Krščanski forum SDS: Protestno zborovanje zveze borcev v Kopru je sovražno dejanje, kakršnih se je posluževal Milošević

Foto: STA

“V Krščanskem forumu SDS sicer spoštujemo različnost mnenj in tudi pravico do protestnega zborovanja, če je res potrebno. A v tem primeru gre predvsem za sovražno dejanje, ki ni usmerjeno le proti nacionalni televiziji, zgodovinarju dr. Dežmanu ter novinarju TVS dr. Jožetu Možini, pač pa gre tudi za neposredno grožnjo demokratičnemu izražanju mnenj ter nasploh ustavnim temeljem slovenske državnosti. Gre za podoben princip, kot ga je skupaj s svojo tovarišijo uporabil že Slobodan Milošević,” so zapisali v Krščanskem forumu SDS glede napovedanega protesta Zveze združenj borcev za vrednote NOB v Kopru. 

Izjave predsednika Zveze združenj borcev za vrednote NOB Tita Turnška oziroma njegovo pošiljanje pisem vodstvu RTV Slovenija zaradi nedavno objavljenega intervjuja z dr. Jožetom Dežmanom je po mnenju Krščanskega foruma SDS preseglo vsako mejo dobrega okusa. Enako po njihovem velja tudi za napoved protestnega zborovanja.

Gre za akt sovraštva proti resnici
Kot so zapisali v javni izjavi, v Krščanskem forumu SDS sicer spoštujejo različnost mnenj in tudi pravico do protestnega zborovanja, če je res potrebno. “A v tem primeru gre predvsem za sovražno dejanje, ki ni usmerjeno le proti nacionalni televiziji, zgodovinarju dr. Dežmanu ter novinarju TVS dr. Jožetu Možini, pač pa gre tudi za neposredno grožnjo demokratičnemu izražanju mnenj ter nasploh ustavnim temeljem slovenske državnosti. Gre za podoben princip, kot ga je skupaj s svojo tovarišijo uporabil že Slobodan Milošević, ko je konec osemdesetih let z organiziranimi shodi rušil neposlušna vodstva republik in pokrajin. Podoben – in hkrati nespodoben napad si je Turnšek privoščil že v zvezi z družino Hudnik, torej eno od številnih družin, ki so okusile grozoto revolucionarnega nasilja, saj je omenjeno družino pred javnostjo grdo klevetal.”

V krščanskem forumu še izpostavljajo, da glede na to, da se tako rekoč v istem času pojavljajo tudi mnenja vidnih članov (in celo poslancev) Levice, ki zagovarjajo povojne poboje, “se lahko vprašamo, v kakšni državi v resnici živimo, če se dejanja genocida v javnosti prikazuje kot herojska? Ali ni to uvod v podobna grozodejstva, kot so se leta 1994 zgodila v Ruandi? Zato pozivamo tako organe pregona kot tudi civilno družbo, da preprečijo takšne pojave sovražnega govora ter poskuse represije, usmerjene proti vsem tistim, ki ne podpiramo komunistične različice razlage polpretekle zgodovine”.

C. Š.

 • Vera

  Dobro bi bilo, da nam RTV SLO še enkrat predvaja ta pogovor, ker na žalost ga vsi nismo videli ne slišali . Plačujemo naročnino , zato upravičeno pričakujemo ponovitev, ko pa drugim brezveznostim dajete na RTV SLO TAKO prednost , čeprav je marsikaj negledljivo za vsak okus. Prepričana sem , da se ni prekršil ne Možina , ne g.Dežman , saj resnica o dogodkih med in po vojni ni prepovedana ! Prava resnica bi morala biti tudi v učbenikih , da se današnja mladina osvešča o resnici , ne o lažeh , ki jih mnogi trosijo , med njimi Turnšek, ki se ni nikjer boril , saj je bil še otrok takrat .

  • Jožef Gal

   Vera
   Zgodovino zmeraj pišejo zmagovalci,pa če nam je to prav ali ne
   LP
   Joško iz Lendave

   • Minovak

    …pa četudi so morilci, kriminalci in zatiralci svojega narod…ali tudi to spada v “epopejno, rdečo zgodovino”???

    • jakob kovač

     Ja partizani pač niso lizali riti Lahom in Švabom iKot vi ki zdaj nekaj nakladate največja sramota in zločin je sodelovanje z okupatorji in preganjanje lastnega naroda ,lahko še tako potvarjate zgodovino vedno boste ostali kvizlingi,pa ne zagovarjam povojnih pobojev,toda zakaj ste bežali če niste bili nič krivi-Štajerci,Korošci,Gorenci niso bežali vi pa v to raboto štejete celo Slovenijo in čas bi že bil da se enkrat nehamo kregat in začnemo živeti v sedanjosti in prihodnosti!

   • pravapot

    Zmagovalci iz leta 45 so leta 91 izgubili, ker so se postavili na stran JLA okupatorjev.

    • večni srb

     JLA je bila tudi slovenska vojska, pod katero smo spadali TO, dokler se jim nismo uprli in zavarovali novo državo.
     Mi nismo hrvati, pri nas ni bilo nobene državljanske vojne, je pa res tudi, da Slovenija ni imela svoje vojaške komande temveč smo spadali pod JLA v Zagrebu. Saj od tam so prišle tudi ideje, da bi lahko bila Slovenija tudi samostojna, verjetno so vedeli, da bodo tako dobili pol nuklearke, Piransko uvalo, vse kraje ob meji s hrvati in še kaj.

     • pravapot

      večni srb, to ti nalagaj komu drugemu, meni ne! Nobenemu od mojih bližnjih in daljnih znancev JLA ni bila SLO vojska. Imela je 70% srbskih oficirjev, slovensko se ni smelo govoriti.

    • Janko Gedlicka

     Še vedno nam vladajo. Vse drugo je pesek v oči.

   • šrauf

    Zgodovino zmeraj pišejo zmagovalci….,se strinjam Joško,ampak NAPIŠEJO jo pa zgodovinarji na podlagi zgod.dejstev. Pa če je zmagovalcem prav ali ne. Bolje rečeno simpatizerjem zmagovalcev ,ker zmagovalci so takrat že pod rušo,ko se LAHKO piše taka zgodovina.

