Črnčec prevzema vajeti: Erjavec na obrambnem ministrstvu zgolj še marioneta, ki pospešeno išče svojo rešilno bilko

Generalni sekretar za nacionalno varnost premiera Marjana Šarca, Damir Črnčec. (Foto: STA)

Interpelacija proti obrambnemu ministru Karlu Erjavcu zaradi zlorabe položaja in prekoračitve pooblastil je navkljub nesprejetju dodobra zamajala položaj predsednika DeSUS-a. Ministrstvo naj bi tako v vsem, razen na papirju, vodil svetovalec predsednika vlade Damir Črnčec, medtem ko Erjavec vročično išče rezervne opcije za primer, če vlada razpade prej kot pred iztekom mandata, saj naj bi se bal za svoje mesto na čelu DeSUS-a.

Interpelacija proti obrambnemu ministru Karlu Erjavcu zaradi zlorabe položaja je resda spodletela, potem ko se je nadkoalicijska Levica odločila, da ne ruši Erjavca, a je interpelacija vseeno dobro pretresla vlado Marjana Šarca.

Koalicijski partnerji, kot so DeSUS, SAB in SMC, se vse bolj zavedajo svojega šibkega položaja, podpora med volivci je na psu, medtem ko je bila Šarčeva kanibalizacija koalicijskih partnerjev uspešna.

Položaj DeSUS-a po evropskih parlamentarnih volitvah še dodatno oslabljen
To se je hitro pokazalo v vse večji Šarčevi samozavestnosti pri samovoljnem imenovanju Lenarčiča za slovenskega evropskega komisarja. Koalicijski partnerji so negodovali, slišati je bilo godrnjanje, a z izjemo SD so vsi podprli Šarčevega kandidata.

Minister za obrambo Karl Erjavec (Foto: STA)

Druge izbire seveda ni bilo. Nepodpora bi pomenila krizo za koalicijo, od katere bi koristi imela le LMŠ. SMC, DeSUS in SAB so tako politični zombiji, ki ostajajo v trenutni vladi zato, ker druge izbire nimajo.

Da je Šarec okoli Erjavca še dodatno zategnil zanko, potrjuje tudi pisanje Požareporta, ki piše, da čeprav Erjavec ni več v dnevnem stiku s Šarcem, pa je zato nenehno na telefonu s Šarčevim državnim sekretarjem za nacionalno varnost Damirjem Črnčecem.

Črnčec drži Erjavca na kratko
Jasno je, koliko je ura. Po vseh novicah o samovoljnem in slabem vodenju ministrstva ter na drugi strani paranoidni načelnici generalštaba Alenki Ermenc, ki je po obračunu z brigadirjem Miho Škerbincem zdaj začela še s čistko v vojaškem sindikatu, Šarec Erjavca drži na kratkem povodcu.

Načelnica generalštaba SV Alenka Ermenc (Foto: STA)

Razlog za krajši povodec zna biti slovo Klemna Grošlja (LMŠ), ki je bil izvoljen za evroposlanca, drugače pa je veljal za kader Gregorja Golobiča.

Erjavec naj bi si iz teh razlogov že pripravljal teren za naprej. Sprva je mislil, da mu bo to uspelo preko položaja slovenskega evropskega komisarja, a je doživel hladen tuš. V DeSUS-u se pripravljajo znotrajstrankarske volitve, Erjavec pa je znova kandidat za predsednika.

Bo Erjavec ponovno izvoljen za predsednika stranke?
Minister za obrambo je interpelacijo preživel na podlagi zvestobe DeSUS-a in možnega razpada vlade. Takrat se je še zdelo, da ima Erjavec stranko tesno v krempljih. DeSUS, ki je nekoč veljala za stranko upokojencev, je zdaj to samo v imenu. Vedno bolj namreč postaja očitno vsem, da je Erjavcu le do njegovega udobnega stolčka.

[Video] Podpredsednik KNOVS Žan Mahnič: Minister Karel Erjavec je dobesedno laž na dveh nogah!

Če stranka še enkrat za svojega predsednika potrdi Erjavca, bo to pomenilo udoben položaj Erjavca in konec stranke. V kratkem bomo lahko videli, ali se tega zavedajo tudi sami člani ali pa jim je Erjavca dovolj.

Rihard Orel

 • John Kovacs

  Bravo Damir

 • John Kovacs

  Cimvec takih kot Damir, Orban, Salvini in josip Broz.
  Cim manj Fajonk.

  • zokispoki

   Muri je navadna rit, prodana dusa, kenede !

   • John Kovacs

    On je cool

    • zokispoki

     Prodana dusa, picka na dveh nogah, ne more bit cool !

