Kot v levji kletki: Novinarka Ognjišča na Filozofski fakulteti postala tarča posmehovanja zaradi kritike LGBT-feministične ideologije pri uporabi spola!

Foto: STA

Po tem, ko je senat Filozofske fakultete v Ljubljani sprejel sklep, na podlagi katerega se po novem ženski spol šteje kot nevtralen, in ki zapoveduje, da se v vseh pravnih aktih fakultete v naslednjih treh letih uporablja ekskluzivno samo ženski spol, zatem pa izmenično moški in ženski, je bila v torek v prostorih fakultete organizirana okrogla miza z naslovom Jezik in spol. Na prvi javni razpravi je bilo mogoče videti, da je bila večina časa namenjena zagovornikom izmenične uporabe moškega in ženskega spola, ko pa je svoje mnenje podala novinarka Radia Ognjišče, je bila ta deležna vršanja in celo posmehovanja, zaradi česar se je ta počutila, kot da bi bila v levji kletki. 

Po besedah novinarke Radia Ognjišče Marte Jerebič je bila okrogla miza pripravljena tako, da so imeli glavno besedo tisti, ki so zagovarjali izmenično uporabo ženskega in moškega spola. Le ena profesorica od povabljenih govorcev pa se je proti temu izrazila jasno in svojo prepričanje zagovarjala z jezikoslovnega vidika.

Gre za politično-ideološko odločitev
Jerebičeva izpostavlja, da mora zagovornike sklepa pohvaliti vsaj v tem, da so priznali, da gre pri sprejemu sklepa za politično-ideološko odločitev. Eden izmed njih pa je celo priznal, da gre za ideološki boj, ki je skrenil s smeri. Profesor Boris A. Novak,  ki ne podpira tovrstnih dekretov in nostalgije po času, ko so normativno urejali jezik, ob tem opozarja, da seksizem, zatiranje žensk, zagotavljanje pravic ženskam in njihovo spoštovanje, ne moremo reševati s posegom v jezikovni sistem. “Smo v stanju, ko se jezikoslovna raba določa z vidika moči.”

Foto: STA

Razprava na okrogli mizi je na čase po besedah Jerebičeve postala ideološka in polemična. Eden izmed prisotnih, ki je požel velik aplavz, je javno poudaril, da naj bi bilo neskončno spolov. Drugi pa po tem, ko je ta javno izrazil željo, da bi se ženski in moški spol kot nevtralni izmenično uporabljal tudi v veljavni slovenski zakonodaji in ne le v notranjih aktih fakultete. Glede na ozračje, v katerem si je le redko kdo upal izraziti svoje nasprotujoče mnenje, je Jerebičeva le zbrala pogum in povedala, da prihaja z Radia Ognjišče. “Iz prve roke sem izkusila, kaj pomeni biti kristjan v javnosti v Sloveniji.”

“Ko sem povedala, da sem z Radia Ognjišče, se je pred mano odvrtel tipičen filmski prizor, ko nekdo stopi v sobo in pogovor utihne. Mnogi v nabito polni predavalnici 2 so slišno zajeli sapo, potem pa je začelo kar vršati, s posnetka je slišati celo posmehovanje in govor drugih, ko sem imela besedo jaz. Povedala sem svoje mnenje, da se ustvarja le zmeda. Začne se s pravilniki, potem zakonodajo, kaj bodo pa naredili recimo z osnovnošolskimi učbeniki. Zakaj bi ustvarjali zmedo pri otrocih, ko pa je problem zatiranja žensk na drugi ravni – na milijone deklic po svetu recimo nima dostopa do izobrazbe. Ta problem bi morali reševati …,” je izpostavila Jerebičeva in dodala, da je zanimivo, kako so nekateri poželi aplavz, medtem ko so govorili o potrebi odprave zatiranja žensk, ko pa je sama opozorila na problematiko na milijone deklic po svetu, ki nimajo dostopa do izobrazbe, je bilo mogoče slišati klepetanje vse povprek.

Foto: STA

Zgolj skromni aplavz
“Toliko o strpnosti tistih, ki pozivajo k strpnosti. Ali, kot je za naš radio povedal Boris A. Novak: Edino, kar je popolnoma jasno (v tej razpravi op. avtorja), je, da prihaja do medsebojnega izključevanja, da po eni strani zagovornice, zagovorniki tega ukrepa vse, ki izražajo pomisleke, označujejo za sovražni govor.” Seveda ni nič presenetljivega ob tem, da je bila Jerebičeva deležna le skromnega aplavza, ob njenem odhodu iz predavalnice, pa se ji je starejša gospa zahvalila, da se je v razpravi oglasila in povedala svoje mnenje.

Naravnost neverjetno je, kako zagovorniki sprejetega akta na Filozofski fakulteti UL menijo, da se s kategoriziranjem v ženski in moški spol prispeva k nastanku stiske pri spolno nebinarnih osebah. Bomo s takšnim načinom razmišljanja posegli tudi v stranišča, ki po novem ne bi bila zgolj ženska ali moška?Če se nam to zdi nekaj nemogočega pri nas, pa v tujini ni temu tako. Kako daleč bomo šli?

H. M.

 • šmentanamuha

  Upam, da bodo Borisu A. Novaku sledili tudi tovariši iz Društva slovenskih pisateljev.

  Študenti, ki hodijo na univerzo so že polnoletni ljudje in kljub temu kot čreda ovac ne upajo izraziti pomislekov ob tako absurdni situaciji. Seveda razumem tudi to, da hočejo končati ta nesrečni faks, na katerem so zdaj ujeti na milost ali nemilost. Klub temu nasvet: prepišite se na kakšen alternativni faks, dokler še niso vsi okuženi. Če pa to res sprejemajo kot nekaj normalnega, potem je to znak za alarm. Najprej bodo okužili vse fakultete, nato bodo šli po piramidi navzdol v srednje, osnovne šole in vrtce. Za to bo poskrbel novi sekretar na Ministrstvu za šolstvo – Štromajer, član SD. Tudi za to je bilo nujno, da vlado prevzame levica.

  Ampak, pokveke levičarske brez indentitete, ne bo se vam izšlo. Res pa je, da boste naredili veliko škode, preden vas bomo ustavili.

 • VERRZIFIKATOR

  Romana Kuharica

  AKADEMSKI ŽENSKI SPOL

  Spol spreminja zdaj se na papirju,
  vse po žensko se zapoveduje,
  v pravnih aktih ženski spol kraljuje,
  moški dopuščen je le v okvirju.

  Fakulteta se feminizira,
  kar je itak vsem že dolgo znano,
  zdaj po novem javno še priznano,
  žensko da se reorganizira.

  Prvi so korak doslej storili,
  zdaj študent je sleherni študentka,
  mlad docent postarana docentka,
  so dekanji vsi se podredili.

  Prosim vas, saj vendar ni dekanje,
  saj dekan to fakulteto vodi.
  To ni res, v veliki ste zablodi,
  vse prešlo je v novo, drugo stanje.

  Kot sklenila je nedavna seja,
  humanist je le še humanistka,
  aktivist po novem aktivistka,
  vse pa vodi kuharica Geja.

 • marta

  Še ne tako dolgo nazaj, bi človeka, ki tako razmišlja poslali k psihiatru, kaj pa danes ?
  Bodo tudi spolne organe zamenjali ?

 • VERRZIFIKATOR

  Mar prišla zares je tista ura,
  ki se človek je pač ne nadeja,
  ki nekdo od zgoraj jo odreja,
  zrno da je našla slepa kura?

  Borut A. Lovak

  POET TVOJ NOV

  Poet tvoj nov Slovencem venec vije,
  zapel ga bo z zamolklim turbo-basom,
  ga s trdim zaokrožil bo naglasom,
  ko samcat boj z akcentom tujim bije.

  Ga bije, a v tem boju ne uspeva,
  udarja elkanje mu na surovo,
  ko naj ustvaril bi poemo novo,
  ob tuj naglas vseskozi se zadeva.

  Je poezije inovator nove,
  ki nova je posebej po akcentu
  in nova vsa po duhu, sentimentu,
  ta nekam v daljo proti jugu zove.

  Da nov je, čisto nič še uporabljen,
  na ves glas publiko se prepričuje
  in boljše kot domače da je tuje,
  najboljši jezik ta, ki je pohabljen.

 • Waltter

  Kot kaže se stalno bol nagibajo k temu da bi posilstvo dekriminalizirali in da bi to postalo skoraj normalno če ne že zelo zaželeno.
  Na eni strani udarjajo feministke in zagovornice istovetenja spolov po drugi strani pa bi rade vsako potezo ovrednotile kot spolno nasilje, pa razumi to če moreš.

 • večni srb

  Glejte, sodobna znanost je svet pripeljala do točke, ko moškemu brez maternice rečejo ženska ali vsaj nekaj vmes.
  Dejansko obstajajo ljudje, ki nimajo zdrave maternice, ampak takim ženskam rečemo invalidi, v spoštljivem pomenu besede, ker niso same krive za nekaj, na kar niso mogle vplivati. Še vedno so ženske. Spol ni velik pleteni koš, v katerega bi nametali poljubne spolne organe in ga potem klicali za eno, drugo ali nekaj vmes, spol je v vsaki celici telesa, zato moškim nikoli ne bodo pognale maternice, prej ženskam prašniki. V rastlinskem svetu je to mogoče, ženska rastlina lahko dejansko požene obe vrsti vršičkov in osemeni samo sebe, obratno pa mislim, da ne.
  Kljub biološkim dejstvom, se je globalna znanstvena skupnost odločila priznati hipotetično dogmo kot utemeljeno teorijo, in to je največji razlog za alarm.