   • Aton

    Pravi zmagovalci pišejo resnico. Pa če so na oblasti ali niso! Za Joškote iz Lendave pa zadoščajo laži.

    • Jožef Gal

     Tone
     Najmanj kar bi zahteval od raznih dr.zgodovinarjev je to da povejo resnico a ne takrat zmeraj pred volitvami ,,da napeljujejo vodo na mlin bivšim partijcem ,ki menjavajo svoje prepričanje kot jaz gate (gorenak, janša rupel ………………………………….) do zjutraj bi jih lahko našteval.
     Veš tisti ljudje ,ki menjavajo svoja mnenja niso najboljši ljudje.IN še nekaj potrebno je ločiti med Komunistom in partijcem.
     Lep pozdrav
     Joško iz Lendave

  • Valter BraniSlav

   Dobro bi bili da bi v SLO zaceli ziveti tukaj in zdaj. Ne pa da ste zabetonirani v preteklosti in ovtozujete drug drugega.

 • totex39

  Se strinjam v tem času je to res sovražno dejanje in neke vrste natolcevanje k revoluciji.

 • Grega

  Kaj pa sploh je razlika med ISIS in ZB NOB? Kdo je bolj krvav?

  • jovan jovan

   RKC!

   • Grega

    Zanimivo tvoje razmišljanje. Sicer pa tega sam še nikoli nisem opazil?

  • pajot

   Komunisti so jih pobili več kot ISIS.

  • večni srb

   Demokratični masovni linč je bil in bo vedno najhujše zlo.

 • Lea Pralines

  Tito prtija omladina akcija….nas je več kot vas…ha ha ha ha

  • pajot

   Ne,žal vas ni več kot nas…..da se ti ne bi zataknilo kaj v grlu,draga lea ali pa celo med nogami.

 • Artur

  Ta sedanja leva banda s podmladkom vred je še kako sposobna iti po poti NOB klavcev tudi sedaj vkolikor bi prišlo iz določenih razlogov do izrednega stanja oziroma ogrožanja njihovih privilegijev ipd . in glede na to kako so goreči bi večinski strahopetni slovenclji popušili na celi črti.

  • jakob kovač

   A šteješ v podmladek tudi komuniste v vrhu SDS?

   • Artur

    Kakorkoli, nisem povsem prepričan v njihovo komunistično nagnjenost čeprav mi sumljivo deluje že dejstvo, da se njihov Janša ni nikdar javno “posipal s pepelom” zaradi njegove komunistične preteklosti vendar pa niso nevarni podmladku zadrtih komunajzlov žal, bolj mi delujejo kot strahopetne pi…ce.

 • Clemen J.

  Sej drugega komiji ne znajo, pobijat, lagat in krast.

 • Franjo Trojner

  Ta od nekdaj priviligirana zveza, ki je nastala v trdem totaletarnem komunističnem režimu ne bi smela biti financirana iz državnega proračuna!
  S tem svojim protestom so borci znova dokazali, da jim ni mar ne za demokracijo in ne za pravo resnico in pravico, oni vztrajajo samo pri svoji resnici in želijo nazaj čase, ko so lahko počeli in govorili kar so hoteli ne glede na zgodovinska dejstva, vsi drugi pa so morali biti tiho. Zanimivo bi bilo vedeti ali je zveza borcev iz svojih vrst izključila kakšnega člana, za katerega je obstajal zelo verjeten sum, da je sodeloval v medvojnih in predvsem povojnih zverinskih izvensodnih pobojih? Ali je zveza borcev obsodila medvojne in povojne zverinske izvensodne poboje?? Če ni in če iz svojih vrst ni izključila vseh tistih, ki jih morebiti bremeni grobo kršenje človekovih pravic in sboboščin bi v demokratični državi v bistvo ne smela obstajati in bi morala biti prepovedana. Zakaj? Ker v demokraciji ne moremo častiti vseh tistih, ki so si do komolcev okrvavili roke, da so demokracijo, človekove pravice in svoboščine grobo zatirali, preprečevali.
  Ni mi jasno zakaj je pravna država tak nedemokratičen protest sploh dopustila in ni mi jasno zakaj se dela z borci NOB z rokavicami v rokah? Sam niman prav nobenih težav vsem partizanom, ki so se v Sloveniji častno borili proti nacistom in fašistom priznati njihovo domoljubje in vojne zasluge, hkrati jih pa odrekam vsem tistim, ki so med vojno in predvsem po vojni v imenu totalitarnega komunističnega režima počeli svojemu in tujim narodom raznorazne svinjarije in ravno te je tudi po smrti potrebno obsoditi in vreči iz zveze borcev, če so kdan bili njeni člani.

 • Poštenje velja

  hostarji lopovki

 • jovan jovan

  “S psihiatričnega vidika štejem za psihopate tudi vse ljudi, zlasti razne pisune – sedanje zagovornike belogardizma, ki so tako predrzni in nesramni, da zagovarjajo njihovo klečeplazenje Hitlerju; s svojim zagovarjanjem belogardizma razodevajo svojo brezmejno sovraštvo in maščevalnost do upornikov proti okupatorju, seveda pri tem ne upoštevajo temeljnega dejstva izdajstva, da so belogardisti prisegli Hitlerju in so zato zaslužili smrtno kazen.”…dr.Rugelj.

  • dr Janez Sveti

   Dr Rugelj je bil alkoholik do smrti in takšna so njegova dejanja in izjave. Citirat človeka, ki ga stroka ne jemlje resno je neresno Jovan Jovan!
   DR Janez SVeti genij

   • pajot

    No,tebi,ki si genij takšna izjava ne pritiče. Ruglja sem osebno poznal. Ni bil nikakršen alkoholik. Jih je pa ogromno ozdravil.

    • dr Janez Sveti

     Jaz ga nisem osebno poznal. Poznam pa ljudi, ki so ga zelo dobro poznali, ko je metal tv skozi okno in ženo tudi. Bil je sadist in…Skratka. Njegove izjave pač niso vredne javne obravnave.
     DR janez SVeti genij

     • pajot

      To o sadizmu drži kot pribito. O alkoholizmu pa ne.

   • večni srb

    Je bil pač edini pravi strokovnjak psihiatrične stroke pri nas, ki sicer ni pozdravil nobenega norca, vendar se po njegovih terapijah pacienti za to niso več sekirali.

