Minister Šabeder se ne zaveda resnosti situacije: Stroka ni dovolj informirana, anonimni Slovenec pa je razkril zmeden sistem, kako so ga testirali za koronavirus!

Minister za zdravje Aleš Šabeder je popolnoma odpovedal s soočenjem zdravstvene krize zarai pozitivnih okužb s koronavirusom. (Foto: STA)

Koronavirus je resna zdravstvena grožnja, ki jo slovenske oblasti kljub odkritim primerom na Hrvaškem, Avstriji in v Italiji jemljejo preveč zlahka. “Bile so organizirane delovne skupine s strani državnih sekretarjev. Stroka mora voditi vse te procese. Tudi ministri delujejo v teh skupinah. Sem prisoten in sodelujem z državnimi sekretarji,” se je odzval zdravstveni minister Aleš Šabeder v oddaji Tarča, medtem ko zdravniki pravijo, da so neinformirani. Slovensko javnost pa je presenetila tudi izpoved državljana, ki je opisal postopek, po katerem so ga v Ljubljani testirali na koronavirus. “Organizacijske težave, zmeda z uro in časom, zarošene maske osebja, osnovni medicinski instrumenti, ki ne delajo, pošiljanje bolnih ljudi s sumom na korono naokoli dajejo videz zbeganosti strokovnjakov, ki znajo in so plačani, da poskrbijo za naše zdravje in varnost. Če dvomijo o pravilnosti podatka z navadnega termometra, če zdravniki ne morejo izmeriti temperature, kako bomo krotili virus,” je povedal anonimni slovenski državljan.

Primer jasno prikazuje, kako so stroka in vladne službe vsaka na svoji strani. To se je lepo videlo tudi v najnovejši Tarči, kjer sta zdravnica iz Kočevja dr. Polona Vidič Hudobivnik in župan Nove Gorice Klemen Miklavič opozarjala na vse nevarnosti pandemije koronavirusa v Sloveniji. Na drugi strani pa sta zdravstveni minister Aleš Šabeder in direktorica Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Nina Pirnat mirila paniko in poudarjala, da se nimamo ničesar bati. “Tarča 27. 2. 2020 no jaz kot koncesionar na sekundarni ravni, do danes do 20. ure nisem prejela niti enega sporočila preko elektronske pošte s strani MZ in NIJZ glede ukrepanja ob eventuelni epidemiji z koronavirusom v Sloveniji,” je povedala zdravnica Alenka Forte.

Opisan primer državljana, o katerem so poročali na Financah in tudi ravnanje zdravstvenih delavcev opisuje, da je medicinsko in zdravniško osebje prepuščeno sami sebi in svoji iznajdljivosti. Zdravniška zbornica opozarja vlado in pristojno Ministrstvo za zdravje in NIJZ, naj podajo prave strokovne usmeritve v primeru pandemije koronavirusa. “Mi smo informacije dobili 30 in 31. januarja. Vse informacije smo posredovali zaposlenim. Pomagali smo si po drugih kanalih, ne pa po kanalih, ki bi jih pričakovali,” je povedala dr. Vidič Hudobivnik. Hej, ministrstvo za zdravje, v Zdravstvenem domu Kočevje so danes dobili zaščitna očala za pregledovanje morebiti okuženih s SARS-CoV-2 ob 19:00. 2 komada! Od vojske!!! Kakšna diletantska improvizacija je to? Z lažmi kupujete čas. Davkoplačevalci to šarado plačujejo,” se je kritično odzval kardiolog in borec proti težavam v slovenskem zdravstvu dr. Blaž Mrevlje.