  Kako lahko znanstveni model dokazuje nekaj, kar preprosto ne more biti res in sili cel svet, da verjame v neresnične ideje?

  To je šele začetek, če je bilo to mogoče, potem znanstvena ideologija ne pozna meje kaj vse si bodo še izmislili.

  • Steiermark

   tepec, spol je nekaj, s čimer se rodiš!

 • Valter BraniSlav

  Preganjajo vas teoretiki spola, mrtvi komunisti, NOB, ze davno mrtvi partizani in tako naprej…..
  Bla bla bla….
  Nesrecni ste ker vam v zivljenju ni uspelo NIC, in sedaj iscete krivce….
  Desni luzerji niste nic boljsi od levih luzerjev….

  • Steiermark

   Bodi vesel, da je tebi “uspelo” in ti še uspeva življenje na tuj račun, ko te udba, ki te je katapultirala v svet, zalaga z našim denarjem! Torej razmisli, če imaš s čim, kdo je luzer, razen tebe!

   • Svele

    Se ostali skinheda te niso hoteli gledati a kamoli fukat prasica Hitlerjeva .

 • večni srb

  Homoseksualna agenda je usmerjena proti družini, iz zelo praktičnih razlogov.
  V kameni dobi, so ljudje živeli v izoliranih družinskih plemenih, isto kot neandertalci. Niso znali jezikov, živeli so v nevarni divjini, do tujcev so bili zelo nezaupljivi, parili so se s svojimi sorodniki in jih tudi kaznovali tako, da so jih izgnali iz svojih brlogov. Tisti deseti brati človečnjaki so potem odtavali v goščo, včasih so naleteli na sosednje pleme, ki jih je na licu mesta pogubilo ali pa so jih vzeli za sužnje. Nikoli jim niso postali enaki, vendar so sčasoma oplodili kakšno domačinko oziroma so jih posilili, njihove otroke pa je pleme vzelo za svoje in tako so se rase začele počasi mešati.

  Vloga družine je bila ključna tudi za razvoj simboličnega jezika, ki je omogočil kulturne povezave med družinskimi klani oziroma nastanek prvih civilizacij. nekdo je začel ponavljati nek obred in spuščati enake glasove za določena opravila, ki so jih člani plemena začeli povzemati ter sčasoma upodabljati in zapisovati, prenašati iz roda v rod. Simbolika je pomembna zato, ker je služila kot prvo sredstvo za izmenjavo informacij med izoliranimi skupnostmi, ki so si jih pač razlagali vsak po svoje, saj je jezik nastal šele mnogo kasneje.
  Zato velja poudariti pomen posameznih družinskih inkubatorjev človeškega znanja, ki se je nadaljeval tudi po nastanku skupnega jezika in prvih velikih naselbin, prav pomanjkljivosti pomena besed so povzročile tudi razlike in prve ideološke spopade med vaščani, medtem ko je vera v izoliranih družinah ostajal trdna.
  In tega dejstva so se zavedali tudi vsi kasnejši vladarji, kdor hoče spremeniti način vladanja, mora začeti vzgajati svoje poglede in rituale v družinskih celicah, od koder posamezniki prakso prenesejo naprej v svet.
  Danes ni nič drugače, neoliberalci neprestano vdirajo v intimno okolje preko televizije in elektronskih medijev, splošnih medsebojnih odnosov, bontona in nenazadnje etike, najraje bi družino naredili še bolj fleksibilno tako, da sploh ne bi več obstajale.

  Nekaj podobnega se je lotil že Hitler, z nacističnim Lebensraum programom, s katerim so hoteli oblikovati in razširiti svoj življenjski prostor praktično čez planet. Izbrane najstnice so zapirali v posebne kampe, kjer so jih opraševali ss-ovski oficirji, tako so skotile celo generacijo arijskih izrodov, brez mame, očeta, obče človeških in družinskih vrednot, ki so se po vojni razbežali po celem planetu.

  • Steiermark

   No, ja, tebi se pa res pozna, da izhajaš iz ene takšne neandertalske skupnosti (za neandertalce so ugotovili, da so bil na neki “stopnji” ki ni bila enaka človeku, ampak bolj opici), kot večina balkancev!

   • večni srb

    Si predstavljaš, da te tvoj pudl v resnici razume in ti hoče dopovedati, da je inteligenten, ampak ne ve kako bi sploh začel?

    • Svele

     hhahahhHa ahahahahha

    • Steiermark

     Ti nisi podoben pudlju ampak kvejemu kakšnemu šarplaninskemu mešancu, zato tudi ne razumeš ničesar in je nepotrebno tudi, da se trudiš…..

   • Svele

    Črt in Jakob spadata kam v cerkveni pedofilni incestno hlapcevski slovenski krožek hahhahah vsi hlapci pedofilno incestni sorodniki

   • Svele

    Plitek genetski bazen hlapci imajo okvarjen gen.hahahhahhahaha ogrožena vrsta avtohtona hlapčevska sorta incestno pedofilna hajajhahaj

 • večni srb

  Predlagam, da namesto enega ali drugega spola začnejo uporabljati tretjo osebo, naj bo ono, ne ona ali on.

 • Darth Vader

  pri vsej tej teoriji se gre samo zato, da se uniči reprodukcijska kvota naroda…..saj je še CIA priznala, da je LGTBQ samo propagandni program za zmanjševanje svetovne populacije …. “This is corroborated by statements in the NSC Ad Hoc Group’s April 1980 report.
  There is “an increased potential for social unrest, economic and political
  instability, mass migration and possible international conflicts over control
  of land and resources,” says the NSC report. It then cites “demographic pressures”
  as key to understanding “examples of recent warfare in India, Pakistan, Bangladesh,
  El Salvador. Honduras, and Ethiopia, and the growing potential forinstability
  in such places as Turkey, the Philippines, Central America, Iran, and Pakistan.”
  Through extraordinary efforts, the Ad Hoc Group and OPA estimate that they
  may be able to keep a billion people from being born through contraceptive
  programs.

  But as the Ad Hoc Group’s report states, the best efforts of the Shah of
  Iran to institute “clean programs” of birth control failed to make a significant
  dent in the country’s birth rate. The promise of jobs, through an ambitious
  industrialization program, encouraged migration toward “overcrowded cities”
  like Teheran.Now under Ayatollah Khomeini, the “clean programs” have been
  dismantled. The government may make progress because it has a program “to
  induce up to half of Teheran’s 6 million residents to relocate, as well as
  possible measures to keep rural migrants from moving to the cities.” Behind
  the back of the President Ferguson and others involved with the OPA and NSC
  group maintain that the United States will continue a foreign policy based
  on a genocidal reduction of the world’s population.
  “We have a network in place of cothinkers in the government,” said the OPA
  case officer. “We keep going, no matter who is in the White House.” But Ferguson
  reports that the “White House” does not really understand what they are saying
  and that the President “thinks that population policy means how do we speed
  up population increase. “As long as no one says differently,” said Ferguson,
  “we will continue to do our jobs. ” https://educate-yourself.org/nwo/nwopopcnsaglobal2000report10mar81.shtml

  • večni srb

   Če se bodo več jahali, zato zagotovo ne bo manj ljudi, bo pa zato več spolnih bolezni in duševnih stisk.

 • večni srb

  V svetu sesalcev, od nekdaj obstajata natančno dva spola, sicer ne bi bili sesalci, raznih manij in duševnih bolezni je pa res neskončno.
  Največja neumnost, ki jo je proizvedla šalabajzerska akademska scena pa je, da obstaja med spoloma zabrisana meja.
  Zakaj samo med spoloma, mogoče smo lahko tudi napol mrtvi in napol živi. Dejansko je mogoče potegniti seme iz mrtvega moškega in z njim oploditi živo in zdravo žensko.

  • KAPIBARA

   Drži, sam moraš bit zelo hitr, kot se temu reče: Dokler je še topel.. :-)

   • Svele

    Črt in Jakob sta se topla

  • Steiermark

   večni srbin, kot izgleda, so tebe “naredili” iz tako pridobljenega semena, ki je pa bilo že napol mrtvo in poškodovano……

   • večni srb

    Jaz sem čisto v redu, ampak a ni Zidar rekel, da je živ mrtvec?

    • Steiermark

     Prav sam se uvrščaš, s svojim komentiranjem, med tiste, ki niso “čisto v redu”!

     • Svele

      Dolfibpejtbz Janšo na črta in Jakoba.pedofil nagravzni tečaj letenja v Barbarinem hostlu pa pelji se družino Janšo

     • Schemva Miro

      Stopnja duševnega razvoja:imbecil

     • Svele

      Diagnoza jansinega otrok retardirana okvarjen genom vzgajana v pedofilno incestno folkloro Slovencev hahhahahah

     • Svele

      Janša dvignil roka na sebe ker sta se črt in Jakob poročila sta na ljubljanskem gradu Zoki jih je porocil

   • Svele

    Črt in Jakob sta ubila Janšo zaradi homofobi .bratca pa se imata tako rada hahhajahha

 • Korl

  Nekateri jo niso poslušali aaaaaooo pa to je res hudo. V vsakem razredu je tako. Spet delate slona iz muhe.

 • Franc Šink

  Do sedaj so menjali zimski in letni čas,sedaj pa kar spol.

  • Svele

   Janša menjal komunistez fašisti.slovence z ciptarja izguba identitete hahajha

  • KAPIBARA

   Pa uro tudi :-)

 • sloustava

  “Objajcani “ moski! Filo faks, ni kaj. A to je samo odvrnitev pozornosti od volitev za zupana v Ljubljani. Haha, torej to pomeni, da je Jankovic “abjajcen”? Kaj torej je, so, moski? Figurae veneris? Dajte no filo faksovci, ne bodite primitivci!

