fbpx

Kordiš o spitzenkandidatki Tomićevi, ki kroži po socialnih omrežjih: “Glupa kot točak, nerazgledana kot noč, attention whore …”

Foto: STA

Javnost se čudi bliskovitemu vzponu Tomićeve, ki je postala spitzenkandidatka Evropske levice, prav tako pa je nosilka liste za evropske volitve slovenske skrajne Levice. A še pred nekaj časa je bila v tej stranki vse prej kot ugledna članica, veliko prahu pa je dvignil tudi njen preračunljiv prestop iz DSD v TRS. Po spletu že dlje časa kroži tudi posnetek zaslona, v katerem naj bi Kordiš brez dlake na jeziku povedal, kaj si misli o Tomićevi, saj ta nima nič skupnega s socializmom!

Zloglasna Violeta Tomić je spitzenkandidatka oziroma ena izmed dveh vodilnih kandidatov na listi skrajne Levice za letošnje volitve v Evropski parlament. Tomićeva je prav tako namestnica koordinatorja Levice in članica Parlamentarne skupščine Sveta Evrope, kjer je glavna poročevalka za pravice oseb LGBT. Kot kaže, se je hitro povzpela, saj ob nastajanju stranke, ki se je takrat še imenovala Združena Levica, ni uživala nikakršnega spoštovanja ali pa ugleda med člani. Veliko prahu je namreč vzbudil tudi preračunljiv prestop Tomićeve iz Demokratične stranke dela (DSD) v Stranko za trajnostni razvoj Slovenije (TRS). To razkriva tudi posnetek zaslona pogovora med enim izmed članov in Miho Kordišem na družbenem omrežju Facebook, kjer sta si brez dlake na jeziku izmenjala svoje mnenje o Tomićevi!

Kordiš je imel precej razlogov za razočaranje nad Tomićevo
“Ej sm čist razočaran nad Violeto,” je sodeč po posnetku zaslona eden izmed pripadnikov skrajne Levice takrat prek zasebnega sporočila na družbenem omrežju Facebook sporočil Kordišu. Da pa bi za svoje razočaranje nad Tomićevo imel lahko kar precej razlogov, pa razkriva tudi Kordišev odgovor: “Zato ker je glupa ko točak, zato ker je nerazgledana ko noč al zato ker je povzpetniški attention whore, ki nima nič skupnega s socializmom?” Ta zapis med drugim tudi jasno prikazuje kulturo izražanja in odnosov v tej stranki, kjer bi pred kratkim skoraj izbruhnilo celo nasilje.

Foto: posnetek zaslona

V stranki v preteklosti že skoraj prišlo do fizičnega nasilja
Že spomladi smo lahko poročali o slabih odnosih v tej skrajni stranki, ko smo v uredništvo prejeli pismo člana, ki je uvodoma povedal: “Dolgo sem bil tiho, a ne morem več. Luka Mesec in kompanija niso to, za kar se predstavljajo.” V pismu je razkril pravi obraz Mesca, pravi, da jih je njihov vodja žalil in jim govoril, da so uličarji. Razkril je še, da so Mesec, Matej Vatovec in Kordiš včlanili svoje družinske člane, in označil stranko Levica kot “družinski socializem”, v katerem imajo veliko vpliva močne družine propadle LDS.

V pismu je bilo pripeto tudi elektronsko sporočilo aktivne članice, v katerem Mesca označi kot absolutnega vladarja, ki se požvižga na statute in se odloča po lastni oceni situacije. Elektronsko sporočilo, ki ga je Mesec poslal svetnikom takratne Iniciative za demokratični socializem (IDS), pa je razkrilo grozljivo stanje v stranki po kongresu, “tolčenje po stenah, pljuvanje in poskusi fizičnih obravnavanj”, Mesec je še dejal, da je bil skoraj sam deležen fizičnega obračuna. Hkrati je razočarani član opozoril, da je Levica postala stranka družinskega socializma, saj so zaposlili več partnerjev njihovih vidnih članov.

J. Ž.