Krivic pozval ustavno sodišče in Pahorja k predlogu za kazenski pregon Mahniča. Mahnič: “Ko mačku stopiš na rep, zacvili!

Matevž Krivic (Foto: STA)

Ostareli pravnik Matevž Krivic je po odzivu poslanca Žana Mahniča na odločitev ustavnega sodišča, s katero so državnemu zboru preprečili zaslišanje tožilcev, zoper slednjega zahteval kazenski pregon, zaradi razžalitve. Mahnič je v svojem zapisu na Facebooku dodatno podkrepil svoje trditve o mafiji, med drugim je izpostavil številne nepravilnosti v pravosodju in kriminal, ki se odkriva v okviru preiskovalnih komisij, ki jim predsedujeta Anže Logar in Jelka Godec. Pričakovano so se nad Mahniča Socialni demokrati spravili z vsemi topovi, med drugim tudi z njihovim portalom Večer, ga pa je podprl poslanski kolega Dejan Kaloh, ki je bil sam priča mafijskemu zastraševanju. Iz urada predsednika republike Boruta Pahorja so sporočili, da se morajo politiki disciplinirano vzdržati vsake izjave, ki jo lahko nekdo razume kot žaljivo, nestrpno in sovražno, po drugi strani pa je predsednik izpostavil, da so kritične ocene delovanja vseh institucij, vključno z institucijami pravne države, legitimne in tudi koristne.

Nekdanji ustavni sodnik Matevž Krivic se je ostro odzval na zapis poslanca Slovenske demokratske stranke Žana Mahniča ob odločbi ustavnega sodišča o zadržanju preiskovalnih dejanj državnega zbora zoper tožilce v zadevi Kangler. Ustavno sodišče in predsednika republike Boruta Pahorja ob zapisu o mafiji, ki ščiti mafijo, poziva k vložitvi predloga za pregon Mahniča zaradi razžalitve.

Zaradi ustavnega sodišča preiskovalna komisija DZ ne bo mogla zaslišati tožilcev
Kot poroča Slovenska tiskovna agencija, je ustavno sodišče v sredo sporočilo, da je do končne odločitve zadržalo izvrševanje zakona in poslovnika o parlamentarni preiskavi, če se nanaša na državne tožilce. Tako preiskovalna komisija DZ v zadevi Kangler v sredo ni mogla izvesti pogovora z generalnim državnim tožilcem Dragom Šketo in tožilcem Nikom Pušnikom.

Matevž Krivic je med drugim dober prijatelj nedemokratičnega Ljuba Bavcona, ustanovnega člana Kučanovega Foruma 21. (Foto: STA)

Mahnič: “Ko mačku stopiš na rep, zacvili!”
Mahnič se je v svojem zapisu na družbenem omrežju Facebook odzval ostro in uvodoma zapisal, da ko mačku stopiš na rep, ta zacvili, ter nadaljeval: “Včeraj so ustavni sodniki čez noč odločili, da se tožilcev, ki so sicer izvršna in ne sodna veja oblasti, v državnem zboru ne sme preiskovati. Isti dan, ko bi morali pričati pred preiskovalno komisijo. Da so jih zaščitili pred odgovornostjo. Nek bivši ustavni sodnik se sedaj razburja, ker sem v odzivu rekel, da je mafija zaščitila mafijo.”

Mahnič je v svojem zapisu izpostavil tudi nekaj ključnih točk, s katerimi je dodatno podkrepil svoje trditve:
– da državi vlada mafija, ki jo pravosodje ščiti, meni krepka večina Slovencev
– zaupanje v pravosodje je na pičlih približno 20 %
– ko gre za navadne državljane, ti na sodiščih čakajo leta in leta na pravico, če jo sploh dosežejo
– ko sodniki sodijo sodnikom in tožilcem (tako kot včeraj), to naredijo čez noč in jih zaščitijo
– banksterji, ki so pokradli milijarde iz bank, se mirno sprehajajo, ker jih pravosodje ščiti
– tisti, ki so z medicinsko opremo kradli denar iz zdravstvene blagajne, da vsi čakamo v čakalnih vrstah vsako leto dlje, uživajo na svojih jahtah
– sodniki in tožilci lahko delajo, kar želijo, pa za nič ne odgovarjajo
– nedolžne zapirajo, lopove oproščajo
– preiskovalni komisiji Anžeta Logarja in Jelke Godec sta prišli do konkretnih ugotovitev o kriminalu. Kaj so naredili tožilci in sodniki? NIČ!
– itd. itd. itd.