  • večni srb

   Vsi homoseksualci in muslimani bodo podprli Jankoviča, teh je pa tudi zaradi njega čedalje več.

   • Svele

    Bolje kot Janševi pedofili Štuhec Primc zver pederle sami pedofili Bajuk govno crknu .amen Bog prosim pobij vse te Janševe pedofile cerkvene amen

  • Svele

   Črt in Jakob sta objajcana

 • KAPIBARA

  Levičarsko levi levaki, drugače misleče vedno degradirajo ponižujejo zasmehujejo !
  “IN” so samo v svojem ožjem krogu..
  – V vrtcu se skregata dva mulca( obojespolna): Eden-a: jutri bom pa pripeljal-a obe očita v vrtec! Drugi-a . jest pa oba mami..

  • Svele

   Tvoja otroci bodo homoseksualci

   • KAPIBARA

    Pravijo, da satrši niso zadovoljni s partnerji svojih otrok ??
    Jest se zadovoljen s ta mladim (MOŠKI), katerega je hči (ŽENSKA) pripeljala..

  • Svele

   Črt ves vesel skače doma ter ga Janša vpraša čemu.ja zaljubljen sem reče črt v koga pa vpraša Janša .v milutina mu odgovori črt.kje si lih cefurja najdel hahahhHJjAja črt Janša se zacopal v cefurja hajajhahaj

 • tarantela

  jest predlagam, da na tej fakulteti uvedejo referendum o tem, da je treba vsakemu ali vsaki govorcu, govorki enako dolgo ploskati.TAKO!!!

  • večni srb

   Kaj pa invalidi, moramo tudi njim enako dolgo ploskati, čeprav vemo, da nam ne morejo ploskati nazaj? V Stalinovih časih, so komunisti vedno ploskali tudi sami sebi,s tem so pokazali, da niso nič več vredni od ostalih ampak so vsi udeleženi v njihovih uspehih.

   Kdo je sploh invalid, meni bi bilo nerodno, če bi jih moral naslavljati kot ono, sploh pa zaradi nesreče še niso postali ženska.

   • tarantela

    Čak mal, tuki so na bangerju študentje, če je pa vmes kakšen invalid, pol bo treba pa še za te uvest enake pogoje glede ne njihovo zmožnost.

  • soc

   Nisi dojela poante svojega krdela: tisti, ki mislijo drugače, nimajo kaj govoriti.

   V prvi fazi. Končna rešitev (ja, Endlösung) bo, ko nihče več ne bo mislil drugače. Kot so vaši predniki poskusili že poleti 1945.

   • tarantela

    Nisem krdelno bitje. Sploh pa ni nihče nikomur prepovedal govoriti, če pa niso ploskali kot Janši ploskate, pol pa ni pomoči, pač mislijo drugače.

    • tohuvabohu

     Tebi se Janša prikazuje 24 ur na dan, reva prismuknjena.

  • Svele

   Janša fental familijo zaradi opuščanja pedofilije in nagnjenosti h homoseksualnosti.crt in Jakob sta poginila hauayuaha

  • Svele

   Ploskajo da Janša crkne amen

  • Svele

   Dolgi ploskanje da ti crknejo otroci cerkveni pedofilni amen

  • Svele

   Tako Tap da ti crknejo otroci hahhahahah

  • O’Brien

   Ploskanje samo za senatorke!

 • Van Der Waals

  LEVI FAŠISTI. FILO FAKS pa FDV izguba popolnega razuma. neskončno spolov. HAHAHHA

  • Svele

   Pedoteologi so vam bolj pri srcu a hlapci navajeni in vzgajani v pedofiliji.smrt jansevim pedofilom amen

 • Artur

  Mater keri idioti in to celo fakultetni danes je moški kar v bistvu in biološko tudi je čez noč pa po želji zamenja v svoji idiotski glavi spol lahko kar v srednjega, ženskega ali pa poljubno ali enega od neštetih kot je eden levi idiot tam gori v Ameriki ruknil v kamero. Ti kreteni zblojeni se direktno norca delajo iz normalnih posmehujejo se normalnim namesto, da bi naredili samorefleksijo in kdaj tudi pospravili v svojem ” podstrešju”

 • joza joza13

  Mater imajo probleme.
  Slo književnost pozna 3 spole – pika in ne neskončno.
  Uporabljmo moškega in ženskega – odvisno od situacije.
  Zelo pogosto v preteklosti, pa tudi danes še kje, se imajo ženske za “sem bil”, “sem delal” in nikjer ni zaslediti, da bi se moški imel za žensko…

  • večni srb

   Kaj je pa potem ono?

   • joza joza13

    Onó bi lahko bilo tisto, kar sem zapisal v zadnjih dveh vrsticah…, seveda, če se “samo” tako počuti -;).

    • O’Brien

     Budalo – onó, ne tvoj zapis. Tvoj zapis je super.

 • večni srb

  Če nič drugega, so takšne debate dobra priprava na neznano prihodnost,ki bo zagotovo nekaj veliko bolj čudnega kot si lahko danes predstavljamo. Večina se bo v naslednjih desetletjih težko sprijaznila že z bogato elito, ki bo živela in nas tlačila 200 let in več, kar jim bodo omogočile modifikacije procesov staranja telesa. Kaj lahko sploh narediš z življenjem, če živiš trikrat dlje od večine ostalih, mogoče bodo poskusili biti eno življenje nasprotnega spola, zadnje pa še nekaj vmes, če čez 100 let ne bodo odkrili še kaj bolj naprednega ter jim podaljšali životarjenje na 500 let. Ko se enkrat začne, nihče ne more vedeti točno kje so meje, sto let je zelo dolga doba, sploh za razvoj moderne znanosti, kjer je skoraj vsak dan kaj novega.

  Danes si je še težko zamisliti take fenomene, vendar velja izpostaviti izkušnjo prehajanja v podaljšek, ko se jim bo iztekla biološka doba in jih bodo razne medicinske pomlajevalne kure počasi spreminjale v nekakšne žive mumije, ki bodo na videz dajale občutek moči in svežine. Isti fenomen lahko opazujemo že pri naših komunistih, ki pred smrtjo zagonijo še zadnji denar za sebe, obiskujejo razne terapije in tečaje joge, uporabljajo kozmetiko in se sončijo v solarijih, kolagen jim nategne kožo na obrazih in zgledajo kot filmski igralci, da jih skoraj ne prepoznaš več na ulici. Lepo, rahlo senilno truplo se tudi v glavi počuti drugače, hormonske terapije proizvajajo razne nove senzacije, iz spominov kipnejo na plano zavrte frustracije in neuresničene želje, pustolovščine na upokojenskih izletih pa poganja strah pred garancijo, ki se seveda kmalu izteče in do konca iztrošeno, delno mutirano telo potem zgleda še bolj kilavo kot sicer. Tako bo verjetno zgledala tudi prva generacija pravih transeksualcev, ki s spoloma skoraj ne bodo imeli več nobene veze, saj jim bodo pametne droge omogočale stalne orgazme. Zato se velja že danes vprašati, ali je prihodnost spolne teorije aseksualna narava bioničnih hibridov? Najbolj praktično bi bilo, če bi jim lahko vgrajevali mlade organe nesrečnih ljudi obeh spolov.

  • joza joza13

   Mater ti vidim…, od kje ti to kopiraš?
   Pa nisi ti videti tako prfuknjen …, da bi zrastlo na tvojem zelniku.

   • večni srb

    Dejansko so to moje lastne meditacije, sem pa večkrat presenečen, če kakšno idejo predelajo tudi taki mojstri kot je Žižek, kar najbrž pomeni, da delam pravo znanost in pridemo do podobnih opažanj ter zaključkov.
    Bi znal narediti še kaj boljšega, ampak ne v takih pogojih življenja in tudi ne zastonj, najprej se moramo skopati iz tega prekletega globalnega neofašizma.

 • cploger

  Slovenija je že zelo očitno počefurjena in kolikor našega jezika ni pokvarila čefurjad, ga dodatno kvari narodova izrojena in neplodna suha veja pederstva in lezbijanstva.

  • večni srb

   Od teh ljudi ni nobene koristi, lahko nam podarijo samo ljubezen in spolne bolezni.

  • Svele

   Mladi hlapci opuščajo vectisocletno incestno pedofilno tradicijo Slovencev postajajo homoseksualci.crt in Jakob sta opustila pedofilnio in sta se zaljubila homoseksualnost

  • Svele

   Hahhahahha Slovenci izasli iz Slovenije jahhahahhhha

   • cploger

    Ne znam dobra Slovenski ali znam dobra burek napečt. Slovenija moja doma!

    • Svele

     Ti znaš pedofilira otroke gravz jansev

   • Svele

    Slovenci raus

 • Svele

  Dober Barbarin rov.klerofasisti Janševi pedofilni.danesnsta črt in Jakob oznanila prvo slovensko homoseksualno poroko med bratcema.dahnila sta usodno da v hozentregerjih hajhahha

 • Van Der Waals

  Že to pove da je večina vpisanih na filo faks žensk. ja ni velik intelekta tm gor!

 • Ana Job

  A zdaj bo pa senat Filozofske fakultete v Ljubljani sprejemal kao neke kvazi sklepe, na podlagi katerih se po novem ženski spol šteje kot nevtralen????!

  Potem naj pa pederajzli še rojevajo otroke!!! Banda nagnusna, nemoralna, komunistična, odurna!

  • Simon Novak

   Ančka, da te ne bo kap, z mirnega

  • Black_hawk

   Še dobro da je njihov župan čisto nasprotje tega ;))

   • Svele

    Si ga mecete.pedofili cerkveni hajhahahahAha

   • Ana Job

    Ja, ta bi ga pa itak vtaknil v vsako luknjo, saj ga ni sposoben v hlačah držat, hahaha.

