fbpx

Se bo 27. aprila ponovil uničevalni 5. november? Anis Ličina v priporu, Antifa in narko levica pa v pripravljenosti!

Uničevalni protest 5. novembra, ko so huligani napadli policijo. (Foto: Nova24tv)

Za 27. aprila 2021, ko uradno praznujemo Dan upora proti okupatorju, se pripravljajo novi protivladni protesti. Gre za organiziran dogodek Antifa skrajnežev in narko kriminalcev, ki jih med drugim motivira tudi zaprtje njihovega ljubljenega vodje Anisa Ličine, ki so ga nedavno, zaradi tihotapljenja drog, dali na hladno, avstrijski organi pregona. Na izgrede pa posredno ali neposredno pozivajo celo nekateri tranzicijski mediji, med drugim, na račun zdravja Slovencev, preko preplačanih žilnih opornic, financirana Mladina.

Kot kaže se politkolesarji še niso nakolesarili in nameravajo še naprej nergati in priljubljeni slovenski šport združevati s političnim aktivizmom. Vse skupaj samo potrjuje slovite besede umorjenega politika in ljubljenca množic Ivana Krambergerja: “In ko ne bodo vladali, dodajam, takrat bodo protestirali, in pozivali k smrti tistih, ki vladajo, pa niso iz njihovih vrst!” Protestiranja in drugih oblik rušenja vlade Janeza Janše, smo se v zadnjem letu nagledali, ravno tako pa tudi groženj s smrtjo.

Zadnja je bila na našem portalu objavljena danes in je bila namenjena Janševi ženi Urški Bačovnik. Šlo je za pismo z grožnjami kot so “klanje”, “sekanje glav” in podobno. Poganjanje pedal po vročem asfaltu, namesto udeležbe na kakšnem družinskem pikniku ali izletu ravno ni smiselno, če za vsem skupaj ni tudi kakšnega višjega interesa. Tokrat lahko poleg predstavnikov levičarskih nevladnih organizacij z Metelkove in drugod, pričakujemo še tiste posameznike, ki jih je najbolj prizadelo zaprtje narkobosa – Anisa Ličine.

Neformalni vodja politkolesarjev Jaša Jenull vabi na proteste, ki bodo v Ljubljani 27. 4. 2021, na Dan upora proti okupatorju. (Foto: Facebook)

Bil je sloviti vodja podzemlja, ki mu je šlo v nos, da se je med pandemijo zmanjšalo povpraševanje po drogah. To isto podzemlje je po podatkih varnostno-obveščevalnih služb, protestiralo 5. novembra, ko je prišlo do uničevalnih protestov, protestniki pa so prišli celo z območja Balkana. Bomo tokrat priča ponovitvi takratnih izgredov? Spomnimo kaj se je dogajalo: Pripadniki Antife so fizično napadli policiste, enega od policistov pa so celo brcnili v hrbet. Napadeni so bili celo policisti na konjih ter novinar Vladimir Vodušek. Prav tako so huligani fizično grobo obračunali z nič hudega slutečim fotografom Borutom Živulovičem, ki se je moral zaradi resnih telesnih poškodb zdraviti v UKC Ljubljana.

 

Politkolesar Jaša Jenull vabi na proteste, ki bodo na Dan upora proti okupatorju v prestolnici. (Foto: Facebook)

Znano je, da so bili fizično napadeni tudi nekateri drugi snemalci in novinarji, med drugim Planeta TV. Huligani so metali pirotehnične izdelke, granitne kocke in druge predmete, za seboj pa puščali uničeno lastnino. Med poškodovanimi so bili celo policisti. Na dogodku je bil tudi Ličina, ki slovi po trgovini z drogo in tihotapljenju migrantov, in ki pa je zatem celo dobil besedo na Javni RTVS in škandalozno pozval novinarje, naj nosijo kakšne značke z napisom RTV na svojih oblačilih, da jih v primeru novih podobnih demonstracij ne bi več skupili. Ličina in javni servis sta požela val kritik. Policisti so izgrednike sicer opozarjali preko megafonov, nebo pa je preletaval policijski helikopter.

Politkolesarka Tjaša Prošek vabi na proteste. (Foto: Facebook)

Pozivanja k tokratnim protestom pa so se dejavno lotili tudi nekateri starorežimski mediji, denimo Mladina, čeprav bi si protest zaslužil prav tednik, zaradi svojega spornega financiranja na račun zdravja Slovencev, preko preplačanih žilnih opornic. V eni zadnjih kolumn so zapisali: “Javnost se namreč pripravlja na proteste. Še nikoli v slovenski javnosti ni bilo take jeze, tudi leta 2013 ne. Ja, zlorabiti kruto bolezen za politične cilje, za kulturno in politično revolucijo, ki jo danes živimo, je pač nizkotno. In zato pravimo, da ima SMC še zadnjo priložnost.”

Raper Zlatan Čordić – Zlatko vabi na demonstracije. (Foto: Facebook)

“Glede na to, kakšno oblast imamo, nas lahko resno skrbi, da se bodo protesti končali nasilno – s strani oblasti seveda. Saj nočejo imeti v SMC na vesti še tega?” Seveda v zapisanem ne gre za skrb za ljudi, ampak zgolj za politični aktivizem. Avtor članka pa očitno ne ve, da policija stopnjuje sredstva prisile sorazmerno s provokacijami in nasiljem izgrednikov. Pri enem od “nepristranskih” dnevnikov pa so povzeli sledeče mnenje: “Tako za 27. april, torej na dan upora proti okupatorju, napovedujejo “množični protest vseh delov civilne družbe in mnogih aktivističnih organizacij proti strahovladi Janeza Janše, novodobnemu okupatorju, ki uničuje temelje demokracije in svobode v Sloveniji”.” 

Domen Mezeg