Kučanov obisk pri Šarcu

Foto: STA

Premiera Marjana Šarca, ki je po letu vladanja javno spet bolj popularen kot na volitvah, ki jih je na državni ravni še vse izgubil, ta teden ni obiskal Milan Kučan in mu dejal, da bi bilo zanj še najbolje, da odstopi. Kar se je sčasoma zgodilo njegovim predhodnikom.

Se pa je Šarcu zgodilo skoraj vse hudo, kar bi se mu ob obisku daleč najbolje plačanega upokojenca v državi še lahko. Najprej je moral v Moskvo z Zoranom Jankovićem, ki je znan kot rešitelj dva tisoč evrov dodatka k slabe tri tisoč evrov funkcionarske Kučanove pokojnine.

Ekscesi kot v eksotičnih diktaturah
V času najhujše krize in varčevanj je le ta dodatek ubranila Jankovićeva Pozitivna Slovenija, ki je leto pozneje, vlado je vodila Alenka Bratušek, prodala “Jankovićev” Mercator. Mercator sta od časa vlade Janeza Janše nekaj časa obvladovala bolj levi Boško Šrot z Laškim in LDS-ov Igor Bavčar z Istrabenzom, a sta oba v času krize propadla. Leve vlade pa so največje trgovsko podjetje, ki so ga obvladovale preko bank, potem dolgo prodajale še bolj bankrotiranemu hrvaškemu Agrokorju Ivice Todorića, za katerega je bilo znano, da so z njim v težavah tudi ruske banke.

Mercator je prodala vlada Alenke Bratušek. (Foto: STA)

Prodali so šele v času Bratuškove za krepko nižjo ceno, kot je bila tista, ki je prej država ni sprejela v prvem poskusu v času vlade Boruta Pahorja. Pahorja je, ko mu je vlada, ki ni bila pripravljena prodati Mercatorja, razpadla, obiskal Kučan in ga seznanil, da bi bilo zanj najboljše, če se poslovi. Ko je prodala Mercator, se je morala posloviti tudi Bratuškova, odnesel jo je Janković na kongresu, ki je nenadoma odmrznil svoje vodenje Pozitivne Slovenije.

Zdaj pa Rusi, smo izvedeli iz Moskve, pričakujejo, da jim bo nekdanji lokalni šef Jankovićeve Pozitivne Slovenije v Kamniku Šarec pomagal pri reševanju lukenj hrvaškega Agrokorja. In to so Šarcu sporočili na obisku, kjer uradno ni bilo Jankovića, se je pa na posnetkih seveda pojavil in s Šarcem za hrbtom podpisoval dogovore z Moskvo. Kot se je nekaj mesecev prej pojavil na javnosti skriti večerji vrha slovenskega in ruskega pravosodja, kar sem po čudnih javnih govoricah razkril javnosti. Ni bil povabljen in uradno ga ni bilo tam, smo izvedeli. A je seveda bil.

Janković in Golobič – obema je dobro šlo, ko sta izkoriščala državnega monopolista. (Foto: STA)

Jankovićevo sporočilo iz Moskve smo dobili, ko je javnost še pretresalo, da se je v prisilni poravnavi Jankovićeva družina znebila še 29 milijonov evrov dolgov, ki jih ne bo treba plačati Electi. Podjetju, ki mu je dobro šlo, dokler je bil Janković šef Mercatorja in so šli v Electo posli in provizije državnega monopolista. Kot je nekoč dobro šlo Ultri Gregorja Golobiča ob Telekomu ali pa kot še danes dobro gre podjetju spretnega Stojana Petriča FMR, ki je kupilo celo Delo, zraslo pa za lastninjenje Kolektorja.

Electa ni prvič v prisilni poravnavi. Dolgov se je družina Janković znebila po zakonu, ki omogoča odpis devetih desetin dolgov, kar je na hitro uzakonila koalicija Alenke Bratušek, Jankovićeva torej, ki nam nekoliko preurejena vlada še danes in nam po Šarcu zdaj razlaga, da ureditev ni dobra, če državljani za drobiž izgubijo hišo, Jankovićevim, za katere je znano, da živijo na veliki nogi, včasih podobni ekscesom eksotičnih diktatorjev, pa se odpisuje desetine milijonov evrov.