  • Gavtroža

   Mi lahko razložiš , kaj so bili partizani , ki so do leta 45 skupaj kvartali in pili , potem pa so jih pospremili in pobili pod zelenico , v Begunjah in še bi lahko našteval.

 • večni srb

  Miloševič je bil pi* dim proti Duško Lokinu: – https://youtu.be/-wRFyLrKo-E

 • večni srb

  Kdo so sploh ta krščanski forum, meni delujejo preprosti, popolnoma dislocirani od realnosti.
  Mogoče gre pa samo za posledice kronične zarukanosti, me res zanima kje so končali vsaj osnovno šolo. Razumel bi edino, če so porodu hrvati, čez ustaše se pač ne sme grdo govoriti in je zapovedano obsojati vsakogar, ki je proti njim.

  Drugače povedano, če primorski borci ne smejo povedati svoje resnice, ne bomo nikoli izvedeli kaj se je dogajalo, sploh pa v tej državi nimamo več kaj slaviti.

  • Antonija

   Ti si še posebno daleč od realnosti! Ko si ušel iz svojega rodnega sela ker so te tvoji sonarodnjaki zapustili, je vprašanje po kaj si sploh prišel iskat v Slovenijo.
   Gnilobe in ves zločinski levičarski aparat, ki se danes hvali z svojo lažnivo zgodovino pač nimajo kaj slaviti, ampak lahko VEDNO le prosijo odpuščanja za ropanja in zverinska pobijanja vseh nedolžnih ljudi. Se je dogajalo povsod po Sloveniji kjer imamo več kot 600 odkritih grobišč in še marsikatero je neodkrito. Dovolj je dokazov in pričevanj ki jih levičarski podrepniki nikoli ne bodo mogli prikriti in za njih ne bo nikoli nobenega opravičila. Že v arhivih pretekle zgodovine je bilo ogromno dokumentov uničenih, dostop do arhivov precej otežen, da ne govorimo o vse cenzurah ki jih v javnost plasirajo vsi levičarski bedaki kot je Tit Turnšek & comp.
   Ti primorski borci so več kot 70 let ali pa vsaj v času samostojne Slovenije imeli možnost povedati resnico in se opravičiti za zla dejanja ki so jih počenjali v imenu oblastniške levičarske ideologije. In NE še sedaj delajo zborovanja laži in zavajanja in slavijo vsa svoja zločinska dejanja in njihove “heroje”.
   Narod lahko slavi le uspehe, poštenje, človekoljubje, svobodo, mir, demokracijo, itd.
   NITI SLUČAJNO pa NE levičarsko pogoltnost za oblast in ropanje, levičarsko diktaturo, vso levičarsko propagandno enoumje in borčevsko organizacijo ki vedno znova novači novo članstvo zaradi koristoljubja in požrešnosti, ter vse partizanske laži in pravljice o njihovi modrosti in poštenosti!!!!!!!!!!!!!!

 • plavi-mil

  Tem pleničarjem se je totalno strgalo, 60 let po vojni so bili nedotakljivi, zdaj pa RESNICA prihaja na dan, jih človek čisto razume, tik preden jih bo Matilda pobrala, so se jim sesule vse lažnjive pravljice v prah.

 • lado

  JOŽEF-ić !!!!SE VIDI, DA STE prekmurci , DO KODER PAČ STE , ur NA DAN V MALIGANIH , KOT VAŠ SRBIN V MRGLAH !!!! KRETENI , !!! RAJE SEM POD HITLERJEM kot Z TAKO MORILSKO DEGENERIRANO ZVERJO !!!! PRIHAJA ČAS , KO BOTE ČUTILI POVRATNO KAZNOVANJE O.Z. PO RECEPTU VAŠEGA MURGLIĆIĆA , NIČ LUSTRACIJE BO KAR LI……..A!!! STE SE TAKO RAZPASLI KOT TUJERODNI PLEVEL !!!! SATANOVA GOLAZEN !!! TATU ZVEZDO NA ČELO ZA KONEC RDEČE DOBE , KI JO IMAMO SAMO ŠE PRI NAS !!!! SVINJE , BOJTE SE NOČI !!!!

  • dr Janez Sveti

   Persen menda pomaga. Osebno priporočam konopljo!

   DR Janez Sveti farmacevt

   • lili pili

    Pomaga tudi dobro bicanje…

    • Martin

     Ti ob vsajenih levičarskih genih in umazani vesti že veš?
     So te tvoji partizanski heroji ki so vse povprek ropali in pobijali naučili o bičanju?
     Res, saj imaš tudi enake gene kot islamska kultura, kjer šeriat pljuva po človeku in človekoljubju …

     • lili pili

      Tina psina ti si gnoj, ki ni uporaben za gnojenje hoooo

 • dr Janez Sveti

  Še vedno čakam, da mi kdo pokaže laži Dežmana! Vsi iz kluba Freegulaž se nekaj razburjajo, vendar niti eden ni napisal, kaj iz teh zgodovinskih dogodkov je LAŽ?
  Dajmo borci za freegulaž in pokojnine, kje ste?

  DR Janez SVeti domobranski major

  • večni srb

   Slovenci nismo imeli svoje države, ker so si nas razdelili med sabo kanibalistični in nekrofilski sosedje.
   Dežman ne razume, da 2.sv ni bila samo še ena vojna, ni še slišal na razslojevanje na tri razrede državljanov,od katerih je bil zadnji predviden za milostno usmrtitev, po Zakonu o rasni higieni.
   Osebno menim, da je on samo še en slovenec, ki je po rodu hrvat in nas nekako ne loči od svoje domorodne države. Ne razume, da so bili tudi ustaši okupator, ker nas tega Tito ni učil v osnovnih šolah, bratstvo in jedinstvo, pa to.

  • Aton

   Dežman govori o 15000 pobitih. Čista laž! Bilo jih je 15023. No, vidiš!

 • Olga2345

  Ovadba norcev!