Premier v odstopu Marjan Šarec in njegov minister za zdravje Aleš Šabeder, ki je podal odstop, sta s slabim obveščanjem in slabo strategijo povzročila paniko zaradi koronavirusa med slovenskimi državljani. (foto: STA)

Minister Aleš Šabeder kljub kritikam še vedno zagovarja, da so postopki padle Šarčeve vlade pravilni
Slovenska javnost je dobila prej informacije iz sosednjih držav Italije, Avstrije in Hrvaške glede njihovih težav s koronavirusom. Pozitivne okužbe so zaznali v vseh treh državah, v Italiji pa je po zadnjih podatkih umrlo že več kot 10 ljudi. Resnost situacije je še toliko večja, ker se dogaja v italijanskih provincah Benečiji, Lombardiji in Furlaniji – Julijski krajini.

Vendar se še vedno aktualni zdravstveni minister Aleš Šabeder pretvarja, kot da ni nobene nevarnosti. “Dobili smo depešo iz Italije, kjer so zapisali, da so omilili prvotne ukrepe, ki so jih sprejeli. Ukrepi so bili pretirani in so povzročili gospodarsko škodo. Govorilo se je o založenosti. V zdravstvenih domovih, bolnišnicah so dolžni zagotoviti zaščitno opremo za svoje zaposlene. Ta oprema bi morala biti na zalogi. Kar naenkrat vsi govorijo, da te opreme ni. Prve informacije o virusu so šle 29. 1. v javnost. Obveščena je bila zbornica, koncesionarji. Vse dajemo, vsak dan obveščamo javnost. Stroka stoji pred kamero.”

Dr. Polona Vidič Hudobivnik, zdravnica iz Kočevja. (Foto: Posnetek zaslona/ Tarča RTV Slovenija)

Polona Vidič Hudobivnik opozarja, da so ukrepi in postopki napisani le na papirju, v praksi pa vsak prepuščen sam sebi
Kritično se je na vlogo države, ministrstva in NIJZ odzvala dr. Vidič Hudobivnik. Med drugim je dejala, da ji pri nujni opremi glede pandemije koronavirusa pomagajo lokalne oblasti in Slovenska vojska.Pripravljeni smo, po svojih najboljših močeh na račun našega zdravstvenaga doma in agažmaja lokalne skupnosti. Preverili smo zaloge opreme, ki je zelo borna. Imamo po nekaj kosov vse opreme.  Zaščitna očala smo dobili pred eno uro od Slovenske vojske. Dobili smo dva komada. Sledimo navodilom ministrstva in NIJZ. Na papirju smo opremljeni, v realnosti pa bore malo.  Zdravstveni dom Kočevje je srednje velik zdravstveni dom in pokrivamo veliko območje. Daleč smo od centrov, ni blizu bolnišnic. Dejansko se zavedamo, da smo prepuščeni sami sebi.”

Župan Nove Gorice Klemen Miklavič ni dobil nobenih informacij o spopadanju z morebitno pandemijo koronavirusa v svoji občini. (Foto: STA)

Župan Nove Gorice Klemen Miklavič ni dobil nobenih informacij s strani ministrstva 
Župan Nove Gorice Miklavič je povedal, da si je moral zaradi neodzivnih slovenskih oblasti pomagati z informacijami iz Italije. Podobno kot sogovornica iz Kočevja se je Miklavič čudil, zakaj mu nihče iz državnih institucij ni podal pravih informacij. “Mene je obveščal kolega iz Gorice že od petka, da se tam nekaj dogaja, da se bodo sprejemali ukrepi. V nedeljo je dobil dekret od vlade in navodila. Ko sem sam klical vse pristojne inštitucije, ni imel noben nobenih navodil. To, da v Novi Gorici nismo vedeli, ni v redu. Imamo velik pretok avtomobilov. Prvo sem se obrnil na območno civilno zaščito, nobenega navodila. Potem sem se obrnil na NIJZ, pa so nam povedali, da naj počakamo. Obrnil sem na lokalni zdravstveni dom in bolnišnico. Oboji so imeli podobno zgodbo. V ponedeljek smo se sestali. Ljudje so spremljali, socialno omrežja so se prebudila, strah je med ljudmi naraščal. Potrebovali smo nek strokovni odgovor, ki bo preglasil tiste, ki povzročajo nepotreben strah. Po drugi strani pa imamo organizacije kot so igralnice, kjer je lahko potencialno hiter prenos. Tudi te so potrebovale jasna navodila, kako naj reagirajo.” 