Kdo je okradel “naše” banke
A to nikakor še ni vse in tudi ne najhujše, kar je doletelo Šarca. V parlamentu se vrti zakon, da bi odpravili krajo državljanov pri sanaciji bank, ki so jo politiki zagrešili, uganili ste, v času vlade Alenke Bratušek, ki je takrat tujcem prodala Mercator in z načinom sanacije tudi vse največje banke v državi. Zdaj je pomembna Šarčeva ministrica. Ustavno sodišče je že pred tremi leti ugotovilo, da se ljudje, ki jim je oblast, da bi rešila pretežno državne banke, zaplenila milijardo evrov delnic in obveznic, niso imeli možnosti braniti se na sodiščih, kar je kršitev ustavne ureditve. Sodniki so od koalicije Mira Cerarja zahtevali, naj to popravijo najpozneje v pol leta. Cerar v svojem slogu v pol leta ni storil nič. Tudi v dveh letih ne. Tradicijo že leto dni nadaljuje Šarec.

Med tem je sodišče dvema pravnikoma, ki so jima zaplenili za milijon evrov obveznic, že dodelilo dva milijona evrov odškodnine. Iz vlade zdaj trdijo, da to ne pomeni nič. Da primer ni isti, ker sta ta dva pravnika tožila državno banko in ne državo in da to še ne pomeni, da bomo ljudje morali plačati dve milijardi odškodnin vsem pokradenim. Podobno so govorili pri hrvaških varčevalcih, ki so jih nekoč že ogoljufali. In zdaj, seveda, plačujemo.

Je pa vlada Alenke Bratušek, ki je prevzela oblast, ko so se z leve z zlorabo KPK Gorana Klemenčiča za črnjenje političnega nasprotnika znebili vlade Janeza Janše, najprej s hitrimi nakazili stotin milijonov evrov reševala Factor in Probanko pred takojšnjim bankrotom, ki bi bil za zasebne lastnike, leve tajkune, skrajno neroden. Pred tem je povsem zasebno Factor banko vodil Ciril Dragonja. Brat Metoda Dragonje, torej pomembnega funkcionarja nekoč LDS, zdaj pa stranke Alenke Bratušek. Metod pripravlja še zakon za popravo krivic ljudem, ki so bili oškodovani z zaplembami delnic in obveznic brez možnosti sodnega varstva pri sanaciji bank Alenke Bratušek, ker pri nas vse ostane v družini.

Factor banka je, tudi to ste zanesljivo uganili, nekoč posojala denar Electi, da je ta lahko nakazovala denar Jankoviću, ki je podjetje prodal sinovoma. A tisto je še drobiž v primerjavi s potapljanjem državnih bank, ki so morale s posojili financirati gradnjo Stožic za večanje priljubljenosti Jankovića med ljudmi. Posojila niso bila plačana. So del propada in poznejše sanacije bank s krajo ljudem.

Zoran Janković in Zlatko Sraka ob nacionalni gradbeni sramoti – stadionu Stožice. (Foto: STA)
[/caption]

Po vrhu je vlado “ujelo” še nemško ohlajenje gospodarstva, zaradi česar je Umar znižal napovedi rasti za letos in prihodnje let in s tem pokazal, da je bil Šarčev rebalans proračuna napaka, ko si je koalicija delili dodaten denar z razlago, kako dobro nam gre. Ministri bodo zdaj, smo izvedeli, morali omejiti trošenje. Ker je večina stroškov proračuna fiksnih in varčevanja tam na hitro niso mogoča in ker so prav te poviševali, denimo plače v celotnem javnem sektorju, bo še zanimivo.

