fbpx

Kot v času diktature: Predsednik Društva kriminalistov Slovenije in nekdanji udbaš Demšar z odkrito grožnjo nad predsednika opozicije

Foto: YouTube/SDS

Saj ni res, pa je. Predsednik Društva kriminalistov Slovenije Jakob Demšar, v krogu slovenskih tajkunov poznan kot “naš Jaka”, je zaradi navdiha po ustvarjanju higiene v državi pozval k napadu na predsednika največje opozicijske stranke Janeza Janšo in ga celo označil za osumljenca, medtem ko je ta v primeru afere IranNLBgate, ki predstavlja najhujši gospodarsko-politični kriminal v samostojni Sloveniji, molčal kot miš oziroma kot Miki Miška. S tem je kriminalist Demšar javno pokazal v katero smer je obrnjena kriminalistična policija: Še vedno deluje kot nekdanja tajna politična policija Udba, ustvarjena predvsem za pregon notranjih sovražnikov, medtem ko svoje brezpogojno ščitijo!  

Jakob Demšar, nekdanji namestnik direktorja uprave kriminalistične policije, je v eni izmed izdaj sobotne priloge Dnevnika tajno policijo totalitarnega režima Udbo označil za Marijino družbo in jo med drugim primerjal s FBI, Cio, MI5 in MI6, čeprav sta celo vrhovno in ustavno sodišče ugotovili, da je bila Udba organizacija, ki se je ukvarjala s kriminalnimi dejanji, ob tem pa sistematično kršila človekove pravice in temeljne svoboščine.

Demšar v bran Udbi in Türku
Majhen segment ohranjene dokumentacije o kriminalnih dejanjih Udbe kaže na to, da je bila vpletena v ugrabitve, mučenje in umore svojih nasprotnikov, njeno dejavnost pa sta v največji meri raziskovala Igor Omerza in Roman Leljak. Demšar je v preteklosti v bran vzel nekdanjega predsednika republike Danila Türka, čigar ime se je znašlo v Sončnici (dosjeju Udbe) kot ime enega izmed profesorjev, ki naj bi ga SDV povabila k sodelovanju. Pri tem pa je treba dodati, da je o sebi dejal: “Gotovo sem tudi sam udbovec. Omenjen sem na Udba.net pod meni neznano šifro.” Poleg imena Jaka Demšar je namreč šifra SDV 60000, ki jo imajo nekdanji uslužbenci SDV. Čeprav je pripisano, da je miličnik in uslužbenec RSNZ, je treba dodati, da številni tedanji miličniki in uslužbenci RSNZ te šifre sploh nimajo.

Foto: STA

Po osamosvojitvi Slovenije je bil Demšar namestnik direktorja uprave kriminalistične policije, sicer pa se je potegoval tudi za položaj državnega sekretarja na notranjem ministrstvu v času ministrovanja Rada Bohinca iz vrst SD. Leta 204 je deloval v politiki kot kandidat za poslanca stranke SD, dve leti pozneje kot kandidat za župana in kot občinski svetnik v Radovljici. V 50. letu starosti se je upokojil, trenutno pa predseduje Društvu kriminalistov Slovenije, saj ob sklicevanju na pregovor “enkrat policist, vedno policist” navaja, da ne more iz svoje kože. V intervjuju za varensvet.si je tudi povedal, da je proletarskega in partizanskega porekla, zato danes nima nikakršnih dilem, kdo je tisti, ki je leta 1945 zmagal in zakaj je bil socializem zgodovinsko pogojen.

Foto: STA

Napad na vodjo opozicije kot v totalitarnem režimu
“Zaradi splošne higiene v državi morajo naši organi izvesti pravi napad na osumljence, vključno z Janezom Janšo in doktorjem davčnih optimizacij Snežičem,” je nedavno zapisal Demšar. S tem se je več kot očitno spravil nad vodjo opozicije, kar je značilno za totalitarne režime, ki jim ni pogodu, da jim nekdo nastavlja ogledalo in jih opozarja na nepravilnosti, v katere so vpleteni ljubljenci in predstavniki elit.

Zanimivo, da se Demšar ni angažiral ob razkritju Grimsove Komisije za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb, da je bila med letoma 2009 in 2010 prek naše največje banke NLB oprana milijarda dolarjev za financiranje jedrskega terorizma. Znano je, da so najpomembnejši politiki slovenske levice vedeli in še vedo, kdo je organizator tega kriminalnega početja, saj so njihovo početje dopuščali in ga tudi zaščitili z molkom. Gre za očitno javno grožnjo z jasnim ciljem, medtem pa drugi kradejo milijarde.

H. M.