“Zdaj pa mi povejte, kako bi vi poimenovali to tvorbo? Ali ni to mafijsko početje? Ampak ja, pri nas v imenu politične korektnosti tega ne smeš povedat na glas. Če pa poveš, se prvorazredni in posvečeni takoj zganejo in udarijo nazaj. Tako kot to počne mafija,” je zapisal in dodal, da je na zlorabe v pravosodju treba opozarjati in stvari poimenovati takšne, kot so, predvsem pa je temu enkrat že treba narediti konec!

SD se je z vsemi topovi spravil nad Mahniča, da živimo v mafijski državi, pa je izpostavil tudi poslanec Kaloh
Mahnič se je na dogajanje odzval tudi na družbenem omrežju Twitter, kjer je med drugim opozoril, da je Krivic zagovornik izplačila na desetine milijonov evrov davkoplačevalskega denarja za t. i. izbrisane.

Prav tako je na Twitterju zapisal, da se ne spomni, da bi uradno glasilo sodnika Janeza Žirovnika in tožilca Škete tako ažurno objavljalo mnenja Krivica, ko je nastopal proti absurdnim sodbam v aferi Patria: “Ko nekaj poimenuješ tako, kot #drugorazredni državljani dojemajo in poimenujejo, je pri #prvorazrednih vedno vik in krik.” Takšno delovanje Večera seveda ni presenečenje, saj je ta v lasti tajkuna Uroša Hakla, ki je znan po svojih povezavah s stranko Socialni demokrati Dejana Židana, pravno naslednico Zveze komunistov Slovenije.

Ni presenetljivo, da se je nad Mahniča spravila tudi socialistična državna sekretarka z ministrstva za pravosodje Dominika Švarc Pipan, ki prav tako pripada SD: “Ne le politični, tudi državljanski alarmi bi morali zvoniti ob vseh sistematičnih spodkopavanjih načel neodvisnosti sodstva in delitve oblasti, temeljev našega ustavnega reda.”

Je pa Mahniča odločno podprl poslanec SDS Dejan Kaloh, ki je bil tudi sam priča mafijskemu zastraševanju: “Doživel nezakonito hišno preiskavo kot krivično sodbo na 1. st. Na koncu vse skupaj padlo. Niso vsi kriminalisti, tožilci in sodniki pokvarjeni, a eni so zagotovo zastavonoše #MafijskaParadržava.”

Predsednik Pahor meni, da so kritične ocene delovanja institucij legitimne in koristne
V uradu predsednika republike so na poizvedovanje STA, ali bodo sledili Krivičevemu odzivu, spomnili na pretekle izjave predsednika republike v zvezi v strpnostjo v javnem dialogu. Kot so navedli, Pahor “vselej opozarja, da se moramo vsi, zlasti politiki, ki sodelujemo v javnem dialogu, disciplinirano vzdržati vsake izjave, ki jo kdo lahko razume kot žaljivo, nestrpno ali celo sovražno”. To je po oceni predsednika njihova najbolj elementarna dolžnost v skrbi za prepotrebno ozračje tolerance, svobode in spoštovanja drug drugega. Kot so dodali v Pahorjevem uradu, se je predsednik v svojem mandatu večkrat srečal s predstavniki ustavnega sodišča. Na prvi delovni pogovor jih je sprejel že takoj po prevzemu dolžnosti predsednika republike. Takrat so sogovorniki “izrazili skupno prepričanje, da je dosledno spoštovanje vseh institucij pravne države in krepitev zaupanja vanje v teh razmerah še posebej pomembno in potrebno”.

