fbpx

Direktorica Agencije za komunikacijska omrežja in Koprivnikarjeva nastavljenka Tanja Muha porabi kar 1.500 evrov dnevno za potne stroške?!

Direktorica agencije za komunikacijska omrežja in storitve Tanja Muha in direktorica direktorata za medije na ministrstvu za kulturo Tamara Vonta. Foto: sta

Potem ko je le dober teden po razkritju nekdanji minister za javno upravo Boris Koprivnikar ostal brez nove vrhunsko plačane službe v BTC, družba BTC pa je vrnila sporno dobljene “testne” frekvence 5G, ki so javno dobro, se zgodba iz Cerarjeve SMC, kot vse kaže, seli tudi proti Šarčevi LMŠ!

Aleš Ivkovič, vidni član SMC, ki je bil celo njihov kandidat za poslanca, ter predsednik sveta Agencije za komunikacijska omrežja in storitve RS (Akos), ki je po poročanju Požareporta tako rekoč ugrabila državne frekvence, naj bi po poročanju omenjenega medija pred dnevi prestopil v Listo Marjana Šarca. Še več! Bil naj bi celo kandidat LMŠ za novega člana nadzornega sveta Telekoma Slovenije!

Vir: Pozareport.si

Tanja Muha dobi kar 1.500 evrov potnih stroškov na dan?!
Odkar je Akos v primežu Borisa Koprivnikarja in direktorice Tanje Muha, tam beležijo rekorden porast števila zaposlenih, stroškov ter stroškov službenih potovanj agencije. Mimogrede, Požar je dokazal, da je Muho neposredno nastavil prav bivši minister Koprivnikar. In kakšna je situacija? Od leta 2016, ko je vršilka dolžnosti Akosa postala Muha, se je število zaposlenih povečalo s 83 na 100. Za kar 39 odstotkov, na skoraj 7,5 milijona evrov letno, so se povečali stroški agencije. Očitno je Muha hitro pozabila na obljube pred novoletnim sprejemom agencije leta 2016, ko naj bi se na ves glas hvalisala, da bo celo zmanjšala stroške poslovanja. A dejstvo je, da je takrat Akos letno porabil 5,4 milijona evrov, sedaj pod vodstvom Muhe pa porabi že skoraj 8 milijonov evrov na leto!

Vir: Pozareport.si

Predvsem pa so, ko je vodenje Akosa prevzela Muha, v nebo poskočili (njeni) potni stroški oziroma stroški službenih potovanj. Muha jih je dvignila za neverjetnih 65 odstotkov, na 379 tisoč evrov letno, kar pomeni na 1.452 evrov na dan?!

Omenjeni medij dodaja, da naj bi Muha neznansko uživala v vlogi direktorice, predvsem takrat, ko na stroške davkoplačevalcev potuje v tujino. Tudi zato naj bi bila tako rekoč večino časa odsotna. Številni se ob tem zgražajo, da se ji nepoznavanje področja telekomunikacij pozna že na daleč oziroma po nekaj izgovorjenih stavkih, zato ni presenetljivo, da niti med sodelavci ne uživa kakšnega pretirano visokega ugleda. Še več, v Sloveniji naj bi se ji menda smejala stroka.

No, Slovenija pa se smeji tudi Koprivnikarju: potem ko je v pismu Miru Cerarju ob izstopu iz njegove stranke zapisal, da SMC zapušča tudi zato, ker stranka zanj ni našla novih funkcij v Šarčevi vladi, je sedaj izjavil še, da ga je “sram, ker je Slovenec”?!

J. G.