Alarmantno stanje na področju rojstev: Predsednik Glasu za otroke in družine Aleš Primc poziva vlado, naj sprejme ukrepe za večjo rodnost!

Foto: STA

Vlado RS ponovno prosim, da sprejme ukrepe, da se bodo mlade družine lahko odločale za vsaj tri otroke. V 10 letih je število rojstev padlo za 10 odstotkov. V rodno dobo prihajajo najmanjše generacije. Brez celovitih spodbud bo število rojstev v 10 letih padlo še za 20 odstotkov,” poziva predsednik stranke Glas za otroke in družine Aleš Primc.

Pred dnevi so na dan prišle številke Statističnega urada RS o številu prebivalstva – z državljanstvom Slovenije in tujcev. Te so pokazale, da je imela Slovenija 1. aprila 2019 2.084.301 prebivalca ali 3.400 več kot letošnjega 1. januarja.

A kljub porastu števila prebivalcev v prvem četrtletju se je število državljanov Slovenije zmanjšalo, število tujcev pa povečalo. Delež tujcev je zrasel na 6,9 odstotka, kar je enako 143.192 tujih državljanov v Sloveniji.

Število Slovencev vse manjše, število tujcev vse večje
Slovenija se sooča z vedno opaznejšo negativno demografsko sliko, saj se je v omenjenem obdobju po podatkih statističnega urada število slovenskih državljanov zmanjšalo za 1.600, število tujcev, ki so prišli v Slovenijo, pa povečalo za 5 tisoč.

Demografski dogodki Slovenija (Vir: SURS)

Prebivalstvo Slovenije je 1. aprila letos sestavljalo 1.041.965 moških in 1.042.336 žensk. Delež žensk med državljani Slovenije je znašal 51,2 odstotka, pri čemer ta delež zelo počasi upada že vrsto let. Med tujimi državljani pa je bilo žensk 33,9 odstotka. Po večletni rasti se je ta delež od 1. januarja 2018 znižal za 1,4 odstotne točke, so navedli v statističnem uradu.

Medtem ko se druge evropske države ukvarjajo s problemom vedno manjše rodnosti, se lahko na Madžarskem pohvalijo z vedno več porokami, vedno manj ločitvami, vse manj splavi in najvišjo stopnjo rodnosti v zadnjih 20 letih.

Na Madžarskem spodbujajo družine
Od leta 2010 se je število porok na Madžarskem povečalo za 43 odstotkov, medtem ko se je v istem obdobju število ločitev v državi zmanjšalo za 22,5 odstotka. Število žensk, ki se odločijo za splav, pa se je v istem obdobju po poročanju Catholic Heralda zmanjšalo za 33 odstotkov. Ta preobrat je pripisati vladnim programom, ki se že leta trudijo promovirati poroko, ustvarjanje družine ter ščitenje madžarske kulturne identitete in krščanske tradicije.

Madžarska družinska kampanja (Vir: Twitter)

“Potem ko smo na volitvah leta 2010 zmagali z dvotretjinsko večino, smo se odločili, da zgradimo družini prijazno državo in podpremo družine, ki vzgajajo otroke,” je povedala madžarska ministrica za družino Katalin Novak. Vlada madžarskega premierja Viktorja Orbana je sprejela zakone, ki so doprinesli k celoviti podpori družine, vzpostavili družinam prijazen davčni sistem, program za pridobitev nepremičnine ter 800 tisoč novih delovnih mest.

Maltuzianska miselnost vodi v izumrtje Evrope
Na drugi strani pa se soočamo z maltuziansko miselnostjo, ki prevladuje med današnjimi borci proti podnebnim spremembam, ki so prepričani, da manj otrok pomeni manjši ogljični odtis. Izpostaviti velja britanskega princa Harryja, ki je v nedavnem intervjuju z okoljsko aktivistko in znano primatologinjo Jane Goodall povedal, da ne želi imeti več kot dva otroka. “Vedno sem menil, da imamo planet zgolj na izposojo. In če smo res tako inteligentni, kot mislimo, da smo, bi morali poskrbeti, da generacijam za sabo pustimo nekaj boljšega.

Se je princu Harryju čisto utrgalo? Pravi, da bo imel največ dva otroka, da ne bi preveč onesnaževal okolja z več otroki!

