fbpx

Kritični Twitter odzivi na nastop Marjana Šarca na RTV: “Mater, a to je res izjavil? A to je politika ali hišni svet?”

Foto: Printscreen

“V politiki ni prostora za zamere. Tega pri meni ni. Z Janšo in SDS pa ne gremo. Računal sem, da se bodo tega držali tudi tisti, ki so tako govorili 2018. Zamer pa mi nimamo,” je eden izmed odzivov na družabnem omrežju Twitter, ki je nastal po nedeljskem nastopu predsednika vlade v odstopu Marjana Šarca na javni RTV Slovenija. Vsakdo, ki si je ogledal njegov nastop je lahko videl, da so njegove besede povsem skregane z zdravo logiko, namreč nemogoče je na eni strani govoriti, kako zamer v politiki ne sme biti, potem pa na drugi strani govoriti, kako je računal na besede iz 2018, ko so se vsi zaklinjali, da z Janezom Janšo ne gredo v vlado. 

“Šarčev edini program je izključevanje drugače mislečih in zavračanje dialoga,” je opozoril prvak Slovenske demokratske stranke Janez Janša, poslanka Anja Bah Žibert iz SDS pa je komentirala: “Sredi predstave ga zapuščajo igralci in gledalci. Revež bi pa še kar igral …”.

Preko Twitterja je eden izmed sledilcev dal vedeti, da je Marjan Šarec odstopil in spravil državo v mrtvi tek s predčasnimi volitvami samo zato, da bi poskušal dobiti več poslancev, mainstream mediji pa ga kljub temu obravnavajo kot prištevnega politika. “Šarec, kdo se je zaklinjal leta 2018, da ne gre v koalicijo s SDS: Aleksandra Pivec, Zdravko Počivalšek, Matej Tonin?”

https://twitter.com/JKranjcan/status/1229278561296699392

Šarec je v nastopu na nacionalki povedal, da je vsakemu poskušal ugoditi, kolikor se je pač maksimalno dalo. “Spomnimo se zadeve SODO poleti, Alenka Bratušek, takrat sem jo podprl. Podprl sem Zdravka Počivalška pri turističnem holdingu. Podprl sem SD pri kulturnem evru. Podprl sem tudi DeSUS v nekaterih upokojenskih zadevah.” Politični analitik Mitja Iršič je na to komentiral z naslednjimi besedami: “Beri: Računal sem na nadaljevanje politike izključevanja,tudi če morajo moji sopotniki zato storiti politični samomor. Ne razumem zakaj nočejo storiti političnega samomora. Sebičneži. Sem edini politik v Sloveniji, ki ga zanima še kaj drugega kot lastni interesi. Nihče me ne razume.”

https://twitter.com/Jo_AnnaOfArt/status/1229316670738567169

Hana Murn