fbpx

Kot v časih komunizma: Zoran Janković Ljubljančanom ni čestital za Božič!?

Foto: STA

Dolgoletni župan Ljubljane, Zoran Janković, že leta in leta kaže svoj prezir, svojo ignoranco do krščanstva in do katoliške zgodovine naše prestolnice. Vse to kamuflira v sekularizem in svetovljanstvo, češ, pri njemu ne gre za primitivni komunistično – ateistični antagonizem do krščanstva. Toda ob velikih krščanskih praznikih tudi največjim skeptikom, ki bi nas imenovali “desničarske teoretike zarote”, preprosto mora postati jasno.

Zoran Janković, župan MOL, je tudi to leto postregel z dobesedno komunistično čestitko meščanom Ljubljane. Čestital jim je novo leto, ob božič, še vedno največji praznik večine Slovencev, pa se niti obregnil ni. Kot bi Slovenija ne bila tradicionalno katoliška, kot bi Ljubljana ne bila tradicionalno katoliška, kot bi večina Ljubljančanov ne še vedno štela med krščene v katoliško vero.

Na naravnost sramotno, nezaslišano čestitko “svetovljanskega” župana slovenske prestolnice je opozorila mestna svetnica Ana Zagožen, na svojem Twitter profilu:

Bo čestital muslimanom?

Janković sam ni ne musliman ne pravoslavec, bodite pa pozorni za pravoslavni božič ali za kakšen muslimanski praznik – takrat bo obojim čestital. Le zakaj čestita verskim ločinam, le katolikom ne? Zato, ker je svetovljan v negativnem pomenu besede, boljše rečeno, človek brez korenin. In zato v okolju, v katerem živi, deluje do okolja in njegovih korenin prezirljivo in destruktivno.

Aleš Ernecl