Kučanu se je popolnoma utrgalo, saj napoveduje udar na demokratično ustavno ureditev: Na paravojaški proslavi je ščuval proti svobodi govora in proti zvezi NATO!

Milan Kučan na Ilovi gori, obkrožen s totalitarnimi simboli (Foto: Združenje borcev za vrednote NOB Grosuplje)

Nekdanjega predsednika Milana Kučana mineva potrpljenje, njegovi govori namreč postajajo vse bolj grozeči. Obisk generalnega sekretarja zveze Nato Stoltenberga prejšnji teden, ko je med drugim Slovenijo pozval k spoštovanju zavez, ga je očitno spravil tako ob živce, da je na postroju paravojaških borcev napovedal vojno “sovražnemu govoru”. Zgrožena in prestrašena je tudi javnost, prilagamo nekaj odzivov z družbenih omrežij.

Prejšnji teden je Slovenijo obiskal generalni sekretar zveze Nato Jens Stoltenberg, ki se je med drugim srečal s predsednikom države Borutom Pahorjem, predsednikom vlade Marjanom Šarcem in predsednikom državnega zbora Dejanom Židanom. Stoltenberg je med drugim nagovoril tudi slovenski parlament, spomnil pa je na dogovor z vrha v Walesu iz leta 2014, kjer so se države zavezale, da bodo izdatke za obrambo v roku desetih let dvignile na 2 odstotka. Kot je poročala STA, je Šarec na delovnem kosilu s Stoltenbergom na Brdu pri Kranju dejal, “da v nekaj letih pridemo do 1,5 odstotka BDP, če bo situacija to dopuščala”. Ker Šarec s svojo megleno politiko ni zadovoljil apetitov globoke države s Kučanom na čelu, je očitno slednjega to potisnilo čez rob do te mere, da je popolnoma izgubil živce. V svojem govoru na še enem izmed postrojev rdeče paravojske, ki ga je tokrat imel na Ilovi gori v soboto, 13. oktobra, je bil grozeč kot še nikoli. Postroj je organiziralo Združenje borcev za vrednote NOB Grosuplje, na ekstremizem v njegovem govoru pa so tokrat postali pozorni celo nekateri mainstream mediji, npr. 24ur.com.

Preberite še: [VIDEO] Tako Kučan in Židan mlade učita revolucije in privilegijev ter jim dajeta vedeti: “Splačalo se je!”

Demokracijo v Sloveniji ogrožajo ravno paravojske, ki jih s svojimi govori ščuva Kučan!
“V skupnem iskanju varnosti vanj vsakdo vstopa s svojim jasno prepoznavnim interesom in sposobnostjo, da ga uveljavlja. Ne na račun drugih. A tudi ne s slepim podrejanjem drugim, večjim in domnevno močnejšim v mednarodnih povezavah. To seveda zahteva dobro poznavanje argumentov in interesov, ki so lahko skupni. Zahteva pa tudi pogum. Slednjega nam očitno večkrat manjka. Tudi ko se zdi, da nam drugi določajo sovražnike, ki domnevno ogrožajo našo varnost. Ko na primer pošiljamo slovenske vojake na tamkajšnje meje, brez demokratičnega odločanja o tem, ali ni to v resnici le služenje geopolitičnim interesom velikih sil v njihovem spopadanju za prevlado na prostoru, na katerem živimo.” S takšnimi besedami je Kučan pričel v svojem govoru izražati svoje nezadovoljstvo s slovenskim članstvom v zvezi Nato, čeprav smo Slovenci članstvo države v tej organizaciji demokratično podprli na referendumu. Da je nedemokratično prav to, da Slovenija ne izpolnjuje svojih zavez do zavezništva, je Kučan pozabil omeniti, prav tako pa se mu očitno ni zdelo, da demokracijo v Sloveniji ogrožajo prav takšne, s totalitarnimi simboli okrašene paravojske, kakršni je govoril v soboto!

Množica, s katero je Kučan v soboto v svojem govoru razpravljal o svobodi, demokraciji in miroljubnosti. (Foto: Združenje borcev za vrednote NOB Grosuplje)

Kučan se sprašuje, v čigavem interesu so “pretnje s sankcijami”
V podobnem slogu je Kučan nadaljeval: “Kaj v resnici pomeni sedanja pospešena eskalacija oboroževanja in v čigavem interesu so nova oboroževalna tekma in pretnje s sankcijami tistim, ki bi se s svojimi suverenimi odločitvami pregrešili zoper interese mednarodnega kapitala in orožarskih korporacij, ki trgujejo s smrtjo?” Tako se je več kot očitno zavzel za odpravo sankcij proti Rusiji pod vodstvom njegovega prijatelja Vladimirja Putina, ki jih je mednarodna skupnost vzpostavila po njegovi okupaciji ukrajinskega polotoka Krim.

Kučan se je v svojem govoru spraševal, v čigavem interesu so “pretnje s sankcijami”! (Foto: Kremlin.ru)

“Eskalacija oboroževanja”: izdatki v prostem padu, vrednost investicij v desetih letih padla za približno 80 odstotkov!
Ni pa pojasnil, čigavo eskalacijo oboroževanja je imel v mislih. Slovenske gotovo ne, saj so državni izdatki za obrambo dobesedno v prostem padu. Od leta 2008 do leta 2017 so namreč izdatki za obrambo padli z 1,49 odstotka na okrogel odstotek bruto domačega proizvoda, kar pa se najbolj odraža prav pri investicijah, pri čemer je njihova vrednost v omenjenem obdobju padla s 103,2 milijona evrov na 21,1 milijona evrov, medtem ko masa plač v omenjenem obdobju ostaja praktično nespremenjena. Je Kučan morda opozoril borce, da so preveč eskalirali svoje oboroževanje?!

Realizacija finančnih načrtov MORS od leta 2004 do 2016 ter obrambni izdatki v nominalni vrednosti in odstotkih ter sprejete spremembe FN 2017 in sprejeti FN 2018 (Vir: MORS)

Realizacija finančnih načrtov Slovenske vojske od leta 2004 do 2016 ter struktura odhodkov v mio EUR ter sprejete spremembe FN 2017 in sprejeti FN 2018 (Vir: MORS)

Vojna napoved proti svobodi govora?
“Ne zaostrovanje vojne, pač pa pot dialoga in mirovnih pogajanj je končala vojno proti Sloveniji. Sprijaznjenje s spoznanjem, da je to edina pot, je v vojnah na Hrvaškem in proti Bosni in Hercegovini žal potrebovalo veliko več časa ter veliko večji krvavi in moralni davek,” je Kučan še skušal opravičiti svoje nasprotovanje uresničevanju zavez zvezi Nato. Le sprašujemo se lahko, kako Kučan misli, da bi se z besedami borili proti terorizmu ter sodobnim grožnjam. Kmalu pa je postalo jasno, da gre za vojno proti drugače mislečim: “Prav izkušnja teh vojn pa opozarja na staro resnico, da se vojne pričnejo z besedo. Z besedami sovraštva. Sovražni govor, ki je v porastu tudi v Sloveniji, ogroža mir. Besedam namreč kmalu sledijo tudi dejanja.” S temi besedami je Kučan jasno napadel govor, ki ni po njegovem okusu.

Gre za obrambo svobode govora po Kučanovem okusu, napadi levice bodo še naprej tolerirani!
Kučan je izrazil pričakovanje, da bo globoka država s svojimi institucijami pričela dosledno prepovedovati in preganjati govor, ki ne bi bil po njegovem okusu, z besedami: “Zato je utemeljeno pričakovanje, da se bo na sovražni govor odzvala tudi slovenska država s svojimi institucijami. Potrebno bi bilo končati sprenevedavo pristajanje na očitne primere sovražnega govora, rasizma in nestrpnosti z izgovorom, češ da bi ukrepanje pomenilo nedopusten poseg v svobodo govora in vračanje v nekdanji čas.” Kmalu pa je postalo jasno, da pri tem ne gre za boj proti domnevnemu rasizmu ali pa grožnjam z nasiljem, ki naj bi prihajale z nasprotne strani, za kar seveda ni ponudil niti enega primera niti dokazov, pač pa gre za ideološko preganjanje drugače mislečih. Da bodo grožnje s strani ekstremne levice še naprej dovoljene in obravnavane, je jasno dal vedeti s temi besedami: “Nasprotno! Prav zaradi obrambe svobode govora vseh nas je treba ukrepati. Kajti nič te svobode ne spodjeda bolj kot prav sovražni govor, ki posamezniku ali različnim skupinam ljudi odreka svobodo in dostojanstvo.” Z “vsi mi” je jasno namignil na prvorazredne državljane, ki imajo očitno privilegij postavljati standarde dostojanstva.

Javnost zgrožena, poglejte si nekaj odzivov!
Zgroženost nad Kučanovim tokratnim govorom so prek družbenih omrežij izrazili številni zaskrbljeni državljani, v nadaljevanju prilagamo le nekaj odzivov s Twitterja:

https://twitter.com/alespoltikis/status/1051521943902609408

J. Ž.

 • VERRZIFIKATOR

  PET ČEVLJEV MERIM, PALCEV PET
  (tj. okroglo 165 centimetrov)

  Pet čevljev merim, palcev pet,
  so rekli mnogi starši
  in brez Boga tovar´ši,
  dopolnil sedemdeset let,
  sto merim, šestdeset in pet,
  zalite sem postave,
  sem kratkih nog in glave.

  Bojim se, da bi vzel slovo,
  zapustil dobro plačo
  in svojo malo dačo,
  na ramah nosim še v glavó,
  Odvrača pôkoj me zato,
  oklepam se še oblasti,
  če treba bo, vse do krvi.

  Od mnogih sem zaničevan,
  skrbi in huda leta
  mi jemljejo poleta,
  najeda najbolj pa me sram.
  Zato živim le tja v en dan,
  počenjam, kar je treba,
  do lastnega pogreba.

  Saj vem, da mora vsak umret’
  in iti vsak k pokoju,
  saj vsak podleže boju,
  bojim pa zapustit se svet.
  Stošestdeset imam in pet
  nadloga je živeti,
  še teže bo umreti.

  • SIMON ROZIC

   Ajajajaj in kaj bom zdaj,
   milijoni me močno tiščijo,
   če odkrijejo le teh izvor,
   lahko se me znebijo…
   odbijejo mi pedenj dva
   mi glavo oddrobijo….
   ajajajaj in kaj potem,
   me Matildi prepustijo ?…

 • učko

  Jebat vas, Kučan je šef neo-pro-komunistične mafije, ki dejansko vodi oblast v tej državi. Vzporedna mafijska oblast je realna, nominalna-kozmetična oblast s parlamentom pa je samo fiktivna, oziroma podrejena realni. To pa vse za to, ker so posrani “osramotitelji” totalno nesposobni, z JaJotom na čelu.

 • Simon Novak

  Vam pa gre res že na slabše, NoraTV oz J.Ž., kaj vse ven potegnete, res zabavno čtivo, za zahojene đesnjake pa uresničitev mokrih sanj

  • Olga2345

   Tudi vam bodo uresničene, ko bo Kučan sedel! Mednarodna politika cirkusantom lepo kaže, koliko so vredni! Obiskujejo lahko samo še pijanega Junkerja v odstopu, propadajočo Merklo in nekaj diktatorjev!

   • Friderik Peršič

    Ojoj Olga , zakaj pa bi Kučan sedel …? Je koga okradel , ubil , posilil …?

    • SIMON ROZIC

     Vsakega poštenega državljana je odrl do kosti, okradel svobode,
     ubil v njem vsako upanje in izvedel posilstvo s krvavo rdečo diktaturo !
     Sam si ga opisal!!!!

 • Slovenc

  North
  Atlantic
  Terrorist
  Organisation

  • ZatonMesecnikov

   Slovenac, to so te fopali tvoji partijci z neuvrščenostjo. Ti bi kar brez vojske živel. Pa brez zaveznikov. Pa se skliceval na ustanovne akte generalne skupščine združenih narodov v primeru agresije kakšnega od sosedov na Slovenijo. Pa cvilil o krivici.

   bedak. Ali ti morda diši Putin in nikoli izpete sanje o Sovjetih sveta?

   • Fosa Stefan

    seveda, aj cmerar toži hrvaško pijanemu junkerju in kaj je dosegel,… tralaitrala (junker oh mirko, kake te bom poljubil,..
    in šarec merklovi, ;oh angela pomagaj mi zriktat hrvate, teralalitralalal, katera ima samo še nekaj časa, ali bo odstopila, ali je bodo fentali,..
    saj je borut tudi dobil obljubo od jadranke, dajo bo lahko nategnil, pa je jadranka nategnila pahorja in to brez kurza
    pravne akte je treba spoštovati, še pa ne pa ne pravi mirko šarec, ali pa odstopi marjan cmerar

  • Olga2345

   Vam bodo dali po komunistični p***”

   • Grog

    Uu olga bi se tepla ;)

   • Friderik Peršič

    Hahahaha …

 • Andrej

  Tako je, če ni lustracije. In samo še slabše bo.
  Pod komunizmom definitivno velja Murphyjev zakon: Če lahko gre kaj narobe, bo narobe tudi šlo.
  In pod komunizmom gre vse narobe. Za narod, seveda.

  • Friderik Peršič

   A si kdaj živel v komunizmu , pa to veš …?

   • Andrej

    V komunizmu (tam sicer nismo bili, ampak smo tja vedno šli), v socializmu (zopet prehodno obdobje), v par-nepar, depozitih za čez mejo, hiperinflaciji, PonteRosa šverc komercu,…

    In zdaj nam vladajo isti in razlagajo, da znajo.
    Osel gre le enkrat na led, Slovenčeva pamet pa divergira proti neskončnosti, spomina pa tako ali tako nima.

 • Stajerka

  ma kaki ftrgalo……še iz prejšnjega življenja je tolko hudobije, da je ne bo pokuril niti v tem in gre v naslednjo reinkarancijo…….na kratko: hudič v “človeški” podobi…….

 • ZatonMesecnikov

  #Kučanu se je popolnoma utrgalo#

  Nič novega, gre za staro bolezen generalnih sekretarjev Centralnega komiteja Komunističnih Partij. Da se jim na koncu zmeša od absolutistične oblasti. Takšne simptome so imeli Stalin (čistke ob koncu življenja), Mao (kulturna revolucija in posledično uničenje Kitajske ter povzročitev kaosa v državi), Chauchescu, Honecker, Slobo Milošević….

  • Steiermark

   Če tega blazneža in jugoljubca, kateremu svobodna in samostojna Slovenija nikoli ni bila najintimnejša opcija, že obsodijo ne za izdajo in ponono ščuvanje steklih rdečih psov, proti človekovemu dostojanstvu, svobodi in pravici do lastnega mnenja, pa ga naj prisilno zdravijo! Vsak dan, s starostjo, postaja vedno bolj nevaren in šodljiv!

 • Osti jarej
  • xxxxxx yyyyy

   Le kdo bo kriv ko ne bo milana po mojem bodo kar zaprli noro tv

 • WatsonForus

  le kje se potika Matilda !?

  • učko

   Jah, zdej bomo pa spet Matildo čakal, pa spet nič dočakal ! Komunistična govnarija bo šla naprej tud brez Kučana! JaJo pa spet čaka u senci in čaka, da Matilda pride po Kučana. No, mogoče bo prej prišla po JaJota !

  • Andrej

   Taki tipsoni imajo na voljo najboljši možni zdravstveni sistem na naš račun. Zdravi so kot dren.

   • Steiermark

    Ne bi rekla, izgleda da so se že rodili z “krhkim mentalnim zdravjem”! To kar počnejo oni, še danes, ni produkt zdrave in delujoče pameti – galopirajoče strahotne posledice delovanja demence, ki jo imajo tile, od rojstva dalje…..pa še “obiski” najboljših in najdražjih svetovnih klinik, seveda na naš račun, jim nemore zboljšati duševnega stanja!

  • Steiermark

   ena je premalo…..

  • župnik cefizelj

   baje ivana janšo čaka! še prej bi pa rada rodeta, stresa pa kraševca s sabo vzela!

 • Olga2345

  EU aj organizira sodispšče za komunisticne zlocine kar v Sloveniji in spravi Kučana, zločinca in udbomafijca v zapor do smrti! Komunizem je zločinska ideologija, ki je enaka nacizmu! Kućanov govor je enak Hitlerjevemu! Komunisti delijo slovenski narod še danes in širijo sovraštvo! Dol z njimi!

 • samotoje

  Po tem udarnem govoru (zelo podoben Titovim, bravo!) in ostrem nastopu proti sovražnemu govoru pričakujem, da bodo institucije takoj aretirale in zaprle Turnška, Slapšakovo, Makarovičevo, Šurca, Saviča, Kordiša, tri Janše, Evgenijo Carl, Borisa Kobala, Violeto Tomić in še nekaj teh.

  • Simon Novak

   Pričakuj dalje

 • Osti jarej

  ….nobena politika,nobena vlada…ne more uzakoniti moralnih vrednot

 • Olga2345

  Verjetno je imel Kučan v mislih Hrvate, ki se oborožujeijo in ne bodo dovolili, da se Slovenija s Kučanom pridruži beograjskemu pasaluku, tudi s tunelom ne!

 • šmentanamuha

  Ne pozabit, da ima Kučan močnega (bogatega) zaveznika Sorosa, kateremu je podelil najvišje državno priznanje. Staremu gadu rastejo krila, ker je del vojske NWO (kurirček, ki poveljuje možganskim enoceličarjem na slovenski levici). Kot tak je nepomemben, vendar vpet v NWO postroj, ima moč, zato ga ne smemo podcenjevati. Golazen je še vedno golazen, vendar ko se razmnoži v velikih količinah, lahko povzroči katastrofalno škodo.

  • Simon Novak

   Ja, Soros mu vsak mesec nakaže par milijonov

   • xxxxxx yyyyy

    Orban pa plačuje noro 24 da se lahko malo smejem ko berem

    • Simon Novak

     Ha ha ha, to pa je tudi res, samo JJ bo moral počasi Orbanu začeti vračati, pa ni predsednik vlade, da bi lahko neovirano kradel, bo treba spet cimra z Doba poklicati, če ima Dijana Đuđić kaj časa zanj

   • šmentanamuha

    Dragi, mali milijon nevladnih organizacij, ki delujejo v prid ilegalnim migrantom, ne živi od zraka. Pa saj ne misliš, da delujejo na humanitarni pogon.

   • Republic Commando

    Spizdi govno zahojeno, nevem , če je katerikoli forum že imel bolj zahojenega nesposobnega uporabnika. Eno samo cviljenje te je. Pojdi raje reči tvoji kurbirski usrani smrdljivi materi, naj se neha s komunisti kavsat vsak dan in naj se tebi posveti.

  • Grog

   Ne pozabit , da ima desnica Orbana in Banona, ki tudi zelo rada financirata ;p

   • rrrrr

    …pa tudi ti ne pozabi, česar nisi nikoli vedel.Še tega se ne spomniš, sin moj, da si pozabil, da ničesar ne veš, kar si že včeraj pozabil.

 • Grog

  Moram priznat , da ste me nasmejali do solz ;)

  ” Zgrožena in prestrašena je tudi javnost, prilagamo nekaj odzivov z družbenih omrežij.”

  In potem twitti od najbolj hardcore desnicarjev ;) Draga Nova , oni niso javnost ;p

 • antimur

  Ne samo pravica, ampak tudi dolžnost vsakega pravega Slovenca je, da naredi vse, da temu zamrznjenemu zločincu in njegovi bandi trajno zapre gobce.

  • Grog

   In kako si predstavljas to akcijo ??

  • tohuvabohu

   Nisem za represijo, ampak temu rdečemu pritlikavcu bi z veseljem prisodil deset dosmrtnih.

   • RATATA

    Doset dosmrtnih klofut???

    • tohuvabohu

     Če bo treba. Sicer pa 10 dosmrtnih penzionov.

   • RATATA

    Prisolil???

  • RATATA

   Kar more je Človek storiti dolžan!

   • janko

    Na volitve!! VEDNO na vsake volitve!!
    To je to!
    Poznam veliko ljudi, so povsem socializirani in šolani, tudi mladi – so pa SD!
    Tega nikakor ne razumem. Sekularizem in kariera, pa nepoznavanje resnične zgodovine. To bo, druga ne vem, res! Na NAS je, na nas, ki smo prehodili križev pot komunizma in ki imamo radi svojo lepo deželo in vrli narod – neprenehoma osveščati ljudi, sporočati RESNICO in DEJSTVA!

 • Artur

  Njemu in njegovim kuzla že v rit skače pa je bilo nujno potrebno zaostriti revolucionarni besednjak , pogrom nad drugače mislečimi še sledi, ker je ni sile, ki bi se temu uprla in to norijo ustavila, ukazi “pristojnim” so izdani kmalu sledi kaznovanje in discipliniranje neposlušnih, ANNO DOMINI 2018 .

 • Ryuk

  “Zato je utemeljeno pričakovanje, da se bo na sovražni govor odzvala tudi slovenska država s svojimi institucijami.”
  Pazite se vsi, ki radi kaj rečete. Če boste kaj rekli narobe, bo po vas prišel Stasi in vas zaslišal. V sodbi po hitrem postopku vas bo rdeč sodnik poslal v rižarno, kjer vam bodo odrekali hrano in spanec.
  Vsaka podobnost s kakršnim koli fašizmom ali nacizmom je pri naših komunistih zgolj naključje, nje.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Da ne bomo ratal k S.A., kjer ni svobode govora.

 • Olga2345

  “Miroljubni” komunizem po Kučanu!

  • župnik cefizelj

   tišina farovška cipa! imaš na vesti slovenski narod, ki ga katolibanska cerkev izkorišča že stoletja!

   • Olga2345

    Ste Šarcev in milkin katoliban?

 • župnik cefizelj

  bravo gospod kučan, edini pravi osamosvojitelj slovenije. ne pa grosupeljski poscane in mađarski hlapec ivan pleničar janša. spet veje duh kolaboracije po sloveniji. dvigni se zatirani slovenski narod kot si se leta 41. spet bomo pokazali katolibanskim izdajalcem kam sodijo. potem bodo pa spet na kolenih prosili usmiljenja. naprej rdeča zvezda!

  • ježodež

   Ja, kje pa ti hodiš, no.
   Odkar si postal župnik za pare LGBT sploh nimaš več časa za Novo24TV in tako nismo obveščeni o vseh novostih.
   Malo se razbremeni pa naj še kdo drug malo rihta tiste ohceti za LGBT !

  • boogin1

   Župnik cefizelj
   Ti pa si butl, kakor vsi komunajzarski podganji iztrebki.
   Posrane Kučan ni noben osamosvojitelj, je izdajalec SLO naroda
   Na srečo vaše komunajzelske laži ne delujejo več , prav tako ne pripisovanje zaslug osamosvojitve. Ne morete več prikriti resnice, z ustrahovanjem, pošiljanjem na goli otok in metanje nedolžnih v jame. Da ste v zgodovini pobili daleč največ nedolžnih žrtev je dejstvo. Sploh pa jaz ne pripisujem 100 mil. Žrtev komunistom, temveč tako pravijo zanesljivi viri, ki za razliko od vas komunajzlov ne temeljijo na lažeh, saj je resnica tisto, česar se komunajzli najbolj bojite.
   Samostojna Slovenija bi bila najbolj črnogleda varianta … Vendar moramo narediti vse, da Jugoslavija bo,” Milan Kučan, 26. 10. 1988.
   ”Slovenske identitete, naj si še tako domišljamo, da je, v Evropi in svetu ni, vsaj ne kot del nečesa avtonomnega in do kraja razpoznavnega. Je predvsem identiteta Jugoslavije ali celo Balkana,” Milan Kučan v Ljubljani, 8. 2. 1989.
   ”Jasno je, da mi iz Jugoslavije nočemo in ne želimo, in da nas kljub takim amandmajem iz nje nihče nima pravice poditi,” Milan Kučan v Beogradu, 28. 9. 1989.
   ”Za nikakršen odhod in odcepitev iz Jugoslavije ne gre. Z dopolnili smo ustvarili pomembne pogoje za prihodnost, za socializem po meri ljudi,” Milan Kučan, 2. 10. 1989.
   ”Naša opredelitev je nedvomno Jugoslavija. Mi razumemo in sprejemamo Jugoslavijo za svojo državo in si je ne pustimo vzeti,” Milan Kučan v Beogradu, december 1989
   ”Zame je merodajno predvsem vprašanje, ali Slovencem res ni mogoče živeti v Jugoslaviji,” Milan Kučan, februar 1990.
   ”O odcepitveni poti nisem nikoli govoril, o njej pa so govorili mnogi politični ljudje v Sloveniji,” Milan Kučan, 20. 4. 1990.
   ”Očitajo mi, da sem bil proti odcepitvi. Še zdaj sem,” Milan Kučan, 23. 12. 2015.

 • Boy

  Kučanu se ni odtrgalo. Le ve, da bo kmalu vsega konec (Matilda pa to), zato se je preprosto spustil z vajeti in končno pokazal pravi obraz.

  • župnik cefizelj

   poscani desnakarski katolibani se bojijo ubogega starška. toliko o ‘pogumu’ katolibanskih poscanetov!

   • tramal

    Če bežiš od dreka kučana ki smrdi ,s tem ne kažeš da se ga bojiš ,temveč zraven dreka ne zdržiš.

 • Olga2345

  Pahor gre z gospodarsko organizacijo v Etiopijo!? Bo uvozil še nekaj divjakov?

  • župnik cefizelj

   saj ste ga desnakerske prasice izvoile! je pa pripadal isti organizaciji kot ivan janša poscani grosupeljski.

   • ježodež

    Imaš prav. Baje je Janša še edini živeči nekdanji komunist, kajne ?

    • župnik cefizelj

     skupaj s pahorjem, gorenakom, bavčarjem in skoraj vsemi ki so v sđs starejši od 55 let. dej poscane rajši poljubi portret svojega idola ivana posranega janše tako kot si nekdaj lizal portret dolanca in titeja. zraven pa se sodomiraj z razpelom in poj zvezdice božje.

     • ježodež

      Se ti pozna, da si imel dobro krščansko mater, ki te je lepo vzgojila v krščanskem duhu. Naj ji Gospod obilno poplača za ta dela ljubezni, no.
      Lahko pa nam tudi zapoješ Glej zvezdice božje – vidim, da še nisi pozabil.
      ja, ja, materine besede ljubezni do Boga, se dobremu otroku usedejo v srce.

     • župnik cefizelj

      pogini katolibanski idoktriniranec in posiljevalec otrok! da te ni sram, kako se dičiš z izdajo naroda in kolaboracijo z nacizmom, kugo 2o. stoletja. boj se prihoda zveličarja, ta bo prvi potolkel sledilce vatikanske doktrine.

     • ježodež

      Oh, spoštovani gospod župnik Cefizelj, kam se bova takrat skrila, da naju ne zadane ŠIBA BOŽJA ? Vi to veste.
      POVEJTE, PROSIM !!!

 • Felikss_AH

  Nekaj zapisov je v tem članku ki kolikor sam vem ne morejo držati.

  Kot prvo, Kučanu se ni utrgalo… ker za ortodoksnega komunista, komunistična utrganost je normalno stanje.

  “Udara” na tako imenovano “demokratično ustavno ureditev” Kučko enostavno ne more izvršiti ker v Slovenistanu itak take ureditve ni… je samo na papirju. Kar pa zadeva svobodo govora… ta je itak že sistemsko napadena, pa če tale metr-zwanzig o tem laprda ali ne.

  Edino kar ima prav so te Kosher-Nostra Anti-Putin sankcije iz Washingtona proti Rusiji, čemur enako nasprotuje celotno gospodarstvo EU, a je “diplomatska” moč Globalistov preko Washingtonskega vzvoda odločujoče “prepričljiva”. Sankcije Washingtona so tako “dosledne” da ne zadevajo skupni Russian Federation – USA vesoljski program na primer, redne dobave Ruskih Raketnih motorjev NASA-i in kolikor sem nekje prebral da celo neke Ameriške kompanije prodajajo Ruski Tekoči Plin EU… kaj češ, tista stara Rimska – “Quod licet Iovi, non licet bovi” je še vedno v veljavi

  Tudi tole prijateljstvo s Putinom je na trhlih nogah, namreč Putin je nacionalist, metr-zwanzig pa je Komunistični Internacionalist-Globalist. Soros je osebno nagrajeni prijatelj Murgl-spake, medtem pa je Putin za Murgel-nagrajencem izdal mednarodno tiralico. Murgl-gremlin je pro LGBTQP degenerizem, Putin niti slučajno. Toliko o “prijateljstvu” pikzibnerskega Murgl-Komija in Putina.

 • Franc Šink

  Biti komunist je hudo. biti dementen komunist je mnogo hujše.Govorim o duševnih boleznih.

  • župnik cefizelj

   odlična diagnoza ivana janše, ki je nekoč romal po poteh avnoja in za zajtrj pel internacionalo!

   • ježodež

    Te zelo razumem, kako si trpel, ko si moral peti po poteh avnoja Internacionalo, ti pa bi raje zapel Glej zvezdice božje migljajo lepo…., kot te je lepo naučila tvoja globoko verna mama.

    • župnik cefizelj

     zvezdice božje sta pela skupaj z župnikom frantarjem ko sta imela individualne ure veronauka.

     • ježodež

      Tudi za grešnika Frantarja si molil……. o, kako ponižno in požrtvovalno od tebe.
      Mislim, da ti tvoj Bog ne bo ostal dolžan.

     • lokec

      To je za tebe † † †

  • bubamara

   Res je žalostno gledat starčke, ki se jim je evolucija ustavila leta 76.