Kot je zanimivo srečanje šefov vojsk Nata v Ljubljani, ki poteka po obisku Šarca v Moskvi in po bizarni seji odbora za obrambo ta teden, na kateri je Levica Luke Meseca zahtevala, da se koalicija odpove nakupom osemkolesnikom, ki je ne kupuje in zavezam v Natu, ki jih ne uresničuje. Za odpoved osemkolesnikom in kršenju zavez v Natu se je koalicija odločila že pred letom, ko se je odpovedala nakupu Boxerjev za glasove Levice za izvolitev Šarčeve vlade. Ker sicer bi na oblast prišel Janez Janša, ki je bil na volitvah krepko uspešnejši kot Šarec.

Koalicijski poslanci so predloge Levice, da ne bi kupovali osemkolesnikov, ki jih ne kupujejo, odločno zavrnili. Obisk Kučana pri Šarcu še ni nujen. Čeprav ni več lahko, je še dober varuh oblasti pred Janšo.

Trenutno.

Peter Jančič, Spletni časopis

 • bubamara

  Stožice niso nacionalna sramota, ampak Ljubljanska sramota. Res pa je, da so nategnili obrtnike iz cele Slovenije.

  • Stajerka

   …..so kar nacionalna…..odplačujemo jih VSI davkoplačevalci……

  • Andrej

   Glede na to, da bomo puf vračali VSI je to nacionalna sramota.

  • FORT WORTH

   Blesavi in naivni obrtniki, ki se pustijo opetnajstiti in ki ne znajo priti niti do svojega denarja pa v jok in na drevo.
   Uboga drzava s takimi jankovici in butastimi obrniki.

   • Andrej

    Če obrtnik ne more zaupati županu glavnega mesta…. Komu pa naj?

    • FORT WORTH

     Zaupati ??!
     Prvo izplacila potem pa zaupanje, kolikor ga hoces !

     • Andrej

      Posli se sklepajo z zaupanjem drug drugemu. Zoki je to zaupanje grdo zlorabil. Nagrajen je z odpisom pufov. To so obrtniki izvedeli šele pozneje.

     • FORT WORTH

      Posli se ne sklepajo z nobenim zaupanjem.
      Ko je posredi denar ni zaupanja.
      Ce po 14 dneh ni izplacil smo mi ze na vratih.
      In do danes smo dobili vedno vse !!

     • Andrej

      V normalni, ponavljam, v normalnih državah je sklenjen posel pogodba, dogovor med partnerjema o delu in plačilu. Tukaj gre za obojestransko zaupanje, da se bo dogovor uresničil. To velja, ponavljam, za normalni poslovni svet.
      Zoki pa dela po pravilu NADMUDRITI.
      Škoda, da nisi takrat sklenil posla z Zokijem. Me prav zanima, kaj bi bilo na njegovih vratih.

     • FORT WORTH

      Kot prvo z Jankovicem ne bi sklenil nobenega posla NIKOLI !!
      Kot drugo do danes nam nobena firma NIC ne dolguje in tudi lopov in prevarant jankovic ne bi.

     • FORT WORTH

      Si se kdaj vprasal zakaj bi TVOJ prigaran in zasluzen denar imel baraba jankovic in ne ti ??!
      Ko se bos, bos odsel potrkati na vrata.

    • Steiermark

     Zaupati ćefurju, se konča, kot zgodba od ježu in lisci, ki se ga je usmilila in ga sprejela v svoj brlog…..

     • Andrej

      Ampak, četrtič ga je narod izvolil. Žal narod niti pravljic ne bere več.

     • Slovenec

      Tako je.

   • Lustrator

    Obrtniki so krivi, da mi nimamo pravne države? Ta je pa nova.

    • FORT WORTH

     Kolikokrat v 30 letih so obrtniki presli od moledovanj k zahtevam in stopnjevanjem zahtev za pravno drzavo in upostevanje dogovorjenih placilnih rokov ??
     Kolikokrat so uspeli in izsilili pravico ??
     Niti enkrat samkrat.
     Torej so sokrivi za stanje, ki je v drzavi.