Medtem ko “ozaveščeni” Harry skrbi, da slučajno ne bo imel več kot dva potomca, pa irska centralna banka svari, da bodo morali, če država ne sprejme dovolj migrantov, delavcem zvišati plače. Ob tem velja izpostaviti, da je negativna rodnost v Evropi značilna za Evropejke, ki imajo po podatkih Pew inštituta iz leta 2016 stopnjo rodnosti, ki znaša 1,6 otroka na žensko.

Muslimanke imajo v povprečju enega otroka več. Ravno tako pa imajo otroke še veliko mlajše, kar še dodatno pospešuje njihov naravni prirast, saj to v praksi pomeni, da se v času, ki je potreben za dve generaciji Evropejk, rodijo tri generacije muslimank. To je razlika med tem, ali ima ženska prvega otroka pri 20-ih ali pri 35-ih letih.

Ivan Šokić

 • Stric iz ozadja

  Seveda se je stevilo rojstev povecalo, ce so njegove ukrepe pograbili cigani, ki se mnozijo kot zajci.

  • To je itak jasno, te ukrepe in bonuse pograbijo točno določene skupine, definitinvno Slovencev ni kaj dosti med njim, kljub ukrepom pri Slovencih ne bo kaj dosti več otrok. Tako da stranke ki te stvari predlagajo, se dejansko protislovenske!

 • Srbe na vrbe

  Če si satelit SDS-a dobiš publiciteto, če pa nisi (DOM), pa ne.

  • Ja, Berno se je zameril zglancanemu ker je omenil njegovo domovino v plakatu svoje stranke.

  • Nata

   No, res bi Nova in J. J. lahko malo bolj razložila to šlamastiko okoli DOM -a.
   Bilo je prav trapasto , kako je polena pod noge vrgel novi stranki.
   In članke obeh ustanoviteljev tule kar pogrešamo.

   Vendar pa Sokić že nekaj časa piše tule. In to dobro !

   • Vera

    Ušajeva je užaljena odšla zato ,ker je niso v SDS-u dali prve na listo za evroposlance.

    • Nata

     Mislim, da ni bilo samo to. . . . .

 • Janša Heroj

  Da bo demografska slika Slovenije lepša naj avtor članka Ivan Šokić popoka svojo svojo familijo in spizdi nazaj od koder je prišel. Očitno na Nova24 preslabo plačajo, da morajo še čefurje najemat, da jim pišejo članke. Kdaj boste spet prodajali delnice ne Pošti, da bom lahko pušnil še več denarja, da boste lahko zaposlili slovenske novinarje?

  • Vera

   G.Janša je naš heroj,vi ste pa zlorabil njegovo sliko, ter nam nametal v svojem komentarju kup neumnosti.

 • Slovenec

  Včasih so imele ženske 12 otrok brez podpore države. Država ne more namesto tebe fukat.

  • cosmosjasnovidec

   To že drži.Ni pa enako,če pritegnjena levaško čefutarska komunajzerska golazen zavira rojstvo otrok in to z namenom uvoza balkanske čefutarije ter kamelotrajbarske muslimanske nesnage.
   Kako si pa naj neka družina danes privošči otroka,ko pa vidi kaj se dogaja ter,da bo otrok postal žrtev muslimanske golazni ter LGBT levaške,čefutarske nesnage katero bo potrebno iz Slovenije pričeti odstranjevati z fizično silo ker se prašiči parijo med sabo v družinah vse počez kot podgane.
   Na stonine je primerov kjer v družini sin svoji pokvarjeni čefutarski stari ter svoji sestri naprcka čefutarske pankrte in stari čefutarski pedofil svoji hčeri tako,da svinje lene vlečejo socialo ter otroške dodatke na račun čefutarskih pankrtov kateri pa so duševno prizadeti saj imajo medsebojne enake družinske gene.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

 • Srbe na vrbe

  Tudi če imaš slovensko državljanstvo, še ne pomeni da si Slovenec. Kajne Ivan Šokić?