  • Steiermark

   starim komunistom se stanje z leti slabša, “popuščajo jim zavore” in radi bi izvajali, ponovno, klanje nad drugače mislečimi in svobodoželjnimi! Zato bi bilo nujno, če že ne zapreti v strogo zastražene zapore, takšno svojat, jih pa hospitalizirati v ustanove, ki imao tudi rešetke, dobro zaprte, za katerimi bi se oni morali nahajati…..

 • bubamara

  Agresija Levičarjev se nadaljuje. Kučan jadra na odličnem rezultatu Levice na volitvah. Je pa žalostno, da človek pri teh letih s svojim sovražnim govorom povečuje sovraštvo med Slovenci. Tudi mediji bi morali počasi spoznati, da sovražni govor prihaja iz leve strani in da bi ga bilo dobro včasih tudi preslišati.

  • župnik cefizelj

   dovolj je cerkvene diktature! dovolj je katolibanskega posiljevanja s spravo! sprave ne bo nikoli! izdaja naroda in kolaboracija sta zločina, ki ne zaslužita opravičila! kolaboracija in izdaja se kaznujeta s smrtjo! za ideološke dediče kolaboracije pa prevzgojni kamp! dovolj je bili uničevanja slovenskega naroda! živela svoboda, živel nob!

   • tohuvabohu

    Ne zmerjaj, petokolonaš.

    • župnik cefizelj

     še en strahopetec, ki se skriva za vatikansko doktrino srednjeveške miselnosti. izdajalec slovenskega naroda in mađarski kolaborant. za vatikanski blagoslov bo prodal sonarodnjaka in slovensko zemljo! crkni izdajalska svinja!

     • tohuvabohu

      Pakt Hitler – Stalin še velja? Preklican ni bil, hehehe, indijanček.

     • župnik cefizelj

      a velja pakt hitler chamberlain – munchenski sporazum!? ti zabiti idiot indoktrinirane reakcije!

     • tohuvabohu

      To sploh ni bil pakt, ampak sporazum. In bil je že konsumiran, če razumeš?

     • župnik cefizelj

      a pakt pa ni sporazum!? munchenski sporazum je bil pakt med nemčijo in britanijo. tako da ne nakladaj. hahahaha. zopet se desnakar zapleta , kot že nikolikokrat doslej. potem bo pa zopet jokal in prosil angleža milosti! anglež bo tokrat temeljit in vsi golazen potamanil!

     • tohuvabohu

      Seveda ne, cepec. A je sporazum o arbitraži pakt med Hrvaško in Slovenijo? Münchenski sporazum ni nič govoril o vojaškem sodelovanju. Sicer pa niso Angleži začeli vojne, ampak Stalin skupaj s Hitlerjem. Indijančki ste pa ploskali.

     • župnik cefizelj

      spet lažeš. munchenski sporazum je izdal češkoslovaško in njenega predsednika beneša, ki se je hrabro uprl nemcem. bil je tudi začetek pakta o nenapadanju med nemčijo in britanijo. utihni lažniva spaka, zapri svoj lažniv kačji gobec svinja katolibanska,

     • tohuvabohu

      Eh, vsak osnovnošolec ve, da niso Angleži sprožili vojne. Sprožili ste jo komanči v sodelovanju s Hitlerjem. Naši kvizlinški rdečkarji ste pa igrali peto kolono in protiimperialiste. To je vaša neizbrisna sramota.

   • bubamara

    Slovenski narod in slovensko tradicijo je uničila internacionala. Komunisti so izvedli revolucijo kar pomeni, da po letu 45 nikoli več ni bilo kot je nekoč bilo. Jaz vedno gledam državljansko vojno kot boj tradicionalne slovenske družbe proti komunistom. Komunist sovraži vse kar je Slovensko. Kdor brani komunizem in levičarske ideje je proti Slovenski tradiciji. Torej je izdajalec Slovenskega naroda.

    • župnik cefizelj

     svinja lažnjiva. komunizem je sloveniji prinesel univerzo, volilno pravico, tovarne in razvoj! katolibanska doktrina in njeni podrepniki so slovenca držali za hlapca tisoč let! naj ti od laži zgnije kačji gobec. saj bo prišel zveličar in bo potolkel vse sledilce vatikanske doktrine, ki v zlatih opravah pridigajo revežu o skromnosti!

     • Andrej

      Postaviš si žaljiv nick, svinjarije pišeš, potem boš pa rekel: lejte, kakšni so župniki.
      Sam pri sebi najprej razčisti.

     • bubamara

      Malce si vzemi čas in poglej kaj je imela Slovenija leta 41 in kaj leta 48. Leta 41 je bila SLovenija gospodarsko bolj razvita od Avstrije. Jaz takšnim vernikom kot si ti vedno rečem: ali se kdaj vprašate kje bi bila SLO, če bi bil po letu 45 v SLO kapitalizem kot v Nemčiji ? Po letu 45 je imelo delo čast, kar pomeni, da so bili ljudje pridni in pripravljeni graditi, vendar jih je komunizem tolkel po glavi, če so gledali ven iz povprečja. Leta 2018 prodajati takšne pravljice o komunističnem raju je neresno in smešno.

     • župnik cefizelj

      hahah. ti cipa lažniva! dej preberi kakšna literarna dela, ki opisujejo življenje večine slovencev v tistem času! ne laži ti katolibanska lajdra! da te ni sram! kot je rekel cankar: za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni! ni pomoči! še ena čistka je potrebna, da se dokončno znebimo hlapčevske miselnosti!

     • bubamara

      Kako so pa živeli prvih deset let po vojni ? Ti možganski trust.

     • boogin1

      Komunajzarji ste največji klavci in mesarji človeštva.
      Komunajzarji ste vredni manj kot podganji iztrebki. V zgodovini ste pobili največ nedolžnih žrtev pod rdečo zvezdo. Pravijo, da vsaj 100 Milijonov. Menim, da je ta številka prenizka in bog ve koliko je jam in brezen po bivši JUGI in po svetu, kjer so med nedolžnimi žrtvami otroci in ženske. Komunajzarji ste že po naravi primitivci najnižjega razreda, najbrž se parite med seboj in kotite gensko poškodovane potomce. Hitler je bil po številu ubitih, preganjanih, mučenih,… napram komunajzajev nedolžno dete. Tudi zločini, ki so jih zakrivili domobranci so proti zločinom komunizma zanemarljivi. Tito je pobil okoli milijon nedolžnih duš.Komunajzarjem nobeno število nedolžnih žrtev ne pomeni nič, milijon, deset, sto in več milijonov, krvi pijanim komunajzarjem ne pomenijo nič.
      https://www.finance.si/192580
      Mao Ce-tung, ki naj bi bil odgovoren za smrt petdesetih milijonov ljudi.
      Drugo mesto zaseda ruski diktator Josip Stalin, ki naj bi imel na duši smrt štiridesetih milijonov ljudi.
      Avtorji članka so na deseto mesto postavili pokojnega predsednika Jugoslavije Josipa Broza Tita, saj naj bi bil v času 35 letnega predsedovanja odgovoren za smrt milijona ljudi.
      Sledijo Japonec Tojo Hideki (tri milijone), zloglasni Pol Pot (dva milijona), osmi je etiopski diktator Mengitsu (dva milijona) ter predzadnji Pakistanec Yahya Khan, ki naj bi bil odgovoren za smrt milijona ljudi
      50 + 40 +1 + 3 + 2 + 2 + 1=99 milijonov.

     • Steiermark

      Takoj, po padcu Berlinskega zidu, je izšla knjiga 8 avtorjev, zgodovinarjev, mislim da so bili , Poljaki, Rusi in Francozi, Črna knjiga komunizma, ki je govorila o samo 150 milionih žrtev komunizma, od katerih je bilo največ žrtev iz “mirnega obdobja”, kasneje sem zasledila podatek, da naj bi bilo več kot 200 milionov vseh žrtev komunizma! Je pa zanimivo, da še vedno govorijo o Hitlerju kot o nahujšem zločincu, medtem ko hodijo njegovi sovražniki “polagati vence in mu izrekajo čast” prav tistemu, ki je snovalec najhujšega genocida , marxu, da ne govorimo o komunističnih jugopoddganah, ki še vedno častijo zločinca tita in njegove pritlehne podgane – potomce in naslednike najhujšega in najbolj zločinsega režima…..

     • Friderik Peršič

      Zanimivo , kako vi belčki vsak mesec dodate še novih deset milijonov …v par letih jih bo že milijarda …

   • lokec

    † .

    • Steiermark

     temu rdečemu pederajzlu, ki se tukaj predstavlja za župnika cefizlja, moraš narisati narobe obrnjen križ – simbol satanistov!

 • Hribouc

  Vse slovenistanske opolitikantske kurbe ob vseh svečanih priložnostih objavljajo pravljice o neodvisnosti vej oblasti in se sklicujejo na Ustavo, Zakone, Uredbe in na etiko, moralo in deviškost rdečih slovenistanskih skorumpiranih in skurbanih politikantov in funkcionarjev rdeče deviške oblastiželjnosti !

  Ko pa se oglasi prva Baraba vsega hudega zla na slovenskem in najavi rdečefašistični pogrom nad delom bneljubega in drugačemislečega ljudstva, pa ni junakla, ki bi Barabo prijavil Policiji in izterjal Pravičnost po Ustavi Republike Slovenije.

  Tudi Hitlerju, Tudi Stalinu, Tudi Mussoliniju in ostalim tiranom nove dobe se niso upali upirati in s tem postali sokrivi stotinam milijonov nedolžnih smrti in neizmernega goraj!

  Ta norec pa danes, v 27. letu prvič samostojne Slovenije grozi lastnemu Ljudstvu/očitno še nismo zaslužili, da bi bili Narod in nihče v prekleti komunistični vukojebini Slovenistan ne migne sprstom in da svoja jajca na tnalo!

  Kje si, Demokracija, kje si moč Svobode, Pravičnosti in slovenske klenosti!

  KUČAN, NE IZDIRAJ ŽE TAKO KRVAVEGA KOMUNISTČNEGA MEČA!

 • Artur

  Neverjetno a resnično narodni izdajalec svobodno brez, da bi se mu las skrivil na glavi s centra moči globoke države javno poziva k pogromu “sovražnega” govora, k pogromu tistih, ki ne razmišljajo tako kot on in njegovi komunajzli z njihovimi nevladnimi multikulti paraziti. Drugod bi ga odnesli z lica mesta njega in njegove gotovo bi vsi obenem dobili še krepko po kepah preden bi jih postavili na hladno pri nas pa …? Unikum od cagavega naroda za ! Zrelo za Guinnessovo knjigo rekordov.

  Celotno ovadba zoper Milana Kučana zaradi veleizdaje :
  http://nova24tv.si/slovenija/crna-kronika/preberite-celotno-ovadbo-milana-kucana-zaradi-veleizdaje/

  • župnik cefizelj

   nakladač! spoštuj edinega osamosvojitelja milana kučana. ne pa kolaborantsko grosupeljsko spako, ki je zakockal piranski zaliv. ti katolibanska svinja.

   • Artur

    Preberi si ovadbo zoper Milana Kučana zaradi veleizdaje teslo zarukano.

    • župnik cefizelj

     jo je spisal lovro šturm znan pristaš nacizma in kolaboracije!? daj ne nakladaj! edini izdajalec je ivan janša, ki je zavoljo trgovine z orožjem zakockal piranski zaliv. sprejmi resnico ti zaslepljenec! ampak mislim, da je zate že prepozno, religija ti je razžrla možgane kot tumor, kritične misli nisi več sposoben, tvoj konec se bliža! si le orodje v rokah izdajalcev slovenskega naroda! kmalu ti bo sojeno!

     • Artur

      Kdo se ima sposobnega za kritično razmišljanje , da dol padeš od smeha.
      Ta človek naj bi bil zate osamosvojitelj ? A se tebi že možgani kisajo ali pa je že šmarnica naredila svoje.
      Hebe se meni za Janšo in za religijo nimam blesavega črednega nagona kot ti in tvoji tavariši . Kdo od nas je izdajalec slovenskega naroda ? Pa kaže se evidentno
      kdo je kot izdajalec(ZKS)v moralno in materialno mizerijo pripeljali ta narod po tolikih letih vladavine.

      ”Samostojna Slovenija bi bila najbolj črnogleda varianta … Vendar moramo narediti vse, da Jugoslavija bo,” Milan Kučan, 26. 10. 1988.
      ”Slovenske identitete, naj si še tako domišljamo, da je, v Evropi in svetu ni, vsaj ne kot del nečesa avtonomnega in do kraja razpoznavnega. Je predvsem identiteta Jugoslavije ali celo Balkana,” Milan Kučan v Ljubljani, 8. 2. 1989.
      ”Jasno je, da mi iz Jugoslavije nočemo in ne želimo, in da nas kljub takim amandmajem iz nje nihče nima pravice poditi,” Milan Kučan v Beogradu, 28. 9. 1989.
      ”Za nikakršen odhod in odcepitev iz Jugoslavije ne gre. Z dopolnili smo ustvarili pomembne pogoje za prihodnost, za socializem po meri ljudi,” Milan Kučan, 2. 10. 1989.
      ”Naša opredelitev je nedvomno Jugoslavija. Mi razumemo in sprejemamo Jugoslavijo za svojo državo in si je ne pustimo vzeti,” Milan Kučan v Beogradu, december 1989.
      ”O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti,” Milan Kučan, 31. 1. 1990.
      ”Zame je merodajno predvsem vprašanje, ali Slovencem res ni mogoče živeti v Jugoslaviji,” Milan Kučan, februar 1990.
      ”O odcepitveni poti nisem nikoli govoril, o njej pa so govorili mnogi politični ljudje v Sloveniji,” Milan Kučan, 20. 4. 1990.
      ”Očitajo mi, da sem bil proti odcepitvi. Še zdaj sem,” Milan Kučan, 23. 12. 2015.

     • župnik cefizelj

      kaj pa svoboda govora!? daj katolibanski omejenec, ne smeši se! religija ti je požrla možgane!

     • Artur

      Ja kolikor se nam je dopuščala zaradi reda a je vaš Kučo da kapo zdaj ugotovil, da si preveč dovolimo s to svobodo govora pa jo je poimenoval kar s sovražnim govorom ker več ne trpi tistih ki si preveč dovolijo in s tem ogrožajo njegov primat pri interpretaciji njegove resnice. Religija mi nima kaj oprat možgane, ker nisem religiozen medtem ko to za vas komunistično religiozne komunjare ne morem trditi.
      http://nova24tv.si/slovenija/to-so-citati-milana-kucana-ki-vam-jih-bodo-levicarski-mediji-zamolcali/

     • župnik cefizelj

      ti si ideološki spranec. nekoč je mahal titeju in dolancu, danes maha ivanu janši poscanemu. samo zamenjal si malika in misliš da si demokrat! ha! ubožec, nisi vreden zraka, ki ga dihaš.

     • Artur

      Hahahahaha kdo se oglaša glede ideološke izpranosti nabijaš tja vtri “krasne” komunajzlske pa druge etiketiraš z ideološko izpranostjo.
      Kdo je mahal Titeju hja ti in ostali tvoji tavariši dokler ni postal enonogo truplo med vojno so vaši nekdanji hostarji slavili in peli Slovenija sovjetska bodeš ti in živel Stalin no potem je prišel na vrsto Titej zdaj prisegate na globalistični NWO LGBTQP multikulti komunustični šmorm in vi ste mi neki domoljubi in patrioti. “Bog” vas nima rad.
      Kdo maha ivanu janši ? Pa tisti, ki zdaj mirno brez množičnih protestov sprejemajo to kako se je Kučanu popolnoma utrgalo, saj napoveduje udar na demokratično ustavno ureditev .
      Kja a zdaj bi nam poleg svobode govora ukinili tudi dostop do zraka . Ma komunjare pa vam se res že trga do amena.

    • Simon Novak

     Sedi, Floki

 • boogin1

  Fašisti so komunajzarji in mediji, ki podpirajo hujskaštvo, sovrtažni govor in to kar javno:
  Komentar na redno tedensko oddajo LABIRINTI SVETA dne 10.8.2018 zunanjepolitičnega uredništva Radia Slovenija.
  Kdor je volil stranko SDS je označen kot: nagnusen, sovražni povamirjeni homofob in klerofašist. Iz kometarjev novinarja Mateja Šurc-a je bilo nedvoumno razbrati, kateri politični spekter in stranko je s tem mislil. Sporno oddajo je mogoče še vedno poslušati na spletni strani: https://4d.rtvslo.si/arhiv/….
  . Menim, da novinar Matej Šurc, RTV Slovenija in na žalost Vlada Republike Slovenije kot lastnik, objavlja in širi totalitaristične, izdajalske, lažnive, komunistične in fašistične ideje, izkorišča režimske medije in z močjo medija širi bolane izdajalske, fašistične, komunistične, protislovenske in protievropske ideje proti drugače mislečim, predvsem desnim demokratičnim in domoljubnim strankam. Za totalitarne režime, kot je primer Slovenija, velja za sovražni govor in nestrpnost vse kar izrečejo domoljubne desne stranke, preganjanje vseh, ki so proti socializmu in komunizmu, skrajne leve stranke pa si lahko poleg ogrožanja lastnih državljanov, privoščijo sovražni govor, žaljenje in norčevanje iz državljanov, ki moramo te žalitve celo prisilno plačevati.
  Za dodatno stopnjevanje nestrpnosti, žaljenja, norčevanja in izzivanja je bilo v oddaji poskrbljeno še z glasbenimi vložki partizanske pesmi, kar da vedeti, da novinar oziroma avtor te oddaje živi in je ostal še vedno v nekem preteklem času totalitarizma, goji nostalgične spomine in si pravzaprav želi te totalitaristične čase, kot je znano Kučanu samostojna Slovenija še vedno ni intimna opcija.

  • bubamara

   Matej Šurc je utelešenje zla.

   • župnik cefizelj

    za vas katolibanske idoktrinirance je vsak sel resnice zlo. vas bo že zveličar postavil na pravo mesto. zapri svoj kačji gobec, preden razjeziš zveličarja. ti dvolična brezijanska podgana!

   • Simon Novak

    Križ imej vedno s seboj

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  Največji zgagar kar jih je.

 • soc

  Zlobnega palčka, zadnjega partijskega bossa starega kova, bi bilo dobro počasi strpati v kak lep apartma v bolnišnici Polje. Še preden postane škoda, ki jo dela dan za dnem, dokončna in nepopravljiva. Ta dan pa je očitno zelo blizu.

  • župnik cefizelj

   si bosta z ivanom janšo delila sobo! baje so ga ta viken spet hospitalizirali, ko je mladi črtomir narisal rdečo zvezdo na krožniku iz kečap makaronov, ki jih je mojstrsko skuhala bačovnikova cipa.

   • ježodež

    Joj, župniki Cefizlji ste pa res preveč obremenjeni. Na kaj vse morate pomisliti.
    Ne utrujaj se preveč ! Raje si zapoj Glej zvezdice božje za Cefizlje migljajo hitro…..

    • Simon Novak

     Kako ste šele vi zahojeni đesnjaki obremenjeni

     • ježodež

      vendar se je oglasil eden, ki pozna cefizeljske težave.
      No pa, kakšen Očenaš pa le zmoli zanj.

     • Simon Novak

      Ne molim, to prepuščam vam s Primcem na čelu

   • branči

    a ti farovška kuharica spet ni dala? da ti pomanjkanje seksa tako useka na možgane… izprazni pušco, pa pejd v kupleraj, pa popust za debeli uveljavi!

  • Simon Novak

   Ti imaš tam veze, mogoče je tvoja stara soba še prosta

 • bubamara

  Milan se tako sprošča. Treba ga je razumeti. Živi v državi proti kateri se je boril celo življenje. Državi, ki se imenuje po Slovenskem narodu, ki ga sovraži iz dna komunistične duše. To mora trpeti.

 • Simon Novak

  Pa še tukaj đesnjaki (absolutni zmagovalci volitev) ne morete biti prvi https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/clanek/boj-za-evre-ali-kako-je-zidan-prehitel-janso-102466

 • Osti jarej

  …kamor pogledaš ,sami pomladniki….pred stotimi leti….khm….#yebemvampolitikante

 • Osti jarej

  …palček al jajček….isti kurac,drugačno pakiranje

 • Ivan Ivanovič

  Idejni nasledniki revolucionarnih komunističnih klavcev so vsak dan bolj sovražno nastrojeni do rojakov. Za njih so rojaki samo njihovi somišljeniki, ostali so zgolj drugorazredna svojat, ki je dobra samo za plačevanje davkov, iz katerih se plačujejo njihovi privilegiji. Boscarol se že seli iz Kučanzuele. Pravočasno. Tisti judje, ki so se še pravočasno umaknili iz nacistične Nemčije v Anglijo ali Ameriko, so preživeli.

  • učko

   Bežijo pičke, namesto da bi se borili proti komunistični zločinariji !

 • ljubinica

  Nic novega.
  NATO seveda ni bila nikoli Kucanova “intimna opcija” . Niti svoboda.
  Njegova “intimna opcija” so neokomunisti Levice.

  • Štalmajster

   Tudi moja ne ! Na referendumu smo se odločili za SAMOSTOJNO IN NEODVISNO Slovenijo ! Ne pa da nam nekdo ves čas kaže in hujska na “zunanjega sovražnika” (v Iraku, Siriji, Turčiji, Libiji, Koreji, Rusiji………” )po drugi strani pa posiljuje z kvazi begunci,……..

  • macon

   Intimna opcija zabitega primitivca kučana je parazitiranje in poziranje. Zna nič, laže slabo, bandi je omogočil milijardno velekrajo, ker jo je koordiniral in organiziral.

   Hujšega kriminalca in veleizdajalca po Kidriču in Kradlju nismo imeli, to je slovensko dno zadnjih petdeset let.

   • župnik cefizelj

    hahahaha. edini izdajalec so krek, natlačen in kralj. v novem času pa ivan janša s svojo kamarilo, ki nas je prodal najprej hrvatom nato pa mađarom! dno pa predstavlja vrh slovenske rkc, ki je v momentu zapravil podarjeno družbeno premoženje in dolg brez slabe vesti prevalil na davkoplačevalce. utihni ti svinja katolibanska lažniva! da te ni sram! zapri svoj kačji gobec, drugače te bo zveličar poslal v brezno pekla!

 • ježodež

  Oh, uboga, uboga Cefizljeva, Fuglova, Sđisova, Twitybirdkova, Simona Novaka mati,
  kolko je mogla reva prestati, mogla, je mogla Cefizlja, pa še en kup drugih malih miši roditi, kolk, so jo kolk so jo zbadal po ………

 • domovina mili dom

  Kučan zlorablja slovensko vojsko za mitinge svoje paravojske.
  Kučan uporablja metode Hitlerja, Musolinija, da na paravojaških mitingih napoveduje teroristične ukrepe proti demokraciji.
  Zanimiv je njegov stavek, da cenzura dela svobodo govora. Aha, pa te imamo cefizelj rdeči. Komunist krade, ubija brez cenzure.

  • bubamara

   Milan se uči od srbskih komunistov, ki so z mitingi ustvarjali pogoje za napad na Slovenijo leta 91.

 • Primorec 81

  Ha ha ha, ta kup penzionerjev, ki hodijo s palčkami in v plenicah so paravojska. ….Lol

  • sodnikisozločinci

   V plenicah skrivajo biološko orožje, to ni hec, lahko nas Amerika zbombardira tako kot Irak.

   • župnik cefizelj

    desnakarji se jih pa bojite! vaš pogum je pa že svetovno znan. največji strahopetci balkana, slovenski domobrasnci. ustaši in četniki so vsaj vztrajali, slovenski domobranci pa so poscani klečali po cerkvah in peli zvezdice božje.

 • Republic Commando

  Ajga Simon Novak, zakaj toliko navijas za komunizem, ko pa niti sekunde svojega usranega bednega lajfa nisi prezivel v njem? Pa potrudi se kdaj spravit skupaj vec kot vrstico no, tako delujes skrajno pateticno in zahojeno.

  • BlackOpsSystem

   zato k mu mama še vedno račune za internet plačuje!!!

   • Republic Commando

    Ja saj to vem

  • rabbit

   Do sedaj se več ni naučil veš, je težka če imaš samo eno celico, pa še tista je rjava in zakrnela.

 • BlackOpsSystem

  hahahahaha LoonyToons. Uglavnem, vojna bo al nebo?!??

  • župnik cefizelj

   rajš ne kliči vojne! desnakarska govna ste še vsako vojno izgubil! pol boste pa spet jokal na kolenih pred brezni!

   • BlackOpsSystem

    nism jz ta generacija k bi na kolenih jokala.

    • župnik cefizelj

     ne, ti jokaš stoje in serješ v hlače. ideološki dedič izdaje in kolaboracije.

   • lokec

    To je za tebe

  • bubamara

   Vojna bo težko, če bodo levičarji spet pobegnili na avstrijsko koroško kot leta 91.

   • župnik cefizelj

    poščij se izdajalska svinja. zmagala je teritorialna obramba z zvezdo na kapah. dej ne nakladauj. osamosvojili smo se za pogajalsko mizo po zaslugi kučana in drnovška. poscane janša se je pa cel teden skrival v kleti cankarjevega doma in izdajal blodnjaste ukaze, ki jih naterenu niso upoštevali.

    • bubamara

     Sej bo. Vidim, da se ti je čas res ustavil leta 85.

     • župnik cefizelj

      kot katoliban si imun na resnico. nič ne de, narod ve kdo je zaslužen za osamosvojitev.

     • branči

      seveda ve! ko je zmanjkalo klobsas, so pa šli v avstrijo ponje!

     • BlackOpsSystem

      si danes že dal otrokom piškotke? ;)

     • župnik cefizelj

      za to je poskrbel kar strehovec sam. baje mu ta pridni vzamejo piškote kar iz prednjega hlačnega žepa.

    • BlackOpsSystem

     kaj je zmagala teritiojalna obramba? Prijateljsko tekmo v nogometu? Mi več vredni nismo bili, da bi se kdo vojskoval za nas in JLA se je umaknila na drugo fronto!!! Skorumpiranci so pa na egotripu svojih življenj, ki še kar traja in traja!

     • župnik cefizelj

      s tem se pa strinjam. če misliš na skorupirance, ki se vsi po vrsti kitijo z osamosvojitvijo in zraven bolestno ropajo narod! to ni bila vojna, to so bili poletni manevri. na srečo je umrlo manj ljudi kot jih vsako leto umre na cesti.

     • BlackOpsSystem

      Ma še je upanje zate.

 • Osti jarej

  ….kaj spada pod spoštovanje nato zavez?……plačilo za članstvo in uboge pare na vojna žarišča….naj kučan in janša dasta svoje sinove…..al pa hčere

 • učko

  Kučanova mafija je narod razdelila na “vshodnjake” in “zahodnjake”. JaJota so postauli za zastopstvo “zahodnjakov”, ki pa so v tem primeru farški butci. Vzhodnjaki pa so režimski privilegiranci v državnih službah, ki jih “kontrolira” režim !!!!!

  • župnik cefizelj

   se strinjam. oba sta relikta preteklosti, vendar so desnakarji veliko bolj škodljivi.

   • lokec

    † † † † †

   • Republic Commando

    Zakaj?

    • župnik cefizelj

     desnakar vedno kolaborira z narodi, ki si želijo slovence iztrebiti, levaka pa kolaborira s slovanskimi narodi.

     • lokec

      † † † † † † † † † †

     • macon

      Ti si res en popoln bedak in moten debil. :)

      Raje poprdevaj po tastaturi kot do sedaj, ko se trudiš nekaj razlagati si še bolj smešen in debilen. :)

     • župnik cefizelj

      ej a veš da je bestialnost najbolj zavržna oblika odnosa po kanonskem pravu!? poenotenje osebe z živaljo izvira iz hude osebne motenosti, ki je posledica izgube identitete v ranem otroštvu največkrat zaradi spolne zlorabe. si hodil k veronauku pri frantarju ali joštu?

     • macon

      Ti si duševni bolnik in še težki kreten. :)

      Bodi vesel, oboje ne zmore vsak. :)

     • župnik cefizelj

      umiri se sin moj. bom molil zate! zveličarjev prihod se bliža! sodna ura ni več daleč! neskončnost v peklu te čaka ti pokvarjen bestialnež!

     • Republic Commando

      Se oglaša komunist, ki sovraži lasten narod. Se sploh zavedaš svoje hipokrizije???

   • lokec

    † † † † †

   • Cmerko

    tako je levica je steber raja blagostanja in poštenja.

    da Bog da crko budala cefizelska

 • bubamara

  Komunisti dvigujejo glave; bo treba vsak mesec par evrov na stran za kakšne pozdrave preko cevi.

  • župnik cefizelj

   spet boste javkal kot na turjaku! hehehe. desnakar se bo usral in poscal še preden bo padel prvi strel.

   • bubamara

    Komunistom danes ne bo več pomagala goša. Drugega kot skrivat se in pobijat kmete na spanju pa nikoli niso znali. Borci so bili po letu 45. Tako da: Avstrija kliče.

    • domovina mili dom

     Pusti primitivca. Ignoriraj…

    • župnik cefizelj

     tako kot avstrija kliče ivana janšo poscanega? baje smuča samo še na pekeš vrhu na mađarskem! hehehehe. dej umiri se katolibanski poscane! en juriš proletarske brigade rudnika titovo velenje pa se boste desnakarji razbežali kot poscani otroči pred frantarjem.

     • bubamara

      Pusti Janeza; raje sem lačen, samo da bom imel za pozdrave komunistom.

