Koprivnikar si je očitno službe in afere ustvarjal kar na zalogo: bo zaradi slovenske podpore Burkini Faso dobil dobro plačano službo v Ženevi?!

Boris Koprivnikar. Foto: sta

Ni se še polegel prah po aferi v zvezi z BTC, že se poroča, da naj bi si Koprivnikar še kot minister uredil službo na Mednarodni zvezi za telekomunikacije (International Telecommunication Union – ITU), v zameno za to, da bi Slovenija za podpredsednika te organizacije podprla kandidata Burkine Faso, in to kljub temu, da bodo vse članice Evropske unije glasovale za britanskega kandidata! Slovenija se bo tako po vsej verjetnosti na mednarodnem političnem parketu izkazala kot nekredibilna črna ovca …

Nekdanji minister za javno upravo Boris Koprivnikar si je kot član vlade Mira Cerarja očitno na tej funkciji zagotavljal službe v prihodnosti kar na zalogo! Sploh se še ni polegel prah po tem, ko je bilo razkrito, da naj bi kot minister spremenil zakonodajo, nastavljal kadre iz SMC na pristojne institucije – vse to samo zato, da bi podelil družbi BTC v uporabo brezplačne frekvence 5G -, prav tako pa se je v času Koprivnikarjevega ministrovanja po podatkih Erarja skokovito povečalo nakazovanje denarnih sredstev z MJU v BTC. Kmalu potem, ko ni bil več minister, je zasedel funkcijo izvršnega direktorja za digitalno transformacijo v BTC, po očitkih o korupciji pa je s te funkcije odstopil, kmalu je izstopil tudi kot član SMC. Zadeva se je odvila presenetljivo hitro, prav gotovo pa mnogo pojasnijo sveža razkritja medijev, iz katerih gre sklepati, da si je Koprivnikar kot minister dobro plačane službe kopičil kar na zalogo!

Koprivnikar naj bi vse pripravil za podporo Slovenije kandidatu Burkine Faso v ITU
Tokratna zgodba pa je v primerjavi z afero BTC naravnost bizarna; kot poroča Portal Plus, naj bi Koprivnikar kot minister za javno upravo uredil vse v smeri, da bi Slovenija za podpredsednika ITU podprla kandidata Burkine Faso Brahimo Sanouja, in to kljub temu, da je ta očitno manj kompetenten od glavnega protikandidata, saj je pred tem opravljal manj pomembne funkcije. Njegovega protikandidata Malcolma Johnsona je Slovenija sicer podprla že na zadnjem glasovanju, pred tem pa je med drugim kar 11 let vodil angleško nacionalno agencijo za telekomunikacije. Glede na splošno zadovoljstvo nad Johnsonovim opravljanjem funkcije Slovenija namreč nima objektivnega razloga, da ga ne bi podprla, zadeva nedvomno smrdi po korupciji. Dodatno dejstvo, ki meče temno senco nad Koprivnikarjevim ravnanjem, je to, da bodo vse druge članice Evropske unije kot podpredsednika ITU ponovno podprle Johnsona.

Foto: STA

Slovenija na mednarodnem političnem parketu znova levičarska črna ovca?!
Po seriji diplomatskih in zunanjepolitičnih spodrsljajev, ki vključujejo neizgon ruskih diplomatov ob skupni akciji EU in zveze Nato, nedavni obisk Boruta Pahorja in Cerarja v ZDA in splošno oddaljevanje od Zahoda ter nevarno približevanje nedemokratičnim državam, smo že mislili, da nas nič več ne more presenetiti, a ko pogledamo nekaj dejstev, se ponovno lahko vprašamo, kje je dno slovenske diplomacije in zunanje politike. Portal Plus namreč navaja podatke Statističnega urada RS, da je blagovna menjava med Veliko Britanijo in Slovenijo v lanskem letu znašala skoraj milijardo evrov – Slovenija je v Veliko Britanijo izvozila za prek 500 milijonov evrov, iz nje pa uvozila za 400 milijonov evrov. Za primerjavo: Slovenija v Burkino Faso letno izvozi za 178 tisoč evrov blaga, uvozi pa za štiri tisoč evrov blaga. Prav tako za Slovenijo Burkina Faso ne predstavlja evidentnega političnega, vojaškega ali pa morda turističnega interesa – še več, zaradi nevarnosti terorizma ministrstvo za zunanje zadeve potovanja v to državo celo odsvetuje!