  • cosmosjasnovidec

   In ne samo to.Te čefutarske nesnage z SLO državljanstvom ravno delajo sramoto vsem Slovencem ter Sloveniji po celem svetu,ker nihče v tujini ne pomisli,da je to samo čefutarska hlapčevska zabita bagra z SLO državljanstvom in vsa kriminalna dejanja ter čefutarsko zabitost pripišejo Slovenskim čistokrvnim državljanom,ker ne razlikujejo med temi neotesanci ter pametnimi kulturnimi oziroma inteligentnimi Slovenci.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

   • Jožef Gal

    BEDAK,A TO KAR TI PISARIŠ PA JE SLOVENSKO KULTURNO IZRAŽANJE,TAKOJ SE BOM IZPISAL IZ REGISTRA SLOVENCEV

    • cosmosjasnovidec

     No ja ni se ti bilo potrebno posebaj predstavljati,ker vem kdo si levuhar zahojen komunajzerski.
     Čimprej tem bolje za Slovenijo,da se izpišeš iz registra z tvojim kupljenim državljanstvom čipšek ter odfrčiš ven iz nje,ker ste levaki,čefutarji ter komunistični pederajsarji tako ali tako odpisani kot je razvidno na vseh volitvah in je samo vprašanje časa kdaj boste odpeketali.
     Ni mi pa jasno kako vas ni sram sploh se pojavljati na portalih ter nasplošno v javnosti pasjejebci ter LGBT sektaši,ko pa vidite da ste sami sebi sramota na zemeljskem planetu ter navadni sluzasti izpljunki,ker bi mene bilo tako sram,če bi bil levak,da bi od sramote raje naredil samomor.
     Tako pa priporočam tudi tebi,da se vržeš pod deroči vlak in boš našel večen mir katerega si več kot potreben naskakovalec psov v riti.
     Obenem pa pozdravi vse v tvoji familiji ženskega spola katere so mi že fafale kot kvalificirane fafačice a so za mene še vedno čista nula pa jih več ne spustim zraven.
     ——————————————————————————————–
     Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec
     —————————————————————————————-

     • Jožef Gal

      Kaj ,a to je samo tvoja kultura,mi Slovenci takega govora med sabo ne poznamo
      Ajde briŠi u 3Pi ZD E MATERINE BUDALO NAPIHNJENO
      lEP POZDRAV

  • ja, Hrvat je

  • Nata

   Ja, in ???

  • sodnikisozločinci

   Po tej logiki je Jezus govedo, bik. Zato, ker se je rodil v štali.

  • slosin

   ampak piše pa dobro, pa najbrž bere tud hudo debele knjige…

 • cosmosjasnovidec

  Primc pa res poziva ta pravo vlado kot,da ne bi vedel,da ta vlada pod poveljstvom šiptarske copate tovariša “šarac planinca” ravno zavira rojstvo slovenskih otrok in namesto njih uvaža morilsko kamelotrajbarsko muslimansko golazen.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • Franjo Trojner

  Težko bo! Živimo v zares norih časih, še posebej zadnjih 10 let. Kot, da bi se vrnili nazaj v čase Neronovega Rima.
  Poglejte si na TV vsaj en resničnostni šov, pa boste razumeli o čem pišem. Ti resničnostni šovi so ogledalo naše družbe. Etiko in moralo je že lep čas nazaj vrag vzel, kar se vidi na vsakem koraku. Tudi reda več ni nobenga, prav vsak že počne kar ga je volja!
  V današnji družbi je tradicionalna družina že lep čas čisto razvrednotena, zato tudi nataliteta strmo pada.

  • Nata

   Dobro si napisal. Razvrednotenje vsega lepega, normalnega.

   Komunjare imajo take ljudi najraje. Vemo tudi zakaj !!
   Resničnosti šovi pa so res odraz današnje kulture . Če ne bi bilo gledanosti, takih oddaj niti delali ne bi !!

   • Jožef Gal

    Nata tebi se pa malo meša?
    Kaj ima skupnega komunisti in rodnost,KOLIKO OTROK IMAŠ DA LAHKO DRUGE KRITIZIRAŠ
    RECIMO JAS JIH IMAM VEČ KOT JE POVPREČJE
    LP
    JOŠKO

    • Nata

     Meša se mi ? Glede česa pa ?Kritizirala pa sem resničnoste šove.

     Komunisti in rodnost imajo veliko skupnega !!

     Glede povprečja – menda je 1, 36 otroka , sem jaz svojo nalogo kar dobro opravila.

 • Goran Hvala

  vse prepovedat… :-)

 • Franc Šink

  Levičarji menda spolnosti pristopajo filozofsko.Samo obljubljajo, storijo pa nič.

  • slosin

   dej no, kdo prav, da storijo nič….oni so prvovrstni *ebači…..slovenskega naroda.,..

