Krščanski forum SDS opozarja na vse večjo represijo nad svobodo govora ter duhovščino

dr. Tadej Strehovec (Foto: STA)

Krščanski forum Slovenske demokratske stranke zaskrbljeno opozarja, da se pod pritiski radikalne levice dogajajo napadi na novinarsko svobodo in svobodo govora ter poskusi pregonov duhovščine.
Krščanski forum SDS opozarja, da smo v času, ko Slovenija dobiva novo vlado po okusu globoke države in s hibridno koalicijsko stranko Levica, lahko upravičeno zaskrbljeni. “Ne le zaradi politične prevare, s katero bomo dobili le nekoliko preoblikovano vladno ekipo iz prejšnjega mandata, pač pa tudi zaradi vse bolj očitnih napadov na svobodo govora, kar nas vrača v čas zloglasnega 133. člena kazenske zakonodaje v času komunistične Jugoslavije. Kar pomeni, da so opozorila pred vse bolj očitno venezuelizacijo Slovenije zelo na mestu,” so jasni.
Še posebej pa želijo izpostaviti tri najbolj očitne primere napadov države na ustavno zagotovljeno svobodo govora:
1. Poskus degradacije dr. Jožeta Dežmana in dr. Jožeta Možine – medtem ko je zgodovinar Dežman nedavno dobil zadnji opomin pred kazensko tožbo, se bo primer novinarja in avtorja uspešnih projektov s področja dokumentarnih filmov Možine obravnaval na izredni seji programskega sveta RTV Slovenija, kjer je mogoče pričakovati pritiske skrajnih levičarskih krogov, kamor spadajo tudi nekateri novinarji omenjenega medija, da se oddajo Pričevalci ukine, Možino pa umakne s seznama novinarjev, k čemur odločilno prispeva tudi vodstvo javnega zavoda RTV Slovenija, ki očitno popušča nesprejemljivim zahtevam Zveze združenj borcev za vrednote NOB, namesto da bi zaščitilo svojega sodelavca.
2. Poskus kazenskega pregona tajnika Slovenske škofovske konference (SŠK) dr. Tadeja Strehovca – slednjemu zaradi objave članka na spletnem portalu 24kul.si, v katerem je razkril imena in priimke nosilcev abortivnega lobija, torej aktivistov, ki javno podpirajo umor nerojenih otrok, grozi celo zaporna kazen, pregon pa je na zahtevo levičarskih aktivistov prevzelo celo državno tožilstvo. Takšna praksa slovenskega pravosodnega sistema kaže na to, da smo se znašli v novem totalitarizmu, kjer je vsako odstopanje od deklarirane politične korektnosti kaznivo dejanje, povezano z nestrpnostjo.
3. Poskusi omejevanja in cenzure javnih objav Generacije identitete Slovenije, pa ne samo na internetnih omrežjih, kot je Facebook, ampak tudi z napovedjo prepovedi knjige Manifest za domovino pri založbi Nova obzorja. Povsem očitno je, da pri teh poskusih niso aktivne samo posamične skupine, ki spadajo k mednarodnemu, skrajno levičarskemu gibanju Antifa, ampak gre tudi za delovanje državnih organov, še zlasti v luči prihodnje vlade, v kateri bo glavno vlogo imela stranka Levica, ki si bo hkrati uzurpirala status opozicijske stranke.

Krščanski forum SDS zato apelira na vse državljanke in državljane Slovenije ter vse organizacije civilne družbe k aktivnemu državljanskemu uporu proti poskusom omejevanja svobode govora. Ob tem posebej poziva tudi slovenske škofe, da se izjasnijo ne samo glede primera kazenskega pregona tajnika SŠK, ampak tudi glede medijskih napadov na murskosoboškega škofa dr. Petra Štumpfa, praktično edinega slovenskega škofa, ki še upa izstopati iz okvirov zapovedane politične korektnosti. “Predolgo časa smo molčali, zdaj je čas za aktiven državljanski upor novemu totalitarizmu,” so še zapisali v javni izjavi.
C. Š.
 • RATATA

  Naslednji korak je zažig. To so že počeli.

  • xct

   Ja, ko so kurili čarovnice.

   • O’Brien

    Ne, ko so zažigali škofe, pesnike, cerkve …

 • Anton

  pri pričajočim obelodanimim seznamom kandidatov za ministre(vir:mmc-beri režimski portal), lahko rečem samo to, da smo dobili stare-nove obraze, skratka zopet so bile ovce(beri blejanje se nadaljuje) ostrižene na suho, oz zopet so nas žejne peljali čez vodo, oz zopet so nas nategnili na suho, oziroma zopet….

  sarkazem press

 • ZatonMesecnikov

  Od levičarjev nahujskane rulje, so sposobne marsičesa. Levičarji neprestano obujajo duhove preteklosti.