  • Svele

   Kaj je prasica pedofilna domosralska .a veš da da je Zoki na gradu poročil prvi homoseksualni par med bratcema hahhahahha poročila sta se črt in Jakob v hozentregerjih hajhahha.mladi hlapci opuščajo vectisocletno pedofilno incestno folkloro hlapcev postajajo homoseksualci hahhajahha

   • Artur

    Ali imaš ti morda čoškasto glavo, da nisti to ti tisti škrbasti čoban s čoškasto glavo, ki je nekoč z menoj služil vojsko v Srbiji popolnoma podoben debilni stil izražanja majke mi.

    • Svele

     Ti si fotr od svojega brata hlapec vzgajan v duhu vectisocletne incestne pedofilne domosralske folklore slovencev

     • Artur

      S tem zblojenim debilnim komentarjem potrjuješ to kar sem se zgoraj spraševal.

   • šmentanamuha

    Kaj tebe so v steno metali, ko si bil dojenček?

  • Svele

   A hočeš povedati da dešnjaki rojevajo otroke HahahhaHpreziveli cerkveni inkvizitorski pobijali ljudi čarovnice v imenu boga .hahahhaha v imenu boga najcrkne Janša črt in Jakob amen crknte Janševi pedofili

   • devote

    TEBI SLEDI KAZENSKI PREGON!!

    • Svele

     Črt in Jakob sta poginila hahhahhaha zaradi vectisocletne incestne pedofilne domosralske folklore vbofe Janeza jAnse jhahahahhahhah prijavi govno pedofilno cerkveno

    • Svele

     Smrt slovenskim dojenčkom hahhaha akcija zamaški hahhaha hlapcem glih ne gre zbiranje zamaškov hahhahhaha jim pa gre zakrivanje pedofilije hahhahahha prijavi

    • Svele

     Smrt prašičem jansevim pedofilnim amen.naj dobita raka na modih črt in Jakob hahhahahha

    • Svele

     Smrt slovenskim dojenčkom hahhaha hlapcem glih ne gre zbiranje zamaškov hahhahhaha jim pa gre zakrivanje pedofilije hahhahahha

    • Svele

     Mars govno slovensko pedofilno incestno jansevo hahhahahha črt in Jakob imata raka na modih hahahhay

   • slosin

    če bi o mojih otrocih pisal take svinjarije, je ni luknje na tem svet, da te nebi našel…..govno primitivno…

    • Svele

     Tvoji so itek retardirani spedofilirani gensko okvaro.pa se raka na modih imajo hahahhahhaha vsi Slovenci sorodniki spedofilirani hahhahahah naj ti sin pripelje ljubezen milutina domov hahhahahah

    • Svele

     A si je že našel ali si pedofil pa si najdul luknjo v sinu pedofil cerkveni incestni hlapcevski najdi me pedofil

    • Svele

     Tvojim če bi rekel da so prizadeti pedofili tega ne bi razumeli capiš slovenceljni pedofilni vzgajani v incestu

    • janez cepec

     ti in teb podobn ste lukne že našl, problem je, ke ne znate nazaj u jamo

     • slosin

      a ti je dal psihiater v Begunjah 55 pauzo al si jim spet ušou…

    • Svele

     Tvoji so itek že mrtvi

  • Svele

   Smrt cerkvenim slovenskim dojenčkom hahhaha hlapcem glih ne gre zbiranje zamaškov hahhahhaha jim pa gre zakrivanje pedofilije hahhahahha

   • AlternativaZaSlovenijo

    Tebe bo enkrat odneslo, tako hudo te razganja. Upam samo da bo iz tega tvojga smrada ratala implozije ne pa explozcija, da ne bi ostali slučajno takrat vohali tvoj notranji smrad.

  • trumpet2018

   rojevali ne bi, bi pa posvajali nedolžne otroke in jih zlorabljali plus jim prali možgane s svojo LGBT sprevrženo liberalno ideologijo oziroma liberalno norostjo. Svele piše na 24 kur pod vzdevkom gospodarica uma, vendar iz njenega pisanja je očitno da gre za gospodarico praznega uma

   • Ana Job

    Sem že pred časom ugotovila, da je ženska, ker je najbolj napadalen ravno do žensk. Po mojem je lezbijka.

  • Občasni Komentator

   dobro bi bilo prebrat, kaj so sklenili…običajno uporabljajo moški spol za pravne akte, tokrat bodo namesto tega uporabili ženski. Torej totalna bedarija, nima a zveze z nevtralnim spolom.

   • Ana Job

    Dejstvo je, da je država kljub veliki količini kvazifilozofov, antropologov in politologov popolnoma v riti in da bi bilo bolje, da bi se ukvarjali z aktualnimi problemi in manj s teorijami spolov.

    • Občasni Komentator

     to ni teorija spola, kar se gredo…bolj gre za boj za pravice žensk in feministično gibanje…mešaš stvari in si površna, to tudi ni ravno spodbujajoče

     • Ana Job

      Mislim, da preveč filozofirajo in da je to nadvse nekoristna komunistična fakulteta, s katero si lahko v tujini obrišeš rit. Kaj je zate spodbujajoče mi niti ni pomembno, ker ne dobivam plačila za komentiranje.

     • Tone

      Trenutno so vsaj trije diplomanti te fakultete med najbolj znanimi filozofi na svetu, mnogi profesorji predavajo na tujih univerzah, verjetno pa še kaj, kar ne poznam, ker nisem iz filozofskega foha.

     • Občasni Komentator

      pač obnašati se zabito je seveda dovoljeno…greš malo okrog po svetu in najdeš knjige npr. Žižka, ki je končal ta faks in je Slovenec. Levi ali desni ,je Slovenec. Torej posplošuješ. On je res predstavnik komunizma, ampak dejansko svetovno odmeven, in te takoj spodnese pri trditvi, da si obrišeš rit z njo. Tisti, ki jo niso končali se res lahko. Sam sem naravoslovc in me družboslovje ne prepriča, vendar ne pljuvam po njih samo zato, ker mi njihova znanost ni po godu. To kar ti delaš s takšnim komentiranjem pa se imenuje laganje, ker nima zveze z dejanskim dogajanjem.

     • Ana Job

      Levičarji nam lažejo že 72 let in nam bodo še naprej. Poglej, svetujem ti, da me blokiraš in boš bolj sproščen, kajti ne bo me treba več brati.

      Pisala bom natanko tako, kot mi bo pasalo, dokler nam ne boste odvzeli SVOBODE GOVORA.

     • Občasni Komentator

      Govorimo o eni sami osebi. Jaz nisem množina, in se ne skrivam za tem. Ti se pa še kar naprej lažeš in seveda imaš do tega pravico, ampak tudi jaz, imam enako pravico, da ti to povem. Torej svoboda govora je obojestranska reč in ni tvoja last mladenka.

     • Ana Job

      Jaz mnenja o levičarjih ne bom spremenila in škoda je, da tratiš moj dragoceni čas. Dejstvo je, da so jame polne, inteligenca po vojni pobita in da imamo na oblasti jugonostalgike, katerim se kolca po totalitarnem režimu.

      Zdaj pa lep vikend ti želim in prekiniva že enkrat to dolgočasno debato. Pravico imaš do lastnega mnenja, tako kot jaz. Rekla bom samo : ŽIVEL JANEZ JANŠA!

     • Občasni Komentator

      Prav smešna si. Zavedena do amena. Pred takšnimi kot si ti, sem v 50-ih etih prebegnil v Italijo. Ni bistveno kaj piše, temveč kaj si ti misliš o nečem, četudi to ni resnica. Živel JJ, je isto kot Živel TT. Svojo glavo uporabi, zlasti če je tako mlada kot je tvoj avatar. Ti meni očitaš komunizem, nekaj pred čim sem uspel pobegnit in nisem bil niti na pogrebu očeta zavoljo tega. Nimaš pojma o ničemer. Včeraj bi morala biti tu v Trstu, da te vidim kako velika Slovenka pa si. Uživaj in se zavedaj, da je JJ res živel, naredil pa ni nič, razen zavedel ovce kot si ti. Prava resnična ekonomsko naravnana, domovinsko zavedna, ideološko neobravana desnica Slovenije se še ni formirala. Je pa na dobri poti.

     • Ana Job

      Ne obremenjuj se z menoj, škoda tvoje slabe volje. Pri nas bi se morali začeti protesti, tam me boš videl. V Trstu me pa ne boš videl, tisto ni moja domovina.

     • Občasni Komentator

      Se ne obremenjujem. Prav zabavno je pisat.

     • Ana Job

      Če te veseli pač delaj kar želiš. Vsak ima svoje veselje.

     • Občasni Komentator

      Ja seveda, tebe tudi veseli zato pa skoz odgovarjaš. Ne odgovoriš niti na eno tehtno pripombo. Ker ne znaš, ne zato ker nočeš.

     • Ana Job

      Ker se mi ne da ukvarjati s teboj , poleg tega so tvoje pripombe brezvezne in se mi niti ne ljubi nanje odgovarjati, dolgočasiš me. Zastavljaj svoja vprašanja svojim kolegom in ne meni.
      Mislila sem, da si bolj zanimiv človek, pa vidim, da si nezabaven star stric.

     • Občasni Komentator

      Res je…zato se še kar naprej dopisuješ

     • Ana Job

      Prijavi se na kakšen kviz zelo si namreč tekmovalen. A veš, da se mi preprosto ne ljubi brati kaj mi pišeš kaj šele odgovarjati.