Zdaj, ko Cerar vodi MZZ, je kar to ministrstvo pristojno za to zadevo!
Ker naj bi bila po Koprivnikarjevih besedah “poleg resornega mnenja ključna usmeritev ministrstva za zunanje zadeve”, je zdaj kar to ministrstvo ključno v tej zadevi. To je jasno pojasnljivo z dejstvom, da je zdaj MZZ pod vodstvom Mira Cerarja. Vse kaže, da gre tudi tukaj za dobro usklajeno in koordinirano akcijo Koprivnikarja, ki je očitno pretežni del časa svojega ministrovanja skrbel za dobro plačano prihodnost in si službe urejal kar na zalogo. In to kljub temu, da se s takšnimi potezami dodatno oddaljujemo od Zahoda – v primeru, da novi minister za javno upravo Rudi Medved podpre Burkino Faso, se bomo dodatno zamerili Veliki Britaniji, ki v luči svojega odhoda iz EU postaja vse močnejša sila na globalni ravni!

J. Ž.

 • Miro Jereb

  Strmuh za na tnalo…

 • VERRZIFIKATOR

  Burko Koprivčar

  KOPRIVA NE POZEBE

  Da kopriva ne pozebe,
  njen je imenjak dokazal,
  spet si je obraz pomazal,
  kot kazale so potrebe.

  Da dobil bi dobro službo,
  dvignil fant je v zrak levico,
  glasoval s tem za krivico,
  je pač v takšno padel družbo.

  Delal zopet je grimaso,
  ko se v burko je zadekal,
  kot da bi v obraz otekal,
  glas oddal Burkini Faso.

  Se trepljal potem po bratsko,
  češ saj burka je vse skupaj,
  rekel si je, ne obupaj,
  pač sam sebi telepatsko.

  Služba ga v zameno čaka,
  občevanje na daljavo
  zanj bo tokrat delo pravo,
  služba kakor je pač vsaka.

  Vešč telekomunikacij
  kajpak ni, a ni potrebe,
  saj kopriva ne pozebe
  vajena je akrobacij.

  Naš burkač se ne sekira,
  če neumnost je storjena,
  da le služba je dobljena,
  tele da komunicira.

 • Darth Vader

  SMC – stranka mutibarićov in cepcev……spet s protislovenskim delovanjem…..pa a je tej državi in narodu sploh kdo zvest v Sloveniji? al se res vsakogar v sloveniji lahko kupi s 50eur? kot je SMC počel pred volitvami po gorenjskem, ko so po določenih občinah obljubljali po 50eur/glas za SMC…..

 • Boy

  Tako si novi obrazi predstavljajo slovensko politiko; kot odskočno desko v samo etično leglo državne korupcije. Tip je kot pajek spredel mreže in čakal, kaj se bo ujelo. In očitno se v mrežo korupcije pri nas hitro ujamejo, saj drugače niti delovati ne znajo.

 • BlackOpsSystem

  NI morale, NI sramu…….kostni mozek jim nosi DNK zapis skorumpiranosti in pokvarjenosti!!!

 • Antonius

  Če nebi imeli evra, bi nas kot nepotrebno smet že zdavnaj brcnili iz EU.
  Koprivnikar po svojem ravnanju sicer ni neka posebnost, ker gre v primeru vseh veleizdajalčevih vlad za splošno kulturo kleptomanije in komolčarstva.
  Zadnji izstopajoči primer sta prepisana magistra Bratuškova in strokovnjak za pralne stroje Erjavec. Mimo volje volivcev sta ZLORABILA položaj predsednikov strank, da sta lahko še naprej sestavni del humoristične vlade.
  Predstoječe županske volitve bodo zopet nov lakmusov test, koliko smo Slovenci še vedno odvisni od slabo premišljene navade.