 • Endri Susilo

  Mogoče so si pa zaslužili kazen?

 • rubec

  Knjige Manifest za domovino levakarski smrkavci še opazili ne bodo. Zatopljeni so v študij študije “Tomićeva sliva kot diskurs praizvedbe izvora slovenske biti kot kohezijske komparativne prednosti pred mopedom znamke Maduro”. Kot take seveda.

 • Ludviq

  Ali župnikom primankuje malih otrok?

  • xtc

   Baje ste levi nadpovprečno aktivni v tem poslu.

   • Ludviq

    No umiri se ti pedofilček.

 • xtc

  Nekaj velja opomniti zgodovinsko,komunisti nikoli prostovoljno ne odidejo z oblasti,ampak enkrat pride konec in to dokončen,nakoncu navadno končajo enako,kot so počeli svojim političnim nasprotnikom.

  • FORT WORTH

   Pri nas do te kriticne tocke ni se prislo.
   Pri nas je diktatura zaradi podpovprecnega IQ odobravana.

   • xct

    Predvsem v sds!

    • FORT WORTH

     Spel se upognjeni biciklist ( po Kidricu ).
     Hehehe

 • Ludviq

  Ker župniki in RKC toliko prispevate k BDPju. Delat naj grejo lenuhi.

  • Lustrator

   Razmišljanje tipičnega materialista – oziroma človeka, ki se je odločil, da se odreče duhovnosti in se s tem prisili postati spet žival.

   Sicer pa če že sodiš ljudi glede na njihov doprinos k BDP-ju; po tej logiki bi morali komiji ostalim Slovencem še tisočletja poplačevati vso škodo, ki ste jo s svojo zločinsko politiko prizadejali gospodarstvu države. na vašem mestu bi bil raje tiho, glede na to, da vam prav Cerkev rešuje rit s svojo vlogo pri reševanju humanitarne in socialne stiske, ki ste jo skuhali s svojimi briljantnimi rdečimi vladami v vseh teh 70 letih.

   • Ludviq

    Mhm.. Spolne zlorabe so “lepa” duhovnost.

 • Miro

  ali je to mišljen pedofilski forum?

 • Stric iz ozadja

  Imena, imena. Katere slovenske antifa skupine so zahtevale prepoved, kdaj so zahtevale prepoved in kje so zahtevale prepoved, ce ne smo pri istem kot pri Patriji (ob neznanem casu, na neznanem kraju in na neznan komunikacijski nacin)

  • Ludviq

   Tele napovedi prepovedi na novi24 so samo marketinška poteza, da SDS ovce farbajo.

  • O’Brien

   O, eden je dojel kaj pomeni 9:0 na ustavnem sodišču.

   Zdaj pa naštudiraj še razliko med obtožnico in večkrat potrjeno obsodbo ter novinarskim člankom.

 • Maca

  Bil bi čas, da se “krščanski forum” prične ukvarjati z velikim škandalom pederastično-pedofilskih nad-škofov in kardinalov okoli argentinskega Vatikanca. Tudi naziv “papež” si je treba prislužiti (pa ne s tem, da se zmerja vernike z zajci, morilci in rasisti). (Nujno preberite izjavo Msgr Vigano na Life-Site)

 • Ivan Friderik Novak

  Kaj bi farji radi?
  Cerkev je ločena od države in tako je prav.

  • O’Brien

   Torej jo mora država pustiti pri miru. Spoštovanje življenja od spočetja do smrti je del krščanske vere.

 • xct

  Papež Frančišek se v »Pismu božjemu ljudstvu« (20. 8.) opravičuje za spolne zlorabe klerikov urbi et orbi – torej za spolne zločine klera vseh ravni, vseh kontinentov in vseh časov. O tem govori tudi uradno poročilo iz Pensilvanije (14. 8.) – 300 klerikov in 1000 posiljenih otrok v tej ameriški zvezni državi. Avstralsko poročilo (2017) se začne z opozorilom, da vsebuje zelo boleča dejstva o zlorabah 4440 otrok in o 1880 klerikih, ki so te otroke zlorabljali.

  Vsa uradna poročila, ki sem jih bral, so vir groze. Murskosoboški škof Peter Štumpf je celo »umaknil župnika Andreja Zrima zaradi suma kaznivega dejanja pedofilije«.

