakšen je Kučan. Samo resnici na ljubo tudi JJ ni drugačen. Oba sta izšla iz istega gnezda. Oba sta samo politikanta.

     • pupa

      Ta človek ima na vesti vse politične zapornike in politične umore, ki so se zgodili v času njegove politične kariere na ozemlju Slovenije v času trajanja Jugoslavije in v času Republike Slovenije.

      In sedaj bi se svetohlinsko zavzemal za politične zapormike Španije. O tem zdraharju bo potrebno obvestiti najvišji vrh Španije. Če kdo bi prav ta gnoj, lahko bil tiho in naj javno pove kdo je ubil in naročil umor IVEKA.

     • macon

      Razlog je v sili in ljudeh, ki so pripravljeni umreti za novo državo. Zakaj pa bi Kastilci kar pustili Kataloncem samoodločbo? Ker so dobrega srca?

    • macon

     Seveda smo imeli zgodovinsko podporo. Ekonomski propad je dal možnost. Poglej SZ iz katere je nastalo 15 držav in več teh narodov ni nikoli imelo države. Recimo Estonci, Latvijci in Belorusi.

 • xtc

  Kučan se naj raje briga za “zapornike”,ki jih je z zlorabo sodstva proizvedel v SLo.
  Definitivno pa bi bil v pravni državi,Kučan zaradi svojih dejanj,že davno(91) obsojen s svojim krogom na dosmrtni zapor,ampak ne 30 let-dosmrtni.

 • Stajerka

  ….še ni minilo leto, ko so POLITIČNO ZAPRLI ŠIŠKOTA…..tudi Kučan je imel posredno prste zraven……oportunisti na kubik!!!

 • Aton

  Žalostno, da naši osvoboditelji molčijo o pravicaj Kataloncev

 • montyamp

  Žvepleni se je dosti pre-pozno spreobrnil .

 • ljubinica

  Sami komunisti….
  Narod (slovenski ali katalonski) Jim dol visi.
  “Clovekove pravice” Iz komunistovih ust so prazna floskula.
  Kucan in njegova rdeca druscina protestirajo proti “fasistom v Madridu”.
  Ljubijo “rdeco Katalonija” …

 • Stajerka

  ….je pa bilo videt, da so zaman mučili in pripravili avditorij……lepo so bleščali prazni beli stoli…..očitno palček tone v pozabo…..in prav je tako…..naj miruje v penzijo, ali penzijo zamrzne in prične delat……s polno ritjo srat in govno mešat je nekaj najlažjega kar si lahko človek zaželi……..

  • zokispoki

   Podgana komunajzarska ne zna delat. Zna samo drek mesat in spletkarit !

 • milanček

  dobro vas butaste slovenceljne vozi ta komunistični gnoj žejne preko voda, ta uničevalec Slovenije in slovenskega naroda, kateremu osamosvojitev Slovenije ni bila intimna opcija, bi moral biti že pred 20 in več leti javno obešen pred g. Prešernom, na njegovim trgu! jasno je, da ne samo on, tekoči trak!

 • milanček

  kućan, ti si moja največja opcija, to, kar si si ti privoščil na račun moje družine, ti bom sigirno vrnil, jaz ali moji!

 • Stajerka

  …ebemti banda komunistična……pa če ne bo pri nas nekega dne počilo, potem ne bo nikjer več…..KAKO imajo obraz, glede na to, da so ustanovni člani F21 in F571, ki so narod porinili v prepad????

  Tednik Demokracija
  ‏@Demokracija1
  Follow Follow @Demokracija1
  More
  Pretresljiva zgodba upokojenca Tončka: »Za hrano mi od pokojnine ostane 50 evrov. Mleka nisem pil že nekaj let, ker je predrago.«

  • AlternativaZaSlovenijo

   Narod si je napisal sodbo sam 1941-1945

   • Stajerka

    …e bejži no…..od 1945 do 2019 pa kaj??….izvensodni poboji, politični zaporniki in še kaj……to so leta pisanja usod, predvsem po letu 1991…..

  • anzek

   Upokojenec Tonček……poznam tudi take, ki jim ostane do konca meseca še manj. V našem koncu jih je kar nekaj. Takim po svojih močeh pomagam, ne z denarjem, pač pa jim vsaj 1 x na teden prinesem dobrine, ki jim pridejo prav: od kruha, peciva, sadja, zelenjave,….
   Ko sem enkrat eno gospo, ki ima penzije samo malo čez 300 everčkov, vprašal, če ji lahko kdaj kakšno stvar podarim, mi je rekla: “Kaj takšni ljudje pri nas sploh obstajajo?”

   Razno raznim dobrodelnim organizacijam ne dajem niti centa. Včasih, pred invazio musličev na naše ozemlje, sem včasih dal Karitasu, potem pa, ko sem videl, da so oni angažirali svoje aktiviste v podporo musličem, pa sem naredil križ čez tako podporo!!

   • Nata

    No, tista gospa vas je pa dobro vprašala. Res je takih, ki kaj dajo od sebe bolj malo, ali pa ne vemo.. . . . .