     Zakaj trezni in opravilno sposobni obrtniki, ki gredo osebno na vrata dolznikov vedno dobijo svoje zasluzeno in dogovorjeno placilo in tako prihranijo obem sodne in zamudne postopke ??
     Zakaj trezni in opravilno sposobni obrtniki ne sklepajo poslov s cigani tipa Jankovic ??
     Ker niso naivni in ker ne cakajo na miloscino, temvec zahtevajo dogovorjeno.

     • Lustrator

      “Kolikokrat v 30 letih so obrtniki presli od moledovanj k zahtevam in
      stopnjevanjem zahtev za pravno drzavo in upostevanje dogovorjenih
      placilnih rokov ??”

      O kakšni obliki govoriš? Pritiskih preko obrtne zbornice, preko medijev ali kmečkega upora z baklami in vilami?

      “Kolikokrat so uspeli in izsilili pravico ??
      Niti enkrat samkrat.”

      Mi znaš pojasniti kako lahko v nelustrirani komunistični greznici IZSILIŠ pravico??

      “Zakaj trezni in opravilno sposobni obrtniki, ki gredo osebno na vrata
      dolznikov vedno dobijo svoje zasluzeno in dogovorjeno placilo in tako
      prihranijo obem sodne in zamudne postopke ??”

      Več kot očitno nisi od tu, da ne poznaš poslovnih praks in najosnovnejše problematike zaradi katere smo med najmanj zaželenimi, če ne celo najmanj zaželena evropska država za podjetniške podjeme. Prav vsi, ki so kdaj imeli opravka s posli v Sloveniji, ti bodo povedali dvoje: nedelujoča pravna država in birokracija. Davki bodo šele na tretjem mestu.

     • FORT WORTH

      Ok
      Cakaj drzavo, da bo uredila roke placila namesto tebe in tebi v prid.

     • Lustrator

      Kdo je omenil čakanje? Vlada se menja na volitvah ali (v primeru totalitarne države, kjer demokratičnih volitev dejansko ni – kot v primeru slovenistana) preko masovnih protestov. Tistih nekaj sto obrtnikov kolikor jih je še ostalo po eksodusu v tujino ali bankrotu, je odločno premalo, da bi na glavo obrnili naš totalitarni rdeč monolit. Za kaj takega bodo potrebovali podporo stotisočev Slovencev, ki se bodo prebudili iz tričetrtstoletnega spanca. Vse ostalo je iluzorno.

     • FORT WORTH

      V sloveniji ne bo sprememb.
      Se naprej bo vladala levica in vedno bolj bo radikalna.
      Ko se narod enkrat poleni, voli levico.
      V sloveniji ste zamudili cisto vse.

     • Slovenec

      Deloma res, je pa tudi neustrezen volilni sistem in veliko jugovicev.

     • Lustrator

      No ja, volitve v Sloveniji še vedno odločijo avtohtoni telebajskasti slovenclji. Jugovičev, ki redno hodijo na volitve in volijo rdeče, je neprimerljivo manj z avtohtonci, ki bodisi iz čiste prismojenosti ali želje po nadaljevanju dedovanih dobrobiti staršev komunistov. In v tem je ključni problem. Ko bomo enkrat Slovenci volili pro-slovensko, bomo šele lahko prišlekom solili pamet.

     • FORT WORTH

      Si se kdaj vprasal zakaj bi TVOJ prigaran in zasluzen denar zadrzal baraba jankovic in ne ti ??!
      Ko se bos, bos odsel potrkati na vrata.

     • Lustrator

      O tem, kam gre moj prigaran denar in kako kompetentni ljudje z njim upravljalo, se vprašam prav vsak dan, a trkanje na vrata bo tu bore malo pomagalo. Če premočno potrkaš, pa se pred organi krivosodja lahko znajdeš tudi sam.

     • Slovenec

      Ali pa se v sili zamenja tudi z državnim udarom, če drugače ne gre po mirni poti z neustreznim volilnim sistemom in pristranskimi mediji.