     • župnik cefizelj

      ko bo zadonelo od juriša proletarske brigade rudnika titovo velenje boš klecnil in prosil vbogajme. takrat ti bo še zveličar obrnil hrbet, potem pa na sodišče in pravična kazen.

     • bubamara

      Ni sodišča, ki bi mi preprečilo poslati pozdrave komunistom.

     • župnik cefizelj

      boš pozdravljal z gorenjskimi nageljni in medenjak rdečo zvezdo? no to pa razumem. se vidi da si se uscal pred jurišem proletarske brigade rudnika titovo velenje.

     • bubamara

      Brez partizanskega golaža bodo brigade težko kam prišle. Kot Yugo tanki leta 91.

     • župnik cefizelj

      leta 91 smo se osamosvojili za pogajalsko mizo. jla bi nas lahko zgazila kot pasji drek. zato so se pa borili za bogimi naborniki. seveda to pijandur teritorialcev ni ustavilo, da niso postrelili predajajoče se nabornike jla. dej ne nakladej . večina kadra to je bila še aktivnih v jla. pojma nimate. ivan janša lažnivi vas pita kot piščance za zakol.

     • bubamara

      A ti to govoriš o tisti JLA, ki smo ji odpirali tanke z armbrusti ? Hahaha. Vem, da peče, ampak rdeča zvezda je bila še kako bela od straha.

     • župnik cefizelj

      ti si odpiral samo mesni doručak s pelikan penkalom. pa cuzal mašno vino in se v grmu zadovoljeval na tajči. dej poscane enkrat je poknilo pa so šle tosama ratne plenice v kurac.

     • bubamara

      He, he. Pri Prilipah smo jih odpirali kot konzerve. Pa lovili vojačke po Gorjancih. Da o Krakovskem gozdu ne govorim. Kr nekaj jih je odšlo z rdečo zvezdo na čelu v onostranstvo.

     • župnik cefizelj

      govoriš kot da si bil na ruski fronti. v bistvu si pa stražil zbiljski most in se basal z gavrilovič pašteto. tanke si videl samo v muzeju v pivki, konzerve pa še danes nisi zmožen odpreti.

     • bubamara

      Malce sem iz prakse zato moram kakšen pozdrav več nabavit za vajo. Rdeča zvezda je zmeraj bila dobra tarča.

     • župnik cefizelj

      edini pozdrav je mesni doručak in tvoje posrane gate. v rokah si pa držal le fračo in zračko cz 60, ko si preganjal škorce z župnikove češnje.

     • bubamara

      Sej je hudo človeka v hrbet, ampak komunista drugače ne moreš, ker zna samo bežati.

     • župnik cefizelj

      hahaha. zato smo pa zmagal vedno in povsod. desnakar pa je klečal na robu brezna po porazu.

     • branči

      dej se umir, pa pejd v gošo! baje je ocvrt lubadar dober za preživetje!

     • župnik cefizelj

      si se že uscal desnakarski strahopetec! kot tvoji ideološki predniki na turjako! na juriš proletarci poteptajmo desnakarsko golazen,. ki že stoletja uničuje slovenski narod. očistimo narod tega tumorja, ki se vrača znova in znova. porušimo vse cerkve, v preostale pa naselimo migrantsko golazen!

 • Osti jarej

  …korak z akorakom,postajamo fašistična država….levi al desni…..vse je glih

  • Cmerko

   glih pa ravno ne????
   zakaj vsi bežijo v kapitalizem???? kmalu ne bo več čistega slovenca v sloveniji?

  • murgl

   midva si nisva prav nič podobna. Tudi če imaš otroke so si verjetno med sabo zelo različni in tako je prav. Zato nehaj z oguljeno floskulo “vse je glih”.

   • Osti jarej

    …vsi prihajajo iz enega gnezda….moji otroci….mnogi drugi tudi…samo,da jih je veliko podtaknjencev očetom….razumeš poanto….če ne,pojdi pod kamne poiskat resnico

 • Antonius

  Slovenski VELEIZDAJALEC je svoja mirovniška in človekoljubna nagnjenja najlepše izkazoval na Kotnikovi sredi Ljubljane. Kohorta zakrinkanih pretepačev je Kučana in Fajonko ščitila pred priletnimi slovenskimi domoljubi.
  Jebentiga, kje se *spotikaš*, da slovenijo končno odrešiš tega razorožitelja TO in veleizdajalca.

  • rrrrr

   Sovraštvo do lastnih ljudi in domovine ter čaščenje zločinskega komunizma zmaličita slejkoprej še tako prijetne obrazne poteze. Tudi veleizdajalcu Kučanu sta jih. Zato je M. Kučan danes kot nekakšen slovenski Dorian Gray : Srce zlobno, predano Brozovim grozodejstvom, tajkunskemu ropanju, kraji volitev ter hlapčevanju Soroševim cekinom, sicer pa skrbno skrito za nekdaj lepimi potezami in milimi očkami.
   Pa danes? Znotraj še huje sovraštvo in cinizem, le na zunaj ne več tako lepa, temveč zabuhla spaka. Taka, kot je njegov paleo-boljševizem.

   A vsaj dorianskega pretvarjanja tokrat ni več : stara spaka odseva zlobno srce, lahko pa je tudi obratno!

   • Antonius

    Kučan je v resničnem življenju s svojim postaranim portretom vred najlepši tam, kjer ga ni.
    Na Fidžiju so srečni, ker za veleizdajalca Kučana niti slišali še niso.
    Slovenija pa, Slovenijo še čaka dan, ki se Fidžijcem dogaja dan na dan.

    • rrrrr

     Navezujem se na vaše preroške besede :,, Kučan je v resničnem življenju s svojim postaranim portretom vred najlepši tam, kjer ga ni.”…
     Takrat bo to najlepša žara v vsej slovenski zgodovini !

 • domovina mili dom

  Je pa še lahko drug pogled na to gnilo rdečo situacijo. Poglejmo glavni kader, ki mu osvoboditev Slovenije ni bila intimna opcija.
  Ta tako imenovana udbomaF21ja murgeljske države vlada na način, kapital nam komunistom, malim upognjenim ritolizom, pa je dovoljeno pljuvati na raznih karnevalih rdeče podveze, krasti izkoriščanemu narodu. Vsake toliko časa, se oglasi el murgleone in da javna navodila za butle, tista skrita so za rdeče kapitaliste.
  Tako funkcionira simbioza rdečih kapitalistov z malimi tatiči. Da pa je simbolika poudarjena, pa vsake toliko časa rdečekrake maškare naredijo karneval.

  • župnik cefizelj

   čas je za juriš proletarske brigade rudnika titovo velenje! in to kar pred sodišče da zgazijo svečkarje in ostalo katolibansko hordo. upam da bodo tam še tasič in ostali poscaneti in vojni dobičkarji.

 • FORT WORTH

  A ni prav zmedeni kucan izrekel sovrazne besede in sovrazni govor, ko je v zivo in pred kamerami napovedal :
  Prvo diskreditacija in potem likvidacija ( drugace mislecih )…
  Njegovi revolucionarji to izvajajo ze vse od leta 1942.

  • župnik cefizelj

   kje se je pa ivan janša poscani učil metod!? na akademiji đerđinskega v kumrovcu, ko je veselo romal po poteh avnoja in na fspn v ljubljani, kjer je na vsakem izpitu mahal s partijsko knjižico z značkami vseh pohodov.

   • Soave

    Napiši kaj o tistih, ki so se v resnici šolali na Akdemiji Đerzinkega , v Moskvi.

   • FORT WORTH

    Slovenski revolucionarji Ivana Janeza Janso sistematicno diskreditirajo ze vsaj 30 let.
    Vec, kot 160 montiranih procesov so mu namontirali.
    Janez jih je pa s pomocjo teh pristranskih sodisc odmontiral cisto vse.
    Zato odjebite talibani komunizma !!

    • župnik cefizelj

     hahahha. ti naivno katolibansko govno. ivan janša poscani je iz istega komunajzarskega legla kot kučan in ostali. zato pa ni bil nikoli obsojen. saj je ivan poscani janša najbolji garant, da stare nomenklature ostanejo na oblasti. hvala idiotsko zaslepljeni desnakari. gnoji zabiti posrani!

  • domovina mili dom

   To je njegov stavek: s cenzuro osvobajamo govor. Torej je jasno katerim osvobaja govor.

 • totex39

  To pa je zaradi tega, ker ga niso odstranili iz politike, ko bi lahko, sedaj pa se tudi sedanji generaciji to maščuje.

  • Cmerko

   s kompletno familijo.
   sama golazen

 • Soave

  Le kje je ta možakar bil pred recimo , dvema letoma ??

 • sanguis sacrum

  zaskrbljujoče..

 • Republic Commando

  Simon Novak, ĐĐ, krtača …. najbolj goreči zagovorniki komunizma, ki v jugi niso preživeli niti sekunde :)))))))

 • Krtača 20

  Nad takimi hujskaškimi in poniževalnimi sestavki so baje obupal tud u Begnah. Tko da desni, pomikajte se prot jamam.Ni vam pomoči…..

  • Republic Commando

   Koliko je stolpnic v venezueli?? sem ti rekel, da se ne oglašej, dokler jih ne prešteješ.

 • dob

  Govor na Jalovi gori.

 • Anton

  brez krvi se žal ne bomo znebili komunistične drhali, ŽAL

  sarkazem press

 • von Rhein

  To kar je videti na sliki št.2 ni nobena množica.Kučan je spet dobil podporo določenega kroga volilcev,ki z njim vred vedo,da na desni politični strani ni lovcev,ki bi človeka zamenjali za divjačino. Vedno glasnejši bo,vedno pogosteje se bo pojavljal na rdečih seansah in klobasal neumnosti.Dokler mu narava ne bo rekla: sedaj je tudi meni dovolj.

 • plavi-mil

  Zakaj samo popštene ljudi zadane kap?

 • Andrej

  Tale mali mož se pa res pojavi vedno takrat, ko je treba rovarit proti SLOVENIJI.

  • župnik cefizelj

   edini ki rovari proti sloveniji so desnakarska govna v eu parlamentu, ki vedno glasujejo proti lastni državi in narodu.

   • Andrej

    K spovedi boš moral, k spovedi. Pa od župnika te bodo “skinuli”. Že zdaj si samo Cefizelj.

 • totex39

  Nekdo bi mu moral povedati, da je ravno on tisti, ki sproža sovražni govor in hujska ljudi v državi. Proti njemu bo potrebno podati kazensko ovadbo in to takoj, kajti preveč si upa.

  • župnik cefizelj

   uscal se boš katolibanski mahač sđs zastavice.

  • montyamp

   Za veleizdajo in razoroževanje TO , so ovadbe že vložene .Vložit jih bo treba na nemška sodišča , udbosodje tega smradu ne bo napadlo .

   • župnik cefizelj

    predlagam kar avstrijsko sodišče, ki je bilo zelo pravično do ivana janše! poglej ga kolaborantskega poscaneta kako teče pod kiklo nemcu! ko bo pa potrebno plačati račun za kolaboracijo bo pa na kolenih prosil vbogajme na robu brezna. tokrat ne tovasriši, tokrat bomo pri delu temeljiti! imamo pomoč angleža, ki bo bežečo sodrgo vrnil kot leta 45, pomagal nam bodo tudi tovariši iz nemškega porurja, westfalije in žukovega berlina!

    • montyamp

     Res čudno , zgleda da sta Mustač in Perković indično obsojena .
     Gotovi ste banda , ubili ste tri države v 100 letih SHS-YU-SLO .
     Avstrijsko lovsko društvo bo ščitilo slovenske delavce , saj jih vi reptili niste sposobni .

     • župnik cefizelj

      kaj se repenčiš poscani katoliban!? očitno boš pokleknil pred resnico kot tvoji ideološki predniki leta 45. anglež že mršči svoje brke in zlovoljno pogleduje proti prihajajoči kolaboracionistični hordi! on ne trpi izdaje, tokrat vas bo anglež potamanil kar sam!

     • montyamp

      Ko se naučiš brati , preberi tole .

      CHURCHILL na koncu obžaloval, da je podprl Tita
      29. decembra 1945 so v britanskem političnem tedniku Time and Tide poročali, da so ne tako dolgo nazaj na slavnostni večerji v Bruslju slišali Churchilla reči: “Med vojno sem mislil, da lahko zaupam Titu. Obljubil mi je, da bo spoštoval sporazum, ki ga je sklenil s Šubašićem, toda zdaj se dobro zavedam, da sem naredil eno največjih napak v vojni.” Ob koncu vojne je Churchill ob novicah o množičnih pobojih obžaloval svojo odločitev izpred dveh let, da je podprl Tita.
      Prijateljska naveza: Kako je Tito britanskemu poslancu, s katerim je sodeloval med 2. sv. vojno, dovolil, da kupi vilo na Korčuli

      2. 1. 2018, 3:45

      176

      Josip Broz Tito

      Tito je vedno igral svojo igro. Izrabljal zavezništva in usluge za svoje lastne namene ter zanemarjal kakršne koli oblike sprejetih dogovorov. Obračal se je po vetru, kimal je, ko je nekaj potreboval in obrnil hrbet v prvem trenutku, ko je lahko dosegel svoje. Vedeti proti komu ali čemu se bori Tito v danem trenutku je bila včasih višja znanost za vse zunanje opazovalce, ki je spominjala na distopičnost razmer v knjigi 1984 Georga Orwella. Vseeno si je tudi za njih vzel čas in jih “primerno nagradil”.

      “Čim dlje je trajalo gverilsko vojskovanje, tem pogostejši so postali posli z orožjem in strelivom med italijanskimi enotami in partizani,” se po poročanju Preberite.si v svoji knjigi Tajna fronta spominja dogodkov v času 2. svetovne vojne nekdanji pripadnik nemške tajne službe Wilhelm Hoettl.

      Peter Batty v knjigi Kako je Tito zavajal Churchilla razkriva podrobnosti, kako je Tito leta 1940 na zahtevo Kominterne izvedel čistko nad več disidenti znotraj partije. Vključeni so bili tudi tisti, ki niso hoteli z vsem srcem podpreti Nemcev ali so celo bežno podpirali britansko stališče. Ob vseh teh in mnogih drugih grozodejstvih si je skoraj nemogoče predstavljati, kako da tovrstne informacije niso prišle do Churchilla, ki se je pri sprejetju usodne odločitve, da podpre Tita, v žaru vojne decembra 1943, močno zanašal na nasvete svojih bližnjih sodelavcev, med katerimi je bil tudi takratni brigadir Fitzroy Maclean, ki ga je Churchill osebno postavil na mesto častnika za zvezo med Titovimi partizani in Veliko Britanijo.

      Batty priznal marsikaj, kar je bilo zamolčano
      “Da jih je partizansko vodstvo vleklo za nos, je zdaj jasno. Kolikor so sami to vedeli in dopuščali, je, milo rečeno, manj očitno. Da so mnogi od njih po vojni v svoj prid širili mite o partizanih – in imeli koristi od ustvarjanja ‘zgodovine zmagovalcev’ -, je težje oprostiti,” je zapisal in dodal, da je pri zavajanju britanskega premierja imela pomembno vlogo tudi britanska mreža BBC: “Poročila častnikov za zveze na terenu, ki so bila kritična do Titovih partizanov, niso prišla do Churchilla in drugih vodilnih ljudi. BBC je igral pomembno in protislovno vlogo v kampanji širjenja dezinformacij.”

      Tito in Maclean (vir: printscreen)

      Kakšna dvoličnost!
      Maclean naj bi veljal za nasprotnika komunizma, zaradi česar je pogosto prihajal v navzkriž s Titovimi partizani. V času od 1937 do 1939 je služil kot diplomat na veleposlaništvu v Moskvi, kjer je bil priča številnim Stalinovim čistkam, poleg tega naj bi skrivaj raziskal tudi dele Sovjetske zveze, ki so bili tujcem prepovedani. Churchilla naj bi svaril, da Tito veliko raje obračunava s četniki, kot pa se bori proti Nemcem in Italijanom. Vseeno ga je Tito po vojni nagradil z Redom partizanske zvezde in mu dovolil, da je leta 1960 kupil vilo na Korčuli, kjer naj bi preživljal dobršen del leta. Maclean je kasneje med hrvaško vojno za neodvisnost organiziral humanitarno pomoč, zaradi česar je bil leta 2001 posmrtno odlikovan z Redom kneza Branimirja.

      Tito je imel v krempljih tudi Klugmana in Philbyja
      “Vsa poročila, namenjena v London, je v Kairu ustrezno ‘sfriziral’ sovjetski agent James Klugman, tako da so bila ugodna za Tita in neugodna za Mihajlovića. Če so karkoli spregledali, pa je to ‘popravil’ dvojni agent Kim Philby, ki je delal na Secret Inteligence Service v Londonu. Winston Churchill, ki ni vedel, da ga ves čas vodijo žejnega čez vodo, je verjel vsem poročilom, ki jih je redno dobival na mizo. V začetku leta 1944 je odtegnil Mihajloviću vsakršno zavezniško pomoč. Od tedaj je podpiral le še Tita, katerega pa je večkrat resno opozoril, naj orožje in strelivo, ki ga dobiva, raje uporablja proti Nemcem, ne pa proti svojim političnim nasprotnikom v Jugoslaviji. Vendar Tito teh Churchillovih groženj ni upošteval, saj se mu je ponudila krasna priložnost, da uniči oslabljenega in največjega političnega nasprotnika ter razširi revolucijo še na Srbijo,” je v predgovoru v knjigi Kako je Tito zavajal Churchilla zapisal dr. Peter Starič, na koncu pa sklenil: “Po ravnanju Tita proti koncu vojne, ko je prelomil vse svečane obljube, je Churchillu postalo jasno, da je Josip Broz pravzaprav Stalinov lakaj. Zato je hotel britanski premier na vsak način preprečiti boljševizacijo strateškega pristanišča Trst in bližnje okolice.”

      Tito in Churchill

      “Ko je bila sprejeta odločitev, da se podpre Tita in prekine z Mihailovićem, je zavezniški propagandni stroj začel delovati. Richard Crossman, ki je bil med vojno močno vpleten v ‘črno’ propagando na BBC: “Dobili smo direktivo, ki se je glasila: “V prihodnje se Mihailovićevih sil ne bo opisovalo kot domoljubov, ampak kot teroristične tolpe, opustili bomo izraz ‘rdeči banditi’ za partizane in ga zamenjali z ‘borci za svobodo’,” knjiga brez olepšav razkriva brutalno resnico o “junaku” Titu in mediju, ki sta očitno delala z roko v roki.

      Preslepil lahko le tiste, ki so bili “doma”
      Vendar pa tistih, ki so odšli med vojno na teren, ni mogel preslepiti niti tako vpliven britanski medij. Stotnik Walter R. Mansfield, ki je bil leta 1943 v Srbiji, je namreč dejal: “V mnogih primerih je BBC lažno pripisoval partizanom mnoge operacije, ki so jih v resnici izvedli četniki. Mihailović in njegovi voditelji so izgubili vsako zaupanje v Britance, ker so bili prepričani, da so jih prodali Stalinu.”

      Na koncu obžaloval, da je podprl Tita
      29. decembra 1945 so v britanskem političnem tedniku Time and Tide poročali, da so ne tako dolgo nazaj na slavnostni večerji v Bruslju slišali Churchilla reči: “Med vojno sem mislil, da lahko zaupam Titu. Obljubil mi je, da bo spoštoval sporazum, ki ga je sklenil s Šubašićem, toda zdaj se dobro zavedam, da sem naredil eno največjih napak v vojni.” Ob koncu vojne je Churchill ob novicah o množičnih pobojih obžaloval svojo odločitev izpred dveh let, da je podprl Tita.

     • župnik cefizelj

      hahahahaha. fake news. v svoji biografiji je churchil zelo hvalil tita in nob. si to prebral od prasice zverove, jožeta deževnika ali še en krajcar pečarjeve. ubožec, najbrž ti je to prišepnila goljufiva kača iz rajskega vrta! hahahaha. spomnil se boš svojih laži, ko boš ležal na robu brezna.

     • montyamp

      Resnica te bo ubila , že kažeš znake kontaminacije .

   • totex39

    Tako je, v tem primeru pride v poštev mednarodno sodišče.

    • župnik cefizelj

     hja najbpoljše je baje mednarodno sodišče v domobranski vukojebini grahovo. očitno jo bo treba temeljito zravnati z zemljo. anglež in porurski rudar bosta poskrbela za ta izdajalska reakcionistična govna.

  • KAPIBARA

   Sodni proces “matilda” je že razpisan..
   vprašanje pa je, če se bo obravnave udeležil ali bo predložil zdr. spričevalo upravičene odsotnosti..

   • totex39

    Saj to je znano za hujskače, ko pa se jim resnica dokaže pa se na tak način oproščajo, tako dolgo, da se vse skupaj pozabi.

 • Krtača 20

  Še z vesljem mu boste vsi klerobanditi jajca cuzal. Pa še sprašval če mu ugaja. A še po tej stran gospod Kučan?

  • KAPIBARA

   Ooo vidim da imaš že izkušnje in nasvet..

 • montyamp

  Murglosrbski halbmadžarsko prekmurski žvepleni pritlikavec je dobil navodila od dohtarja .
  Če ne najde več domov , naj aktivira zvezo norcev , da uničijo NATO in to s pokradenim denarjem katerega je zvlekel k Putinovi mafiji .
  Krota dementna , premalo likvidacij je podpisal , zaj bo pa naj….
  K*R*A*M*B*E*R*G*E*R*-S*L*I*V*N*I*K*-G*O*L*U*B*-J*A*M*N*I*K

  • župnik cefizelj

   si se v hlače usral katolibanski strahopetec!? se že pripravlja prva proletarska brigada rudnika titovo velenja. najpšrej bodo zgazili moralne spake pred sodiščem, nato sledi zbor izdajalcev, kolaborantov in katolibanov v lepeni pod krinko sđs.

   • bubamara

    Basanci iz veleja bojo branili samo vasi v svoji bosanski vukojebini.

   • montyamp

    Hehehe , v Nemčiji dva UDBOVCA ne mislita tako kot ti partijski majmune .
    Konec se vam bliža , v Agoniji paraziti še grizejo .

    • župnik cefizelj

     pod proletarsko zastavo bodo naši bratje iz porurja, westfalije in žukovega berlina zgazili kolaborantsko svojat. pomagal nam bo tudi anglež kot leta 45. na francoza ne gre računati, je pa tukaj rus in holandec, ki bo klal vse simpatizerje kolaboracije in izdaje.

   • Artur

    Hop Cefizelj zapoj no tole vašo narodno izdajalsko bratomorno potem pa v rudnik Titejevega Veleja pa se zakoplji .

    Partizanska (avtor Vladimir Pavšič-Matej Bor):

    Na klic kominterne združite se v čete –
    v boj za svobodo, v boj za Sovjete.
    Rdeče smo fronte bojevniki mi,
    ker naše je geslo,
    Sovjeti sveta.

    Iz ruskih step veliki Stalin kliče zmagovito,
    z naših se gora odziva mu tovariš Tito.

    Naglo puške smo zgrabili
    in v gozdove z doma šli,
    ko sovjetski so junaki
    skupen boj oklicali.

    Čez gore, polja
    po svetu naj doni,
    Slovenija svobodna
    sovjetska bodeš ti.

    Tovariš Stalin, hura ! In lep pozdrav.
    Odkod ? S slovenskih gmajn, vasi, iz host.
    Saj jih poznaš. Saj hodiš dobri gost,
    vsak dan med nas, iz Ruskih step daljav ….

    Razpnite čez ves svet vešala !
    Vaš boj so : rop, požig , umor !
    Divjajte ! Kri je zakričala !
    Glavo je dvignil v nas upor !

    Hura ! Rdeči pionirji !
    V temelje, oboke –
    bombe, ekrazit !

    Jutri – rdeči inženirji ,
    skozi slavoloke
    nov svet gradit !

    Naš smeh se razvihra v domovih !
    S čim bomo prali kri ? S krvjo !
    Prisluhnite ! Pri nas v gozdovih
    tesarji novih dni pojo !

   • FUCK COMMUNISM

    Torej javno napeljujes, hujskas in napovedujes drzavljansko vojno?!? Me zanima tvoj odgovor, prekleta pizda rdeca!!!

    • župnik cefizelj

     si se spet v hlače usral! že gre prva proletarska brigada rudnika titovo velenje, katiolibanska golazen pa spet angležu v objem. ne, ne tokrat vas bo anglež sam potamanil svinje kolaborantske posrane. potem pa na sodišče in klečat na rob brezna!

     • FUCK COMMUNISM

      Da se je v hlace usral napises vsakemu… torej je to brezpredmetno. Anglez bo tamanil nas svinje kolaborantske posrane?!? In klecat na rob brezna?!? Zakaj ze?! Da nas boste postrelili?!?! Daj mal opisi no, ko si tako korajzen (beri: zabit)!!!

     • župnik cefizelj

      seveda saj ste sami desnakarji poscaneti in posraneti. na turjaku vas je tud blo z grčaricama skupaj več kot tisoč. po dreku je smrdelo daleč naokoli. od takrat domosranci, srali ste kot da bi kosila griža. od strahu in sramu, ker ste izdali slovenski narod. zato začepi svoj kačji gobec svinja katolibanska.

 • Krtača 20

  Slišim da odkar so zaprl šiškotovo shujševalno bando, je procent prfuknjenih sđs ovc padu na 16% in še pada. In kaj se pol usajate, izumirajoča sorta?

 • montyamp

  »Domovinsko pravico je v tem kontekstu dobilo ali če sem bolj natančen, dobiva načelo »kdor ni z nami je proti nam«, še bolj določeno »kdor ni z mano, je proti nam«, je torej sovražnik. In za premagovanje
  sovražnika so dovoljena vsa sredstva, ne samo tista, ki jih pozna demokracija, torej argumenti, protiargumenti, ampak vse tisto, kar z demokracijo nima nobene zveze: to je najprej diskvalifikacija in potem likvidacija, če je potrebno tudi fizična.«

  Milan Kučan, izrečeno na poslanskem večeru Boruta Pahorja v Novi Gorici, 23. februar 1994

 • montyamp

  Vedno je v političnih spopadih potegnil s tistimi, ki jim je kazalo na zmago. Tako je leta 1973 kljub drugačnim predhodnim obljubam podprl Kardelja in izdal Staneta Kavčiča, leto kasneje ob čistki na politični fakulteti Hribarja, Rusa, Arzenška in Jerovška, v času službovanja v CK ZKJ skupaj z Ribičičem je podpiral srbske represivne ukrepe na Kosovu, leta 1988 je hotel pomiriti Srbe in JLA z aretacijo kritičnih novinarjev, leta 1989 je nasprotoval prepovedi srbskega mitinga resnice v Ljubljani in policijski akciji Sever, češ da to pomeni postavljanje meje na Kolpo. Maja 1990 je omogočil razorožitev večjega dela TO, novembra 1990 je sprva nasprotoval plebiscitu, februarja 1991, že po plebiscitu, pa je podpisal t.i. Deklaracijo za mir, ki je nasprotovala ustanovitvi Slovenske vojske. Ob prodaji družbenega stanovanjskega fonda je protizakonito privatiziral tudi državno reprezentančno hišo v Murglah, zanjo je plačal le pičlih 30.000 DEM. Jeseni 1991 je preko Rupla in Spomenke Hribar uspel razcepiti Slovensko demokratično zvezo in tako je Demosu vzel večino v skupščini. Neposredno je organiziral vse tri nezaupnice proti DemoSovi vladi (Voljč, Bavčar, Drnovšek), po volitvah leta 1992 pa je po svojih zamislih oblikoval veliko koalicijo LDS, ZLSD in SKD. Marca 1994 je organiziral in neposredno usmerjal spletko proti Janši in ga odstranil iz vlade, jeseni istega leta pa je po odstopu Rigelnika neomajno vztrajal na izvolitvi Jožefa Školča za predsednika državnega zbora RS. Leta 1995 je Vrhovno sodišče ugotovilo, da je bilo ob Kučanovi predvolilni kampanji leta 1992 utajenih za okoli 15 milijonov SIT davka. Leta 1996 je bilo v knjigi Kučanov klan navedeno, da je Milan Kučan v letih 1986 – 1990 prejel samo od Elana za okoli 400.000 DEM različnih daril in denarja. Kučanov urad je po mnogih javnih vprašanjih potreboval več kot dva meseca, da je objavljeno trditev medlo zanikal. Kučan sam pa je molčal. Leta 1977 mu je Stane Dolanc poklonil pištolo Bernardelli 7,65 mm, za 50. rojstni dan januarja leta 1991 pa Igor Bavčar pištolo Beretta 9 mm. Po izvolitvi za predsednika CK ZKS leta 1986 mu je Ivan Maček Matija izročil seznam 100% zanesljivih komunistov ter številke dveh tajnih računov v Nemčiji in Švici z Udbovskim denarjem. ……………………………………………………………………………………………………………………………………. Mafijski lobij v SLO – To je le kratek povzetek več kot 200 strani dolgega dokumenta. Opisane so tudi vse sorodstvene in prijatelske vezi in še marsikaj drugega. ……………………………………………………………………………………………………………………………………. VEČ http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=forum&op=viewtopic&topic_id=3152

  • if

   Hvala za dejstva. Ta dejstva Kučana opremljajo z nazivom veleizdajelc.

  • večni srb

   Ne bi rekel, Kučan je jedel Drnovšku iz roke, pri slovenskih komunistih je bil še poslovni tajnik bolj vpliven od njega, ne pa tudi od stricev, ki so si izbrali tako pisarno.