     • Občasni Komentator

      Vidim

     • Ana Job

      Daj zaveži že enkrat fafljo šovinstek in se doma zgovarjaj o tem s svojo babnico, če te bo poslušala, po vsej verjetnosti te bo v rit poslala, ker si navaden žaljiv kreten.

     • Občasni Komentator

      Ti si pa tako nežaljiva. Lepo. Ti svetujem več spolnosti, d asprostiš svojo negativno energijo drugje. Pomaga. Gusfraba.

     • Ana Job

      Spolnosti tebi manjka, saj non stop težiš in si nadvse prepirljiv. Kje piše, da me lahko ti žališ, jaz pa tebe ne smem??? Ti mene žališ že več dni, nisi najbolj pameten, napihuješ se in dolgoveziš, ker imaš preveč časa. Nimaš takta, ne kulture, takih moških v resničnem življenju niti pogledam ne, ker ne znajo biti gentlemani.

     • Občasni Komentator

      Ma ti enega moškega v življenju ne vidiš in to je tvoj problem baba zmešana…prav za na FF si…kdo pravi, da ne smeš žalit? lahko…preberi dobro, kako sem začel pogovor s tem, da sem ti lepo povedal, da govoriš o nečem, kar ne drži in ti tudi naštel dejstva, ampak tebi ni mar za dejstva, in na njih ne odgovorjaš s protiargumenti. Ja temu jaz rečem zabitost, sorry. Zdaj si pa kot levičarji boš rekla, da je to sovražni govor, a ne? Drugače časa imaš očitno enako kot jaz, ki sem v penzionu. Torej kdo ima problem, ti ali jaz?

     • RATATA

      Slučajne berem tole prekljanje, pa me zanima, a ti odobravaš odločitev FF? Se ti to zdi pravilno?

     • Občasni Komentator

      Ne, sploh ne. Zdi se mi totalna bedarija, in ukrep, ki je v času feminizacije družbe nepotreben. Ni pa to teorija spola, temveč čisti feminizem. Tako se je namreč začel pogovor s tole mladenko.

     • RATATA

      Hvala.

     • Občasni Komentator

      Drugače, pa nisem srečal nobenega, ki bi z odobravanjem sprejel ukrep FF? Me pa zanimajo kakšni argumenti drugače mislečih. Namreč zgovarjanje na to, da so ženske zatirane in nimajo dobro plačanih služb nekako ne drži, glede na to, da ima sodstvo skoraj 80% sodnic, v medicini pa tudi prevladujejo zdravnice nad zdravniki. Torej, o čemu se sploh pogovarjamo?

     • RATATA

      Menim, da družboslovne fakultete v RS izvajajo poizkuse na družbi in z družbo (na / z ljudstvom).
      To jih rajca. In nihče jim nič ne more, saj služijo in izvajajo agendo kulturnega marxizma, multikulturnosti, elgebitovstva in drugih abnormalnosti.

     • Ana Job

      Hahaha. Nasmejal si me do solz, tumpast debel dedec, res nimam časa, moj čas je strašno omejen, ker nisem v penziji in še celo večnost ne bom. Blagor tebi! Jaz nisem tip ženske, kot tvoja stara, da grem na kolena! Jaz imam rada druge na kolenih, če tega še nisi vedel. In moj dragi tole vse bere. Veš, jaz imam rada gentlemane ne pa take, ki se napihujete kot žabe. Razpravljaj z Dobom ali s kom podobnim, ki ljubi dolge dizertacije, meni dolgovezneži niso nikoli odgovarjali, rada imam namreč moške, ki se hitro spravijo k bistvu.

     • Občasni Komentator

      vidim, vidim…prehitro ti pride torej…moja stara je že pokojna, ampak takšne kot ti mi ne morejo do živega..ti bi gentlemena, ki te brez predigre nategne…rojena si za migrante očitno

     • Ana Job

      Nehaj lapat in ne bodi tečen. Dolgčas ti je in vajen si z ženskami pometati.

     • Občasni Komentator

      Sploh ni res. Prav vse ženske spoštujem. Tudi tebe.

     • Ana Job

      Potem pa zakopljiva sekiro, vzela si bom čas in prebrala kar si napisal, trenutno pišem le iz telefona.

     • O’Brien

      Ne zavajaj. Gre za implementacijo teorije spolov: kateri koli spol!!! Poznamo samo 2 biološka, ostalo so blodnje. https://m.youtube.com/watch?v=hb3CX0iHm04

     • Občasni Komentator

      No in ko tako pametuješ kateri spol pa predlaga FF? Ženski. Ne srednjega, ne nevtralnega temveč ženskega za vse oblike besed. Ljudje božji dejte prebrat vsebino, pa potem nakladat o nečem. Pri FF se gre izključno za dva spola o katerih govoriš tudi sam. Ni teorije spolov, ampak tudi to je kretenizem prve vrste in povsem nenaravna ureditev.

     • O’Brien

      Ne zavajaj. Ženski spol so uvedli za kateri koli spol, ker verjamejo v neskončno število spolov. In senatorka je na rtv slo rekla, da je to šele začetek. Preberi kaj, nato pa komentiraj.

     • Tone

      V tem primeru ne gre za teorijo spola, ampak za feminizem.
      Zakaj se nam zdi normalno, če rečemo gospa profesor, če rečemo gospa učitelj, pa se nam zdi čudno? Samo zato, ker učiteljice poznamo že dobrih dvesto let, profesorice pa slabih sto. Sto let je očitno premalo, da bi se nekaj v jeziku udomačilo in postalo sprejemljivo. Pred sto leti ni bilo ne študentk, ne profesoric, ne dekank, ne doktoric, zato se v dokumentih še zmeraj za te poklice in funkcije uporablja moška oblika. Ideja je bila naj se začasno v internih dokumentih samo ženska oblika, da bi moški občutili, kako je ženskam. V nadaljevanju pa bi poskusili najti nevtralno obliko. Temu so se uprli slavisti, da bi bil to nedopusten poseg v slovnico. Na FF se ne prepirajo o številu spolov, ampak o slovnici in besedišču.
      Vse skupaj pa je prišlo iz nekaterih ameriških univerz, kjer že uvajajo nevtralen spol (slovnični). V angleščini pa je to lažje, ker besednega spola ne tvori s končnicami.
      ,

     • O’Brien

      Spet lažeš. Nevtralni spol že imamo, nihče pa profesoric ne kliče profesor, niti tega ni v dokumentih.

      O angleščini ne veš veliko – tam je student samo student. Kakšen nevtralni spol?

     • Tone

      Malo preveč z lahkoto obtožuješ ljudi, da lažejo.
      Nevtralnega spola nimamo, srednji spol ni nevtralni spol. Sploh pa ni niti biološki niti psihološki spol, ampak slovnični spol. Zmeda v tvoji glavi morda nastaja, ker slovenščina ne pozna izrazja za slovnični spol. Angleščina pozna gender, hrvaščina pa rod (muški rod – muški spol).

      Hvala za kompliment, da vem o angleščini toliko kot ameriški profesorji, kjer že v univerzitetnih dokumentih uvajajo nevtralni spol.

     • O’Brien

      Ti pa res veliko veš. Ne samo o angleščini, tudi o slovenščini. Ja kaj za vraga pa je v slovenščini izrazje slovnični spol, če to ni slovnični spol?

     • Tone

      Oprosti, namesto “izrazja” bi moralo biti “izraza”, mogoče te je to zmedlo. Sicer sem pa jasno razložil: Hrvati za besedo bik rečejo, da je muškog roda, bik pa je muškog spola. Slovenščina pa te razlike ne pozna. Pomaranča ni ženskega spola, a se beseda pomaranča sklanja tako kot deklica, ki je ženskega spola. Dekle je ženskega spola, a se sklanja kot da je srednjega spola, ki je samo slovnični spol.

      Na FF razpravljajo o slovničnem spolu in ne biološkem. Ko teoretiki spola govorijo o več spolih, mislijo na dva biološka spola in veliko psiholoških.

      Jaz ne tekmujem, kdo več ve, ali kdo je bolj pameten, kot se greste nekateri na tem portalu. Jaz samo povem svoje mnenje.

     • O’Brien

      Slovenci rečemo da je dekle srednjega slovničnega spola in ženskega biološkega. Kje je problem? Na Ff se s kateri koli spol grejo teorijo spola.

     • Tone

      Zelo preprosto: Teorija spola se ne ukvarja s slovničnim spolom, na FF pa ne z biološkim.
      Ne delaj majmuna iz sebe in se ne obešaj na besedo, ampak na pomen in smisel celote.

     • O’Brien

      Kateri koli spol je družbeni spol. O tem je govor na Ff. Preberi članek, ki ga komentiraš.

     • O’Brien

      Poslušaj dekanjo in ne laži!

     • Občasni Komentator

      Lažeš sam…preberi še enkrat, če ti kaj ni jasno. Zavajaš bralce. Nima veze s teorijo spola.

     • O’Brien

      Preberi dekanjino obvestilo na strani Ff. Ženski spol je rabljen za kateri koli spol, na okrogli spoli so bili za neskončno število spolov. Seveda gre za teorijo spola!

     • Občasni Komentator

      Prebral, že večkrat. Obešaš se na kateri koli spol, v resnici pa gre za moški in ženski. Kako bi ti zapisal ta stavek, da ti je ok? A če bi pisalo, da se moški ali ženski spol nanaša na oba spola bi bilo v redu ? Tudi v tem primeru je rešitev v neskladju s slovnico in zdravim razumom.

     • O’Brien

      Ne, v resnici gre za KATERI KOLI SPOL, kot piše. Le zakaj bi napisal eno, mislil pa drugo?