Predsednik RS Borut Pahor (Foto: STA)

Kritične ocene delovanja vseh institucij so legitimne in koristne
“Kritične ocene delovanja vseh institucij, vključno z institucijami pravne države, so legitimne in tudi koristne. Za demokratično družbo pa postanejo nedopustne, ko in če prerastejo v grožnje in pritiske,” so še navedli pri Pahorju. To stališče predsednik Pahor vselej poudari, ko naslovi vprašanje spoštovanja vseh institucij pravne države in nujnost vzdržanosti od slehernega ravnanja, ki bi bilo do njih nespoštljivo ali nestrpno, so še zapisali v uradu predsednika republike.

Rok Krajnc

 • JANEZ GUS

  To Bavconovo pokvarjeno komunistično kasto je treba razgnat in začet na novih temeljih.Bavcona ,kot vrh ledene gore pa zapret skupaj z vele izdajalcem jn zločincem Kučanom.Vsi pa,ki so dokazljivo kršili človelove pravice pa nagnat iz sodstva.Vsi ti banditi,pa so lepo popisani v odboru 2014.

 • JANEZ GUS

  Zakaj se vsa ta slovenska sramota boji,da JJ pride na čelo države.Mislim,da ne zastonj.

 • Unikatna

  Spoštovanja toliko dobiš, kolikor ga daješ!

  • JANEZ GUS

   Na prste ene roke,jih lahko našteješ…

 • RATATA

  Kaj koga briga, kako bo kdo razumel izjavo (?)….,
  da bi se morali vsi, … zlasti politiki, ki sodelujejo v javnem dialogu, disciplinirano vzdržati vsake izjave, ki bi jo kdo lahko razumel kot žaljivo, nestrpno ali celo sovražno …. .

  Vse skupaj je eno samo ovinkarjenje, zavajanje, o bistvenih stvareh pa doživljamo SOVRAŽNI MOLK!!

 • Andrej

  Matevž Krivic: doksor ustavnega prava SFRJ. Kdaj je naredil prekvalifikacijo v ustavno pravo Slovenije?

  • JANEZ GUS

   Kako že……ko se v jamo zvrne.

  • Jože 1

   Ta gospod/tovariš ima dr.prava, kaj pa naj Žan Mahnič o pravu in nadzoru prava lahko, le kot lupa po partijski liniji. Po mojem nismo čist mafijska država /to so pobožne želnje novih jurišnikov, ki tudi nimajo delovne dobe razen v >DZ in kakem koru-orgle

  • samotoje

   Glede na stanje stvari v Sloveniji je bila prekvalifikacija avtomatična.

 • Vera

  Pahor že očitno spi zimsko spanje, saj se za hude nepravilnosti različnih državnih organov, nič ne oglaša, pa bi se moral .Zakaj bi sedaj moral on nad poslanca Mahniča , ki preiskuje nepravilnost ? Krivic nam je naredil preveč škode z “izbrisanimi” po svoji krivdi, zato je bolje zanj, da je tiho in uživa v pokoju.Pahor pa naj svojo vlogo predsednika države,začne bolj resno jemati,saj “življenje ,ni praznik “!

  • JANEZ GUS

   Za njega je važno,da maha z zastavo in pometa ceste.

   • Steiermark

    ….dokler ga njegovi nebodo supaj z ostalimi, pometenimi, pometli s poti!

    • SIMON ROZIC

     …in s kom bi ga lahko nadomestili? Preveč kretenov je, ki
     bi radi prav ta položaj in – verjemite mi, od vsega hudega je
     Pahor edina, odlična izbira, pa naj počne, kar pač mora!

  • macon

   Pahor je za potemkinovsko fasado in videz spodobnosti, za protokolarno poziranje. Priznati je treba, da v tem vsaj ni direktno žaljiv kot je bil drugorazredni boljševik pred njim.

  • Nata

   Hja. . . že, že, a on mora gledati na svojega sina !!

   • Lokomotivführer

    Sdaj pa malo pobrskaj po spominu: kaj pa če ni teta, ampak je to stric Šime?

    • Nata

     Hm. . . . . .boš kaj razložil ? Hvala.

  • Hanzi

   No ja, dokler so ustavni sodniki nosili rumene kravate, nisi imela pripomb.

   • pupa

    Bog daj lačnim kruha in norcem pamet.