  • ZatonMesecnikov

   Pozabili smo že na Zidarja in Čisto Lopato, ki jo je sprožil Ivan janez. zadnji dve levičarski Vladi niti črhneta ne več o njem, ampak verjameta zdravniškim potrdilom, ki mu jih spiše korumpirani zdravnik v izogib sojenju.

   “Naša stvar” oziroma Cosa nostra.

 • SIMON ROZIC

  Antipatičen tip že od samega začetka vladavine “golega cesarja” Cerarja.
  V svoji eri kvazi ministrovanja ni storil nič, razen, da je samozavestno in naduto
  španciral po živcih delovnih ljudi in delal veliko škodo s svojo neetiko.
  V Ženevi je tudi Kučanova “mucica”; morda sta pa le malce povezana….

 • ZatonMesecnikov

  #Ni se še polegel prah po aferi v zvezi z BTC, že se poroča, da naj bi si Koprivnikar še kot minister uredil službo na Mednarodni zvezi za telekomunikacije (International Telecommunication Union – ITU), v
  zameno za to, da bi Slovenija za podpredsednika te organizacije podprla kandidata Burkine Faso, in to kljub temu, da bodo vse članice Evropske unije glasovale za britanskega kandidata!#

  Gre za preplet dveh slovenskih značilnosti. Neuvrščenosti kot odgovora na geostrateško blokovsko delitev sveta dr. Aleša Beblerja. Ter posledično kadrovanje na osnovi tega. Ko ni važna tvoja kompetentnost, ampak čigav si oziroma če pašeš v točko ena.

  Strokovnjaki iz Burkine Fasso definitivno po mnenju naše levičarske kamarile prekašajo Britance v znanju o telekomunikacijah….

  • zokispoki

   Morda pa ne bi bill slabo, da se namaze s katranom , ali smol pasto, kafri ga bodo gotovo sprejeli, ce nic drugega bo tam lahko predaval sistemsko korupcijo in tovarisijski klientelizem, na ljudozerski komunisticni akademiji !

  • samotoje

   Burkina Faso je nedvomno v vrhu komunikacijskih spretnosti. Še preden smo mi kaj vedeli o telefonih, telegrafih in podobnih znanostih, so tam že obvladali tamtam bobni komunikacijo. Koprivnikar takoj prepozna kvaliteto. Kar tam naj odpre pisarno.

 • althar

  Ob naslednih volitvah bomo brali iste zgodbe o Serpentinškovih ministrih a slovencli bodo izvolili novo kučanovo stranko. Osel gre enkrat na led, slovencel z rdeče spranimi možgani stokrat.

  • ZatonMesecnikov

   Boi prej denarja zmanjkalo….

 • karpelec

  Jezični dohtar je v prejšnji vladi delal zbirko ugodnosti po svoji meri. sedaj mu ni težko zbrati tisto, kar bo zanj najugodnejše, pa ko šora državo.

 • Dragan Krstič

  Torej je imel policijski sindikalist Petrovič prav ko se je spravil na tega ljigavca.

 • Silos

  Ampak to je pa sedaj že višek,in spet bo rekel vse je bilo transparentno in vse ok.
  Ni važno zanje,če si samo ti za in cela EU proti važno je,da poskrbi za svojo r.. .

 • Franjo Trojner

  Tu imate zdaj vašo instant Cerarjevo stranko in vaše nove obraze!
  Mi smo že tako globoko zabredli, da se Siciljanska mafija lahko pride k nam učiti, kako pri nas v Sloveniji odlično deluje globoka država.
  Volilci pa, kot osli vedno znova na led!