Direktorica NIJZ Nina Pirnat miri situacijo. Med 136 vzorci so bili vsi negativni. (Foto; STA)

Direktorica Nacionalnega inštituta za javno zdravje obvešča, da je bilo vseh 136 vzorcev, ki so jih analizirali, negativnih
Direktorica NIJZ Nina Pirnat je v oddaji Tarča poleg Šabedra zagovarjala ravnanje državnih inštitucij, da so do sedaj ravnali pravilno. Sama je povedala, da panika ni potrebna.

Pohvalila se je, da od 136 vzorcev noben ni bil pozitiven. “Zdravniki, zobozdravniki, pediatri se dnevno srečujejo s kapljičnimi okužbami, kot je koronavirus. Mnogi pediatri, družinski zdravniki so že od leta 1997 vključeni v mrežo akutnih zadušitvah dihal, kjer na tedenski bazi odvzemajo brise nosno žrelnega prenosa povzročitelja. Izvajalci zdravstvenih dejavnosti so dolžni poskrbeti, da njihovo osebje dela varno. Jemanje brisov je nevarno za katerokoli bolezen. Konec decembra smo se soočili z ošpicami. Jaz mislim, da gre v teh primerih bolj za strah, kaj bo. Osnovna oprema za prve primere bo najbrž zadoščala. Kot mi je znano, se bo spuščalo tudi iz blagovnih rezerv.  V Sloveniji kljub 136 testiranj še nismo imeli primera.”

Srečko Šestan, poveljnik Civilne zaščite trdi, da so pripravljeni na morebitno pandemijo koronavirusa v Sloveniiji. (Foto: STA)

Poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan opozarja na močan vpliv iz tujine
Srečko Šestan je povedal, da imajo oni načrt že pripravljen v primeru razširitve pandemije koronavirusa v Sloveniji. Podobno kot minister za zdravje Šabeder in direktorica NIJZ Nina Pirnat je opozoril, da je panika pretirana. Vendar je povedal, da glede na to, da so se vse sosednje države soočile z okužbo koronavirusa, bo pozitiven primer slej ko prej doletel tudi nas. “Na obmejnem območju je bil ta vpliv Italije premočan. Zelo težko je umirjati situacijo, narediti kak ukrep, če sosednja država uveljavlja takšne ukrepe. Treba je ubrati zmernost, kot opozarjajo zdravstveni delavci. Če bi na ministrstvu ubrali zmernost, bi reakcija v zdravniških krogih bila manjša. Tudi nepotrebne reakcije niso v redu za umirjanje situacije.”

Anonimni državljan opozoril, da je medicinsko in zdravstveno osebje popolnoma nepripravljeno na pandemijo koronavirusa v Sloveniji
Časnik Finance je delil pismo anonimnega državljana, v katerem je opisal postopek, s katerim se je soočal ob sumu na okužbo s koronavirusom. Vrnil se je s službene poti v Italiji. Prve simptome je opazil v nedeljo zvečer. Ni vedel, ali gre za simptome navadne gripe ali koronavirusa. V ponedeljek je od svojega zdravnika dobil navodila, da naj ne hodi nikamor, ker se je morda okužil s koronavirusom.  Po dveh dneh, v sredo, je dobil klic zdravnika, da je izpolnil vseh pet kriterijev, po katerih bi lahko bolehal za koronavirusom. Pripeljal se je na infekcijsko kliniko v Ljubljani in tam čakal dve uri na pregled. “Zdravnik pride v zaščitni obleki, ki je videti kot skafander. Po uvodnih minutah zdravnik naroči, da vendar snamem to masko, da se lahko pogovoriva in da me sploh lahko pregleda. Pomislim, pa kaj, hudiča, me torej gnjavite v izolacijski sobi s to masko. Če bi mi jo dali, ko ste me za dve uri poslali stran, bi razumel in bi bilo mogoče koristno. Zdaj ni. Masko ste mi dali za deset minut v izolacijski sobi, kjer sem sam, je pa res, da je ta izolacijska soba nenehno odprta in se mora zračiti. Česa kdo zdaj ne razume, kdo je tu nor? Celotna izkušnja je kar katastrofalna. Pa se še sploh ni začelo. Zdaj postanejo stvari res na meji resničnosti,” je svojo izkušnjo opisal slovenski državljan.