 • simon Batistič

  Moral bi pač predelati citat Matjaža Hana in reči da ustavno sodišče visi v levo…….

 • Steiermark

  Kako drugače pa naj se poimenuje takšno delovanje , po mafijsko! Vsak dan in na vsakem koraku ga kažejo in se tudi ne bojijo da bi jih kdo preiskoval (sami sebe) ter jih označil za takšne, saj vedo, da dokler “so proti JJ, se jim nima kaj za zgoditi”!

 • branči

  kakšen pa je ta novi slovar knjižnega jezika, da stvari ne smeš več imenovati s pravim imemom?

  • JANEZ GUS

   Bavcon tega ni bil navajen,.

 • Janez Novak

  Me zanima, kako bi bilo moč dokazati, da pravosodniki niso povezani z globoko državo – mafijo – in da ne delajo za koristi njene nomenklature, med katero sodijo tudi prenekateri pravosodniki sami.
  Je pa razumljivo, da bi pokvarjenci, ki zlorabljajo pravosodje za koristi mafijske nomenklature, radi šli do konca in utišali vsako kritiko njihovih sistemskih in sistematičnih zlorab pravosodja. Če bi mogli, bi kritike njihovega mafijskega delovanja poslali tudi v gulage. Že videno.

 • Marija

  Ti grdi Žan Mahnič,da si je po 70 letih upal javno povedati,da smo mafijska država.Več takih sinov Slovencev bi rabili.Čestitke Žan

  • pupa

   Tako nekako izgleda celotno zlovensko mafijsko pravo. Namesto preganjat kriminalne tatove, ki so do daske obubožali 90 % SLOVENCEV, je treba preganjat tistega, ki je na glas povedal kdo nam dejansko vlada.

   Krivic včasih pove tudi kaj pametnega tu pa je usekal po RDEČE-ZELENO.

   • Polh Dobri

    Taki so dr. prava, pri njih nikoli ne veš ali gre za krajo ali za neopravičeno odtujitev.

   • SIMON ROZIC

    Ubogi Krivic! Potolažimo ga, saj bo drugo leto dobil povišano in usklajeno
    penzijo za 6,5 eur /mesec. Bo že preživel!!!!

 • macon

  Podpiram, da se ne zganja videza spodobnosti, ker živimo v režimski pohabljeni državi.

  Izbris je bil pa pravna svinjarija, ker ne more nekdo ostati brez vseh bivanjskih statusov. Birokratski pizdeki so to izvedli na počez, ker je tako najlažje in se niso ukvarjali s posameznikom (nič niso ugotavljali), potem so pa spet na počez vračajočim se jugo oficirjem dali kar visoke penzije, namesto, da bi vsakega posebej z odločbo dokončno izgnali.

 • Artur

  Pahor “vselej opozarja, da se moramo vsi, zlasti politiki, ki sodelujemo v javnem dialogu, disciplinirano vzdržati vsake izjave, ki jo kdo lahko razume kot žaljivo, nestrpno ali celo sovražno”???!!!

  To puhlo moraliziranje je vse kar je zmožen, če že mora kaj bleknit tiho pa je kot plesniva rit na vse barabije do zdaj v zadnjem času vključno s pravosodnimi “malih bogov”, da jankovičevo potencialno svinjanje čiste pitne vode ne omenjam, Sove itd.Moral bi ob vsem tem kar je njegova dolžnost in zaveza sprožiti alarm dobesedno “udarit po mizi” in te barabe pozvati na zagovor, živa beda od predsednika države. Bravo Mahnič še bolj jim daj “kropa pit” da javnost še bolj spozna kakšne barabe imamo na oblasti.

 • Janez Novak

  V Mafistanu je logično, da se preganja kritike mafije, ne mafijo. Imajo preveč za izgubit, če se jim zruši mafijski sistem zajedanja države in državljanov.

 • montyamp

  Takrat so sogovorniki “izrazili skupno prepričanje, da je

  ——————dosledno spoštovanje vseh institucij pravne države —————–

  in krepitev zaupanja vanje v teh razmerah še posebej pomembno in potrebno”.
  Zakaj se pa rdečeciganska banda tega ne drži ??????????
  Pravna država — ne — montira udbopolitičnih procesov , da lahko golazen ostane na oblasti .