 • montyamp

  Seveda je moral potrditi saj je sam kšeftal s Čengičem in Izetbegovičem,posle pa je nadziral Silvo Komar SDV,JJ pa jih je zaheblal ,ko jim je na MB letališču zasegel kontejnerje polne orožja za Bosno,ki so jih horeli stlačitiv ukrajinske helikopterje z oznakami Rdečega križa.
  Ko je bilo orožje Kučanu za seženo,je poslal faks Čengić;”Milane ,daj šalji ono oružje koje si obečao in kojeg smo ti platili”.

 • montyamp

  O nastanku in namenu Kučanovega klana: »Najbolj varovana skrivnost je bil ves čas podatek, da znotraj partije obstaja Organizacija oziroma nekakšna oblast nad oblastjo. (…) Milan Kučan je lahko začel upati, da bo nekoč šef partijskega imperija, šele potem, ko se je konec osemdesetih let prerinil v Organizacijo. (…) Obstajajo priče, ki zatrjujejo, da je najožji krog Organizacije leta 1989 sprejel sklep o nujnih ukrepih za preživetje njenih potomcev in da je bilo izrecno rečeno, da sprememba režima nikakor ne sme prizadeti ali socialno ogroziti njihovih otrok.«

  • župnik cefizelj

   baje je na tem sestanku čaj stregel ivan janša tako zvani ćufta. govori se, da je večkrat oralno zadovoljil milana kučana, da mu je ta pustil biti obrambni minister.

 • montyamp

  Kje se je med osamosvojitveno vojno skrival murglosrbsko halbmadžarski prekmurec žvepleni pritlikavec ???
  A veste kje se je skrival med osamosvojitvijo, ko je bil Janša na poziciji?
  V Konjšici nad Zagorjem na vikendu Štefkine sestrične, ki se piše Dolanc in je neposredna sorodnica Staneta Dolanca.

  • župnik cefizelj

   janša poscani se je skrival v kleti cankarjevega doma in na vikendu vojske na starem vrhu. baje mu je pri vsakem premiku sledil tovornjak plenic, saj je neprestano imel posrane gate.

   • KAPIBARA

    Tito pa v votlini, kjer mu je “rambo” hrabri pametni pes življenje rešil.
    Kateri, bilo kdo od poveljujočih v vojski, je pa še bil na frontni črti..
    Hitler mogoče ? Žukov ? Paton ? Rommel ?
    Kučan pa v “bunkerju” pa blizu meje..

    • FUCK COMMUNISM

     Hitler je bil v WW1 dvakrat hudo ranjen… Ravno strahopetec ni bil. Patton in Rommel sta oba bila na prvih frontnih crtah, zato so ju njima podrejeni vojaki in oficirji tako brezmejno spostovali.

     • KAPIBARA

      Uuuu ps torej bil v zmoti..
      Se mi pa zdaj, za Romla nekaj svita ..

  • bubamara

   Baje je zamudu letalo za Celovec, kjer so bili stacionirani vsi rdeči oligarhi. Celovške banke so bile polne deviz rdeče buržuazije. Lepo je rekel Arhar: leta 91 so bile SLO banke izropane deviz.

  • Anton

   jaz sem pa mislu, da je gobaril v gozdu Martuljek pri Kranjski gori, kjer je Stane imel vikendico,

   sarkazem press

  • večni srb

   Meni se prej zdi, da je bil v pisarni, nasproti Janševe, v kleti Cankarjevega doma, skupaj z vsemi ostalimi pezdeti.

 • montyamp

  Ko govoriš z levičarji nižjega ne vladnega ranga so eni še vedno zelo prepričani kako je Kučan osamosvajal Slovenijo. Eden mi je nedolgo nazaj celo rekel, da bi bil pripravljen dati za Kučana tudi življenje. Pa jim poveš, da sta ZSMS in Školjč pripravljala rušenje Demosove vlade celo v času same vojne. Ja pravijo ampak Kučan ni ZSMS. On ni bil s tem nič povezan. Pa jim poveš, da so v takratni SDP danes SD par dni pred osamosvojitvijo terjali odstop vlade in konfederacijo. Ja pravijo ampak Kučan ni SDP. On ni imel nič s tem. Čeprav je imel pri njih zamrznjeno članstvo. Pa jim poveš, da je Kučan sodeloval pri načrtih, da ne bi imeli svoje vojske. Ja ampak to je hotel samo mir pravijo. Kot da bi JLA kaj dala na to?!! Pa jim poveš, da je Kučan sodeloval pri razorožitvi TO. Ja ampak to ni bilo čisto tako, on je dober pa so ga eni zavedli. Predsednik CK, šef udbe se pusti nategnit slabše od kake šolarke?!! Pa jim poveš, da je Zlobec sodeloval s Kučanom in lobiral proti osamosvojitvi v tujini. Ja pravijo pa to ne more biti res, ker saj se spomnimo kako je zapustil kongres ZKJ v Beogradu.

  Kaj naj rečemo na takšne ljudi? Upati je samo, da bodo novo generacije pametnejše in bodo s pomočjo interneta spoznale kaj je bila resnica!

  • bubamara

   Za neumen narod je samo palica. To so komunisti dobro vedeli.

   • Steiermark

    Ali sebe prištevaš k “neumnemu narodu”…… Ne, to je delo satanističnih zveri, ki so vedno na “vrhu” in odločajo, s “katerim koncem palice” nas bodo mlatili, pa čeprav jih nikoli nismo in jih tudi nebomo “volili”! Sicer se jim pa itak isteka doba satanizma, kjer imajo proste kremple…..nad ljudmi! Izgubljajo svoj boj, z ob strani stoječim satanom in to jih grozno mori in meče iz tira…..Prekleti levaki in ddrugi satanisti, “gotovi ste”, satanu se izteka “pogodba”, vam, satanovim hlapcem, pa tudi!

  • župnik cefizelj

   spet zgodovina po jožetu deževniku. laž na laž! hahahaha. spet se bo dvignila rdeča zvezda in očistila narod te reakcionistične golazni!

  • KAPIBARA

   Isto pametno razgledane ima v LJ podpornike jankoviĆev..

  • pajot

   Narod je butast. (kućanova izjava)

  • večni srb

   Še tebi ni jasno, ki si profesionalec, kaj bo šele nam.

  • ljubinica

   Saj tudi Tito ni vedel za poboje … in ni vedel za goli otok ….
   Hitler pa ni nic vedel o koncentracijskih taboriscih ….

  • samotoje

   Kaj naj rečemo o takšnih ljudeh? Za božjo voljo, naj dajo življenje za Kučana in še prej zahtevajo, da naj da najprej on življenje zanje. Fertik posel.

 • montyamp

  Spomnimo, kaj je o šolstvu leta 1973 povedal Kučan, objavljeno je bilo v glasilu Komunist. “To pa spet pomeni, da bodo morali iz šole tisti ljudje, ki svojih osebnih ciljev ne morejo usklajevati z družbenimi, pri čemer pa seveda ne gre predvsem in samo za religiozne učitelje. Gre namreč za širšo diferenciacijo, pri kateri ključni problemi niso religiozni, o čemer smo podrobneje govorili že na 30. seji CK. (…) V prosvetnih kolektivih pa morajo biti ljudje, ki (kakor stalno poudarjamo) sprejemajo socialistično usmeritev in so se zanjo tudi pripravljeni bojevati. To pa so hkrati tudi ljudje, ki imajo temeljne kriterije za sprejem v ZK. (…) Učitelj je namreč vojak revolucije in zato mora biti pripravljen za svoje poslanstvo …” (Milan Kučan, Komunist, 9/3-1973). Bistvo tiči v nadzoru nad šolstvom. Povsem enako je bilo v prejšnjem sistemu. Če jim je uspelo oskruniti druga področja, zakaj ne bi isto storili še s šolstvom? Zavajanje za dosego svojega cilja je naslov zgodbe, ki jo Kučan s svojimi priležniki že dolgo piše.

  • rabbit

   Hčerko pa šolal v kapitalistični Ameriki, na naše stroške.

 • Jaz

  Pravkar se vrnil iz obiska Avschwitza. Kdo je zacel vojno in kdo je zmagal, izmecki? Z vami jzdajalci nocem sprave in pika
  Trudi se lagat, ponaredit zgodovino, nikoli vam ne bo uspelo
  Smrt fasizmu, sloboda narodu!

  • KAPIBARA

   Na Balkanu so red+ kaos naredili RUSI…..

  • pajot

   Čudno,da te niso tam zadržali. Sloboda narodu pa vpij v tvoji Srbiji.

 • montyamp

  LAŽ , NESMRTNA DUŠA KOMUNIZMA .
  Laž ima vedno večji učinek kot resnica , važno je doseči cilj , četudi preko trupel in nedolžnih v zaporu .
  Resnico varujejo bataljoni laži .

 • montyamp

  Ob tem se spomnimo še na nekaj najbolj “odmevnih” izjav Milana Kučana od leta 1988 naprej.
  Žvepleni pritlikavec , halbmadžarsko murglosrbski prekmurec , razoroževalec slovenske TO , veleizdajalec ,…………… pravi takole :

  ”Samostojna Slovenija bi bila najbolj črnogleda varianta … Vendar moramo narediti vse, da Jugoslavija bo.”
  Milan Kučan, 26. 10. 1988
  ”Slovenske identitete, naj si še tako domišljamo, da je, v Evropi in svetu ni, vsaj ne kot del nečesa avtonomnega in do kraja razpoznavnega. Je predvsem identiteta Jugoslavije ali celo Balkana.”
  Milan Kučan v Ljubljani, 8. 2. 1989
  ”Jasno je, da mi iz Jugoslavije nočemo in ne želimo in da nas kljub takim amandmajem iz nje nihče nima pravice poditi.”
  Milan Kučan v Beogradu, 28. 9. 1989
  ”Za nikakršen odhod in odcepitev iz Jugoslavije ne gre. Z dopolnili smo ustvarili pomembne pogoje za prihodnost, za socializem po meri ljudi.”
  Milan Kučan, 2. 10. 1989
  ”Naša opredelitev je nedvomno Jugoslavija. Mi razumemo in sprejemamo Jugoslavijo za svojo državo in si je ne pustimo vzeti.”
  Milan Kučan v Beogradu, december 1989
  ”O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti.”
  Milan Kučan, 31. 1. 1990
  ”Zame je merodajno predvsem vprašanje, ali Slovencem res ni mogoče živeti v Jugoslaviji.”
  Milan Kučan, februar 1990
  ”O odcepitveni poti nisem nikoli govoril, o njej pa so govorili mnogi politični ljudje v Sloveniji.”
  Milan Kučan, 20. 4. 1990
  ”Očitajo mi, da sem bil proti odcepitvi. Še zdaj sem.”
  Milan Kučan, 23. 12. 2015
  Nekateri slovenski demokrati, ki so tako goreči nosilci Majniške deklaracije, vidijo perspektivo mimo socializma in mimo Jugoslavije. Sam pa sem prepričan, da se odpovedati Jugoslaviji pomeni odpovedati lastni državi,

 • montyamp

  – – – – – – – – IZDAJALEC – – – – – – – –

  Narod lahko preživi svoje norce, celo ambiciozne. Ampak ne more pa preživeti IZDAJE od znotraj. Sovražnik na vratih je pomemben ampak je znan in nosi svoj prapor javno. Toda IZDAJALEC se prosto giblje med vrati, njegov potuhnjeni šepet šumi po vseh ulicah in slišati ga je tudi v dvoranah vlade same. IZDAJALEC ne izgleda kot IZDAJALEC , govori s tonom, ki je domač žrtvam, nosi njihov obraz in njihove argumenta, pritožuje se nad podlostjo, ki jo kakor opaža. Razkraja dušo naroda in dela tajno, v noči ogrozi stebre na katerih sloni moč mesta. Okuži politično telo, da se ne more več upreti.
  Morilcev se je manj bati kot izdajalcev. (Markus Tilius CICERO leto 50 pred n.š.)
  Se pravi , bati se je treba temnordečih murglosrbskih IZDAJALSKIH EXEKUTORJEV IN PIROMANOV .

 • tramal

  Amerikanci oborožujejo Hrvate,s tem se je razblinila kučanova želja da bomo enkrat srbini in slovenci ena država.Komunajzerji so v diliriju in jih bo polovica pocrkala od kapi.

 • Štalmajster

  Oh joj, koliko hujskaštva ;-
  Stavim, da vas 3/4 ne razume za kaj se sploh gre.
  Absurdni večni navijaški derbi Jajo : Kučko brez trohice zdrave pameti !

  • bubamara

   Malce vaje ne škodi. Bo lažje, ko bo šlo zares.

  • Steiermark

   V štali, kjer si edino lahko “maister”, dobro poskrbi za to garjavo rdečejugoviško golazen, ki te je , kakor kaže, že “okužila”! Garjavci rdeči…..

   • Štalmajster

    Šta je Mark ? Šta ti fali u štali ?

    • Steiermark

     turški štalar, meni nič ne “fali”, žal pa tebi “fali” veliko do točke, kjer bi postal človek!

     • Štalmajster

      Šta je Mark ? Fali, ti fali, ……soli u glavi.
      Da se ne boš razpočila ………. krota napihnjena.

 • montyamp

  Kozoroge takoj spraviti iz Slovenske politike .
  No , verjetno je že pre-pozno .
  Tu mate seznam :
  Kućan Milan , Zoran Janković ,Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Anton Rop , Matjaž Han , Franc Trček ,Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Spomenka Hribar , Violeta Tomić , Violeta Bulc , Tjaša Andrée Prosenc , Igor Zorčič , Bizilj Ljerka , Iztok Podbregar , Svetlana Slapšak , …………. Kocjanćić , Miklavćić , Isajlović , so tudi že kandidati za preimenovanje v hijene .

  • Steiermark

   Hijene so že, samo uradno jih še morajo poimenovati – to pa nič ne spremeni!

 • montyamp

  ZVEZO NORCEV UKINT —————————— TAKOJ !!!

  • KAPIBARA

   “Takoj”…. je že pozno..
   ŽE ZDAVNAJ…. !!

 • KAPIBARA
 • Roman

  kaj drugega pa od njega tudi nismo pričakovali, ane?

 • Black_Raven

  pa kaj ta kurba stara še ne misli crknt da mu jebem mater koja ga skotila…

 • FUCK COMMUNISM

  Ta pajac prav isce, da se kaksnemu normalnemu Slovencu utrga in se mu pripeti kaksna nesreca… Baraba!

  • Friderik Peršič

   Torej ti odpadeš …

 • Slovenec

  Noro. Saj ne moreš verjeti kdo vse tlači slovensko zemljo.

 • Garbage man

  CIA naj porihta, pa je lahko čez dve leti obrambni proračun 3 % – ne moremo samo molit in čakat na Matildo

 • milanček

  predragi zavedni Slovenci, zapomnite si nekaj, komunajzarska golazen si je tadala , da uniči nas kot narod, pomešali bi nas še z muslimansko svinjarijo in s tem tudi še v naprej vladali ljudem oz sužnjem! Vsak normalen človek ve, da komunist izda-proda tudi svojo lastno mater! Zato pozivam, to komunistično golazen iz murgel je treba čim hitreje uničit, za dobro nas, naših bodočih rodov!

 • večni srb

  Na hrvaškem in v bosni, je divjala državljanska vojna med domačimi državljani, sami so se razdelili in stolkli, nihče jih ni napadal od zunaj.

  • Olga2345

   Vaši Srbi z Miloševićem in Kučanom!

   • večni srb

    Lažeš, haško sodišče pravi tako.

    • Olga2345

     Haško sodišče laže!

     • večni srb

      Daj no, saj ni si stara pet let, možgani so ti oprali in ponavljaš kar ti rečejo kot papiga.

     • Olga2345

      Vse bo jasno čez nekaj let! Tudi zakaj!

  • totex39

   A misliš, da na tak način hujskač kućan sedaj to pripravlja v naši državi, tako naj bi se razumelo, kot vojna napoved.

   • večni srb

    Pahor verjetno ne nabija brez veze o državljanski vojni, pred NOB se ni mogla zgoditi, danes pa.

 • Osti jarej

  meni se zdi tole zanimivo
  ****************************************
  Globočnikove neposredne povezave s Heinrichom Himmlerjem so zgodovinski javnosti dobro znane, prav tako njegovo vladanje na Dunaju po izvedbi anšlusa ali njegovi neposredni stiki s Hitlerjem. Toda dejstvo, da je neposredno pomagal organizirati Slovenski narodni obrambni svet oziroma domobrance, slovenske kolaborante nacistov, pa je manj znano. Toda to dejstvo je več kot pomembno, saj kategorično razbija današnji populistični neonacistični mit, da so domobranci 20. aprila leta 1944 s figo v žepu stali na Plečnikovem stadionu, prisegli Firerju zvestobo in čakali na anglo-ameriško armado.

 • Olga2345

  Udbomafijca ovaditi zaradi rušenja ustavne ureditve Slovenije!

 • Osti jarej

  2.Še pred kratkim je pri nas veljalo, da je bil Odilo Globočnik le eksces, karierni eksces in da nima nič skupnega z našo družbo. Seveda smo s starimi / novimi dokumenti in fotografijami dobili dokaze o sistemskem sodelovanju domobrancev s komandantom Jadranske operacijske cone. V knjigi Globočnikovi možje v Italiji (Globocnik’s men in Italy) avtorjev Stefana di Giusta in Tomassa Chiussia, ki je izšla leta 2016 v Pensilvaniji, ZDA, so bile objavljene eksplicitne fotografije iz leta 1944-1945, ki so prikazovale Globočnika, domobrance in trawnikovce v različnih skupnih legah. Vir fotografij, ki so objavljene v knjigi, pa je slovenski Muzej novejše zgodovine.

 • Osti jarej

  3.Sam se z nacistom Odilom Globočnik ukvarjam že od leta 1988, ko sem dobil na mojo prošnjo kopije Globočnikove ne preveč obsežne dokumentacije iz Wiesenthalovega inštituta, iz središča za raziskave holokavsta. V tistem času je bil legendarni Simon Wiesenthal še živ, dokumentacijo pa so mi iz inštituta posredovali preko prvovrstenga zgodovinarja Efraima Zuroffa, ki še danes kot naslednik Wiesenthala dosledno goji metodološki spomin na grozodejstva, ki so se zgodila na ozemlju Balkana, katera so zagrešili nacisti različnih evropskih nacij med drugo svetovno vojno v imenu Germanije.

 • Osti jarej

  4.Že iz prvega podatkovnega inventarja, ki sem ga dobil leta 1988, je bilo razvidno, da je zločinec Odilo Globočnik dobro govoril slovensko. Od tukaj dalje ne mislim razgrinjati Globočnikovih biografskih ali enciklopedičnih podatkov, poleg tega je Dejan Steinbuch, urednik portala+ ne tako davno napisal izčrpen tekst (vir) o tem zločincu, generalno zgodovinsko bazo o njem pa si lahko preberete pri pomembnem zgodovinarju Tonetu Ferencu.

 • Gr Enze

  KOMUNISTI KUČANISTI KURĆANISTI JANIČARJI SLOVENCEV ! TALE SIMON NOVAK JE ZELO ZELO VELIK LJUBITELJ KURĆANA SIGURNO JE TUDI JANIČAR IN OBREZAN PO OBEH GLAVAH NA SPODNJI SAMO KOŽICA NA ZGORNJI PA PAMET OBREZANA JA JA SE TI VIDI DRAGI PODREPNIK SMRDIŠ PO KUĆANOVEM DREKU !

 • večni srb

  Kadar naša nato soldateska rabi keš, enostavno deložirajo par sloencev, tudi veterane, prodajo njihova stanovanja svojim propadlim gradbincem in imajo municijo za orožne vaje.

  A ta kup democidnega fašističnega gnoja bi morali še bolj podpirati?

 • Osti jarej

  5.Kot umetnik Odila Globočnika scensko obujam od mrtvih samo zato, da ga na koncu vsake predstave pred avditorijem pogubim, “da mu ne bi slučajno padlo na pamet, da bi od mrtvih vstal”; obredno ubijam njegovo ime in priimek. Gledališko ubijam absolutno zlo, čeprav je umetnost največkrat zasnovana tako, da je onkraj dobrega in zla, a včasih nastopi obdobje, ko je potrebno pokazati obraz, ime in priimek absolutnega zla.

 • Osti jarej

  6.V zgodvinskem zaporedju je zelo pomembna celovško-salzburško zločinska naveza (Reiner, Hofle), ki jo je Globočnik usmeril v uničevalna koncentracijska taborišča. Sploh pa zločinska skupina Trawniki, ki se je izoblikovala v uničevalnem koncentracijskem taborišču Trawnik. Nacisti so trawnikovce novačili predvsem med ukrajinskimi, latvijskimi in litovskimi vojnimi ujetniki, ki so bili protijudovsko nastrojeni. V koncentracijskem taborišču so za služenje v nemških paravojaških posebnih enotah izurili več kot 5000 morilcev, ki so v operaciji Reinhard opraviljali morilsko nalogo, kjer so kot pazniki sodelovali pri množičnem pomoru Judov.

 • Osti jarej

  7.Ko je bil Odilo Globočnik premeščen v Trst, je bilo med osebjem, ki je prišlo z njim, tudi 94 trawnikovcev. Opravljali so morilska dela v koncentarcijskem taborišču Rižarna in urili domobrance, kolaborante, za boj proti partizanom. V tistem času je bil najbližji Globočnikov mož Christian Wirth, eden osrednjih zločincev nacistične SS. Bil je nadzornik vseh zavodov za avtanazijo, imenovano akcija T4, na celotnem območju III. Rajha. Veljal je za strokovnjaka za usmrtitve ljudi z ogljikovim monoksidom. V drugi polovici druge svetovne vojne pa je postal desna roka Odila Globočnika ter nadzornik vseh taborišč operacije Reinhard. Po zaključku naloge so ga skupaj z Odilom Globočnikom premestili v Trst, kjer so ga maja leta 1944 pri Kozini ubili partizani.

  https://www.portalplus.si/2930/brez-zastaranja-ii/

  • bubamara

   Odilo Globočnik je bil oče industrije za uničevanja židov. Umorjen je bil v kraju Paternion na AVT Koroškem. Na National Geographic so naredili odlično analizo holokavsta. Globočnik je bil v samem vrhu izvedbe holokavsta.

   • večni srb

    Slovenci smo zelo gnil narod hlapcev, edino to štejem Globočniku v plus, da je bil navaden delavček in bi po vojni kočal v enem od svojih industrijskih obratov smrti, po Zakonu o rasni higieni.

 • Haloški Tunek

  Fse kar je Milan Kučan povedal drži !!!… Tisti ki pa želite biti hlapci NATU in zahodnim imperialističnim silam…pa vam je Ivan Cankar lepo povedal. Takšne desničarske gnide kot sta Boštjan M. Zupančič in Žiga Turk pa naj držijo svoje greznice zaprte. Smrdi, smrdi, joj kako smrdi !!!

  • ježodež

   Ja pa pojdi že ven iz greznice, da nam od smradu še ne pogineš !

  • tohuvabohu

   Skopaj se, bedak.

  • Olga2345

   Kučan in udbomafija naj gredo k Putinu, jih bo nastanil v Sibiriji!

 • ježodež

  Tole pa za Haloškega aka gospoda župnika Cefizlja, da se ne bi slučajno zmotil in tule, kaj narobe napisal.

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=13&v=N6J7ElklmgY

  • Krtača 20

   Kot sem že rekel, med isisovci in kristjani ni kake hude razlike. Oboji omejujejo pravice ženskam. Temu primerno pada tudi število vernikov.

   • branči

    med idioti in mongoloidi ni velike razlike! se jih pa veliko skriva med normalnimi ljudmi, ker mislijo, da so pismeni, če krtačijo komentarje na nova24!

    • Krtača 20

     Jebiga. Kontraargumenta tule ne moreš imet ne?

     • branči

      če ne veš,kam greš, se ne moreš izgubiti! se vprašaš, zakaj so rdeči vedno uspešni!

     • Krtača 20

      Povej ko boš sam sebe sreču …

     • branči

      nisem rdeč in vem kam grem! za tvoje prepričanjepa obstaja tehtnica, ki se ji reče zdravo mišljenje in življenska modrost! ko bo to srečalo tebe, mi pa povej!

     • Krtača 20

      Ti si bil modrosti najbliži k so te v modri marici peljal na zdravljenje. Še dons nis h seb pršu.

     • branči

      če bi šarec premorel tvojo vidovitost, bi slovenija od dreka kolena prala!

 • Krtača 20

  Kako že gre tista, če jajo ne bo prišel h Kučanu, bo Kučan prišel po jajota….sam pol bo hudo….za jajota.

 • večni srb

  Leta 1993, je bila slovenska vojska ustanovljena zato, da smo lahko ukinili obvezno služenje vojaškega roka, profesionalci pa so se lahko pridružili Nato in pobijali ljudi po celem svetu, za denar.

 • Olga2345

  600 morišč komunistov, genocid nad ljudmi, ki so jih ščitile mednarodne konvencije, od nerojenih otrok, do starcev, je po Kučanu “vir narodnega ponosa”?!!!

  • večni srb

   To je bila pa posledica dejanj naše plačanske naci soldateske.

   • Olga2345

    Kučan Goebbelsov agitorop?

    • večni srb

     Niti ne, zdrava logika, vojak ne more vedeti koga ga bodo poslali ubit.

     Tudi v nato nas je porinila Ljudska stranka, pa smo imeli že lep mir in nobenih sovražnikov po svetu.

     • Olga2345

      Vojak nikoli ne sme ubiti civilov in neoboroženih vojakov! Vse ščitijo mednarodne konvencije o vojnih ujetnikih! Komunisti – partizani so zato svojat, morilci in banditi!

     • večni srb

      Nacisti so masovno pobijali nižje vse vrste človeka, po Zakonu o rasni higieni.

     • Olga2345

      Govorimo o partizanih! Bili so zločinci, zato jih zavezniki nikoli ne vabijo na prireditve! Nacisti so bili kaznovani! Komunist=nacist!

     • večni srb

      Naciste so kaznovali partizani, ki so bili državljani tretjega razreda, pod posebno zaščito države in so tudi najbolj trpeli brutalne ukrepe naših rasističnih norcev.

      Za sodelovanje vseh zavezniških in ruskih sil pa res ne vem, Jugoslavija je bila izolirana od obeh, zato dvomim, da so skupaj obeleževali kakšne dogodke, razen mogoče kakšnih simboličnih protokolov.

     • Olga2345

      Obstajajo slike in dokumenti! Naciste je kaznovalo mednarodno sodišče!

     • večni srb

      Link prosim, mednarodno sodišče je po vojni obsodilo samo politični in vojaški vrh Velike Nemčije, ni pa sodilo tudi vsem fašističnim satelitom.
      Največ nacistov so obsodila židovska sodišča, ki jih preganjajo po celem planetu do danes, največ kazni pa je izvršila sovjetska zveza.

     • Olga2345

      Koliko komunisticnega vrha pa je bilo kaznovanega za genocid? Saj veste nacizem je enak komunizmu! Kučan je del komunističnega vrha!

     • Osti jarej

      …sodili so samo 600 krvolokom….ostali so,vključno s hitlerjem
      1.pobegnili s pomočjo vatikana in rk..cilj južna amerika…od argentine do čila
      2.po vojni v nemčiji zasedali pomembna mesta v javnih službah
      3.ameri so jih uporabili v različne vojno uničevalne namene
      4.najbrž tudi rusi….cia in stalin sta menda oba vedela ,da hitler ni naredil samomora….reva usrana….da je pobegnil in v džungli j.amerike načrtoval 4.rajh in napad na n.y..z nuklearnim orožjem, nabrž tudi….mimogrede;menda je parkinsonova toliko napredovala,da ga ostali svinjarji niso več resno jemali

     • FUCK COMMUNISM

      Le da ni nikakrsnega originalnega dokumenta kdajkoli najdenega, ki bi ukazoval tako pobijanje… Zanimivo, a ne!?

     • Osti jarej

      …bumbar…..kaj pa posnetki,ki so jih našli zavezniki…še to reci,da so se ljudje v taboriščih sami stradali do skoraj smrti,se nato zagiftali v plinskih celicah in se zmetali v peči…..preklet konj,en

   • macon

    Niti ne. Posledica okupacije pa komunistične agende klanja motečih slojev, da bi dosegli totalno oblast. Sam akt NOB je bil častno dejanje, vendar umazan s klavsko revolucijo in povojno represijo.

    Kolaboranti so se znašli med kladivom in nakovalom, njihovo debilno politično vodstvo ni bilo sposobno sprejeti dogovora z Angleži, da bi vsaj organizirano sp!3dili čez mejo in jih ne bi vrnili nazaj. Neverjetno je, kako so bili nesposobni, glede na to, da so bili Angleži na drugi strani Jadrana in prodirali po škornju gor.

    • domovina mili dom

     Problem je bil, da so Angleži dosegli poceni umik komunistov iz Celovca in Trsta.
     Predali so konvoje ujetnikov, klavcem, da so ti izvršili genocid in potem veselo vladali terorizirali narod.
     Zanimivo, da nobeden ne sproži akcije za lovljenje kriminalcev, ki so po ženevski konvenciji kršili mednarodni zakon o zaščiti ujetnikov.

 • Olga2345

  Kučan širi sovražni govor in sovražna DEJANJA! Upam, da se bo “slovenska država” kmalu odzvala in ga zaprla!

  • Marija

   Čas bi že bil da se ga strpa v zapor saj nima miru. Samo zgago dela v državi katera je bila za njega najbolj črni scenarij. Kaj potem še dela v politiki in je sovražnik št.1 domoljubnih Slovencev.Samo to zamerim osvoboditeljem,da niso teh ljudi poslali v Hag,da bi tam odgovarjali za svoje zločine,katere še vedno delajo.

