fbpx

“Kur*a s plesa” ni edini opolzek tvit ekonomskega guruja radikalne levice Jožeta P. Damijana o Pivčevi: Omenjal tudi spodnje hlačke!

Jože P. Damijan (Foto: STA)

Jože P. Damijan je kot kaže velik seksist in šovinist. Vsaj tako pričajo njegove javno objavljeni zapisi o predsednici DeSUS Aleksandri Pivec. “Je zgolj oportunistka, ki je dobila svojih pet minut v slovenski politiki. Za teh 5 minut bi dala tudi spodnje hlačke, kaj šele, da miži ob fašistični ideologiji,” je odgovoril novinarju Blaži Zgagi na njegov zapis.

Jože P. Damijan očitno ne prenese Aleksandre Pivec, ali pa preprostega dejstva, da na oblasti ni radikalna levica in se je pridružil medijskemu cunamiju napadov na vodjo DeSUS, da bi omajali aktualno vlado. Zapisani izjavi o podpredsednici sedanje vlade namreč ekonomskega guruja radikalne levice postavljata povsem v novo luč. Aktualno kmetijsko ministrico označuje za osebo, ki bi slekla svoje hlačke in jo označuje za “kurbo s plesa”. Za njega je Pivčeva tudi oseba, ki miži ob fašistični ideologiji, karkoli bi to pomenilo. Če bi šlo pri istih izjavah za politika z desne, si lahko predstavljamo pogrom ekstremnih feminističnih gibanj ter levih medijev, tako pa je zaenkrat vse ostalo in se končalo pri izbrisanemu tvitu.

Njegov pogum bomo videli zelo hitro. Na njegov elektronski naslov smo naslovili vprašanja, ali sovraži Aleksandro Pivec, zakaj jo je označil za “kurbo s plesa” in zakaj meni, da bi slekla svoje hlačke za pet minut v politiki. Zanimalo nas je tudi, če nam kot strokovnjak razloži, kje v Sloveniji razsaja fašistična ideologija. V akademskem svetu so takšne besede popolnoma neprimerne za univerzitetnega profesorja, ki uči mlade generacije.

Image

Bodo žaljive izjave o Pivčevi obsodili v Ženskem forumu SD in Inštitutu 8.marec?
Njegov tvit o primerjanju Pivčeve kot kurbe s plesa so obsodili v vodstvu Ekonomske fakultete v Ljubljani. Damijan ga je hitro izbrisal in računal, da ga širša javnost ne bo dosegla. Danes se je na Twiterju nepričakovano pojavil še en nedostojen tvit o Pivčevi, da si je pripravljena za pet minut v slovenski politiki sleči hlačke in da je ob fašistični ideologiji pripravljena zamižati.

Image

Ostre besede, še posebej, če so seksistične, ponavadi terjajo ostre odzive, toda teh še ni bilo zaslediti od dežurnih “kadij”, ko gre za koga z levega političnega pola. Prav tako bomo z veseljem objavili odgovore Jožeta P. Damijana.

Ali bo Jože P. Damijan zbral pogum in odgovoril na naša vprašanja?

Luka Perš