Luka Perš

 • DMB

  Vsi govorijo da so pripravljeni to mi je znano po pripravljenosti zimskih služb. Vsi zagotavljajo da ni panike, panika bo nastala ob prvi okužbi samo da ne bo za koga žal prepozno.

  • rabbit

   Ja spet se jim je zalomilo zato, ker je snežilo ponoči, potem ker je snežilo ob prometni konici, potem ker je snežilo sredi belega dne, potem je snežilo ob drugi prometni konici in tako naprej sami izgovori kot ob temu virusu.

 • Poštenjakar

  Mene je farmacevtka vsega naučila.

 • želite morda s tem člankom sporočiti to, kar mnogi že vemo….in sicer, da so levičarji ponovno bankrotirali državo, ker so pokradli ves davkoplačevalski denar skozi infrastrukturne investicije države pa ker so v šverc ilegalcev vložili precej davkoplačevalskih milijonov? :) this is going to be bad…..really really bad…..sploh zato, ker povprečen javnosektorski marksist ali pa javnosektorski pro-eu socialist politik v SLO misli, da se stvari proizvajajo na luni in nato padajo z zamahom čarobne palčice in tiskanjem papirja (denarja) na prodajne police trgovin in lekarn….in sploh še niso dojeli mednarodno obsega pizdarije…..kaj šele, da bi dojeli, kaj pomeni da se je kitajski PMI sesul na 38 :)

 • Rožle

  Danes zjutraj bodo že vsi protestniki po malo pokašljavali … sledi prehlad, vročinica ..
  .. Jim je Rožle lepo razložil kaj jih čaka na protestih ..

  • Novakec1

   Od takih tud virus beži stran

   • zaslosds

    Škoda

 • joza joza13

  Niti virus nas noče.

 • Franc Šink

  Nobeden ni na ničesar pripravljen. Pripravljene imajo samo izgovore.

 • totex39

  Neverjetno kako so vsi nastrojeni proti zdravniški zbornici, ki je povedala resnico kakšno stanje je pri nas.

  • Hanzi

   In ta ista zdravniška zbornica, je žal del korupcije v našem zdravstvu. O tej resnici, seveda ne govorijo.

   • totex39

    To imaš delno prav, samo NIJZ so nad njimi, kar je samo pri nas možno.

 • Hribouc

  Kdo je razsul slovensko zdravstvo?
  Tisti, ki vladali.
  Levuharji F21 Milana Kučana, Roterja, Zemljariča in Hlapci F571 Gregorja Golobiča, Zavrla in Odlazka.

  Zdaj smo dosegli dno.
  Ob sto milijonskih sistemskih krajah zdaj nimajo za maske in pomagala ob največji grožnji Slovencem v zgodovini !
  Skozi dno bomo padli, ko umre prvi Slovenec za Korona virusom!

  Osmrtnico bo podpisal glavni direktor Gulaga Aparthajd Slovenistan, Milan Kučan!

  • Hanzi

   Saj ne vem, ali se naj smejim, ali jočem? Torej, če bi imeli maske, bi bili varni?

   • Hribouc

    Lohka se jokavo smeješ, ni težava.
    Z ustreznimi tapravimi maskami bi bili lahko mnogo bolj varni.