     • Lustrator

      Hja, vse bolj kaže, da bo to edina možna opcija, ki pa jo sam kot demokrat postavljam šele kot izhod v sili.

     • SIMON ROZIC

      ….motiš se!, po zaključenem delu in neplailu, se vsa vrata dolžnikov
      hermetično zapro, kasneje še od Dursa in sodstva. Jebena komunistična
      zalega pa prireja bankete in se naslaja nad nakradenim!

   • SIMON ROZIC

    …ko se naščuvan državni aparat “usede” na ubogi obrtniški račun, ga
    popolnoma uniči , zato reveži potrpijo, da ne doživijo to grozljivo smrt in
    propad svojega življenskega dela in agonijo prenašajo še na svoje potomce.
    Eden sam upnik bi moral dvigniti roko nad barabe in bi bil mir, tako pa se
    prase reži na vse pretege in na cel gobec, ki bi mu ga morali zabiti do
    riti!

  • montyamp
  • milanček

   to čefursko lopovsko golazen je treba “odstranit”!

   • Steiermark

    Preveč golazni je še, zraven ćefurske lopovske, za odstranit!

  • Janez Novak

   Imaš prav, ja. Ljubljana je že tuje mesto, ne več slovensko.

 • trumpet2018

  vsake toliko časa je potrebno reprogramiranje kamniškega bebavega androida in nadgradnja firmware-a

 • karpelec

  Toliko svinjarij kot je prilepljenih na ta značilni smejoči obraz ustvarja nelagodje in odpor do vsega v zvezi z njim, da bi človek samo še pljuval na njegove stopinje.

 • Andrej

  Kučanu niti ni treba do Šarca. Šarec zelo natančno ve, kaj pričakuje njihovo veličanstvo Kučan. Šarec tudi zelo dobro ve, kaj se zgodi, če se njihovemu veličanstvu Kučanu ne ustreže. Toliko pameti pa ima.

  • Jožefa Benko

   morda ima nekoliko pameti-zvitosti,nima pa nikakršne morale,je pokvarjena oseba.

  • Slovenec

   Točno. Čeprav je Pahorja na soočenju tako navidez naivno spraševal naj mu pove kdo so
   strici iz ozadja.

   • Andrej

    Vse skupaj je podobno Črnemu Petru. Vsi starši točno vemo, kdo ga ima, a otroci zares vzamejo, ne vedo, ne vidijo in zato radi igrajo.

 • Andrej, Miha ali Jure

  Tisti Čufer k je dokapitaliziral factor banko al kaj je že, pol je banka koj šla v maloro, še prej so si izplačali dividende. Ni za verjet. In kaj ta Bratuškova, lobiji jo samo zlorabljajo, ona se ne more sama braniti od teh. Pač se kaže v javnosti pred kamerami, svoj obraz, ker Dragonja in njegovi ga itak nimajo. To je treba vse postavit iza rešetk. Čudi me pa da policija nič od niča. NIČLA, samo plačo pa znajo vlečt in zafrkavat nemočne kateri nimajo pištol da bi se ubranili od mafije in pijavk.

 • Hribouc

  Rdeči banditsko tatinski fašizem je dvignil glave!

 • tomven

  Janša na oblasti je kućanov smrtni strah. Da ne pride do tega, bo zakockal vse, tudi lasten narod!

 • milanček

  vsi na slikah zgoraj naj gredo takoj v 3PM!

 • Ježek Teka Teka

  Udbovc zmer slabš zgleda … lep dan … kavica na terasi …

 • piko8

  Šef Mafijski Boter milan kurčan je čedalje manjši!! Zakaj že??

  • lokec

   Velikost se spreminja v maščevaje.

  • SIMON ROZIC

   Strup je v malih “flaškah” !, če še ne veš!

   • lokec

    Lahko je tudi v cisternah.

 • lokec

  Tako Peterle, Pučnik, Janša se niso dosti sekirali ko so razpustili DEMOS. Nikoli ne bm pozabil zmagoslavja bišega predsednika ZK v naši firmi. Takrat smo še upali na preobrat, ki pa se ni nikoli zgodil in se tudi ne bo.

