fbpx

KUL začela razpadati še pred sestavo? “V SD bi eni menjali “voditeljico”, LMŠ bi predčasne, Erjavec bi pa vse poslance, ki ga ne vidijo kot premiera, izključil iz stranke!”

Tanja Fajon, Alenka Bratušek, Luka Mesec in Marjan Šarec (Foto: Montaža Demokracije)

Zdi se, da je tranzicijski levici uspelo. Razumne levičarje so stisnili v kot z dilemo, ko se morajo odločati, kako zelo sovražijo Janeza Janšo, da bi vendarle še lahko vsaj na račun tega sovraštva prebavili neprebavljivo KUL juho. In medtem ko že doslej niso imeli briljantnih kandidatov, pa se zdi, da je biti levičar z razumom zares postala ena od najmanj zavidljivih pozicij. Ko slednji opazujejo kaos, ki ga povzročajo povzročajo njihovi “predstavniki”, se morajo držati za glavo.

Neumnosti in zasmehovanja vredna dejanja leve politike sploh ne rabijo več iskanja, saj jih sami ponujajo na pladnju. LMŠ je v zadnjem času flirtal najprej z Jožetom P. Damijanom kot tehničnim mandatarjem, zdaj pa, s čimer je levi sredini priboril dokončno dno, za novo mandatarstvo flirta s Karlom Erjavcem. Damijana jim je dokončno odpihnil dr. Masten, Karl Erjavec pa je najbrž tisti, ki bo odpihnil njih. V SD-ju so po poročanju nekaterih pričeli izgubljati živce s Tanjo Fajon, češ, da je, če poenostavimo, bruseljska salonska migrantoljubka, ki nima nobenega stika s slovensko realnostjo, kar je seveda res. Postavili naj bi ji pogoj, da ima do novega leta čas, da odstavi Janeza Janšo, če ji ne uspe, pa bo odšla v zgodovino.

Iz kaosa, ki se dogaja, so se pričeli norčevati tudi na Twitterju, tako sta npr. tako Bojan Požar kot Matej Lahovnik objavila šaljiva tvita na temo “levičarskih Butal”:

Karl Erjavec od bedaka do junaka?

Kot vidimo tudi Karl Erjavec igra neko vlogo, ki mu ne pripada, na kar je opozoril dr. Lahovnik. Karl Erjavec ni bil izvoljen v državni zbor, bil je nepriljubljen v vladi Marjana Šarca, do pred kratkim je veljal za političnega mrtveca v svoji stranki in nasploh, zdaj pa naenkrat igra “šerifa” in se KUL-ovci vedejo kot da je “prišel novi mesija”. Se je dotaknila tranzicijska levica dotaknila dna?

Aleš Ernecl