fbpx

Kordiš spet išče suspenz: Sklical kongres SDS, da bi očrnil vlado!

Roni Kordiš levičarski bloger, ki s svojim delom predvsem širi levičarsko agendo, je spet brcnil v temo. Tokrat je očitno kar sam sklical kongres SDS v Slovenskih konjicah poleg tega pa javnosti postregel še z eno teorijo zarot. Da se zaradi oklicanega kongresa rahljajo ukrepi. Kordiš je bil pred časom že suspendiran na Twitterju. Lažno novico širijo tudi pri Mladini.

Na svojem blogu je zapisal: “Vlada od sobote se za teden dni ukinja omejitve zbiranja do 50 oseb. Super, bi bil lahko komentar. Končno. Pa vendar. Dokler se stvari ne postavijo v pravi kontekst, je vse skupaj povsem drugače kot sicer. V soboto je kongres SdS v Slovenskih Konjicah. Je sedaj vse skupaj bolj jasno zakaj ukinjanje omejitve”?

Očitno njemu ni jasno, da je vse skupaj kar je zapisal smešno. Ukrepi se že nekaj časa rahljajo, če tega še ni opazil, pa ne zato ker naj bi bil v bližnji prihodnosti kongres SDS ampak zato, ker se izboljšuje epidemiološka slika. Zato imamo semafor ukrepov, kjer je jasno razvidno, pod kakšnimi pogoji se ukrepi sproščajo.

Kdaj se kaj odpira in kateri ukrepi se rahljajo je jasno zapisano v načrtu sproščanja ukrepov za zajezitev epidemije, ne pa na podlagi tega kdaj se načrtuje kongres SDS. Roni Kordiš je kot vemo znan po sovražni nastrojenosti zoper drugače misleče, še posebej do desnice, takšno širjenje nestrpnosti in neresnic pa je nesprejemljivo.

Kongres SDS je sicer od vsega začetka predviden v soboto 19. junija.

Sara Kovač