    • Hanzi

     In zato je takšna panika, ker ni ostale zaščitne opreme. Maska in problem, je rešen. Vidim, da se bom, kar smejal.

     Vem, kaj si hotel povedat, žal smo nepripravljeni. Pa brez zamere.

     • Hribouc

      Ker “si bil na pol” sem ti odvrnil , da se jokavo smejčkej.
      Zdaj pa , ko je bistrina, pa kokr hočeš !
      Zemljarići in Repovži in ostala ministrska in koimisarsko tatinska svojat ter vsi prekupčevalci s svojimi “zdravstvenimi firmami”, ki se po Jadranu vozi v lepih jahtah in žre
      fine jastoge z velikih srebrnih pladnjev, ki še kradejo iz naše zdravstvene blagajne velikoserijsko, pa naj se cvrejo v najglobljem Peklu na račun prikrajšane raje v predolgih čakalnih vrstah za na pokopališča Slovenistana !
      Hudiča je trteba izganjat!
      Prosit Boga, da se bo slovenski človek že zbudil in šel zlahka demonstrirat proti tatovom in ustrahovalcem, sicer nas bodo terorizirali še naprej!
      Poglej ti ironije!
      Naraod nima mask.
      Zdravniki nimajo mask, zaščitnih osnovnih sredstev, policajem dajejo razkužila s potečenim rokom…kaj bo nastal pekel, ko se bo šlo zares. Še najprej bodo zboleli zdravniki in sestre, ki bi nas morali zdrviti – pa še postelj nimajo, kamor nas bi djali.
      Crkavali bomo vsi po vrsti kar po gmajnah, ob cesti ,samo, ada se bomo umaknili iz svojih hiš, da bodo vsaj otroci ostali… kurbe se pa režijo in popolnoma nesposobni Šarac in Šabeder se režita iz ekranov ku dva spohana idiota…težko se bodo skrili Hudiči!

 • sloustava

  Ti , salabajzerski luzer od semencic, bejz’ stran! Kremplje stran od mojega zdravja. Prekleti miklavcici ne bodo pluli na moji bolezni! Banda pokvarjena!!!

 • rubec

  Madona sem se ustrašil, ko sem pirnatovo tukaj zagledal. Sem šel takoj v kurnik štet, da mi ni spet kaka kura ušla.

  • karpelec

   HI-HI-HI- ena nina ti je odninala.

 • rubec

  Direktorico NIJZ Nino Pirnat bi moral nekdo štukat z načelnico vojske. Tako bi dobili minimum za nove nabornike.

  • rabbit

   To je od Rajka Pirnata svakinja veš nedotakljiva, pa tako se svajklja od ministrstva na NIJZ in na druge inštitucije in spet nazaj.Naredi pa tako ali tako nič.

   • rubec

    pol je pa vse jasno

   • šrauf

    Bila je recimo državna sekretarka pri “slavni” Milojki na zdravstvenemu ministerstvu….,ko je šel Luj Šprohar od tam v penzijo je napisal knjigo v kateri je napisal ,da je bilo ministerstvo gadje gnezdo nedof….ih babnic….

 • mona lisa

  Saj se kaj druga od Šarca in Šabedra in ostalih ki so okoli kvazi komika niti ne pričakuje. Šo škodljivci Slovenije in državljanov prisesani na davkoplačevalski denar. Upam da začne nova vlada čimprej delat drugače bo katastrofa.

 • JANEZ GUS

  Kaj pa se lahko pričakuje od zblojenih levičarjev.Še vedno mislijo,da je l45 v bolnici Franji.

 • Stajerka

  ….poglejte kaj prihaja……

  https://www.youtube.com/watch?v=KOoMrAA6C30

  • Lisjak

   Muslim virus-pandemija!!!

  • pajot

   Ko jih takole gledam,same mlade fante…ja,madona,kaj se v Siriji za njih ženske borijo?