  • večni srb

   Obsodba borcev bi pomenila rehabilitacijo ustašev in ostalih fašistov, ki so nas okupirali prav z namenom genocida nad slovenci, saj so nas tudi izbrisali iz zemljevida in počistili kulturo. Nacistični okupator ni nikoli skrival svojih namenov, za njih smo bili samo asimilirano slovansko pleme, ki ga je treba gensko prečistiti, da bi zagotovili boljše evolucijske pogoje za svoje rasne hibride, razslojevanje prebivalstva na tri razrede državljanov in Zakon o rasni higieni sta bili v srci genocidne politke. Ta dejstva niso sporna in jih ne more zanikati nobeno sodišče.
   Za nas bi bilo veliko huje, če bi nas zavezniki in rusi zavrgli kot anti fašistični narod ter nas začeli obravnavati isto kot ustaše, to bi pomenilo nacionalni masovni samomor.

   • Franci

    Partija, komunisti in levičarska ideologija je še kako izdajalska, Prvo so paktirali z fašizmom, potem pa ob pomoči SSSR z uporabo laži, spletk in ukan nasilno prevzeli oblast, da bi lahko z diktaturo ropali in pobijali nedolžne ljudi, ter z lažmi in medijsko gonjo ohranjali oblast in svoje privilegije!

    • jakob kovač

     Malo si se zmotil domobranci ste lizali riti Lahom in pozneje Hitlreju za tak greh ni oprosta,pa če se še vi tako izmotavate!,ustanavljali ste skupine preoblečene v partizane in delali zločine po vaseh ,krivili pa ste partizane-ljudje so vas imenovali raztrganci!

 • Gr Enze

  VEČ KOMUNISTOV JE MED LETI 41 DO 45 POMRLO OD SPOLNIH BOLEZNI , KER SO SE HRABRO KURBALI IN NE BORILI PA VELIKO SVOJIH POBILI OD ODZADAJ KER JIM NITI V OČI NISO UPALI POGLEDATI LETA 41 SO SKUPAJ PRAZNOVALI PRVI MAJ V TRBOVLJAH KOMUNISTI IN NACISTI ZDAJ BI PA LAGALI DA TO NI RES REVĆKI ZDLOJENI Z MEHKIM K…OM IN VELIKIMI POKOJNINAMI BREZ OSNOVE RES STE BEDNIKI ČE BI VI MORALI ŽIVETI OD SVOJEGA DELA VERJEMITE , DA BI VAS NE BILO VEČ ŽE VEČ KOT POTDESET LET TAKO VAS PA REDIMO ŽE VSA TA LETA AMPAK TUDI TEGA BO KMALU KONEC KO NAM BO POČIL FILM NE BO MILOSTI VERJEMITE LEVUHARJI SMRDLJIVI .

  • jakob kovač

   Čedalje bolj nore izjave SDS forumašev!

   • Viktor

    Ti si še levičarski norec, z vso željo potrjevanja lažnive nasilen zgodovine.
    Ko vam nekdo z argumenti nastavlja ogledalo resnice, pa zahtevate cenzure, so vsi norci in ne morete skriti svoje reakcije na slabo vest. Takšni norci ste vi, potem ko bi vas bilo že zdavnaj potrebno razkrinkati, poslati na smetišče zgodovine in pokazati da je vaše nazorno levičarsko prepričanje vsekakor namenjeno uničevanju Slovenije in slovenskega naroda!

    • jakob kovač

     Nisem levičar vendar so levičarji gradili Slovenijo od leta 45,domobranci ste jo spizdili v Argentino,sedaj vam zopet ni všeč nič niste zgradili zato tudi nimate pravice šinfat čez to kar je pošten narod gradil do leta 90,potem je Demos namesto da bi zaščitil premoženje vseh ljudi dovolil plenjenje tega kar smo mi zgradili!Celo podpiral ga je -Lojzekova izjava lov je odprt!

 • milanček

  naj se ta golazen zbira, rovari, samo , da je zunanja temperatura blizu 40 stopinj, da je efekt crkavanja teh idiotov!

 • Kobi

  Ko pa je Jajo novinarke zmerjal s prostitutkami so bili pa tiho ko riti. Goveda.

  • pajot

   Kdo je to Jajo? Razloži,Kobi….Kobila?

   • lili pili

    To ti je podobno kot luda mila rszumes zdaj

  • sumljivislon

   @
   dobr te trga in pere v koks.. ;)

  • Sandi

   Mi ne poznamo nobenega Jajota, tj. le levičarska psovka ki so si jo izmislili takšni kot si ti.
   Se ti vidi da si smrdljiva levičarska Kobi-lalalala (ihaha), ki ima v sebi gene Goveda.
   Ko ti udarja na tvojo vest in gnile levičarske gene, pa hitro obrneš temo da z svojim komentarjem posplošiš resnico ki prihaja vedno bolj na dan.
   Se pa tako in tako že dolgo ve da so na nacionalki javne press-tituke ki se prodajajo za določeno tarifo da poročajo, pišejo laži in pljuvajo kot jim naročajo strici iz ozadja. Ni treba biti pameten, se vidi iz vesolja. Torej JJ je imel še kako prav, pa četudi je bil žrtev še enega montiranega procesa krivosodja!!!

   • lili pili

    Jajo je tak ljubkovalnò kot na primer luda mila, ki jo pogosto uporabljate na tem forumu. Jajo izvira iz pogleda na glavo ijj, ki je ce jo gledamo iz profila jajcasta….

    • KP

     Ko pa tebe mal pogledam,vidim zahojenega opankarja.

     • lili pili

      Ti si pa zaplankana sds ovca..hooo

  • plavi-mil

   Če so pa res, povedal je samo resnico, nič drugega.

  • KP

   Seveda. Ker je govoril resnico.

 • Artur

  Ali to jamra, cmizdri in se smili sam sebi kontrolirana opozicija ? Prava opozicija bi naredila pravi dar mar ne samo kontra proteste tem rdečim barabam.

  • Jajo največji luzer

   obsojeni na opozicijo z Jajotom na čelu

 • šmentanamuha

  Aja, a to so uni, ki so se še igrali v peskovniku, ko se je odvijala NOB?

  • večni srb

   Takrat so bili še nerojeni partizani.

   • sumljivislon

    in ta model turnšek je bil med WW2 ranjen v kapo in ruzak..haha

    • KP

     V mozak mogoče!