      Kaj točno je v neskladju z razumom in slovnico? Da prebereš, da zdravniki stavkajo, nato pa verjameš da te tvoja zdravnica čaka v ambulanti?

     • Občasni Komentator

      V skaldu z razumom ni preov FF o uporabi zenskega spola v vseh primerih kot to pocno sedsj. To ni v skladu z razumom, ker postane gradivo neberljivo. Drugace ima slovenska slovnica tudi srednji spol i je zato uporaba kateri koli spol tudi upravičena. Nikako me ne prepričas da gre za teorijo spola, ker nekaj avtoric poznam in sem preprican, da gre za cisti feminizem.

     • Tone

      Da imamo za poklice na fakulteti samo izraze moškega spola, se zdi v skladu z razumom samo zato, ker smo tega vajeni. Do dvajsetega stoletja so bili ti poklici izključno moški. Če bi bili izključno ženski, bi se nam danes zdele razumne ženske oblike in bi hoteli spremembo moški.
      Prav imaš, gre za feministično potezo. Ideja je takšna: naj se eno leto na vseh internih dokumentih pišejo nazivi v ženski obliki – naj moški kolegi občutijo, kako se počutimo me. Recimo: Sestanek profesoric oddelka je ob 12h, in bodo profesorji vedeli, da velja tudi za njih,
      Jaz jih pri tem podpiram.

     • Občasni Komentator

      Emancipacija žensk je privedla do razvoja feminističnih gibanj, ki so v varovanju pravc žensk šla po mojem predaleč. Če kaj danes ogroža obstoj družine, in posledično tudi družbe, je pretirana feminizacija VSEH poklicev. NIKOLI nisem nasprotoval pravicam žensk, ampak feminizaciji kot tudi maskulizaciji.

     • Tone

      Ko bosta spola dosegla polno enakopravnost tudi feminizacije več ne bo, kot je bila maskulizacija ko enakopravnosti sploh ni bilo.
      Sedaj smo tam, da smo možki prepustili ženskam slabše plačane poklice, poklice z monotonim delom in take, katerih študij zahteva štrebanje. Se že obrača. Pred dvajsetimi leti bi težko načel vzgojitelja v vrtcu, sedaj pa ima že skoraj vsak vrtec kakšnega, itd.

     • Občasni Komentator

      Oprosti ampak to je kliše, ki ne drži. Ko govoriš o dobro plačanih poklicih pa poglejva zdravstvo (zdravnice) in sodstvo (sodnice). To sta 2 najbolje plačana poklica v SLO in v obeh prevladujeta ženske. Od kod potem ta ne enakopravnost o kateri govoriš. Primer vrtcev je pa tudi nesmisel. Ženske boljše poskrbite za otroke, imate več čuta za to kot moški, in je posledica tega, da ste zaposlene na mestih v vrtcih več kot so to moški. Istočasno pa imate slabši občutek za kuhanje, in je zato po celem svetu več kuharjev kot kuharic. V čem je tu problem. A po tej emancipacijski logiki bi morali čim več žensk vključiti v vojsko na delovno mesto vojakinje? A je to normalno in naravno?

     • O’Brien

      Avtorice naj preberejo kaj je o ukrepu napisala dekanja.

     • Tone

      Besedo zdravnik uporabljamo za zdravnike in zdravnice zato, ker poznamo zdravnice šele kakih sto let, ni se še ni izoblikovala beseda za vse skupaj. kot imamo na primer za očeta in mater – starši.

     • O’Brien

      Joj, kako nimaš pojma! Zdravnice so skrbele za ženske že dolgo pred Ff. A za ljudi tudi še čakamo na nevtralno besedo? Za budalo pa jo že imamo!

     • Občasni Komentator

      To je feminizem….ne teorija spola.

     • O’Brien

      Ne laži! Kateri koli spol je teorija spola, ki je sovražna do žensk. To so vidi v ženskem športu, ko zmagujejo biološki moški. Katera feministka se s tem strinja?

     • Občasni Komentator

      Nakladaš 500/h. Kje to zmagujejo biološki moški v ženskem športu? Če govoriš o ženskah, ki imajo preveč testosterona je zdaj pravilo takšno, da morajo jemati zdravila, da raven moških hormonov znižajo. O čem točno tako splošno govoriš, ker šport precej spremljam in sem prepričan, da govoriš o nekem marginalnem primeru in ne znanih dejstvih. Skratka spet nakladaš, tako kot o teoriji spola s katero si očitno obseden. Sam ji nasprotujem, ki je nenaravna, ni pa vsaka poteza zaradi teorije spola. In to je primer FF. Tam je po mojem vzrok feminizem, ki ravno tako nima jasne opore in je nerazumen in slovnično nepravilen. Preberi kaj je teorija spola, preberi kaj feminizem in potem beri razlago FF. V tem primeru gre za čisti feminizem in nima zveza s teorijo spola.

     • O’Brien
     • Občasni Komentator

      Ja to si zdaj našel in to je pravilo, a ne. Poznam primer, in točno to sem pričakoval. Malo so pogooglal in lej ga imaš 1 članek, ki podpira tvojo teorijo. Najdi eno meta analizo, ki podpira tvoje blodnje, pa ti dam prav. Na teh marginalnih primerih o katerih sem govoril, ne moreš ustvarjat utvare, da se vsi s tem ukvarjajo. To je zloraba. Tipipčen fake news. Strašenje ovc. Mene nisi niti najmanj. Še poizkusi.

     • Občasni Komentator
  • Tone

   Kaj je lahko huje od feministke? Desna feministka.
   Idejo za ta ukrep so dale pobudnice, ne pobudniki. Glavna zamera nasprotnikov je, da se preveč zgledujejo po nekaterih ameriških univerzah. Angleščina je namreč drugačna in enak pomen v slovenščini zveni drugače kot v angleščini, očitajo jim, da spreminjajo slovnico.

   Osnovna ideja pa je bila taka: Naj bodo eno leto v internih aktih vsi nazivi napisani v ženski obliki – naj moški kolegi občutijo, kako je ženskam, ko se govori samo o profesorjih, predavateljih, študentih, rektorjih, doktorjih, čeprav so na fakulteti ženske v večini.

   V čem je bistvo problema? Poznamo nune in menihe, kmete in kmetice, kuharje in kuharice, ker te poklice poznamo od nekdaj. Zato ne bomo nikjer našli, da bi kdo opatici samostana rekel gospa opat. Zdi pa se nam normalno, če rečemo gospa profesor. To pa zato, ker so se prve študentke, profesorice, doktorice pojavile na univerzi šele v začetku 20. stol. Učiteljicam, ki so sto let starejši poklic, pa že težko rečemo gospa učitelj. Nekateri menijo, da bi bilo treba ta razvoj jezika pohitriti, pa se je zapletlo. Pri nas moramo namreč vsako stvar takoj spolitizirati in pričeti pičkariti in zmerjati, namesto da bi se pogovarjali.

  • djoka bolime

   Čuj, kak se te pedri zmenijo kdo poriva, se ti sanja morda?
   p.s.
   izobraženi kreteni so pred časom sodili čarovnicam po rimskem pravu

   • Ana Job

    A veš, da ne vem, nimam stika z njimi.

 • Občasni Komentator

  če ni zvočnega napisa temu zapisu ne verjamem prav nič…levji brlog so imenovali na NYU mesto, kjer smo se spopadli študentje in zaposleni na neko strokovno tematiko, in je vsak branil svoj prav. Lahko si imel članek objavljen v ugledni reviji, pa bi te še vedno popljuvali kot cucka. Nobene zamere na koncu. Le izmenjava mnenj, ki te je prisilila, da si prihodnjič svoje stališče boljše utemeljil. Ni za takšne, ki se ob tem počutijo anksiozno in kar zapustijo dogodek. To nima zveze s tem, da si kristjanka, ker je večina v tej predavalnici kristjanov, a ne? Ima pa zveze s tem, da ne znaš razpravljat na tem nivoju in si prešibka.

  • O’Brien

   Poglej na youtube.

 • Simon Novak

  Ne vem, če se v levji kletki slišita vršanje in celo posmehovanje, đesni zahojenci oz. pisec članka H. M.

 • Felikss_AH

  V “levji kletki” – ??? … prej v podganjem leglu… večinoma pa brezkorisne vagina-podgane… verjetno še z zakrnelimi “lulčki”

 • Black_hawk

  Enim res manjka polovica možganov!!

  • Svele

   Vam desnim pedofilom cerkvenim hahahhaha okvarjen gen zaradi plitkega genetskega bazena hajjajaha vsi hlapci sorodniki hahhahah

   • Boštjan Brenčič

    Iz kire lukne s pa ti prilezu? Imaš ime in priimk al si kr neki od tam dol ;-)

    • Svele

     Fritzl odjebi imaš v cerkvi zadosti fantičev .govno slovensko pedofilno incestno hahahhahhaha vsi hlapci sorodniki

     • Boštjan Brenčič

      Primitivc bebavi do konca in naprej ….

