Bo Borut Pahor zaradi prevelike povezanosti Slovenije z Iranom (NLB-Irangate) in negativističnega ter pristranskega poročanja osrednjih medijev, ostal brez obiska pri Trumpu?

Foto: STA

Predsednik republike Borut Pahor je v prednovoletnim pogovoru za Televizija Slovenija med drugim povedal, da upa, da se bo v letu 2020 v Beli hiši srečal z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom. V ta namen je gostil ameriško veleposlanico Lyndo Blanchard in naneslo je na pogovore glede srečanja s Trumpom. V luči dolgoletne zavožene zunanje politike, ki se raje kot k ZDA obrača k Rusiji, Slovenija še naprej vleče poteze, ki nas od ZDA vedno bolj odmikajo. Reakcija v zvezi z napetostmi odnosov ZDA-Iran, ko slovenska politika panično umika slovenske vojake, čeprav je prišlo do umiritve razmer, to samo dokazuje. 

Za večino najvišjih političnih predstavnikov sveta uradni obisk v Beli hiši predstavlja tradicionalno najvišjo prioriteto obiskov. To seveda ne čudi, saj gre v tem primeru za obisk na najvišji možni ravni na svetu. Najvišji politični predstavniki Republike Slovenije si zato že vsaj desetletje intenzivno prizadevajo dobiti termin obiska v Beli hiši, a jim to doslej ni uspelo.

Bush kot zadnji ameriški predsednik v Sloveniji obiskal Janšo
Tako zadnji uradni obisk najvišjega predstavnika Republike Slovenije pri predsedniku ZDA ostaja tisti, ko je tedanji predsednik vlade Janez Janša julija 2006 obiskal tedanjega predsednika Georga Busha. Hkrati pa je bil slednji tudi zadnji ameriški predsednik, ki je obiskal Slovenijo, in sicer junija 2008. Ta dejstva pa so toliko bolj neprijetna in boleča za Slovenijo, ker sta tako Barack Obama kot tudi Trump v Beli hiši gostila tako rekoč vse voditelje držav članic Evropske unije in Nata, ne pa tudi slovenskega.

Foto: STA

Nedavno je Trump gostil novega grškega predsednika vlade Kiriakosa Mitsotakisa, leta 2018 pa njegovega predhodnika Aleksisa Ciprasa. Pred tem je gostil predsednika republike Romunije (že drugič), Finske, Poljske (drugič), Italije (pred tem tudi predsednika vlade), Švice, pa predsednika vlade Češke, Irske, Slovaške, Madžarske, Avstrije itd…, pa generalnega sekretarja Nato in predsednika Evropske komisije. Med razlogi, zakaj se ZDA tako očitno izogibajo voditeljev Republike Slovenije, je prevelika povezanost Slovenije z Iranom. Na to je med drugim veleposlanik ZDA v RS. Iz tega razloga utegne želje predsednika republike ovirati njegova domnevna (vsaj indirektna) vpletenost v zadevo NLB-Irangate, katera je bila izpostavljena tako v slovenskih medijih in javnosti, obravnavana pa je bila tudi v Evropskem parlamentu.

Miro Cerar (Foto: STA)

Ne pripomore niti izredno negativistično in pristransko poročanje medijev
Prav tako pomemben dejavnik pa je prevladujoče izredno negativistično in pristransko poročanje slovenskih osrednjih medijev (še zlati RTV Slovenija) o ZDA in predsedniku Trumpu nasploh, še zlasti pa aktualno poročanje o dogajanju v zvezi z Iranom, ki spominja na propagando v Goebbelsevem stilu. Kljub temu, da je Solejmani predstavljal enega najhujših svetovnih teroristov sodobnega časa, smo lahko po njegovem umoru prebirali novice s slikovnim materialom z naslovi kot so: “Sto tisoče ljudi na žalnih slovesnostih za Solejmanija v Teheranu”; “Nepregledne množice Irancev se poslavljajo od ubitega generala” in “Pentagon se je uštel, ko je Trumpu predlagal usmrtitev iranskega generala”. Gonjo proti ZDA so  zavzeto krepili s fotografijami množice ljudi, ki se je udeležila njegovega pogreba. Toda te neskončne množice “žalujočih” so značilne za vse njemu podobne samodržce, kar pa ne rehabilitira njihove krivde za zločine, kot želijo prikazati mediji. Več kot očitno pa je, da to veleposlaništvo ZDA v Sloveniji zaznava in to posreduje v Washington.