 • realnost

  Kakšna greznica postaja naša država. Do kdaj bodo teli smradi smradili Slovenijo?? Koliko morajo še nagrabit da bo šel narod v očiščevalno akcijo?? Do kdaj nam bodo režimski mediji lagali kako zelo so priljubljeni teli kradljivi pajaci na dveh nogah??

  • Slovenec

   Njim ni nikoli dovolj. Pravijo kakšna je razlika med domačo živaljo (saj boste hitro vsi ugotovili za katero gre) in komunistom, oz. levakom: Ta domača žival se pri koritu naje in potem se umakne, komunist oz. levak se pa naje in potem nobenega ne pusti blizu.

 • montyamp

  ČE BI RADI VEDELI KAJ SE DOGAJA V RUSIJI S SLOVENSKIM POKRADENIM DENARJEM .
  Pokradli so ga bolniki tipa žvepleni pritlikavec .
  https://www.youtube.com/watch?v=TSFfq2J7xVg&t=759s

 • montyamp

  Spomnimo, kaj je o šolstvu leta 1973 povedal Kučan, objavljeno je bilo v glasilu Komunist:
  “To pa spet pomeni, da bodo morali iz šole tisti ljudje, ki svojih osebnih ciljev ne morejo usklajevati z družbenimi, pri čemer pa seveda ne gre predvsem in samo za religiozne učitelje. Gre namreč za širšo diferenciacijo, pri kateri ključni problemi niso religiozni, o čemer smo podrobneje govorili že na 30. seji CK. (…) V prosvetnih kolektivih pa morajo biti ljudje, ki (kakor stalno poudarjamo) sprejemajo socialistično usmeritev in so se zanjo tudi pripravljeni bojevati. To pa so hkrati tudi ljudje, ki imajo temeljne kriterije za sprejem v ZK. (…) Učitelj je namreč vojak revolucije in zato mora biti pripravljen za svoje poslanstvo …”
  (Milan Kučan, Komunist, 9/3-1973). Bistvo tiči v nadzoru nad šolstvom. Povsem enako je bilo v prejšnjem sistemu. Če jim je uspelo oskruniti druga področja, zakaj ne bi isto storili še s šolstvom? Zavajanje za dosego svojega cilja je naslov zgodbe, ki jo Kučan s svojimi priležniki že dolgo piše.

 • montyamp

  Zakaj atentati na poštene dobrotnike ????????
  Zato da lahko golazen ostane na oblasti ?????????
  K*R*A*M*B*E*R*G*E*R*-S*L*I*V*N*I*K*-G*O*L*U*B*-J*A*M*N*I*K-K*O*K-……………..

 • montyamp

  Kako je žvepleni prišel do hiše :
  Vila ga je stala 15.000.-DEM oziroma današnjih 7.500.-€. Realna cena te vile pa je bila tedaj okoli
  300.000.-DEM

 • montyamp

  A je bil KRAMERGER zato likvidiran ?????????????????????
  Halbmadžarski murglosrbin je to napovedal :
  »Domovinsko pravico je v tem kontekstu dobilo ali če sem bolj natančen, dobiva načelo »kdor ni z nami je proti nam«, še bolj določeno »kdor ni z mano, je proti nam«, je torej sovražnik. In za premagovanje
  sovražnika so dovoljena vsa sredstva, ne samo tista, ki jih pozna demokracija, torej argumenti, protiargumenti, ampak vse tisto, kar z demokracijo nima nobene zveze: to je najprej diskvalifikacija in potem likvidacija, če je potrebno tudi fizična.«

  Milan Kučan, izrečeno na poslanskem večeru Boruta Pahorja v Novi Gorici, 23. februar 1994

  • Olga101

   Pogledala sem link ( https://disq.us/url?url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DTSFfq2J7xVg%26t%3D759s%3Ab32QK_AcgYnWSLBKdb67g2MMEYk&cuid=3835876), ki ste ga omenili spodaj. Katastrofa!