 • totex39

  S tem pa se ne strinjam, da bi sprejeli ukrepe za večjo rodnost, saj bi s tem omogočili šiptarjem in ostalim priseljencem še večjo boniteto, ki jo že s pridom izkoriščajo. Alarmantno stanje bi bilo, če bi te bedarije sprejeli.

  • slosin

   ustavit priseljevanje in nato sprejeti ukrepe za večjo rodnost…btw, menda veliko otrok pritepencev sploh ne živi v slo, prejemajo pa dodatke…

   • totex39

    Priseljevanje pa ne bodo nikoli ustavili, kajti sedaj še sprejemajo azijske in afriške migrante. Kaj takega v Sloveniji ne pride v upoštev.

 • totex39

  Ne primerjajte nas z Madžarsko, ker ni primerjave, tam nimajo te golazni kot jo imamo mi.

  • Gardon Game

   popravek… na madžarskem je sama golazen.

   • anzek

    No, to golazen, ki se oglaša, bom dal z veseljem na block!!

   • cosmosjasnovidec

    Samo za tebe,ker tam take pederajsaste svinje kot si ti po hitrem postopku spakirajo
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    ——————————————————————————————

    • Jožef Gal

     dr BUDALO

     • cosmosjasnovidec

      Kaj pa je tebi pederajsasta crketina a so te spet izpustili iz umobolnice ali pa si pobegnil?
      ——————————————————————————————–
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————-

 • marker

  Ta predlog ni dober za Slovenijo. S temi predlaganimi ukrepi bi podprli samo porast rodnosti priseljencev.

 • opazovalec

  No pa nehajmo s propagando. Madžarska nima sedaj najvišje stopnje rodnosti, leta 2006 je bila visoka 9,9/1000, 9,5(2016), 9,4(2017), 9,2 (2018). Pa menda ne pričakujete, da se rodnost poveča hitro po sprejemu ujkrepov. No, za prve vlade vedno lepšega so se celo s tem pohvalili in to 5 mesecev po sprejemu ukrepov….
  Madžarski problem je velika stopnja smrtnosti, 13,2/1000 leta 2018. Najnovejši podatki pa govorijo, da je iz naravnih razlogov prebivalstvo Madžarske upadlo med jan. in majem 2018 za 21.964, v istem obdobju 2019, ko so menda vidni ujkrepi umne vlade bivšega komunista Orbana pa za 22.976. Ker pa nimajo omembe vrednega priseljevanja (majhna razlika med pri in od selitvami) pada prebivalstvo pospešeno in bo letos padlo za preko 33.000 ljudi (0,35%). Madžarskao gibanje populacije je le nekoliko bolše od Hrvaškega, ki je druga najslabša država v Evropi.
  Kaj hočemo, številke ne lažejo!

 • Nšo-či

  Država lahko le olajša začetek mladim družinam. Matere smo tiste, ki svojo ljubezen delimo z otroci. Brezpogojno…z zavedanjem, da otroke le spremljamo skozi življenje. Ego naš pogled usmerja k cilju, namesto, da bi razumeli, da je v vsaki zgodbi pomembnejša pot.

 • mona lisa

  Šarčini in levakom se jebe za lasten narod skrbijo samo za svoje požrešne riti in migrante.

 • Uroš

  Primc, z Angelco Likovič si degradiral vse, za kar se zavzemamo in vse kar si in kar boš izrekel.

 • Skrajno Desni

  Prvo pa izgnat vse muslimane kateri se množijo kot podgane.

  • cosmosjasnovidec

   Saj se čefutarska drhal enako med sabo v družinah.
   Sin naprcka svoji stari čefutarski materi čefutarske pankrte zraven še svoji sestri,če jo ima stari čefutarski pedofil pa svoji hčerki pankrte,ko pa so stari cirka 4.leta jih pa pedofil že spolno izrablja ter v naprej pripravlja na oplojevanje.
   Golazen čefutarska,da ti gre samo na bruhanje,ko jih kje vidiš.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

 • Terminator

  Vsak naj za svoj fuk sam plača, jaz ga drugim ne bom.

 • to_mi_delaj

  In eu vodijo taki ki nimajo otrok.

  • Gardon Game

   hvala bogu. še pri nas na šihtu je zaradi breeder-jev preveč bolniških

   • cosmosjasnovidec

    To je zato,ker imate pederajsi oziroma LGBT istospolna golazen nenehno razčesane riti,ker se namesto,da bi delali buzerirate med sabo nesnage odurne.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

 • Gardon Game

  Peder meni že ne bo govoril koliko otrok naj nacepam! za otroke in družine moj kurac!