     • samurai

      Valter BraniSlav se je spet preoblekel :)

     • zokispoki

      Tako je to, s pankrti revolucije…

 • tretjerazredni

  Borcem je vseeno za Erjavca, fašisti hočejo samo kontrolo nad vzvodi moči, politika jih sploh me zanima, ker ne obstaja program ali karkoli, kar bi zaustavilo razkroj upokojenske stranke, čeprav jim penzionistov nikoli ne bo zmanjkalo.
  Pripravljajo se na nekaj.drugega, svoko moč in vpliv bodo skoncentrirali v bolj učinkovite oblike delovanja, verjetno prav oni dtojijo za temi čudnimi novimi obrazi in njihovimi instant strankami. Znano je, da so upokojenci inovativni, imajo fleksibilne možgane in uporabljajo gverilske taktike.
  Še vedno jih izbirajo po imenu.

  • samotoje

   …”da so upokojenci inovativni, imajo fleksibilne možgane in uporabljajo gverilske taktike.”
   Totalno sem navdušen nad tvojim izmislekom. Kako bo šele moja soseda Francka srečna, ko bo izvedela, kakšne vrline ima. Njen dec je ravno oni dan izjavil (trezen!), da tako blesave babe svet še ni videl. Se ti zahvalim v njenem imenu.

 • tasilo

  Erjauc …

  jecljauc,
  hinauc,
  obrekovauc,
  izsiljevauc,
  nategovauc,
  pa puhloglauc,
  pa zajedauc,
  pa gobezdauc
  in … pizdajauc!
  .

  • samurai

   in ermencjavc si pozabil ?

   • Muki Psiho

    eHmenjavc .

 • Sandokan Sandokan

  Črnčec ni ravno premožen. normalno, da se je prodal za 3keur /mesec. verjamem pa , da ni spremenil svoje mnenja o migrantski politiki. zakaj , bi mu to zamerili. račune je pač treba plačat. in režim danes ne rabi groziti ali ubijati. kupijo te za drobiž, drugače sploh ne preživiš. sicer pa z režimom kolaborirajo danes vse stranke, tudi NSI in SDS. mi opozicije sploh nimamo

  • AlojzZ

   Pritisnil puščico navzgor!

  • Cenzura

   Tako je pri nas imamo “vodeno opozicijo”..Žalost da Slovenija ne premore pravo desno stranko kot npr. v sosednji Avstriji. Imam upanje za stranko DOM, samo upam da nebom spet razočaran, program imajo dober, ampak samo če res stojijo za svojimi besedami vsekakor bolje kot sds, nsi

  • Lustrator

   Najprej vzameš v bran eno najbolj umazanih izdajstev zadnjega desetletja Črnčec->Čmarec, nato pa brez kakršnegakoli argumenta v isti koš kolaboracije z Nsi potisneš še SDS in za nagrado dobiš celo 8 plusov? Bizarno!

   “mi opozicije sploh nimamo”

   Ne sodi po sebi, vseglihar.

  • učko

   Bravo, to je resnica !

 • VERZIFIKATOR

  Karolina Regina Rijavec

  ŽABEC IN CESTA

  Tokrat, žabec, dobro si preskočil
  cesto, ki si si jo sam izvolil,
  si celo regljati si dovolil,
  nisi splóščen v luži se namočil.

  To so rekli drugi prečkajoči,
  ki so prečkanje si izvolili
  magistrale in tako dobili
  zmago v tekmi tej nedavni vroči.

  Zdaj pa, žabec, če bo ponovitev
  dirke čez hitrostno zopet cesto,
  ti uide zmagovalca mesto,
  spomenika čaka postavitev.

  Se namuznil žabec je rjavi,
  se z jezikom okrog ust obliznil,
  rekel bi kaj, a se je ugriznil
  v jezik, to samo lahko napravi.

  Dobro namreč žabec se zaveda,
  da je tokrat zadnjič jo odnesel,
  mu šofer ne bo več prizanesel,
  drugič ne namenil več pogleda.

  Cesta za rjavčka je nevarna,
  se zato tako drži ob strani,
  kjer so kante, skrivajoč se brani,
  kakor krota poklapan nemarna.

  Ene pa, povem naj po resnici,
  veseli, ko prečkati spet mora
  cesto in ko ne vzdrži zavora,
  ker da zadoščeno bo pravici.

 • GverilaStyle

  dokler bodo teli skorumpiranci, ki so vzgojeni in izšolani v socializmu, na oblasti v demokraciji….se nam ne piše nič bolje in se z pravico lahko sleherni Slovenec in Slovenka počuti ogroženegaz strani muslimanske golazni. Po eni strani so nas izčrpali finančno in nam pod nos porinili demokratične kredite in lizinge, po drugi pa uvažajo golazen, ki je nihče noče tudi v njihovih državah. Dokler ne vzame narod stvari v svoje roke in začne čistit, lahko samo crkujemo na obroke al pa čakamo, da nas bodo začeli na naših ulicah napadat z mačetami in katanami. Narod zbudi se….sej nas nemorejo vseh v zapor postavit…..je že tako vse prenatrpano….denarja za nove zapore pa ni!!! Ulica kliče in ne bit gluhi !!!!