   Toda kje je tu Kučan? Domagoj govori o Miloševiču, Tudžmanu, … Kaj pa Kučan – ali je možno, da se kot odgovorni v Sloveniji pojavlja Štefan Korošec? Ko pa niti cent ne uide Milanu! Kaj pa denar v mehiški ekspozituri HSBC na ime Estefania Kučan!?

   • Olga101

    Na Wikipediji je omenjen politik Štefan, Korošec, ki bi ustrezal, a je preminil 2014?

    Ali Domagoj ščiti Kučana, ker se boji ponovitve atentata? O mrtvem Korošcu pa upa govoriti!?

   • montyamp

    Kramberger je tudi omenjal žveplenega in Srbe .
    Spomenka Hribar je bila ali še je članica antikorupcijske lige , zato se glavnega ne omenja , samo Janšo , se ve zakaj .
    Antikorupcijska liga je pripeljala Margetiča , v bistvu Margetiča niso uspeli nagačiti z antijanšizmom , zato ostaja skoraj nepristranski .
    Antikorupcijska liga je antijanša liga .

    • Olga101

     Hvala za info!

   • montyamp

    Margetič HYPO -HEIDER , tu so dokazi .

   • SIMON ROZIC

    …to si je tovarišica Estefanija Kučan prihranila od gospodinjstva, tako kot nekoč
    tovarišica Jovanka Broz ( za vilo ob znanem Švicarskem jezeru). Verjamem v
    Estefanijin prihranek, saj vsak dan kuha le krompirjevo “župco”…Milanček
    pa papa na raznih shodih in obhodih po Sloveniji….

 • Ryuk

  Poslovati z jankovići zelo nerentabilno. Vsak, ki je to počel, je izgubil, od bank, ki so posojale denar Electi, do obrtnikov, ki so gradili stožice. Ogromno pa v njegovih luknjah izgubljamo državljani.

  • Andrej, Miha ali Jure

   Cela Ljubljana je blatna luknja. Jankovič je simbol, kmalu bo simbol tudi Bratuškova. Simbol svinjarije.

   • Olga101

    Simbol neumnosti je že!

 • RATATA

  Slovenija mora pomagat reševati Agrokor in Todoroviča! Sosedi, prijateljski hrvatski je nujno pomagat, da bomo v dobrih odnosih, zato zapojmo na vse grlo “ŽIVE NAJ VSI NARODI!!!”

  • Olga101

   Tito partija, omladina akcija!

 • jan Gedli

  In kakšno zvezo ima članek z obiskom Kučana pri Šarcu, razen z naslovom?

  • Olga101

   Govori o tem, kako Kučan upravlja s Slovenijo! Obisk pri Pahorju je pomenil Pahorjev odhod! Obisk pri Bratovškovi enako! Tudi Cerar je odstopil zaradi stricev iz ozadja.

   Berite med vrsticami?! Kdaj bo Kučan obiskal Šarca in povzročil padec vlade? 2. tir ne funkcionira, Karananški predor tudi ne. Udbovski denar ne prihaja za ta dva projekta, kajti vse stoji!

   Torej ni vprašanje zakaj ampak kdaj!

   • jan Gedli

    Nisem postavil vprašanja niti zakaj, niti kdaj. Prebral sem članek in razumel vsebino. Prav zato je bil naslov članka zavajajoč. Bi pa bil primeren naslov kot vprašalni stavek, npr.: “Kdaj lahko pričakujemo obisk Kučana pri Šarcu?”

    • Olga101

     Pokojnino so Kučanu izglasovali tisti, ki so pritisnili gumb “Za”. Res se upošteva kvorum, a vzdržanost pri glasovanju res deluje sumljivo, a vseeno to ni “Za”!

     SDS je edina stranka, ki ni šla, ne gre in ne bo šla pod Kučanov SZDL dežnik! Dokler bo Janša predsednik, seveda!