  • sumljivislon

   ja in turnšek roj. 1938/ je s curo po pisal pomivki – OF………..dobr jih pere …vse za dnar…Ja so še živi tujci, ki niso popadali v jame..in vedo resnico ..!!

 • luckyss

  Svečke prižigat ali s temi zvezdami strašit je približno enako butasto….
  Je pa treba vseeno dati prav tistim, ki so se borili na strani zaveznikov in ne tistim, ki jamrate ker je Hitler izgubil…

  • xtc

   Take pops**** lkot sta ti in Turnšek je treba nabrcati v r*** in nagnat delat fizično lenuhe.

  • KP

   Bumbar čefutarski zahojeni.Partizani so nas osvobodili? Kje pa si to slišal? Aja v šoli,ko je bil na obisku en skrivač s svojimi pravljicami. Pa naErteveju tudi? A res,ne ga srat!

 • Janko Gedlicka

  “Borci”- že dolgo jih več ni, le tu pa tam kakšen “osamelec” seveda v plenicah. So le pripadniki ene izmed zvrsti braniteljev ropanja s strani udbomafijske vseodlučojoče mreže, se pravi “tekovin revolucije” zamaskirane z nalepko NOB. So njeno pomembno simbolno orožje -Potemkinova vas. Tudi zaradi tega orožja uspeva ropanje po državnih in paradržavnih bankah in drugih gospodarskih subjektih, v zdravstvu itd. ter varuje s sodstvom in službami, ki so del državnega represivnega aparata. Za to braniteljstvo so lepo poplačani, pa še zdaleč ne samo z privilegijaročim državnim financiranjem zveze borcev. Imeli so, ali imajo dobre službe, pokojnine – nekateri so sami del udbomafije. Privilegije se brani.

 • bednick

  Ko se mi je že zgrbil stas,
  mi trebuh visel je čez pas
  kot jasen in vabljiv oglas
  za ljubi kruhek.

  na grob je vklesal kamnosek:
  TA, KI TU GNIJE, NI BIL JACK;
  A, GLEJ, PREŽIVEL JE SVOJ VEK
  ZA LJUBI KRUHEK.

 • Jajo največji luzer

  sovražno dejanje, kakršna so bila tudi protesti v podporo kriminalcem pred sodiščem v organizaciji Odbora 2014

  • xtc

   Tablete popuščajo?

 • xtc

  To kar se dogaja,je samo poizkus,kako ravnati,če ta zadeva uspe,nato bo sledila zahteva po ukinitvi desnih strank,zaportju opozicije,po nacionalizacijah in po likvidacijah,brez pravne države na koncu pa še volitev ne več.
  Tule tuljenje ni zgolj tuljenje Zveze Norcev amoak se celotna levica skriva za takimi dejanji in testira,koliko jarma lahko še naložijo narodu in nemara,če bi šlo prevzeti popolno oblast kar z ulico.

 • Krtača 20

  Kaj pa pičke domobranske ste glasn sam na tipkovnici? A noben ne upa tja sprobat kako pade dobra in poštena partizanska roka ke desnim na fafljo? Držte se pedofilije pa klerove kiklce.

  • Bozz

   Dobro si ogret. Pripravljen na novo deli in vladaj rundo, medtem ko se bodo elite na vrhu spet smejale in pobrale smetano.

   The Soviet Story_Kolaboracija komunizem-nacizem
   https://www.youtube.com/watch?v=9XHu9CX0y9A

   Military parade on May 1, 1941 in Moscow
   https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8

   Edino kar razoroži elite je vera v Jezusa Kristusa in sledenje njegovemu nauku, ljubi svojega bližnjega kakor samega sebe. Če bi ljudje masovno sledili temu nauku, oni ne bi imeli voljnih ljudi za morijo in njihov plan bi propadel. A ljudje ste preveč naklonjeni sovraštvu.

  • sprehajalec

   ha, ha, ha. Partizanska roka na fajlo samo zvezane. Pa še kaj več, ne samo na fajlo.

  • milanček

   janez drnovšek; saj se boste sami med sabo pobili! Ja, prihaja ta čas, za tista dva,preživela, bomo pa že poskrbeli!

  • KP

   Poštena partizanska krvava roka??????? Ti si prizadetek.

  • St

   Dobrih in postenih partizanov vec ni,ali so pa raje tiho.
   Ostali so samo se izmecki,ki maltretirajo in unicujejo lastni narod.

 • plavi-mil

  Hudič je, kot te resnica dohiti, groziš s tožbo, lažeš še naprej, pa ti čisto nič ne pomaga, RESNICA; RESNICA,………………………………………………….

 • Bozz

  Kdorkoli zmaga v vojni Nacional socializma proti komunizmu, še vedno zmaga Marksizem. Marks pa je rekel, da je socializem samo stopnica do komunizma.

 • lili pili

  Tale krscanski forum naj skrbi za pomiranje in odpuscanje vseh hudodelstev tudi domobranskih pa bo imel veliko dela…

  • sprehajalec

   Bosta potem ZZB in Turnšek za kontro poskrbela za pomiranje in odpuščanje partizanskih hudodelstev PiliĆ. Ni ravno nekega interesa, vsak s turnškove strani….

   • lili pili

    Pa ves kak dolg cajt bi bil tukaj gor, ce se ne bi kregali glede tega kdo jih je vec pobil, gdo je vec izdal, pozgaL, posilil, bolj bezal…. tako pa bijemo bitke brez konca in kraja..

  • KP

   Smrdiš gnoj čefutarski!

   • lili pili

    Ja v kopru jih imate veliko, mislim smrdljivih sds ovc..

 • Hun

  A to se generacija starckov med sabo krega…se prav bi reku srb..nema udarca bez starca

  • sprehajalec

   Tudi mladi so med njimi Hun. te stvari so dedne, tako kot Borčevske penzije.

   • Hun

    Referendum narest..naj ljudstvo odloc, ce so potomci upraviceni…
    pa naj pred in po referendumu protestira kdo hoce

    • sprehajalec

     Jaz sem zato. Ni problema. Bo pa ZZB NOVJ s Turnškom začel nažigati s Stalinovimi orglami po predlagateljih referenduma.