 • Svele

  Zoki je poročil na gradu prvi homoseksualni par med bratcema hahhahahha poročila sta se črt in Jakob v hozentregerjih hajhahha

  UrediOdgovori

 • Felikss_AH

  Že zdaj izgledajo kot Soros-eve Mirovne Inštitutarke

 • Black_hawk

  Igor Prigac kateri je vzel pod svojo streho najmanj 20 migrantov bi se s to teorijo zelo verjetno strinjal hehehehe

 • Franjo Trojner

  Pravo skrb za svoje državljane in svojo državo kažejo vse države na katere mejimo.
  Italija: Kdor strelja na vsiljivca na zasebni
  posesti, ne bo več kazensko sankcioniran!
  Naše sosede Avstrija, Italija, Madžarska in Hrvaška bodo glasovale PROTI Makareški deklaraciji!! Levica v Sloveniji pa izumlja in mimo volje ljudstva in veljavne zakonodajev uvaja novo teorijo spolov, ma saj se levici na oblasti pri nas v Sloveniji že čisto skisalo ??? Negativna sekejcija se pozna pri vsem. Pri nas v Sloveniji je prav vse vedno bolj čudno, še umetniki niso več tisto kar so nekoč bili, imamo jih, kot listja in trave a znane, priznane doma in v tuji lahko preštejemo na prste ene roke.
  Krona vsega, ki ponazarja to našo negativno selekcijo, je pa, ko ti v samo nekaterih delih LJ znan reper na javni TV na raznoraznih omizjih pogosto predava filizofijo, PA FILOZOFSKE FAKULTUTE OD ZNOTRAJ V CELEM SVOJEM ŽIVLENJU ŠE VIDEL NI .

 • terminalar

  V deželi je prisotno slaboumje in to v najvišjih kulturnih slojih, posledica je dekadenca družbe, ko nekateri ne vejo več, kaj bi sami s sabo.
  Fantje postajajo “pičkice”, punce možače. Velik del krivde nosi “hotel mama”, kjer so opravilno sposobni potomci še vedno na popkovini in sisi.
  Pričakujem ponovno uvedbo vojaškega naborništva, kjer fantom obudijo zavedanje spola.

  • Svele

   Bravo Slovenci pickice slaboumnim.mama nosi hlače .

   • šmentanamuha

    Veš, tu ti pa dam prav. Kdor zagovarja teorijo spola, je res slaboumen.

  • slosin

   vedno več je ljudi, ki imajo na sploh probleme z identiteto …ti bedaki jim pa pri tem še ‘pomagajo’….

   • Svele

    Janša enkrat komunist drugič fašist enkrat šiptar drugič Slovenec .njegova retardirana spedofilirana otroka črt in Jakob se zbujata posrana in poscana zaradi zgodbic Janeza Janše hahhahahah o murgeljnu Milanu hahhahhaha

  • Ivan Friderik Novak

   Spomni se, da so fantje prihajali na služenje vojaškega roka z medvedki (plišasta igračka),

  • Common Sense

   Terminalar, ideja je hvalevredna, a ne pomaga. Ne boš naredil moškega iz fantička v slovenski vojski, niti pod razno. Leta in leta mama hotela, nobene odgovornosti, vse k riti prinešeno težko nadomestiš v 7 mesecih.

 • Amerikanc

  Donald bi temu “garažnemu leglu” hitro naredil konec.

  • Svele

   Urša Bačovnik delala pri baricevicu.in skrila zdravstveni karton od janse je namreč spremenil spol in vrsto prej je Janša bil psica hahhahahhahhahhHH id baricevica psica hahhahahhahhahhHH

 • Bandit123

  HM, kakšnega spola je Ta, ki jo omenjaš. Menda ima ime, ali je brez spola in brez imena.

 • if

  Spoštovani ljudje Slovenije!

  Najkrajše!
  Spoštovani!

  Ljudje, samostalnik množinske oblike moškospolskega samostalnika človek, zajema oba biološka spola, vso populacijo.

  Izhajajoč iz tega dejstva in stanja aktualne razprave “Jezik in spol” je očitno, da na filozofski fakulteti s filozofijo kleparijo spolnost po načelih “neskončno spolov”, “nebinarnih spolov”, “izmenične rabe moškega in ženskega spola” …!

  Trdijo tudi, da se s kategoriziranjem v ženski in moški spol prispeva k nastanku stiske pri spolno nebinarnih osebah, hkrati načrtujejo vsake tri leta menjati naslavljanje iz ženskega jezikovnega spola v moškega in obratno …

  S spoštovani (ljudje ni izrečeno) sta enakovredno obravnavana oba spola, celoten avditorij, cela populacija, tudi v pravnih aktih države in organizacij.

  Spoštovani, z Bogom!

 • Common Sense

  Neskončno spolov, da je? Yeah right. A to je zdaj mainstream ideologija? Obsojeno na propad.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Današnjim fantinam manjka služenje vojaškega roka, kjer mamine maze postanejo deci kot se spodobi.

  • Svele

   Pejt se zalit Janši pedofilu cerkvenem .črt in Jakob opustila vectisocletno incestno pedofilno tradicijo Slovencev hahhaha postala sta homoseksualna bratca hahhahahhaha

   • AlternativaZaSlovenijo

    Kaj so ti: ono ali ona?

  • tohuvabohu

   Ti ljudje so v ideološki zaverovanosti v spolnoteoretične fantazije popolnoma spregledali, da ima slovenščina tako kot večina indoevropskih jezikov tri slovnične spole in da njihova raba nima prav nobene zveze z biološkimi danostmi, še manj z ideološkimi utvarami levičarčkov. To je grozljivo, kaj nam ti nesrečniki uprizarjajo. To je nasilje nad slovenskim jezikom in nad nami, ki ga govorimo.

   • janez cepec

    ma ti meketaš neki ke u tri krasne, kar si od svojga pastirja slišu, zastopeš pa tko ne, si prenaumn

    • tohuvabohu

     Ma dej mir, tele zarukano, če ne veš, o čem govorimo.

     • O’Brien

      Vidiš – tele je srednji spol. In z njim čisto slovnično pravilno imenuješ janeza cepca.

      Odličen zapis o nepovezanosti slovničnega in biološkega spola. Moški smo tudi priče (ž), barabe (ž) in žrtve (ž), janez cepec pa tudi budalo (s).

 • Ivan Friderik Novak

  Pogumno dejanje v zaplankani in z LGBT indoktrinirani sredini. . . .
  Odziv publike pa kaže na to, kakšen gnoj se vpisuje na FF (tudi na drugih faksih ni dosti bolje).

 • Foglof Tunek

  Šus v glavo !!!

  • xtc

   Kdaj boš to naredil sebi?

   • Svele

    Janša je ubil črta in Jakoba ker sta opustila pedofilno vzgojo amen

 • Common Sense

  Vprašanje: Kje se trenutne študentke FF in FDV mislijo zaposliti?

  • Van Der Waals

   hmm ja črpajo denar z proračuna… zaposlijo se pa v nevladnih organizacijah teh ki spodbijajo ilegalce!

 • antimur

  Sesujmo kučanistične fakultete v prah, dokler ne bodo te degenerirane profesorske pošasti uničile še eno generacijo otrok, ki niso nič krivi.

  • bljajo ljuzer

   torej sesuti pravno fakulteto v prah? Kučan je namreč pravnik. druge bolj motijo politično motivirane fakultete, recimo FSPN, na katerem so se izšolali najbolj trdovratni in zavratni noriški kadri : nedonošenček Žan Mahnič, predvsem pa njegov veliki šiptarski šef, ki je oplešel takrat, ko je lezel v rit in raziskoval fekalne kaverne starih boljševikov v svoji diplomi : med petimi citati sta Kardelj, Lenin in Leskošek Luka, to je njegov mentalni nabor, zato lahko tako zlahka in butasto govori o levem fašizmu. tega so si kot psovko izmislili boljševiki, ko so zmerjali revizioniste, torej socialdemokrate.janšari je teoretsko podhranjen in preganjavičen, njegovo bivanje v mračnih okljukih noriškega kraljestva se pozna tudi pri shizofreniji : pozabil je, da ni več boljševik, temveč socialdemokrat, da torej zmerja sam sebe.
   fakultete, ki proizvajajo takšne kadre je treba sesuti v prah

   • Vera

    Ne žali in ne obtožuj, da se ti vsa hudobija ne povrne prej ali slej ! Mahnič živi zdravo, zato je ostal ” večni mladenič “, kar pa ni slabo .

    • bljajo ljuzer

     zato ima piskav glas razvajenega in ne ravno preveč brihtnega otroka? ali so to predbubertetniški hormoni? in zakaj se vam zdijo vsi ostali manj hudobni, ali zato, ker se z get smart in podobnimi strinjate? in to opravičuje njihov besednjak? in kako tolerirate Mahničeve laži in njegovo infantilno kazanje mišic, ko je hotel poslati ladjo na mejo v Zalivu in so se mu vsi smejali, še mi, ki smo bili takrat na dopusti na HR? on ne bo nikoli odrastel v pravega noriškega viteza
     in kje vidite, da bi se maščevalo ali vrnilo Biščku Pujsoglavu, ščuvaču naj ljudje mečejo svinjske glave in panceto na džamijo? razen da so kolumne vedno bolj noriške, torej na robu takšnih, da zahtevajo hospitalizacijo. predvsem pa se ta človeška gnida spravlja na šibke, na migrante, muslimane, jaz sem se lotil vsaj najvišje noriške viteške kaste. in kako vi spite s takšnimi dvoličnimi stališči, se že kaj vrača in povrača?

     • tonite falco

      LUZER ODJEBI !!!!!!!!!!!!!!!!

   • tonite falco

    MA TI SI EN VELIKI PSIHOSFRENIČNI BOLNIK, KI MU NI POMOČI! RAZEN PRED ZIDOM ODREŠITVE, CEPEC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GNOJ LEVUHARSKI! KATARZA PRIHAJA SLEJ, KO PREJ IN NI VAM VEČ POMOČI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Vera

  Ženske bomo ostale ženske ,. moški pa naj postanjejo ” bolj moški “, ne pa copate LGTB-jevkam . Skupaj z otroci bomo ostali DRUŽINA , pa če se na kvazi fakultetah na trepalnice postavite !

