KUL-ovcem gre v nos, da vlada dela dobro; prav jim pride še tako iz trte zvita kritika

Datum:

KUL-ovci se očitno oprimejo že prav vsake bilke, seveda z namenom, da lahko pokritizirajo delo aktualne vlade. Izjema ni niti predsednica stranke SAB Alenka Bratušek, ki se je tokrat obregnila v avtomatično podaljšanje brezplačnih vozovnic za upokojence. Ministrstvo za infrastrukturo je namreč avtomatično podaljšalo vozovnice tistim, ki izpolnjujejo pogoje, brez dodatnih postopkov. Bratuškova pa je na družabnem omrežju zajedljivo pripomnila, da vlada očitno ne ve niti tega, da v Sloveniji velja zakon o brezplačnih vozovnicah za upokojence.

Veljavnost brezplačnih vozovnic za upokojence se bo samodejno podaljšala za leto dni, so sporočili v začetku tega tedna. Skladno s prvotnimi napovedmi bi subvencionirane oziroma brezplačne vozovnice za javni prevoz imetniki morali podaljševati vsako leto. Zdaj pa so iz Ministrstva za infrastrukturo RS sporočili, da se bodo te, avtomatsko podaljšale za eno leto, in bodo tako veljavne tudi v letu 2022 – upravičencem torej ne bo treba vložiti nove vloge. Sklep o podaljšanju veljavnosti vozovnice je podpisal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec. Zaradi omejitev izvajanja javnega prevoza potnikov, ki jih je vlada odredila zaradi epidemije, so namreč upravičenci javni prevoz uporabljali v zmanjšanem obsegu ali pa sploh ne.

Zakon daje upokojencem pravico do brezplačnih vozovnic, vendar je potrebno skladno z zakonom izpolnjevanje pogojev enkrat letno preveriti. Bivša ministrica to zagotovo ve. Mi smo avtomatsko podaljšali tistim, ki izpolnjujejo pogoje, brez dodatnih postopkov,” je minister Vrtovec na Twitterju odgovoril na očitke Alenke Bratušek. Ta je namreč tvitnila, da imamo na oblasti vlado, ki očitno ne ve niti tega, da zakon o brezplačnih prevozih za upokojence velja. “Nima časovne omejitve na eno leto, na dve leti ampak, tako kot vsak zakon, preprosto velja. Dragi upokojenci srečno vožnjo še naprej in uživajte v lepotah Slovenije. Neomejeno,” je zapisala in s tem namignila, da se ministrstvo za infrastrukturo hvali z nečem, kar je tako ali tako že samoumevno. Bistvo seveda ni bilo v tem, pač pa je šlo predvsem za to, da so se brezplačne vozovnice podaljšale avtomatično – kar pomeni, da so ustaljeni postopki tokrat odpadli in da se upokojencem ni treba drenjati po uradih.

Sara Bertoncelj

Sorodno

Zadnji prispevki

FIDES: Golob nam je dvakrat grozil!

V sindikatu zdravnikov Fides so se odzvali na današnjo...

[Video] Strokovnjak opozarja: “Najusodneje pri kanalu C0 je, da se sploh gradi”

Najusodneje pri kanalu C0 je, "da se sploh gradi"....

Trump pridobiva prednost v ključnih bojiščnih državah

Novembra bodo v ZDA volili predsednika in trenutno vse...

Oblast bi za 10 odstotkov višje cene elektrike, da bi se paneli bolje prodajali?!

Včasih za kakšno državo pravijo, da ji vlada mafija,...