 • dk

  Gotof si starina kratkonoga. Metastaze v možganih imaš že celo življenje, sedaj pa njihova agresivnost razžira še tisto malo celic, ki ti jih je ostalo. Tam v Peklu te že nestrpno čaka tvoj idol in množični klavec z eno nogo.

 • Krtača 20

  Nekdanji partizanski borec je prepričan, da škofje zdaj govorijo tako, kakor so med okupacijo.

  • branči

   nekdanji partizan z 22 leti, ki vleče borčevsko penzijo, bi napisal v grabljicah, kar mu zvezi norcev naročijo!

   • Krtača 20

    Slovesnosti se je udeležil tudi Stojan Petrovt iz Ljubljane, ki je kot 17-letnik leta 1943 vstopil v Gubčevo brigado, kasneje pa je bil borec Cankarjeve brigade. Pravi, da je bil neizkušen, vse je bilo zanj novo in zanimivo. Redne hrane ni imel in začuda so to borci jemali z dobro voljo.

    image
    Nekdanji partizan Stojan Petrovt iz Ljubljane FOTO: Bojan Rajšek/Delo

    Za današnji čas pravi, da bi morali imeti posamezniki več svobode in manj ekonomske prisile, saj ljudje danes opravljajo delo, ker ga za preživetje morajo opravljati in ne takega, ki jih veseli in to ga zelo moti. Veseli ga, da ima večina mladih na polpreteklo zgodovino pozitiven odnos, so pa tudi taki, k sreči maloštevilni, ki imajo do pravične partizanske borbe drugačen pogled. »Po mojem prepričanju je cerkev glavni povzročitelj razdora. Ko danes poslušam te škofe, govorijo zelo podobno, kakor so njihovi predhodniki govorili med okupacijo,« je povedal nekdanji borec.

    • branči

     če dobro vem, ima ta gospd danes 96 let! pri teh letih so brez demence le lahko komunisti, tem je pa za verjeti toliko, kot butalcem frana milčinskega!

     • Krtača 20

      Ti si se dementen in debilen že rodil.

     • branči

      in vse je bilo slikano, fotodokumentirano, potrjeno z izjavami prič! pej v vrtec, tam so nam pripovedovali legende o kurirčkih in partizanih!

     • Krtača 20

      eno uro nazaj
      Nekdanji partizanski borec je prepričan, da škofje zdaj govorijo tako, kakor so med okupacijo.

 • večni srb

  Osebno bi pri nas raje videl Nato baze kot slovensko vojsko, oni se vsaj ne bi spravljali nad nas.

 • Olga2345

  Erjavca je treba ovaditi zaradi zlorabe slovenske vojske na prireditvi, ki slavi komunistične zločine in širi sovraštvo, pod vodstvom udbomafijca Kučana!

  • večni srb

   Brez skrbi, tip je zrel za v Hag, ampak še najmanj zaradi tega kar ti opisuješ.

  • bednick

   Big maus, kar izvoli!

 • Krtača 20

  Pa nobene farške pizde ni blo na spregled pa tko hočjo spravo….

  • branči

   maš župnika cefizeljna, kaj še hočeš več?

  • večni srb

   A v vojski ne opravljajo več svoje posebne kurije? Od osamosvojitve naprej, se lahko naši vojaki spovejo pred bitkami, po smrti pa jim je odpuščeno.

 • večni srb

  Imamo vojsko, torej lahko ubijamo in uničujemo.
  Slovenija nikoli ne bo večja, v celi regiji se lahko uspešno upremo edino hrvatom, ki nas odkrito okupirajo in skušajo asimilirati v svojo zahodno balkansko navezo.

  A kaj, ko je med našimi plačanci toliko potomcev hrvatov in se nihče noče upirat svoji drugi domovini.

  • Občasni Komentator

   Večni srb par stvari mora biti vendarle jasnih. Slovenija je polnopravna članica NATA. Za to članstvo je bilo slovensko ljudstvo povprašano na referendumu in je vstop bil množično podprt (ob 60% udeležbi in manj kot 1% neveljavnih glasov, je vstop bil dovtretjinsko podrpt – 66.08%). To pomeni, da tamkajšnje meje ne branijo brez demokratičnega odločanja o tem. Ravno nasprotno. Hrvaška je prav tako polnopravna članica iste zveze. Torej vojaško gledano naša partnerica. To kar tebe moti je dejsto, da je NATO bil v spopadu s Srbijo (in zmagal) in tudi Hrvaška prav tako (in prav tako zmagala). Za voljo tega nakladaš komu se lahko upremo (vojaško gledano težko komurkoli, in tudi Hrvatom ne), in kdo nas aktivno okupira. Srbske travme rešuj drugje – ne v Sloveniji. Mi NATO potrebujemo, vendar le ta ni dobrodelna temveč vojaška organizacija. Če obljubiš, da boš za mir, ki ga imaš in varnost na letni ravni namenil 2% BDP, in nato daš 1% to pomeni, da se lažeš. Prav zato čudi, kako vse moti Trump, ki takšnim dejanjem pravi laganje.

   • Ogromno neumnosti povedano v tem postu. NATO ni imel nič s Hrvaško, saj je organizacija, ki pomaga izključno radikalnim islamistom, kar že videno iz precej primerov iz preteklosti.

    • Občasni Komentator

     A podpreš to zadevo bolj podrobno.

     • večni srb

      Ti kar vprašaj, če ti kaj ni jasno.

   • večni srb

    Verjamem, ampak kaj pomeni vstop v Nato, to vendar ni isto kot Ustava ali nacionalna pogodba z EU, ki kot vidiš, lahko in bo še razpadala.
    Kaj tebi pomeni Nato, meni nič kaj, ne zaradi nekih splošnih kritik temveč predvsem zato, ker so pustili, da je iz naše armije nastal tak drek. Nismo se za to borili in tudi nismo tega podprli na referendumu za vstop, oprosti.
    Nato in katera vojska je premagala Srbijo? Točno tako, ne govori oslarij. Kar se hrvatov tiče, Srbija ni NIKOLI napadla Hrvaške, branili so se vaši bratje in sestre, ki ste jih hoteli nasilno pohrvaščiti, idiot.
    Ne rabimo vojske proti hrvatom, imamo nuklearko postavljeno čisto blizu industrijske cone njihovega edinega omembe vrednega in glavnega mesta, kar lahko oni naredijo nam, lahko tudi mi njim, proti ostalim sosedom pa nimamo in nikoli ne bomo imeli za burek.

    Zakaj potem rabim Nato, mogoče zato, da vzgaja take lobotomirane ignorante, pa za migrante delat so tudi dobri, več ljudi se še nikoli v zgodovini ni selilo iz Slovenije in tudi nikdar še nismo bili pod tako vojaško represijo kot prav danes.

    • Občasni Komentator

     Klasična srbska zgodba…nas nihče ni premagal in nikogar nismo napadli. Vukovar se je očitno porušil sam, v Sarajevu so se sami pobili na tržnici, v Tuzli enaki, Srebrenice ni nikoli bilo. Koliko vojakov hrvaške vojske je bilo v Srbiji, in koliko vojakov iz Srbije je bilo na Hrvaškem. Dokaj preprost izračun tega kdo je koga napadel. Kolikor vem se je ta neumna zgodba končala avgusta 1995 v vojaški akciji hrvaške vojske, ki jo je verjel ali ne logistično podprl NATO. Po klavrnem koncu na Hrvaškem je srbska vojska bila vojaško poražena po NATO bombariranju kljub dobremu uporu in je zapustila Kosovo, ki ga do danes ni postavila pod svoj nadzor (in tudi sam sem mnenja, da je s priznanjem Kosova kršeno mednarodno pravo). Toliko o vojaških uspehih Srbije.
     add. 1 ni isto kot ustava zato imaš podatke o udeležbi in tudi dvotretjinski podpori, ki je za ustavne spremembe potrebna. Slovenci smo se nesporno skoraj plebiscitarno odločili za NATO. Ta je naš partner in nas varuje pred kakšno novo srbsko zmago v prihodnosti. Takšna je pač sedanjost.
     add 2. proti Hrvatom niti proti kateri drugi članici NATA ne potrebujemo vojske, ker so naši partnerji
     add 3. potrebujemo NATO ravno zaradi tega, ker vaše srbske ideje o dominaciji in istočasni podrejenosti RUsiji ne minejo kar tako. O kakšni vojaški represiji ti govoriš? A imamo pri nas ali v Rusiji in tudi v Beogradu ob obisku ruskega predsednika vojaške parade? Kdaj je bila nazadnje kakšna taka v kateri od članic NATA?
     add 4. od kod pa misliš, da smo SLovani prišli na te prostore in zakaj? JA verjetno zaradi ekonomskih migracij pred stoletji. Danes se pač iste te migracije dogajajo in tudi mene motijo, ampak prav tako so motile tudi Ilire in Kelte, ki so bili tu pred nami in jih danes ni. Takšna je pač zgodovina.
     add 5. tisto vprašanje ni bio naslovljeno nate temveč na Joe Kučana

    • Občasni Komentator

     Že sinoči sem ti odpisal, pa vidim danes, da zapisa ni. Skratka tipična srbska zgodba v kateri vi niste napadli nobenega, in seveda tudi izgubili niste nobene vojne. Kot bi Krleža nekoč zapisal “sačuvaj Bože srbskog junaštva in hrvatske kulture”. Skratka Srbija je bila vojaško poražena najprej v Sloveniji, nato na Hrvaškem avgusta 1995 in nato tudi na Kosovu po enomesečnem bombardiranju NATA. Do danes se ta tvoja neporažena vojska ni vrnila na nobeno od teh področij in se tudi ne bo. NATO je del tega zagotovila. Sicer glede dejstva kdo je koga napadel pa samo to. Koliko slovenskih ali hrvaških vojakov je bilo na tleh Srbije? Koliko sbskih prostovoljcev je bilo v Krajini, Vukovarju in v vseh drugih mestih, ki jih Srbija ni napadla. Vojaki drugih republik niti enkrat niso prečkal matične republike, Srbija je to počela množično, zato pa tudi je bila agresor v teh vojnah ( z izjemo Kosova, ki je nesporno bilo del Srbije, in sem tudi sam mnenja, da je bila odločitev presedan svetovnega prava). Hrvati so članica NATA in partnerica. Članice se med seboj ne napadajo četudi se ne marajo preveč. Glede vojaše represije pa si se očitni diametralno zmotil. Kaj točno imaš v mislih, ko govoriš o tem v Sloveniji. A misliš na ruske in srbske vojaške parade, na katerih npr. predsednik Srbije navdušeno gleda Putina. A o tej represiji govoriš? To je bilo v Moskvi in Beogradu, ne v Ljubljani. Skratka precej brez argumentov pišeš, temu pa se reče laganje ali pa konfabulacija.

  • Haloški Tunek

   Ka pa vi Srbi? Vi nam niste nevarni? A ste se četniki spajdašili z domobranci? Sam fprašam:)

   • večni srb

    Pojma nimam, se ti zdi, da sem ti nevaren?
    Mogoče res, če mi kaj ne paše, ti povem naravnost, ti pa potem kakor češ.

 • Haloški Tunek

  Fse kar je Milan Kučan povedal drži !!!… Tisti ki pa želite biti hlapci NATU in zahodnim imperialističnim silam…pa vam je Ivan Cankar lepo povedal. Takšne desničarske gnide kot sta Boštjan M. Zupančič in Žiga Turk pa naj držijo svoje greznice zaprte. Smrdi, smrdi, joj kako smrdi !!!

 • Haloški Tunek

  Naš priljubljeni Milan Kučan je ob 75. obletnici partizanskih bojef na Ilovi Gori v svojem govoru med drugim opozoril na porast sovražnega govora, ki ogroža mir v državi, zato pričakuje, da se bojo nanj odzvale tudi državne institucije!!!… Kapish desničarske oprode? Na vas je mislil !!!

  • šmentanamuha

   Kaj ni mislil na tebe?

 • FUCK COMMUNISM

  Rdecuhi pozivajo na klanje! NAJ SE ZACNE!!!

  • Krtača 20

   A s spet iz jame ven spizdu? Bejž nazaj pa žakl apna vzem da ne boš vse zasmradu.

   • branči

    ti, če se nisi debil rodil, si pa kmalu po rojstvu padu na glavo in to na rdeč beton!

 • Osti jarej

  …tako ali drugače se ščurki razbežijo,ko dvigneš kamen….

 • Olga2345

  Komunistični zločinec bi moral sedeti do smrti, če bi bila Slovenija pravna država, ne pa ščuvali narod in rušiti ustavno ureditev države!

  • Domus Lubus

   Olga, zakaj pišete tako grdo o Janezu Janši? Saj že dolgo ni več v partiji. Res je, da ščuva narod, a da ruši ustavno ureditev, to je pa že pretiravanje.

   • Olga2345

    Ste pismen? O kom je članek? O murglskem zločincu Kučanu, ki že 27 let ruši Slovenijo in stoji za vsemi političnimi procesi proti Janezu Janši, ker ve, da je sposoben, pokončen in zaveden Slovenec! Janša je vse tisto, kar Kučan, udbomafijec in zločinec ni! Laž in podtikanje sta “odliki” vas in Kučana! Dol s komunisti!

  • pupa

   V Sloveniji miličniki preganjajo in tepejo ljudi, ki so slučajno pozabilii doma denarnico in niso uspeli v desetih minutah plačati 49 centov za sladoled.

   • večni srb

    Še huje je kot si misliš, fašisti so fašisti, delajo kar jim rečejo in plačajo oligarhije na neomejeni oblasti, sploh če hlapce varuje in usmerja še vojska.

 • Ne vidim nič negativnega, da spregovori proti organizaciji, ki podpira ekstremne islamiste.

  • Clemen J.

   Nisem zasledil da je cez levake tolkel.

 • Friderik Peršič

  Ej , bebčki domobranski …vidim , da ste zelo zaskrbljeni za usodo Slovenije . Samo ne vem zakaj vas skrbi ta penzioner , vas mogoče skrbi tudi to , da je Slovenija samo še 50 % samooskrbna s hrano …?

  • branči

   a si ti še koj v l.45 a si samo bebec? ni zločin biti idiot, s tkimi komentarji pa kažeš na mentalno zaostalost! tle je pa vprašljiva toleranca očitne babavosti!

   • Friderik Peršič

    Kako se hitro prepoznate …

    • branči

     se poveča dioptrija na blizu, bebca pa že od daleč spoznaš, frederike

  • bubamara

   Janković je z uničenjem malih trgovcev uničil tudi SLO kmeta, ki ga je stisnil ob zid, ko je postal Mercator glavni igralec. Začetek prodaje španske in italijanske zelenjave v Mercatorju je bil največji udarec SLO kmetu. Bo, bebček neumni ?

   • Friderik Peršič

    In kako si ti prišla do Jankovića …aja , naveza UDBA – Kučan – Janković , hahaha …torej vas skrbi to , da bomo v primeru , da gre nekaj narobe pocrkali od lakote …?

    • macon

     Skrbi me, da vas je cel kup, ki ste sposobni kvečjemu z motikco drkat po vrtičku, ker nič ne znate, razen citirat kučana in Kardelja.

    • bubamara

     Sem ti razložil kaj je maher Zoki naredil z kmeti, ko je bil v Mercatorju. Upam, da ti spomin zlate ribice seže vsaj tako daleč, da se boš spomnil vsaj kakšne trgovine, ki jo je Zoki popapcal z bianco kreditom. Koliko je že bil mercator zadolžen ko je Zoki car odpeketal? Bo šlo? Pretahtevna debata, a ne.

     • Friderik Peršič

      To kar si ti opisal je čisto navaden dan v kapitalizmu , kjer veliki žrejo male …ali se ti toži po socializmu …?

   • večni srb

    Slovenskega kmeta so uničile rovte, suša, žledolom in plazovi, če bi hoteli preživeti milijon ljudi, bi morali takoj nehati širiti vsa mesta in vso razpoložljivo ravnino nameniti za pridelovalne površine, če bi hoteli preživeti pa toliko ljudi, kot nas živi slovencev danes, bi morali posekati tudi vse gozdove in iz njih narediti njive. Več življenjskega prostora pri nas preprosto ni in ga nikoli ne bo, razen če znaš uravnati hribe.

    • bubamara

     Niti ne. Zemlje je še vedno dovolj. Nekoč njive sedaj travniki ali pa jih pokriva grmovje in celo drevesa. Kmetijstvo ni ravno zanimiva dejavnost za mlade, starejši počasi odhajajo.

  • slosin

   seveda nas skrbi…Ampak, kdo je že pri nas na oblasti več kot 20 let….
   Aha, zakaj ni Janša poskrbel za to…? drži?

  • pupa

   Te kaj skrbi, da Boscarol, Akrapovič pa še marsikdo selijo svoja podjetja iz Slovenije?
   MENE ZELO SKRBI.

  • večni srb

   Ja kje pa ti živiš, v Sloveniji vsi kmetje skupaj ne pridelajo niti tretjine hrane, mogoče četrt, pa še to dvomim. Skoraj vse kupujemo od hrvatov, povprečno ali zanič in drago.

 • domovina mili dom

  Počasi pa vztrajno komunistični bebčki vedno pogosteje uporabljajo besedo domobranec.
  Navsezadnje je to lepa izpeljanka iz besedne zveze braniti dom. Dom pa braniš vedno pred sovražnikom.
  Ker ni vojne, so to roparji, udbomaF21ja tajkuni, ki preko bank ropajo državljane, so to udbomafijci, ki sesuvajo zdravstvo preko svojih raznih medikal d.o.o. Res bomo morali začeti braniti domove tudi pred invazijo nepovabljenih invazivnih vrst. Slabo se nam piše.

  • Vera

   Tako je !

  • Friderik Peršič

   Beseda domobranec ni kompliment …

  • večni srb

   Tudi real socializem ni isto kot nacional socializem, sicer je pa isti šmorn.

 • RATATA

  Če Republika Slovenija ne bi bila članica Nato pakta, bi jo kiićan napadu. Tako pa še enmal čaka.

 • Krtača 20

  Danes je veliki orban, zaščitnik malega orbana jajota in pobožne urške uvedel zakon da je biti brezdomec ilegalno in kaznivo dejanje. Brezdomce bojo strpali v zapore ali zatočišča in jim pobrali vse imetje (kaj le?).

  Toliko o tem kam vodi janšizem in orbanizem.

  • RATATA

   brezdomcem bodo dali dom.

  • ĐĐ Style

   Torej so sedaj uradno fašisti

   • pesjanar

    Levičarji v sloveniji niso fašisti ampak tretjerazredni lopovi ki nimajo para v svetu,enako je tudi z tistimi ki to tolerirajo,verjetno so to otroci komunističnih prostitutk in očetov kriminalcev,kajti nihče ki ima vsaj malo ponosa v sebi ne bi ploskal levim tolovajem tipa Kučan,pohcani svinjski oplojevalec in njihovi izprdki.

    • Krtača 20

     Nič ne pomaga. Z današnjim dnem ste janšisti postali fašisti. Kdor zagovarja orbana, je pač fašist.

    • xxxxxx yyyyy

     Ne žalt več kot polovico volilvcev

     • ĐĐ Style

      Od kdaj je 25 % več kot polovica???????????

     • Krtača 20

      Pr matematki je on zaključu ko so delal presečne množice…..

     • branči

      preštej število oddanih glasov volivcev, pol se pa skregaj z lastno pametjo! eno je glas, drugo je pa volilni sistem, ki ga ni nikjer na svetu!

   • macon

    Uradno si ti že celo življenje fašist.

  • učko

   To je zrastlo v tvoji bolni glavi, nikjer drugje !

   • Krtača 20

    Homeless people could face imprisonment under far-right government’s legislation

    A constitutional amendment which bans people from living in public areas has come into force in Hungary, despite criticism from campaigners.

    The revision hands police the power to issue warnings to anyone seen living on the streets.

    Penalties for homeless people who receive four warnings within 90 days include jail time or up to six months in a public works programme.

    The seventh amendment to the Basic Law, as Hungary’s constitution is now called, was passed by legislators in June.

    • Republic Commando

     It has recently allocated 9.1bn forints (£25m) to help the homeless. Unofficial estimates say Budapest’s homeless population is as high as 30,000 people.

     “We are preparing to provide extra assistance to all those living in the streets,” Bence Retvari, Ministry of Human Resources state secretary, said about government efforts before winter arrives.

     • Krtača 20

      Svetla fašistična prihodnost ja. 30000 brezdomcev sam v Budapest… Ljudje majo pa drgač svojo voljo in ne voljo fašistične države oz da jim ta ukazuje kaj in kako. Bumbar.

     • Republic Commando

      Bumbar te je naredu, očitno ne dojameš , da je to za brezdomce dobro.

     • večni srb

      Očitno ne razumeš, brezdomec pomeni, da ne moreš več domov.

     • Republic Commando

      Jih pa želijo spraviti v zavetišča in jim dati hrano ter vodo in posteljo.

     • večni srb

      Če jih že nočejo pobiti, bi jim lahko sodobni fašisti vsaj privezali zvonček za vrat in pokazali lepo pašo.

     • macon

      Svetla komunajzarska prihodnost je večina prebivalstva klošarjev kot je bilo v Jugi, Sojuzu, na Kitajskem (modri kombinezon pa življenski projekt lastno kolo), na Kubi ali v Venezueli.

      Kapitalizem je ciničen, ampak niti slučajno ne toliko kot socializem, ki laže o svoji moralni poziciji. Poleg tega je v njem manj klošarjev kot v socializmu.

      Poglej rast madžarskega bdp in plač pod Orbanom, udbobebček.

  • macon

   Socialno pomoč je tudi povezal z javnimi deli. Ti, krastača, bi moral recimo pucat javne wc-je. Normalno, da se bojiš za svojo rit.

   Klošarji so v veliki meri pijanci in motenci, demokracija je v tem, da ti sistem ne teži, dokler sam ne poiščeš pomoč. Ampak beraštvo se seveda da opredeliti kot kršenje javnega reda in miru in se klošarje pošlje na zdravljenje.

 • Marija

  Tunek seveda je mislil na nas.To vemo tudi mi. In čigav oproda si ti?Kučanov?

 • Gorska Koza

  Mislim, da Kučan nima kaj za govoriti.., priviligiran upokojenec je šel predaleč

 • Ros

  Milan Kučan stalno širi, spodbuja in govori sovražni govor. Sovraštvo, teror, nasilje, mučenja je naročal, še vedno naroča in najverjetneje celo izvaja, nepretrgoma že več kot 50 let. Za sovražnika so komunisti izbrali rimokatoliško cerkev, ki stalno uči in izvaja miroljubno sobivanje, solidarnost, pomoč, resnico, ki strogo nasprotuje nasilju. Še samoobrambo postavlja pod vprašaj.
  Največje čudaštvo pri vsem tem je, da predlaga, da slepo sledimo nazadnjaški pokvarjeni Rusiji. In to v relativno bogati in svobodni Sloveniji, ki ima največji problem ravno v komunustičnem kriminalu svetovnih razsežnosti. Komunisti so zlo. Za to obstajajo nešteti dokazi. Na oblasti se ohranjajo s terorjem, ki ga izvajajo nad nedolžnim prebivalstvom. S propagandno vojno in s sovražnim govorom, ki ga izvajajo. Metode so vsem poznane. Divide & conquer. Svojo kriminalno oblast vzdržujejo z znanimi komunističnimi metodami. Milan Kučan je eden vodilnih izvajalcev teh prezira vrednih kriminalnih dejanj. Je obraz zla. Sodi v strog zapor.
  Kimunisti še danes zahrbtno preganjajo krščanske in druge vernike. Jih zastrupljajo, vohunijo za njimi ipd. Jar ni le narobe in nesprejemljivo, ampak je zločin proti človeštvu in svobodi.
  Ko so se slovenski komunisti želeli prikuputi zahodu, da so dobili kredite in se izognili sankcijam zahoda, so uvedli informbiro. Zverinsko so pobijali in mučili Ruse in podpornike Rusije. Danes pa jim “lezejo v rit”. Vse za njihove nakradene privilegije in bogastvo. Javno je znano, da je Milan Kučan multi milionar. Vrh komunustične partije pobira podkupnine in deleže v vseh poslih, da lahko nadalje financira svojo teroristično mrežo.
  To so pravi teroristi, le da raje kot orožje, dan danes, upirabljajo strupe, prometne nesreče, lažnjive obdolžitve, povezave v sodstvu, zdravstvu, šolstvu, organiziranem kriminalu ipd. To ni hec, ampak grozljiva resnica. Iz lepe Slovenije so naredili teroristično državo, deželo bede, kriminala, korupcije, sramote. Le da se oni obdržijo na oblasti z vsem nakradenim premoženjem. Dokazov za to je več kot dovolj. Vsi v Sloveniji to vemo. Le začeti je treba z ovadbami na Interpol.
  Čas je, da se te zločince, z Milanom Kučanom vred, postavi pred neodvisnega sodnika in v zapor. 25 let prepozno. 65 let prepozno. A je vseeno pravi čas za roko pravice. Bolje pozno kot nikoli.

  • xxxxxx yyyyy

   A ti to sanjaš,a jemaš kaka zdravila …

  • Franc Bizjak

   Bravo Ros. Komunisti niso samo gangsterska organizacija. Komunisti so največje zlo, ki je doletelo človeštvo.

 • xla

  Top 10 US Daily Newspapers
  The Wall Street Journal — 1,180,460.
  The New York Times — 597,955.
  Chicago Tribune — 438,015.
  New York Post — 433,114.
  Los Angeles Times — 431,076.
  The Washington Post — 313,156.
  Newsday — 283,530.
  The Mercury News — 277,793.

 • bubamara

  Drugega kot hujskanje in širjenje sovraštva od Murgelpalčka tako ni za pričakovati.

  • jaz

   Kaj ti strank primanjkuje,da imaš čas tu pisat?

 • učko

  Kučan je s svojimi banksterji pokradu milijarde iz bank in javnega sektorja in se lepo poserje in pošči na tole državo. In to vse zaradi TOTALNO NESPOSOBNE IN KOLABORANTSKE OPOZICIJE. In seveda pofukanega JaJota, ki še zmerej špila ubogega disidenta, Kalimerota, namesto da vi vsak upornika !

 • rock

  Kaj tulite pičke sposrane domobsranske?Ste kot kup gnoja…Lažljivci pokvarjeni,vi poskusite takšne pisat v Avstriji,Nemčiji,Poljski…Hudo vam bo žal,pičkice!

  • Republic Commando

   lol, še en levićarski keyboard warrior provokatorček, pojdi se nazaj z legicam igrat otrok. :))))

  • pajot

   Ej,bre srbine…lažljivci se po slovensko izgovori lažnjivci. Znam te puško kad si pištolj bila. Ne morete iz svoje kože,udbaši zagovedni.

  • soc

   Bebce na vrvico, seveda. Ti bi moral biti doslej na taki vrvici že vsaj s stotnijo neprijavljenih “nickov”, nda? Kratka pamet, bogati pokrovitelji, nerealno velik ego, osnovnošolska pismenost. Rezultat pa takle smrdljiv drekec, ki bi prijavljen takoj odromal v greznico. Whatever.

  • boogin1

   rock
   Govedo klavsko, mesarsko komunistično.
   Komunajzarji ste vredni manj kot podganji iztrebki. V zgodovini ste pobili največ nedolžnih žrtev pod rdečo zvezdo. Pravijo, da vsaj 100 Milijonov. Menim, da je ta številka prenizka in bog ve koliko je jam in brezen po bivši JUGI in po svetu, kjer so med nedolžnimi žrtvami otroci in ženske. Komunajzarji ste že po naravi primitivci najnižjega razreda, najbrž se parite med seboj in kotite gensko poškodovane potomce. Hitler je bil po številu ubitih, preganjanih, mučenih,… napram komunajzajev nedolžno dete. Tudi zločini, ki so jih zakrivili domobranci so proti zločinom komunizma zanemarljivi. Komunajzarjem nobeno število nedolžnih žrtev ne pomeni nič, milijon, deset, sto in več milijonov, krvi pijanim komunajzarjem ne pomenijo nič.

   • večni srb

    A tako so ti ljudje povedali, kdo, kdaj in kje točno pa naj bi pobil tako maso ljudi, za 50 Slovenij?
    Nehajte ponavljati kot papige vsake nacistične oslarije, nič ni res.

    • Republic Commando

     Ni res, da so komunisti po svetu pobili več kot 100 miljonov ljudi? To praviš??

     • večni srb

      Točno tako, povej mi en sam tak masovni umor kot sta bili recimo atomski bombi, kjer je v hipu umrlo 350.000 ljudi, pa se lahko začneva resno pogovarjat. Manjka nama še vsaj 99 milijonov.

     • Republic Commando
     • večni srb

      Poznam, kr neki.
      Zakaj pa ni Slovenije gor, ki je mednarodno OBSOJENA za democid fašističnih milic nad več kot 20.000 slovenci, takoj po osamosvojitvi?
      Saj bi se rad menil o democidu, a ne.

     • Republic Commando

      Kr neki? JA saj, dejstva, ki vam ne pašejo so kr neki.

     • večni srb

      kakšna dejstva, jaz vidim tam samo definicije nekih terminov in številke, kje ti vidiš masovne poboje 100 milijonov človeške mase?

     • Republic Commando

      https://en.wikipedia.org/wiki/Mass_killings_under_communist_regimes

      še wikipedia tako pravi, zaj si pa še kar zatiskaj oči.

