fbpx

Krajnikova kandidaturo vložila v želji, da se slovenska družba prerodi

Predsedniška kandidatka Nina Krajnik. (Foto: STA)

“Zato ker si želim da ta slovenska družba na nek način ozdravi, da se prerodi,” je dr. Nina Krajnik pojasnila, zakaj se je odločila, da vloži kandidaturo za predsednico ter spomnila, da živimo v nekem svetu slovenske družbe, ki je pogosto grob in nepravičen, človekove pravice pa nemalokrat teptajo prav tisti, ki o njih – ter o pravni državi – največ govorijo. “Biti odprt za resnico vsakogar, biti odprt za njegovo željo – ker to je edini način, da v Sloveniji lahko povežemo razlike,” je še dejala psihoanalitičarka, ki je poudarila, da so tudi to vrednote, ki jih kot predsedniška kandidatka želi najbolj poudariti.

Kot smo že poročali, je kandidaturo za predsednico napovedala tudi psihoanalitičarka in filozofinja dr. Nina Krajnik. Ob najavi kandidature je zapisala, da je zagovornica politike, ki ne izhaja iz svetovnonazorskih delitev ali dispozitivov moči enih proti drugim. Uradna najava kandidature je potekala v dvorani Slovenske matice, kjer je predstavila tudi skupino podpornikov. Med njimi so nekdanji ustavni sodnik Peter Jambrek, nekdanji ustavni sodnik Tone Jerovšek, astronom in fizik Bojan Kambič, Nataša Elvira Jelenc iz Društva onkoloških bolnikov, pisateljica Gabriela Babnik Outtara, smučarski skakalec Lovro Kos,  glasbenik in podjetnik Pavle Okorn ter akademski slikar Matej Metlikovič.

“To, kar je politično, je to, kar je osebno, zato je moja politika politika singularnega. Ne izhaja iz delitev ali dispozitivov moči enih proti drugim, ampak daje prostor resnici in želji vsakogar. Zato je edina, ki je za vse. Samo če imamo to pravico, lahko delujemo kot skupnost,” so se že pred dnevom glasile besede predsednica Slovenskega društva za lacanovsko psihoanalizo. Krajnikova je sicer poudarila, da ni članica nobene stranke, bo pa vesela, če se bo kakšna stranka identificirala z njenimi idejami in jih prepoznala kot svoje. Svojo kandidaturo bo vložila s podpisi 5000 volivcev. Po njenih besedah so njeni volivci ljudje, ki znajo odpreti oči za družbeno stvarnost ter ljudje odprtega duha in bistrih umov, ki so načelni in se znajo boriti v najtežjih okoliščinah, predvsem pa ne nasedajo mnogoterim poizkusom pranja možganov.

Sara Kovač