 • xtc

  Tule se bom osredotočil na zadnji del-globalno.
  Dokod bomo šli?
  Odgovor je enostaven,do tja ko bo narodu prekipelo in bo opravil z norci in apostoli norosti nato bo zopet vse normalno.
  Gre pa pač za normalen cikel ko abotnosti pripeljejo do vojne ta jih počisti in pospravi na mesta kamor sodijo in nato gre svet spet normalno-že večkrat videno v zgodovini.
  Vojna je pač nujno zlo,ki človeka po naravni poti postavi nazaj na realna tla,ko je mimo.

  • večni srb

   Realna tla so pa kaj, najbrž preživeli potrebujejo večjo puško.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Današnja filozofija (spoštovanje do Aristotela, Platona..) je itak ena sama špekulacija. Čestitke novinarki Ognjišča.

  • večni srb

   NIhče ne razume relativnosti in kvantne mehanike.

 • janez cepec

  pa kva pizdi, tale novinarja, če ji ni nubedn plosku. nej začne pisat o pedrih in pedofilih u njeni Cerkvi, pa si bo mrbit prdobila več simpatij, pa dela ji tud ne bo zmankau

  • Svele

   Ploskanje Janši pedofilu kako zlorablja črta in Jakoba .priča jim priče

   • janez cepec

    ceu roman bi uhka napisala, ma kaj roman, trilogijo, po tamalm

    • tohuvabohu

     Rdeča murgelbanda je gotovo nadvse navdušena nad vama, ki sta danes dežurna.

     • janez cepec

      še enkrat preber, kar ti je pastir napisu, de boš prbližn meketou, tko kot je napisan

     • tohuvabohu

      Pa tud kakšen piškotek te čaka. Ni lahko biti zastavonoša kretenov svetovnega ranga.

     • janez cepec

      ti že veš, tud tle ne prideš zravn

    • Svele

     Napisal .govno avstrijsko jansevo pedofilno

 • sodnikisozločinci

  Tožifführer Drago Šketa je punčka.

  • janez cepec

   men je pa tale lažnivi Klukec, Zobec, bel sumliv. mora, de je pizdica, koko se je ustrašu enga korenjaka, ki ga je hotu pregledat. varnostno sicer, po useh zakonih, pa ipak. če ni pizda tko, je pa po srcu, to pa sigurn

  • AlternativaZaSlovenijo

   Nisem še čisto preštudiral novo slovnico, ampak verjetno je po ta novem punček!

 • AlternativaZaSlovenijo

  Kaj naj zdaj svojemu šefu rečem šefica???

  • if

   Šefic!

   • AlternativaZaSlovenijo

    A tako. Hvala, bomo povedal kakšen je bil odziv.

    • if

     Pritekel bo Šefic podpirajoč ilegalne migracije, trobilec Cerarjeve vlade.

 • Garbage man

  Ne spolov, levaki imajo neskončnooooo idej kako uničiti človeštvo

 • Get Smart

  Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
   sviranje
   kurtzu = prodajanje magle=
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
   transićizem = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM …
   (
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
   .
   Vsi -izmi so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  • VIKTORE

   Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
   ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
   = poštenost-VPRAŠLJIVA
   = pravičnost-NEPOTIZEM VSEH VODILNIH (jj,tANKO, ….)
   = resnicoljubnost-SO SE ŽE UJELI NA LAŽI
   = prijateljstvo do ljudi-ZELO NEPRIJAZNI POGLEDI, POSMEH…
   = domoljubnost- ČE SE NE VE ZA DELOVANJE V TUJINI(MADŽARSKA, BOSNA, BRUSELJ
   = rodoljubnost-NI SAMO ROJEVATI, TEMVEČ SE TUDI S SRCEM POSVEČATI
   = svobodoljubnost- NE SAMO ZASE, AMPAK ZA VSE SOLJUDI (NOVA 24TV ,INI GARANT) ,torej ne prirejati občih človeški vrednot po svoji podobi

 • Gr Enze

  SKRATKA Z ENO BESEDO BEDAKI

 • Tone

  Če bi bila na Teološki fakulteti podobna razprava o LGBT ali splavu, bi bila pa situacija obrnjena.

  Dokler razpravljamo, je vse v redu in demokracija ni ogrožena. Enkrat prevladajo eni nazori, drugič drugi.

  • FRANC3

   Praviš: Dokler razpravljamo, je vse v redu in demokracija ni ogrožena.
   Ja, ampak na FDV te ne pustijo razpravljat. Takoj, ko izrečeš dvom ali izraziš svoj pogled, te ožigosajo za nestrpneža. Tipično komunajzarsko-levičarsko razmišljanje: KDOR NE TULI Z NAMI, JE PROTI NAM-UBIJMO GA!!!

   • Tone

    Ne poznam situacije, ampak dvomim, da je tako.
    V publiki pa se lahko vedno najde tak, kot je večina razpravljavcev na tem portalu, ki se obnašajo natanko tako kot si opisal.

    Je pa tudi res, da se na FDV s temi temami ukvarjajo strokovno in imajo izoblikovanih veliko argumentov za svoje trditve. Če pride kdo od zunaj kot laik, ki ima samo nasprotno prepričanje, lahko hitro izpade inferioren in smešen. Ni lepo, je pa neizbežno.

 • m_m

  No ja, samo to še čakam, da gospo obtožijo za sovražni govor. Res se ne bi čudil …
  Butale so to, dragi moji, Butale.

  • FRANC3

   Pri takih norcih in nestrpnežih na FDV je to vse možno.
   Oni so samo nestrpni do strpnih!!!!!!!!!!

   • samotoje

    Tu je govora o FF.

 • Slovenec

  Grozota! Skupni javni wcji?? Kaj takega? Pri nas doma bomo se po tastarem scal, vsak v svoj wc. Bi se baba ratu, ce bi slucajno zasel v zenski wc. A ste znorel??

  S kaksnimi neumnostmi se vi ukvarjate. :D

 • murgl

  včas je bilo to čisto enostavno; če je imel otrok lulčka je bil fantek, če je imel pišo pa punčka. A je zdaj kaj drugač?

  • Get Smart

   Vseskoz je isto, je pa malo komplicirano.

   Že tisočletja in tisočletja, le da LJUDJE tega povečini ne veste,
   isto je za LJUDI, kjer velja, kot je BOG naredi,
   fantek ima luleka, punčka luluko nje,

   vendar pa zemeljska kuga absolutno zavrača Božjo danost in ČLOVEKA po BOŽJI podobi,

   in si svoje kreature delajo po svoji=satanistični podobi,
   ki kao združuje v enem vsega po malo =

   kaviaržidoKOMINTERNA (mdr. babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavija) oz.
   tu MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA
   je satanistična sekta,
   ki najmanj vsakega drugea svoje pankrta (veliko pa jih posvojijo in/ali naredijo v garažnih orgijah)
   kastrirajo in kastrata futrajo s hormoni nasprotnega spola.

   BARBIKA= punčka, vzgojena v kao fantka itd.,
   le oči morate odpreti,
   zadnič ste lahko videli dva rojena fantka (garažna bastardka) iz ŠARAC PARTIJE, ki nastopata kot kao ženski nje:

   http://nova24tv.si/slovenija/politika/levica-pospeseno-kadruje-to-sta-kandidatki-za-podpredsednico-drzavnega-zbora-ki-so-jih-vlozili-poslanci-levice/

   Transićizem je ena najpomembnejših agend kaviaržidoKOMINTERNE, tako za njihov obstoj = potomstva določajo po direktivah nje,
   kot za totalno robotizacijo ZASUŽNJEVANJE ČLOVEKA
   in izbris žensk, razen seveda kot njihovih strojev za rojevanje njihovih satanističnih izrodkov.

   Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Ne, vsesko je isto, že tisočletja in tisočletja, le da LJUDJE tega povečini ne veste,
  isto je za LJUDI, kjer velja, kot je BOG naredi,
  fantek ima luleka, punčka luluko nje,

  vendar pa zemeljska kuga absolutno zavrača Božjo danost in ČLOVEKA po BOŽJI podobi,

  in si svoje kreature delajo po svoji=satanistični podobi,
  ki kao združuje v enem vsega po malo =

  kaviaržidoKOMINTERNA (mdr. babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavija) oz.
  tu MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA
  je satanistična sekta,
  ki najmanj vsakega drugea svoje pankrta (veliko pa jih posvojijo in/ali naredijo v garažnih orgijah)
  kastrirajo in kastrata futrajo s hormoni nasprotnega spola.

  BARBIKA= punčka, vzgojena v kao fantka itd.,
  le oči morate odpreti,
  zadnič ste lahko videli dva rojena fantka (garažna bastardka) iz ŠARAC PARTIJE, ki nastopata kot kao ženski nje:

  http://nova24tv.si/slovenija/politika/levica-pospeseno-kadruje-to-sta-kandidatki-za-podpredsednico-drzavnega-zbora-ki-so-jih-vlozili-poslanci-levice/

  Transićizem je ena najpomembnejših agend kaviaržidoKOMINTERNE, tako za njihov obstoj = potomstva določajo po direktivah nje,
  kot za totalno robotizacijo ZASUŽNJEVANJE ČLOVEKA
  in izbris žensk, razen seveda kot njihovih strojev za rojevanje njihovih satanističnih izrodkov.

  Pamet v glavo.

 • sašo

  To je že dolgo znano, največji samooklicani strpneži, mirovniki so ravno nasprotje tega za kar s eizdajajo, volk preoblečen v ovco, v glavi pa tema, če so v obliki ovca ali volkov, edino zloba, ta je vedno prisotna.

 • črnogled

  Ja ka bi zaj toti pedri iz mene radi naredli babnico,al kaj?Jaz sn ON,moja žena je ONA in pika.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!