  • Novakec1

   Demokracija omogoča da lahko vsak bedak, debil… pride na oblast in vlada.

  • črnaovca

   Mahniča za predsednika SDS je dovolj mahnjen in ni vzgojen v socializmu

 • GverilaStyle

  In še ena stvar, vse te naše komentarje spremlja sova….tako, da ne bit presenečeni, če vas obiščejo ali sovaši ali pa navadni policaji!!!! Vendar za svojo varnost sem-smo odgovorni samo sami!!!! Tako kot za svojo prehrano…..nihče drug nas nebo ne nahranil in ne varoval, kaj šele obvaroval.

 • samurai

  Damir le dobro zategni, naj odpade dol vse, kar je trhlo in gnilo,….. potem pa skupaj stopit vsi,
  ki ljubimo našo drago Slovenijo ! ! !

  Majhni smo, ampak vzdržljivi.
  Pozabimo vsakršno zamero, ……samo v SLOGI, JE MOČ ! ! !

  • SIMON ROZIC

   ….sem dolgo upal in se bal,
   dokler se zadnji ni prodal;
   za kup drobiža se je dal,
   prodal je dušo in svoj dom,
   da bi lahko naprej svinjal !

 • Miro Jereb

  korl se mi je zagabil…nima smisla pisarit o njem. Sicer je TASILO spodaj SKORAJ VSE omenil.

 • FORT WORTH

  a.) Ni desusa brez Erjavca.
  b.) Erjavec bo ponovno izvoljen za predsednika desusa, če gre bik – naj gre se štrik…

  V obeh primerih je zaton desusa pred vrati.

 • Branko Jadran

  Preberite si pod sliko samovsecnega Erjafca, je pa resnicno pravilno spisano
  Minister za obrambu manjka samo da je spisano v cirilici

 • Common Sense

  Erjavec je škodljivec epskih razsežnosti, večji od od drevesnega lubadarja. Koliko reform je že ta klovn blokiral, koliko vlad izsiljeval? Zakaj že? Za lasten stolček in lastno rit. Je*e se njemu za upokojence oz. po lastnih besedah “boli njega đoka”. In samo nadpovprečno butasti Slovenci so mu lahko verjeli celih 20 let in več. Sedaj pa naj ne jamrajo o nizkih pokojninah, ker v 20 letih se pa že da marsikaj postoriti, če izvajaš prave reforme. Singapur se je dvignil iz ene smrdljive močvare v to kar je danes v 30 letih. Je pa res, da je imel razsvetljenega diktatorja na oblasti (ala Marija Terezija). Kar je točno to kar bi potrerbovali tudi butasti Slovenceljni. Mi si ne zaslužimo demokracije. Nismo mi Skandinavci. 60% Slovenceljnov potrebuje in si želi trdo roko, ki jih bo držala za vrat.

 • Basileus

  Je Janša držal Erjavca na kratko pri poslu s Patrio?

  • xtc

   Kaj je Patrija?
   Največja sramota SLO pravosodja in tožilstva.
   Neznano kdaj,neznano kaj,neznano kolio in neznsna obljuba nagrade-ha,ha,ha levi debili.

   • tohuvabohu

    Umrl je Jurček Cekuta, glavni patriot.

    • Olga101

     Verjamete? V tej udbaških državi je lahko dobil novo identiteto…

 • xtc

  Kahla je že mrlič,če ga Desus izvoli ali pa ne.
  Še najbolj pametno je ,da se ga znebijo.

 • SIMON ROZIC

  Ščurki vedno prilezejo na “plano” in tudi tokrat je tako!
  …ta stari ščurki pa so dosmrtno zaščiteni !

 • Olga101

  Črnčec bo lahko “ponosen”, ker bo zraven pri uničenju slovenske vojske in izdaji Slovenije! Erjavec pa tako ni vreden besed!

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA
  VOŠČILNICA.

  “I DON*T KNOW MY NAME”
  JE
  bistroumna pesmica ene ZDA 12 let punce Grace V.
  Podarjam jo v poslušanje ” žal – pisočemu” provokatorju na ta OK portal NOVE24TV,
  KI
  TAKO HITRO MEJAVA SVOJA IMENA, VZDEVKE, NICKNAME,
  da je – se zdi – pozabil, kako mu je res ime, kdo res je !
  Kako mu je res – ime,
  naj pa sam ugane, če mu bo uspelo. Nič ne de, če mu ne uspe. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  I DON*T KNOW MY NAME- Grace V.

  https://www.youtube.com/watch?v=cBXKkF2UX5s

 • Janez Kepic-Kern

  TUDI VZDEVKI NA TEM OK E- PORTALU – ZASMRDIJO,
  SE ZDI ?
  Kot prešvicana, predogo nošena obleka.
  Stara znanca TUNEK HILLBILLY in VALTER BRANISLAV
  STA SE – SE ZDI – PREOBLEKLA. Da bi odšla – ne verjamem.
  Zato jima podarjam
  v linku pesmico “I DON*T KNOW MY NAME.