     Sapienti sat!

     P.s.: se pa žal oglašam pozno, ker nisem bila dosegljiva!

     • Olga101

      Komunisti – fašisti – nacisti – isti, isti, isti

      Žal je to brutalna resnica. In Sveto pismo pravi, da nas bo resnica osvobodila. Zato bomo to ponavljali še in še. Če levičarji ponavljajo iz leta v leto laž o Dražgošah, bomo tudi mi resnico!

     • jan Gedli

      Ravno na tem formalizmu, da vzdržanje od glasovanja ni isto kot ZA, temelji udbovska sicer prozorna skrivalnica, za katero se delate, kakor da je ne uvidite. Že v naprej se sicer ve, kako bi naj poslanci različnih strank glasovali. Ko se preštejejo in vidijo kdo je prisoten ob glasovanju, se takoj ve, koliko poslancev, ki bi sicer po strankarskih pripadnostih glasovali PROTI, se bo moralo glasovanja vzdržati, da bo število tistih, ki bodo glasovali ZA večje za en glas od števila poslancev, ki bodo glasovali PROTI. Vnaprej pripravljeni UDBOVSKI PODTAKNJENCI vedo, koliko in kateri od njih morajo vstopiti v bojno linijo in se vzdržati glasovanja. Je pač šlo hudo za nohte, sicer se ne bi moral žrtvovati tako etablirani gospod iz SKD -Tonin in se tudi on izkazati za KUČANISTA. Mislim, da njegovi retoriki iz področja krščanskega usmiljenja po opravljeni diverzantski akciji, ni nasedlo kaj dosti poslušalcev.
      Se pa opravičujem, ker sem ob vznemirjenosti ob pisanju odgovora vam, nepremišljeno uporabil besedno igro iz vica po drugi svetovni vojni o komunistih, fašistih in nacistih. Z besedo demokrati se ne bi rimalo, jaz pa sem zelo redko pesnik ob posebej doživetih prilikah. Morda bi šlo z uporabo dveh besed – demokratični kučanisti. Sem vam hvaležen za pravilno vsebinsko preusmeritev.
      No vsekakor vidim, da bi za potrebe tega mojega odgovora z uporabo načela SAPIENTI SAT ne mogel parirati vašemu skrivanju vaših poslancev, ki so se vzdržali glasovanja. Očitno so ti zaščiteni kot severni medvedi – joj pa še to ne gre skozi, saj se led na Arktiki prehitro topi. Zaščiteni so bolj.

 • Forex Svetovalec

  BOLANO. A Zorana ni bilo zraven? Aja 9n v Stozicah odbojko gleda in se promovira? ŠE BOLJ BOLANO. KJE MI ŽIVIMO?

 • RATATA

  Lahko smo čisto mirni…
  Opaziti je, da imajo RED in NAČRT // no ja, izvleček požarnega reda in načrt evakuacije na steni v rdečem okvirju….

 • Zdenka Novak

  Joj nora tv.kaksno nakladanj

 • Zdenka Novak

  Nora tv laksno nakladanje kdo je ukradel banke prodal nakprej merkator
  Vse to je NAJPREJ STORIL JANEZ JANSA V SVOJEM 4.LETNEM VLADANJU A KO NORA TV HOCE JANSO PRIKAZATI ZA NEDOLZNEGA KO VSI VEMO DA VSE KAR OCITAJO PAHORJU ALENKI IN CMERI POCEL TUDI SAM.A SEVEDS NORA TV TEGA NE SME NAPISAT KER NORA TV JANSEVA.NORA TV VI SIRITE SAMO LAZI.ja so krivi oajir alenka in cmera a bodite posteni in delno krivdo oripisize tudi jansi ne da ga hocete prikazat ta nedolznega ki sploh ni.

  • pedro

   Važno je kdo je stvar zaključil. Ne blebetaj neumnosti !

 • WISKY 1000

  še malo,matilda vstrajno čaka

 • JANEZ GUS

  Slika za kozlat.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!