fbpx

Radikalni Kordiš prek Facebooka ščuva k nasilni spremembi ustavne ureditve?! Ljudje se ob tem sprašujejo, kje je policija!

Foto: Arhiv Nova24TV.

Skrajni poslanec nadkoalicijske Levice je praznične dni očitno izkoristil za ščuvanje svojih sledilcev na družbenem omrežju k revoluciji. Državljani so ob stopnjevanju retorike vse bolj zaskrbljeni, Kordiš je namreč že pred časom, tudi prek družbenih omrežij, kar sam razkril svojo nagnjenost k nasilju. Tokrat se je v enem izmed komentarjev zavzel celo za odpravo države, kar pa je precej kontradiktorno glede na dejstvo, da je sam že celo življenje breme davkoplačevalcev, življenje na račun slednjih pa mu omogoča ravno država. Je enostavno zloben ali pa se mu je dokončno utrgalo?!

Na dan samostojnosti in enotnosti, ki smo ga praznovali 26. decembra je najbolj radikalen izmed poslancev nadkoalicijske skrajne Levice Miha Kordiš dodobra razburil javnost, ko se je prek družbenega omrežja Facebook zavzel kar za revolucijo proti kapitalizmu. O tem je zapisal sledeče: “Dan samostojnosti in enotnosti? Kapitalistična kontrarevolucija! Vsake pol leta politični establishment čestita samemu sebi za ”samostojnost in enotnost” in vsakič povem enako. Odcepitev Slovenije od Jugoslavija je bil zgolj in samo kapitalistični udar na samoupravljanje. Enotnost? Za rajo etno-nacionalizem, za ”osamosvojitelje” in njihove prijatelje pa plenjenje narodovega bogastva, predtem zaščitenega z institucijo družbene lastnine. Samostojnost? Kolonija! Proračune nam pišejo v Bruslju, (privatizacijsko) gospodarsko politiko narekujejo v Berlinu, vojski in zunanji politiki poveljuje Washington, gozdove upravljajo v Vatikanu. Ne, dragi narod. ”Samostojnost in enotnost” ni naš praznik. Ko so iz ljudskih rok odšla iz podjetja, je odšla tudi dostojnost dela, nato še socialna varnost. Od ponosa na skupne dosežke ljudstva je ostal samo rasizem, skrit za trobojnico. Resnična samostojnost in enotnost se ne ponaša z barvami kapitalizma, maskiranega v ideologijo nacionalizma. Ponaša se z zastavo dela. Zato težko čakam dan, ko preženemo kolonialne gospodarje in domačo gospodo ter si znova priborimo to, kar naj bi danes praznovali. Šele takrat bodo plapolali zares naši emblemi, na katere bomo zrli z iskrenim ponosom. Delu čast, delu oblast!” Več kot očitno torej svoje skrajne privržence prek družbenega omrežja Facebook ščuva k nasilni spremembi ustavne ureditve, za to kaznivo dejanje pa kazenski zakonik predvideva večletne zaporne kazni:

359. člen Kazenskega zakonika – Ščuvanje k nasilni spremembi ustavne ureditve
(1) Kdor, zato da bi ogrozil obstoj, ustavno ureditev ali varnost Republike Slovenije, poziva ali ščuva k neposredni storitvi kaznivih dejanj iz 348. do 357. člena tega zakonika, se kaznuje z zaporom do petih let.
(2) Kdor stori dejanje iz prejšnjega odstavka z premoženjsko ali kako drugo pomočjo iz tujine, se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do petih let.
(3) Kdor izdeluje ali razmnožuje gradivo, s katerim se poziva ali ščuva k storitvi kaznivih dejanj iz prvega odstavka tega člena, zato da bi ga sam ali kdo drug razširjal, ali kdor z enakim namenom hrani večjo količino takega gradiva ali ga razširja, se kaznuje z zaporom do treh let.

Kako je videti komunistična revolucija, h kakršni poziva pa državljani Slovenije dobro vemo, kljub temu, da še vedno niso odkrita in raziskana množična grobišča, ki so nastala med drugo svetovno vojno kot del partizanskega nasilja in po vojni s komunistično revolucijo. Pri tem nikakor ni šlo za izvensodne poboje nasprotujoče se vojskujoče strani, pač pa so se na seznamu žrtev znašli nedolžni civilisti, med njimi veliko žensk in otrok. Vsemu temu je sledila nacionalizacija in več desetletno pustošenje komunistov po Sloveniji, ki si zaradi vpliva starih komunističnih elit, kar danes poimenujemo globoka država, še danes ni popolnoma opomogla. A kljub temu Kordišu privržencev za revolucijo v imenu krvave ideologije, ki je po svetu povzročila že prek 100 milijonov žrtev – številka pa še narašča, očitno ne zmanjka. Kot lahko razberemo pod objavo, je nanjo reagiralo kar 414 privržencev, nekateri pa so s svojimi komentarji celo podpihovali in spodbujali sovraštvo ter grožnje z nasiljem.