     • večni srb

      Koliko ljudi misliš, da vsako leto ubijejo kitajske oblasti, vemo pa, da daleč prednjačijo američani. Režim je režim, mogoče se tebi zdi, da so bili sovjeti bolj primitivni, ampak to se ti samo zdi.
      naj te vprašam drugače, če odštejema povojne poboje, koliko ljudi so v tvojem domačem kraju pobili državni teroristi, za časa tvojega življenja? Velja komunizem in demokracija skupaj, starejši pa verjetno nisi.

     • boogin1

      https://www.finance.si/192580
      Nemški časnik Bild je sestavil seznam dvajsetih največjih množičnih morilcev, ki so zaznamovali dvajseto stoletje. Med prvimi desetimi se je znašel tudi jugoslovanski voditelj Josip Broz Tito. Absolutno prvo mesto pripada kitajskemu diktatorju Mao Ce-tung, ki naj bi bil odgovoren za smrt petdesetih milijonov ljudi.
      Avtorji članka so na deseto mesto postavili pokojnega predsednika Jugoslavije Josipa Broza Tita, saj naj bi bil v času 35 letnega predsedovanja odgovoren za smrt milijona ljudi.
      Drugo mesto zaseda ruski diktator Josip Stalin, ki naj bi imel na duši smrt štiridesetih milijonov ljudi, za njim pa se je uvrstil Adolf Hitler z dvajsetimi milijoni. Četrti je dolgoletni kitajski diktator Čang Kaj Šek z desetimi milijoni, za njim pa Lenin s štirimi milijoni.
      Sledijo Japonec Tojo Hideki (tri milijone), zloglasni Pol Pot (dva milijona), osmi je etiopski diktator Mengitsu (dva milijona) ter predzadnji Pakistanec Yahya Khan, ki naj bi bil odgovoren za smrt milijona ljudi.
      Ti je zadosti, ali naj navedem še več povezav. Seveda se po tvojem vsi izmišljujejo.večni

      https://www.finance.si/192580
      Nemški časnik Bild je sestavil seznam dvajsetih največjih množičnih morilcev, ki so zaznamovali dvajseto stoletje. Med prvimi desetimi se je znašel tudi jugoslovanski voditelj Josip Broz Tito. Absolutno prvo mesto pripada kitajskemu diktatorju Mao Ce-tung, ki naj bi bil odgovoren za smrt petdesetih milijonov ljudi.
      Avtorji članka so na deseto mesto postavili pokojnega predsednika Jugoslavije Josipa Broza Tita, saj naj bi bil v času 35 letnega predsedovanja odgovoren za smrt milijona ljudi.
      Drugo mesto zaseda ruski diktator Josip Stalin, ki naj bi imel na duši smrt štiridesetih milijonov ljudi, za njim pa se je uvrstil Adolf Hitler z dvajsetimi milijoni. Četrti je dolgoletni kitajski diktator Čang Kaj Šek z desetimi milijoni, za njim pa Lenin s štirimi milijoni.
      Sledijo Japonec Tojo Hideki (tri milijone), zloglasni Pol Pot (dva milijona), osmi je etiopski diktator Mengitsu (dva milijona) ter predzadnji Pakistanec Yahya Khan, ki naj bi bil odgovoren za smrt milijona ljudi.
      Ti je zadosti, ali naj navedem še več povezav. Seveda se po tvojem vsi izmišljujejo.

     • Republic Commando

      A če jih niso vse naenkrat je pa vredu? Pa kaj je stabo.

     • večni srb

      Kaj pa ti misliš, da se je dogajalo, da so jih enega po enega? Danes ima Ruska federacija nekaj več kot 100 milijonov prebivalcev, koliko rusov misliš, da je preživelo 2.sv in koliko ljudi je po tvoje sploh živelo v tistem času na planetu?

     • Republic Commando

      a pa ti znaš brati. rekel sem PO VSEM SVETU. Kdo tu samo rusijo šteje. Fak ej

     • večni srb

      Niti to ne, ne moreš ročno pobiti toliko ljudi, po 2.sv, je največ ljudi umrlo v Koreji in Vietnamu.

     • Republic Commando
     • večni srb

      Kdo je pobijal ljudi v Vietnamu in Koreji, a komunisti, ki so se branili, so zdaj krivi za lastne žrtve?
      Največji komunistični masovni umor se je zgodil v Kambodži, ampak tam se točno ve kdo in kako je koga ubijal, takih ni veliko niti v Afriki.

    • boogin1

     https://www.finance.si/192580
     Nemški časnik Bild je sestavil seznam dvajsetih največjih množičnih morilcev, ki so zaznamovali dvajseto stoletje. Med prvimi desetimi se je znašel tudi jugoslovanski voditelj Josip Broz Tito. Absolutno prvo mesto pripada kitajskemu diktatorju Mao Ce-tung, ki naj bi bil odgovoren za smrt petdesetih milijonov ljudi.
     Avtorji članka so na deseto mesto postavili pokojnega predsednika Jugoslavije Josipa Broza Tita, saj naj bi bil v času 35 letnega predsedovanja odgovoren za smrt milijona ljudi.
     Drugo mesto zaseda ruski diktator Josip Stalin, ki naj bi imel na duši smrt štiridesetih milijonov ljudi, za njim pa se je uvrstil Adolf Hitler z dvajsetimi milijoni. Četrti je dolgoletni kitajski diktator Čang Kaj Šek z desetimi milijoni, za njim pa Lenin s štirimi milijoni.
     Sledijo Japonec Tojo Hideki (tri milijone), zloglasni Pol Pot (dva milijona), osmi je etiopski diktator Mengitsu (dva milijona) ter predzadnji Pakistanec Yahya Khan, ki naj bi bil odgovoren za smrt milijona ljudi.
     Ti je zadosti, ali naj navedem še več povezav. Seveda se po tvojem vsi izmišljujejo.

 • Krtača 20

  Orban se je spravu tudi nad Rome in jim krade otroke. Dokumentarec o tem je bil pred kratkim predvajan tudi na RTV. https://www.dailymail.co.uk/femail/article-5387799/Documentary-explores-anti-Gypsy-crisis-Hungary.html

  Smrt janšizmu, svoboda narodu!

  • branči

   smrt prašičem, svoboda kolinam!

 • Krtača 20

  Nič ne pišete tudi o tem da je Slovenija brcnila fašista orbana iz dogovora o drugem tiru.

  • Štajerc

   Pa pusti zaj Orbana. On dela zaj biznis z Erdoganom. V istanbuli nisn dobenga klošara vido. Ja, Istan-Bul pa Budim-Pešta.

 • Hribouc

  Totalitarec je izgubil razsodnost!

  Kapiatlni Stalinist.
  Ko je bral govor se mu je gladko zatikalo-meni je jasno, da mu je govor spisal nekdo drug – sicer pa to ni važno.
  Zapomni, si, slovensko Ljudstvo, datum Kučanovega govora na Ilovi gori !

  Satan je napovedal Kristalno noč dolgih rdečih nožev!

  • Štajerc

   Zaka pa te k nam na Štajersko Kučan nea več pride. Nazadno je sveto na Šarhovem pohodi pret desetimi letami. Po mojo je blo na Štajerskem premalo partizanof. Pa še tistih malo ta pravih, so fentali.

   • slosin

    …mogoče se boji, da bi mu kateri od vročekrvnih štajercev naredil štajersko ikebano…

    • Štajerc

     Aja? Koga se pa pol Janšatovi bojijo, da ji ni nikol na Osankarco???

     • slosin

      janšatovi ne gojijo tekovine revolucije…

     • Štajerc

      Kake revolocije??? Staremi Šarhu so se dopadli Ljotićefci…

     • slosin

      zakaj so jih pol švabi potamanili…

     • Štajerc

      Saj mu ni na čeli pisalo.

   • Hribouc

    Romanje od Treh žebljef do Osankarice!
    Ka nisi čul, Štajerc?
    Romanje se bo imenuvalo po Matiji Ribičiču, ki je kot komisarska zalega delal red po Pohorju od Kamnika do Maribora takorekoč in za sabo puščal zelo krvavo sled, morda še bolj kot fuknjeni Puklasti Miha- najvekši sadistični morilec vzhodnih provinc rdečega Slovenistana na katerega je KPS Murgle skor najbolj ponosna!

    Baje bo rdečemorilsko romanje obeleženo tudi z spomenikoma obema morilcema, ki se jima bodo klanjali ob krvavo obarvanih , klali bodo mačke, črnih mašah Satanistof iz Murgel in Trnovega. Obredne molitve ima v pripravi, sicer otroška pesnica, Črna Makarovićka ob asistanci Lare Janković- Lažgoške. Nosili bodo črnosajaste podobe najvekših slovenistanskih sadistov in narodnih krvavih herojev satanske komunajzarske krvave veselice1941 – 1991.

    MATI MARIJA BO KAČI GLAVO STRLA! Amen, pa bod’te u Miru Božjem!

    • Štajerc

     En sam dokaz v obliki dokumenta bi mi dobro del. Domišlijskih spisov imam vrh glave.

  • antimur

   Tokrat bo noč dolgih nožev, toda ne nad trpečemu in izdanemu narodu, ampak nad izdajalci.

 • Vera

  Kaj se gre ta mali ded ?

 • milanček

  dober komunist je samo mrtev, zatorej, komunist kučan, čim hitreje crkni! pa še tvoja komunistična golazen zraven!

  • xxxxxx yyyyy

   Vaš ivan je bol tud kumunist…a pole tud on

 • Jožef

  Ljubi Slovenci, vsi ste vedeli, da MK ni opredeljen za samostojno Slovenijo. Vsi ste vedeli, da je bil mogočneš na vrhu poartijske piramide.
  Zakaj ste ga 2 oziroma 3 krat izbrali za najvišjo funkcijo v komaj osvobojeni domovini Sloveniji.
  Kako niste mogli najte nekoga, ki ljubi svojo domoovino in svoj narod, ampak ste izbrali prav tistega, ki je na vsak način hotel, da ostane Slovenija v komunistični kletki narodov na Balkanu.
  Kako ste mogli. Še zmiraj vam odmerja skorjico kruha, vi ga pa še vedno tolerirate.
  Do kdaj ?

 • slosin

  …njega skrbi sovražni govor…ma ne me basat…A lopovi iz njegovega F21, ki na veliko kradejo in siromašijo narod, to ga pa ne skrbi……

 • večni srb

  Zakaj bi nato soldateski zdevali še več denarja, v Piranskoj zvali, v nuklearki in vseh krajih ob meji nas niso branili, samo pograbili so celotno premoženje, ki smo ga tu zgradili za JNA.

 • Olga2345

  Komu še ni jasno,kako Kučan uničuje Slovenijo:

  – gre k Bratuškovi in pade vlada,
  – gre na Kotnikovo in Slovenijo preplavljajo migranti,
  – gre na TV Hanzi in vse medijske hiše sugerirajo kandidatom, da z Janšo pa ne,
  – gre na ustanovitev Levice, pove, da mu je to najboljša opcija in že Levica v parlamentu s pogromom nad podjetniki,
  – gre na predstavitev knjige Merlakove in že izdajalec dobi spomenik in častno stražo vsako leto,
  – gre v Lutkovno gledališče in že je opozicija pi…,
  – gre na srečanje s Krambergerjeva in ga ni več (žal Krambergerja),
  – …

  Spisek je še daljši: Holmec, orožje v MB, Depala vas. In kaj bo sledilo obisku Ilove gore? Zgornji tvitii vse povedo.

  Kdaj nam bo Bog dal milost, da bo zares in zavedno odšel v penzijo, saj uničuje Slovenijo, družino, moralo!

  • žogica

   Vsemogočni Kučan, a ne Volgica!

  • antimur

   Zakaj si tako prizanesljiva do tega zločinca Kučana. Kakšno penzijo, prase izdajalsko si zasluži vse kaj drugega.

 • Franc Ložar

  Psihiatrija ga vabi!

  • Edi Puc

   … in KRAMBERGER čaka

 • večni srb

  Kdaj se bomo lahko slovenci začeli odkrito pogovarjati o zgodovinskem sovraštvu hrvatov do vsega slovenskega?

  Socializma ni več, danes lahko začnemo poučevati otroke o pravi vlogi ustašev prej in po NOB, ki so tudi najprej zakuhali razpad SFRJ, nato so začeli netiti nacionalistične nemire, na koncu pa so široko odprli vrata Nato na balkan. Nemci z nami poslujejo le, če kupujemo od hrvatov, ki so razpredli svoje trgovske in koruptivne naveze po vseh segmentih države, hrvaški del JNA celo zahteva vse kraje ob meji in nam hoče zapreti izod na odprte morje v Piranu, okupirali so tudi nuklearko, ki namesto nas, napaja Zagreb.

  Če bi srbi ali kdorkoli drug samo pomislil na kaj takega, bi vsi levi in desni skakali v luft, tako se pa cela politična scena obnaša, kot da je to normalno, samo še en fantastičen dan več.

  Vprašajmo se torej kako nas vidijo hrvati in kakšno vizijo slovenstva so si zamislili slovenci, ki so po rodu hrvati, zgledni katoliki in jih pri nas živi vsak dan več. Verjetno vidijo svoj položaj na balkanu v sožitju in sodelovanju s srbi, morda res, ampak edino, če so skupaj proti nam.

  • Olga2345

   Zgrešili ste temo – pogovarjamo se o zločincu in veleizdajalci Kučanu. Hrvati in Srbi še pridete na vrsto!

   • žogica

    Torej se pogovarjamo o tebi in tvojih kompanjonih?

    • Olga2345

     Torej se pogovarjamo o vas in vaših kompanjonih!

     • žogica

      Volga, ti si glavna zvezda, še ne veš?

     • Olga2345

      Sapienti sat!

     • večni srb

      Zakaj nikoli niso za nič krivi in v nič vpleteni hrvati, za srbe iščete pa dobesedno dlako v jajcu?

      Dlake ne najdete, slona pa ne vidite, lepo te prosim.

     • joza joza13

      Kaj jokcaš pezde?
      Srbi ste nam v zgodovini povzročili največ škode – zato!!!
      Alergijo dobim na glasno srbsko svojat v Sloveniji…

     • macon

      Marogica mora zdaj poiskati slovar in najti prevod, zaposlila si jo za urico ali dve. Marogica, nasvet: ni v kobariškem narečju ali v retoromanščini.

     • žogica

      Ti niso dali večerje, macon?

     • macon

      Marogica, tudi narečje iz Ferskih otokov ni.

     • žogica

      To imaš pa prav, sem presenečena.

     • macon

      Išči prevajalnik iz sanskrita v slovenščino.

     • žogica

      Tako zabit, pa tako nespameten.

     • žogica

      O joj, pa ne, da se imaš za pametno, ravno nasprotno….

    • večni srb

     Verjetno misli na madžarske bosance.

  • joza joza13

   Isti kurac ste v Sloveniji tako Hrvati, kot Srbi!
   Spizdi majmun v Srbijo in od tam nabijaj po Hrvatih?
   Če te je pa kaj v hlačah, pa pojdi nabijat svoje nebuloze v Zagreb!
   Jasno?
   Mrš!

 • žogica

  Ooo spet Kučan, postal je zelo popularen v vaši štali, super ste!

  • Novakec1

   Neki tazga kot Jajo v vaši. Sam njega omeniš pa padete u nezavest.

   • žogica

    Saj se imata rada, prava strica iz ozadja sta!

    • macon

     Ja, zato je bil Jajo dvakrat v zaporu, medtem ko je kučan žrl tortice in iz jahte molil nago rit. To je sigurno znak, da kar oba vlečeta niti iz zakulisja.

     Oziroma je vam bebčkom plača izvoljenega poslanca nekaj takega kot če leva banda ukrade milijardico ali dve.

     • žogica

      Od kje pa ti spet….jajo je itak za v zapor.

     • macon

      Marogica, a si vsaj lepa, ko si že naravno zabita? Malo tumast pogled prav paše lepemu ženskemu obrazku…

     • žogica

      Vse naravno– pamet, inteligenca, lepota, srčnost……., kar daješ, to dobivaš! Če si pa ti zabit, so lahko tudi geni…., se zgodi!

     • macon

      Žogica, samo glede lepote sprašujem, tisto drugo mi je že iz pisanja vse jasno. :)

     • žogica

      Vse naravno! Ti mačkon se pa spravi spat, saj vidiš, da ne zmoreš več!

 • lokec

  Ne vem zakaj gospod Kučan ni bolj boga boječ ter klerikalen.

  • slosin

   počakaj, ko mu bo bila zadnja ura, bo hotel župnika za spoved…kot Titek…

 • totex39

  Kućanu se ni utrgalo on še skoz stoji za svojimi partijskimi ideali, samo ljudstvo mu je nasedlo, zato pa si upa uresničiti svoje sovražne ideje.

 • večni srb

  Hrvati si s kolaboracijo pod Nato dolgoročno ne delajo nobeno uslugo, takoj, ko jim bodo pomagali onesposobiti Slovenijo, bosno in Črno goro, se bo verjetno začela odcepitev Istre in Dalmacije.

 • pupa

  A niso nekje na Ilovi gori pobili banditi nekaj TIGR-ovcev, a so šli potomci banditov to proslavljat?

 • soc

  Zlobnega palčka, zadnjega partijskega bossa monarhičnega kova, bi bilo dobro počasi strpati v kak lep apartma v bolnišnici Polje. Še preden postane škoda, ki jo dela dan za dnem, dokončna in nepopravljiva. Ta dan pa je očitno zelo blizu.

  • Lewuh

   Jst bom pa veseu tvoje Matilde. Juhu!!

  • Štajerc

   Si svojo kaplico vredi žveplo???

 • Domus Lubus

  Kučan je na Luni zgradil oporišče, kjer je nakopičil jedrsko
  orožje. Napasti namerava tarče, srca demokracije: Belo hišo, Vatikan,
  Trstenjakovo 8 in prištinski Universum College. S tem bo demokraciji na našem
  planetu zadal hud udarec in odprl pot islamskemu fundamentalizmu in homoseksualnosti, kot produktu izkrivljene komunistične ideologije s ciljem uničenja družine, kot temelja krščanske družbe.

  • večni srb

   Največji udarec za naše družine so glave družinskih mafijskih klanov, ločitve, nasilje in pa seveda alkohol.
   Za družino moraš biti zrel, kultiviziran in izobražen, taki pa slovenci še dolgo ne bomo.

 • RATATA

  Prosil bi koga za podatek,
  če obstaja priročnik desničarskih parol,
  ki jih je dovoljeno svobodno izrekati in te lewuharski pokumunistični qrci ne morejo jahat da so sovražni govor.
  Pesmarice slovenskih pesmi in napevov že imam.

  • soc

   Slej ko prej te bodo poiskali in odpeljali neznano kam. Internacionala, Hej, brigade, sevdalinke, Kalinka – to je pesem pravoreka.

   • antimur

    Minili so tisti časi, zdaj bomo v neznano prevažali mi.

    • macon

     V znano, gnoj kidat, hlode valit pa jarke kopat. Po taki terapiji se bo najbolj butastim zjasnil zrak v betici.

  • Domus Lubus

   Seveda obstaja, imenuje se Škandal 24 in izhaja vsak teden.

 • xtc

  Kučan je nevaren komunistični psihopat s Titovim sindromom,bilo bi ga nujno hospitalizirati prteseden s levofšističnim hujskasštvom zaneti nerede.

  • Lewuh

   Vn iz NATA! Vn iz NATA! Vn iz NATA!

   • xtc

    Več denarja za NATO in obrambo manj za socialo in JS.
    Živel NATO-dol z Levaki in v SFRJ z njimi.

    • Lewuh

     ZBLOJENEC DESNJAŠKI. VN IZ NATA! VN IZ NATA! DEJ MAL Z MOŽGANI MISL TI XTC

    • Lewuh

     PA KAJ JE S TABO THE BILTSCHEK ZAHOJENI. A VIDŠ, KAJ JE NAREDU TVOJ TRAPASTI
     TRUMP. BUTL ODSTOPA OD VSEH SPORAZUMOV. RES SI ENO ZASLEPLJENO TELE.

     ————————————————————————————————————————-

     NAJ ŽIVI RDEČA ZVEZDA, KI NAM ZAGOTAVLJA VARNO IN TOPLO ŽIVLJENJE

    • Lewuh

     AAAAA, SI OSTAL BREZ BESED XTCjček. JE TVOJ TRUP ZAJEBAL CEL SVET KAJ. KAR ODSTOPA NEIZKUŠENI PRECEDNIK. NEJ GRADI TISTE STOLPNCE, NE PA, DA SE SPUŠČA V POLITIKO, KJE NIMA TRI ČISTE.

     ————————————————————————————————————————-

     NAJ ŽIVI RDEČA ZVEZDA, KI NAM ZAGOTAVLJA VARNO IN TOPLO ŽIVLJENJE

   • ZatonMesecnikov

    Kaj imaš enega v riti, da tako histerično tuliš, Lewuhar?

    • Lewuh

     JST MAM U RIT, TI PA NIMAŠ U GLAV NIČ. NE VEM, KJE MAŠ MOŽGANE. SO TI JIH S SLAMO ZAMENAL????

     ————————————————————————————————————————-

     NAJ ŽIVI RDEČA ZVEZDA, KI NAM ZAGOTAVLJA VARNO IN TOPLO ŽIVLJENJE

     • ZatonMesecnikov

      Ja, prvorazrednim. Ki parazitirajo na žuljih slovenskega delavca.

 • mapu

  Je čist navaden gnoj, ki ga je potrebno skidat…

  • Simon Novak

   Ne govori tako grdo o JJ

   • Jože

    bravo Simon.ful zadetek že vidim kako se mapu peni

 • marker

  Kučan naj da že enkrat mir in naj uživa (ne)zasluženo pokojnino. Na vrsti so mlajši, da vodijo državo. Naša politika je spet postala politika neuvrščenih, Kučan (namenoma) pozablja da smo z referendumom izglasovali vstop v NATO, kjer bomo tudi ostali, kljub njegovim spletkam.

 • Lewuh

  Takoj ven iz NATA!! Lep primer je Avstrija. Ta pokvarjen NATO samo grozi. Ne mi govort, da je v NATU vse OK, ker ni.

  • RATATA

   Hepi brzdej se no bumbar lewuharsk!

  • macon

   Tebi Nato ne bo nič grozil, samo naenkrat se boš znašel v enem spodnjih krogov v kotlu namenjenem komunajzarjem in podobnim zblojencem.

   Najbolj narobe je v medušesnem luftu lewuhov.

   • Jože

    a desnuh ste pa čisto ok.
    barabe
    gj

  • Bald Eagle

   Prekleti levuhar zablojen! Več kot 60% prebivalcev se je na referendumu o vstopu v NATO izreklo za vstop v to vojaško zvezo. In sedaj se najde nekaj prismojenih in zblaznelih levuharjev, ki bi najraje povsem ignorirali večinsko voljo ljudi. Ne bo šlo tako zlahka, kot si mogoče levuharski blazneži to predstavljate. Obstanek članstva v NATO in EU in s tem izraženo večinsko voljo ljudi, bomo branili tudi z orožjem, če bo to potrebno. Verjemite, da bo tako.

   • Lewuh

    Prekleti janšistek. Kdo izziva Rusijo???? NATO ti oprani histerični desnjaški zombi. VN IZ NATA! VN IZ NATA. ŠKODODELSTVO NA KUBIK!!!!!

   • Lewuh

    MESEC BI MORAL BITI MANDATAR, PA BI BLO, KOT JE TREBA.

   • Lewuh

    TI SI ENO ZASLEPLJENO TELE. BUXEL.
    ————————————————————————————————————————-

    NAJ ŽIVI RDEČA ZVEZDA, KI NAM ZAGOTAVLJA VARNO IN TOPLO ŽIVLJENJE

 • Marcos Kače

  Hm, a ni to, da se nora24tv tukaj peni nad tem kar je Kučan rekel tudi napad na svobodo govora?

 • Bald Eagle

  Učinkovito zdravilo za Slovenijo je, da se to sivo veleizdajalsko murglsko podgano in njej podobne rdeče podgane, čimprej pošlje v krtovo deželo. Le tako bo lahko Slovenija učinkovito zadihala s polnimi pljuči. Dokler pa jo bo dušila rdeča kučanistična golazen, ne bo nobenega napredka, temveč nazadovanje na vseh področjih.

  • Jože

   Motiš se. prvo je potrebno sčistit slovenijo dvoživk,ki se obračajo po vetru.
   Prej veliki partijci sedaj verniki rkc ja
   a ti jih začnem naštevat janez ij…itd
   lp
   Joško

   • Bald Eagle

    Bom prilepil post, s katerim sem zgoraj repliciral Tuneku:

    Obstaja več vrst ljudi. Nekateri celo svoje življenje preživijo v teški zablodi, nekaterim je pa dano, da pravočasno spregledajo in se na tak način rešijo okov zablod. Med slednje spada tudi Janez Janša.

 • Haloški Tunek

  Fse kar je Milan Kučan povedal drži !!!… Tisti ki pa želite biti hlapci NATU in zahodnim imperialističnim silam…pa vam je Ivan Cankar lepo povedal. Takšne desničarske gnide kot sta Boštjan M. Zupančič in Žiga Turk pa naj držijo svoje greznice zaprte. Smrdi, smrdi, joj kako smrdi !!!

  • xtc

   Tunnek tvoj psiho hodi hlapčevat gospodarju v Moskvo torej spizdi piz*** ek.

   • Haloški Tunek

    Na žalost si tudi ti Janšef hlapec…Janšef ritoliznik…

    • učko

     Janša ne tala privilegijev, torej je brez veze bit Janšev ritoliznik. Si pa ti drekonja režimski ritoliznik !

 • Haloški Tunek

  Naš priljubljeni Milan Kučan je ob 75. obletnici partizanskih bojef na Ilovi Gori v svojem govoru med drugim opozoril na porast sovražnega govora, ki ogroža mir v državi, zato pričakuje, da se bojo nanj odzvale tudi državne institucije!!!… Kapish desničarske oprode? Na vas je mislil !!!

 • Haloški Tunek

  Grosupeljska zveza borcev je organizirala pohod iz Zagradca pri Grosupljem do Velike Ilove Gore, kjer se je ob 11. uri odvijala proslava v spomin na borke in borce, ki so za domovino žrtvovali svoja življenja. Kot slavnostnega govornika so povabili Milana Kučana…ne pa domačina Janeza Janšo?????????

  • Bald Eagle

   Janez Janša je prevelik gospod, da bi si dovolil druženja z gošarskimi raztrganimi podganami.

   • Haloški Tunek

    Nekdanji grosupeljski partizan in borec: “Po mojem prepričanju je cerkev glavni povzročitelj razdora. Ko danes poslušam te škofe, govorijo zelo podobno, kakor so njihovi predhodniki govorili med okupacijo.”

    Tudi Janez Janša ima retoriko skrajnega in ortodoksnega komunista. Pa saj je bil Titof pionir in pohodnik v Jajce !!!

    • Bald Eagle

     Obstaja več vrst ljudi. Nekateri celo svoje življenje preživijo v teški zablodi, nekaterim je pa dano, da pravočasno spregledajo in se na tak način rešijo okov zablod. Med slednje spada tudi Janez Janša.

     • Haloški Tunek

      Kučan je na proslavi rekel, da usode naroda ni mogoče prepustiti okupatorju in mu služiti, kar so počeli v delu takratne slovenske politike in cerkve, ki so se postavili na napačno stran zgodovine, ampak se je nasilju okupatorja treba upreti. Ugotavlja, da je tudi današnji čas poln negotovosti, saj je na preizkušnji usoda sveta. Paziti se moramo skrajne desnice… Kapish?

     • Bald Eagle

      Če ti tako razumeš slovensko polpreteklo zgodovino, kot jo interpretira ortodoksni komunist kučan, je to pač tvoj problem. Dejstva so pa povsem drugačna in ga z lahkoto demantirajo.

     • Haloški Tunek

      Čuj gologlavi tič ne sreji. Kučan je opozoril. da je potrebno končati sprenevedavo pristajanja na očitne primere sovražnega govora, rasizma in nestrpnosti z izgovorom, češ da bi ukrepanje pomenilo nedopusten poseg v svobodo govora in vračanje v nekdanje čase… Kapish čelavec?

     • Bald Eagle

      Vzemi si zdravilo, ker ti očitno popuščajo živci. Naredi to pravočasno, sicer te lahko doleti živčni zlom. Si že čisto na meji, da se ti lahko močno odtrga.
      Kučan pa je zadnji, ki lahko koga karkoli opozarja. Opozarja lahko le samega sebe, kako je nekoč kot partijski veljak kot po tekočem traku sistematično kršil človekove pravice in temeljne svoboščine. Lahko je samo vesel, da ni leta 91 doživel scenarija, kot romunski diktator Ceaușescu. Sicer pa nikoli ni prepozno.

     • Haloški Tunek

      Scenarij ki ga je Kučan doživel je bil ta, da ga je slovenski narod izvolo za precednika. Tudi gnes bi naš Milan zmagal če bi spet kandidiral za precednika…v prvem krogu…kapish?

     • Bald Eagle

      To pa ti verjamem. Če imaš v državi toliko opranoglavcev, kot jih je v Sloveniji, to ni ni nenavadnega.

    • joza joza13

     Anton Peinkiher – Cerkveni, zakaj si pa ti naročil pokop svoje mame s cerveno ceremonijo?
     Aja zato, ker si bil Cerkveni poba hahaha.

    • ZatonMesecnikov

     če Cerkve ne bi bilo, težav ne bi bilo. Bi bili vsi samo komunisti…

  • učko

   Poščim se ti jest na te “borce”. Nej nehajo prejemat nezaslužene dnarje, ki so jih odžrli otrokom, ki stradajo v tej državi, pizda komunajzarska !!!! Smrt komunajzarskem prascem in njihovim privilegijem !!!!!!

