Kosi: Izredne razmere v Gibanju Svoboda še ne pomenijo, da lahko za talce vzamete celoten državni zbor!

Poslanec SDS Andrej Kosi (Foto: STA)

“Ali imamo izredne razmere v državi? Ne. Ali imate izredne razmere v Gibanju Svoboda? Da. Vendar to še ne pomeni, da lahko za talce vzamete druge poslance oziroma državni zbor,” je glede ekspresnega sprejemanja zakonov dejal poslanec SDS Andrej Kosi. 

Poslanci so na današnji plenarni seji sprejeli odločitev kolegija predsednice DZ, da se predlog novele zakona o tujcih obravnava po nujnem postopku. Novelo bo sedaj obravnaval matični odbor, izredna seja DZ pa bo jutri. Po hitrem postopku se bo obravnavalo tudi noveli zakona o delovnih razmerjih in DDV. Poslanec SDS Andrej Kosi je ob tem dejal, da nujni obravnavi nasprotujejo, saj v nobenem od primerov ne gre za interese varnosti, obrambe države, odpravo posledic naravnih nesreč ali preprečevanje težko popravljivih posledic za delovanje države, poroča STA.

Kosi: “Ali imamo izredne razmere v državi? Ne. Ali imate izredne razmere v Gibanju Svoboda? Da. Vendar to še ne pomeni, da lahko za talce vzamete druge poslance oziroma državni zbor.” Opozoril je, da s predlaganimi novelami koalicija vabi tujce v Slovenijo in ruši slovensko gospodarstvo. Opozoril je še, da so v besedilih zakona podtaknjenci, torej delajo prav to, kar so nekoč očitali drugim. Očitno je, da cilj vladajočih opravičuje njihova sredstva. Poslanci SDS sporočajo, da niso na poziv in ostro nasprotujejo zlorabi moči, zlorabi nujnega postopka ter zlorabi poslovnika.

Domen Mezeg