     • Hun

      Jansa pa z klerikalskimi orglami…odloca pa nakonc ljudstvo..ozavesceno o zgodovini ali ne..nekateri z razumom, drugi z emocijami…vec k polovica drzavljanov bi kot ponavad najbl pametno zamhnla z roko in se neb udelezil referenduma

     • milanček

      kaj še delaš v Sloveniji, spelji se nazaj v fukojebino!

     • sprehajalec

      #vec k polovica drzavljanov bi kot ponavad najbl pametno zamhnla z roko in se neb udelezil referenduma#

      pač 70 let pranja mozga…

     • Hun

      nevem kolk ma moja druzba opranga mozga cca starih 40let…vsi zaposleni v uspesnih privat firmah…jebe se jim za politiko…
      70let je socializma, ocitno tud tebe in podobne povozil v koraku s casom…

     • sprehajalec

      To ti ne pokažejo Hun. Kaj v resnici mislijo. Tudi jaz sem bil tak. nikoli ne veš, s kom imaš opravka. Udba je imela 70.000 zaupnikov. Kot Stasi.

     • Hun

      Vecina UDBE in danasne SOVE sploh visje pozicioniranih danes vod drzavne al privat firme, ki so povezane z drzavo ali drugimi vladami po balkanu….
      Tehniki SOVE spremljajo politicne forume non stop in se nam samo smejijo…jst in ti smo za njih nepomembna cifra
      Danes se vsak mocn lobij zaveda, da samo moc denarja sprav politika na oblast in prek njega do drzavnega erarja

     • sprehajalec

      Nekoč je bila Sova predstavljena na TV. Državno važne informacije črpajo iz Interneta. Tako kot jaz in ti.

     • Hun

      Sovini direktorji crpajo drzavne firme..kot prej UDBA..tebe pa setajo z odajam na rtv

     • sprehajalec

      Gledam History, pa Discovery, pa Viasat. Nimam problemov.

     • Hun

      Sprehajalec danes te nobena druzba financno sposobnih ne jebe ce nimas dolocenega druzbenega statusa.

     • sprehajalec

      In ta Status naj bo “Status Borca” ali kaj…

     • Hun

      status ovce jansisticne

     • St

      SAMOUNICENJE

 • karlina

  Kar naj, počasi so začele padati kučanistove maske, KONČNO, bodo vsaj upam, drzavljani, oz. PRAVI SLOVENCI , še tisti, ki niso do sedaj-SPREGLEDALI, VSAJ UPAM, SRČNO !!!!!

  • Valter BraniSlav

   Jaz sem ze zdavnaj spregledal da je bil Josip Broz najboljsi vodja shizofrenih balkanskih ljudstev v zadnjih 500 letih.
   Vecna slava spominu na nasega najvecjega sinu TITA.

 • Valter BraniSlav

  Nehajte sanjariti. Brez NOBja bi nas osvobodila rdeca armada in taki kot vi bi koncali s Stalinovih gulagih. In niti Anglezi ne Americani ne bi za vas storili nic….

  Ne sanjarite o “sporazumu” 50/50. To je bil Churchilov predlog ki ga je Stalin oktobra 1944 zavrnil z zamahom roke.
  Predlog niti ni prisel v roke Americanov.

 • bisabre

  In koliko se je na protestu zbralo Turnškovih rdečih zombijev?

 • akozelj

  Bedni levičarji Jože Dežman vas je klofnil psihološko .

 • Valter BraniSlav

  JOSIP BROZ VRNI SE IN UREDI ZADEVE.

  • Artur

   Titovo govno ureja zadeve s svojo pokoro v peklu skupaj s Stalinom in njima podobnimi ali pa ga ni več kaj ostalo predvidevam, da se je že zdavnaj scvrl, satan ne mara tekmecev. Poišči njegovo strohnjeno nogo morda ti bo kaj pomagala.

   • Valter BraniSlav

    TITOSLAV je dobil 99 let vic. 4 maja 2079 bo odsel v nebesa

    • bednick

     hahahaha

     • Valter BraniSlav

      Za angelcka bo mel Kucana in Dolanca…

  • Hribouc

   Še eno tako zini in boš odletel s te strani!

   • Valter BraniSlav

    JOSIP BROZ VRNI SE. TVOJE LJUDSTVO BREZ TEBE ZIVETI NOCE!!!

    • St

     Valter brani rukzak speha.

     • St

      Ps: aja,Sarajevo

    • Hribouc

     Tebi je to HEC in , morda, črni humorn ni pomembno.

     Ampak, kar je za nekatere prizadete, in nas je veliko, preveč, je pa preveč, kar počenjaš že dolgo in se nikakor ne umiriš.Dam ti teden dni časa, da se strezniš.

     Če ne boš nehal hvaliti, klicati in se sklicevati na zločinca št. 10 na planetu,
     bom zahteval, da te administratot blokira. Sem tudi delničar medija in bom to gladko zahteval, da si ne boš delal utvar !

     • Valter BraniSlav

      ZIVEL JOSIP BROZ

     • Iztok Kresnik

      Pozdravljen amerika ni sanjska dežela za reveže naša predstava o usa je napačna tam če nisi bogat si težko pridobiš izobrazbo

     • Valter BraniSlav

      Tocno tako. Jaz sem imel sreco da s

     • Valter BraniSlav

      Tocno
      Jaz sem imel sreco da sem se rodil v Titovi SFRJ

     • Valter BraniSlav

      Prava imas. Jaz sem imel peivilegij da sem se rodil v Titovi SFRJ

     • Iztok Kresnik

      Pozdravljen amerika ni sanjska dežela kot si mislimo je dežela samo za bogate reveži si težko pridobijo izobrazbo meni je bolj všeč skandinavski model življenja kot usa

     • Valter BraniSlav

      Tudi Titova SFRJ je vsaj za mene bila boljsi zacetek zivljenja…

     • Valter BraniSlav

      Sanjsko se je bilo roditi v Titovi SFRJ, dokoncati zastonj solanje na fakulteti ki steje (ekonomija, medicina, naravoslovje; sigurno pa ne FDV) in oditi v ZDA se mlad ko se lahko prilagodis.
      TO SEM STORIL JAZ IN USPELO MI JE.
      Zato spostujem Titovo SFRJ. .

