fbpx

Nacionalna RTV v leto 2020 sramotno zakorakala s Titom nazaj – v leto 1972, ko je udba likvidirala največ disidentov!

Na levi strani Josip Broz Tito s svojo Jovanko, na desni slika iz Hude jame. (Foto: Youtube)

Na levi strani Josip Broz Tito s svojo Jovanko, na desni slika iz Hude jame. (Foto: Youtube)

Srečno novo leto 1972, je zaželel slovenski nacionalni medij RTV SLO. Zabava ob praznovanju novega leta je v njihovem uredništvu pustila posledice, saj so delili videoposnetek jugoslovanskega diktatorja Josipa Broza Tita, kako je praznoval novo leto v ljubljanski tovarni Dekorativa leta 1972. Socialna omrežja so zopet eksplodirala od nezadovoljstva in jeze, saj se v letu 2020 enostavno ne spodobi, da nacionalni medij deli romantične podobe diktatorja, v resnici odgovornega za stotisoče mrtvih in preganjanih.

Odgovorni na RTV očitno še vedno živijo v prejšnjih časih ter se ignorantsko sprenevedajo, da smo leta 1991 prelomili s starim enopartijskim komunističnim režimom. Ti še vedno nekritično in v duhu nekdanje propagande delijo posnetke jugoslovanskega diktatorja Josipa Broza Tita – tokrat so si privoščili objavo praznovanja Tita in njegove žene Jovanke iz leta 1972, v ljubljanski tovarni Dekorativa.

“2020 Slovenija s Titom naprej v nove zmage. Sram naj vas bo RTV Slovenija!” se je odzvala ena izmed uporabnic družbenih omrežij. Kritičnih odzivov je bilo mnogo, objavljamo le nekatere izmed njih.

V preteklosti je slovensko javnost šokiralo odkritje v Hudi jami, ko so našli posmrtne ostanke povojnih pobojev komunističnih oblasti. “Pogosto mi pišejo levičarji zakaj se ukvarjam z žrtvami komunizma, ki jih ni bilo ali so za njih upravičene. Jaz nisem javna institucija, samo običajen tviter profil, pa jih motim. RTV se ukvarja z renesanso komunizma in to očitno dopuščamo in ni moteče. Quo Vadis Slo?” se je oglasil uporabnik Twitterja z imenom društvo Hudajama.

Nacionalna televizija pa je zopet nalašč ujezila in čustveno prizadela tisti del slovenskega prebivalstva, ki nima lepih spominov na bivši režim.

Najmočnejša politična figura bivšega režima, odgovorna za povojne poboje, kratenje človekovih pravic, zatiranje drugače mislečih, se enostavno predstavlja na RTV SLO kot romantična figura “čudovitega” totalitarnega komunističnega sistema. “Dajte, tovarišija rdeča, napišite še, kaj sta delala sonci Revolucije Kim Il Sung ter Mao Zedong; Donava modrosti Nicolae Ceausescu, da o Izviru modrosti Enverju Hoxhi ne govorim!” je odgovorne o spornih preteklih komunističnih diktatorjih spomnil eden izmed uporabnikov na socialnih omrežjih.

Josip Broz Tito druge besede kot luskuz ni poznal
Josip Broz Tito v vlogi voditelja komunistične Jugoslavije drugega kot luksuza ni poznal. Znan je bil po svojem razkošnem voznem parku, ladji Galeb in luksuzni vili na Brionih. Pred kratkim pa se je razkril luksuz “delavskega” predsednika bivšega režima, ko je ležal na smrtni postelji v UKC Ljubljana.

Obstajalo je prepričanje, da je vsa dokumentacija v zvezi z maršalovim zdravljenjem pristala v Beogradu, a očitno temu le ni tako. Ta oziroma vsaj delček te, je namreč sameval v ljubljanskih podzemnih hodnikih.

Razkritje, da so v mesecu dni pojedli in spili oziroma plačali kar 100 kilogramov svinjskega mesa, 90 kilogramov konzervirane šunke, 31 kilogramov baby beefa, 18 kilogramov budžole, več kot 15 kilogramov pršuta, 100 litrov vina, 91 steklenic viskija, 20 steklenic ruma in 11 steklenic vodke dokazuje, da Titu razmetavanje z denarjem ni bilo tuje.

Luka Perš