Kljub temu, da je Pahor v odgovoru na novinarsko vprašanje glede napada Irana odgovoril, da obsoja vojaški napad na Irak in se zavzema za mirno rešitev vseh sporov, pa je očitno, da so reakcije leve slovenske politike premile, oziroma povsem v nasprotju z duhom zavezništva, da bi se ZDA kakorkoli prikupili. Očitno naša država ni sposobna obsoditi tistih, ki so pravi sovražniki miru in demokracije.

Hana Murn

 • cosmosjasnovidec

  Točno se ve,da je tudi tovariš (pahor)sodeloval pri pranju denarja NLB katero se je izvajalo pod kontrolo pingvina tovariša “milana kurćana”.
  Denar so si vsi skupaj delili med sabo zato mora biti tiho in delati po navodilih kakor mu njegov predpostavljeni kriminalec “kurćan” ukazuje.
  ——————————————————————————————————————————
  Dr.Vsevedni Cosmosjasnovidec,vsakemu,lev…,kom……,čef……,mus….,se,po……,………ostalo je pa znano.
  ——————————————————————————————————————————–

  • Rožle

   Še kar vztrajaš v nočni ..?

  • SIMON ROZIC

   Pahorja pri takih rabotah 100% izključijo! Ni skrbet, da bi mu Kučan kak miljonček odstopil!

  • WISKY 1000

   Nič ne ve nobeden ga ni seznanil

 • Antonius

  Pahor je za Trumpa passe.
  Kot predsednik države nima nobenega vpliva na vladno zunanjo politiko in ne nazadnje se Pahorju izteka njegov zadnji mandat.
  Če odmislimo diplomatske besedne vinese je Trump zelo dobro obveščen, da naši izvoljeni levičarji niso zanesljivi, do njega se obnašajo pa tako, kot ameriški demokrati.
  Plačaj, če se hočeš z menoj slikati pa se bov še rokovala.
  Tako delajo v ZDA s takimi, ki jih v mednarodni politiki noben ne šmergla.

  • tzt

   Tako se bo tudi zgodilo. Davkoplačevalci bomo plačali, da se bo Pahor slikal s Trumpom. Po fotki ga bodo samo še nagnali.

   • KAPIBARA

    Saj se še spomnite fotke- primerjava,med slikanjem s Kolindo in Serpentinškom..

  • VERZIFIKATOR

   Donald Blanc

   BORAT IN AMERIKA

   Borat spet v Ameriko odhaja?
   Kaj že spet, sploh prvič se odpravlja,
   leti dve se na obisk pripravlja,
   čas pa neizbežno mu uhaja.

   S kipom se svobode bo postavljal,
   ki postavljen bil je v domovini?
   Prosim vas, kup drv po širini,
   kot bi kdo za zimo jih pripravljal.

   Obiskal tam čez naj bi rojake,
   pravzaprav rojakinjo ugledno?
   Ne nasedajte novicam vedno,
   ni verjeti race vam prav vsake.

   In da videl tam bo hišo belo?
   videl kajpak, saj za vse turiste
   je odprta, tudi s tem za tiste,
   ki zijajo v vrata nje debelo.

   Da predsednika bo Borat srečal?
   Dajte no, morda kje na golfišču
   ali na košarkarskem igrišču,
   če bo vrat iztegnil, se povečal.

   In če ne, ima potem kaj v planu
   drugega, če stvar se ne izide?
   Pač, rezervni plan na mizo pride,
   Borat da se slikal bo v Iranu.

  • SIMON ROZIC

   …o.k. imaš prav, vendar me zanima, kako je kaj Trump s kontakti z živo rdečo in
   najbolj pokvarjeno “pravnico” v državi: Natašo Pirc Musar ?!

   • JANEZ GUS

    To gmoto mesa niti ne pozna.

   • sodnikisozločinci

    Pred vsakim kontaktom si natakne rokavice.

  • WISKY 1000

   Janeza za predsednika,druge rešitve ni za Slovenijo.

 • Miro Jereb

  Koga pa pahor zanima…saj je kot predsednik neke nore krajevne skupnosti. Ljubezni /Melanija / Trump, ne mešati s politiko. Boli Trumpa k.rac za eno slovenijo. Ti naši tiči lahko samo nas je.ejo ne pa cel svet. Tisti general pa je prosil za “pomoč” iz neba. Dokler bo Amerika močna smo lahko brez skrbi. Samo pomislite kolikokrat so nam evropejcem že pomagali v zgodovini. NE POZABITE TEGA in bodite hvaležni.

  • janko

   ********************
   Res je, tako je.

  • montyamp

   hebem jaz pomoč rusko in ameriško , za vsako se skriva golazen , ki nekaj pričakuje .
   Zastonj se še boga ne moli .