 • Boco

  Krivic ima en problem. Žal je to kar je Mahnič povedal res. To je žalostna in kruta resnica.
  Kirivic bi imel prav v normalno urejeno državi. Tako pa je ta njegov izbruh le prazno lapadranje in votlo moralizranje.
  Žan Mahnič, čestitke za pogum. Za resnico se je treba boriti!

 • montyamp

  Krivicu se je spet poslabšalo .

  • dež

   Kadar se ukvarja s politiko (ne s pravom) je navaden psihični bolnik.

 • Polh Dobri

  Pijancu ne smeš reči pijanec, komunista pa ne smeš označiti z mafijcem, za oba je značilno, da svojega početja ne priznata, a po pravilih prvi prekomerno pije, drugi krade kot sraka.

 • montyamp

  Slovenija ima najdražji sodni sistem in največ sodnikov na prebivalca .
  Slovenija edina država, kjer sodnike imenuje politika .
  Slovenija s 148 primeri ugotovljenih kršitev človekovih pravic na milijon prebivalcev prva med evropskimi državami.
  Zato so se komunisti borili , da lahko danes delajo s svojo zapuščino sramoto sebi in sodržavljanom .
  Psihopatologija udbovske agresije bi se morala ukvarjati s kombinacijami patologij ki rastejo iz 800 morišč v Sloveniji .
  Kri ni voda .

 • Polh Dobri

  Slovenija je dežela ekstremov, pa naj si gre za šport, politiko, nelogične zakone in neumnosti brez primere.

 • montyamp

  Hahahahaha……………………………………… ,pipanova pravi :
  Ne le politični, tudi državljanski alarmi bi morali zvoniti ob vseh sistematičnih spodkopavanjih načel neodvisnosti sodstva in delitve oblasti, temeljev našega ustavnega reda.
  “”””””””””””Svoboda pred rdečimi cigani “””””””””””” je pa pravica za katero se bomo morali drugorazredni krvavo boriti , čeprav je tudi zapisana v ustavi .
  Tolmačenje ustave skozi prizmo CKSJYU , nam kaže da so bavconovi derivati , nič drugega kot fiasko demokratične pismenosti .
  Amen .

 • Branko Jadran

  Cas dela za Slovence, ne za.komunizam, so ugotovili komunisti, da so prevec komunisticni, cela.juga se je zacela zgrazat nad.komunizmom, v svetu noben noce vec komunisticnega nasilja

 • Polh Dobri

  Imeli smo bivšo Jugo, ki je zaradi nepremostljivih razlik v dojemanju civilizacijskih norm med narodi in totalitarne partijske politike krvavo propadla. To be continue……………

 • Polh Dobri

  Taki so dr. prava, pri njih nikoli ne veš ali gre za kategorizacijo kraje ali za neopravičeno odtujitev.

  • JANEZ GUS

   Kako se je imenovalo l 45,46,Vse z ljubeznijo do nova nastale država so urlikali napumpani mladci in dekline.AJA….

  • Lokomotivführer

   Iz kolektiva svoje prve službe se spomni “pravnika”, ki sploh ni bil pravnik temveč sfalirani~, ampak je tako politično deloval, da je bil vsakemu problemu kos, kot trenutno tale tu.

 • črnaovca

  Sedaj pa po Krivicu ker ne govori vam v prid in se je lotil malega

  • hermannn

   Krivic je tudi sam zgolj šraufenciger v rokah post-partijske mafije in tako samo potrjuje staro modrost, da jabolko (sinko-Krivic) ne pade daleč od drevesa (očka-Krivic).

   • JANEZ GUS

    Ta fosil je najbolje da ……………zdaj sam se spomnil, da…………

 • FORT WORTH

  Da se vse to sranje dogaja v US je kriv predvsem Pahor, ki je te koruptivne in amaterske sodnike predlagal.
  Drzava se s pomocjo predsednika drzave in s sedanjo oblastjo sesuva v prah, ker je nadzor ONEMOGOCEN.