  Da je pedofilija samo ena od večnih lastnosti obskurne Cerkve katoliških klerikov, kaže širši kontekst delovanja RKC.” ……Hinavci.

  • Ludviq

   Tako delujejo, vse probajo zakriti. Opravičilo ni dovolj. Ali bi sprejel opravičilo od vaših islamskih bratov?
   Islam, RKC in ostali pravljičarji bi vsi odgovarjal bogu, tukaj in zdaj sem jim pa to početje zdi uredu.

 • xtc

  Če se nekateri ,čudijo zakaj se pojavijo Adolfi,Pinocheti,franci id imate odgovor tukaj naro postane sit norcev in začne se.

  • Ludviq

   Točno to. Islam rkc in ostalih pravljičarjev, ki ga ne morejo namočiti bo enkrat dovolj.

  • merim

   In takrat je konec s takimi kot si ti. Poglej zgodovino

 • Caetano

  Vsi trije primeri so skandalozni za demokraticno drzavo! Dober pa je pogumen nastop krsc. foruma SDS in tudi njegovo opozorilo vodstvu slov. RKC naj preneha slediti t.i. multikulti zapovedani politicni korektnosti.

 • merim

  Mene pa kot davkoplacevalca zanima kdaj bo cerkev vrnila denar:

  Stečaja cerkvenih finančnih holdingov Zvon Ena in Zvon Dva, po obsegu dolgov z naskokom največja v zgodovini samostojne Slovenije, se podaljšujeta še za najmanj leto dni.

  Družbi sta v stečaju pristali v začetku leta 2012, za seboj pa pustili več sto milijonov evrov veliko luknjo v državnih bankah, ki smo jo polnili davkoplačevalci

  • Olga2345

   Do vam opravili komunisti samo “pranje” ali kar lobotomijo?

   • xct

    Kaj pa ni res kar je merim napisal?

 • Mara

  Jokanje totalitarne skrajne desnice.

 • Franci

  Naj se raje opravičijo narodu, zaradi pedofilskih farov, ki sodomizirajo naše otroke.

  • Olga2345

   Mislite kucanovih “farov”, ki uvažajo muslimanske pedofile? Nazadnje smo brali o smrti devetletne deklice (!), ki jo je posilil njen “mož” in je izkrvavela in umrla!
   Tisti, ki se mora opravičiti narodu, so zločinski komunisti, zaradi genocida in uvoza islamskih PEDOFILOV! Ti ogrožajo naše otroke!

 • Olga2345

  Vse spoštovanje gospodu Strehovcu! Danes sem ga poslušala na radiu Ognjišče! S takšnimi duhovniki kot je on, bi bile cerkve polne!

  • Hun1978

   polne vazduha

 • Hun1978

  duhovscina in cerkev sta za v muzej

 • garfi

  Tajniku Slovenske škofovske konference Tadeju Strehovcu tožilstvo grozi z zaporom
  Začel se je kazenski proces proti pomembnemu pripadniku vrha slovenske Cerkve, generalnemu tajniku Slovenske škofovske konference Tadeju Strehovcu. Ta je v okviru zavoda Kul.si objavil hujskaški članek proti zagovornikom pravice do splava. Tožilstvo meni, da je s tem SPODBUJAL SOVRAŠTVO, NASILJE OZIROMA NESTRPNOST.
  1.
  LEVI FAŠIST član Levice-Tweety Bird 2 dni nazaj
  Za kaznivo dejanje javnega spodbujanja sovraštva je zagrožena kazen do dveh let zapora. Torej če priznate, dobite polovičko…eno leto :)
  2.
  LEVI FAŠIST član Levice-Tweety Bird • 6 ur nazaj
  Spoštovani se opravičujem, ampak učinkov vsakega pesticida, herbicida ali insekticida na SDS žal res ne poznam. lahko dam le praktični nasvet v boju proti SDS-u. V trgovini si kupite tako imenovane “vabe za desničarje”, v katerih je počasi delujoč strup, ki se desničarja prime, ko pride plenit folk. Ta strup potem sami zanesejo v lastno mravljišče na Trstenjkakovi, kjer se potem zastrupi njihova zalega ter cela falanga pogine. Skratka, posipanje kakršnegakoli prahu po stanovanju ni več potrebno :)
  3.
  LEVI FAŠIST član Levice-Tweety Bird • 8 minut nazaj
  Za vas klerofašiste so samo še brezna…kapish?
  4.
  LEVI FAŠIST član Levice-Tweety Bird • 5 minut nazaj
  Saj, vas desničarsko drhal lahko skamenjamo…in vas zmečemo v brezna. Ne bo prvič. Kapish?
  5.
  LEVI FAŠIST član Levice-Tweety Bird
  Za drhal in izdajalce ne moreš biti kaznovan. Kapish?
  zapor levim fašistom press
  6.
  TITOIST Ivo Godnič – hate speech/sovražni govor
  https://www.youtube.com/watch?v=nMfPruSou1Y

 • večni srb

  Kaj bo naslednje, mogoče bo totalitarni režim začel obsojati celo brezdomce, zaradi pljuvanja viskoih politikov na tretjerazrednih portalih.