Foto: posnetek zaslona

Kje je v tem primeru policija in zakaj o tem ne poročajo mainstream mediji?!
Ko so pred meseci na dan prišle fotografije postroja t. i. Štajerske varde pod vodstvom Andreja Šiška, so se takoj zganili vsi mediji, kar je na koncu pripeljala tudi do ukrepov s strani organov pregona. Medijski prostor so mu med drugim omogočili pri STA, Siolu, 24ur, Večeru, Dnevniku in Slovenskih novicah. Šiško je bil takrat kazensko ovaden prav zaradi suma ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve, a se je branil, da ni šlo za paravojaško enoto, pač pa prostovoljno obrambno skupino svobodnih ljudi dežele Štajerske z imenom Štajerska varda. Potrdil je, da skupina, ki je štela nekaj sto članov, uporablja orožje, dovoljenj za nošenje orožja pa po njegovem mnenju ne potrebujejo. A zakaj je bil Šiško pozoren tolikšne medijske pozornosti? Tudi to dogajanje je bilo po vsej verjetnosti povezano z radikalnim Kordišem, odgovor je sila preprost: potem ko so se oglasili malodane vsi večji privatniki in vplivni poslovneži, ki so ostro obsodili poslanca Levice, Kordiša, zaradi zapisov in izjav o znanemu in uspešnemu podjetniku Ivu Boscarolu, in se je odzvala celo Gospodarska zbornica Slovenije, je bilo nujno pozornost ljudstva preusmeriti drugam. In tukaj se je, kako prikladno, pojavil Šiško. V tokratnem primeru pa interesa po medijskem izpostavljanju in kazenskem pregonu globoka država več kot očitno nima. Prav dogovor o sodelovanju med koalicijo Marjana Šarca in skrajno Levico Luke Mesca, ki to stranko postavlja celo v nadkoalicijski položaj v zameno za njene glasove v parlamentu, je omogočil kontinuiteto socializma po razočaranju volivcev nad strankami Cerarjeve koalicije. V primeru ukrepanja proti Kordišu bi to po vsej verjetnosti pomenilo tudi predčasne volitve, česar pa si Šarec po vsej verjetnosti ne želi in tako t. i. “sovražni govor” podtika podpornikom opozicijskih strank in medijem, ki so kritični do dela njegove vlade.

Kordiš že razkril svojo nagnjenost k nasilju, s čimer se je kar sam pohvalil
Nagnjenja k nasilju pa Kordiš ne izraža le s pozivanjem k nacionalizaciji zasebnega premoženja in izkazovanjem naklonjenosti do množičnih morilcev, kar je počel npr. z nastavitvijo podobe Vladimirja Lenina kot slike na svojem Facebook profilu ali pa nošenjem majice diktatorja Josipa Broza Tita v Državnem zboru, ki naj bi bil hram demokracije. Poslanec, ki je med drugim Jugoslovansko ljudsko armado, agresorja nad Slovenijo označil za častno vojsko je nedavno na vlaku med potjo domov izgubil živce in se skoraj fizično znesel nad dvema nič hudega slutečima srednješolcema. Takrat je kar javno, prek Facebooka namreč objavil, da se je želel “refleksno” fizično znesti nad dvema srednješolcema, kot je to izrazil kar s ključnikom #BashTheFash – gre za izraz, ki v levičarskih krogih pomeni “udari fašista”. Razlog pa je naravnost neverjeten, in sicer zato, ker je eden izmed srednješolcev bral knjigo Manifest za domovino, drugi je imel na sebi oblečeno majico, ki je po Kordiševem mnenju kar “neonaci”.

Pozornost je tokrat vzbudil tudi s trditvijo, da se zavzema za odpravo države
V enem izmed komentarjev pod objavo, s katero ščuva h krvavi revoluciji, pa se je Kordiš zavzel kar za odpravo države in popoln komunizem. To je precej kontradiktorno, glede na to da ravno vseobsegajoča država in popolno lastništvo nad proizvodnimi dejavniki omogoča delovanje totalitarne ideologije, kot je komunizem ter doseganje marksističnih idealov, kot je enakost. Slednja se v komunizmu sicer izraža kot enakost v revščini vseh, kar pa nikakor ni naravno stanje, glede na to, da smo imamo ljudje po naravi različne sposobnosti in interese, prav tako pa smo nagnjeni k uživanju v sadovih našega dela. V komunizmu to ni mogoče: prav država si tam lasti vse, komunistične elite, kakršnim si več kot očitno želi pripadati Kordiš, pa kot centralni planer odrejajo komu koliko po načelu “vsak po svojih zmožnosti, vsakemu po svojih potrebah.” Potrebe se v takšnem sistemu sicer izražajo sorazmerno z ravnjo zvestobe, ki jo posameznik izkazuje komunističnemu režimu in partiji. Izjava pa je zanimiva še z enega vidika, Kordiš je namreč celo življenje breme davkoplačevalcev in ni ustvaril niti centa dodane vrednosti – ustvarja le škodo! Prav lagodno življenje na račun davkoplačevalcev pa mu omogoča država, v tržnih razmerah ti po vsej verjetnosti ne bi bili pripravljeni financirati njegovih škodoželjnih aktivnosti. Še več, standard kot ga uživa on in njegovi kolegi iz skrajne Levice je v veliki meri rezultat kapitalizma, če bi imeli socializem, bi bili po vsej verjetnosti vsi skupaj lačni, takšen sistem namreč privede do tega, da so tudi najbogatejši na slabšem, kot najrevnejši v svobodnih kapitalističnih državah. Ob vsem tem se lahko vprašamo, gre za čisto hudobijo, samo neumnost ali pa se je Kordišu tokrat res popolnoma utrgalo?!

Foto: posnetek zaslona

Za kakšno neumnost gre pri tem, so hitro opazili nekateri kritični uporabniki Facebooka, ki so mu med drugim očitali, da protidržavno že deluje z zagovarjanjem škodljivih ideoloških ukrepov, kot je poviševanje minimalne plače, ob tem pa so ga provokativno oz. bolje rečeno retorično vprašali, kdaj bodo tudi poslanci začeli delati za minimalno plačo. Eden izmed uporabnikov pa ga je celo opomnil, naj se nikoli ne prikaže kot popoln “retard”.

Foto: posnetek zaslona

J. Ž.