   • Haloški Tunek

    SMRT JANŠIZMU, SVOBODA NARODU !!!

 • Haloški Tunek

  Ilova Gora je po silovitosti bojef postala narodova legenda. V teh bojih sta med drugimi doživela ognjeni krst Marjan Kozina, ki je kasneje napisal simfonično delo Ilova Gora in Tone Seliškar, ki se je bojef spominjal s knjigo Zmagali bomo in s pesmijo Gora smrti. To delo moji otroci fšoli poslušajo pri glasbenem pouku: https://www.youtube.com/watch?v=6VfqTR8kpdI

  • ZatonMesecnikov

   Ilova Gora bi morala biti Tragedija Tupek, ne nekaj za opevati. Danci, pa Norvežani, pa Belgijci si Ilove gore niso privoščili. Odpor tam je bil zasnovan tako, da je bil v izogib žrtvam. Če pa ti frontalno napadeš na celi črti ne glede na izgube in vrednost človeškega življenja, kot so ukazali komunisti, potem sledi tragedija kot je ilova gora. in vse te žrtve so Slovencem na koncu prinesle samo komunizem ter nadoblast Beograda.

   Slovenci z Ilovo goro v svoji narodni afirmaciji niso profitirali niti milimeter, vojna pa ni bila krajša niti za sekundo. Vse žrtve tam so bile pa nepotrebne. 135 mladih ljudi je tam pustilo svoja življenja povsem nepotrebno, zaradi partijskih ambicij po Sovjetih sveta in revoluciji. S tem, da so ti s temi ambicijami preživeli.

   • Štajerc

    Tepček. Tam so harali potomci uskokof, ne pa Slovenci.

    • ZatonMesecnikov

     Kje na Norveškem pa Danskem Đukac? Bodi bolj specifičen…

     • Štajerc

      Tepček… članek je o Ilovi Gori, ne pa Nordcapu…

     • ZatonMesecnikov

      in kaj imajo Belokranjski uskoki z Ilovo goro?

     • Štajerc

      Nisn vedo, da so Belokrajnski uskoki neko ekstra pleme uskokof. Is kerega plemena uskokof pa so te bli oni, po kerih se imenuje vas Skoke polek Maribora???

     • ZatonMesecnikov

      Tvoje izvajanje je diletanstko. Skoke pri Mariboru lahko vleče koren v sekati, poseka, in ne v srbske uskoke. Ker tam je ostalo še kar nekaj gozdičkov…

     • Štajerc

      Tepček, pol pa bi moglo bit dans f Sloveniji dosti Skok. Slovenija je gozdnata dežela danes in je bila včasih še bolj gozdnata…

     • ZatonMesecnikov

      Đukec, to je mit o Uskokih. Ki ga zaradi promocijskih namenov furajo lokalni turistični delavci. ime je precej starejše od samih uskokov, Nemška verzija Skoggen nima veze z uskoki. Nastala tudi precej pred samimi uskoki.

     • Štajerc
     • ZatonMesecnikov

      Nemško ime kraja je Skoggen. Ki je izvedeno iz takrat uporabljane oblike slovenskega imena kraja. Nemški zapis se ponavadi potem ni spreminjal in je eksonim zamrznjen v času. V veliki meri so nemške oblike imen prišle v uporabo v 12. stoletju.

 • Haloški Tunek

  MILAN KUČAN: “Drugi nam določajo sovražnike, ki domnevno ogrožajo našo varnost, ko pošiljamo slovenske vojake na nekatere meje brez vsakršnega demokratičnega odločanja o tem, mimo javnosti in brez vedenja, ali ni to v resnici le služenje geopolitičnim interesom velikih sil v njihovem spopadanju za prevlado.”

  MI SMO MILANOVI, MILAN JE NAŠ!!!

 • Haloški Tunek

  MILAN KUČAN: “Ugotavljam, da se sovražni govor krepi tudi v Sloveniji in ogroža mir, saj besedami kmalu sledijo tudi dejanja. Zato pričakujem, da se bo na sovražni govor odzvala tudi slovenska država.”

  MI SMO MILANOVI, MILAN JE NAŠ!!!

  • Hribouc

   Najprije su mu osjekli jednu nogu…pa i muda

 • Štajerc

  Pubeci, bomo dans jurja pot Kučanom fsekali???

  • Haloški Tunek

   Milan Kučan je car!!!… Morali bi mu postaviti spomenik.

   • Štajerc

    Naj ga postavijo. Sam, da ne na mojem hofi…

    • Haloški Tunek

     Tudi ti boš plačal spomenik…in praf je tako. Kučan in Drnofšek sta zaustavila morijo na slovenskih tleh leta 1991… Kapish?

     • Štajerc

      Boli me briga, če nebo na položnici eksplicitno pisalo…

     • ZatonMesecnikov

      Drnovšek je zaradi lastne varnosti šele kasneje prišel iz beograda. Morijo so pa ustavili Hrvati z obrambo Vukovarja in Dubrovnika, ter delov Bosne.

     • Haloški Tunek

      Vukovar se je zgodil kasneje…po tistem ko smo fuknili jugo armijo vun iz Slovenije…kapish?

     • ZatonMesecnikov

      je ni nihče fuknil, še najmanj pa haložani. Šla je na Jug, da se reorganizira, ker je bila tukaj v mirnodobski sestavi. In kot taka neefektivna ter odrezana. če bi padla Hrvaška, bi se vrnila. .

     • Haloški Tunek

      Ne bi se vrnila. Svet ne bi dovolil…in ni variante, da bi jugo vojska premagala hrvate in nas… Haložanof pa itak ne !!!

     • ZatonMesecnikov

      seveda bi se vrnila, bedem 1 pa Bedem 2. milan kučan je po padcu Vukovarja dramatično na RTV pozival, da je vojna za Hrvaško tudi vojna za Slovenijo. Na TV Dnevniku. Svet je pa podpiral enotno jugo.

      Danes boš ta posnertek težko našel v Arhivih RTV. Se je pozabilo…

     • Štajerc

      Tepček. Zakaj se te niti en Krobot ni upo prestopit srpske meje???

     • ZatonMesecnikov

      ker Hrvaški cilj ni bila osvojitev beograda. Avnojske meje pa to…

     • Štajerc

      Za cajta NDH pa so se upali… do Zemuna. LOL

     • ZatonMesecnikov

      Takrat je bil Zemun 20 let Srbski. Ter 1000 let Ogrsko Hrvaški. kdo ima torej večje pravice do njega?

     • Štajerc

      Tepček. Tam so živeli pravoslavni Srbi, ne katoliški… Tut Korošci živijo v Austriji in Sloveniji. Kdo ma pol večjo pravico do Guštajna, Mežice in Črne???

     • ZatonMesecnikov

      Tam so živeli uskoški Srbi, ki so prebegnili iz Juga. Ter spremenili nacionalno sestavo. Potem so jih pa še z vlaki navozili, Đođoše. Pa kasneje pobili in izgnali Švabe ter Madžare ter hrvate….

      Kot je dejal dobrica Ćosić v 2000ih. ne žalite za Kosovom, dobili smo Vojvodinu…

      je že vedel zakaj je to izjavil.

     • Štajerc
     • ZatonMesecnikov

      hrvati so političen pojem, ki so hrvatizirali pravoslavne vlahe, pa kajkavce pa dalmatinske romane in istriote. To boš našel na vsakem hrvaškem zgodovinskem forumu.

      V čem je problem torej?

      Tako kot so Srbi srbizirali vlahe, pa bolgare, pa raščane, pa guduščane pa neretljane…

      Na balkanu je prehajanje iz plemena v pleme bilo zelo običajno. Je bil Skenderbeg torej Srbin, ker je bil pravoslavec ali kaj želiš povedati?

     • Štajerc

      Čuj, Šiptari so bli pot Srbi takrat. Prbližno isto, kot so bli pol bogomili pot Turki.

     • ZatonMesecnikov

      Srb je ravno tako političen pojem kot Hrvat in Slovenec. Če bi bili Srbi homogena nacija in stara nacija, bi bila danes genetsko sorodna vzhodnim Slovanom. tako pa ima 80% staroselskega gena ilirskega, tračanskega in raškega. Oziroma Dinarskega.

      In bi bili šumadinci plavih oči in blond las, tako kot baltski slovani. Produkt oprane glave si in indoktriniran srbofil…

     • Štajerc

      Ti pa si za mene, samo tepček…

     • ZatonMesecnikov

      Ti pa zame Đukec in Srbofil. Pravzaprav če bi bil kajkavec in Štajerc bi bil Đukec. tako pa si kot Štokavec Đukac.

 • učko

  Vladajo nam ta rdeči fašisti, ker so njihovi edini nasprotniki posrane farške reve !!!!!

  • Štajerc

   Si morš mislit. Murgle so nardile fešto polek Grasupla…

   • Haloški Tunek

    Murgle so zjebale Grosuplje. Joj kako bo še Janezek sanjal Milana… Milan bo Janezof Freddy Kruger !!!

    • Štajerc

     Pa ke se nekaj pot meno sliniš, če te nisn nič fprašo???

     • Haloški Tunek

      Bojo tebi tekli sline dol po bradi ko te poišem v Dupleku in ti razbijem pizdo…kapish voluhar?

     • Štajerc

      Ti samo pridi…

     • Haloški Tunek

      Jutri zvečer ne boš mirno spal…kapish Jovo?

     • Štajerc

      Te bom čako…

   • učko

    Pravilno, drugače bi ble farške riti preveč domišljave !

  • Haloški Tunek

   So pa tote “posrane farške reve” tudi pedofili. Ne fsi, večina pa !!!

   • učko

    Mah, med komunjari jih je procentuelno še parkrat več !

    • Haloški Tunek

     Mislim, da si tudi ti pedofil.

     • učko

      Ti bumbar še enkol nisi mislu, sam bluziš !

 • Nšo-či

  Za vlogo govorca, je torej Kučan podprl Turnška in odvrgel masko prijaznega gospoda. Kdo bi si mislil, da mu bo tla pod nogami zamajala domišljavost. Ko bi ga le Turnšek za govorca povabil na vse njihove sprehode, da bi ga ljudje končno spregledali.

  • Bald Eagle

   V Slovenji se ogromno ljudi vede, kot noji. Tiščijo glavo v pesek, da se jim ja ni potrebno soočiti z resnico. To je hud problem te populacije, zato pa država ne napreduje na nobenem področju, oblast je pa vseskozi v rokah starih nazadnjaških partijskih sil, ki jim nikoli ni bil interes za napredek, temveč le, da zadržijo privilegije pridobljene še v času totalitarnega režima. Vendar človek tega ni zmožen prepoznati ,če mu je glava v pesku.

   • Nšo-či

    Prav imaš. Pa vendar se je v Butalah vzpostavilo se je neko ravnovesje. dokler bo trajalo sprememb ne bo. Zanj smo odgovorni vsi. Ker pogrevamo bolečino druge svetovne vojne. Žal nismo še na tako visokem nivoju, da bi slišali srca in sprejeli dobro in slabo vsake izmed resnic.

    • Bald Eagle

     Žal, v slovenskih butalah ne vidim nobenega ravnovesja, predvsem pa ne političnega. Dokler tej državi vlada izključno in samo ena politična opcija in ta obvladuje celoten aparat in vse podsisteme, ne vidim niti r od ravnovesja. ko se bo nekoč začelo politično kolobarjenje, kot je to samoumevno v vseh razvitih demokracijah, bomo lahko začeli govoriti o nekem ravnovesju. Ta trenutek je pa v tej državi ravnovesje povsem podreno. Tako pač jaz vidim stvari.

     • ZatonMesecnikov

      Ves izvirni greh je v povsem napačni interpretaciji dogodkov med drugo vojno in kasnejši 70 letni stigmatizaciji ene strani. Skozi družinske zgodbe in pa šolsko indoktrinacijo. Cele generacije so bile indoktrinirane z Levo = Dobro, desno= zlo.

      Leta 1991 nihče ni upal na glas reči, da je desničar.

     • Bald Eagle

      Povsem drži, kar si napisal. Se pa ljudje tudi danes ne upajo izpostavljat, predvsem to velja za desničarje. Kajti indoktriniranci nas smatrjo, kot da smo kužni in ne bodi ga treba. Drugačno mnenje še vedno velja, kot sovražni govor. Nič čudnega, če pa levuharji direktni potomci komunističnih zločincev še vedno obvladujejo celoten aparat in vse podsisteme v državi in preko svojih vzvodov še naprej indoktrinirajo narod. Predvsem to velja za šolski sistem ,ki ga do potankosti obvladujejo potomci starih komunistov in pa medijski prostor, ki ga v celoti obvladujejo dediči totalitarnega režima. Dokler se to korenito ne spremeni, nam ne bo pomoči. Država bo tonila vse globlje v brezno. Če pa hočemo spremembe in razvojno naravnano Slovenijo, bo potrebno vse pomembne institucije iztrgati iz krempljev partijskim dedičem in vspostaviti resnično demokratično oblast po vzoru vseh razvitih demokracij v svetu. Predvsem pa je potrebno korenito reformirati pravosodni sistem in vspostaviti pravno državo, ki bo delovala.

     • Štajerc

      Hej, pozabo si mu stisnit plus…

     • Nšo-či

      :)zgodba žilnih opornic je bila prava pot. Vključevala je sedanjost, stvarni problem in se dotikala vseh ljudi.Pogled ljudi se preusmerja skozi preproste vsakdanje zgodbe, ne skozi ideologijo..

     • Bald Eagle

      Delim tvoje mišljenje.

     • Nšo-či

      Tvoje komentarje prebiram izjemno rada :).

     • ZatonMesecnikov

      #Se pa ljudje tudi danes ne upajo izpostavljat, predvsem to velja za desničarje.#

      Vzrok temu je strah pred izgubo službe in težavami v družbeno državnem in samoupravno socialističnem javnem in javno-upravnem. Ki je leglo “našega” kadra. Ker tržno in privatno gospodarstvo nikoli ni zaživelo, ter ostalo nekje vmes, med socialističnim in modernim europskim. Zato imajo “naši” na oblasti in iz ozadja prevladujoč vpliv v teh naštetih inštitucijah. Kjer posledično vlada splošna psihoza “našizma”, kot edine spremljive opicje tam.

      Zato se ljudje, ki mislijo nenaše tam potuhnejo.

     • večni srb

      Razen celega Demosa in krščanskih demokratov, in seveda Kramberherja

     • RATATA

      In definicije levosti in desnosti v Sloveniji uskladiti in resnično osmisliti še danes javnoveljavno ni možno! Zaradi medijev in šolstva.

     • Nšo-či

      Če bi ne bilo ravnovesja, bi obstajala možnost spremembe. Res pa je, da to ravnovesje ni dobro. Spremebe so tiste, ki prinašajo ustvarjalnost, dosežke…. Včasih so dobre, včasih slabe. Desnica je zgodba razuma. Morala bi poiskati pot do ljudi. Pa je na mojo žalost ne. S čustvenostjo se pa od poti še odmika.

     • Bald Eagle

      Mogoče si malo različno predstavljava pomen ravnovesja. Zame ravnovesje pomeni situacijo, kadar je vse v najlepšem redu. V Slovenji pa ta trenutek vidim veliko več nereda. Torej je po moji predstavi ravnovesja, le to v Sloveniji močno porušeno, ker namesto reda vlada nered.

     • Nšo-či

      Ravnovesje je neka cona udobja in miru. V njej živi večina državljanov. Zelo malo je ljudi, ki si v srcu želijo spremembe. Še manj jih je takih, ki so aktivni pri spreminjanju. Ne živimo v vojaški dikaturi in do pot na zahod je le korak. Ljudje živijo natančno tako kot želijo. Potrebno je ustvarit željo za drugčno življenje.

     • večni srb

      Poskusi spojiti dva popolnoma enako napihnjena balona.

  • ZatonMesecnikov

   Maska je bila že davno odvržena, Ši-cu, Kdaj nazaj so se že Turnškov predhodnik Stanovnik, pa Zoki, pa Milan objeti sprehajali po Dražgošah. Drugače kot takrat je, da sedaj nekatere Slovence to moti oziroma jim je s pomočjo Nove omogočeno, da se izrazijo o tem. Drugače pa ni nič drugače kot je bilo…

 • Gavtroža

  Čas je , da se Slovenci zamislimo, kako naprej. Prihajajo čudni časi

 • žogica

  Nocoj boste spet sanjali o Kučanu, ampak sanje se vam ne bodo uresničile in jutri bo novi dan!

  • ZatonMesecnikov

   Upajmo torej Žogica, da se vsaj tebi uresničijo sanje, pa te stari Milan s pomočjo Viagre nocoj naskoči. (Zoki jo bo pa zrihtal, Viagro. Ima farmacevte). kerlc kot je, pa če se boš dobro potrudila, bo morda kaj od sanj…

   • Simon Novak

    Kaj bolješga bi pa pričakoval od tebe, zaton, tukaj pa si nekaj brez repa in glave napisal

    • ZatonMesecnikov

     Da Žogico morda naskoči kakšna Žogica in tebe kakšen Balon od zadaj, kot je pri levičarjih v navadi?

     • Simon Novak

      Še vedno nima smisla, pohvala pa za trud

  • učko

   Maš prau, naše sanje o koncu komunizma so zaman, pa tud če Kučo že jutr crko, ne bo kej bistveno drugač !

   • Simon Novak

    Preden greš spat, poglej pod odejo, da se ti ni kje Kučan skril pod njo

    • učko

     Kučan ima paternalistični odnos do Šarca, ne do mene. A nisi gledal fotk, kako Kučo s svojo prisotnostjo polega Šarota slednjemu dela politično reklamo. Pa ne spet rečt, da je Kučo Niko-i-Ništa !!!!!

     • večni srb

      Proti Pahorju, je pič* dim, komunisti niso nikoli vladali tako totalitarno, ni bilo s čim.

     • Simon Novak

      Trenutno niko i ništa, kakor ti praviš, samo NoraTV in SĐS še mu dajeta veljavo

    • Matt von Glanz

     Kučko bo pod pručko skrit

   • žogica

    Nikoli ne veš, kdo bo prvi crko, učko, pazi se!

 • luka globus

  Ma nj se stari že stegne!

  • Simon Novak

   Ne govori tako grdo o JJ

   • Matt von Glanz

    Saj to je rekel o MK

    • Simon Novak

     Mislim, da o JJ, samo skriva pred svojimi

 • Simon Novak

  Ni Kučan vaš Šiško, đesnjaki

  • ZatonMesecnikov

   Šiško je ZZB NOVJ Levičar, Simone.

   • Simon Novak

    Kako pa te, da so edini, ki so jih do sedaj odkrili pod maskami, bili vaši?

    • ZatonMesecnikov

     Čigavi “naši”. Saj ravno zato, ker so od vseh 400 našli dva SDS? Ha, ha, prozorna igrica.

     • Štajerc

      Hehehehe, tepček. Do zdaj znani so edino Šiško, Lesjak, Ernecl, Golob in Kaloh…

     • ZatonMesecnikov

      In Đukac, kaj ima šiško z SDS?

     • Štajerc

      Tepček, niti sanja se mi ne…

     • ZatonMesecnikov

      Zakaj ga pa naštevaš, Đukac?

     • Štajerc

      Ker dobenga drugega, razn naštetih, od tam nea poznam… tepček.

     • xtc

      Jovo-Šiško je ZZB kader tako da se ne napenjat vsi smo videli hvalnice ZZB jevca in -“Šiško je naš” tako ,da ne se naprezat.

     • Štajerc

      Napreza se tepček, ne pa jas. Jas se zabavam.

     • xtc

      Ne s**** klamfe.

     • Štajerc

      No vidiš. Si že kasilo plusa… LOL

     • Bald Eagle

      Od mene ga vedno dobi, ker se v glavnem strinjam z vsem, kar napiše.

     • Štajerc

      Oprosti, nisn pogledo, keri mu ga je stisno. No, glavno, da se mu dopade.

     • Simon Novak

      Nikogar drugega še niso odkrili, razen vaših 2 SĐS-ovcev, pa prej jih je bilo tam 40 kot 400

     • ZatonMesecnikov

      Seveda je golo naključje, da so odkrili le dva SDSovca. In nobenega drugega. Od vseh 400tih…

     • Simon Novak

      To pa ne vem, ampak ne vem, kje si jih ti videl 400…med nama je edina razlika, da ti jaz navajam dejstva, ti pa špekulacije, a stara praksa đesnjakov je to

     • ZatonMesecnikov

      Če špekulira Levičar, so to dejstva.

      Tako pravi tvoj ideolog, Luka Polmesec…

     • Simon Novak

      Bejži, no, pa lahko bi kaj bolj pametnega napisal

     • ZatonMesecnikov

      Levičarju težko kaj pametenega napišeš, ko je tako “pameten”.

     • Simon Novak

      Verjamem, ja

  • SIMON ROZIC

   I D I O T ! Čistokrvni! Šiško se je že na parlamentarnih volitvah jasno izrekel
   proti J.Janši in SDS ! Z glavo misl teslo Novakovoi, ne z usrano ritjo !!!

   • Simon Novak

    Kaj pa so te vaši tam počeli z nim, zahojenec?

    • SIMON ROZIC

     Kateri “naši” ? Naštej ! Eno teslo še ne pomeni “garde”….

     • Simon Novak

      Ja, 2 vaša so že odkrili z njim…a sedaj pa je eno teslo, še včeraj pa član izvršnega odbora podmladka tvoje SĐS…kako hitro se odrečete svojim, če jih dobijo, seveda

     • SIMON ROZIC

      ….seveda, pametni Simon; predlagam, da napademo
      Avstrijo in se drugi dan predamo !!! To bi bila naša dolgoročna
      rešitev !

     • Simon Novak

      Tipičen predlog zahojenega đesnjaka

     • SIMON ROZIC

      …kaj se jeziš, saj si povedal, da nisi Slovenc ! Po moje
      si kakšen potomec turških janičarjev in si navajen
      in željan vsega hudega ! Zahodna civilizacija ni tvoja
      opcija, de?

     • Simon Novak

      Niti malo se ne jezim, ha ha ha

     • SIMON ROZIC

      …a vsi ostali so pa SD, SMC, LMŠ , SAB…i.t.d. ?

     • Simon Novak

      Tudi možno, a to še ni dokazano, je pa že dokazano za vaša 2

     • Simon Novak

      2 vaša

     • SIMON ROZIC

      Dvojina? Dve tesli še nista “garda”….

     • Simon Novak

      Varda se reče

 • Kosobrin

  Česa se bojite, Nova24? Pa ne, da se zavedate, da nenehno trosite sovražni govor!?

  • ZatonMesecnikov

   Kosobrin, sovražni govor je vsak govor ZZB NOVJ na vsaki proslavi. In to že 72 let.

  • učko

   Če ta rdečim fašistom rečeš to kar so, je to “govor resnice”. Komunajzli in rdečkarski fašisti pa so seveda mal jezni, ne prenesejo resnice na svoj račun in bi radi ponovno uvedli zloglasni 133. člen. Kar hrabro !

  • xtc

   Glej bebo,če nekaj kar ti osebni,kot drugi levaki nočete slišati-to npr ,da ste zažrli SFRJ in da ste zgube in psihoti,še pač nii sovražni govor,ampak boleča resnica.

  • Matt von Glanz

   Kaj to tebi mar, si komisar? Kaksen govor pa trosis ti?

 • xtc

  Vreščanje levih psihotov in hujskačev z pastirjem s Titovim sindromom,nakazuje na obup ,ki jih prevzema saj nimajo poti kam,ni zaveznikov,ni prijateljev in posod okrog taki ,ki jih ne marajo in še oblast jim vse bolj polzi iz rok neizbežno zato obup in grožnje tako se je začel konec njim 2intimne opcuije”SFRJ,povsem identično-vonjajo svoj konec,ki prihaja.

  • Matt von Glanz

   Ti si pa optimist!

   • xtc

    Ko jim bo zmanjkalo denarja kot v Yugi bo konc ali pa ko bodo tujci zaradi prezadolženosti pokupili vse.
    Kruljenje,ki ga slišiš sedaj je isto kot ob razpadu SFRJ,ko so računali kvadraturo kroga.

    • Matt von Glanz

     :) saj, kvadratura kroga je bila vedno misljena kot misterij, odtod nekompetenca in posledicno kruljenje

     • xtc

      Besednjak ,ki ga poslušam sedaj je identičen onemu iz crkajoče SFRJ.
      Sedaj so leta debelih krav,Posvojenček pa nas že zadolžuje z zakladnimi menicami in baje še+ imamo.
      A ti ni jasno?

     • Matt von Glanz

      Ves, jaz ne vidim tako. Mislim, da levica dozivlja umetno rezurekcijo v svetovnem merilu. Nekdo s kapitalom podpira ves ta ideoloski bulsit – pa pustiva teorije zarote, ker zarote tu gotovo so. Marksizem je spet kul, le kdo je mislil na nacional. Pipistrela pred leti – samo bezen primer! Med studentarijo je ogromno tega pranja mozganov. Ne vem, v katerem stadiju je slov. levica, sigurno pa je tudi muzejski in za odstrel. Ampak svetovno …

     • xtc

      Tud Engels je financiral lenuha Marxa in njegovo satansko teorijo a zadeva se je sfižila ravno tam,kjer sta mislila ,da bo uspela,enako je tukaj
      Naj te opomnim nekaj;DA del premožnih ljudi res nekako financira levake,ampak ne iz razloga ,da jih ima rad ampak,zato ker levaki zagotovijo uničenje sleherne družbe,ki jo uničijo ekonomsko in mentalno jo degradirjo na nivo opic in nato nimaš več konkurence le še opice,ki jim prodajaš kar delaš,ker same itaq niso sposobne nič ob enem pa bogatiš.
      Vendar pa ima ta stvar hudo zanko,ko je opic preveč cela zadeva kolapsira,ker postane neobvladljiva in zavlada kamnena doba
      Vse ideje socializma in komunizma so a naravne zato vedno propadeta in gibanje idiotov je vedno ciklično ko jih je preveč je vojna,ki jih zmanjša,skratka,kot imaš sedaj pojav od nekodfinanciranega levaštva se je naravno nasproti formiral drug blok,ki se krepi,zakaj je danes socializem tako privlačen?
      Ker večina ljudi zaradi dobrega misli,da jim je hudo,socializem pa je tisto kar niso nikoli izkusili in mislijo ,da tam ni treba delati,nato se izkaže,da je bila to zabloda,v kapitalizmu niso hoteli delati za plačo,v socializmu a morajo potem na silo pod prisilo in to še zastonj,da se razvija socializem.
      Ljudje,ki niso nikoli občutili “lepot” socializma ali so bili takrat priviligirani tega ne vedo ali pa nočejo vedeti-si lažejo
      Kot se trenutno zadeva širi se bo tudi krčila,kako bo zadeva šla preko vojne ,peči in rafnkov in še česa pa je najbolj treznim že jasno,žal norosti pripeljejo v vojno,vendar pa je zopet tako vojna stolče ,razbije,pobije,pohabi stomiljone,popuca ološ in ko je je konec so spet vsi pridni,poslušni in delovni in se dela ,obnavlja,gradi in ni sociale.
      Je************ ga tako pač je.

     • Matt von Glanz

      Saj si lepo povedal, ampak cilj levice (pa ne avtohtone slovenske) je globalna svetovna vlada. To je v osbovi marxizma.

     • xtc

      Zadeva ne deluje in nikoli ni delovala in tudi ne bo.
      Ta zadeva ,ki si jo omenil je najlepša zadeva na katero ti bom navezal zanimivo zgodbo iz Svetega pisma o Babilonskem stolpu-ovrzi versko kramo in poglej bistvo.
      Gradno stolpa ni ustavil bog(kot tam piše)) ampak ralični interesi-seveda tam pravi ,da je bog naredil jezike za razdor,NE ni stvar v temu narodi in civilizacije so naravno prilagojene okolju kjer živijo in vsak poizkus “unionizacije” prinaša motno ,saj je zadeva abnormalna v nasprotju z naravo zato se ne izide.
      A li še drugače v zgodovini so tako ZDA kot Rusija že eksperimentirali z ljudmi tako ,da so od genijev pobrali genski materijal in ga križali z materijalom ženske genija misleć ,da bodo dobili super genije,a jim je narava pokazala fige-dobili so kup bebcev skratka vsako spreminjanje naravnih zakonitosi se narava odzove z protiukrepom,boleznijo,katastrofo,epidimijo ipd in večina političnih in drugih tepcev ne razume ,da svet deluje na sistemu ravnotežja kot vesolje in zakonitosti ,ki tam veljajo,teh pa še mentalno nismo zmožni dojeti zato jih skušamo-jo nekateri spreminjati na silo a se ne da.,naravavedno uredi ,da se zadeva uravnovesi tako ali drugače.Zakon akcije in reakcije,vse ostalo je predrabljanje.

     • večni srb

      na zahodu, je vse polno raznih starin, ki jih restavrirajo vaške obrtne delavnice. V vsakem kraju je vsaj en izučen mojster, ki neprestano obnavlja največje znamenitosti, za tisti kup starega dreka zasluži več kot cela fabrika, ki masovno štanca neprimerno bolj solidne izdelke. Na takih fintah temelji sodobni kapitalizem, zato pa mora biti spodaj nek sloj revežev, ki nikoli ne pridejo do svoje priložnosti, saj gre vse za tradicijo oziroma negovanje kapitala od prej.

     • macon

      Svetovno dobivajo batine od desne sredine. LGBT, permisivnih, feminističnih in migrantskih blodenj se ne da koherentno utemeljevati.