 • Lisjak

  Saj ni čudno,da je v zdravstvu cela štala,če stroka ne ve kdo je glavni.Po besedah Pezdirja je to sedaj Borut Miklavčič,veliki ljubitelj velikih jaht in bivši minister za zdravje(2008-2010).

 • Vlado77

  Novi obrazi in njih kadri ,ministri… in posledično situacija. Imamo samo srečo, da do masovnih okužb še ni prišlo. Trgovci na meji so nenehno v stiku s državljani Italije in ne vem kako je s zobozdravniki ,ki imajo kar precej italijanskih državljanov na obravnavah. Igralnice blizu meje. Po mojem bo prej ali slej prešlo na nekoga ali več njih na Krasu in obali,Goriškem. Če se bo to zgodilo ne bomo imeli kam. Šabeder je totalno nesposoben. Šarec ni sposoben niti da vodi malo občino kaj šele državo. To je posledica izključevanja in NE s JJ ,ki ima kadre in znanje in izkušnje. Tile se gredo NE JJ celo pri koronavirusu,ki ne izbira žrtev po pol.prepričanju

 • rubec

  Nina naj gre šotore speglat. Mene bi bilo sram to kazat, pa sem moški.

 • Unikatna

  Včeraj sem gledala nemški RTL2, kjer je bilo prikazano, da imajo Nemci krizni štab…ga imamo v Sloveniji in kje??!!!

  Če je oblast odpovedala, naj krmilo v roke vzame stroka!!

 • rubec

  Zdaj si pa zamislimo, da bi nas ob takih klovnih na položajih, napadla dva vikinga ali pa trije ostrogoti. Pa nas ne reši niti jezus kristus, ki bi takrat slučajno bil pri nas na smučanju.

 • ZatonMesecnikov

  #Slovenec pa je razkril zmeden sistem, kako so ga testirali za koronavirus!#

  Slovenec ima tradicionalno težave z efektivnim organiziranjem, pa čeprav je celo ustanovil nekoč Fakulteto za Organizacijo. Najpogostejši odgovor na težave je ustanovitev komisij za nek problem, ko le te ne delujejo, pa Komisij za nadzor Komisij in tako dalje. Ustanovitev komisije je torej zgodovinsko največji domet Slovenca za nek organizacijski kaos. Sistem torej, kjer se ne ve kdo pije in kdo plača in kdo je za kaj odgovoren. Vzorčen primer takšnega sistema so bile nekdanje samoupravne delovne skupnosti….

 • rubec

  Srečko Šestan, poveljnik Civilne zaščite. HAHAHAHAHA. Kdo pa slovence ščiti od takih telebanov?

 • Lokomotivführer

  “Ne delati panike, počakajte, sicer pa mi delamo le analize, statistične s papirji, s pacienti ne bi, raje s poročili o njih…”,

  tako nekako sem zadnjič slišal ono z NIJZ, ko sem se spozabil in pogledal Hanzi

 • Felikss_AH

  Če se čisto malce analitično pogleda samo te tri face iz tega članka… Serpentiška, Šabedra in Pirnatovo… brez še ostalih “eminenc” iz celotne “strokovne” ekipe… vidiš da videz zelo redko vara. OdhaHajoči mi deluje kot stremuški peteln, odstopni ministr kot delni retard s posebnimi potrebami… ona drektorica me pa malce spominja na “našo” Feld-Marshalko iz Oberkommando Slovenistan, in še bolj na lezbično politikantko Zelenih iz Hamburga Dr. v. Berg ki je 2016 bleknila – “Dobro je da bodo Nemci postali manjšina v superkulturalni Nemčiji” – https://www.youtube.com/watch?v=eM-6H1F37dc – namreč obe poleg lezbo-videza imata nekaj skupnega… obema se živo hebe za lastni narod… Zelena bi ga z “imigranti”, “naša” pa prepustila kar virusom.

