fbpx

Antisemitizem socialdemokratov: Z zavrnitvijo resolucije o evropski zavesti in totalitarizmu zanikali edinstvenost holokavsta! Sami se še vedno nahajajo v ukradeni judovski vili

Foto: epa

Še isti dan, ko so poslanci SD v državnem zboru glasovali proti sprejetju resolucije o evropski zavesti in totalitarizmu, so na svojem Twitter profilu pozdravili odločitev prizivnega senata mehanizma za mednarodna kazenska sodišča v Hagu, ki je srbskega vojnega zločinca obsodilo na dosmrtno ječo.

Proti sprejetju skupnih evropskih vrednot, ki so bile zapisane v resoluciji o evropski zavesti in totalitarizmu, ki med drugim obsoja vse totalitarizme, so glasovali: Socialni demokrati, Stranka modernega centra, Lista Marjana Šarca, Levica in Stranka Alenke Bratušek.

Poslanka in predlagateljica predloga deklaracije Eva Irgl je ob tem sramotnem aktu leve koalicije izpostavila, “da ji je hudo, da že 10 let v slovenskem prostoru obstajajo in ostajajo in vladajo stranke, ki preko resolucije in tudi sicer ne zmorejo obsoditi totalitarnih režimov. Hitlerjevega nacizma, Mussolinijevega fašizma, komunizma Stalina, Ceaușescuja, Honeckerja in drugih. Še zlasti, ker je slovenski narod doživel in trpel pod vsemi tremi totalitarizmi”.

A če imajo v SD težave z obsodbo tako komunističnih kot nacionalsocialističnih in fašističnih zločinov, nimajo nikakršnih zadržkov, ko pride do obsodbe zločinov, ki so se zgodili v Bosni in Hercegovini na podlagi ukazov, ki jih je dal vojni zločinec in nekdanji predsednik Republike Srbske Radovan Karadžić. Ravno tako je zanimiva vpletenost Dominike Švarc Pipan, ki je v preteklosti delala za odvetniško pisarno, ki je branila Karadžića. Ena “najuglednejših” slovenskih pravnic je trenutno državna sekretarka na ministrstvu za pravosodje.

Antisemitizem socialdemokratov
Glede na agresivno kampanjo, ki jo zadnje tedne vodijo kandidati za Evropski parlament iz vrst SD s Tanjo Fajon in Matjažem Nemcem na čelu, je to nekoliko presenetljivo. Namreč, stalno se obešajo na domnevno “sporne fašistične” izjave predsednika Evropskega parlamenta Antonia Tajanija. A ko je prišlo do podprtja resolucije, ki med drugim obsoja tudi fašizem, so zatajili.

Vir: Blic

Vsekakor pa je zanimivo vprašanje, zakaj so v SD sposobni obsoditi zločine Karadžića, tega pa niso sposobni, ko pride do obsodbe nacističnih in komunističnih zločinov. Je potrebna obsodba mednarodnega sodišča? Potemtakem bi morali v SD že podpreti omenjeno resolucijo, saj so že na nürnberški procesih obsodili nacionalsocialistične vojne zločince.

Tu ne gre zgolj za dvojna merila in poveličevanje tako imenovanega “narodnoosvobodilnega boja”, kot to radi prikazujejo privrženci jugo-komunističnega režima. Z nepodporo resolucije o evropski zavesti in totalitarizmih v SD sami zanikajo unikum holokavsta in dejstvo, da je bilo v “totalitarnih in avtoritarnih režimih 20. stoletja v Evropi pregnanih, zaprtih, mučenih in ubitih na milijone žrtev”. Mar si stranka, ki ima svoje prostore v vili, ki so jo ukradli Judom, res lahko privošči vse?

Ivan Šokić