    V naši državi kar velja tista, da so oni, ki so res reveži, ponosno tiho. In mislijo, da je morda velik še bolj revnih , kot jaz, ki bolj potrebuje pomoč.

    Žal je to napačno mišljenje. Človek mora in je dolžan povedati, ko mu je hudo, ali , ko se mu krivica godi.
    Ker vemo, kako taki, ki imajo mislijo o tistih , ki nimajo. . . . .

    so leni, nič se ne znajdejo, kar čakajo, da bo kdo dal ,
    je to začaran krog.

    • anzek

     Ne boste verjela, da tisti, ki v resnici nimajo, pa jim pomagam, prosijo, da tega drugim ne povem, ker jih je, domnevam, sram.
     Tisti pa, ki imajo, pa huuuudo radi vzamejo, jim ni nič nerodno……sicer pa, zato pa imajo.
     Ste kdaj slišala, da bi Kučan komu kaj dal, podaril? Jaz nikoli.
     To veliko pove in še več o njegovem značaju, značaju peklenščka na zemlji!!

     • Nata

      Oni peklenšček in njegovi predhodniki so v ljudeh pustili neizbrisen pečat!
      Večji goljufi so, bolj jih občudujejo in se po njih zgledujejo.
      In zakaj je tako?
      Ker so tisti, ki nimajo tiho. Enako tisti, ki dajo !!

 • Dragan Krstič

  Osamosvojitev Slovenije ni bila nikoli moja intimna opcija, je rekel tovariš Kučan pred mnogimi leti. Ja, ta pa je konvertit najslabše vrste.

 • Stajerka

  …čakam in verjamem, da ne bom dolgo…..na odziv Šiškota, kot zadnjega političnega zapornika v Sloveniji :))…..show must go on :)

 • AlternativaZaSlovenijo

  Dostikrat se vprašam kaj bi ta medij brez Kučana in Mladina brez Janše oziroma kaj bi komunisti brez domobrancev in desnica brez komunistov. Kako lahko tak paradoks sploh obstaja.

 • jakob kovač

  Zgleda da mu je dolgčas in ne more pustiti politike pri miru.

  • pupa

   Za javnost je bila tema Katalonija brez javnosti pa je ta sklic veljal iskanju nove marionete, ki bo skoraj zamenjala ŠARCA.

 • sloustava

  Kucan, Boga zahvali, da zivis v Slovenistanu! Tako zelo sprevrzen si, da si se zagabil celo komunistom, svojim. Jansa je svetlobna leta pred teboj, je daaalec najbolj drzavotvoren, ti pa zaviras Slovenijo. OK, res je, da samostojna Slovenija nikoli ni bila tvoja intimna opcija. Jaz na tvojem mestu bi se bala umreti, …telo postane prah, dusa pac ne! . In prav je tako!

 • Dragan Krstič

  Zanimivo je pa da Kučan nikdar ni izrekel podpore za osamosvojitev Palestine kar bi od tega človeka to pričakoval. Ali ga imajo Izraelci v šahu od takrat ko sta s kacotom kupovala izraelsko orožje z vojaškega odpada?

 • Slovenec

  Za bruhati, to je višek.

 • Beli Sneg

  “Imeti politične zapornike na tleh Evropske unije je sramota,”. Milan Kučan, pokvarjenec stari. Leta 2013, ko si pa sredi Europe, v rodni Sloveniji, spravil na Dob, ti ti tvoji ritolizniki, političnega zapornika Janeza Janšo, pa ni bila sramota.

  • pupa

   Kaj meniš po čigavi zaslugi, pa je moral umreti IVEK?

 • samotoje

  Če bi Katalonci vedeli, kdo jih v Sloveniji “iskreno” podpira, bi verjetno nehali protestirati in se skesano vprašali, zakaj jih Bog tako kaznuje. Kastiljci in Madrid, potem pa še Kučan.

 • Andrej, Miha ali Jure

  Slovenci smo s Kučanom solidarni.

  • ZatonMesecnikov

   V boju proti drugi polovici Slovencev. Kot ste bili leta 1945.

   Tele predstave so samo za notranjepolitične namene in nek genetski spomin na španske borce, njihove penzije ter katalonijo, kot zadnje oporišče levičarjve v izgubljeni državljanski vojni.

 • Silka

  Največji mešalec dreka v Sloveniji, bi rad bil zapozneli “španski borec”

 • Čivko

  Taka huda in nepotrebna represija Španskih oblasti je kretenizem, ki da je potrebno ne samo obsoditi, pač pa morajo politične stranke pri nas zavzeti svoja lastna stališča do tega primera !

 • Olga101

  Tovarišica Spomenka Dikliić pa se “zgraža” češ, da ima Evropa v tem času “politične zapornike”!??? Je pozabila, da so so “naši” zaprli vodjo opozicijske stranke na političnem procesu pred kratkim, sredi iste Evrope?!! Je pozabila na 150 političnih procesov proti istemu vodjo opozicijske stranke?!!! Da o ostalih polticnih procesih (Kangler, Šiško…) niti ne govorim! Se je kaj oglasila?!!
  Ali pa samo z Murgleonejem poskušata zrušiti evropske države?!! Od tod taka “vnema” ?!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!