  Izbira takih predstavnikov še več pove o njihovih volivcih in podpornikih… in če bi imeli fotografije teh… upal bi staviti da je večina fizikalno in psihiatrično-posledično precej podobna tem. Edina uganka (antropološka) pri tem ostaja… kaj kreira koga ali kdo kreira kaj. Da pojasnim… ali videz kreira značaj, ali pa glih obratno… značaj ustvarja videz. V oporo tej teoriji so tudi podobe iz zborovanj in protestov Levičarjev… pri nas tale skupinica iz zadnje Anti-Janša gonje… enostavno te srat prime že ko ih samo gledaš. Daleč več tega dokazno-podpornega materiala pa je iz Ameriške protestne scenografije… Anti-Trumperji, AntiFarji, Hillaroidi, častilci norega Bernia, plus ostala pitoreskika iz LGBTQP+L bloka… nasproti urejenim ter argumentirano-smiselno nastopajočim Trumpovim.

  Dejstvo je da povsod politiki Desne provenience… imajo nekaj karizme… eni več eni manj… Trump na primer jo poseduje na tone… videz+obnašanje mu jo še “pojačava”… medtem pa Levi več ali manj delujejo ali kot crknjene ribe ali pa kot živa tesla.

 • stajerc5

  Se vedno ne vem, zakaj se ni pri nas pojavil corona virus. Za Severno Korejo se vsaj ve, da so ga danes ujeli, obsodili in ustrelili!

  • Rožle

   Pri nas čakajo, da pride Janša na oblast. Potem pa bo .. se ve kdo bo kriv ..

 • črnaovca

  Čujte ko so se dohtarji pulili za večje plače so bili največji strokovnjaki sedaj pa politiko sprašujejo kako naj ukrepajo. V medicini se točno ve kako se ukrepa ob epidemiji, kaj se počne s kužnimi, ne pa da se delajo butaste in sprašujejo politike za katere je znano da niso na položaju zaradi znanja temveč stranke

  • rabbit

   A potem v Nemčiji tudi zdravniki nimajo pojma, pa imajo velike plače, pa je nadzor nad epidemijo prevzelo notranje ministrstvo in oni odrejajo kdo dela kaj.

   • Hanzi

    Tukaj je pri nas napaka, do sedaj ni bilo nikogar, ki bi dajal navodila bolnikom in lokalni skupnosti.

 • Olga101

  Sprehajanje po moževi konici se imenuje to stanje! Neodgovorno, če ne že kriminalno! Ovaditi bi bilo treba Šarca in Šabedra, saj so meje nezavarovane, ni kontrol, zdravstvo ni pripravljeno, je brez kapacitet, nima materiala, predvsem pa nima dovolj in primerno pripravljenih delavcev!To pri ljudeh generira strah in paniko!

 • vzemite si čas za tole: Videoposnetek (cca.41min 15sec, angleški jezik, brez podnapisov): Koronavirus kriza na Kitajskem – Kaj verjeti? Pogumna novinarka odkriče tančico skrivnosti. Jennifer Zeng, rojena in vzgojena na Kitajskem je ena od ključnih oseb v informacijski vojni, ki obkroža trajajočo krizo na Kitajskem, saj kitajska vlada nadaljuje z prikrivanjem in nazorom informacij. Videoanalizo si lahko ogledate na tej povezavi. (29.2.2020 12:54 CET) Vir: Aletnative Media Blog AMBasaodr21

 • Damjan Ahacic

  Samo v Butalah je moźno, da ekonomist iz pozicije ministra podučuje strokovno zbornico zdravnikov o potrebnem ravnanju ob izbruhu virusne bolezni. Podobno ravnajo novinarji v politiki!

 • Dizzy Spellbound

  Premier v odstopu Marjan Šarec in njegov minister za zdravje Aleš Šabeder, ki je podal odstop, sta s slabim obveščanjem in slabo strategijo povzročila paniko zaradi koronavirusa med slovenskimi državljani.
  Pač dva genija v odstopu. Saj ne bo nihče odgovarjal za posledice………..