  • cosmosjasnovidec

   Seveda ti ne bo peder oziroma tvoj LGBT istospolni buzič govoril o otrokih,ker so do sedaj iz riti leteli samo čefutarskim ženskim spolom saj ni bilo do sedaj objavljeno še za moške guziče.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

 • Gardon Game

  otroci so največji zažiralci časa, denarja in živcev. kdo pri zdravi pameti hoče otroke?!

  • Skrajno Desni

   Samo golazn muslimanska.

  • cosmosjasnovidec

   Ti je nimaš razen tega si pa tudi pasjejebec,buzerant skratka zahojeni levaški komunajzerski drek zato drži smrduh raje gobec in ne kaži vsem kako pritegnjen si.
   Prosi psihiatra v umobolnici naj ti poveča odmerek tablet,ker se ti očitno vsak dan vse bol vozi kreten zabit pederajsasti,da te ni sram gnusoba ogabna plešasta.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

 • Marija

  Saj imamo veliko rodnost.Vsaki dan se nam rodi veliko odraslih otrok,za katere skrbimo.Ni panike to dobimo kar bakšiš samo potem jih moramo hraniti.Ti so bolj praktični.

 • Janez Kepic-Kern

  DOBRA POBUDA VRLEGA GOSPODA Aleša Primca !
  Imam ga v naJlepšem spominu
  saj je zgledno, pozitivno itd. vodil večino SHODOV NAS
  PROTESTNIKOV PROTI SPORNEMU DELU SODIŠČ V NAŠI R. SLOVENIJI
  PRED VRH. SODIŠČEM T.I. “VZTRAJNIKOV” ODBORA 2014.
  Ker gospod A. Primc dobro pozna delo in življenje dr. J. E. KREKA
  saj sta z dr. Juhantom
  celo eno knjigo napisala o dr. J. E. KREKU
  – KI JE BIL POLEG MNOGIH DRUGIH STVARI TUDI USTANOVITELJ T.I. “ORLOV” 1908-1940,
  GA
  spoštovanega g. A. PRIMCA in ostale
  opozarjam na pomembno knjigo “ZLATA KNJIGA ORLOV” iz leta 1910,
  katere vsebina SO PRAVILA ZA MLADE FANTE “ORLE” – na katekizemski način.
  Se pravi,
  PRAVILA ZA VZGOJO MLADIH FANTOV IN BODOČIH OČETOV
  so
  PODANA NA NAČIN – VPRAŠANJ IN ODGOVOROV.
  TO
  POMEMBNO KNJIGO IZ LETA 1910 – IMAJO V NUKU.
  Napisal jo je
  pomembni, povsem pozitivni KATOLIŠKI PUBLICIST Franc TERSEGLAV.
  Pred
  kratkim sem jo prebral – ZELO JE DOBRA, NAZORNA IN PREPRIČKJIVA:
  mlade fante vzgaja
  – V SPOŠTOVANJE STARŠEV IN ŽENSK, DOMA, VERE
  – V SKRB ZA ZDRAVJE, V TELOVADBO
  IN V UKAŽELJNOST
  TER
  – LJUBEZEN DO NAŠEGA SLOVENSKEGA JEZIKA, NARODA IN DEŽELE ITD.
  Jaz Janez Kepic-Kern sem dal na klavir
  nanovo živo uglasbiti – himno “BRATOM ORLOM” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  TAKA JE, OK, LEPA
  TUDI DOBRO BESEDILO IMA.

  https://sloveniana.si/wp-content/uploads/2019/07/himnaOrlom.m4a

  “DVIGNITE ORLI KRILA PONOSNA, MLADE MOČI ITD.”
  P.S.
  PRAVIM ZAVEDNIM SLOVENCEM IN
  VZTRAJNIKOM ODBORA 2014
  CEL KLAVIRSKI POSNETEK PODARIM,
  ZA RES PREMOŽNE IN ZA DO NAS SLOVENCEV
  “ZLOBNE” EX KP, ZK IN SEDANJE POKOMUNISTE – JE PA PO 5 EVROV.
  Kupi se posnetek na spletni trgovini mojega
  podjetniškega e-portala “SLOVENIANA”
  NA: sloveniana.si

 • Garbage man

  Izgnat vskako opico, ki ne zna slovensko.Slovenskim (mati Slovenka, oba starša Slovenca) materam 20k€ za vsako rojstvo.Nihče, ki ni rojen v Sloveniji se ne sme politično udejstvovati in ne sme postati sodnik, niti zaposlen v javni upravi in državnem podjetju. Murgelce in ostali so lahko samo čistilke v javni upravi in državnih podjetjih. = Slovenija rešena v treh letih

  • Jožef Gal

   TAKOJ PODPIŠŠEM,ČE TA UKREP VELHA TUDI ZA NOVE SLOVENCE UVOŽENE IZ AMERIK IN AVSTRALIJE?

