fbpx

Kučan in Golobič očitno vodita ekipo Marjana Šarca: Zdaj sta k njemu dodala še Golubovića, Šarec pa priznava, da gre za strategijo

Marjan Šarec in Brane Golubović (Foto: STAfoto)

Kako to, da je v ekipi Marjana Šarca vedno več kadrov Gregorja Golobiča? K njemu se stiskajo tudi iz propadlih strank LDS, Zares in Pozitivne Slovenije, nazadnje pa so mu dodali še Braneta Golubovića. Jasno in očitno je, da želita Kučan in Golobič Šarca obkoliti s svojimi ljudmi in kontrolirati njegov volilni štab. Tako bi z veseljem vlekla niti iz ozadja. Šarec se po svojem Kamniku hvali, da bo novi mandatar, ob tem pa priznava, da je Golubovićeva zaposlitev navadna “strateška poteza”.

Novo ožjo ekipo Marjana Šarca sestavlja vedno več kadrov propadlih strank LDS, Zares in Pozitivne Slovenije, najbolj pa se k njemu tiščijo kadri Gregorja Golobiča. Šarcu so že v preteklosti dodali terenskega operativca LDS, Zares in PS Dejana Kmetiča, zdaj pa še Braneta Golubovića, nekdanjega politika LDS in bivšega poslanca Pozitivne Slovenije. Slednji sicer tvezi, da Šarcu samo pomaga in mu ob popoldnevih malo svetuje, a viri pravijo drugače. Zanj naj bi zelo intenzivno delal, kar je razlog, da se zadnje čase na veliko sprehaja po prestolnici.

Golubovićev prehod k Šarcu tudi dokazuje, da želita Kučan in Golobič Šarca obkrožiti s svojimi ljudmi in tako nadzirati njegov volilni štab, skupaj pa bi mu tako sestavili večji del kandidatne liste za junijske volitve. Ni skrivnost, da se Šarec po Kamniku hvali, da bo on novi mandatar, medtem pa mu Kučan in Golobič sestavljata listo kandidatov za poslance, ki bodo ob morebitni izvolitvi v državni zbor glasovali tako, kot bo naročilo ozadje (zlasti takrat, ko se bo sestavljala nova koalicija). ”Šarec morda v bistvu sploh ne ve, kaj se mu dogaja v ozadju, ali pač tega noče vedeti,” piše Bojan Požar.

Gregor Golobič (Foto: STAfoto)

V “bodočo levo koalicijo” se lahko prislini tudi Janković
Kučanov prihod na nedavni kongres Mladega foruma Socialnih demokratov pomeni, da Kučan javnosti še ni razkril, koga na levici bo pred parlamentarnimi volitvami podprl. Da očitno stavi tudi na Šarca, pa kljub temu želi skrbno skriti. ”In prav tako je še vedno v igri tudi ljubljanski župan in prvak Pozitivne Slovenije Zoran Janković – kot možni “tehnični mandatar” bodoče leve koalicije, morda celo na predlog Liste Marjana Šarca, če bo Šarec seveda prišel v parlament,” poroča Požareport.

Zadnja anketa Mediane za Pop TV je pokazala, da bi Šarec lahko dobil nekaj več kot osem odstotkov volilnih glasov. Če bi Lista Marjana Šarca za mandatarja predlagala Jankovića, bi šlo za izjemno volilno prevaro, saj Jankovićeva Pozitivna Slovenija zagotovo ne bo prestopila parlamentarnega praga. Ob tem pa se spomnimo, da je bil Janković Kučanov kandidat za mandatarja že leta 2008, ko je na volitvah zmagal levi trojček SD, Zares in LDS.

Ljubljanski župan Zoran Janković in bivši predsednik republike Milan Kučan (Foto: STAfoto)

Čeprav Šarec Golubovića ne prenese, se je moral vdati in slediti strategiji
Je bila torej zaposlitev Golubovića še ena strateška poteza? Februarja je namreč odstopil kot mestni svetnik kamniške občine na Listi Dušana Papeža, čez nekaj dni pa se presenetljivo zaposlil v kabinetu župana Marjana Šarca. To je lokalno kamniško politično sceno dodobra pretreslo, saj sta bila Šarec in Golubović od nekdaj huda nasprotnika, poražen kandidat za predsednika republike pa je v ožjih krogih Golubovića celo žalil. Kasneje je zato celo sam izjavil, da je bila njegova zaposlitev le ”strateška poteza”, in očitno je, da svoje strategije vsi dobro kujejo.

A. L.