fbpx

KPK zaključila postopek zoper ministra Hojsa, le Tepina se ne more sprijaznit z epilogom

Odgovorni urednik portala 24ur Jure Tepina in minister za notranje zadeve Aleš Hojs (Foto: STA)

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je zaključila postopek v zvezi s prodajo parcele na območju Kolombana v koprski občini, katere končni lastnik je med drugim postal tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs. Na komisiji so očitno ugotovili, da ni nobenih kršitev, zato so postopek zaključili. 

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je zaključila postopek v zvezi s prodajo parcele na območju Kolombana v koprski občini, katere končni lastnik je med drugim postal tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs. Postopek je zaključila, ker ni našla kršitev.

KPK je postopek začela na podlagi lani prejete prijave zaradi suma nepravilnosti pri prodaji parcele Mestne občine Koper, katere končni lastnik je med drugimi postal tudi minister Hojs, so spomnili v sporočilu za javnost. Komisija je v okviru predhodnega preizkusa zaprosila in pridobila pojasnila in dokumentacijo Mestne občine Koper in Slovenskega inštituta za revizijo, preverila je postopek prodaje določene nepremičnine, opravila razgovor s cenilcem nepremičnin ter vpogled v javno dostopne objave. Pri tem je KPK ugotovila, da v obravnavani zadevi glede na zbrane podatke ni mogoče potrditi obstoja kršitev iz pristojnosti komisije, zato je postopek ustavila.

Jure Tepina ne odneha
STA potem nadaljuje, da je komisija zaznala določena tveganja, zaradi katerih je koprski občini podala priporočila, da od izvajalcev, pri katerih naroči izdelavo cenitve nepremičnine za namen izvedbe javne dražbe, zahteva, da v cenitveno poročilo jasno zapišejo, ali s cenitvijo ugotovljena cena vsebuje davek na dodano vrednost ali ne, so še zapisali. Ker Jure Tepina najbrž tudi pod vplivom tega dvoumnega, enigmatičnega zapisa še dalje trdi, da je parcela komunalno urejena in da je minister Hojs zanjo plačal ceno brez DDV – ja, se je na Twitterju oglasil tudi minister Hojs, ki je zapisal, da KPK glede Hojsove parcele ni ugotovila nobenih kršitev, zato je postopek ustavila. “To seveda ne ustavlja urednika Jureta Tepino, da ne bi ponovno lagal na portalu 24 ur, da je parcela komunalno urejena in da sem zanjo plačal znesek, ki ne vsebuje DDV ja,” se je odzval minister Hojs.

Aleš Ernecl