  Vso podporo Mahnicu in SDS !!!

  • samotoje

   Mislim, da ni bil le Pahor tisti, ki je predlagal sodnike. On je bil predvsem izvršitelj naloge.

 • Ježek Teka Teka

  A ta ostarela komunjara ma tud sam 2 plenici na dan, pa to … sam prašam …

  • AlternativaZaSlovenijo

   Pumpers dobro vpijajo lulu in kaki.

  • Artur

   Eden drugemu tovariško svetujejo: na klistir čiči pa počaki pa na pampers ne pozabi.
   Kolikor “serejo po narodu” so tri plenice na dan premalo.

 • saturnsky23 saturnsky23

  Premalo udrihamo po njih (rdečih). Edina država Evrope smo, ki sedijo trdno v sedlu. Kako si le upajo, saj so sestopili. Sicer so takoj po vojni naše ljudi streljali, danes pa nasprotnikom uprizarjajo politični umor in nevarne njim zapirajo. Fino bi blo da bi se Slovenci že enkrat prešteli in udarili po nji, drugače ne bodo še drugič sestopili.

  • JANEZ GUS

   A ono tam……..

   • JANEZ GUS

    Ta riply za Johan.

 • Artur

  Exkluzivno
  Močno razburjeni Franc Kangler na FB: Bolje, da vam ne povem, kaj je z mojim birmancem delal sodnik, ki me je obsodil! (VIDEO)
  https://reporter.si/clanek/slovenija/razburjeni-franc-kangler-na-fb-bolje-da-vam-ne-povem-kaj-je-z-mojim-birmancem-delal-sodnik-ki-me-je-obsodil-video-741200

 • AlternativaZaSlovenijo

  Sodna veja oblasti je nedotakljiva tovariši. Oni se ne motijo in so sami poštenjakarji. Naše pravo je zgled pravnega reda in institucij, ki ga predstavljajo. Matr smo nizko padli, v tej državi nič več nič ne štima. Še mafija gre k vragu, z njo pa vsi ostali. Kaj čete, folk izvolil mafijo in mafija jim vlada.

 • dež

  Vsem komentatorjem, ki vsaj povprečno razmete angleško, toplo priporočam ogled videa na povezavi https://youtu.be/si-vMj-FB88
  Traja 2 uri, pojasni pa dogajanja v Ukrajini, Makedoniji, Peruju in še kje. Razloži US globoko državo, na čelu z Sorosem in Demokrati in predstavi cel kup “Fajonk”. Bolj razumljive postanejo tudi demonstracije v MB in LJ ter nenadna zelena agenda pri socialistih.. Nastavite podnapise in bo zadeva gledljiva.

 • šmentanamuha

  Če sodišče ščiti mafijo, je torej tudi samo del te mafije … logika.

 • šmentanamuha

  Krivica torej ne skrbijo neustavne in proti zakonite prakse sodstva in tožilstva, ampak nespoštljiv odnos do mafijcev, ki so se zalezli v te ustanove. Sodišče ali tožilstvo je abstrakten pojem, zato tega ni moč “spoštovati”. Lahko pa spoštuješ (Radonjić) ali zaničuješ (partijska mafija) posameznike. Namesto da bi sam kakšno kritično povedal na račun sistema, zdej tlele neki bluzi.

  • samotoje

   Zelo dobro!

 • PLavi-mil

  Mislim, da je povedal resnico in resnica lopove boli.

 • branči

  Andraž
  Teršek: “Ustavno sodišče prepogosto odloča tako, da se najprej izbere
  končni rezultat, potem pa išče pot, ki naj bi legitimirala takšen
  rezultat.”

  mahnič, na=bal si!

 • samotoje

  Najprej naj potolažim SD čapljo: pri nas državljanski alarmi zvonijo že dolgo, ampak ne taki, kot si jih je rdeče zelena kreatura zamislila. Mahničeva izjava je brutalna. In resnična. Torej brutalno resnična. Če je Krivic ogorčen, naj Mahniča formalno ovadi in na sodišču dokaže, da početje 7 sodnikov (občasno 8) US in večine sodnikov na višjih sodiščih nima nobenih znakov mafijskega delovanja. Bi bilo zanimivo slišati.