     • Valter BraniSlav

      Znebi se Slovenskih delnic. Kupi ameriske indekse. Imajo boljse donose in manjsi rizik. Priporocam Vanguard, Fidelity, t Rowe Price, Charles Schwab in DFA.
      Investiranju sem posvetil svoje zivljenje in mastno obogatel. Ti pa TVOJE zivljenje trosis v prazno z objokovanjem preteklosti…. daj zamisli se malo nad seboj.

   • Valter BraniSlav

    TITO RADI TE IMAMO

   • Valter BraniSlav

    No bo kej?
    No se tretjic:
    TITO UBER ALLES

   • stemsstrinjam

    joj ste vi vsi butasti, inteligence pa na temu forumu res ni :))))

  • Aresnica

   Že sodeluje in ureja zadeve -migrante oziroma muslimane bo poslal – bolj natančno že pošilja v našo lepo domovino (cc30 na dan).-_- Upam, da se bodo SLOVENCI zbudili.?
   _______________
   Lep pozdrav

   • Valter BraniSlav

    Za casa njegove vladavine se niti Stalin ni upal v SFRJ. V SLO niso zgradili niti ene dzamije.

    • Aresnica

     Pomoč titovih ovčk in dzamija je skoraj zgrajena.-zahtevajo jih še nekaj -_- Tovariš Hanžek je izjavil, da mora Slovenija sprejet najmanj 200 000 migrantov-torej muslimanov (bodočih levih volilcev).
     _______________
     Lep pozdrav

     • Valter BraniSlav

      TITO, vecna mu Slava, bi Hanzeka poslal na goli otok.

     • Aresnica

      Ne sanjaj . Poslanec Kordiš nosi sliko titeka in se zavzema za musliče torej bodoče volilce.-_- Na žalost-Kar je res, je res.

      ________
      Lep pozdrav

     • Valter BraniSlav

      Kordisa bi Tito poslal na Goli otok, srajca gor ali dol.
      Vendar se za casa Tita idiot Kordis ne bi niti slucajno upal tako vesti.
      Ponizno bi Titu lezel v rit, tako kot Jansa.

     • St

      Prefrigano. Ze leta 2015 sem vedel,da je nekaj hudo narobe z EU in naso vlado,ko niso migrante niti poskusali zaustavit.
      Ce bi bil TITO ziv,bi blo vec crnuhov na hrbtu kot na nogah.Kimavi slovencki(“vlada”)pa nic ne ukrepajo. Sprejmemo v svoj dom–drzavo crnuhe ali ne,bi morali imeti referendum,ne pa,da nam cigani delajo za hrbtom in nas zavestno unicujejo.

 • Valter BraniSlav

  Oh ti nas TITOSLAV kako te imamo mi radi !!!!!

  • bednick

   A si ti prešaltal od Jezusa na Titota?

   :)))))

   • Valter BraniSlav

    Jast obrajtam oba
    Najraj pa mam dnar

  • Soave

   Jaz pa ne morem razumet, da je nekdo, ki se toliko spozna na glasbo, tak kronan osel, no !!!!

   • Valter BraniSlav

    Jaz bi Titu na cast zlozil opera.
    Ti bos nastopala kot Jovanka.

   • Valter BraniSlav

    Godnic bo Dolanc…

   • Valter BraniSlav

    Se bolj se spoznam na delniske trge.
    Jaz sem Mayerbergova reinkarnacija: SVINJSKO BOGATI GLASBENIK…
    Ob prostem casu igram Karaoke klavir: Beethovnovi piano concertos
    3 and 5.

 • Valter BraniSlav

  Gospodje iz SDS, pazite da vas ne slisi veliki castilec kulta Tita, tovaris JANEZ JANSA – JAJO.

 • Valter BraniSlav

  TITO ODPUSTI JIM.
  UBOGI GRESNIKI NE VEDO KAJ DELAJO.

  • lokec

   Ti si Zlobec

   • Valter BraniSlav

    Jaz sem tam kjer sta moc in denar, ali Kremelj, ali bela hisa ali Vatikan, ali Meka.

    • lokec

     Ti nimaš pojma kje je Meka. Vsak Slovenec bi moral vsaj enkrat na 10 let v Meko na dopust.

     • Valter BraniSlav

      Srecno pot

    • slosin

     kaj pa Murgle?

     • Valter BraniSlav

      Murgle nimajo dovolj cvenka.

 • Valter BraniSlav

  Brez Tita mi ZIVETI ni

  • slosin

   Venezuelka te bo fentala…a ji celo življenje lažeš?

   • Valter BraniSlav

    No saj ve da je TITO mrtev.

 • Igor Kovač

  Pa od kje ste zdaj Nova24TV iznašli pojem “Krščanski forum SDS”? Še nikoli slišal zanj.
  Fuhrer SDS je vendar bivši komunist Ivan Janez Janša! Ve se, da njegov nemški vzornik nikdar ni maral katolikov!!!

  • Igor Kovač

   Še bolj pa njegov učenec Tito…

 • Igor Kovač

  Nova24TV prebiram vas, ker mi kot nacionalno zavednemu avtohtonemu Slovencu (nekaj malo znancev, policija, državno tožilstvo in krivosodstvo oporekajo moji pravici do tega ustavno zagotovljenega ozaveščanja!) zagotavljate branje nekaterih zanimivih dnevnih novic, ki jih v cenzuriranih državnih medijih (MMC, Dnevnik, Delo, Večer in amero medij 24ur) ni mogoče prebrati. Kot rečeno zaradi nekaterih zanimivih novic(!) vas berem. Ne zaradi ponižujoče bednega javnega klevetanja (po dr. Dežmanu na primer) proti realnim dejstvom zgodovine avtohtonega slovenskega naroda. Zgodovinsko znano je dejstvo kdaj smo Slovenci prvič postali priznan in relativno poznan narod.

  Zakaj relativno poznan? Ko sem bil pred 48 leti kot smrkavec prvič na dolgih počitnicah pri očetu v Švici in sem se sam sprehajal po Zurichu, kljub mojemu dopovedovanju od kje sem, nobena Švicarka (zanimiva asociacija na slovensko besedo) ni vedela, da je v takrat še obstoječi jugi obstajala republika Slovenija!

