Koprivc je prepričan, da imamo fašizem in bi ga sam raje zamenjal s komunizmom!

Marko Koprivc. (Foto: STA)

Poslanec SD Marko Koprivc rad poskrbi, da ni prevelikega dolgčasa v državnem zboru, a včasih gre predaleč. V preteklosti je že pojasnil, da je ponosen naslednik komunistov, tokrat pa je pokazal izrazito sovražnost, naperjeno zoper stranko SDS. “Na današnji dan se je v Sloveniji uradno začel fašizem in pot v enopartijsko diktaturo pod dinastijo stranke SDS,” je zapisal na Twitterju, kot odgovor na zahtevo po nujni seji, na kateri bi razpravljali o programu Levice, ki je radikalen in nas vrača v sistem, ki dokazano ni deloval in je potonil. 

Ponosen naslednik komunistov in poslanec SD Marko Koprivc je v državnem zboru že večkrat šokiral s svojimi izjavami. Nekateri so prepričani, da s tem ruši demokratično razpravo in širi sovraštvo. Tudi tokrat ni presenetil, saj je ponovno poskrbel za burno reakcijo na strani drugače mislečih. “Na današnji dan se je v Sloveniji uradno začel fašizem in pot v enopartijsko diktaturo pod dinastijo stranke SDS,” je zapisal na Twitterju.

Koprivc se je pri tem nanašal na zahtevo izredne seje državnega zbora, ki sta jo zahtevali stranka SDS in Nova Slovenija, na kateri bi obravnavali program stranke Levica, saj po njihovih besedah z njim rušijo parlamentarno demokracijo in ustavni red. “Predsednik DZ Igor Zorčič je zakonodajno-pravni službi DZ predlagal, da se opredeli, ali je predlog zakonit,” je zapisal novinar Miha Orešnik.

Protidržavna in protislovenska skrajna Levica. (Foto: Facebook)

Medtem ko Koprivc meni, da naj bi stranka SDS rušila demokracijo s sklicem izredne seje, pa sta prav NSi in SDS prepričani, da Levica s svojim programom napoveduje zrušitev temeljev demokracije in ustavnega reda Republike Slovenije. Medtem ko si SDS in NSi želita to tematiko demokratično obravnavati v državnem zboru, s strani Koprivca padajo očitki o fašizmu. Levica bi si v tem primeru res morala priznati, da je njen program v modernem svetu preradikalen in bi potreboval celovito diskusijo in preoblikovanje za današnje razmere.

Državni zbor (foto: STA)

V Levici so prepričani, da je kapitalizem nekaj slabega, ker gospodarstveniki kujejo dobiček, prebivalci pa si več ne morejo privoščiti stvari, ki so si jih lahko včasih. Presenetljivo je, da ideologi levice prav lepo živijo na račun kapitalizma, po njihovem sistemu pa bi se vrnili v čase, ko se je zaviral gospodarski razvoj. Namesto tega seveda uživajo sadove današnjega časa z naprednimi telefoni, dobrimi avtomobili, višjim standardom in potrošniško naravnanostjo.

Levica bi nedemokratično zasegla zasebno lastnino
Ukinili bi tudi zasebno lastnino, ker po njihovo ta omogoča, da si manjšina lastnikov prisvaja produkte dela vseh, ki so za preživetje prisiljeni prodajati svoje delo. “Prevlada družbene lastnine je način, ki zagotavlja, da je naše skupno produktivno delovanje usmerjeno v svoboden razvoj vseh, ne pa v zasebne cilje kapitalistov, menedžerjev ali državnih birokratov,” so prepričani. Vsekakor se je tukaj potrebno vprašati, ali je fašizem to, da se želi ena stran pogovoriti o nasilnem prevzemu zasebnega premoženja, ali je fašizem prevzem zasebne lastnine, ki so jo posamezniki v večini primerov ustvarili sami z lastnimi rokami.

Foto: iStock

Medtem ko se je prejšnji sistem že pred razpadom Jugoslavije izkazal za polom, se Levica noče ničesar naučiti iz zgodovine, nekateri menijo, da zato, ker so še premladi in sistema niso doživeli na lastni koži. Po drugi strani pa so sami z visokimi poslanskimi plačami prepričani, da je potrebno poskrbeti za najbolj ranljive. “Uspešnost družbe je treba soditi po tem, kako dobro zmore poskrbeti za najranljivejše, in ne po tem, koliko bogastva zmorejo nakopičiti tisti na vrhu,” so poudarili. Kot kaže, stranka Levica res ne vidi dlje od svojega nosa, saj še nedolgo nazaj niso podprli višjih plač delavcem s pomočjo davčne reforme in jih je skrbelo za proračun. Na kratko, papir prenese vse, Koprivc pa bi moral pomisliti, preden zaradi lastne ideologije žali druge stranke, ki razmišljajo nekoliko drugače.

Sara Rančigaj