     • Matt von Glanz

      Vse se da utemeljiti, ce ne drugace, pa s pestjo. To zato, ker se vedno da nasprotovati samo z necim drugim. In to nekaj drugega je v osnovi desne sredine Tora oz. to, kar je od nje v SP.

     • macon

      Jaz temu rečem kar zdrava pamet. Preizkušeni odnosi in družbene postavitve. Utemeljevanje s pestjo je kratkega roka trajanja. Pest se utrudi od pretepanja oziroma ni vedno prisotna.

     • večni srb

      Kako boš pa drugače izrazil površino kot v kvadratnim metrih?

     • Štajerc

      Ni še on jemo infinitezimalnega računa…

     • večni srb

      Take bi rabili, da bi izmerili obalo v Piranski uvali.

     • Štajerc

      Tam gre menda bol za volumen. Ribiči majo mreže… LOL

     • Matt von Glanz

      Prijatelj, xtc jevo omembo tega razumem v smislu Nikolaja Kuzanskega – ce ti to kaj pove. Drugace je ze dolgo znano, da je pi r na kvadrat ta obrazec in nimas kaj racunati.

     • Štajerc

      Kaj so že “pi” zračunali, kolk je točno???

     • Matt von Glanz

      Ni tocno, zato je to se vedno misterij. Glede infinitezimalnega pa … Ni mi nujno potreben za zivljenje, zato imam racunovodkinjo. Kaj je tvoj point, matematik?

     • Štajerc

      Sploh nimam pojnta. Sam zabavam se. Pa nisn doben matematik, anpak sam strojni tehnik…

     • Matt von Glanz

      :)

     • Jože

      3,142857142857142857142857 tako se ponavljajo št do neskončnosti
      lp joško

     • večni srb

      Na neki točki, postano število pi manjša od fizične definicije milimetra.

     • Štajerc

      Bojim se, da si mal f temo brcno. Kakorkoli…

     • večni srb

      Odvisno, kako natančno določimo pi.

     • Matt von Glanz

      Kar zacni! Se srecava s stemarco pri zadnji decimalki, da postemava tisto, kar bo viska pri kvadraturi – cez milijon let.

     • večni srb

      A hočeš povedati, da nikoli ne moremo natančno vedeti kakšno površino zajema katera koli elipsa, preprosto zato, ker se ne da polagat ravnih palic in jih na koncu preštet?

     • Matt von Glanz

      Kolikor se spomnim iz OŠ, to gre, ce so palice neskoncno majhne.

     • večni srb

      Koliko angelov lahko spravimo na vrh neskončno majhne paličice?

     • Štajerc

      Kolko las ti more falit, da si plešast?

     • Matt von Glanz

      Vsi

     • Štajerc

      Hehehehe… ravna palca se pot mikroskopom zvija sem ter tja.

     • večni srb

      Če jih povežeš v butaro, so toge.

     • Štajerc

      Ja. Če si nežn, lahko z butaro tut pometaš…

     • Matt von Glanz

      Ti si tog tudi brez svoje butare nic osebnega

    • Matt von Glanz

     Resno, a bo kdaj konec te vecne kontinuitete?? Slovenija mora preteklost prepustiti zgodovinarjem

     • xtc

      Samo ko zmanjka izposojenega denasrja-preje nič-žal.

 • učko

  Normalni Slovenci hočemo živeti v zvezi Evropskih držav in živet kulturo Zahodne Evrope, ne pa totalitarne Rusij, Belorusije, Kitajske itd. ! Kučanizem nas vleče nazaj na Balkan !!!

  • večni srb

   Mogoče ima tudi stopnja naše civilizacije kaj s tem, ko se bomo kultivizirali in zgradili taka mesta kot jih imajo oni, se pa lahko začenemo pogovarjati o civilizacijski enakopravnosti, sicer bodo morali delat za nas ali kako točno si to predstavljaš.

 • xtc

  V bistvu sta socializem in komunizem en sam sovražni govor-preberite sii njune pozive,kaj z drugače mislečimi-ti dve psihopatski religiji bi morali biti prepovvedani z ustavo.

  • učko

   Točno tako! Levuharji so sami sociopati, ki se jim ne da delat in s svojimi psihopatskimi in zločinskimi dejanji organizirano plenijo. Pri tem pa zmerjajo vse, ki so kritični na njihov račun.

  • večni srb

   Če hočeš pobiti vse neprilagojene, nisi drugače misleč ampak nor.

 • učko

  Sociopatsko-psihopatski politikantski intrigant in ščuvalec Kučo vam je zopet bral svoje litanije !!!!

 • večni srb

  Predstavljajte si, da je umrl Kučan. Kaj bomo pa zdaj?

  • Bald Eagle

   Rešili bi se hudega zaviralca demokracije in napredka.

   • večni srb

    Lahko bi se šli še pobit med sabo za njegovo nasledstvo, recimo. kdor zmaga, pobere vse.

 • Štajerc

  Dobro napredujemo. Še sam dobrih 300 majnka do taužnt…

 • Krtača 20

  Drgač je pa lepo videt da je Kučan domobrančkom spet stopil na žulj….samo vekanje in kletje spodaj…..

  • xxxxxx yyyyy

   Ja zanimivo

  • Kapodistrias

   Domovina, narod, Bog!

 • xxxxxx yyyyy

  Zanima me kaj bo ko ne bo več Milana kdo bo kriv za vse ,nora tv ne bo imela več gradiva, čist brez veze bo

  • Štajerc

   Si pozabo na Madžare. Tam je od Nove geldtošn…

   • xxxxxx yyyyy

    Ja ja sem vidu ja baje da orban dela veliko ogrsko

    • Štajerc

     No. Finta je f tem, da bi bres Madžarov, Nova že davno vgasnila. Za prvo tranžo 800.000 € so se še upali lapat, pol pa fse tiho je bilo.

     • Bald Eagle

      In kaj hudiča tebe sploh briga, od kod Novi24 sredstva!? Pomembno je, da se ne financira z davkoplačevalskim denarjem. Torej ne gre s tvojega žepa nič, z razliko od nacionalne RTV ,ki pa se financira z davkoplačevalskim denarjem, poroča pa povsem enostransko v korist leve politične opcije. Kako pa da ti to ne gre nič v nos levuhar zablojen!? Kritiziraš medij ,ki se financira z zasebnim kapitalom, ki nima nič opraviti s tvojimi financami, levursko tiho pa si glede financiranja levuharske RTV.
      Si zelo nekredibilen levuharski pisun in nič drugega.

     • Štajerc

      Kak zaj to misliš??? Kaj na Madžarskem ni dafkoplačevalcof???

     • Krtača 20

      Rtv je bil vedno trn v peti raznim wanabe diktatorčkom. To pomeni da dobro opravlja svojo vlogo. Glede orbana pa….kmalu ga bo zašil lasten narod….

     • centurion

      Heh, kod za hudiča hodiš???
      Te rabimo v prvih vrstah prot rdečim kmerom in
      ANTONU PEINKIHERJU
      Beri od strani 190 dalje….

      https://hrcak.srce.hr/file/119825

     • Štajerc

      Hehehehe, saj sn vedo, da ste nebogleni bres izdatne, ampak jalove pomoči.

     • Bald Eagle

      Pojdi raje spat, ker si že pošteno smešen in blamiraš samega sebe s svojimi blodnimi komentarji.

     • Štajerc

      Hočem jurja, pol pa gren spat…

     • Bald Eagle

      Potem pa blodi še naprej.

     • Štajerc

      Lepa hvala za dovolenje…

     • centurion

      Pusti buzeranta, ki izdaja Štajerce.
      Peder z balkana.
      Bosanc….

     • Nšo-či

      Ja..kaj ti pa je?

     • Štajerc

      Ja no, če @centurion kliče na pomoč, te že more bit kaj resnega. Sam met tote jas nea spadam…

     • Nšo-či

      Hmm..ja. Če bi bla vojna..bi bil ti švercer.

     • Štajerc

      Zna bit. Nimam se za heroja.

     • Bald Eagle

      Za švercerja mora bit človek sposoben in korajžen. Jovo pa ni nič od tega.

     • Nšo-či

      Jst pa mislim, da je z vsemi žavbami namazan :).

     • Bald Eagle

      Na jeziku.

     • Štajerc

      Hehehehe… za cajta Juge sn prešverco prek meje Boga pa pou…

     • Bald Eagle

      No, vsaj nekaj od tebe.

     • Štajerc

      Odloči se že. Saj pa berem, kaj odgovarjaš @Nšo-či.

     • Bald Eagle

      Odgovarjam to, kar si o tebi mislim. Skozi tvoje poste sem le pridobil nek obris o tebi. Zato nekako vem ,kakšen človek si v resnici. Pa tudi sam si marsikaj napisal o sebi. V glavnem lenuh prve kategorije.
      Zdaj se pa za danes poslavljam.

     • Štajerc

      Ok. Lenarim rad. Predvsem za kompom…

     • Bald Eagle

      Zgublja prisebnost. Tudi komentira vse kaj drugega, le vsebine novice ne. Kot kaže, se mu je stanje močno poslabšalo.

     • Štajerc

      Boš mi spet kake zdravile probo pretpisat??

     • Bald Eagle

      Pridi k meni, pa te bom v celoti ozdravil. Boš povsem prenovljen.

     • Štajerc

      Kam to? F Pomurje al Prekmurje???

     • Bald Eagle

      Kje pa, čisto druga smer.

     • Štajerc

      Verjamem. Nikoli ne bi zadel. Vedno bi bilo v nasprotni smeri…

     • Bald Eagle

      Jasno, da ne bom razkrival svoje lokacije.

     • Štajerc

      A so moji odgovori zate preveč zamotani???

     • Bald Eagle

      No, živim precej daleč od krajev, ki si jih naštel.

     • Štajerc

      Jutri se bova šla “skriti zaklad”… LOL

     • Nšo-či

      Če boš kaj srečal fmg9, ga lepo pozdravi. Reci mu, da kar malce pogrešam najina špikanja.

     • Bald Eagle

      Bil štiri mesece preko Atlantika na obisku svojih otrok. Ni bilo časa za pisanje komentov.

     • Štajerc

      Hahahahaaaa. Niso te za komp pustli tipkat. Lahko si sam na skrivaj čito.

     • Bald Eagle

      Norec lahko napiše samo nor komentar.

     • Štajerc

      Ja no. Kaj sn te trofo???

     • Bald Eagle

      Res si postal neprišteven. Pišeš bedastoče.

     • Štajerc

      No. Sn upal, da bodeš zanikal… LOL

     • Bald Eagle

      Zanikal kaj?

     • Štajerc

      Ja, da te tam, kao prek luže f kaki NASA letalski bazi niso za komp spustli in si sam na skrivaj na telefoni čito, kaj se kao tu pr nas dogaja. :-)

     • Bald Eagle

      Nisem bil v nobeni letalski bazi, temveč sem se z svojimi otoki zabaval ,kot se spodobi.

     • Štajerc

      Ja. Ni slabo. Kaj so še samski???

     • Bald Eagle

      Imajo že svoje družine. Zato je bila zabava še toliko boljša, ker nas je bilo veliko število.

     • Štajerc

      Nea si znam pretstavlat, da bi pr meni moja tašča svetla štiri mesce fsaki dan, pa bi mi blo to zabavno. No, sto ljudi, sto čudi…

     • Bald Eagle

      Kdo je pa rekel, da sem njihove žene gledal vsak dan?

     • Štajerc

      Verjamem. Tut moja tašča nebi štiri mesce fsaki dan mene gledala. Že za krajši čas je gledala mimo mene…

     • Bald Eagle

      Hohohooooo, to je pa ena redkih stvari, ki povsem drži in ti rade volje verjamem. Ima verjetno močan razlog, da je temu tako, Heheheeee.

     • Štajerc

      Je imela… Boge tvoje snahe. Nebi se rat znašo v njihovi koži…

     • Bald Eagle

      Hja, mogoče sem težak tip človeka za tiste, ki niso v življenju navajeni reda in discipline. Taki osebki težko shajajo z menoj. Sicer pa me snahe zopet nekaj časa ne bodo videle. Je pa res, da se v gosteh prilagodim načinu življenja ,ki ga ima moj gostitelj. Situacija pa je obratna, ko sem sam gostitelj.

     • Štajerc

      Torej so si snahe oddahnile. Osem mesecev bode hitro na okrog in potlej bo spet veselo. LOL

     • večni srb

      Super, povej kako je kaj pod Trumpom, a je Melanija še v Afriki?

     • Bald Eagle

      Hehe, nisem se šel ukvarjat s Trumpom temveč počet vse kaj drugega.

     • večni srb

      Verjamem hrvatom!

     • centurion

      Lepo.
      Jaz tudi.

    • večni srb

     Ne more biti debelejša od kraške mortadele.

     • Štajerc

      Križanka met mortadelo in ogrsko je špehata kolbasa… LOL

   • Bald Eagle

    In!? Te kaj moti!?

    • Štajerc

     Mene nič. To se tiče Madžarskih davkoplačevalcev.

     • Bald Eagle

      Kaj pa potem rineš nos tja, kjer mu ni mesto!?

     • Štajerc

      Ker se zabavam na ta način.

     • Bald Eagle

      Torej provokator. Take bi bilo potrebno trajno odstraniti iz teh strani.

     • Štajerc

      Čuj, nea si preveč k srci ženi. To si piso že dve leti nazaj…

     • Bald Eagle

      In dosegel, da te banajo.

     • Štajerc

      Ja no. Morm potrkat. Nekaj dni že mam mir. LOL

     • Nšo-či

      A veš Baldy, da moje težave z blokiranimi komentarji so pa minile?Pri istem načinu komentiranja. Me pa vsak dan nasmeji uporaba klonov. Nekateri jih ne znajo niti preštet več. Nasmehnem se tudi ob misli, ker ne razumejo, da za nos vlečejo samo sebe.

     • Bald Eagle

      Teh klonov je ogromno na tem portalu. Najbolj me pa nasmeji dejstvo, ko se en osebek skozi različne nicke pogovarja sam s sabo. To so tipični primeri shizofrenije.

  • večni srb

   Mogoče nameravajao izkoristiti nerede, ko bo prihajalo do menjav na oblasti.

  • xtc

   Že pripravlja naslednika Žižek ga je lepo imenoval “Slovenski Stalin”.

 • Haloški Tunek

  Čujte, ugotavljam, da se sovražni govor krepi tudi na tem portalu in ogroža mir, saj besedami kmalu sledijo tudi dejanja. Zato pričakujem, da se bo na sovražni govor odzvala tudi slovenska država, kaznovala Noro24TV, kaznovala SDS in njenega liderja…itd itd… Zaj pa se spat spravite… Lahko noč.

 • Haloški Tunek

  Še to moram povedat preden grem spat k moji Juliki…nategno jo bom… Krkovič ima končano zgolj poklicno šolo… krif je za sestrelitef helikopterja nad Ljubljano. Praf tako je fkup z Janezom Janšo zlorabljal Slovensko vojsko tudi v okviru afer Depala vas in mariborsko orožje !!!… Lahko noč…tokrat pa resno!!!

  • ježodež

   Kaj boš ti o sovražnem govoru, ko ne veš sploh, kaj to je.
   Naj ti to pove Tamara, da si boš zapomnil.

   https://www.youtube.com/watch?time_continue=13&v=N6J7ElklmgY

  • centurion
  • montyamp

   Kaj bi crknu , če bi napisal eno resnico ????

   • Haloški Tunek

    Še to preden grem spat… Najbolj nesposobni precednik vlade Peterle bo zaj drekal po TO, a septembra 1990 je Janša že razoroževal TO in Slovenijo, Peterle pa je bil tiho. To je bilo zares razoroževanje TO in Slovenije, izdajalci. Krkovič, oblečen v črn SS usnjen plašč je maja 1990 predal orožje Kočevja.. IN TO JE ŽIVA RESNICA !!!… Zaj pa res…LAHKO NOČ!!!

  • ježodež
  • Bald Eagle

   Budalo pijano!

   • Haloški Tunek

    Tič tiho bodi…ka te nem fstrelo v toto glavino plešasto !!!

    • ježodež

     Plešasta je tvoja, ker ti je koza že vse ščetine pojedla.

  • večni srb

   A ti jim vse verjameš?

   Potem se pa še čudiš Krkoviču, on je žrtev.

  • ježodež

   Kar pojdi, pod posteljo te pa čaka sosed, da ti razbije koljone, če jih je še kaj ostalo.

  • Krtača 20

   Krkoviču bi mogl še tist brigadirski čin odvzet. Definitivno ga za svoje laži in prevare ne zasluži.

   • ježodež

    Bi si jih ti te čine lahko na krtačo obesil, de ?

    • Krtača 20

     Definitivno, pa po dreku z njimi ribal.

     • ježodež

      No tega pa imate v Halozah, kar dost, ampak tokrat ti to ne bo uspelo.

     • Haloški Tunek

      Krtača ni Haložan….jas sn Haložan…kapish?

     • ježodež

      Ti si uscane.

   • Haloški Tunek

    Nikoli ni bil brigadir…je navaden desetar…posrani…

    • ježodež

     Si si že preoblekel gate, al hodiš še zdaj ves poscan okol ?
     Pffff, ti smrad, kako smrdiš….. fuuuuujjj….

   • Black_hawk

    si bogi?

   • Slovenec

    Pravi se je oglasil…

 • Krtača 20

  Bogi desni. Spet ste popušil na celi črti. A jajo to že ve? Aja, mu bo orban povedu….tale Kučan vas zmer scajta.

 • Haloški Tunek

  Samo to bom reko…Radojkiča sn mel okrog prsta navitega… Fse je delal na moj ukaz !!!… LAHKO NOČ!!!

  • xtc

   Kaj je Farovški Tunnek kej se dereš,a nisi danes nobenega cucka ali pa fantka?

   • Bald Eagle

    Saj bi ga, vendar je tudi za kaj takega potrebno dobro orodje ,ne pa posušeni Tunekov tič, ki ni več uporaben za nič.

    • Black_hawk

     Bald pozdravljen

     • Bald Eagle

      Pozdravljen tudi ti. Le da trenutno ne vem, kateri nick si v preteklosti uporabljal.

   • oto

    Tunek je daleč izven vaše fare, dečkoljubci klerofašistični!

  • RATATA

   Težko noč prasec!

 • xtc

  Tunnek Peinkirher pač ne more prebolet ,da sta ga JJ in Krko razkrinkal izdajalca srbofilnega.

  • Black_hawk

   To je tisti ki sramoti našega generala, sam pa nima za izobrazbo?

   • Goran Hvala

    generala? misles unga ki si pravi general ceprav ni…?..neki tazga kot on pobriti levak ki je nevem kaj ker je pac prevedel svoj naziv iz anglescine cist narobe seveda zavestno…take gerale ti mislis?

  • Lewuh

   TI SI EN AMEROFIL, KI NIMA VEZE Z REALNOSTJO. MRŠ NEKAM OPRANOGLAVEC. BOLJ SRBOFIL, K PA AMEROFIL. ZROLALO SE TI JE.

   ————————————————————————————————————————-

   NAJ ŽIVI RDEČA ZVEZDA, KI NAM ZAGOTAVLJA VARNO IN TOPLO ŽIVLJENJE

  • Lewuh

   VN IZ NATA TI XTC TROL NA KUB. SĐS MAJO PA RES ENE POSEBNE PRIVRŽENCE. OSEL XTC.

   ————————————————————————————————————————-

   NAJ ŽIVI RDEČA ZVEZDA, KI NAM ZAGOTAVLJA VARNO IN TOPLO ŽIVLJENJE

 • xtc

  Kučanovo tuljenje in kruljenje ni niti naključno niti ni izraz njegove mirnosti.
  Kaj torej je na zadevi?
  Dejansko je realnost kruta Posvojenček ne pomeni nič več država sama anarhija korupcija in afere firme pa drsijo v tuje roke in Kučan zadeve NE more več uataviti.
  Če lahko klopota po SLO poa je njegova mednarodna teža 0,dejstvo je ,da so mu Hrčki skurili njegovo gorečo željo novo SFRJ in ,da bi bil Titek,skratka senilnemu psihotu popuščajo živci,ker izgublja mednarodno.
  Dejstvo je,da se je Evropa,kot svet začel pomikati desno,kar pomeni sleje kot preje pospravo komunističnih in socialističnih in še kakih blodenj v ropotarnico zgodovine z očitno kot kažejo dogodki z vsemi sredstvi,kajti ljudje imajo izrojenosti dovolj,sicer kritične mase še ni ,se pa hitro bliža.
  In grd poraz CSU in SPD ni posledica upora Seehoferja ampak posledica neodločnosti,da bi Seefofer sesul merckelco pa magari na nove volitve,kjer bi CDU in SPD potegnila še krajši konec in s tem rešil svojo stranko.
  Krepitev AfD je neizbežna in Merckelca je ne more več ustaviti,vzpon Afd ni posledica fašizma ipd jajc ampak je posledica poblaznele politike Merckelce,SPD in Zelenih.
  Zmerjanje AfD z fašisti ipd s strani Merkelce in levičarjev ji le še dviguje moč.
  Namesto,da bi se vprašali kj delajo narobe, iščejo sovražnika.
  Napake ,ki jih počne merckelca in SPD in levičarji so katastrofalne od prikrivanja zločinov pritepencev,do zmerjanja sorodnikov žrtev teh zločinov z nacisti in fašisti,prinaša le obraten učinek od željenega in vzpon AfD.
  Če bo AfD znala najti pravo ravnotežje med ekstremom in realnostjo utegne postati največja in težko premagljiva stranka,ki bo spremenila Nemčijo drastično podobno pa se bodo spreminjale druge EU države.-čas je da multi kulti in njegova ropotija odidejo na odpad zgodovine-zadeva je propadla.

  • Štajerc

   Hej, tak nebomo prišli do taužnt. Keri bo te tote litanije čito???

   • xtc

    Kdo te sili?

    • Štajerc

     Sili??? Gre za cajt.

  • RATATA

   Za nemćijo je še večji problem oni na vozičku!

   • xtc

    Glej,zadevo nekaj časa krotiš z lažjo,nato z represijo-nazadnje te povozi.

    • RATATA

     Rad bi doživel kaj bistvenega.

     • xtc

      Boš a se ne veseli.

  • večni srb

   Velika Nemčija bo zaprta ekonomska cona, nimajo kolonij, zato ne morejo do poceni naravnih surovin in bomo popolnoma odvisni od britanskega imperija.

  • xxxxxx yyyyy

   A jemaš kaka močna zdravila

   • xtc

    Kaj si pozabil uzet od zdravnika predpisanega?
    Da ga pokličem ,da ti da na silo?

 • oto

  Kako ste pa vi bolani… Dajte že končno spokat v noriško kraljestvo ali pa v drugo republiko, nam pa dajte mir.

  • Goran Hvala

   le zakaj bi. ? se jim tukaj prevec fajn godi…se orban ne bi poslusal tega cviljenja…:-)

   • janko

    Ja zakaj si pa potem v tujini in nisi ostal doma, če je tu vse normalno?

    • oto

     Kdo pa si, da bi ti morali ljudje polagat račune, halooo?!

     • janko

      Samo vprašam, če Hvala tako vse hvali pri nas.

  • janko

   Vidim tvoj pogled na vse to, mnogo vas je takih. Ampak za objektivnejše lastno mnenje je potrebno videti obe strani – pa primerjati z dejstvi, saj čas vse pokaže. To naredi!

   • oto

    Ravno zato, ker imam stvari predelane in kup informacij iz prve roke, vem, da z Janšo ne bomo prišli nikamor, je diktatorsko nastrojen. Pika.

    • janko

     Lej, verjamem da je JJ težek. Ampak je genialen, nadarjen – še vedno mislim, da imamo priliko, izkoristimo talent, naj Slovenija vznikne kot Feniks.

 • Goran Hvala

  ocitno je prvorazrednih prebivalcev v sloveniji nekje 1.950.000….ostalih 50.000 se stejete med drugorazredne.. in to sami.. pac niste nic drugorazredni ste sam janseviki.. vas pac niben ne mara… tak kot vi ne marate nobenga ki ni jansevik…jest sem za da se vas postreli kot mlade macke in zmece v jame…:-) . pa ne me zdej napadat. to je po vasi janseviski definiciji svoboda govora… uporabil pa sem vase besede janseviki…lohk se dodam kot vas veliki vodja janez jansa v soocenjih na poptv da je to zgolj neprimerno izrazanje….:-)..

 • janko

  Ta dogajanja so formiranje kontinuitete in pomik nekoliko nazaj v totalitarizem!

  Ali se ti fosili nočejo odpreti svetu, ali nočejo racionalno razmišljati?
  Ne verjamem. Tu se gre za njihovo preživetje – da rdeči zmaj NEMOTENO kraljuje do svojega naravnega konca. Zato potrebuje aktivnejšo podporo institucij in svojih vnukov!

 • Zgornji

  ZLOBNEŽ HINAVSKI STAR PEKLENSKI !!! ! !!! POZNAMO NJIHOVE UKANE, JA, KO HOČEJO SVOBODO GOVORA UTIŠATI POD FRAZNIM IZGOVOROM “SOVRAŽNI GOVOR” TAKOJ KO JIM RESNICA NI VEČ VŠEČ !!! ! !!! PODOBNO SE JE NEKOČ ŽE ZGODILO , IN NE SMEMO DOPUSTITI DA SE KAJ PODOBNEGA PONOVI ZARADI NEKIH ZLOBNIH LJUDI !!! ! !!!

 • Lewuh

  PA KAJ JE DESNJAKI. KAJ PA MISLTE, DA STE! NATO – NORD AMERICAN TERORIST ORGANIZATION!!!!!!!!!!!!!!!! TAKOJ VEN! TAKOJ VN! POLN KUFR GA MAM!

  • janko

   Kaj pa če bi jutri npr. prišel Erdogan ali pa Isis in zasedel Evropo? Ali pa Putin en del Evrope? Ali pa Kitajci?

   • FRANC3

    Pust LEWUHA. Oni bi sprejeli vsakogar, samo demokracije ne.
    Ali ni omenil Kučan, da edino cenzura zagotavlja demokracijo? Tipičen KP konstrukt!

    • Lewuh

     U RT SE ZALET.

     ————————————————————————————————————————-

     NAJ ŽIVI RDEČA ZVEZDA, KI NAM ZAGOTAVLJA VARNO IN TOPLO ŽIVLJENJE

    • Lewuh

     VN IZ NATA. VOJNI HUJSKAČI SĐS-ovci. POKVARJENI K TRUMP SAKRAMENSKI.

     ————————————————————————————————————————-

     NAJ ŽIVI RDEČA ZVEZDA, KI NAM ZAGOTAVLJA VARNO IN TOPLO ŽIVLJENJE

 • milanček

  LP moja Slovenija, a je kratkonogi sekret iz murgel že končno pobrcal z nožicami in s tem rešil pošten slovenski narod tega kimunističnega prekletstva?

 • šmentanamuha

  Kučanov sovražni in hujskaški govor bi moral obsoditi vsaj predsednik države.

  • FRANC3

   Kako. če ga je pa Kučan ustoličil. V mafiji in partiji se NIKOLI NE NASPROTUJE tistemu, ki te je ustoličil.

  • Hribouc

   As’mislu, de si Barbika upa?

   Kučan je izdal Zapovest!
   Zapomnite si ga in zapomnite si datum!

   Sam to rajžo se je ruknjenec zajebou, satanist fuknjeni!

 • Franjo Trojner

  Enkrat zadrt šef komunistične partije, vedno zadrt šef komunustične partije.

  • Hribouc

   Naglavni šef Rdečega Kupleraja Slovenistan, zadnje boljševiške zahodne sovjetske respublike.

   Krvava crkovina največjih slovenskih sadistov Satanizma na slovenskem!

 • goldhorn

  Lepo da imamo Novo24, da se lahko dnevno draži kratkonogega.

 • Marko

  Kordiš,skrajni ortodoksni levičar je izjavil, da je podjetnike(kapitaliste) potrebno obrat do zadnjega beliča nato pa z bajoneti naterat v morje. No, Kučanu se je pa utrgal, ko je to prebral, zato je pozval sodstvo in tožilce naj ustavijo sovražni govor levičarja Kordiša .Ta ortodoksni upokojenski levičar mi je pa ošeč.

 • Get Smart

  Fraze tipa utrgalo se mu je bla bla bla bi bile pogovorno na mestu,
  če bi kar na vsem lepem (če bi z jasnega udarla strela ali bi se iz jasnega utrgal dež)
  tovariš MILAN KUćAN začel
  častiti DEMOS-KRATOS= ljudo-vlada.

  Ker pa vseskozi dela za gazde=kaviaržidokominterno in njihovo lokalno
  MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO,
  pač ne moremo govoriti, da se mu je utrgalo,
  ampak da, kot vedno in povsod: “čuva tekovine JUGKOKMUNISTIČKE revolucije.”

  Pamet v glavo, ljudje. Pamet v glavo.

  • Get Smart

   Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

   SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
   seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
   vrednotami.
   Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
   ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
   = poštenost,
   = pravičnost,
   = resnicoljubnost,
   = prijateljstvo do ljudi,
   = domoljubnost,
   = rodoljubnost,
   = svobodoljubnost
   in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
   podarili svetu.
   Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

   • Get Smart

    Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

    Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

    KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
    MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
    detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
    sviranje kurtzu = prodajanje magle=
    skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
    transićizem = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem =
    SOCIALIZEM = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
    … =
    tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
    = globalno pa kaviarŽIDO KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM …
    (
    SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)
    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
    .
    Vsi -izmi so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
    ZASUŽNJEVANJU ljudi.
    .
    .
    Jezus Kristus:
    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
    .
    »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!