 • Laž ima kratke noge.

  Jasno, da smo mafija, jaz sem pa njen šef

  • Poštenjakar

   ITAQ, midva sva carja Slovenije, v skiht jim to poveva, pa se noben nič ne upa, tud opozicija je nikakva.

   • Vladni komik

    Se strinjam z vama, vse je po zakonu

    • Vrhovni sodnik

     Letos imate v načrtu rekordno krajo, od TDK, predora in okoljskih 185m, se boste skregal, ko bo treba delit.

 • iustinian

  Kar dela situacijo v Sloveniji brezupno žalostno, je neskončno nepopravljivo naivna in amaterska opozicija, ki jo po vseh teh, ne letih, desetletjih globoka država še vedno suče tako, kot se ji zdi. In ni nobenega upanja, da se bo to kdaj končalo.

  Se še spominite, nekaj nazaj so na tem portalu hvalili Krivica, ker je izjavil, da bi Acceto, če je delal, kar je delal, moral odstopiti. Mogoče se kdo spomni še nazaj, ko je Krivic za gnusni zmazek, nevreden pravnega začetnika, torej obtožnico zoper Janšo, javno kritiziral. Tudi takrat ga je opozicija v en glas hvalila in povzdigovala.

  A volk dlako menja, nravi nikoli. Krivic je v obeh naštetih primerih na koncu pokazal svoj pravi obraz. V Janševem je napadel vsako kritiko sodstva, sedaj ustavnega sodišča. V bistvu je Krivic, če ga sodite po dejanjih, branitelj postulatov globoke države, in spada v isto kategorijo kot Bavcon (pomenljiva skupinska fotografija), ki je bil eden od pravnih stebrov komunističnega zločinskega režima. Zato ni naključje, da Krivic zahtev kazenski pregon za Mahničevo kritiko ustavnega sodišča, ko se je to v sedanji sestavi večinsko izkazalo za branitelja režima. Kaj pa so pravniki komunističnega režima drugega počeli?

  Samo koliko časa bo potrebno, da opozicija spozna, da je poblazneli vernik “avtoritet”, ki jih uporablja globoka država za to, da med širšimi ljudskimi množicami vzpostavljajo zaupanje v njene postulate in lažno demokracijo? In so v ta namen sposobni zavajoče kdaj zavzeti držo zagovornika vladavine prava, z namenom ohranjanja nedemokratične oktoirane oblasti globoke države? In njihovi prevari opozicija takoj ploska? Pa naj gre za posameznike ali neustavne inštitucije, kot npr. korupcijska komisija (z aktualnimi pooblastili pregona) ali državna revizijska komisija?

  Ali tako, da bomo vsi razumeli: kolikokrat moraš biti nategnjen, da nehaš vedno znova istim nastavljati?

  • Nata

   Imaš prav. Če že kdaj pa kdaj reče ta pravo besedo, bi morali članki vedno vsebovati tudi spomin na marsikatero njegovo traparijo. Ljudje malo berejo in še manj vedo. Zato se je potrebno potruditi in več napisati.

 • Aton

  Z vsem dolžnim spoštovanjem do mafijskih lopovov in njihovih odvetnikov – ali želite še kakšen miljon?

 • Nata

  Eh, dragi moji. . . . . tale tovariš še sam ne ve več katere vrste ptiček je !
  Zato previdno s hvalo in še bolj previdno z grajo.
  Saj se vse vrne – kot bumerang !

 • xtc

  Namesto ,da bi debil Krivic pozval US,da naj uredi zadeve in nažene Kneza in Acceta raje zagovarja komu mafijske posle-ne jokat,če se jim bo to vrnilo v najslabši možni obliki.