  ŠALA
  VOŠČILNICA.

  “I DON*T KNOW MY NAME”
  JE
  bistroumna pesmica ene ZDA 12 let punce Grace V.
  Podarjam jo v poslušanje ” žal – pisočemu” provokatorju na ta OK portal NOVE24TV,
  KI
  TAKO HITRO MEJAVA SVOJA IMENA, VZDEVKE, NICKNAME,
  da je – se zdi – pozabil, kako mu je res ime, kdo res je !
  Kako mu je res – ime,
  naj pa sam ugane, če mu bo uspelo. Nič ne de, če mu ne uspe. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  I DON*T KNOW MY NAME- Grace V.

  https://www.youtube.com/watch?v=cBXKkF2UX5s

 • radames

  Sem za udoben položaj Erjavca. In s tem za konec Deusa. Take stranke Slovenija sploh ne rabi, saj je edina država z upokojensko stranko. Zakaj pa potem šlosarji nimajo svoje stranke?

  • bubamara

   Šlosarji v SLO so samo še Bosanci.

 • Janez Kepic-Kern

  JA?
  Koliko pa sploh ima članov – ta DESUS? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  Meni se zdi – nepotrebna stranka

 • učko

  Kogar koli Šaro postavi na položaj ali zamenja, je to v bistvu politična poteza Milana Kučana iz ozadja. Šaro ima samo nalogo da “glumi” premierja.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1X
  PONAVLJAM.
  TUDI VZDEVKI NA TEM OK E- PORTALU – ZASMRDIJO,
  SE ZDI ?
  Kot prešvicana, predogo nošena obleka.
  Stara znanca TUNEK HILLBILLY in VALTER BRANISLAV
  STA SE – SE ZDI – PREOBLEKLA. Da bi odšla – ne verjamem.
  Zato jima podarjam
  v linku pesmico “I DON*T KNOW MY NAME.

  ŠALA
  VOŠČILNICA.

  “I DON*T KNOW MY NAME”
  JE
  bistroumna pesmica ene ZDA 12 let punce Grace V.
  Podarjam jo v poslušanje ” žal – pisočemu” provokatorju na ta OK portal NOVE24TV,
  KI
  TAKO HITRO MEJAVA SVOJA IMENA, VZDEVKE, NICKNAME,
  da je – se zdi – pozabil, kako mu je res ime, kdo res je !
  Kako mu je res – ime,
  naj pa sam ugane, če mu bo uspelo. Nič ne de, če mu ne uspe. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  I DON*T KNOW MY NAME- Grace V.

  https://www.youtube.com/watch?v=cBXKkF2UX5s

 • Janez Kepic-Kern
 • Janez Kepic-Kern

  PONAVLJAM.
  TUDI VZDEVKI NA TEM OK E- PORTALU – ZASMRDIJO,
  SE ZDI ?
  Kot prešvicana, predogo nošena obleka.
  Stara znanca TUNEK HILLBILLY in VALTER BRANISLAV
  STA SE – SE ZDI – PREOBLEKLA. Da bi odšla – ne verjamem.
  Zato jima podarjam
  v linku pesmico “I DON*T KNOW MY NAME.

  ŠALA
  VOŠČILNICA.

  “I DON*T KNOW MY NAME”
  JE
  bistroumna pesmica ene ZDA 12 let punce Grace V.
  Podarjam jo v poslušanje ” žal – pisočemu” provokatorju na ta OK portal NOVE24TV,
  KI
  TAKO HITRO MEJAVA SVOJA IMENA, VZDEVKE, NICKNAME,
  da je – se zdi – pozabil, kako mu je res ime, kdo res je !
  Kako mu je res – ime,
  naj pa sam ugane, če mu bo uspelo. Nič ne de, če mu ne uspe. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE
  I DON*T KNOW MY NAME- Grace V.

 • Garbage man

  Revež ne ve, da je skočil na zadnji vlak za penzijo, ki jo ne bo dobil zaradi bankrota države in sojenja s strani ljudstva….

 • sloustava

  Takole zgleda, ko Crnec dobi argument moci!

 • črnaovca

  Imamo dva večna pšredsednika strank in obe so čudne ena zgublja na volitvah druga kljub zmagi ne zmore sestaviti vlade

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!