   • Lustrator

    Ti pa počneš vse stvari v življenju izključno altruistično ali kako?? Dejstvo je, da so Američani nam v zgodovini dali neprimerljivo več kakor mi njim in če ima kdo tu pravico robantit, so to Američani. Ampak ne robantijo več, ker vedo da Evropo vodijo soroševi pijančki in mehkužci od katerih tako ali tako ne gre pričakovati česarkoli.

  • #KAG2020Landslide #1776worldwide

 • maček ivan

  Samo je pa “bejba”, tota Melanija.

 • JANEZ GUS

  Daj Trump,spreglej že enkrat in uvrsti to Slovenijo med države zla.Saj vidiš,kdo nam komandira.Zločinski komunisti.A mogoče kdo ve,kje je končala ta komunistična svinja od Žitnika.Pa ne da bi crknil smrduh rdeči.

  • joza joza13

   Gnojno vnetje anusa ima, pa je na bolniški…

 • Joško

  Saj se da narediti dobro fotomontažo in levaki bodo poskakovali od ponosa, da se je Borči slikal z Trumpom. Levaki to “znate”.

  • KAPIBARA

   Uspe jim lahko samo tako, kot je že posneta: kako teče za-ob Donaldovi limuzini

 • Andrej

  Pahor govori o Trumpu, a utegne biti, da bi bil bolj vesel povabila kakega ajatole. Saj imamo tukaj toliko njihovih, da bodo kmalu zahtevali svojo manjšino. Večino si bodo pa vzeli.

 • JANEZ GUS

  Zanimivo bo videt,kdo se bo hodil klanjat teroristu na Iransko ambasado.Te slike pa posredovat Trumpu.

 • slosin

  eh, dejte no, ne zavajajte….Trump se že od vsega začetka svojega mandata bori za
  10 minutni termin pri Boratu…

  • sodnikisozločinci

   Lepše pičke v življenju ni videl.

   • WISKY 1000

    Tramp si bo to zapomnil

 • murgl

  če ga Trum ne bo sprejel ga bo pa Un.

  • slosin

   ne vem, zakaj ne gre k Trumpu v Moravče, tam bi ga takoj sprejel…

   • Peter

    Je od silnega pričakovanja kar pregorel, no.
    (Trump v Moravčah).

 • Van Der Waals

  SULEJMANI POBIJA AMERIŠKE VOJAKE… IN TO NAJ BI AMERIČANI MIRNO GLEDALI! IDIJOTSKA RTV!!! PSIHOPATI KOMUNISTIČNI!

  • FORT WORTH

   Od sovrastva se jim mesa.
   Kaj jih na tak nacin v to zene ne vedo niti sami.
   Kar so jih v beogradu naucili to se danes vneto pocnejo.

   • JANEZ GUS

    571 vojaki revolucije,družbeno politični delavci.In to rdečo greznico mi obvezno plačujemo.Včeraj niti besede o amnestiji generala Rupnika.O Lažgošah bodo začeli nabijat danes ,pa do ponedeljka z našim denarjem.Kako ta kučanov smrad zavdarja po celi pokrajni Sloveniji.

    • FORT WORTH

     S kucanom in to bolano zalego ne bomo nikoli prisli do ugodnih resitev za drzavo.
     S pravo domaco politiko in s Trumpom bi bilo vprasanje arbitraze reseno v parih mesecih.

 • Philip Morris

  kakšen populizem ” Bush obiskal janšo” …..bush se je samo ustavil, na svoji turneji, v Sloveniji in zabičal prištinskemu dohtarju janši, da ne bi imel slučajno kaj proti pri vstopu hrvaške v NATO……

  • Beli Sneg

   Kaj bi dal Pahor, da bi se Trump ustavil pri njem na poti v Bruselj ali pa k Makronu??? To pa verjetno nebi bil populizem?

   • Philip Morris

    briga mene za pahorčka in janševca, jaz sem med tistimi 50% državljanov, ki zaradi izbire oz. neizbire med slovenskimi politiki, ne hodimo na volitve……

    • JANEZ GUS

     Ti nisi nič drugega kot navaden rdečuh.Samo rdečuhi delajo tako propogando,na koncu so pa taprvi tam.Poznamo mi take šalabajze.

    • Nata

     Z lepim se hvališ !! Zaradi neizbire ?? Si ena izbirčna sračka !

 • Slovenec

  Seveda bo ostal brez obiska. ZDA so dvignile roke, od rusofilov v Sloveniji.