 • Fosa Stefan

  vsak naj si spostovanje ali AVTORITETO zasluzi sam, ROBIN HOOD, cesarica marija trerezija, …klemen jaklic,…. bodo veöni topli svetilniki, cmerar, jankovic, aceto, knez,….ter vsa ostala leva drhal z ljudmilo novak, pa bodo vecna sramota slovenskemu narodu,…gospod krivec ali bolje tovaris krivec, placo in avoriteto si je potrebno zaluziti z postenim delom, ne laganjem, acetom, ne zagovarjanje lazi knez, ne z krajo jankovic, ne z intimno opcijo kucan,…… potem pa vi tovarisi zahtevate spostovanje, fukajte se v rit, poteM pa to oblizite in govorite kako je dober drek

 • piko8

  Bravo Žan, povedav si po resnici!!
  Resnica pa Mafijo boli, boli tudi Mafijskega Botra milan kurčana!!
  Štefka sporoča, da se cele noči sprehaja pod posteljo!!

 • WISKY 1000

  Matilda kje si?

 • SIMON ROZIC

  Tako se govori, iskreno in udarno; stari pezdeti brez jajc in razuma, umsko
  nategnjeni iz rane mladosti, iz šol, iz univerz, karierno zlorabljeni !
  Kako to, da sami ne opazijo tega, kar je Mahnič tako zelo jasno povedal!
  Bravo! Mafija ima državo v svojih krvavih, pohlepnih parkljih in je ne izpustijo,
  pa če od sramote izkrvavijo!

 • milanček

  ali je sodstvo tožilstvo kaj raziskalo, kdo in kaj je bil oče od tega bandita!

 • Ros

  Komunisti že desetletja pobijajo in mučijo ljudi v Sloveniji, pri čemer jih ščiti pravo-sodna oblast. To je, de facto, vojno stanje, prav za prav navadna vojna. In preganjajo RKC in druge veroizpovedi, predvsem Judovstvo. To stanje ni vzdržno. To stanje je katastrofa; Navadna Šoa. Slovenski komunisti ste slabši od nacistov, le da namesto koncentracijskih taborišč uporabljate vzvode države za vaše zle plane.
  Milan Kučan je navaden satanist, opurtunist, terorist, množični morilec, podpornik mafije in organizirangea kriminala in antisemit.
  Slovenija je sramota celi Evropi. Si pa mislijo, saj se bodo sami pobili in bodo muslimani dokončno zavzeli ta prostor. To je napovedal že arhitekt Jože Plečnik, ko je gradil cerkve in mošeje.

 • lena

  Zares zalostno, eni lahko pocno, kar jim pade na pamet, se pri tem pozvizgajo na zakone, drugi pa samo povedo resnico in bi jih bilo ze treba kaznovati, ali celo zapreti! Vsled tega drzava se kar naprej propada!

 • Falcone

  Kaj so upokojeni ustavni sodniki moralne staroste, modri poglavarji plemen demokratične ureditve?

 • Olga101

  Kdo najbolj ruši ugled sodstva? Skorumpirani sodniki, ki ščitijo KRIMINAL v lastnih vrstah! Vse sodnike, ki na to opozarjajo, pa poskušajo utišati! Zdaj bi očitno radi nadeli nagobčnik še opozicijskim politikom, katerih dolžnost je opozarjati na nepravilnosti!??? Malo morgen!
  S kriminalom v lastnih vrstah naj opravijo sami, pa si bodo vrnili ugled in avtonomijo, ljudje pa bodo njihove odločbe ne samo upoštevali, ampak tudi spoštovali!

 • Fosa Stefan

  vsaK naj si spostovanje zasluzi sam, ROBIN HOOD, cesarica
  marija trerezija, …klemen jaklic,…. bodo veöni topli svetilniki, cmerar,
  jankovic, aceto, knez,….ter vsa ostala leva drhal z ljudmilo novak, pa bodo
  vecna sramota slovenskemu narodu,…gospod krivec ali bolje tovaris krivec,
  placo in avoriteto si je potrebno zaluziti z postenim delom, ne lagan jem,
  acetom, ne zagovarjanje lazi knez, ne z krajo jankovic, ne z intimno opcijo
  kucan,…… potem pa vi tovarisi zahtevate spostovanje, fukajte se v rit, potem
  pa to oblizite in govorite kako je dober drek in spostovanja vreden

 • Postman77

  Mahnič, ti si ena zamaščena, nedorasla pizda.

 • Damjan Ahačič

  Totalitarni značaj Krivičeve zahteve je viden od daleč.