   • Garbage man

    Za vse.

    • Jožef Gal

     POTEM PA JE ALES OK

  • Jožef Gal

   hUJŠI SI OD HITLERJA,MUSOLINIJA IN OSTALE DESNIČARSKE ZGODOVINSKE GAMADI

 • tretjerazredni

  Slovenke, dajte nam svojo vagino!

 • tretjerazredni

  Najprej je treba načrtovati urbanistiko, če se število slovencev poveča za samo 1%, to pomeni deset tisoče novih hiš in stanovanj, še več uvožene hrane, elektrike, smeti,… tudi več avtomobilov in bolj prometne ceste, vsega mora biti več. Dejstvo pa je, da pridelamo komaj tretjino hrane, ki jo pojemo čez leto, zahojeki so si postavili koče na najbolj neprimernih predelih za življenje, naravnih rud nimamo veliko, naša nuklearka pa napaja odkrbo dojenčkov v Zagrebu. Ne le, da naše ruralno okolje ni primerno za razvoj sodobnih skupnosti, tudi naša mesteca niso sledila nobeni dolgoročni viziji, večino bi morali najprej podreti z buldožerji in reorganizirati mesta za večjo populacijo, kar enostavno ne zmoremo in tudi ne znamo.
  Mogoče bi lahko zgradili Hong kong, vendar iz preostanka naše obale ne moremo poloviti toliko rib, ki so neizčrpna in največja zaloga naravne hrane v velemestih, Ljubljana in Maribor imata že zdaj premalo prostora za njive in se ne moreta bistveno širiti. Vode je dovolj, vsaj nekaj, ampak vse te kapilare je treba tudi redno vzdrževati in nadgrajevati.
  Edina teoretična rešitev bi bil nek macionalni tehnološki presežek, če ni začeli izdelovati kakšno dragocenost, ki je ne morejo za tak denar narediti nikjer drugje na planetu, potem bi mogoče lahko pokupili kar rabimo, kot recimo kompenzirajo švicarji z ročno izdelanimi mehanskimi ročnimi urami. Ena mala napravica, ki jo mojster sestavi v nekaj dneh stane njegovo plačo za tisti mesec, če je polna dragih kamnov, lahko z njo plača deset zaposlenih in kup davkov. Ali pa kakšni super zmogljivi in drobni čipi, kot jih recimo dela Tajvan, za vse mobilne telefone na svetu, na leto taka fabrika porabi za en večji zaboj materiala in nekaj elektrike, s prodanimi mikro procesorji napajajo pa državni proračun.

  In tako pridemo do glavnega balvana, zakaj dlovenke nočejo imeti otroke s slovenci, ker lahko izbirajo. Poglejmo si tipičnega slovenca, to je en manjši, zavaljen čefur, z velikim vampom od pira, zavrt in zaruksn od rojstva, brez stila in vsake romantike v glavi, ki.se še izražati ne zna,, kaj šele razmišljati kot sodoben metropolit.
  Koga si torej najraje izvolijo slovenke, na prvem mestu so zagotovo postavni in visoki hrvaški kelnerji, ki osemenijo, zaslužijo in se vrnejo domov, kjer si najdejo hrvatico in z njo ustvarijo novo, hrvaško družino. Na drugem mestu so mogoče latinosi iz Italije, ki zgledajo in učijo naše punce kaj je moda, pa kakšni bogati avstrijci poznih srednjih let, ki bi radi imeli slovensko Heidi na stara leta, pravzaprav so mopki povsod lepši, bolj premožni in bolj pametni kot pri nas. Edina izjema so madžarski ogri, ki so enako čokati in majhni kot naši kmetavzarji in potem ne naredijo nič.
  Treba se je zavedati, da se klicu po plodnosti vefno nekdo odzove, če bodo slovenke pirile noge, za prihodnost nacije, bodo feromoni privabili številne osemenjevalce, ki bodo še bolj spremenili karakter itak evgenično uničenega slovenskega naroda, kar pelje počasi v zaton, iz katerega se kot avtohton narod ne bomo pobrali nikoli več. Poglejte kako so se premikale meje v zadnjih desetletjih, srbsko Kosovo so preplavili albanski mladiči, rusi so se razmnožili na Krimu, hrvati ob celotni meji s Slovenijo,… nihče ne sme odrekati nobeni homogeni skupnosti pravice do samoopredelitve in samostojnosti oziroma priključitve rasni matici.