 • xtc

  Da bi kak viden SLO levi politik v tem ali naslednjem Trumpovem mandatu bil njegov gost-lahko SLO levaki pozabijo.

 • JANEZ GUS

  Cviki maček,ko mu stopiš na rep.

 • Peter

  Najbolje, da začnemo delat atomsko, nam bo Trump vsaj nekaj pozornosti naklonil.
  Ali pa če nam Rusi eno šenkajo, za prijatelje, no.

  • xtc

   Pozornost že mamo sam ono ,i bi odpirala vrata WH ,pač ne,kvečjemu brco v r*** z nje predpražnika,kot jio je dal Kučanu Bush Sr. in to tako ,da je to videl cel svet.

 • sodnikisozločinci

  Ne samo brez obiska, tudi brez Melanijine potičke bo ostal. Ne bo mu jo spekla, ne, kar Miklavžu naj piše zanjo.

 • sodnikisozločinci

  Pravijo, da Borči na vse mednarodne obiske nosi spominsko knjigo, Kolinda mu je vanjo narisala fakiča, me zanima kaj bo dobil od Milanovića.

 • PORK Amashina

  Seveda ga bo sprejel najbrž prav zato.Od začetnega navdušenja nad Trumpom sem sedaj neznansko razočaran.Teater ki so ga uprizorili s Solejmanijem je Iran,ki je bil v padcu in imel težave doma in v Iraku,kjer protesti proti ajatolam trajajo že od oktobra neznansko in močno ojačal.Efekt je da je rešil ajatole pred padcem.Sigurno je z zaigranim iranskim bombandiranjem nemočnih amerikancev,ki ne znajo prestreči izstrelkov,ter jokajočim prošnjam po miru z ajatolam iranskemu ljudstvu sporočil,da so ajatole premočni za njih in da ostajajo.Tako je skrušil sanje velike večine ljudstva ki si želijo da ti krvniki oddidejo in da država spet postane normalna.Trumpa je lahko sram,ker je to sigurno naredil namenoma in vse v prid ajatolam tako v Iranu,kot Iraku in povaod drugod.

  • Peter

   Ne verjamem, da je tako črno belo, no.

 • RATATA

  Saj, če je “NANESLO NA POGOVORE” ne more biti drugače… pri državnikih, diplomatih in tistih, ki vedo kaj je potrebno in dobro za državo nikoli ne “nanese” na pogovore temveč so teme in stališča vnaprej znana in jasna, pogovori in sporočila pa v popolnosti začrtani.

 • montyamp

  UDBA naj odnese denar iz Rusije vsaj v Slovenijo , če že ne v Ameriko .
  Potem se bo šminker lahko slikal s Trumpom .

 • Nata

  Ni nujno. Pojma nimaš kako je bilo, zato imaš tako mnenje. In zato bo vedno slabše.

 • Šobar Davorin

  Kaj pa naj hodi tja? Na fototermin? Kamel Trump nima. Ja pa tudi Borut ne. Morebiti bo pa šel v Moravče. Ko bo tam stal novi. Bo enaka korist.

 • lokec

  Na sliki zgoraj. Bush se dobrika Janši, vendar Janša ga ne šmirgla. Ima bolj pomembne misli.

 • Vlado77

  Sam Pahor ne more dosti. Tudi če bi bil v očitnem razkoraku s svojo stranko se ne bi zgodilo nič. je pa del problema -žal. Lahko poskusi s odločno spremembo politike do ZDA ne glede na to kaj misli Kučan in Židan in levica. Nič nima za zgubiti. Sicer bomo postali rdeč otok sredi EU – oziroma smo že. Podpiramo Putina in sedaj celo Iranski režim- totalno nesprejemljivo. V očitnem nasprotju s NATO

  • Antonius

   Pahor je ujetnik svojih, ker si bo moral po končanih dveh predsedniških mandatih, ponovno najti neko ustrezno službo.
   V resnih državah kandidirajo na mesta predsednikov držav starejši politiki, ki svojim bivšim strankam ničesar več ne dolgujejo. Suverena presoja predsednika države vendar ne more biti vezana na hotenja in zahteve bivše stranke v kateri je vsa leta deloval.
   Pahor?! Volivci so po butalsko pametni, ker so si izvolili absolutno premladega predsednika države.
   Sicer pa, Slovenija je država, kjer najbolj uspevata izvoljeno šminkerstvo in kriminal.

 • WISKY 1000

  barbika ne bo videla amerike,pravilno.

 • Ježek Teka Teka

  Naj mu Trump pošlje paket Trumanovih jajc v prahu …