fbpx

Vodja parlamentarne preiskovalne komisije in poslanec LMŠ Robert Pavšič ima povezave vse do Telekoma in “lepe Vide”

Poslanec LMŠ Robert Pavšič. (Foto: STA)

V naše uredništvo so prišle informacije o poslancu LMŠ Robertu Pavšiču in izvedeli, da je njegova partnerica desna roka sedanje svetovalke predsednika uprave in nekdanja članica uprave Telekoma, tesne zaupnice Damirja Črnčeca, Vide Žurge. Nekoč je delal tudi za časnik Finance, a tam ni ostal dolgo. 

Robert Pavšič je eden najbolj izpostavljenih poslancev Liste Marjana Šarca. Slovenski javnosti se je s svojimi nastopi hitro vtisnil v spomin z nekaterimi bizarnimi izjavami v stilu svojega političnega šefa, Marjana Šarca. V kratkem pa bo pričel z opozicijsko parlamentarno preiskavo o nabavljanju nujne medicinske opreme v prvem valu epidemije koronavirusa.

Nekoč je poslanec Pavšič deloval v medijih, med drugim tudi na časniku Finance, kjer je med sodelavci veljal za pravega domišljavca in “pametnjakoviča”. Del tega prevzetnega odnosa je bil tudi izgovor, zakaj je pustil študij slovenščine že v drugem letniku – ker je ugotovil, da je pametnejši kot vsi profesorji skupaj. V Financah se je ukvarjal s področjem informacijske tehnologije, ki je veljala v takratnih časih pred dvajsetimi leti za nekaj novega in nepoznanega. Pavšič je pokrival predvsem dogajanje na Telekomu in Mobitelu.

Na Financah ni bil dolgo
Po eni izmed informacij je moral Pavšič delovno mesto na Financah zapustiti iznenada, ker se je zapletel v nečednosti s prejemanjem drugih virov denarja, toda Pavšič na naša vprašanja glede teh očitkov ni odgovarjal. Smo pa izvedeli pri Petru Franklu, dolgoletni vodilni osebi pri Financah, da je bil razlog drugje. Finance so  imele pred več kot dvajsetimi leti sklenjeno pogodbo z eno izmed agencij za pomoč pri pokrivanju novic iz sveta informativne tehnologije. V tej ekipi je bil tudi Pavšič. Po kratkem sodelovanju so se odločili, da bodo področje informacijske tehnologije pokrivali sami in so prekinili sodelovanje z agencijo. S tem se je tudi končalo novinarsko delo Pavšiča pri Financah.

Polanca LMŠ Roberta Pavšiča so v kletnih prostorih državnega zbora videli s poslanko SMC Janjo Slugo, kjer naj bi iskala obremenjujoče dokaze proti ministru Zdravku Počivalšku. (Foto: STA)

Veliko bolj je zanimiva druga informacija. Po zanesljivih informacijah je Pavšičeva partnerka zaposlena na Telekomu in v ekipi sedanje svetovalke predsednika uprave in nekdanje članice uprave Telekoma Vide Žurge. V preteklosti smo pisali, da je Žurga ena izmed tesnih sodelavk sedanjega sodelavca v poslanski skupini LMŠ Damira Črnčeca. Le ta je v vlogi državnega sekretarja za nacionalno varnost v kabinetu nekdanjega predsednika vlade Marjana Šarca kadroval po državnih podjetjih in nastavljal bombice koalicijskim partnerjem v vladi. Tudi s pomočjo Črnčevega vpliva je prišla Žurga na mesto članice uprave v Telekomu.

Vida Žurga in Damir Črnčec. (Foto: Fakulteta za državne študije)

Luka Perš