 • Vera

  Za eno in drugo je kriva vlada, saj mladim ne daje nobenih spodbud , raje pa uvaža tujerodce, ki so nam vsem Slovencem ,tudi državljanom ,samo v breme .

  • Nata

   Ta mlada so za njih preveč pametni. Zato niso zaželjeni !

 • Roman Benedik

  Na vem zakaj ne spokate na Madžarsko

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  Tudi
  HILLBILYY-TUNEK – JE OZAVEŠČEN – GLEDE OTROK.
  NA
  FRIŠNO – SE – ŽENI.
  Eno postavno, šćank gospo – so je našel.
  Všeč mu je, ker so je same kosti – stroška za hrano – zanjo – ne bo.
  Pgosto ga prihaja -otipavati.
  Se ji bo kar pustil – da ga vzame, ve je OK z njo.
  Le nekoliko nesimpatično ime – ima – MATILDA. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM.
  DOBRA POBUDA VRLEGA GOSPODA Aleša Primca !
  Imam ga v naJlepšem spominu
  saj je zgledno, pozitivno itd. vodil večino SHODOV NAS
  PROTESTNIKOV PROTI SPORNEMU DELU SODIŠČ V NAŠI R. SLOVENIJI
  PRED VRH. SODIŠČEM T.I. “VZTRAJNIKOV” ODBORA 2014.
  Ker gospod A. Primc dobro pozna delo in življenje dr. J. E. KREKA
  saj sta z dr. Juhantom
  celo eno knjigo napisala o dr. J. E. KREKU
  – KI JE BIL POLEG MNOGIH DRUGIH STVARI TUDI USTANOVITELJ T.I. “ORLOV” 1908-1940,
  GA
  spoštovanega g. A. PRIMCA in ostale
  opozarjam na pomembno knjigo “ZLATA KNJIGA ORLOV” iz leta 1910,
  katere vsebina SO PRAVILA ZA MLADE FANTE “ORLE” – na katekizemski način.
  Se pravi,
  PRAVILA ZA VZGOJO MLADIH FANTOV IN BODOČIH OČETOV
  so
  PODANA NA NAČIN – VPRAŠANJ IN ODGOVOROV.
  TO
  POMEMBNO KNJIGO IZ LETA 1910 – IMAJO V NUKU.
  Napisal jo je
  pomembni, povsem pozitivni KATOLIŠKI PUBLICIST Franc TERSEGLAV.
  Pred
  kratkim sem jo prebral – ZELO JE DOBRA, NAZORNA IN PREPRIČKJIVA:
  mlade fante vzgaja
  – V SPOŠTOVANJE STARŠEV IN ŽENSK, DOMA, VERE
  – V SKRB ZA ZDRAVJE, V TELOVADBO
  IN V UKAŽELJNOST
  TER
  – LJUBEZEN DO NAŠEGA SLOVENSKEGA JEZIKA, NARODA IN DEŽELE ITD.
  Jaz Janez Kepic-Kern sem dal na klavir
  nanovo živo uglasbiti – himno “BRATOM ORLOM” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  TAKA JE, OK, LEPA
  TUDI DOBRO BESEDILO IMA.

  https://sloveniana.si/wp-co

  “DVIGNITE ORLI KRILA PONOSNA, MLADE MOČI ITD.”
  P.S.
  PRAVIM ZAVEDNIM SLOVENCEM IN
  VZTRAJNIKOM ODBORA 2014
  CEL KLAVIRSKI POSNETEK PODARIM,
  ZA RES PREMOŽNE IN ZA DO NAS SLOVENCEV
  “ZLOBNE” EX KP, ZK IN SEDANJE POKOMUNISTE – JE PA PO 5 EVROV.
  Kupi se posnetek na spletni trgovini mojega
  podjetniškega e-portala “SLOVENIANA”
  NA: sloveniana.si

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!