  Kako nizko sploh lahko pade ta gnila vojaško policijska džamaherija?

 • večni srb

  Lahko bi gledali na te stvari tudi drugače, država živi v svojem svetu in širi same neumnosti, ali država s takim postopanjem ogroža svobodo govora, kritike proti državi pa so dejansko teroristična dejanja?
  Očitno je država izjema, za katero ne veljajo etične in logično razumske omejitve, za svoje očitne laži in hude neumnosti enostavno ni sposobna biti kaznovana, saj namesto debilnega aparata, vedno trpi narod oziroma najbolj šibki in izpostavljeni posamezni državljani.
  Ta kronična nesposobnost pravne osebe države odgovarjati za svoje zločine se mi zdi najbolj zaskrbljujoča, saj od državljanov zahteva neskončno dozo potrpežljivosti in podrejanja. Absolutna imuniteta aparata izvira iz enega samega privilegija, za država zna edino kaznovati, pojasnjevati pa jim ni treba.
  Povejmo naravnost, na vse patetične očitke rimokatoliške cerkve obstajajo jasni in nedvoumni odgovori, ki iz velikih problemov naredijo majhne, iz majhnih pa neznatne, kljub temu se aparat raje zateka k nasilju ter pričakuje od ljudstva, da se nam bodo zdele sankcije samoumevne in moralne, kar nikakor ni res. Dolžnost aparata, ki razpolaga z akademskim zanjem in celotno paleto humanističnih vzvodov je najprej pojasniti zmoto, šele če bi se verski fanatiki branili s čisto ideologijo in ekstremizmom ter vztrajali pri svojem nemoralnem, slaboumnem jihadu, pa bi se lahko zatekli tudi k brutalnim represivnim ukrepom.

  Vprašajmo se torej, zakaj aparat ne zna pojasniti kaj točno jih moti, kako lahko potem poznajo višje moralno izgodišče, na podlagi katerega si drznejo soditi civilistom, v imenu ljudstva, ki ga neustavno in nečloveško zatirajo? Celo navaden osnovnošolček bi znal razložiti tako preproste zablode, ljudje naj se lahko tudi smejijo bedakom, namesto da pravičneži in poštenjakarji na oblasti, s kazanjem uvelih mišic silijo ljudstvo v sovraštvo in prezir do lastne domovine. Mene je te države strah, idioti so najmanjši problem.

 • Lojz

  Prekleta banda klerikalna. Na Irskem so Nune v samostanu pobile več kot 800 otrok in jih zmetale v greznico. Potem pa so srale in scale po njih. Kakšna peklenska satanska sekte je sposobna takega zločina. Take bi morali takoj prepovedati. Kul in Strehivec seveda tega niso obsodili to je za njih čisto sprejemljivo.

  • ԻմՏերնուիմԱստվածը

   Kaj ima Slovenija z Irsko ?

   • xct

    RKC!

 • ԻմՏերնուիմԱստվածը
 • ԻմՏերնուիմԱստվածը
 • xct

  Papež Frančišek se v »Pismu božjemu ljudstvu« (20. 8.) opravičuje za spolne zlorabe klerikov urbi et orbi – torej za spolne zločine klera vseh ravni, vseh kontinentov in vseh časov. O tem govori tudi uradno poročilo iz Pensilvanije (14. 8.) – 300 klerikov in 1000 posiljenih otrok v tej ameriški zvezni državi. Avstralsko poročilo (2017) se začne z opozorilom, da vsebuje zelo boleča dejstva o zlorabah 4440 otrok in o 1880 klerikih, ki so te otroke zlorabljali.

  Vsa uradna poročila, ki sem jih bral, so vir groze. Murskosoboški škof Peter Štumpf je celo »umaknil župnika Andreja Zrima zaradi suma kaznivega dejanja pedofilije«.

  Da je pedofilija samo ena od večnih lastnosti obskurne Cerkve katoliških klerikov, kaže širši kontekst delovanja RKC.” ……..Hinavci.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!