 • antimur

  Ta levofašistični pizdun Koprivnikar je kot minister vršil priske nad policisti, ki so ga upravičeno ustavili, toda ta baraba ne kapira, da je potrebno uradne institucije spoštovati in se jim podrejati, tembolj, če si minister. Četudi ga je polistom zašpecal kakšen državljan, saj je to njegova dolžnost. Vse kar prihaja z leve je gnojno in pokvarjeno, tako kot Erjavec, ki je na policiji razsajal (tudi kot minister) zaradi hčerine mandatne kazni. Takšnega idiota, ki mu niso jasne osnove delovanja države, pa ta kučanistična vlada nastavi celo za ministra obrambe. Kaj, če se mu zopet utrga, kot že tolikokrat, zdaj ima v rokah vojsko.

  • zokispoki

   To pa so zares prave mentalne pokveke ! Pokvarjeni, skorumpirani, in polni samih
   sebe. Komunajzarska olos, drugace povedano ! Za slabo opravljeno delo in za nepopravljivo skodo, ki so jo povzrocili, pa bi morali kazensko odgovarjati !

 • Stajerka

  zato pa je policiste pribijal na križ……pokvarjen ko kvargelj……narcisoidek lewaški….

 • joza joza13

  Burkina Fasso?
  Kaj se pa mi gremo? A narobe je prav?
  Ampak tu odpove logično pravilo, da je 2x narobe – prav.
  2x narobe je fejst narobe.
  Če bi samo 2x mimo vstrelili, bi bili itak še zelo dobri…

 • xtc

  Levaki dobesedno uničujejo Slovenijo mednarodno,to so pravi potomci IZDAJALCEV in moskovsko Beograjski hlapčkui.

 • Dragan Krstič

  Policisti ne dajte dihat temu ljigavcu ne na ce3sti ne na parkirnih mestih.Vsaj vi lahko poskrbite da bo ta pokvarjenec vsaj malo kaznovan za svoja mafijska dejanja obenem pa maščujte sindikalista Petroviča.

 • milanček

  to je možno samo v Sloveniji, kjer je več kot60% volka prtegnjenega! Npr. cigan janković lahko javno krade, pa ga idioti hvalojo in volijo, SRAMOTA!

 • Osti jarej

  …..ja….kar naenkrat se je mafijastanu zgodil kopriva……jasno je eno…če je politika in nje akterji poštena,ni mogoče,da bi se “v njej valjali” pokvarjenci

 • Štalmajster

  Kdo pa sploh sta ta dva …… stričeka ?
  Brahim Sanou
  Malcolm Johnson
  In kaj za večino Slovencev pomeni ena ali druga opcija ?

  Sicer pa ….. Kopriva ne pozebe. ;-)

 • marker

  Vladajoče leve stranke so ukradle državo, upravljajo jo pod diktatom tet in stricev iz ozadja in se sploh ne ozirajo na voljo volivcev. Največ ugleda je imela naša država v letih 2004-2008. Takrat smo bili spoštovani in priljubljeni. Danes smo samo še rdeča packa na zemljevidu Evrope.

 • Amerikanc

  Očitno je baby face s svojo dokaj močno retoriko precej lobiral tudi zase. Verjetno je spoznal, da kot politik nikoli ne bo “obogatel”.

 • Olga2345

  Kaj delata skorumpirana policija in sodstvo?

  • Dragan Krstič

   Drugoklasne državljane zajebavajo n obsojajo.

  • zokispoki

   Preganjajo kurje tatove. Strokovno !

 • Silos

  Igra pa kitaro pri skupini OF .To pove vse.

 • Slobodan Milošević

  https://youtu.be/ucRlzuSUMAs

  POTRATA slovenaćkih €

 • Slobodan Milošević

  nekad ste pricali da samo srbi krademo i lazemo

  https://youtu.be/AWNs9WpqaQA

 • Slobodan Milošević

  https://youtu.be/imanmnbkfIo

  ma kaki Janshari je pošten majke mi

 • Gr Enze

  ALI RABIJO V BURKINI FASO OSLE KAR NAJ POBEREJO VSE PRI NAS JIH JE DOVOLJ !