  €U z zapitim šefom, ki je poln “akutnih krčev”, nas Slovence ob ponižnih domačih političnih služabnikih bogatim tujcem (beri: samozvanih “voditeljih”), kot jih imamo in medijem kot je vaš, enostavno ne jemlje več resno. Nova24TV z zaničevanjem pravih zmagovalcev 2.SV (domačih partizanov in tujih zaveznikov) s poskusi “recikliranja” domačih domobranskih izdajalcev le priliva gorivo na ta sramotni nacionalni ogenj, ki ogroža preživetje slovenskega naroda…

  • slosin

   kakšna zmaga domačih partizanov, če so pa pobili švabov pa makaronarjev za vzorec, Slovencev pa 24.500….To o domačih zmagovalcih in zaveznikih je pa tako, kot bi rekel, da je nas Slovencev pa Kitajcev 1,3 miljarde…

   • Igor Kovač

    Tvoja navedba je nabijanje narodnega sovraštva brez smisla… in poguba slovenstva!!!

    • slosin

     številke so dejstvo, za katere nimaš protidokaza, vse ostalo je nakladanje o junaštvu borcev NOB…Poguba za Slovenstvo je pa glorificiranje komunizma v 21. stoletju in totalno absurdno je, da jih za to davkolplačevalci še plačujemo….20 mio letno za borčevske penzije, pa še več kot 0,6 mio letno za njihove proslave…

     • Igor Kovač

      PD (beri: pičkin dim) proti kraji tajkunov, ki jih je v štirih letih vzpodbudil slo fufrer (eden njegovih prijateljev tudi sedi) in nadaljevali komunajzerski sinovi!

     • slosin

      ne vem, če si opazu, l 2004 je Milan Mali aus murgle ustanovil neko društvo lopovov, ki se mu reče F21 in to le nekaj mesecev preden je Janša prevzel vlado…Tempo ropanja je dobil nov zagon, ravno tako talanje kreditov …Zakaj že…..ja, sej bo za vse Janša kriv, ker je to dovolu…No, je pa tudi res, da smo l. 2004 šli v EU in dostop do tujega denarja je bil olajšan…zasebni sektor je naval na kredite, kot svinja na buče…..ja, seveda, te pufe je naredu Janša…No ja, res je, kar navajaš, da je 20 mio PD proti temu, kar je pokradel dolgoletni podpredsednik LDS-sa za časa Drnovškove vlade, Bavči…, da o članih F21 nebi zgubljali besed…..

   • Niko Osolnik

    Partizanska vlada je bila prva slovenska vlada, zastavila in realizirala je kar nekaj bistvenih točk od pripojitve Primorske do pravice do odcepitve (ki jo napriemr Katalonija nima). Šolstvo, zdravstvo in gospodarstvo so sicer vodili in ustvarjali Slovenci vseh barv, osnove pa so vseeno postavili zmagovalci 2. svetovne vojne. Če bi nehali gojit sovraštvo, bi morda našli pot za razumevanje različnosti.

    • slosin

     pobitih tujih vojakov za vzorec, 24.500 pobitih slovencev…Kaj je tu sovražnega….Kdo so zmagovalci ww2 na slovenskem?
     A slovenski partizani? Kje, kdaj in proti komu so zmagal?

     • Niko Osolnik

      V težkih časih so se eni Slovenci odločili tako, drugi drugače. Hitlerjevi zavezniki so izgubili Trumanovi so zmagali. Obstaja dokument, ki ga je podpisal nemški general o predaji partizanom.
      Vendar tebe dejstva ne zanimajo, le razprtije. Žalostno.
      Ne bom ti več odgovarjal. l

 • Igor Kovač
 • Igor Kovač

  Tudi Turnšek (kot dr. Dežman!) je “usekanec” svoje vrste. Zveza borcev se ga mora čimprej rešiti, če želi ohraniti dostojanstvo poslanstva svoje organizacije!

  • Aresnica

   Fante ti si blizu TITA TURNŠKA.
   _______________
   Lep pozdrav

   P.s.: Mikstone (sem ga poznal-ne vem, če se še drogira?) je plačanec SLOmafijskotajkunskega OMREŽJA.

   • Igor Kovač

    Verjetno sem mu pa res blizu, tako njegovi kot moji predniki so pobijali švabske naciste, nekaj italijanskih fašistov in bistveno premalo domačih izdajalskih domobrancev!!!

    Smrkavec mali, če so tvoja jajčka plodna si najdi žensko in ne onaniraj po forumu!

    Ps: vprašaj svojega slo fuhrerja s čim on vzdržuje navidezno kondicijo!

    • Aresnica

     Fate RES SI BLIZU-si potrdil – tvoji predniki so pobijali SLOVENCE vmes so bili tudi dojenčki -otroci-žene – v nekaterih jamah je bil tudi pes.
     __________
     Lep pozdrav

     P.s.: …….moji predniki so pobijali švabske naciste, nekaj italijanskih fašistov-_-………………… Vredu – ampak-

     — Največ pa je bilo pobitih poštenih SLOVENCEV.

  • Delta

   Potvarjanje in prirejanje zgodovinskih resnic ni v nobeni smiselni zvezi z besedo “dostojanstvo”.

  • Djuro Sumar

   Tit Turnšek se bori za pravično stvar, Dežman pa se bori za izdajalce, potvarja zgodovino in laže .

 • Igor Kovač

  Nova24TV,
  zahvaljujem se za kratko gostoljubje na vašem forumu. Mislim, da se dolgo, če sploh še kdaj(?), ne bom več oglasil v tem “sovražnem gnezdu slovenstva”.
  Vedno pa me lahko (pre)berete preko tajnika poslanske skupine, sluge vašega fuhrerja v državnem zboru.

 • Bandit123

  Vsi ki hvalite Možino in Dežmana se poglejte v ogledalo in boste videli potomca i belogardistov, domobrancev, črnorokcev,i četnikov in seveda vernika

  • Hribouc

   V redu, gledamo.
   Nihče ne hvali obeh, pač pa govorimo in pišemo samo dejstva !

  • slosin

   vsii našteti so manjše zlo od komunistov, katerim nastavlja ogledalo Dežman…

 • Pa je sploh bil kdo tam? Ker če bi bil, bi sigurno omenili, da je Kobal Dežmana primerjal s Himmlerjem.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!